Hipergami ve Tip

The Rational Male kitabının yazarı Rollo Tomassi‘ye büyük saygım var. Kendisi hakkında hergün yapılan eleştirilere rağmen, Rollo’nun kadın cinsel seçim stratejileri ile ilgili bilgi dağarcığımıza yaptığı büyük katkı yadsınamaz. Fakat bazen onun son 10 yılda yazdığı efsanevi makalelerin oldukça hacimli olmasının, sevenlerinin ve sevmeyenlerinin Rollo’nun bazı önemli fikirlerini anlamasına engel oluyor diye düşünüyorum.  Rollo’nun verimliliği ve ürettiği metin hacmi onun önemli fikirlerini anlamaya engel olabiliyor.

Bunun en bariz olduğu alan hipergami ve tip konusu. Rollo, tip konusunda iki harika makale yazdı ve bunları her erkeğe tavsiye ederim: “Looks count” ve “Bir stilin olsun”. Ama Rollo aynı zamanda hipergami konusunda da çok fazla sayıda makale yazdı. Hipergami kelimesi “kadınlar her zaman en iyi çiftleşme adayını ararlar” demenin cafcaflı bir yolu.

Bu makale kümelerinin ikisini ya da herhangi birini okuyan birçok erkek ya “tip hiç önemli değil, şişmanlasam, dilenci gibi giyinsem ya da duş almasam bile olur” ya da “tip her şeydir, 1.70 boyunda ve kızıl saçlıysam bittim ben bittim” sonucunu çıkarıyor. Bu iki sonuç da yanlış.

Kırmızı Hapın bir tarikat olmadığını kanıtlamak için Rollo’nun “Looks Count” yazısındaki bir sözüne katılmadığımı söyleyeceğim.

“Sarsılmaz oyununuz ve çekici kişiliğiniz, gömleğinizi çıkardığınızda ortaya çıkan görüntüyü daha iyi yapmayacak.”

Benim tecrübeme göre gömleğimi çıkardığımda kız zaten çıplak oluyor yani o aşamadan sonra geri dönüş yok. Ama bu söz yazının ana fikrinden uzak. Benim görüşüme göre hipergami niceldir, “bu adam benim standartlarımı karşılıyor mu?”, “benim içime girmek için yeterli değere sahip mi?”, “onun üstüne atlamam için yeterince uzun mu?” gibi.

Tip ise niteldir. “Bu benim içimi kıpır kıpır eden bir tip mi?” En son Red Man Group bölümünde Modern Life Dating kanalından Jon buna şöyle bir örnek verdi: “Aman Tanrım, pembe gömlek giymiş beni hemen sikmesini istiyorum” ve onun karşısında “Aman tanrım pembe gömlek giymiş, homoseksüel olmalı.”

Cinsel Pazar Değeriniz (CPD) yeterince yüksek ise, yeterince güçlü bir çerçeveye sahipseniz, yeterince dominantsanız, bir kadın size karşı koyamayacak diye düşünmek, içine çok kolay düşülen bir hata. “Kadınlar yüksek değerli erkeğin karşısında erir biterler” düşüncesi gerçek dışı bir düşünce.

Yüksek cinsel pazar değerine sahip olmanız size çok daha fazla çiftleşme şansı verir. Sizin daha az reddedilmenizi sağlar ve daha çok kadınla beraber olmanıza imkan verir. Ama hiçbir zaman 100% seviyesine ulaşamazsınız. Eğer iş sadece kadınların nicel değerlendirmesi olsaydı, evet o zaman belki yeterince değerli bir erkekseniz tüm kadınlar sizi karşı konulmaz bulabilirdi.  Ama maalesef bu sadece kötü porno filmlerinde olan bir şey ve gerçek hayatı yansıtmayan bir düşünce.

İşte tam burada nitel taraf devreye girer. Bazı kızlar müzisyenlerden hoşlanırlar, bazı kızlar üniformalı erkeklerden, bazıları bunları itici bulur, vs. Kadınların bu tür nitel tercihleri ise “evet hemen şimdi” kadını ile “himmm belki belki” kadını arasındaki farktır.

Kadınlar cinsel pazar değerleri kendilerininkinin altında olan erkekleri görmezler. Bu erkekler kadınlar açısından görünmezdir. Ama kadınlar CPDsi yeterince yüksek erkekleri görebilseler bile onlardan hoşlanmayabilirler. “Aslında çok çekici ama … bilemiyorum” burada ortaya çıkar.

Kadınların da erkekler gibi tercihleri vardır ve yeterince çekici olmak yeterli değildir. Bir kadın için mükemmel CPD’ye sahip olabilirsiniz ama onun tipi olmayabilirsiniz. Erkekler için cinsel pazarda başarı stratejileri geliştirirken, bu durum gerçek bir güçlük yaratır.

Size oyunu öğretebiliriz. Sizi düzenli olarak ağırlık kaldırmaya, iyi beslenmeye, o berbat ayakkabılardan ve pantolondan kurtulmaya ikna edebiliriz. Ama sizin spesifik one-itis hatunun bütün bu alanlarda en iyi olsanız bile sizinle yatağa atlayacağını garanti edemeyiz.

Bu nedenle Kırmızı Hapın mottosunun daha çok “sana o kızla beraber olmanı sağlayamayabiliriz ama sana kızlarla beraber olmanı sağlayabiliriz”. Zira size o spesifik kızla beraber olmanızı garantileyemeyiz. Ama size dediğimiz şeyleri yaparsanız, sizin tipinizi beğenen yeterince kızla beraber olabilirsiniz.

Özet ve Sonuç

Bu görece kısa yazıyı özetlemem gerekirse, sizin yapabileceğiniz ve cinsel pazarda değerinizi arttıracak nicel şeyler var. Bu iş dünyasında ürün ve servis kalitesini arttırmaya benzer. Aynı zamanda sizin yapabileceğiniz ve sizi cinsel pazarda ayrıştıracak nitel şeyler var.

Ben hergün işe takım elbise ile gidiyorum. Bazı kızlar takım elbise giyen erkeklere bayılırlar ama bazıları bunun erkek ayrıcalığının sembolü olduğunu düşünüp itici bulurlar. Tüm kızların her zaman 100% hoşuna giden biri olamazsınız, ama bir kızı yaklaşık olarak okuyup onun hangi gruba girdiğini anlayabilirsiniz. Ama eğer kızın tipine uymadığınızı anlar ve buna rağmen buluşmada onun tipiymişsiniz gibi davranırsanız, çevirmek için fazlaca emek harcayacağınız bir tabak yapabilirsiniz.

Kısacası cinsel pazar değerinizi 1o üzerinden 11 yapsanız bile tüm kızların sizi istemesini sağlayamazsınız. Kadınların da erkekler gibi tercihleri vardır ve bence çoğu erkeğin kafası bu konuda karışıyor.

“Kendimi 10 üzerinden 10 yaparsam istediğim kızı elde edebilirim.”

Hayır, maalesef. 10 üzerinden 7 ama doğru tipe sahipsen belli bir tipi çekici bulan kızlar sana karşı koyulmaz bir çekim duyabilirler. 10 üzerinden 10 iken kızın tipi değilsen kızın sana ilgisi olmayabilir.

Kaynak: Hipergami and the looks

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

152
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
48 Comment threads
104 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
68 Comment authors
MertBuğraLaAhadFc Antigenalparslan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Javert
Guest
Javert

Zamanında Harun D. diye bi adam vardı, senelerdir oyun camiasında en kral kitap onundu.

Bildiğim kadarıyla redpill bilmiyordu ama adamın tavsiyesi hala şuan redpill ve puanın öğretilerinin özünü anlatıyor.

Kitabında tarzın nasıl kızlarsa, o tarz giyinip onlara yürü tarzında bir tavsiyesi vardı, başta anlayamamıştım, “ne yani “tüm” kızları tavlamak için bukalemun mu olmalıyım?” ama sonradan anladım ki, cidden dediği cümle, tarzına göre birini seç.

Misafirrr
Guest
Misafirrr

Biraz konu dışı olacak, yaklaşık 2 yıl önce bir kızla baya muhabbeti ilerletmiştik fakat mesafeler sebebiyle bir ilişkiye başlamadık. Arada da selamlaşmaya devam ettik. Şimdi benim oturduğum şehre tayini çıkmış, çalışacağı yer de benim çalıştığım yere çok yakın. Nöbetleri olduğu için ev işleri ile çok ilgilenemiyor, sizce burdaki ev bakma vs işlerini ben halletsem çok mu meriçlik olur?

Antonio
Guest
Antonio

Evet.

Genzo
Guest
Genzo

Mericlik olup olmamasi senin karakter ve beklentilerine bağlı. Sen karakter olarak betaysan en alfa gibi görünen şeyleri de yapsan değişim hemen olmaz. Eğer maskulen biriysen de mericlik yapsan da pek bir sorun olmaz. Burda senin karar vermen gerekiyor. Yatmak istediğin birine sırf iyi gözükmek ve gözüne girmek için o lafını bile etmeden sadece ima ederken dahi mi iyilik yapıyorsun yoksa o senden bunu gerçekten zamanı olmadığı için yapmani mi rica etti? Zamanın değerli, kim ve neye yatırım yaptığına dikkat etmeni tavsiye ederim.

lyku
Guest
lyku

Mahmut hocam bu konu içinde siz de değinmişsiniz ya, “cinsel pazar değerinizi 1o üzerinden 11 yapsanız bile tüm kızların sizi istemesini sağlayamazsınız. ”

Bence pek çok arkadaş bu olayı tam olarak anlamıyor. Buna ilişkin de bir yazı hazırlasanız ne kadar güzel olur.

Bazen çevremdeki arkadaşlarda görüp üzülüyorum bu duruma. Eline sihirli bir değnek alıp her kızı tavlamayı bekleyen bu olmayınca da ağlayan çok insan var.

14.Luis
Guest
14.Luis

Merhaba basarisiz gecen bi saha raporum var paylasmak isterim

Blaik
Guest
Blaik

Beyler gecekondu yaşamını yaşayan ve üniversite okumayaninız varsa nasıl avlanıyor? Yaşadığım semt fakir bir semt ve bir kıza yürümek, sohbet etmek biraz riskli geliyor açıkçası. Genelde hatunlar evleniyor zaten burda 18 ine bastıkları anda. Siz ne tavsiye edersiniz avlanma konusunda?

osman
Guest
osman

Mahmut hocam. (Hababam sınıfı gibi oldu Mahmut Abi diyeyim yaşın benden büyük eminim) Benim sordugum birkaç soruyu hatırlarsan görünüşüme takıntılı oldugumu hatırlarsın belki. 25 yaşındayım ve 4 tane sevgilim oldu şimdiye kadar. 3 tanesinde cinsel birşeyler yaşadım öpüşme ve biraz daha ilerisi şeyler. Kızlardan 1 tanesi diş hekimliği okuyordu ve ortalamanın biraz daha üzeri güzelliğe sahipti. 7/10 gibi. 6-7 ay boyunca her buluştugumuzda aramızda cinsel birşeyler geçiyordu. (seks kısmı haric tabi ev bulabilsem belki o da olurdu da parkta bahcede o işi yapacak değilim benimde bir sınırım var) Daha sonra başka birisiyle daha konuştuğunu falan öğrendim. Burada kafama takılan birkaç… Read more »

Thor
Guest
Thor

Mahmut abi merhaba genel olarak hoşlandığımız kızlara karşı flörtöz olmak için vücut dili ses tonu göz teması bunlar söyleyeceğimiz kelimelerden ve yakışıklılıktan daha mı önemli? Yani vücut dili, ses tonu ve göz teması çok iyiyse söyleyeceğimiz cümlelerin ve tipimizin çok fazla bir önemi varmı ?

osman
Guest
osman

Hayır kardeşim Tabiki tipin önemi var ve büyük oranda önemli. Bi ara hiç önemli değilciler vardı başka bi zaman önemli de o kadar önemli değilciler türedi. Ama emin ol önemli.

UzaktanAlfa
Guest
UzaktanAlfa

“looks count” ve “have a look” yazılarının çevirileri sitede yok sanırım. Gelir mi ?

Jack
Guest
Jack

Bulunduğumuz ortamda diğer erkekler bize gıcık olduğu için dışlanırsak bu hipergami yüzünden kızlarla ilişkilerimizi etkiler mi? Etkilerse ne yapmalı?
Tek tabanca takılıp çerçevemi kasalım, kendimizi dışlayanlardan fazla mı geliştirmeye çalışalım, sizin fikriniz nedir?

Weix
Guest
Weix

Ameliyat harici düzelmeyecek şu şekil bir çeneye ne yapacağız peki? Nightgame ve daygamede oyunla başarı sağlanabilir tabi ki ama date uygulamalarında sosyal medyada vs çok çok büyük bir eksi fit dahi olsanız maskülen görünüşüzü oldukça zayıflatan bir etkiye sahip. Kaldı ki dışarıda alacağımız YD sayısını önemli ölçüde düşürmez mi?

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBY4dQZXwhdKl2aZ4SzqstxYN63nGz3LTAyQ&usqp=CAU

Unstable
Guest
Unstable

Buradaki yazıları okumaktan çok keyif alıyorum. Gerçekten de insanların hayatını değiştirebilecek kalitede içerikler var… Ama keşke ben de bu insanların içinde olabilsem. Statü, güç, oyun veya disiplin kavramları bir yana, tip olmadıktan sonra bunların hiç bir önemi yok. Biliyorum bana karşı çıkanlar olacaktır ama buradaki yazıları okuyup, hayatında bir şeyler değiştirmek isteyenlerin en azından karşı cins tarafından, ilk bakışta eli yüzü düzgün bir tipi olmalı. İşte bende o yok. Lanet bir genetik… Kendini istediğin kadar geliştir. Değerinin büyük çoğunluğunu yüz tipin oluşturuyor. Bu konuda en azından ortalama bile değilsen, pazar değerin yok gibi bir şey. En fazla sarhoş partilerde kazayla… Read more »

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Kardeşim tamamen yanlış düşünüyorsun. Tamam tip önemsiz değil insan dışını beğenmediğinin içini merak etmez amenna. Ancak sadece tiple olsa o zaman çirkin erkeklerin yanında bebek gibi hatunların işi ne? Burada söylenenleri gerçek hayatla da kıyaslarsan bilgilerin doğruluğunu görürsün. Daha 1 hafta önce arkadaşla telefonda konuştum. Dediği şey şu: çocuk tip olarak bizle aynı ama 3 kızı aynı anda idare ediyor. Bu tip adamların tipi olmasa da o eksikliği para ve oyunla kapatıyorlar. Çeneleri çalışıyor. Statüleri var. Bu verdiğim sadece bir örnek. Mahmut abinin sırf kendisi de başlı başına örnek. Tipe takıntılı olmak sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi sürekli kaybettirir. Adamlar… Read more »

9/10 Erkek
Guest
9/10 Erkek

Kardesim çene deyip durmayin kalbinizi kirarim he

Bu tip kisileri incelerseniz genelde kisilik olarak Dominant kisiler oldugunu gorursununuz .
Cene dedigi de ilgi cekmeyi seven laf cambazi olmak . Bu nerede isi yariyor emin degilim ama tipsizligin veya bircok kusurun ustunu kapatiyor

Unstable
Guest
Unstable

Ben sadece kadınlarla olan şansının epey az olmasını anlatmak istedim. Ve evet, yüze bakılmayacak kadar kötüyüm. Bunu yüzüme söyleyen de oldu. Kadınlarla alakalı sizin kadar bilgi sahibi olmadığım için üzgünüm. Ama benim tecrübelerimde, yüzüme çirkin olduğum birden fazla kez söylendi. Ayrıca ben buradaki yazılar sayesinde; spor yapmaya, kendini bir hedefe kilitlemeye, eski alışkanlıklarını kenara bırakıp, sigara ve vücuda ileriye dönük zarar verebilecek her şeyi bırakma kararı aldım. Son bir kaç yıldır tamamen kendine odaklandım. Tiyatro öğrencisiyim ama tipim yüzünden burada da bir geleceğim olmayacağını biliyorum. Yine de kendimi geliştirmeye devam edeceğim… Her ne kadar küfür etmişim gibi cevap vermiş olsanız… Read more »

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Kardeşim zaten toplumun büyük çoğunluğunu beta zihniyetliler oluşturuyor. Herkes de aylık 30 kızla olmuyor. Çirkinlik mevzusuna gelince ben de kendimi çirkin bulurum. Eski kafa yapım senin düşündüğün gibiydi. Sorunu karşı tarafta arardım. Ne zamanki şu siteye denk geldim eksikliklerimin nerede olduğunu gördüm. Zaten hayat adil değil ve herkese eşit davranmıyor. Ben de nerdeyse tüm yönlerden şanssız bir insanım. Hiçbir.yerde yüzüm gülmedi. Bu tip yaşamlara sahip sadece ben de değilim nice kötüleri vardır Allahıma binlerce şükür. Buradaki yazılar sayesinde birçok şeyi düzeltme yoluna gitmişsen güzel ancak öncelikle bu kafa yapını değiştir. Mahmut abinin dediğine gelince ise gayet haklı. Gerçekten de sen… Read more »

9/10 Erkek
Guest
9/10 Erkek

Tipi ve benzerlerini duzeltmenin yollari

-Dusuk yag orani Kasli Vucut
-Iyi giyim tarzi&Iyi Kokular
-Duzgun sac&sakal traşı
-Chill Attitude
-Iyi postur
-Iyi Net tok bir konusma sekli

Tipiniz kaybolur enerjiniz cekiciliginiz artar

ernestbelfort
Guest
ernestbelfort

Faydalı, teşekkürler.

Selim
Guest
Selim

Konuşma bozukluğum(yer yer kekeliyorum bazı kelimeleri söylemeye nefesim yetmiyor), dişlerimde çapraşıklık ve taş var. Bu sebeplerden ötürü özgüven eksikliği hissettiğim için kadınlara yürüyemiyorum.Önümdeki 5 yıl içerisinde bunları düzeltmek için adımlar atıcam inş(şuan bunun için maddi imkanım yok) bu süreç içerisinde kadınlara yürümekten uzak durmalı mıyım?

lrksttp
Guest
lrksttp

@ Mahmut abi İki sorum var, zaman ayırabilirsen sevinirim. Önce olay özeti: Bir ay kadar önce, bir arkadaşım bir kızla tanışmamı önerdi. Evlilik amaçlı tanışma. Kızla telefonda konuştuk. Ben konuşmanın enerjisini düşük tutmamaya çalıştım. Kız biraz “lütfen” konuşur gibiydi. Yaklaşık 45 dakikalık orta şekerli bir konuşma sonrasında, buluşma önerisinde bulundum. Kız havada bıraktı, ben de üstelemedim. İki gün sonra, ikinci bir konuşmada, kızımız konuyu fiziksel özelliklere getirdi. Kel birisini istemediğini söyledi. Tamam, sorun yok dedim. Bunun üzerine, kızımız gereksiz bir kaç şey daha söyledi (genel olarak rencide edici fiziksel özellikler ve mantıksız şeyler), her birine “tamam, sorun yok” diyerek cevap… Read more »

Alex
Guest
Alex

Abi ciğeri beş para etmez ve cahil adamların sırf yakışıklı diye daha yüksek cpd si olması bana çok saçma geliyor bu düşünceyi nasıl aşabilirim mavi hap düşüncesi mi bu