Hipergami ve Tip

The Rational Male kitabının yazarı Rollo Tomassi‘ye büyük saygım var. Kendisi hakkında hergün yapılan eleştirilere rağmen, Rollo’nun kadın cinsel seçim stratejileri ile ilgili bilgi dağarcığımıza yaptığı büyük katkı yadsınamaz. Fakat bazen onun son 10 yılda yazdığı efsanevi makalelerin oldukça hacimli olmasının, sevenlerinin ve sevmeyenlerinin Rollo’nun bazı önemli fikirlerini anlamasına engel oluyor diye düşünüyorum.  Rollo’nun verimliliği ve ürettiği metin hacmi onun önemli fikirlerini anlamaya engel olabiliyor.

Bunun en bariz olduğu alan hipergami ve tip konusu. Rollo, tip konusunda iki harika makale yazdı ve bunları her erkeğe tavsiye ederim: “Looks count” ve “Bir stilin olsun”. Ama Rollo aynı zamanda hipergami konusunda da çok fazla sayıda makale yazdı. Hipergami kelimesi “kadınlar her zaman en iyi çiftleşme adayını ararlar” demenin cafcaflı bir yolu.

Bu makale kümelerinin ikisini ya da herhangi birini okuyan birçok erkek ya “tip hiç önemli değil, şişmanlasam, dilenci gibi giyinsem ya da duş almasam bile olur” ya da “tip her şeydir, 1.70 boyunda ve kızıl saçlıysam bittim ben bittim” sonucunu çıkarıyor. Bu iki sonuç da yanlış.

Kırmızı Hapın bir tarikat olmadığını kanıtlamak için Rollo’nun “Looks Count” yazısındaki bir sözüne katılmadığımı söyleyeceğim.

“Sarsılmaz oyununuz ve çekici kişiliğiniz, gömleğinizi çıkardığınızda ortaya çıkan görüntüyü daha iyi yapmayacak.”

Benim tecrübeme göre gömleğimi çıkardığımda kız zaten çıplak oluyor yani o aşamadan sonra geri dönüş yok. Ama bu söz yazının ana fikrinden uzak. Benim görüşüme göre hipergami niceldir, “bu adam benim standartlarımı karşılıyor mu?”, “benim içime girmek için yeterli değere sahip mi?”, “onun üstüne atlamam için yeterince uzun mu?” gibi.

Tip ise niteldir. “Bu benim içimi kıpır kıpır eden bir tip mi?” En son Red Man Group bölümünde Modern Life Dating kanalından Jon buna şöyle bir örnek verdi: “Aman Tanrım, pembe gömlek giymiş beni hemen sikmesini istiyorum” ve onun karşısında “Aman tanrım pembe gömlek giymiş, homoseksüel olmalı.”

Cinsel Pazar Değeriniz (CPD) yeterince yüksek ise, yeterince güçlü bir çerçeveye sahipseniz, yeterince dominantsanız, bir kadın size karşı koyamayacak diye düşünmek, içine çok kolay düşülen bir hata. “Kadınlar yüksek değerli erkeğin karşısında erir biterler” düşüncesi gerçek dışı bir düşünce.

Yüksek cinsel pazar değerine sahip olmanız size çok daha fazla çiftleşme şansı verir. Sizin daha az reddedilmenizi sağlar ve daha çok kadınla beraber olmanıza imkan verir. Ama hiçbir zaman 100% seviyesine ulaşamazsınız. Eğer iş sadece kadınların nicel değerlendirmesi olsaydı, evet o zaman belki yeterince değerli bir erkekseniz tüm kadınlar sizi karşı konulmaz bulabilirdi.  Ama maalesef bu sadece kötü porno filmlerinde olan bir şey ve gerçek hayatı yansıtmayan bir düşünce.

İşte tam burada nitel taraf devreye girer. Bazı kızlar müzisyenlerden hoşlanırlar, bazı kızlar üniformalı erkeklerden, bazıları bunları itici bulur, vs. Kadınların bu tür nitel tercihleri ise “evet hemen şimdi” kadını ile “himmm belki belki” kadını arasındaki farktır.

Kadınlar cinsel pazar değerleri kendilerininkinin altında olan erkekleri görmezler. Bu erkekler kadınlar açısından görünmezdir. Ama kadınlar CPDsi yeterince yüksek erkekleri görebilseler bile onlardan hoşlanmayabilirler. “Aslında çok çekici ama … bilemiyorum” burada ortaya çıkar.

Kadınların da erkekler gibi tercihleri vardır ve yeterince çekici olmak yeterli değildir. Bir kadın için mükemmel CPD’ye sahip olabilirsiniz ama onun tipi olmayabilirsiniz. Erkekler için cinsel pazarda başarı stratejileri geliştirirken, bu durum gerçek bir güçlük yaratır.

Size oyunu öğretebiliriz. Sizi düzenli olarak ağırlık kaldırmaya, iyi beslenmeye, o berbat ayakkabılardan ve pantolondan kurtulmaya ikna edebiliriz. Ama sizin spesifik one-itis hatunun bütün bu alanlarda en iyi olsanız bile sizinle yatağa atlayacağını garanti edemeyiz.

Bu nedenle Kırmızı Hapın mottosunun daha çok “sana o kızla beraber olmanı sağlayamayabiliriz ama sana kızlarla beraber olmanı sağlayabiliriz”. Zira size o spesifik kızla beraber olmanızı garantileyemeyiz. Ama size dediğimiz şeyleri yaparsanız, sizin tipinizi beğenen yeterince kızla beraber olabilirsiniz.

Özet ve Sonuç

Bu görece kısa yazıyı özetlemem gerekirse, sizin yapabileceğiniz ve cinsel pazarda değerinizi arttıracak nicel şeyler var. Bu iş dünyasında ürün ve servis kalitesini arttırmaya benzer. Aynı zamanda sizin yapabileceğiniz ve sizi cinsel pazarda ayrıştıracak nitel şeyler var.

Ben hergün işe takım elbise ile gidiyorum. Bazı kızlar takım elbise giyen erkeklere bayılırlar ama bazıları bunun erkek ayrıcalığının sembolü olduğunu düşünüp itici bulurlar. Tüm kızların her zaman 100% hoşuna giden biri olamazsınız, ama bir kızı yaklaşık olarak okuyup onun hangi gruba girdiğini anlayabilirsiniz. Ama eğer kızın tipine uymadığınızı anlar ve buna rağmen buluşmada onun tipiymişsiniz gibi davranırsanız, çevirmek için fazlaca emek harcayacağınız bir tabak yapabilirsiniz.

Kısacası cinsel pazar değerinizi 1o üzerinden 11 yapsanız bile tüm kızların sizi istemesini sağlayamazsınız. Kadınların da erkekler gibi tercihleri vardır ve bence çoğu erkeğin kafası bu konuda karışıyor.

“Kendimi 10 üzerinden 10 yaparsam istediğim kızı elde edebilirim.”

Hayır, maalesef. 10 üzerinden 7 ama doğru tipe sahipsen belli bir tipi çekici bulan kızlar sana karşı koyulmaz bir çekim duyabilirler. 10 üzerinden 10 iken kızın tipi değilsen kızın sana ilgisi olmayabilir.

Kaynak: Hipergami and the looks

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

152
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
48 Comment threads
104 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
68 Comment authors
MertBuğraLaAhadFc Antigenalparslan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Bal kabağı
Guest
Bal kabağı

Mahmut abi iki sorum var 1. Si bu durum müzisyen, üniformalı değil de örneğin çok yakışıklı ama sakalsız erkekler benim tipim değil gibi olabilir mi ?
2. Si serseri tipli erkek diye bi klasman var mıdır ? Yani bu kişi yakışıklı olmasa da hatta gerçekte serseri olmasa bile

Sonkarıbükücü
Guest
Sonkarıbükücü

Dediginize kesinlikle katılıyorum benim eski konustugum kız şuan kızıl ve kötü/orta sayılabilcek bir tiple flört ediyor bununda sebebi çocuğun yaptığı ve yapmak istedigi hobiler ve aktiveteler kızın hobileriyle aynı.

Gallardo
Guest
Gallardo

Sırf mhc genleri hakkında bir şeyler bilmek bile %100 sevdasından kurtaran önemli bir kazanım.

BlackLack
Guest
BlackLack

Bu yazıyı paylaşmanı çok mantıklı buldum
Kırmızı Hap camiasına giriş yaptığımdan beri bunu fark ediyorum, Haplanan çoğu kişinin psikolojik algısına baktığımda yazıda yazıldığı gibi 10 üzerinden 10 olup her kadını elde edebileceklerini sanıyorlar oysaki Kırmızı hapı sindirip kendine yatırım yapan erkek adam bu bilgilerin doğrultusunda kendi benliğini geliştirip Böyle bir şeyin imkanı olmayacağının farkına varıyor ve geriye kalan gereksiz endişeleri de kafasından atmış oluyor ( En büyüğü zaten her kadını elde edemeyeceği) ve bu algı arkadaşlar gerçekten sizin hayatınızın tamamını kaplıyor
Kırmızı hapı sindirmiş olabilirsiniz ama herkes de aynı etkiyi vereceği ne malum…

Haydaaa
Guest
Haydaaa

Kadınlarcaki hipergamide hepimiz mutabığız. Ancak erkeklerde (özellikle hapı tam yutamamış erkeklerde) benzer bir durum var sanki. Oneitis olmalar, unutamamalar, kendini onun onayına endekslemeler falan alttaki “daha iyisini bulamam” düşüncesi sanki. Hapı özümseyince ise “ben ödülüm” mantığı devreye girince daha iyisini bulamama düşüncesi kayboluyor. Ancak yeterince yürüme, sosyalleşme, kadınlarla tanışma vs olmayınca, dünyanın en değerli ve alfa adamı olsan da yalnız kalabilirsin. Ha, bir kadın sıcaklığına muhtaç olmadan yaşarsın ama hayatında birileri olması için değerin ne kadar olursa olsun girişimde bulunmak gerek sanki. Doğru anlıyor muyum Mahmut Abi?

OĞUZHAN
Guest
OĞUZHAN

Abi iyi güzel diyorsun ama istisnası yok mudur bu durumun? Mesela Kıvanç Tatlıtuğ’un Türkiyede tavlayamayacağı bir kız var mıdır ? Veya Brad Pitt için de geçerli mi bu söylediklerin ?

Blaik
Guest
Blaik

Şöyle dusunun: kıvanç veya brad bugün bir garson olsaydı ne kadar talep görürdü? Evet görürdü sonuçta yakışıklılık olarak %1 lik dilimde olabilirler ama statü nedenli cpd leri bu kadar yuksek olmazdı.

Ayrıca beyler sokakta çok yakışıklı erkekler var. Bizzat tanıdığım arkadasim bir kıvanç olmasa da eli yüzü düzgün yakışıklı bir tip. Her gün teklif mi yağıyor? Hayır

14.Luis
Guest
14.Luis

Tipi kafaya takanlae genelde ergenlik kafasindan kurtulamamis kisiler oluyor…

Fit-atletik vucut , chill factor ve sac-sakal v &gerekirse estetik ile, erkeklerin buyuk kismi cok iyi seviyelere gelebilir.

Bir de Super Meshur& Cok Yakisikli erkekleri gorup isin sirrinin burada oldugunu dusunmek cok buyuk bir hata ve sebebi propaganda…

Hb8-9\10 olan kadinlarin yanindaki erkegin SADECE TIPI COK IYI olan kimseyi gordunuz mu ? Ben pek gormedim ve halen gormuyorum.

Bir de TRP yi super iksirli bir sey gorup istedigin her hatunu aninda tavlamak olarak goruyorlar…Gerceklikten kopmamak lazim.
Kendi liginden istedigini tavlayarak baslaman daha olasi..

L1n
Guest
L1n

İrrasyonel özgüven ve sarsılmaz çerçeve. Bu ikisinin etkilerini görmemekten bunlar sanırım. Kadınların neye verdiğinden bağımsız insan ilişkilerinde en önemli şeylerden birtanesi. Eğer soyut özelliklerimiz yoksa yüzeysel yargılanıyoruz.Bugün bu sitede işlenen Corey’i örnek versem herkesin en son hatırlayacağı şey tipi olacaktır. Lider kişilik,dominant karakter falan bunlar gerçekten çabalanması gereken ve çok zor ulaşılan şeyler.Üstelik hayat boyu gelişen şeyler ve oldukça dinamik. Zamanla insan bunları tecrübe edince ve gözlemleyince erkekte tipin ne kadar önemsiz olduğunu görebiliyor.Kızların tipe çekilmesinin en büyük sebebi de bir nevi halo etkisi.Kız o erkeğin çok güçlü olduğu kanısına varıyor ve eğer o erkek güçlü değilse arzusu ölüyor. Yani… Read more »

Oblomovsinan
Guest
Oblomovsinan

Boyum 167 hiç kiz arkadasim olamayacak gibi geliyor. Ama ya olursa diye kendime bir şeylerde katmaya çalışıyorum

Vito
Guest
Vito

Youtube da alpha m. diye bi kanal var. Ordaki elamanın da boyu 1.67 bir bak istersen

Quanchi
Guest
Quanchi

24 yaşındayım 162 boyum var. En som sevgilim 170 boyundaydi ve her seyi yaşadım onunla. Boy tabi ki biraz sorun gibi ama olunca oluyor sen tabak cevirmeye bak

Endi
Guest
Endi

Boyum 1.57 kadınlar için sorun ediyorsan etme bu halimle bile sevgilim oldu, ama daha sonra bu durum yüzünden terk etti beni sebebi boyumun kısa olması değildi benim bunu takmış olmamdı, ama takmayacak gibi değil, kadınları falan boşverin sosyal hayatınızda bile kesinlikle bir erkek için çok çok kötü bir durum, kısa boylu hayatımda 50 tane kadınla birlikte olsam ama normal boylu hayatımda hiçbir kadınla birlikte olmasam bile normal boylu olmayi tercih ederdim, çünkü kendi halimde zaten mutlu olmayı başaran biriyim, bir sürü uğraşım var ama ne zaman insan içine karışmaya kalksam normal insanların harcadığı enerjinin 50 katını harcamam gerekiyor, kısa boylu… Read more »

Oblomovsinan
Guest
Oblomovsinan

moralini bozma istediğin kızları baglayabiliyorsan sen bu hayattaki cogu şeyi başarısın

Vito
Guest
Vito

Boyum 1.70 en son sevgilim 1.72’ydi. İlişkide hiç bir zaman bunun bir handikap olduğunu düşünmedim ya da kızdan dolayı kendime aşağıda görmedim. Ama sanırım bir çok erkek güç ve boyu aşırı ilişkilendirmiş durumda. Çevremde bi kız shit test attı diye siniri bozulan ya da en ufak zorlukta öldük bittik kafalarına giren 1.85 elemanlar var. Kızlar da bu heriflerdeki duygusal zayıflığın kokusunu alıyorlar sürekli. Yani kısa boylu da olsan duygusal gücün sosyal zekan varsa bunu bir handikap olarak görmezsin aksine bir çeşit avantaj olarak görürsün. Kısa boylu erkeklerin vücudu daha kolay şekil alır, daha kolay kütle kazanır gibi.

Thor TG
Guest
Thor TG

“tip her şeydir, 1.70 boyunda ve kızıl saçlıysam bittim ben bittim” sonucunu çıkarıyor.

Yanlış evet ama bu argümanı şu yazıda kullanmak bile saçma. Siyah saçlılar ve boyu 1.80den kısalar tipsizdir düşüncesinin yanlış olduğunu tartışmaktan bir farkı yok pek. Gereksiz detay olmuş Mahmut abi.

Aras
Guest
Aras

“Kadınlar cinsel pazar değerleri kendilerininkinin altında olan erkekleri görmezler. Bu erkekler kadınlar açısından görünmezdir” Mahmut Bey bu bir genelleme mi yoksa bütün kadınları mı kastediyorsunuz şayet tüm kadınları kastediyorsak size bir örnek vermek isterim bir arkadaşımın uzaktan akrabası doğuştan görme engelli ismi ali ortalama bir tip ve 12 yıllık evli karısı hemşire, gayet güzel bir kadın işin en ilginç olayı kadının ailesi evlenmelerini uygun görmemiş ve kadın aliye kaçmış kadın hep şunu söylermiş ben alinin karakterini sevdim diyor gercekten de ali çok iyi bir insan yardım derneklerinde çalışan insanlara yardım etmekten üşenmeyen birisi engelli olduğu halde. Trpye göre kadın genleri… Read more »

faladomi
Guest
faladomi

6 aydır siteyi takip ediyorum. Zaman zaman kafama takılan ama söze dökemediğim konuydu yukardaki çözümleme. (Bu arada buradan aldıklarım gerçekten beni ben yaptı. Teşekkür ederim.) Beraber olduğum kadın(eşim) feminen denebilecek çalışan bir kadın, iyi bir anne. ara sıra pürüzler çıksa da genel olarak benim çerçevemde. Bana bağlı olduğunu bilsem de ayda yılda bir içimden “acaba uygun şartlar altında cpd’si yüksek birinin tüm silahlarıyla yaptığı komplimanlara karşı ne kadar direnebilir” sorusu kafamı kurcalıyordu. “Şuan benim lehime çalışan kadın hipergamisi acaba şerefsizlik abidesi yakışıklı bir herifin [:)] günün birinde uzun boy- kaslı vücut- dolgun cüzdan miksi ile yaptığı sortilerle aleyhime dönebilir mi?”… Read more »

Kaptan
Guest
Kaptan

Kaybetme korkusuyla yaşarsan kaybedersin, her zaman senden daha üst erkekler olacak belki de eşine yürüyecek bu durumda eşinin yetişme tarzı dünya görüşü ahlaki değerleri gibi kavramlar işin içine girer yani hipergamisi senden daha üstte bir erkek ile tek gecelik ilişki yaşaması uç ama imkansız değil burada kadın şunu düşünmeli ben kocamı aldatırsam benden ayrılır hem değerli bir erkeği kaybetmiş olurum hem de yuvamı yıkmış olurum, kadının böyle düşünmesi için senin değerli erkek olarak devam etmen gerekiyor zaten düzgün bir kadın bu toplara çok girmez neyi kaybedeceğini bilir ama buna güvenip te salma ara ara korku oyunu iyidir

Anakin
Guest
Anakin

Mahmut abi, Mark Manson – Models kitapını okumamızı tavsiyye eder misin? Yoksa gereksiz bir kitap mı

Teoman
Guest
Teoman

“Her kadına hitap etme” fantezisinin altında kadın onayı bağımlılığı yattığını düşünüyorum. Sen işe takım elbise giyerek gidiyorsun, takım elbiseli erkekleri itici bulan bir sürü kadın da vardır; ama o kadınların seni cinsel açıdan çekici bulmaması da senin umurunda değildir Mahmut Abi.
Tabi bu farklı varyasyonlarla hepimiz için geçerli.

Kaptan
Guest
Kaptan

Adamlar gidiyor yüzde 1’i örnek veriyor Kıvanç Tatlıtuğ’un tek avantajı tipi değil hem zengin hem de şöhret sahibi yani kadın onu sırf tipinden dolayı sevdiğini düşünür ama aslında karşısına ne çıkacağı belli, iyi bir tipim var kırmızı haptan önce abazan gezer kızlar paraya bakıyor yeav derdim hâlbuki olay öyle değilmiş, tip bir nevi halo etkisi yapar uzaktan yüksek değerli görünürsunuz ancak ağzınızı açınca kız soğur bu durumu çok yaşadım çünkü, benden tipsiz adamları ve sevgililerini görüp vay amk nasıl oluyor derdim hatta kısa süreliğine çıkıp ağır beta davrandığım bir kız arkamdan yakışıklı ama mal demişti zoruma gitmişti aq 😄, şahsi… Read more »

1 2 3 4