Saha Raporu – Uzak Mesafe İlişkisi

Uzak mesafe ilişkisi (UMİ) adı altında, kırmızı hap felsefesini ve Erkek Adam sitesini keşfetmeme sebep olan geçmişten bir saha raporu paylaşmak istedim. Uzak mesafe ilişkisi bataklığına düşen bir sürü arkadaş görüyorum ve onların da bu kötü tecrübemi görüp, aynı bataklığa düşmemeleri adına bu saha raporunu buraya bırakıyorum.

Üniversitenin ikinci senesinde İstanbul’da okurken, tatil zamanları evime yani İzmir’e döndüğümde görüştüğüm bir kız vardı. 3-4 ay uzak mesafe şeklinde devam ediyor ve İzmir’e döndüğüm zamanlarda 1 hafta ancak görüşebiliyorduk. Gel zaman git zaman böyle giderken mavi haplı kafasıyla kıza iyice bağlanmaya başladım. Buradaki çoğu arkadaşın örnek verdiği gibi, kız uzaktayken bana methiyeler düzüyor ve ilerleyen zamanlarda birlikte neler yapacağımızı hayal ediyorduk. İşin bokunu öyle çıkarmıştım ki kızın yanına her gittiğimde pahalı hediyelerle gidiyordum. Kızı okul çıkışlarında alayım diye sırf kendi ders çalışacağım zamanlardan yiyordum. İstanbul’a döndüğümde vizelerimde sıçmamın en büyük sebebi de budur. Ayrıca git gel yaptığım zamanlarda ekstra uçak bileti masrafları da cabası. Kıza olan muhtaçlığım ve ilgim had safhadaydı. İlişkinin mükemmel gittiğini düşündüğüm için aslında bunların hiçbiri bana koymuyordu ve aşırı mutluydum. Nasılsa beraber bir sürü pembe hayal kurup, hepsini gerçekleştirecektik!

Gel zaman git zaman herkesin yaşadığı klasik kıskançlıklar ve kavgalar devreye girdi. Kız bir süre sonra mesajlarıma geç dönmeye ve tatillerde geldiğim zamanlarda bile bana vakit ayırmamaya başladı. Ailesinden izin alamadığını söyleyip, derslerini bahane ediyordu. Ben neyse dedim ve tekrar İstanbul’a döndüm. Sömestr tatili için İzmir’e geri döneceğim vakit için gün sayıyordum. O sürede de ara ara kızla hala kavga ediyor ve bu kavgalar benim gözlerimin dolmasına ve kıza telefonda saatlerce kendimi anlatmama, onu ne kadar sevdiğimi belli etmemle devam ediyordu.

Bir şekilde bu sorunları atlatacağımızı düşündüm. Hatta ona güzel bir hediye alırsam ve ona döndüğümde bu hediyeyi verirsem çok mutlu olacağını ve tekrardan bana bağlanacağı gibi aptal bir fikre de kapılmıştım. Bana soğuk yapan kız, dönmeme az bir zaman kala bana tekrar samimi şekilde davranmaya başladı. Benim de umutlarım, aramızın düzeleceği yönünde iyice arttı.

İzmir’e döndüğüm zaman benimle konuşmak istediğini söyledi ve bir akşam sessiz sakin bir yerde buluştuk. Benim tabii aklımda kızın bir şeyleri düzeltmek için çağırdığı fikri var. Ne olsa beğenirsiniz, ben kızı öpmeye ve elini tutmaya çalışırken kız kendini defalarca geri çekti. Ben o anda bir boklar olduğunu anlamıştım. Tabii ki de çoğunuzun tahmin ettiği şey oldu ve kız artık bu ilişkiyi sürdüremediğini söyledi ve ayrılmak istedi. Benim tabii gözlerim yine doldu ve muhtaç şekilde hayatımdan çıkarsa mahvolacağımı falan anlatıyordum. Kızın tabii ki umrunda bile değildi. Beni hafiften teselli edip yanımdan ayrıldı.

Günler sonra öğrendim ki kız eski sevgilisine dönmüş. Arada eski sevgilisinin karşısına çıktığını ve arada lafladığını söylüyordu. Ayrıca sosyal medyadan hala eklilerdi. Ben bunları önemsememiştim. Halbuki ben uzak mesafe ilişkisi sürdürüyorum zannederken kız eski sevgilisiyle tekrardan yolları yapıyormuş. Benim tabii jetonun düşmesi biraz zaman aldı. Büyük ihtimalle o çocukla konuşamadığı görüşemediği zaman ilgisini benden karşılıyordu.

Uzak mesafe ilişkisi saçmalığı adı altında verdiğim bu saha raporunun içinde aslında birçok yapılmaması gereken hata olduğunu görüyor olmanız lazım.

1) Karşınızdaki kişinin ilgisini rüşvet verir gibi hediyelerle tekrar kazanmaya çalışmak. Çok büyük bir hata çünkü ARZUYU PAZARLIKLA SATIN ALAMAZSINIZ!

2) Sizden ayrılmak isteyen birine iyice muhtaç şekilde yalvararak hayatınıza tekrar katmaya çalışmak. Sizi engelleyen birine ulaşmaya çalışmak gibi bir şey. Sizi küçük düşürmekten başka bir şey yapmayacaktır.

3)Uzak mesafe ilişkisinin aslında ONEITIS e sebep olabileceğini keşfetmeniz gerekli. Uzaktayken göremediğiniz için kafanızda o kişiye karşı birçok hayal kurmanıza sebep olup, kafanızı ciddi anlamda o kişiyle dolduruyorsunuz.

4) Kendi işinizden, derslerinizden ve hobinizden feragat edip hayatınızı karşınızdaki kişiye göre planlamak tekrar çok büyük bir hata.

5) Kız arkadaşınızın eski sevgilisi ile ufakça bile haberleştiğini biliyorsanız buna çıkışınızı sert bir şekilde yapın. Ben hiçbir şey olmaz demiştim ve gördüğünüz gibi başını aldım. Uzakta olduğunuz için neyin ne olduğuna hakim olamadığınız için kız çok güzel şekilde sizi yalanlarıyla manipüle edebiliyor.

O kıza tekrar ne oldu diye soranlar olabilir. Kız bana yaklaşık 6-7 ay sonra yazdı. Eski sevgilisi ile de sürdürememiş. Kırmızı hap ve Erkek Adam sitesi sağolsun, maymun gözünü geç te olsa açtığı için uzaktayken kızla sadece eğlenceli iki üç mesajlaşma yapıyor ve geldiğim zamanlarda da tabak gibi kullanıyordum. Sanal olarak kendinizi kandırmak ve daha sonradan başınıza geleceklerden üzülmek yerine, zamanınızı ve ilginizi hakeden ve gerçekten bir şeyler yaşayacağınız kişilere verin.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

126
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
43 Comment threads
83 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
53 Comment authors
ZaferYılmaz MorpillPookun kitabıMr. ManDeath Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kırmızı tuborg
Guest
Kırmızı tuborg

Mahmut abi merhabalar. 24 yaşındayım Bir süredir siteyi takip ediyorum ve 1.5 senelik bir ilişkim var. Kız arkadaşım benden 3 yaş küçük. Site ile tanışmam ilişki başlangıcından sonra olduğu için bazı hatalarım oldu, onun da hataları oldu fakat genele baktığımızda iyi giden bir ilişkimiz var. Hipergamimin yüksek olduğunu düşünüyorum kolay kolay benden vazgeçebileceğini sanmıyorum. Bu 1.5 senelik süreçte 1 ay ,4 ay gibi farklı zamanlarda aynı evde yaşadığımız zamanlar oldu.(aramıza fiziki mesafe girmemesi için onun da benim de (daha çok onun) çaba göstermemizden kaynaklı). Okullar açılınca aramıza ilk defa mesafe girdi daha görüşemedik fakat 1-2 ayda bir 4-5 gün vakit… Read more »

Zagoran
Guest
Zagoran

Mahmut abi selam, 2 ay önce yeni başladığım iş yerinde Bi kadın beni instadan eklemişti(sadece ise girişte gördüğüm, bölümlerimizin ayrı olduğu) instadan ‘bu şehirde nereler gezilir’ diye sorduğumda ‘istersen ben gezdiririm seni hafta sonu arabam var’ demişti ama son anda işi çıkmıştı(başkalarından teyit ettirdim, eminim) birkaç kez mesajlaşıp buluşmaya çağırmıştım tamam demişti ama bu sefer son gün işim çıktı bahanesiyle ekip ‘mutlaka gideceğiz ama eminim’ demişti, sonra hem beni iki kere ektiği için hem de zaten şehirden ayrılacağım için çok yürümedim, karşılıklı instadan hikayelerimize cevap verdik, yeni işe geçeceğimi şehirden ayrılacağımi duyunca gülümsemesi silindi, ayrılış yaptığım gün ise gelmemiş daha… Read more »

Değişmiş Genç
Guest
Değişmiş Genç

Selamlar. Bir süreliğine şehir dışına giden kız arkadaşla aranın soğumaması veya nahoş olayların yaşanmaması adına neler yapılabilir? İlk defa böyle bi durum yaşadığım için pek bir fikrim yok. (Üniversitedeyim, kız geldiği kendi şehrine gitti.)

Değişmiş Genç
Guest
Değişmiş Genç

Abiler selamlar. 2 ay once tanıstıgım kız arkadasım bir süreliğine eski yaşadığı şehre gitti,geri gelecek. UMİ’nin riskli oldugunu biliyorum ve bu süreçte nasıl davranabilirim bunu sormak istiyorum size.

Antinet
Guest
Antinet

Mahmut Abim selam. 30 yaşındayım. 3 yıllık bir ilişkim var. Şimdiye kadar en çok 10 günde bir buluşurduk. Benim iş dolayısıyla uzak bir şehre yerleşmem gerekiyor, orada 3 yıl kalacağım mecburen.
1. Erkekler için 35 yaşından sonra evlenin tavsiyenize uymak, hiç değilse 33’ü beklemek istiyorum. Sizce ilişkiyi evlilik olmadan 3 yıl daha sürdürmek işin suyunu çıkarmak olur mu? (Yani başka şehre gitmesem bile biraz daha yaşlanmak istiyordum açıkçası.)
2. Daha da mühimi 3 yıl uzak mesafe, bu ilişkiyi öldürür mü? Öldürmemesi için ne yapmalıyım? Özellikle, görüşmek için karşı tarafın şehrine gelen taraf hep ben olmamaya dikkat etmeli miyim?

rayto
Guest
rayto

mahmut abi selamlar.

instagramdan bulusup 1 2 hafta icersinde sevgili oldugum bi kiz var. kizla 3 ay boyunca takildik. sitedeki cogu seyleri uyguladim kiza ve bana cok baglandi ayrica aramizdaki cinsellikte cok iyi.

fakat 7 ayligina erasmus yapicagim icin kiza istersen ayrilalim dedim. o ise uzaktan devam edebilecegimizi soyledi. gunde 20dk civari arama mesajlasma konusunda anlastik. zaten beni cok darlayan birisi degil.

sence iliskiyi bitirmek mantikli mi yoksa dedigim sekil iyi mi

Cfsnatch
Guest

Selamlar Mahmut abi. 25 yaşındayım .Siteyi yaklaşık 2.5-3 yıldır takip ediyorum burada yazılanları uyguladıktan sonra ilişkimde iyi yönde değişimler de gördüm. Lakin 3-4 yıllık ilişkimin özellikle son 1-1.5 yılı sürekli ayrıl barış bir ilişkiye döndü. Üniversitede beraber geçirdiğimiz 1-1.5 yılın ardından iş imkanlarından dolayı ben farklı bir şehre gittim o ise kendi yaşadığı yerde kaldı buna rağmen 2 yıl daha ilişkimiz sürdü. Bu süreçte pek sık buluşamadık araya salgın girdi, iş yoğunluğu, maddi imkanlar derken 4-5 kez ancak görüşebildik. Ayrılmamızın genel sebepleri ise karşımdaki kişinin benden romantiklik beklemesi benimse ilişkinin en başından beri öyle biri olmadığımı belirtmeme ve onunda bunu… Read more »

Tolgahan
Guest
Tolgahan

abi kız arkadaşımla güzel bir ilişkim var ama birkaç gün sonra ikimizde ayrı şehirlere gideceğiz ve bir daha ne zaman bulusabileceģimiz belli değil belki 5-6 ay belki daha fazla bile olabilir,ne yapmalıyım?

Geralt
Guest
Geralt

Abi selam, hoşlandığım bir kız vardı ama uzak mesafe ilişkisi istemediğinden kıza çok yurumemistim, başlarda kız çok istekliydi ama ben yazmayınca benden vazgeçip başkasıyla sevgili olmuş, bu beni çok üzüyor ve pişmanım sence ne yapmam gerekiyor

mehmet
Guest
mehmet

Work&travel programı ile amerikaya gidiyorum. 8 aylık birlikteliğimiz var, 3 ay ayrı kalacağız. Uzak mesafede diyaloğu nasıl sürdürmeliyim Mahmut abi? Hiç uzak kalmadık bu kadar, biraz afallattı.

Mehmett
Guest
Mehmett

Mahmut abi kızla aynı memleketteyiz kız istanbulda ben memlekette çalışıyorum her açıdan bana uygun bir kız ama mesafe sıkıntısı oluyor. Devam edip etmemek konusunda kızın işini değiştirmesine mi bakmalıyım yoksa neye bakmalıyım? Ya kızla çok iyi anlaşıyoruz kaprisli felan değil en çok da bu yönü hoşuma gidiyor gayet olgun ne yapacağımı bilemedim

Arda
Guest
Arda

3 aylık ilişkim var 2’ay’ı beraberdik okul dolasıyla uzun mesafeye döndü 1 aydır.1 kere gidebildim 1 ayda.Hedeflerimiz farklı memleketinde işe girmek istiyor.Sonu olmayan treni beklemek gibi sonu belirsiz kendime boşuna acı çektirşyormuşum gibi hissediyorum.İletişim yavaşlıyor mesaj sıklığı azalıyor duygularda azalıyor.SEVGİLİsden çok sanal arkadaşlık modeline büründü cinsellik yok.İlla ki tabak çevirir ve uydularldan ilgi alır bugün ilgi alır yarın başka birşey Mahmut abi gerçekten karamsar ve çok kararsızım yoluma bakamıyorum.Ayda bir görüşmede olsa bütçeyi zorluyabiliyor 9 saatlik yol.Bana bir yol yardım…

Wout
Guest
Wout

Abi selamlar, şu an 6 aylık kız arkadaşım gelecek yaz Work and Travel için 3,5-4 aylığına ABD’ye gidecek. İçimde garip bir huzursuzluk, gerginlik var. Neler önerir, tavsiye edersin?

Hayaled
Guest
Hayaled

Mahmut abi uzun mesafe ilişkisinde kızla gece konuşmasinda “sarılıp uyuyalım” dedim. Dalga geçer gibi oldu. Sinirlendim, Altan almaya çalışıyordu. Arada ben bu tür şeylerin fazla olmasından sıkılıyorum yanyana olalım yaşayalım istiyorum dedi. Bende bir daha söylemem dedim. Tartışma devam ederken o söylediği cümleyi bir daha kurmamasini soyledim. Tekrar aynı cümleyi kullandı güldü ve “şaka yaptim” dedi. Bende bunun üstüne (Hatun sigarayı birakmami istiyordu birakmistim 1 hafta kadar önce). Sigara yakıp resmini çekip gönderdim. Aynı gecede sigaraya tekrar başlarsan küserim bir süre konuşmam tarzında konuşmustu tartışmadan 1 saat kadar önce. Bende “yer mi” diyip gülücük emojisi atmistim. Sigara içtiğimin Resmini gönderince… Read more »

Jake
Guest

Mahmut abi iyi günler , 5 aylık bi ilişkim içerisindeyim bunun 2 buçuk ayı beraberdik geri kalanında ben üniversiteye geldim son senem o da memlekette çalışıyor ve devam ediyoruz uzaktan ilişkiye. İlişkimiz de 3.görüşmede sevgili olduk yani 2.haftanın sonunda .Başlarken herşeyi konuşup öyle başladık çünkü ikimiz de ciddi ilişki istiyorduk ve aynı yaştayız 24 yaşındayız Şu şıralar bana karşı biraz ilgisinin azaldığını farkettim ve bende 1,5 hafta önce kendisini arayıp güzel bi dille ve şakayla sohbete başladım “Hakkınızda şikayet var X hanım” dedim ve gülüştük biraz konuştuk sonra da işte; uzak mesafedeyiz işte ister istemez insan ilgi bekliyor dedim hani… Read more »