Erkek Adam Türkçe Podcast – Kırmızı Hap Anayasası

Mayıs 2020’de Kırmızı Hap Anayasası yayınları ile ilgili üç podcast yapmışız. Yazılar:

Not: Illimitable Man’den neden pek haz etmediğimi hatırlayalım.

Birincisinde Mahmut Abi, Hank Moody ve adminler, ikincisinde sadece adminler ve üçüncüsünde ise Karanlıkrüya konuk.

Yayınları sitemizin Odysee kanalından ya da  spotify kanalından da izleyebilirsiniz.

Yayınları Youtube’da izlemek için.

Kırmızı Hap Anayasası – Bölüm I

Kırmızı Hap Anayasası – Bölüm II

Kırmızı Hap Anayasası – Bölüm III

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

17
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
5 Comment threads
12 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
eskilerdenbiriâraftaDarkwolfARICIPan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Pan
Guest

Mahmut agam, sen, tarzını sevdiğim hank ve tartıştığınız yazı Çevirmen meslektaşımın çevirdiği yazı. Tam bir sıkıştırılmış kırımızı hap meyveli barı var. yalnız potcast’larda ve senin söylemlerinde farkettiğim bir husus var. bunu kaldıramayacak insanlar olduğu için mi bu şekilde yumuşatmak durumunda kalıyorsun bunun üzerine gerçekten konuşmak isterim. Maild’den yazayım mevzuyu arzu edersen.

Pan
Guest

Bahsettiğim aslında önceki potcast’larda bahsettiğin ilişkisi olan adamın flöert etmesiyle ilgiliydi Rolo’nun yazısıyla alakalı sanırım. O yüzden detaylı girmedim. Yoksa potcast güzel geçmiş. Yazıyla ilgili kadın ve erkeğin sistemde dengeyi sağlama ve dengesizleştirme meselesiyle ilgili dikkatimi çeken başka birşey var. Aslında kadınların çoğu ilginç bir şekilde düzen ve istikrardan yana gibi geliyor bana. Hatırlarsın belki Endonezya’nın Aceh eyaletinde bir kadın şerri yasa sebebiyle kırbaölanajcak, en öndeki seyircilere bakıyorsun kadınlar göze çarpıyor. Bu sence kendinin ve çocuklarının düzeninin bozulmasını istemediği için sistem yanlısı olma kaynaklı mı? Yoksa kaşar ayıplama (slut shaming) kafası mı? Bu arada ben Alphaisloading. projemizde Pan rumuzunu kullandığım… Read more »

ARICI
Guest

Mahmut abi selam, sana ufak bir sorum var. Eski bir makale okurken gözüm yorumuna takıldı. Fkdksksksks “Erkek Adam, site girişinde ki bahış-destek etiketi hiç hoş görünmüyor ve izlenim açısından da kötü. Bir emek,zaman ve enerji yatırıyorsun çeviriler yazılar makaleler vs ancak bunu hobi olarak yapıyorsan bir karşılık beklememelisin. Ayrıca site tamamen ekonomik,kişisel gelişimle vs alakalı. 3-5 dolara bir iki bira parasına (özellikle de hitap ettiğin kesimin öğrenci ağırlıklı olduğunu göz önüne alırsak) gereksiz bir şey. O paraya ihtiyaç duyuyorsan fikir vermen makul olmuyor. 30+ yaşında başarılı adamsan iki bira parasına ihtiyaç duymuyor olman lazım.” *Mahmut Abi Ben düzinelerce site ve… Read more »

ârafta
Guest
ârafta

Mahmut abi selamlar siteyi daha onceden biliyordum ama detayli incelemedim yeni yeni icerikleri inceliyorum kirmizi-mavi hap olaylarini arastiriyorum buradaki yonlendirmeleri de nispeten hayatimda uygulamaya calisiyorum. Ben muhafazakar bir aile ortaminda buyudum yasim 26 gunah boyutundan dolayi su zamana kadar hic cinsel birlikteligim olmadi ama son 1 yil yildir dini yonden zayifladim ve acikcasi su an git geller yasiyorum. Yol ayrimindayim ya evlen hayatini duzene sok ya da bu islere gir ne olacaksa olsun dusuncesi hakim bende. Mahmut abi ciddi bir ikilemdeyim bana tavsiyen nedir? Dogru durust bir kiz arkadasim bile olmadi sadece 1 uzak mesafe iliskisi oldu o da yurumedi… Read more »

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Kardeşim yaşamlarımız benzer. Ben de 27 yaşındayım. Aynı şekilde ben de muhafazakarım. İllaki kişiden kişiye anlayış farklılıkları olabilir. Bizim için evlilik öncesi seks normal bir durum gözükmüyor. Eğer imkânın varsa güvenebileceğin birisi varsa veya bulabileceğinden eminsen evlilik öncesi sekse yaklaşmamanı ve evlenmeni öneriririm. Maddi manevi koşulları sağlıyorsan buna bulaşmana gerek yok diye düşünüyorum. Allah hakkında hayırlısını versin.

ârafta
Guest
ârafta

kardesim cevabin icin tesekkur ederim karsi cinse guven sorunum var universite ortaminda cok seye sahit oldum ben yapmadim ama cevremde yapmayan kalmadi bu dusunceden kurtulamiyorum bakalim bi muddet daha boyle gidecek gibi

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Bak aynı şeyler sen ben ve daha birçok kişi var bizim gibi. Adam 30-35 yasında kız eli tutmamış bırak cinsel ilişkiyi. Biz de farksız değiliz. Ama ben direkt ciddi ilişki düşünmüyorum artık. Eskiden sen gibi düşünürdüm. Evet bir şeyler yaşamamış %3-5 tir ancak. Ben artık takıl bırak modunda olacağım çünkü devrin işleyişi bu. Ha burada illa cinsel ilişki olacak demiyorum ki bunu zaten düşünmüyorum. Eğlenceme bakarım artık. Ama durum şu an müsait değil. Hayatın düzendeyse hormonlar durdurmuyorsa ailenin bildiği ev kızı aile dostu birisini bulsunlar evlen. Benim hem durumum yok hem de evlilik düşünmüyorum en azından 35-40 yaşına kadar. Umarım… Read more »

ârafta
Guest
ârafta

tesekkur ederim vakit ayirip gorus paylastigin icin muhafazakar yetismenin dezavantaji bu iste belli bi noktadan sonra tikaniyorsun ne o tarafa ne bu tarafa gidebiliyorsun gecmisin seni bagliyor benimde evlenme durumum yok su an oyle bi noktada olsam bile dedigim gibi universitede cok sey gordum ne hanim kizlari harcadilar sahit olduk kafam karisik bi yanim yap diyor diger yanim yanlis zamanini bekle diyor ya o bekledigim kisi hic yoksa ya o vakit hic gelmeyecekse ben neyi beklemis olacam o zaman tamamen bir kumar bu is

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Öncelikle rica ederim kardeşim. Ben muhafazakar yaşamanın bir dezavantajı olarak görmüyorum bunu. Bize doğru gelen başkasına yanlış başkasına yanlış bize doğru olabilir. İnanan bir Müslümansın ve dinde bunun zina olduğunu biliyorsun. Herkes yapıyor diye sen de yapmak zorunda değilsin. Kendi değerlerin vardır sonuçta. Hanım kızları harcama mevzusuna gelince iki tarafta da istek olmasa böyle bir.şey olmazdı. Demek ki hanım kız görünmüşler yani iyi oynamışlar. Ha bu arada bunu anormal görmüyorum eskisi gibi. Siteyi okuyup kadın doğasını anlayınca anormal gelmiyor artık. Sonuçta onlar da insan ve hormonlar,annelik içgüdüsü durdurmuyor. Ha diyeceksin ki hiç mi kendini koruyan yok? İllaki vardır ama çoğu… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Evlen kardeşim evlen zaman kötü deyip kanunlara ve kadınlara olan güvensizlik had safhaya varmış olan bu zaman diliminde evlen. Zina dan kaçmış olursun. İster kadın olsun ister erkek dev gibi nehire kurulan dev gibi baraj olsan da baraj enin de sonunda patlar. Muhafazakarlıkla dindar olmak farklı şeylerdir. Dinini yaşamak isteyen herkes imanı varsa imanının gereğini yapar. İkilem de (arafta) kalmaz. Günahkar olabilirsin ama tarafını nerede olduğunu olacağını bilmek zorundasın. Bu seni dinden çıkarmaz. Zihinlerimize pompalanan öğretilen çaresizliklere kanma. Kadınların hepsi kucaktan kucağa hoplamıyor merak etme. Bu konuda İstatiksel bilgiye sahip değilim ama kişiler bulunduğu ortamın yorumlarını yaparlar. Sen de fişten… Read more »