Saha Raporu – Uzak Mesafe İlişkisi

Uzak mesafe ilişkisi (UMİ) adı altında, kırmızı hap felsefesini ve Erkek Adam sitesini keşfetmeme sebep olan geçmişten bir saha raporu paylaşmak istedim. Uzak mesafe ilişkisi bataklığına düşen bir sürü arkadaş görüyorum ve onların da bu kötü tecrübemi görüp, aynı bataklığa düşmemeleri adına bu saha raporunu buraya bırakıyorum.

Üniversitenin ikinci senesinde İstanbul’da okurken, tatil zamanları evime yani İzmir’e döndüğümde görüştüğüm bir kız vardı. 3-4 ay uzak mesafe şeklinde devam ediyor ve İzmir’e döndüğüm zamanlarda 1 hafta ancak görüşebiliyorduk. Gel zaman git zaman böyle giderken mavi haplı kafasıyla kıza iyice bağlanmaya başladım. Buradaki çoğu arkadaşın örnek verdiği gibi, kız uzaktayken bana methiyeler düzüyor ve ilerleyen zamanlarda birlikte neler yapacağımızı hayal ediyorduk. İşin bokunu öyle çıkarmıştım ki kızın yanına her gittiğimde pahalı hediyelerle gidiyordum. Kızı okul çıkışlarında alayım diye sırf kendi ders çalışacağım zamanlardan yiyordum. İstanbul’a döndüğümde vizelerimde sıçmamın en büyük sebebi de budur. Ayrıca git gel yaptığım zamanlarda ekstra uçak bileti masrafları da cabası. Kıza olan muhtaçlığım ve ilgim had safhadaydı. İlişkinin mükemmel gittiğini düşündüğüm için aslında bunların hiçbiri bana koymuyordu ve aşırı mutluydum. Nasılsa beraber bir sürü pembe hayal kurup, hepsini gerçekleştirecektik!

Gel zaman git zaman herkesin yaşadığı klasik kıskançlıklar ve kavgalar devreye girdi. Kız bir süre sonra mesajlarıma geç dönmeye ve tatillerde geldiğim zamanlarda bile bana vakit ayırmamaya başladı. Ailesinden izin alamadığını söyleyip, derslerini bahane ediyordu. Ben neyse dedim ve tekrar İstanbul’a döndüm. Sömestr tatili için İzmir’e geri döneceğim vakit için gün sayıyordum. O sürede de ara ara kızla hala kavga ediyor ve bu kavgalar benim gözlerimin dolmasına ve kıza telefonda saatlerce kendimi anlatmama, onu ne kadar sevdiğimi belli etmemle devam ediyordu.

Bir şekilde bu sorunları atlatacağımızı düşündüm. Hatta ona güzel bir hediye alırsam ve ona döndüğümde bu hediyeyi verirsem çok mutlu olacağını ve tekrardan bana bağlanacağı gibi aptal bir fikre de kapılmıştım. Bana soğuk yapan kız, dönmeme az bir zaman kala bana tekrar samimi şekilde davranmaya başladı. Benim de umutlarım, aramızın düzeleceği yönünde iyice arttı.

İzmir’e döndüğüm zaman benimle konuşmak istediğini söyledi ve bir akşam sessiz sakin bir yerde buluştuk. Benim tabii aklımda kızın bir şeyleri düzeltmek için çağırdığı fikri var. Ne olsa beğenirsiniz, ben kızı öpmeye ve elini tutmaya çalışırken kız kendini defalarca geri çekti. Ben o anda bir boklar olduğunu anlamıştım. Tabii ki de çoğunuzun tahmin ettiği şey oldu ve kız artık bu ilişkiyi sürdüremediğini söyledi ve ayrılmak istedi. Benim tabii gözlerim yine doldu ve muhtaç şekilde hayatımdan çıkarsa mahvolacağımı falan anlatıyordum. Kızın tabii ki umrunda bile değildi. Beni hafiften teselli edip yanımdan ayrıldı.

Günler sonra öğrendim ki kız eski sevgilisine dönmüş. Arada eski sevgilisinin karşısına çıktığını ve arada lafladığını söylüyordu. Ayrıca sosyal medyadan hala eklilerdi. Ben bunları önemsememiştim. Halbuki ben uzak mesafe ilişkisi sürdürüyorum zannederken kız eski sevgilisiyle tekrardan yolları yapıyormuş. Benim tabii jetonun düşmesi biraz zaman aldı. Büyük ihtimalle o çocukla konuşamadığı görüşemediği zaman ilgisini benden karşılıyordu.

Uzak mesafe ilişkisi saçmalığı adı altında verdiğim bu saha raporunun içinde aslında birçok yapılmaması gereken hata olduğunu görüyor olmanız lazım.

1) Karşınızdaki kişinin ilgisini rüşvet verir gibi hediyelerle tekrar kazanmaya çalışmak. Çok büyük bir hata çünkü ARZUYU PAZARLIKLA SATIN ALAMAZSINIZ!

2) Sizden ayrılmak isteyen birine iyice muhtaç şekilde yalvararak hayatınıza tekrar katmaya çalışmak. Sizi engelleyen birine ulaşmaya çalışmak gibi bir şey. Sizi küçük düşürmekten başka bir şey yapmayacaktır.

3)Uzak mesafe ilişkisinin aslında ONEITIS e sebep olabileceğini keşfetmeniz gerekli. Uzaktayken göremediğiniz için kafanızda o kişiye karşı birçok hayal kurmanıza sebep olup, kafanızı ciddi anlamda o kişiyle dolduruyorsunuz.

4) Kendi işinizden, derslerinizden ve hobinizden feragat edip hayatınızı karşınızdaki kişiye göre planlamak tekrar çok büyük bir hata.

5) Kız arkadaşınızın eski sevgilisi ile ufakça bile haberleştiğini biliyorsanız buna çıkışınızı sert bir şekilde yapın. Ben hiçbir şey olmaz demiştim ve gördüğünüz gibi başını aldım. Uzakta olduğunuz için neyin ne olduğuna hakim olamadığınız için kız çok güzel şekilde sizi yalanlarıyla manipüle edebiliyor.

O kıza tekrar ne oldu diye soranlar olabilir. Kız bana yaklaşık 6-7 ay sonra yazdı. Eski sevgilisi ile de sürdürememiş. Kırmızı hap ve Erkek Adam sitesi sağolsun, maymun gözünü geç te olsa açtığı için uzaktayken kızla sadece eğlenceli iki üç mesajlaşma yapıyor ve geldiğim zamanlarda da tabak gibi kullanıyordum. Sanal olarak kendinizi kandırmak ve daha sonradan başınıza geleceklerden üzülmek yerine, zamanınızı ve ilginizi hakeden ve gerçekten bir şeyler yaşayacağınız kişilere verin.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

124
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
42 Comment threads
82 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
52 Comment authors
Yılmaz MorpillPookun kitabıMr. ManDeathwalter white Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ahmet
Guest
Ahmet

Mahmut abi selam. Ben son bir kaç yıldır yurtdışında yaşıyorum ve yaşadığım şehirde Türk kızlarla tanışma imkanım çok kısıtlı. İnternet üzerinden tanıştığım Türkiye’de öğretmenlik yapan bir kız vardı. Onunla bir iki ay kadar yazıştık. Yazışırken tam kafa dengi ve uyumlu olduğumuzu düşündüm, aramızda oldukça sıcak ve güzel bir dialog vardı. O da öyle düşünmüş beni bulunduğu şehre davet etti ben de gittim, bir kaç günü beraber geçirdik, tam da 14 şubattı sevgili olduk. ben biraz gaza gelip elele olduğumuz bir fotoğrafı (ama yüzümüz görünmüyor, gölgemiz sadece) instagram’a koydum. Ertesi gün (sanırım işin ciddiye bindiğini düşünerek) bana daha önce çok kısa… Read more »

Sıkı takipci
Guest
Sıkı takipci

Mahmut abi selam,5 aylık bir kız arkadasım var okulların onlıne olmasından kaynaklı evine döndü,bense okullar kapandıktan sonra part time’dan full zamanlı çalışmaya başladım,sadece hafta sonlarım tatil,kızla da hafta sonları bir veya iki gün görüşmeyi planladım,normalde de haftada 2 veya 3 gün görüşüyordum zaten,kız benden 1 saatlik uzaklıkta oturuyor,ilişkimiz güzel gidiyor ve ilgisi hala yüksek,bana karşı herhangi bir yanlış davranışı falan da yok,sadece bu yazıyı okuduktan sonra kafam biraz karıştı(oneitis satırından sonra),şahsi fikrim ilişkiye devam edip zamanla neler olacağını görmek ama senin bana vermek istediğin bir fikir varsa okumak isterim.

Prop
Guest
Prop

Mahmut abi 7 aylık bi ilişkim var okulların onlıne olmasıyla beraber kız memleketine gitti bense okul kapansa da memleketime gitmedim,ilk başta biraz yürtmeye çalıştım haftada 1,2 görüşmek falan yürüyor gibiydi,buluşma planı yaptığımız bir günün akşamında ben onu aradım napıyorsun falan diye ama kız bir iki muhabbetten sonra beni hiç aramıyorsun gibi şeylere getirdi,ben telefonda kavgaya girmedim yarın konuşuruz dedim oda tamam dedi kapattı sonra bir iki mesaj atıp yarın gelmek istemiyorum artık yazmış,biraz mesajlastık telefonda çalıştığımı bazen kendime vakit ayırmak istediğimi müsait olduğumdaysa yazdığımı ve aradığımı söyledim soğuk bir edayla haklısına getirdi,daha sonra yarın kaçta geliyorsun yazdım o ise belli… Read more »

ı got uh
Guest
ı got uh

Mahmut abi yaklasık 1.5 devam eden bi ilişkim var normalde haftada bi kac gün görüsebiliyoduk .Depremden sonra iliskimiz uzak mesafeye döndü ve yaklasık iki aydır böyle devam ediyo bu iki ayda iki üc gün görüsebildik sadece ve bundan sonra böyle uzaktan devam edicek iliskimiz elinde olmayan bi sebepten dolayı da gitse ben dayanamıyorum bu sekilde ama 1.5 yılda oldugu icin benim icin bitirmek cok kolay gelmiyo ama böyle de devam edemicegimizin farkında gibiyim yazın gelicem orada bulusuruz planlar falan derken kafam karısıyo ama bilmiyorum henüz 19 yasındayım ve napmam gerektigini bilmiyorum.

Serdar
Guest
Serdar

Mahmut ağabey selamlar. Bir kızla sanaldan tanıştık uzun süredir takipleşiyorduk etkileşimimiz de vardı ama literally konuşmaya birkaç ay önce başladık ve deli gibi konuşuyorduk yani saatlerce ve her gün. Bunu bir iki ay sürdürdükten sonra buluştuk ve buluşmamız güzel geçti. Saatlerce keyifle sohbet etmiştik buluşmamızda. Antalya’da oturuyorum ben normalde ve İzmir’e kızın yanına gitmiştim. Her neyse işte buluşmadan sonra kız bana bir soğuk davranmaya başladı yani o her gün atılan bol nli günaydın mesajları azalmaya başladı ben atınca da cevap gelmemeye ya da geç gelmeye başladı falan. Ben çok alışmıştım bağlanmıştım ve bu duruma ayak uyduramadım biraz ilgi bağımlısı kız… Read more »

süleyman
Guest
süleyman

Merhaba abi, birkaç aylık diyebileceğim bir ilişkim var. Aslında şu an sevgili değiliz ama buluşuyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz. Durum sevgililiğe doğru gidiyor ben ağırdan alıyorum. Ancak sorun şu ki kız anne babasının boşanmasından dolayı birkaç ay sonra başka bir şehire gidebilir. Dolayısıyla ilişki başlasa bile uzak mesafe ilişkisine dönüşecek. Aynı şehirde kalma ihtimalimizde var tabi. Bu boşanmada babasını suçlu görüyor ve annesiyle beraber para kazanarak yeni bir hayat kurmak istiyor. Kardeşleri de var ve annesiyle beraber onlara bakmayı düşünüyor. Ben ise yaşımdan dolayı ciddi bir ilişkiye başlayıp evlenme aşamasına geçmek istiyorum. Ancak o annesi ve kardeşleri için bir düzen… Read more »

Kongzi
Guest
Kongzi

Mahmut abi pandeminin ortaları zamanı uzaktan başlayan ve sonraları çok sık görüşemediğim bir ‘ilişkim’ oldu. Şöyle anlatayım, epeyce süre uzaktan telefonla iletişim kurduktan sonra görüşmeye fırsat buldukça yanına gidiyordum. Karşılıklı hoşlandık beğendik birbirimizi. Kimseyle buluşma ayarlayamayan silik biri değilim ama hiçbir kızla buluşmamda ben bu kadar hoşlanmadım her neyse. Biz yine farklı şehirlerdeyiz ben çalışıyorum kendisi yeni mezun oldu. Yine ayda bir de olsa görüşme imkanına sahip oluruz ancak ben ilişkiye ve evlilik yönüne doğru ilerleyince kendimi kafese giriyor gibi hissediyorum. Maalesef gözü dışarıda kalmaktan korktuğum bi yandan da kızla evlilik yoluna gitmek cazip olduğu için uzun zamandır kararsızlıkla kızı… Read more »

Unkown0
Guest
Unkown0

Mahmut Abi merhaba , Ben 19 yaşında gencim ve seni birkaç yıldır takip ediyorum.Büyük bir hata yaptığımı hissediyorum ve senin görüşünü merak ediyorum.Abi şehrime tatile gelen bir kıza set açtım ve onunla biraz vakit geçirdikten sonra öpüştüm buraya kadar her şey güzel.Sonrasında kız şehrine döndüğünde uzaktan ilişkiye evriltti olayı ben ise üniversiteler deprem nedeniyle kapalı olduğu için ne olur konuşsam belki bir daha gelirse bir şeyler yaşarım kafasına girip konuşmaya başladım , dursun kenarda gibisinden.Bir hafta sonra 4. ayımız oluyormuş ( bu arada kızla aramda 1000km var) kız beni evine davet etti ve yaklaşık birkaç hafta sonrasına plan yaptık.Gidip 3-4… Read more »

walter white
Guest
walter white

Abi 2,5 aylık bir ilişkinin içindeyim
İlişkide her şey çok iyi kız dediklerimi yapıyor ilişkide maskülenim cinsellik de var hatta 5. Gün falan oldu tanıştıktan 12 gün sonra sevgili olduk zaten şimdi kız şehirdışına üniye gidecek benim aklıma takılan şu kızın geçmişte 1 ilişkisi olmuş cinsel anlamda o da one night stand 1 tane de sevgilisi olmuş ama bişeyler yaşamamış
Her neyse bu kızla devam edilir mi sence kafam karısık kızın her dediğimi yapması ayrılmayı zorlaştırıyo siz ne diyosunuz

Mr. Man
Guest
Mr. Man

1.5 yıllık ilişkim mezun olup doğuya atanmamla uzaktan ilişkiye döndü. Son 5 ayda ben 3 kere gittim, ama kız 1 kez bile gelmedi. Geçenlerde sen de gelmeyi düşünür müsün diye sordum ama hep yuvarlak cevaplar ve bahaneler duydum. Daha merkezi bir yerde olsam kesin gelirmiş! İçimden buraya gelmeyeceksen hiç gelme dedim…

Uzun ilişki/evlilik materyali olarak düşündüğüm için mi böyle takıldım buna bilmiyorum. Kafam çok karışık ama -şu durumda- zaten ilişki materyali olmayacak kızla uzaktan devam etmenin de bir mantığı yok diye düşünüyorum hocam. Bulunduğum şehir ona çok yakın değil ama çok uzak veya dağbaşı da değil. Ne yapmam gerekir sizce?

Pookun kitabı
Guest

Abi merhaba, Yaklaşık 7 aydır beraber olduğum bir kadın var. Fazlasıyla feminen, çerçeve problemi yaşatmayan, ilgisi yüksek bir kadın. Yakınlaşmalarda vs. Problem yok, sadece cinsel birliktelik tercih etmiyoruz, o da ilk seferini evlenmeden yaşamak istemiyor. Yavaş yavaş ciddi düşünmeye başlayacağım fakat kendisi, çalışmak için bir süreliğine yurtdışına gitmeyi planlıyor. Bu konuda bana bir şey sormadı, sadece yarım ağız olursa gidebileceğini belirtti. Bu durum birkaç ay sonra netleşecek. Benim almam gereken tavır nedir? Gitme deme hakkını kendimde görmüyorum zira çok uzun süreli bir ilişki yok. Öte yandan, 1- 2 yıl boyunca asker bekleyen kadın gibi onu beklemeye de niyetim yok. Henüz… Read more »

Yılmaz Morpill
Guest

Abi merhaba, Kız arkadaşımla 6 aydır beraberiz. Son bir ayımız uzaktan ilişki moduna döndü. Bir ay daha böyle devam edecek ama bulunduğum şehre g gelecek bir hafta sonra. Hem arkadaşlarını, hem de beni görmek için. Geldiğinde 3 gün kalacak sanırım, ve bu üç günün ikisi arkadaşlarıyla geçecek gibi. Ve hafta sonu. Bana bir şey sorduğu yok, arkadaşları da çalışıyor, ben de. Onlar izin kullanacakmış bir gün, pazar zaten beraberler. Pazartesi de izin kullanmayacaklar, eh, seninle de buluşalım olayına döndü gibi geliyor bana iş. Buluşalım dediğinde, bana sordun mu benim de işim var diyerek geri mi püskürtmeliyim, yoksa buluşmalı mıyım. Bu… Read more »