Sor sor ki öğrenesin #4

Bana (abilerden Mahmut), bu yazı altında istediğinizi sorabilirsiniz. Istediğinizi derken Dolar ne olur, Fenerin dertleri nasıl çözülür gibi sorular sormayın tabii. Kişisel sorular da sormayın. Site teması ile ilgili sorular sorun.

Sadece bir iki paragraflık ve pratik sorulara bakacağım. Yani destan yazmayın ya da “abi her şeyi yapıyorum yine de olmuyor sence neden?” gibi cevabı “ben nereden bileyim?” olan düşük çözünürlüklü sorular da sormayın.

Soruları 300 kelime altında tutarsanız, cevaplanma ihtimalini arttırırsınız. Bir de soruların yayınlanması ve cevaplanması zaman alabilir. Sabırlı olmak lazım. Çok soru geldi, hepsine bakıp yerinde olan her soruya cevap vereceğim.

Soru alımı açık.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Notify of
Maksim
Guest
Maksim

Mahmut abi bi erkeğin sevgilisine “sen hem beynimin hem de kalbimin hem iç hem de dış güzelliğini aşık olduğu (tek kadınsın) birisin” gibi şeyler söyleyip içini bir az dökmesi, ona karşı duyğularını anlatması hakkında ne söyleye bilirsin? Sence yanlış bi şey mi?

Maksim
Guest
Maksim

Mahmut abi bi kadının güçlü biri olup olmaması, ilgi manyağı olup olmaması, her şeyi dert edip etmemesi, her şeyden şikayetci olup olmadigi, optimist mi pessimist mi olmasini yani kısacası emosional zekasini nerden anlaya biliriz? (Kadinla tanisiyoruz ama flort falan yapmiyoruz)

BRBA
Guest
BRBA

Abi kırmızı hap anlayışını faaliyete dökmek için ne yapmak lazım.Teoride her şeyi okuduk yaladık yuttuk ama uygulayacak fırsat olmuyor.Nasıl yaratırız bu fırsatı?Her gördüğümüz kızla gidip konuşarak mı?

Burak
Guest
Burak

Otelde Rus kızlarına nasıl yürüyelim abi,malum dil yok,bir çok kız var,çeviri işe yarar mı? teşekkürler abi şimdiden.

Ahmet
Guest
Ahmet

Mahmut abi selam. Kız arkadaşımla kısa bir sure önce ayrıldık ve o zamana kadar da sekiz ay benim evimde beraber yaşadık. Aslında bu tek taraflı bir ayrılık, terk edildim. Ve bu acıyla gaza gelip gym ve beslenme programına başladım . Aklıma gelmediği tek an spor salonunda ve işyerinde çalıştığım zaman. Eve geldiğim an yine onu düşünmeye başlıyorum . Bu ayrılık acısını daha kolay atlatabilmek için neler yapabilirim?

Achilles
Guest
Achilles

Selam abi. 25 yaşındayım. Hem dini hem de çekingenlik ve özgüvensizlik nedeniyle hiçbir kızla duygusal ya da cinsel bir deneyimim olmadı. Çok eksik kaldığımı düşünüyorum. İşi gücü hallettikten sonra uygun birini bulup evlenmek istiyorum. Muhafazakar olduğum için isteğim bu yönde. Birincisi bu saçma bir düşünce mi? İkincisi ise evlenmeden önce kızları tanımak adına bu konularda tecrübe edinmek istiyorum. Demek istediğim kızları tanımak ve ilişki deneyimi kazanmak istiyorum cinsellik ve yakınlaşma olmayacak şekilde. Çok geç kaldım biliyorum ve kızlarla hiç yakın iletişim tecrübem olmadığı için tedirginim. Hala özgüven ile ilgili sıkıntılarım var. Nereden başlamalıyım?

Yusuf
Guest
Yusuf

İlişki de ilk etapla çok ilgili olan sevdiğini çok hoşlandığını hem sözel hem davranışsal olarak sergileyen kadının. Belli bi süre sonra soğudum demesi ve uzaklaşması tümüyle erkeğin ilişkide ki hatalarına mı bağlıdır yoksa başka nedenlerde olabilir mi?

Kırkatlı
Guest
Kırkatlı

Babamla 20 yaşımdan beri görüşmüyoruz. Annem ve kız kardeşimle beraber kalıyoruz. Maddi ve manevi sorumluluk bana ait. Annemle kardeşimin bana direttiği bazı noktalar oluyor bunları shit test gibi düşünüyorum. Bu noktada feminenleşmemek için nasıl davranmalıyım?Bekar bir aile babası rolü için en iyi davranış biçimi nedir?

arnold
Guest
arnold

abi insanın değeri nasıl ölçülür? yaşım 22 yaşıtım olan karşı cinsten kendimi değersiz hissediyorum çünkü onlar kadın bi ayrıcalıkları var gibi hissediyorum. erkek olarak değerli olmak için bi değer yaratmam lazım ama şu an ekstra bi olayım yok öğrenciyim. yazılarından birinde de buna benzer bir şey okumuştum ama yine de sormak istediö

Unknownsomebody
Guest
Unknownsomebody

Öncelikle verdiğin hizmetten ötürü teşekkürü bir borç görüyorum. Teşekkür ederim, diğerleri adına da…
Sonrasında ise sana yönelteceğim soru şu olacak;
“seni bu işe iten, teşvik eden ne oldu?”
Verebileceğin cevapları biliyorum fakat sadece bilmek istiyorum.
Kapanış.

Jamez
Guest
Jamez

22 yaşında türkiyede çok bir şey becerememiş bir genç yurt dışına yerleşip sıfırdan bir hayata başladığında bir şeyler başarabilir mi sence?

Xathrid
Guest
Xathrid

Abi selamlar. Benim sorum ortama ayak uydurmak ile ilgili olacak. Mevcut çevremden biri veya yeni tanıştığım biriyle müzikli veya müziksiz eğlenemiyorum. Bar, canlı müzik tarzı mekanlarda insanlar şarkılara eşlik ediyorlar, dans ediyorlar, beraber bi sağa bi sola sallanıyorlar fakat ben yanımdaki insanlara ayak uyduramıyorum, içimden gelmiyor. Onlara ayak uydurmayı denediğimde gram zevk almıyorum ve dışarıdan yapmacık göründüğümü düşünüyorum. Böyle olunca da ortamda diğer kişiler tarafından “Sıkıldın mı? Kasıntı duruyorsun neyin var?” Tarzı sorular alıyorum. Grubun içinde resmen Memati gibiyim. Bunun temelinde ne yatıyor? Nasıl aşabilirim? Teşekkürler

Hylt
Guest
Hylt

Selam Mahmut abi yaşım 28, benim sorum mental açıdan olucak. Hiçbi zaman kendimi hazır hissedemiyorum hep bi şeyler eksik sanki, özgüven var ama yeterli değil, cesaret var ama her zaman değil vs. gibi böyle olunca yaklaşım yapamıyorum etrafta kız bulamıyorum sonuç olarak kalabalıklar içinde yalnız gibiyim. Düşünce olarak kendimi değiştirmem gerektiğini de biliyorum 3 yıldır bu konularla haşır neşirim yine de bi kabuğu kıramadım sanki. Bu konuda en iyi sen tavsiyede bulunabilirsin diye düşünüyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Young.doctor
Guest
Young.doctor

Hassas, alıngan, anksiyete bozukluğu tedavisi alan ve bu konudada soygecmisi pozitig olan erkeklere masküleniteyi artirmak için ne tavsiyeler verirsin?

Bear
Guest
Bear

Abi bu kıl alma mevzusuna nasıl bakıyorsun.Bence fazlaysa alınmalı.Bacak,omuz,sırt.Plajda falan da kötü gözüküyor.Ne düşünüyorsun?