Vaka Çalışması – Biz neyiz sorusuna soğuk cevap vermek

Abi, kızla 3 ay önce arkadaş çevrem vasıtasıyla tanıştım. O zaman kız arkadaşım vardı ve o nedenle kıza yürümedim ama kızın benden hoşlandığını hissediyordum. 1 ay sonra kız arkadaşımdan ayrıldım. Zaten son zamanlarında artık pek istemediğim bir ilişkiydi, o nedenle ilişkinin bitmesi bende çok büyük bir iz bırakmadı. Ayrıldıktan sonra birkaç kızla buluştum ve bir buçuk ay kadar önce bu kıza mesaj attım ve bir buluşma ayarladım. Buluşmada her şey çok kolay gelişti ve aynı gün birlikte olduk.

Kız senden hoşlanıyor, sen ise yeni kız arkadaşından ayrılmışsın, kafan rahat, aç değilsin ve bolluk zihniyetindesin.

Aslında bu kızdan ciddi şekilde hoşlanıyordum ama ilk haftalarda biz neyiz gibi bir şey sormadı. Buluşuyorduk, beraber oluyorduk ve iyi vakit geçiriyorduk.

Güzel. Buluşun, iyi vakit geçirin ve birlikte olun. Bırak ilişki konusunu o açsın.

Birkaç hafta önce beni aradı ve bana gelmek istediğini söyledi. Bütün günü beraber geçirdik. Fakat bu sefer biraz daha değişik davranıyordu ve bana beni seviyor musun diye sordu.

Normal olan bu. İlişki konusunu kız açmış. Bu aslında biz neyiz sorusu. Ben senin için ne ifade ediyorum diye soruyor. Aynı zamanda comfort test. Burada yapman gereken şey eğer kızdan hoşlanıyorsan ki durum bu, “tabii ki senden çok hoşlanıyorum bebeğim. Neden sordun, ne düşünüyorsun?” diye soracaksın.

Ona eğer kendisinden hoşlanmasam, burada onunla beraber olmayacağımı söyledim.

Hayır, fazla soğuk bir cevap bu. Kızla sevgili olmayı düşünmüyorsan bile yukarıda dediğim gibi daha sıcak olman lazım. Herhangi bir aşamada soğuk olmana gerek yok. Tabak çeviriyor olsan bile.

Aslına bakarsan bu bir iki kez tekrarlandı ve ben hep bu tarz cevaplar verdim. Ve bunun üzerine bana hergün mesaj atan kız bana mesaj atmamaya başladı.

Ben ona mesaj atıp bana gelmesini teklif ettim. Bu aralar meşgul olduğunu söyledi ama geldi. Fakat çok kalmadı ve birlikte olmadık. Sonra yine hiç mesaj atmayınca ben mesaj attım ama henüz cevap vermedi.

Tabak çeviriyorsan ve kim kalır kim gider umursamıyorsan, kızın bu tür biz neyiz sorularına soğuk cevap verirsen, çoğu kız gider. Bunu daha önce birçok kez yazmıştım. Bence tabak çeviriyor bile olsan hoşlandığın kız sordu mu direkt hoşlanıyorum demen daha mantıklı ama böyle soğuk cevaplar verirsen, birçok kızın gitmesine hazır olmalısın. Sen tabak çeviriyorken kızların seni erkek arkadaşları kabul etmelerini ve yıllarca seni istemelerini bekleyemezsin. O modda isen kadınlar gelirler ve genellikle giderler.

Ne yapmam lazım?

Bir şeyler yapmalıyım yanılgısı. Kızın uzaklaşma sebebi en azından kısmen senin “gelirsin çakarım, gidersin hayatıma bakarım” havan. Yukarıda söylediğim gibi eğer tabak çeviriyorsan ve tabak çevirmenin doğasını biliyorsan (yine de daha sıcak olmanı tavsiye etsem de) birçok kızla bunun olacağını bilmelisin. Eğer sevgili olmak istiyorsan zaten böyle davranmaman lazım.

Tabak çevirmek Fuck Buddy tarzı bir ilişki değildir. Beraber olduğun kızla aranda bir ilişki vardır ama tek eşli değildir. Sen kıza FB gibi davranmışsın. Ama her neyse, zaten tabak çevirdiğin de yok.

Şimdi burada yeri gelmişken şunu da söyleyeyim. Biz ilişki konusunu kızın açmasını, sizin kızdan bir tık daha yavaş olmanızı ve 4-6 ay kadar kızı test etmenizi söylüyoruz. Bunu birçok arkadaş, 4-6 ay sevgili olmayacağım anlıyor. Kızdan hoşlanıyorsan, kızla sevgili olmak istiyorsan, kız biz neyiz anlamında bir soru ile geldiyse, tanıştıktan 2-3 hafta sonra bile sevgili olabilirsiniz. Yapmanız gereken şey “güzelim 4-6 ay test edeceğim, testi geçersen bakarız” kabalığı değil. Sevgili olun (eğer istiyorsanız), iyi vakit geçirin, ama kendinizi kaptırmayın. 4-6 ay, yatırımı kızdan iki üç tık az olacak şekilde azar azar. 4-6 ay test dediğimiz sizin zihninizde olan bir şey. “Sevgili olduk ama bakalım nasıl gidecek, nasıl biri çıkacak” diye uyanık olmaktan, kafanızı kuma gömmeden kızın nasıl biri olduğunu, ilişkinin nasıl olduğunu gözlemlemekten bahsediyoruz.

Sen şimdi ne yapacaksın? Kız seni arayana kadar onu aramayacaksın ve hayatına devam edeceksin. Seni aradığında “hey, nasılsın, aramana sevindim, özledim seni gel buluşalım” diyeceksin. Buluşmaya gelirse iyi vakit geçireceksin, o konu açılırsa da yukarıda dediğim şeyleri söylersin.

Kız seni aramazsa maalesef bu iş burada bitti. Hatandan ders al ve bir dahaki sefere daha doğru şekilde davran.

 

 

 

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

65
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
19 Comment threads
46 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
InariusmitoFokbalıgıConjuration!Eşref Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Eşref
Guest
Eşref

Mahmut Abi merhaba, bir tane çöp çatan uygulamasından tanışdığım bi hatunla takılıyorum 1 aydır. Kızla çoğu şey güzel gidiyor, kız eğlenceli, muhabbeti hoş, seksi güzel. Dün buluşucaktık, takılma saatimiz gelince “bugün napıyoruz” diye yazdı, ben de hava kötü olduğu için “dışarıda mı takılmak istersin veya bizde şarap ve film günü yapabiliriz” dedim. O da net bir plan yapmamış olduğum için bozuk attı ve evde takılıp seks yapmak istemediğini, dışarıda güzel bir buluşma istediğini ima eden bir mesaj attı. Keyfi kaçtığı için de buluşmayacağını söyledi. 2 gün sonrası için güzel bir buluşma planlamamı yoksa tekrar görüşmeyeceğini kibar bi dille söyledi. Hatun… Read more »

Conjuration!
Guest
Conjuration!

Abi ilişki odaklı yaklaşsak problem. Yaklaşmasak problem. Ne yapacağız biz? Bence ilişki olacaksa da ilk haftadan belli olur niyetler. 4 hafta fb gibi takılip bir anda ilişkiye dönüşmek nedir anlamıyorum. Ya da ben cok uzagim bu konulara kapasitem yetmiyor.

Inarius
Guest
Inarius

” İlk haftadan belli olur niyetler ” daha bu cümleden ACELECİ ve SABIRSIZ olduğun gün gibi ortada. Erkekler güzel bir kadın gördüğünde ilişkiye çok büyük bir oranda hazır olabilirken, kadınların ısınması zaman alır. Duygusal gücünün, gerçeklik ile bağlarının sağlamlığı yani kısaca, senin gerçek bir erkek adam mı yoksa rol yapan bir oğlan çocuğu olup olmadığını anlaması için seni bir dizi testten geçirmesi lazım. Testleri geçersen(Bkz. Shit Test Nedir?) zaten ilişki teklifi kadından gelir. Elbette karşına çıkacak her kadın ilişki materyali olmayacak. Bir kadının uzun ilişki materyali olup olmadığını anlayabilmen için ACELECİ ve SABIRSIZ olmaman, iyi gözlem yapabiliyor olman gerekiyor. Ama… Read more »

Fokbalıgı
Guest
Fokbalıgı

Abi benim şurda kafam karışıyor kız seni seviyorum derse 3,4 ay dolmadan ne dememiz lazım
Birde eski ilişkilerimde yada flörtlerimde diyim kız ilk ay iltifat ediyordu. Bir süre sonra ben sana editörümden bana niye etmiyorsun diye trip atmıştı bu durumda nağmamız gerek.
Bu yazıda seni seviyorum demede bir problem yok demişsin, ilk 3 ay iltifat yok birbirine karıştı galiba ben seni seviyorum demenin iltifat olduğunu düşünüyorum

mito
Guest
mito

mahmut abi, hoşlanılan kız biz şimdi neyiz diye sorarsa bu durumda nasıl cevap vermeliyiz? direk sevgiliyiz işte gibi bir cevap mı vermeli veya başka bir şey mi söylemeli? bir alfa bu soruyu nasıl cevaplar?