Ayrıldıktan sonra yalvaran erkek neden iticidir?

Hepsi olmasa da kadınların büyük çoğunluğu, ayrıldıktan sonra yalvaran erkeği itici bulur. Bunun 3 temel nedeni var ve bugün bu nedenleri konuşacağız.

1 Duygusal güçsüzlük kadınları iter.

Evet ayrılık çok zor bir şey, özellikle de terk edilen için. İnsan duygular içinde boğulabiliyor ve birazcık nefes almak için bile olsa çırpınmaya çalışıyor.

Ama ayrılığı nasıl karşıladığınız, bu duygularla nasıl başa çıkabildiğiniz, sizin ne kadar hızlı bir şekilde eski sevgilinizi geri döndürebileceğinizi (ya da yeni birini bulabileceğinizi) önemli oranda etkiliyor.

Duygusal olarak güçlü, kendisine güvenen ve kendisini ödül olarak yani değerli gören bir erkek, kendi düşünce ve davranışlarına çekici olacak şekilde değişiklikler yapmaya odaklanır. Bu sayede de eski sevgilisi ile yeniden iletişim kurulduğunda, eski sevgilisine çok daha çekici görünebilir. Mesela ayrılık öncesi aşırı gergin ve control manyağı gibi davrandıysa, eski sevgilisi yeniden aradığında sakin ve Rahat davranabilir.

Kendine güvenen ve duygusal olarak güçlü bir erkek aynı zamanda yaptığı ve yapmakta olduğu değişikliklerin yeterli olacağına güvenir. Kendisini ispatlamak için gösterişe ya da manipülasyona başvurmaz.

Kendine güven, duygusal güç ve öz değer, kadınlar için doğal olarak çekici erkek özellikleridir. Bir kadın terk ettiği eski erkek arkadaşını arayıp onunla buluştuğunda, karşısında ayrıldığı günde kalmış, hatta daha da zayıflamış bir erkek değil de arkasını dönüp kendisini geliştirmeye başlamış bir erkek görürse, bundan etkilenir.

Fakat eğer erkek kendine güvensiz, duygusal olarak zayıf, kendisini değerli görmeyen birine dönerse ve öyle devam ederse, eski sevgilisine bu zayıflıkların etkisi ile yalvarırsa, ona ne istersen yapacağım, yeter ki geri dön gibi şeyler söylerse, bunlar kadını daha da soğutacaktır.

“Lütfen, lütfen ama lütfen geri dön. Biliyorum her şeyi mahvettim ama sana söz veriyorum her şeyi düzelteceğim. Sana söz veriyorum değişeceğim. Dersimi aldım. Bebeğim lütfen geri dön. Bana bir şans daha ver. Tek istediğim bir şans daha vermen. Aşkımız için bunu yap lütfen. Sen nasıl istersen öyle olacak, sen ne isteren onu yapacağım.”

Sorun şu ki, kadın eski sevgilisinin paramparça olmasını görmek ve muhtemelen tutamayacağı sözlerini dinlemek istemiyor.

Şimdi bazılarınız : “Neden ki? Bir kadın bir erkeğin kalbinin kendisi için paramparça olduğunu gördüğünde, onun aşkının büyüklüğünü anlayıp bundan hoşlanmaz mı? Erkeğin her şeyi olduğunu görmek, onun erkeği daha çok istemesini sağlamaz mı? Sonuçta kadınlar kendisinden başkasını gözü görmeyen, kendisi olmadan yaşayamayacak kadar aşık bir erkek istemiyorlar mı?”

Filmlerde öyle ama gerçek hayatta bunlar çalışır şeyler değiller. Kadının yalvarmasını ve geri dönmesi için sürekli ikna etmeye çalışmasını isteyen kadınlar elbette vardır ama çoğu kadın bunları istemez ve aslına bakarsanız karşılaştıklarında da erkekten daha da soğurlar.

Kadınların duygusal gücü çekici bulduklarını ve duygusal olarak zayıf bir erkeği ise itici bulduklarını unutmayın.

Yani erkek yalvardığında kadın “ah ne kadar da tatlı. Böyle paramparça olduğuna göre beni çok seviyor. Ne kadar harika bir erkek. Beni mutlu etmek için ne istersem yapacağını, benim için değişeceğini söylüyor. O kadar seviyor ki ayaklarıma kapanıp bana bir şans daha ver diye yalvarıyor. Böyle erkeği nerede bulacağım? O beni çok seviyor, ben de onu çok sevmeliyim” demiyor. Daha çok şöyle düşünüyor:

“Neden böyle davranıyor? Böyle yalvararak, ikna etmeye çalışarak, kendisini alçalttığının farkında değil mi? Ben ağlak bir bebeğe annelik yapmak istemiyorum. Benim yaslanabileceğim bir erkeğe ihtiyacım var, bana bağımlı kocaman bir oğlan çocuğuna değil. Bensiz bile yapamayacak kadar zayıfsa, daha zor şeylerle karşılaştığında ne yapabilecek ki? Ayrıldıktan sonra doğru mu yaptım diye düşünüyordum ama bunu gördükten sonra artık çok doğru bir karar verdiğimi biliyorum. Bu kadar yalvarmasına ragmen hala neden ayrıldığımızın farkında değil. Her şeyi halı altına süpürüp hiçbir şey olmamış gibi devam edebileceğimizi sanıyor.”

Burada erkeğin anlayamadığı, cinsel çekimin bir tercih değil, cinsel olarak çekici özelliklere verilen otomatik bir tepki olduğu ve cinsel olarak itici özellikler gösteren bir erkeğin, lafla çekim yaratamayacağı.  Tam tersi, bu kadar dil dökerek, erkeğin karşı cins gözündeki en itici özelliklerini, duygusal zayıflık ve öz değersizlik sergilediğini göremiyor.

Bir kadın olmadan yaşayamayacak tek erkek topluluğu küçük erkek bebeklerdir. Kadının o tür sevgi kapasitesi, gerçek erkek bebeklere ayrılmıştır, kocaman ağlak bebeklere değil.

2 – Yalvarmak, kadının erkeğe olan saygısının kaybolmasına neden olur.

“Lütfen bize bunu yapma. Seni çok seviyorum. Seni hep seveceğim. Bunun hiç mi değeri yok? Hiç mi anlamı yok? Biliyorum, sorunlar yaşıyoruz ama aşk her şeye galip gelir. Birlikte geçirdiğimiz güzel günler adına, lütfen ilişkimize bunu yapma. Bana bunları düzeltmem için bir şans daha ver. Seni kaybetmek istemiyorum.”

Arkadaşlar, ilk anlamanız gereken şey, kadın ya da erkek, bir kişiyi ne kadar sevdiğiniz, onu sizden daha fazla sevecek birinin olmaması, ancak ve ancak o kişi de size yeterince seviyorsa değerli ve anlamlıdır. Bu yoksa hiçbir anlamı yoktur. Geçmişiniz ne olursa olsun, gerçeklik şimdiki zamandır. Şu an size eskisi gibi sevmiyorsa, sizin sevginizin bir önemi yoktur.

Bir de “aşk her şeye galip gelir” nedir yahu? Bu arkadaşın acilen kadınlar için hazırlanan fantezi dizi filmleri, arabesk şarkıları ve Hollywood romantik komedilerini bırakması lazım.

Yukarıdaki kelimelerin duygusal anlamı ki kadınlar erkeklere göre çok daha fazla oranda sözlerin duygusal anlamlarını yakalayacak ve daha fazla önemli görecek şekilde programlanmışlardır, “ben bir kadın olmadan yaşayamayacak bir erkeğim, yeterince erkek değilim. Zayıfım.” Daha derinde ve bilinçaltında ise bu kelimelerin anlamı şudur: “Bir terk edilme ile bile duygusal olarak dağılıyorum, ilerde kucağında bebekle çok stresli bir durum ortaya çıktığında nasıl dağılacağımı ve bebekle beraber bana da annelik yapmanın gerekeceğini düşün artık.”

Bütün bunlar, kadının erkeğe saygısını yok eder. Neden etmesin ki? Yalvararak kendine saygı göstermeyen adama kadın neden saygı duysun ki?

Oysa erkeğin ilk yapması gereken şey, kadına onsuz da yaşayabileceğini ve o hayatından çıksa ve bu çok zor olsa bile ona yalvarmayacak kadar kendisine saygısı olan, duygusal olarak güçlü bir erkek olduğunu göstermektir. Bunu da sadece ve sadece kızla iletişimi keserek yapabilir. Bunun yanında arkada kendine odaklanır ve kendini geliştirirse, kadın ona ulaşıp da konuştuklarında, tüm bu özsaygı, kendine güven ve öz değer her tarafından akacaktır.

  1. Yalvarmak, kadının erkeğin hayatın gerçek zorlukları ile başedebilme gücünden şüphe duymasına neden olur.

İkinci maddede buna biraz değindik. Ayrılık, hayatın karşınıza çıkarabileceği zorluklar içerisinde, gerçek acı ve stres açısından ilk ona bile girmez. Bir ayrılıkla bile yıkılan erkeğin hayatın gerçek zorlukları karşısında nasıl paramparça olabileceği fikri, kadının ona olan ilgisinde büyük hasara neden olur.

Erkek ne kadar yalvarırsa, kadın ona olan saygısını ve sevgisini o kadar çok kaybeder. Bir ayrılık ile darmadağın olan erkeğe nasıl bel bağlayabilir, kendisini ve çocuklarını nasıl güvende hissedebilir?

Ne çocuğu abi biz sevgiliyiz demeyin. Sonuçta sevgili de olsan evli de olsan, aşk ilişkisi aynı üreme ve eş bağlanması temel içgüdüleri üzerinden işliyor. Bu nedenle de kadının erkeğin hayatın gerçek zorlukları ile başedebilme gücünden şüphe duymasına neden olacak hareketler, kadının en temel korkularına hitap ediyor.

“Benimle ayrılıkla bile erkek gibi baş edemiyor, bundan daha zor şeylerle nasıl baş edebilecek? Ya ona dönersem ve bu iş ilerlerse ve ilerde daha büyük zorluklar karşımıza çıkarsa. Yine böyle darmadağın mı olacak? Bunlarla baş edebilmek için bana mı sırtını yaslamaya çalışacak? Ben neden kendine güvenen, duygusal olarak güçlü bir erkekle değil de onunla olayım?”

Bu düşünceler bilinçli değil ve bunları duyunca da “tüüüü hani sevgi, aşk her şeyi hallederdi, aşka önem vermeyen çıkarcı kadınlar, tu kaka bunlar” diye ağlamayın. İsyanınız doğaya ve fıtrata. Kadınlarda bu zayıf davranışların soğumaya neden olması bile isteye olan bir şey değil.

Birçok erkeğin anlamadığı, kadın ve erkeğin karşı cinste önem verdikleri özelliklerin sıralamasının ve öneminin farklı olması. Erkekler, hemen hepsi sağlıklı doğurganlık sinyalleyen fiziksel çekiciliğe verdiği önem, kadınların erkeklerde fiziksel çekiciliğe verdiği önemden daha fazladır. Kadınlar ise fiziksel çekiciliğe tabii ki önem verirler ama duygusal güce, özgüvene ve özdeğere daha çok önem verirler. Erkeklerin çoğu, kadın çirkinleşirse – kaza yüzünden değil ama kendisini salması ile – ona olan cinsel ilgilerini yitirirler. Ama o zaman “ama aşk, ama sevgi, tu kaka erkekler” demezler. Erkeğin kazara değil de kendisini salması yüzünden güçsüz olması da kadında aynı etkiyi yaratır.

Bu nedenle siz yalvardıkça sizden soğuyan kadın bunu kabalığından ya da inatçılığından yapmıyor. Onu soğutmanız nedeniyle yapıyor. Kadın erkeği insani seviyede sevse bile erkek bir kez kadının temel içgüdüleri seviyesinde iticileşti mi, o kadının ondan soğumaması çok zordur.

Tamam, anladım ama artık çok mu geç? Ben çok yalvardım.

Üzülmeyin, bu dünyanın sonu değil. Şimdi hemen ona ulaşma, onu takip etme çalışmalarınızı bırakın. Bu, duygusal olarak çok zor olan iki şeyi yani ona ulaşmamayı ve onu sosyal medyadan takip etmemeyi başararak hem kendinize hem de ona duygusal olarak güçlü olabileceğinizi gösterin.

Kendinize odaklanarak, hatalarınızdan ders alarak, kendinizi bunları yok edecek şekilde geliştirerek hem ona hem de kendinize hatalarınızı gerçekten düzeltebileceğinizi gösterin.

İyi de bunu o nasıl bilecek ki? Görüşmüyoruz dedin?

Her şeyden önce sırf ona ulaşmaya çalışmamanız bile kendi başına bir duygusal güç gösterisi. Daha da iyisi, eğer siz arka planda kendinizle uğraşırsanız, o size ulaştığında bunu sesinizden iki dakikada kapar. Diyelim ki ulaşmadı, o zaman modern teknolojiyi lehinize kullanabilirsiniz.

En istemeden terk eden bir kadın bile eski sevgilisini stalklar. Eski sevgilisini ara sıra stalklamayan kadın çok azdır. Sizi engellese, benden olabildiğince uzak dur dese bile size stalklar. Sizi stalklaması kendi başına pek bir şey ifade etmez ama siz bunu sosyal medyadan gelişiminizi – göze sokmadan – sergileme şansı edinebilirsiniz.

Yapmanız gereken şey GERÇEKTEN kendinize odaklanmak ve bir iki ay sonra sosyal medyadan abartmadan yeni size yansıtmak. Merak etmeyin. Eğer siz değişmişseniz bu normal fotoğraflardan bile akar. Eğer siz bıraktığı yerde ağlıyorsanız, istediğiniz kadar kurgu yapın, bu da fotoğraflardan akar.

Hemen şimdi yalvarmayı bırakın. Ona ulaşmayı bırakın. Onu takip etmeyi bırakın. Tüm enerjinizi kendinizi geliştirmeye harcayın. Yeniden çekici olmaya odaklanın. Cinsel çekimin bir seçim olmadığını, eski sevgilinizin size karşı soğumayı seçmediği gibi size karşı çekim duyarsa buna karşı koyamayacağını da unutmayın.

Bundan sonra o size ulaşırsa, iknaya çalışmayı, vs. bırakın. Sesinizden, vücut dilinizden gelişmekte olan kendine güveninizin akmasına odaklanın. Şimdi bunu söyleyince bazı erkeklerin kafasında Kemal Sunal’ın kabadayı ya da çapkın erkek canlandırmaları canlanıyor ama kendine güvenin göstergesi büyüklenmek değil neşe ve esprili olmaktır. O nedenle kasılmanızdan değil hafif flörtöz olmanızdan bahsediyorum.

Bir kadın size geri dönecekse, bu sizin boş vaatlerinizle değil sizin yeniden kazandığınız çekiciliğinizle olacak. Ve siz her ne kadar bu senaryoya şu an şans vermek istemiyor olsanız da, yeniden kazandığınız çekiciliğiniz sadece eski sevgilinizin dikkatini çekmeyecek.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

76
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
28 Comment threads
48 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
40 Comment authors
Kemal5421dripsoharddripsohardAhmetDamarlaripatlayanadam Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Gratefuldead
Guest
Gratefuldead

Ya da yazı ile paralel bir diğer alternatif ise şu artık oyunu biliyorsunuz kuralları biliyorsunuz ve duygusal olarak güçlü bir erkek iseniz neden hala geçmişte takılıyorsunuz

Hans Jacob
Guest
Hans Jacob

Ganz genau ,du hast Recht

Sedat
Guest
Sedat

biten ilişkiyi başlatmamak erkek için bence daha iyi özellikle kadın ayrıldıysa

Albright
Guest
Albright

Erkeğe acı çektiren kadın değil, özünü kabul etmezliğidir

Bicion
Guest
Bicion

Bu yazı çok doğru. Haziran ayının başlarında bir kız ile flörttük ve bitti ve ben ise kızı döndürmeye ikna çabalarına vs başladım sonradan duygusal güç ile alakalı makaleler okuyunca kıza olan saygımı geçtim kendi kendime olan saygımı yitirdiğimi çok düşük seviyelere düştüğümü fark ettim. Başka bi kıza bu bunun tam tersi şeklinde davrandım ve çok iyi sonuçlar aldım zor oldu ama kendimi tuttum

Hkn
Guest
Hkn

Yalnızca Kadınlar için değil günlük hayatta ısrar her alanda iticidir.Beni işe alın diye yalvaran bir işsiz vasıfsız olarak algılanır,
Bu ürünü alın diye ısrar eden satış danışmanının amacı da müşteri memnuniyetini gözetmeden ürünü satmaya çalıştığı için belki de yalan söylediği için iticidir.Israrcılığın temelinde zorbalık yattığı için ve zorbalığın da duygusal gücün zıttı olduğu için iticidir.İnsanlar zorba insanları,ısrarcı insanları evrimsel olarak dışlarlar.

AL hap
Guest
AL hap

Uzun zamandır okuduğum yorumlar arasında en doğru tespit…

sansiro
Guest
sansiro

1.5 senelik bi ilişkimiz oldu. ayrılma sürecim klasik oneitis hastası gibiydi. siteyle tanıştığım ilk andan itibaren çok şey öğrendim ve kendimi yeniden yapilandirdim. insta vs direkt kapattım. wpden engellemedim numarasini sildim. eski arkadaşları bu süreçte benimle konuşmaya geldiler. cok mutlu bi görünüm çizdim ve eski sevgilimden bahis açılmadı bile. boş boş trip atmadım. cevresindeki uydular konuşmaya gelince kavga edecek gibi konuşurdum artık gayet pozitifim ve skimde degil havasındayım. bu süreci gayet iyi yonettigimi dusunuyorum yani. zararın neresinden dönersen dön kârdır sonuçta. 2 sene sonra kendisi benim yanıma geldi ve bisey demeden oturdu. inanılmaz derecede basımdan kaynar sular döküldü. o sırada… Read more »

Alfa Adayı
Guest
Alfa Adayı

Kızı geri istiyorsan neşeli ve pozitif takılman keyifli vakit geçirebilmen ( kız sana geri geldiğinde ) ve geçmişi hiç açmaman gerektiği yazıyor sitede. Bence kız bu davranışına karşılık olarak geri gitmiş olabilir sonuçta adım atmış ama karşılığını görememiş.

Kızı geri istemiyorsan yaptığın şeylerin onun düşüncelerini değiştirdiğini umursamaman gerekir , kendin için yaptın ve o ne düşünüyorsa düşünsün beni ilgilendirmez deyip geçmeni tavsiye ederim.

Şahsi düşüncemdir , Mahmut Abi ve daha tecrübeli olanlar daha net yorumlar yapabilir.

Nameless
Guest
Nameless

Mahmut abi kafama takılan tek bir mevzu var bu konuyla ilgili. kadın ayrılma kararını bizimle paylaştığında yazının bize tavsiye ettiği ayrılığı soğukkanlılıkla kabul edip hemen o andan itibaren iletişimi kesmiş olmamız arayıp sormamamız. Kadında ‘yahu bu adamla onca zaman bi ilişki içindeydik hiç mi beni sevmedi insan hiç merak edip sormaz mı ne vefasız ne ruhsuz adammış iyi ki de terketmişim baksana o da beni hiç sevmiyormuş’ tarzı düşüncelere sevk etmez mi? Çünkü benim bildiğim kadınların gerçekleri kendilerini iyi hissetmek üzere programladıkları hipergamisini tatmin etme amacıyla tüm suçu yine erkeğe atmayacak mıdır?

Hkn
Guest
Hkn

Bir kadın sana arzu duyuyorsa şaka niyetine bile söylemez.Kadınların “yanlış yaparsam kaybederim “ dedikleri erkekler olmak lazım.Çünkü bunun en uç tersi meriçliktir.

9/10 Erkek
Guest
9/10 Erkek

Eski sevgilim beni son kez evine cagirdi ailesi yokken beraber olduk yasadigimiz en siddetli seksti sanirim hatta Ne kadar zevk aldigindan bahsediyordu bana.

sonra iletisimi benimle kesti

Yeni bir iliskiye basladi.

Ilginc bir tecrubeydi ama postu deldirmedik sukur

Renton
Guest
Renton

Yine çok iyi bir yazı olmuş sağ ol abi.Bu arada maillere bakmıyor musun hiç? Yoksa yoğunluktan vakit mi ayıramıyorsun merak ettim.

Ahmet Çelik
Guest
Ahmet Çelik

Arkadaşlar yorumları okumakta çok faydalı oluyor biliyorum. Hala kafanızda soru işaretleri varsa şunu bilin ki bu insanların emekleri gerçekten boş değil ve uygularsanız hayatınızın nasıl değiştiğini görüyorsunuz. Bu illa bi kadın olmak zorunda değil. Sizi terkeden bi arkadaş bi akraba bir dost her kimse aynı tavrı takının ve hayata karşı duruşunuz bu olsun inanın dibi gördüm ve sonrası bu site ile tanıştım. İlk başta zor oldu. Fakat her makale bir tokattı bana iyi ki de öyleydi ben bir öğretmenim fakat bu konuda hiç bir şey bilmiyordum. Halada biliyorum diyemem öğreniyorum. Bu makaleler sırf kadınları değil hayatınızı da kontrol etmeyi öğretiyor.… Read more »

emre
Guest
emre

4 yıllık ilişkim bitti, öncesinde kız arkadaşım ara vermek istediğini söylemişti. Birkaç gün bekleyip kararını sorduğumda ise görüşmeyeceğim dedi. Bunu sorduğum esnada evinin önündeydim, zar zor 2 dakika konuşmaya ikna ettim. İlişki istemediğini, benimle alakası olmadığını söyledi ve gerçekten çok donuk ve soğuktu. O eve girdikten sonra ben üst üste aradım durdum, ilk seferler açtı nasıl olur bu falan diye geveledim sonra tekrar arayınca hem aramadan hem de whatsapp’tan engelledi. O böyle yapınca ben de Instagram’dan tamam anladım yazıp çıkardım onu. Fotoğrafları vs. sildim çünkü onda duruyordu hala. Ve böylece 1 buçuk ay geçti. Tek bir adım atmadım, en ufak… Read more »

Kim
Guest
Kim

Kıza karşı çok büyük bir hata yaptım hakkında söylenen yalan yanlış birseye inandim ve kafamda kurararak anlayip dinlemeden hüküm verdim ayni gün içinde ben ne yapıyorum dedim ve geri yalvardim 3 gun boyunca adeta küçük bir bebeğe döndüm benimle konuştuğun için teşekkür ederim seni haketmedim cok pismanim ben nasil bir adamim gibi sonra kafami toplayinca ne kadar yanlis yaptigimin farkina vardim buradan nasil toplayabilirim

Kickinick
Guest
Kickinick

2 yıllık ilişkimi aldattım biriyle daha sonra toparlarım ayağıyla kulu köpeği oldum ne bana saygısı ne de sevgisi kaldı sıktır git diyip telefonu kapatmalara kadar gitti olay Başkasına göz dikmiş şuan no contact diye diye contactledim bana saygısı yok bitmş sevgiside ama ortak bı arkadaşmz var ondan bu son 2 ay yaptğm ağlamaların peşinden koşmalarının aslında kendisinden soğutmak için olduğunu empoze etsek yani aslında öyle biri değilmiş gözüyle geri döner mi ( onu aldattğm kızı hala stalklyr kendisi ) ve o kızla aynı dershanedyz ( konu o kız olunca merakı oluyor ama azıcık ) şimdi ben aslında role göre kendimden… Read more »

UzaktanAlfa
Guest
UzaktanAlfa

“Üzülmeyin, bu dünyanın sonu değil. Şimdi hemen ona ulaşma, onu takip etme çalışmalarınızı bırakın. ….. duygusal olarak güçlü olabileceğinizi gösterin” katılmıyorum. Bunu gerçekten duygusal olarak ZOR gören bi adam eninde sonunda dayanamayacak ve ona ulaşacaktır çünkü bunu o görsün diye yapıyordur. Mahmut abi bunları aşmış biri olarak çok rahat yazıyor ama gerçekten içinde bazı eksiklik olan bi erkek için bu çok zor.

Verilenleri uygulayıp kendini geliştirmeye ve temeldeki özsaygı olayını çözmek lazım bence – kızı gerçekten silerek. Terkeden kızı geri döndürmeyi düşünmek bile kendime hakaret geliyor bana.

herewegoagain
Guest
herewegoagain

4 yıllık ilişkim bitti hiç yalvarmadım, bi gram ısrar etmedim. ama şu an ilişkide pandemi ve diğer dış problemlerle birlikte bi seneden uzun süredir uzaklaştığımızı ve iyice pasif hale geldiğim için ilişkinin bittiğini düşünüyorum. mesajlaşmalar monotonlaşmıştı, ben mavi haplıydım.. ilişki biteli iki ay oldu, ama yazmadığım için çok mutlu değilim açıkçası. en azından her şeyi konuşmak, neden benimle uygun olmadığını düşündüğü, neden tam görüşmeye başlayabilecekken benden vazgeçtiğini kendi ağzından duymayı tercih edebilirdim. çünkü cidden iyi bi kızdı ve 4 yıllık iyi ilişkiyi 1 yıl görüşmediğiniz dönemden sonra bi günde bitirmek benim için çok mantıksız açıkçası. (aslında kendimi baya saldım ve… Read more »

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

4 yıllık ilişki boşa gitti diye düşünmek ne kadar saçma sapan bir şey. 4 yıl yaşandı iyiydi güzeldi kız iyiydi diye illa evlenmek mi lazım? Yaşandı bitti tecrübe oldu geçti gitti işte böyle bakamıyor musun olaya?

herewegoagain
Guest
herewegoagain

tanjant alfa, ortada bi sorun yokken bu kadar güzel bi ilişkiyi bitirmeyi istememenin nesi garip ben de bunu anlamıyorum. dört senedir hem sevgilim, hem en yakın arkadaşım. bilmiyorum, zaten ciddi bi ilişkiydi. kız evlenmek istiyordu çok. birbirimizi harbiden severken, bi sene boşluk girdi diye soğumak hatta ayrılmak bana çok saçma geliyor. bi yandan da “benim eksiğim neydi acaba” diye düşünüyorum dürüst olayım.

aslında çerçevemi koruyan biriyim hep, ama fazla mı cebine girdim bilmiyorum.
belki de sen haklısındır, ben biraz romantiğim galiba usta 😀

Hataların hatasını yapan eski beta
Guest
Hataların hatasını yapan eski beta

Moralini bozmak gibi olmasın ama ortada bir sorun yoksa bir senelik boşlukta kız başkasıyla görüşmüş seninle o yüzden ayrılmış da olabilir. “İyi kızdı öyle bir şey yapmaz” diye düşünme bu hayatta babana bile güvenmeyeceksin.

Haydar
Guest
Haydar

Detay vermezsen, konu pek anlaşılmaz,pek bir yardım da alamazsın bence.1 yıldır kız seni neden görmeye gelmiyor?sen neden ziyaret etmiyorsun?hapistemiydin,Askerdemiydin?Kız Amerika’ya mı taşındı,ya da ağır hastalanıp hastaneye mi yattı?

herewegoagain
Guest
herewegoagain

Yukarıda anlattım şimdi hocam, kızda ağır bi sosyal anksiyete atağı olmuştu ve dışarı çıktığında 15-20 dakika içerisinde kriz geçiriyordu. Benim de bir süre şehir dışında olmam gerekiyordu. Aldatma konusuna gelince, haklısın elbette her şeyin ihtimali var hocam. Ben aldattığını düşünmüyorum çünkü sürekli kapalı yaşadı son bir sene ve hayatında baya az erkek vardı. Onları da tanıyorum, kıza da güvenim var tabii. Bu arada eklemediğim, son günlerde kimseyle konuşmak istemediğini telefona bakmak istemediğini falan söylüyordu hep. 3-4 günlük ara verelim demiştim ben de 1-2 kere.(Benim de son aylarda sıkıntılarım vardı ve kıza falan anlatmıyordum zor bi dönemdeyken onun kafasını da yormamak… Read more »