Ghosting nedir, ghosting neden yapılır ve ghosting’e nasıl tepki gösterilir?


Ghosting, hemen hemen tamamen ilişkiler bağlamında bahsedilen bir kavram. Ghost İngilizce hayalet demek ve Türkçe’ye hayalet olmak diye çevrilebilir ama Türkçe’de bunun karşılığı daha çok buhar olup uçmak, yok olmak. Anlamı şu:

Bir kişi ile tüm bağlantıyı aniden, hiçbir açıklama yapmadan ya da sebep göstermeden kesmek ve ilişki kesilen kişinin tüm ulaşma çabalarını görmezden gelmek demek.

Bir kişi size ghosting uyguladığında, birden buhar olur uçar. Hiçbir mesajınıza, aramanıza cevap vermez. Sizinle iletişimi keseceğine dair hiçbir şey söylemez.Neden ortadan kaybolduğuna dair hiçbir sebep göstermez ve çoğu durumda bunun nedenini siz de bilmezsiniz. Yani mesela biri ile kavga edip ağır hakaret ederseniz, o kişi sizinle tüm iletişimi yine sebep göstermeden, tamamen kesebilir ve ona hiçbir şekilde ulaşamayabilirsiniz. Ama neden iletişimi kestiğini bilirsiniz o nedenle bu tam olarak ghosting değildir. Ya da biri sizden ayrıldığında salya sümük peşinden koşar, yapışırsınız ve birden engeller, ortadan kaybolur.  Bu da ghosting değil.

Ghosting 2000’lerin başında popüler olan bir kelime. 2000’lerin ortalarından itibaren sosyal medya ve online çöpçatan uygulamalarının artışı ile beraber, ghosting de hızla arttı ve sıklıkla kullanılan bir kelime olmaya başladı.

Ghosting aile, iş, arkadaşlık yaşamında da yapılan bir şey ama genellikle ilişkiler bağlamında ortaya çıkıyor ve biz de bugün ilişkiler bağlamında konuşacağız.

Ghosting oldukça sinir bozucu bir şey ve genellikle ghosting uygulanan kişinin ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkisi var. Buna rağmen ghosting yapan kişi, karşısındakinin bu şekilde ortadan kaybolması hakkında ne hissedeceğini pek düşünmüyor ve bazı ruh sağlığı uzmanları, ghosting’i pasif agresif bir duygusal şiddet ve zalimlik olarak tanımlıyorlar.

Peki ghosting neden olur? Eğer ghosting’e uğrarsanız ne yapmalısınız?

Ghosting’in temel nedeni, uygulayanın yetişkin, duygusal olarak güçlü ve yeterli kişisel ahlaka sahip biri gibi davranmak yerine (ki genellikle böyle biri değildir), duygusal olarak rahatsız bir durumdan kaçınmak için ortadan kaybolmasıdır. Buzzfeed araştırmasına göre, ghosting yapanların %85’i, karşı tarafa o kadar da ilgili değilmiş. %65’i, ghosting uyguladıkları kişinin kendilerini rahatsız eden bir şey yaptığını belirtmiş. Sadece %25’i, karşısındakine kızgın olduğunu belirtmiş.

Ghosting’in 2000’lerin ortalarından itibaren artmasının temel nedeni, artık ilişkilerin artan oranda sanal ortamda başlayıp devam etmesi. Ortak sosyal ortamları olmayan insanların, ghosting yapabilme imkanları var zira hem karşılarındakinin kendilerine ulaşma imkanı kısıtlı hem de bu yaptıklarının bilinip ayıplanacağı bir sosyal çevre içinde değiller.

Örneğin klinik psikolog Ramani Durvasula bu konuda şöyle diyor: “Ghosting gittikçe yaygınlaşıyor zira yapması çok kolay hale geliyor. Sosyal medya ve teknoloji, kolayca başınızdan savabileceğiniz ilişkilere girmenize olanak sağlıyor. Oturup neyin neden olduğunu açıklayacağınıza, ortadan kaybolmayı tercih edebiliyorsunuz”

Ghosting uygulayan insanlar genellikle ben merkezci, manipülatif ve duygusal olarak zayıf insanlar. Ama ghosting yaygınlaştıkça, insanlar bunu umursamamaya başlıyorlar ve bu nedenle kendileri de yapmaya başlayabiliyor. Nadiren olsa da ghosting kişinin depresyona girmesi, madde bağımlılığı gibi bir alışkanlığa gömülmesi veya başına gerçekten bir şey gelmesi sonucu oluyor.

Benim en çok gördüğüm ghosting senaryolarından bahsedeyim. Bunlar üzerinden ghosting’in neden olduğuna ve buna karşı ne yapılması gerektiğine bakalım.

En çok karşılaştığım ghosting, sanal ya da gerçekte tanışan ve farklı sosyal çevrelerde olan iki insanın henüz flört aşamasındayken oluyor. Bir taraf birden bire ortadan kayboluyor. Bu birçok durumda ikili arasındaki flört, ortada bırakılan tarafından “iyi gidiyordu” şeklinde tanımlanırken oluyor.

Bu tür ghosting’in en çok rastlanan sebebi, kişilerin artık birden fazla kişiyle aynı anda flört etmesi. Bu şekilde birden fazla kişiyle flört eden kişi, bu flörtlerden biri ile ilerlediğinde, diğerleri ile artık görüşmek istemiyor. Şimdi çıkıp da “ben başkasıyla görüşüyorum” diye açıklama da yapmak istemediğinden, ghosting yapıyor.

Bu şekilde yeni tanıştığınız kişi birden ortadan kayboluyorsa, büyük ihtimalle üçüncü bir şahıs vardır. Size tavsiyem bunun böyle olduğunu varsayın ve o kişiye ulaşmaya, neden ortadan kaybolduğunu öğrenmeye çalışmayın. %85 ihtimalle zaten size o kadar da ilgili değildi, böyle birinin neden peşinde koşacaksınız?

Bu en çok, sanal tanışan ve haftalarca ya da aylarca buluşmadan yazışan insanların başına geliyor. Bir kişi ile sanal da olsa tanıştıktan sonra ona buluşmadan fazla duygusal yatırım yapmayın ve sanal “ilişki” şeklinde devam etmeyin. Maksimum 2-4 hafta içinde buluşun, buluşmayacaksanız daha da ilerlemeyin.

Günümüzde maalesef insanlar mesajla, aramayla ilişki başlar, gelişir ve olgunlaşır sanıyorlar ve karşıları ile aralarında gerçek bir temas olmamasının, ilişki dedikleri şeyi ne kadar zayıf yaptığını göremiyorlar. Böyle bir “ilişki” içindeyseniz, karşınızdaki gerçek biri ile karşılaştığı anda, o gerçek kişi size göre çok daha avantajlı durumda. Bu tür ilişkilerden uzak durarak kendinizi ghosting gibi saçmalıklardan koruyabilirsiniz.

Yine bu tür daha çok sanal flörtlerde ghosting’in bir nedeni de kişinin gerçek yaşamının artık flörte izin vermemesi. Karşınızdaki kişi mesela evli olabilir, sevgilisi olabilir. İşsiz güçsüz biri iken kendini kariyerli tanıtmış olabilir. Ya da sadece bir dönem canı sıkkındı ve sizinle görüşmek iyi geldi. Ama şimdi değil ve sizinle görüşmesine gerek yok. Sanal gidelim bir şekilde devam ettiririm diye başlar ama gerçek hayatı artık ortaya çıkma tehlikesi geldiğinde, birden ortadan kaybolabilir. Eşinden ilgi göremeyen ya da arası bozuk olan insanlar, ilgiyi sanal devşirmeye çalışabiliyorlar. Sonra nereye gideceğini düşünmeden ilerliyorlar ve artık gerçek hayatları bunu kaldıramadığı duruma geldiğinde birden ortadan kaybolabiliyorlar.

Aslına bakarsanız, karşınızdaki size neden ghosting yaptı, neden birden ortadan kayboldu, bunu bilmenize gerek yok. Birden ortadan kaybolmak kaba, kabul edilemez bir davranış ve yapan artık kendisini sizinle ciddi bir ilişki adaylığından eler. Bu kişi ile çok isteyen yani eli zayıf taraf (siz) – birden istemeyi bırakan eli güçlü taraf ilişkisine girmeyin. Bu kişiyi hor görün. Kendinize saygılı davranın ve ghosting uygulayan kişiye ulaşmaya çalışmayın. O size gelip sizin peşinizden koşup, size durumu anlatmak için çaba gösterecek. Belki o zaman dinlersiniz. Unutmayın, ghosting sizin eksik ve istenmeyen biri olduğunuzun delili değil, karşınızdakinin düşük karakterli, duygusal olarak zayıf bir zavallı olduğunun delili. Biri sizi istemeyebilir ama normal bir insan bunu size kibarca söyler. Sizin bunu kabul edip bir daha ona ulaşmamanız lazım ama eğer hata yapıp onunla görüşmeye çalışırsanız, başta buna tolerans gösterir. En azından beni arama der. Ghosting’de karşınızda böyle biri yok. Aşağı biri var. Böyle aşağı biri karşısında  kendinizi aşağılamayın.

Bir de tabii şu “kapanış” yapma duygusu var. “Bir kere görüşsek ve yüzüme söylese de bitirsek istiyorum”. Bunu istiyor olabilirsiniz ama ghosting durumunda bunun çok az faydası var. Ghosting’e verebileceğiniz en iyi cevap, ortadan kaybolan için artık ortadan kaybolmuş olmak.

Ghosting yapan kişiye ulaşarak onu utandırmaya da çalışmayın. Ulaşıp ona nasıl aşağılık biri olduğunu söyleyerek içiniz rahatlayacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Zira bu insanlar kendi hareketlerinin sorumluluğunu alamayan, duygusal olarak az gelişmiş insanlar. Dediklerinizin üzerlerinde pek bir etkisi olmayacak. Ama böyle bir insanın peşinde koşup sonra onun sizi hiç takmadığını görmek sizi yaralar. Yapmayın. Eğer ghostinge uğradığınızı düşünüyorsanız, ghosting ile cevap verin. Ulaşmaya çalışarak değil.

Fakat siz bunu yapamıyorsunuz. Haftalardır mesajlaşıyorduk, sevgili gibiydik, aramızdaki şey yalan mıydı diye kendinizi yiyip bitiriyorsunuz. Aranızda muhtemelen gerçek bir şey vardı ama (a) ya siz buna ondan çok daha fazla düştünüz, (b) ya karşınızdaki insan yalandı ya da (c) karşınızdaki insan daha fazla istediği biriyle devam etti.

Sizin hatanız çoğunlukla, uzun mesajlaşma / araşma periyodları ile tatmin olmanız ve yüzünü pek fazla görmediğiniz insana büyük duygusal yatırım yapmanız. Karşınızdakinin ghosting uygulaması için belli bir karakter düşüklüğüne de sahip olması lazım ama sizin kontrol edebileceğiniz şey şu:

Bir kişi ile sanal olarak tanıştınız diyelim. Ya da gerçekte tanıştınız ama ortak bir çevreniz yok. Sadece telefon ya da instagram aldınız. Sanal görüşme periyodunu uzun tutmayın. Devamının gelip gelmeyeceğini bilmediğiniz birine fuzuli zaman harcayıp bağlanmayın. 2-3 hafta içerisinde görüşün, konuşun, gerçekten olur mu olmaz mı kafanızda netleştirin. Görüşemeyeceğiniz kişiye kafanızda yatırım yapıp sonra o yatırım çökünce yıkılmayın.

Bir kişinin dediklerine değil yaptıklarına bakın. Özellikle duygusal olarak kötü zamanda iseniz, bu konuda kafanızı kuma gömmek, az ihtimalli bir hayali yaşatmayı, karşınızdaki bariz gerçeklikle yüzleşmeye tercih edebiliyorsunuz.

Seni özlüyorum, görmek istiyorum, bu sefer görüşeceğiz, vs .. vs .. diyor ama 2 aydır görüşemiyor musunuz? Sizin sonuç çıkaracağınız şey, istemenize rağmen görüşemiyor olmanız, seni özlüyorum, görmeyi çok istiyorum palavraları değil.

Şimdi ghosting’in çoğunlukla olmasa da sıklıkla karşılaştığım bir nedeni daha var. Ghosting’e uğrayan kişi, aslında bunu hak edecek bir şey yapmış oluyor ama bunun farkında bile değil. Özellikle de karşısındaki sinirlendiğini, yaptığı şeyin hoş olmadığını söylemek yerine birden iletişimi kesiyorsa. Fakat bu genellikle flörtün ilk haftalarında, iki taraf birbirine o kadar düşkün değilken oluyor. Burada ghosting yapan taraf, sinirlense bile, karşısındakini pek önemsemediğinden ona açıklama yapmak bile istemiyor. Bu durumda karşılıklı olarak hatalısınız. Ama yine de hatanızı kabul ettikten sonra ghosting yapanın peşinden koşmayın. Eğer engelli değilseniz bunu kabul eden bir mesaj atın, kendisini üzdüğünüz için üzgün olduğunuzu söyleyin, görüşmek istiyorsanız bunu belirtin ve o sizi arayana kadar onunla iletişimi kesin.

Hayalet olan insanın sonra birden yeniden ulaşmasını da ele alalım. Bu olabiliyor. Şimdi birkaç gün değil haftalarca ortadan kaybolmuş insanı, yoğun bakımdaydım ya da uzaylılar kaçırdı gibi “mantıklı” açıklamaları yoksa hayatınıza yeniden almayın. Hadi alacaksınız diyelim, en fazla eğlencelik alın. Ciddi bir şey düşünmeyin. Kendisi o hakkını kaybetti.

Çok yaygın olmasa da, gerçek, fiziksel bir ilişki içindeyken ghosting uygulayanlarla karşılaştım. Bu en kötüsü. Gerçi bunlardan birkaçı benim de tavsiye ettiğim bir şeydi. Eğer sevgilinizin sizi aldattığını gördüyseniz ve bundan eminseniz, ondan açıklama talep etmek ya da “bana bunu nasıl yaptın” diye hesap sormak yerine onu hayatınızdan çıkarın ve size ulaşma çalışmalarını görmezden gelin tavsiyesi veriyorum. Aldatmanın bahanesi, haklı nedeni yok çünkü. Bu şekilde ghosting bence haklı ve eğer sevgiliniz ghosting yaptı ve siz de onu aldatıyorsanız, bunu öğrenmiş olabileceğini unutmayın.

Eğer bu yoksa, karşınızdaki kötü bir şey yapmıştır muhtemelen. Bu zor bir durum ama eğer sağlık nedenleriyle ya da kaçırılma gibi kriminal nedenler olmadığına eminseniz bırakın ve aramayın. Neden diye sormayın. Bu durumda da ghosting yapanı hayatınızdan çıkarın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

136
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
41 Comment threads
95 Thread replies
23 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
47 Comment authors
kazanovaMisafir1337ChowderNonameChowdet Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
vurulan
Guest

peki ya biz kızın hatasını görüp ona ghosting uygularsak buradaki uygulayan kişiye söylenen zayıf,yalan biri tanımları bizim için de geçerli mi kalır?

nobodyisunique
Guest
nobodyisunique

İdeal erkeğin sanalda değil de sahada olma sebebinin altını dolduran bir yazı olmuş abi, artık kadınların %95’i sana, bana veya herhangi birine ghosting yapıyor zaten.

Haliyle sürekli veya ağırlıklı olarak sanalda olmak da, kadınlara bu konuda inanılmaz bir imtiyaz sunuyor.

Terry henry
Guest
Terry henry

Aynisini yasadim hatunla bulustum her sey guzel hos idi sonra ertesi gun bi baktim instadan bloklamis mesajlarimizi silmis

Sonra yolda gordum selam verdim asiri soguk yapmisti

Ghosting Getting Cold No Giving a Fuck her sey oldu amk

Last Cowboy
Guest
Last Cowboy

Aynısı bana da oldu. Gayet iyi geçen, yeterli temasın ve cinsel gerilimin olduğu ilk buluşmadan 2 gün sonra arayıp diğer buluşmayı ayarladım gayet sıcak bir şekilde kabul etti. 3 gün sonra da her yerden sildi. Ayrıca yakın çevremiz de vardı. Garip…

Hkn
Guest
Hkn

Ben 2-3 kızı yaptıkları hatalardan dolayı cezalandırmak için uygulamıştım.En son yaptığım kişi 1-2 yıl boyunca pişmanlığını gizleyemedi ama asla kabul etmedim.Zira o benimle bir çocuk arasında gidip geliyordu ben erken davranıp hamle yaptım beni oyaladı diğer çocukla flört ettiğini anlayınca ghosting uyguladım.Beni plan B olarak görmesi sinirlendirdi.Aptal kız deyip yoluma baktım.Ancak bu sefer de diğer çocukla işler kötüye gittiğinde acı çekti.Ben severek uyguluyorum özellikle yanlış yaptıklarında.. Ancak eskiden bilinçli yapmıyordum adını sonradan öğrendim.

cbum
Guest
cbum

merhaba abi. ben bu ghosting olayini bircok kizda first date ten sonra yasiyorum. gerek kiss close lu, gerek bir sey cikmasin ama ertesi date icin mesaj attigimda hicbir sekilde geri donus alamiyorum. geri donus aldigim kisi sayisi bir hayli az oluyor. onun disinda cevap gelmiyor. nicin oluyor abi sence bu? artik moralimi bozmaya basladi bu durum. biri ile first date sonrasi hep bu konu tedirgin etmeye basladi beni.

Ardıl Işın
Guest
Ardıl Işın

Tam olarak böyle bir şey yaşadım ve aynı şeyleri düşünüyordum yazıyı okurken aydınlandığım ve kafanda oturan çok fazla şey oldu teşekkür ederim. 1 yıl konuşmuştum bir kızla kızı daha yakından tanıdıkça hayatının kötü olduğunu kızında özgüvensiz olduğunu anlamıştım ama sürekli değer veriyor, katıyordum. Kız resmen hayat enerjimi sömürüyordu. Bir anda engel atınca aslında kahkaha atmıştım ve rahatlamıştım gün geçrikçe kendimi suçlar oldum yarı yolda bırakıldığımı ve enerjimin kattığım değerlerin sömürüldüğünü hissettim. Bu arada kızla konuştuğum 1 yılda sadece o kız yoktu tabak çeviriyordum bir dönem sadece o kızla konuşunca bende takıntıya dönüştü. Her insan hata yapıyor önemli olan düşsen bile… Read more »

Bro
Guest
Bro

Selam Mahmut abi. Siteyi yalayip yuttugumu zanneden ben yine ocagima dustum. Birlikte calistigim kizdan bahsetmistim sana. Bu kizla aylar boyunca calistik birlikte tabi baslarda ben sifir ilgi gosteriyordum. Birlikte calisiyoruz iliski kotu fikir diye. Tabi kiz baya asildi bana sonra ben kafede birsryler icelim dedim sicak karsiladi kabul etti ama bahsini bilr acmadi sonrasinda. Bu baska sehire gitti akrabalar felan derken biz yazistik ara sira birkac dakikaligina, bu beni gormek istedigini ozledigini soyledi. Geldiginin ertesi gunu cok sicak davrandk ozledigi belliydi ama aksami bulusma teklif eder dedim etmedi. Zaten cok uzun yazdim kisaca kiz cok ilgi sinyaki veriyor ama is… Read more »

AlphaBeta
Guest
AlphaBeta

İnstagramdan iletisimde oldugum ve iki kere bulustugum bi kıza bunu yaptım sudan sebeplerden dolayı yaklaşık iki hafta ve engel yedim 🙂 kendimi kaptırıp diger hesabına ulasmaya calistim sadece ismiyle hitap ettigim bi mesaj attim ve sonra sildim mesajı..engeli kaldırana kadar iletisim kurmamam isabet olur.

adını vermek istemeyen izleyici
Guest
adını vermek istemeyen izleyici

ben bunu çok sık yapıyorum ama neden yaptığımı cidden anlamıyorum. bazen iyi giden bir süreçte bir sabah uyanıyorum ve aniden onu istemiyorum. geçer diye bekliyorum ama kalıcı oluyor. bir ilişki iyi giderken mutlaka kayboluyorum ve bir daha da gelmiyorum. küçükken aile içinde yaşadığım travmaların etkisi vardır diye düşünüyorum. karşıdaki insanı böyle üzmek çok mantıksız ve aşağılıkça. ancak onu üzmemek için tekrar konuşmaya başlasam bile rol yaptığımın hem o farkında oluyor hem ben. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? başka bir psikolojik sıkıntım mı var yoksa ben de ghosting yapan zavallılardan birisi miyim? not: bugüne kadar duygusal olarak hiçbir kızla romantik bir… Read more »

Decentrator
Guest
Decentrator

Bir zamanlar flörtten biraz daha fazla ilerlediğimiz bir kız vardı. Her şey iyi giderken bi anda ghosting yaparak iletişimini kesti, bende ulaşmaya çalışmadım kendi tercihi diyip başka kızlara yöneldim. 2 ay sonra kendisi gelip hiçbir şey olmamış gibi selam verdi ve konuşmaya devam ettik. Bir süre konuştuktan sonra, Benimle birlikte bir plan yapmak istediğini, aynı evde yaşamak istediğini söyledi ama bana uymadığı için reddettim. Çok bozuldu ve baya sitem etti. O gün kızı heryerden sildim ve bir daha yazmadım. Sonra beni instagramdan engelleyip numaramı hala tuttuğunu öğrendim.

Sorum şu: bir kız neden numaranı silmeyip instagram veya benzeri bir yerden engeller?

Acemi Womanizer
Guest
Acemi Womanizer

Mahmut Abi selamlar, Ben bir slav ülkesindeyim. 2 sene oldu buraya geleli. Dilim iyi denebilir, ama bir anadilim gibi de değil haliyle. Benim meramım şu, burada slavlarla doğru düzgün bir ilişki kuramıyorum. Genelde ilk dateden sonra da patlıyor gibiyim. yaş 28. Kendimden büyük kadınlarla falan laylaylom konuşunca iş sekse gidiyor ancak “ya şuraya geldik bi yaşıtımızla ciddi yapsak fena olmaz ha!” moduna girince ve kızlarla buluşunca genelde hep ters gidiyor. Beni beğendiklerini söylüyorlar, devamını istediklerini vesaire, ben tabak çevirme modundayım allah için. Ama bazen bu kız normal gibi dediğimde ve sohbete girişince hatta buluşunca birden kız ghostinge bağlıyor, hayal modunda… Read more »

Saçmayaşantılar
Guest
Saçmayaşantılar

Hocam selam, ben bu ghosting olayına yaklaşık 8 aylık ilişkimde maruz kaldım üstelik online falan da değil. O zamanlar bu siteyi bilmiyordum ancak ilişkiye erkek adam tarzı bir kafada başlayıp ilişki içindeyken yavaş yavaş bazı beta rahatsızlıklarına yakalandığımı fark ediyorum geçmişe dönüp baktığımda. Hızlıca özet geçecek olursam aramızın limoni olduğu bir dönemdi ama önceden planladığımız bir tatile gidecektik. Tatile çıkacağımız günden 1 gün önce 2 kere telefonla aradım birkaç mesaj attım evine gittim hiçbirine cevap alamadım. Ailesini de üstü kapalı şekilde nasılsınız diye sorayım ayağına arayıp bilgi alamayınca. Bununla mı uğraşacağım diye düşünüp tek başıma çıktım tatile. Bir daha da… Read more »

Namoproblema
Guest
Namoproblema

Geçtiğimiz yaz, Ağustos ayında başıma geldi. Hatunla 1000kitap adlı bir uygulama sitesinde tanışmıştık. Ayrı şehirlerdeydik ama şehirler birbirine yakındı yani görüşme şansımız vardı. Bir iki hafta mesajlaşma faslından sonra iş, buluşma muhabbetine geldi. Tam instadan da ekleşip buluşmak için de sözleşmiştik ki hatun buhar oldu. Yazıda tavsiye edildiği gibi aldırış etmedim hatta hiçbir şey olmamış gibi “naber, nasılsın?” türünden mrsaj atmayı sürdürdüm bir müddet ama tık yoktu, mesajları bile açmıyordu. Ben de ibreyi başkalarına yönelttim haliyle ama çok zor denk geliyor, çoğu zaman hiç olmuyor. Kısacası bu online tanışmalar çoğu zaman gıcırtılı. Millet oradan nasıl sevgili yapabiliyor, hayret ediyorum…

Elevator
Guest
Elevator

Bunu bana bir arkadaşım yaptı. Beni her türlü mecradan bir anda sildi ve ben de bunu görünce ona ulaşmadım. Ortada bunları neden yaptığını bildiğim bir neden de yoktu.
1.5 seneden fazla zaman oldu hiç konuşmadık. Kötü hissetmiştim kendimi, hâlâ da hissediyorum. Arayıp “niye?” diye sorasım var ama tutuyorum kendimi, Tuhaf…

Noname
Guest
Noname

Annesi hastaneye kaldırıldığı günden beri ghostinge maruz kaldım yaklaşık 15 gün sonra kaybetti hala maruz kalıyorum bu durumdada ulaşma çabalarımı kesmelimiyim

1 2 3