Neden Eski sevgili nasıl geri döner – iletişimi kes kuralı?

Sitede en çok tavsiye edilen duruşlardan biri olan iletişimi kes kuralını (no contact rule), gerektiği durumlarda neden uygulamanız gerektiğiyle ilgili yazacağım bugün. Özellikle şu an iletişimi kes kuralı uyguluyorsanız okumaya devam edin.

İletişimi kes kuralının tek amacı, eski sevgilide özlem ve pişmanlık yaratmak değil. Evet, iletişimi kes kuralı, eski sevgilinizin sizi özlemesini ve pişmanlık duymasını sağlayabilir ya da en azından bunları kolaylaştıracaktır. Ama iletişimi kes kuralının bunlar kadar önemli bir işlevleri de var. Bunlardan birincisi, eski sevgilinizin size karşı duvar örmesini, size karşı savunmaya geçmesini önlemek.

Eğer ayrılık sonrası eski sevgilinize ulaşarak onunla yeniden birlikte olmaya çalışırsanız, daha da kötüsü bunu sözel olarak ikna etme ya da yalvarma şeklinde yaparsanız, bunun başarılı olma ihtimali çok düşüktür. Zira bir insan bir şeyi istemiyorsa, onu konuşarak o şeyi ister hale getirmeniz çok zordur. Bu pozisyon aynı zamanda sizin için çok zayıf bir pozisyondur zira terk edildiğinizde bu pozisyona düşerseniz, eski sevgiliniz ile aranızdaki durumda, elinizde hiçbir kart, avantaj yoktur. Gerçekten bir avantajınız, bir kartınız olması için, iletişimi kesmeniz ve eski sevgilinizi sizin de terk etmeniz gereklidir. Ona size verdiği gibi ayrılığı vermeniz, ona sizi özleme imkanı sağlayacak zamanı ve boşluğu hediye etmeniz gereklidir.

Ama aynı zamanda ayrılık sonrası, eski sevgilinizin size karşı oldukça hazırlıklı, güçlü ve kararından emin olduğu zamandır. Tamam, eğer aldatma, şiddet gibi ağır problemler yoksa, ayrılık hiçbir zaman bir insanın %100 emin olduğu bir karar değildir. Genellikle eski sevgilinizin %60’ı ayrılığa emin ve %40’ı emin değil gibi bir durum söz konusudur. Fakat ayrılık zor bir karar olduğundan, terk eden bir süredir düşündüğü bu anı atlatmış olması nedeniyle, ayrılık sonrası rahatlamıştır da.

Tam bu aşamada eski sevgilinizle iletişimde bulunmanız ve onu tekrar bir araya gelmeye ikna etmeye çalışmanız, onun size kararını savunmak zorunda kalmasına neden olur. Bu şekilde de siz onu yanlışlıkla kendi kararını defalarca savunmaya itersiniz ve böylece kararının kafasında güçlenmesine neden olursunuz. Onu resmen sizi defalarca reddetmeye itersiniz ve o da buna alışır ve sizi reddetmek onun için daha kolay olmaya başlar. Bu güçlenmeye tabii ki sadece tekrarlama katkıda bulunmaz. Sizin eski sevgilinizin peşinde koşarak onu sizden daha değerli hissetmeye itmeniz de katkıda bulunur.

Bu şekilde davranırsanız, eski sevgilinizin size karşı gelişen savunmasını güçlendirip durursunuz. No contact ile iletişimi tamamen kesip kendi hayatınıza odaklandığınızda, onun bu tür bir savunma geliştirmesine neden olmazsınız.

No contact kuralının diğer bir işlevi de, eski sevgiliniz pişmeden ona ulaşarak, pişmemiş ilgiyi de yok etmeniz. İlişki Koçu Corey Wayne bunu, alarm çalmadan acaba pişti mi diye sürekli olarak fırının kapağını açıp bakmaya benzetiyor.

Çoğu insan Hollywood aşk masallarının ve onun parçası olduğu popüler kültür hayal dünyasının etkisi ile, biriyle birliktelikte ilgiyi / sevgiyi ya da popüler deyişle aşkı, var – yok şeklinde bir şey sanıyor. Sıklıkla duyduğum, “sevgilim geçen hafta çocuklarımız olsun istiyorum diyordu ama dün terk etti” gibi şaşkınlıkların sebebi bu. Bunu diyen, eski sevgilisi geçen hafta onu seviyordu (100 üzerinden 100 seviyordu), şimdi sevmiyor (100 üzerinden 0) sanıyor. Oysa sevgi 0 – 100 arasında bir skalada sürekli iner çıkar. Geçen hafta sevgilin muhtemelen 55 – 60 idi, şimdi ise 40-45. Belki daha düşük ama ayrılık anında sıfır değil. Bu iş, aç kapa düğmesi şeklinde çalışmıyor. Daha çok ısının düşüp çıkması gibi çalışıyor.

Eski sevgilim beni ne zaman arayacak diye kendini yiyip bitiren biri, kendi kafasına ve çok yüksek olmayan sabır / kaygı toleransına göre ona ulaştığında, asıl amacı eski sevgilisinin kendisini hala sevip sevmediğini anlamak, sevmiyorsa sevmesini sağlamaya çalışmak. Oysa eski sevgilinin 30’a düşen ilgisi 50 ve üzerine çıkmışsa, online engel de yoksa, eski sevgili %90 büyük ihtimalle ona ulaşacaktır.

Fakat sorun şu ki siz onu aradığınızda bu ilgi henüz 45 ise, reddedilirsiniz. Reddedilmeniz, onun sizi reddetme sebebini tekrarlamasına ve genellikle ilginin yeniden 30’a düşmesine neden olur.

Merak etmeyin. Karşınızdaki manipülatif, aşırı inatçı veya psikopat değilse, sizi yeterince özlediğinde size ulaşacaktır. Manipülatif, inatçı ve psikopat ise? Bu kişiyle birlikte olmamanız lazım.

Peki 3 ay geçtiyse, 6 ay geçti ise? Şimdi burada gri bir alan var. Ben yine de ulaşmamanız gerektiğini ve iletişimi kes kuralının o size ulaşana ya da sonsuza kadar olduğunu söylüyorum. 30 gün, 60 gün iletişimi les kuralı çeşitlerinin kötü fikirler olduğunu düşünüyorum. Ama 3-4 ay geçtiyse? Ulaşsanız ne kaybedersiniz?

Siz bu soruyu sorarken şunu kastediyorsunuz. Zaten 4 ay ulaşmamışım. Görünen o ki onun da özlediği ya da pişman olduğu yok. Ulaşsam, bir denesem orada pişen bir yemeği erkenden fırından çekmek gibi bir şey olma ihtimali düşük. İş soğuduğu için kalkanlarının kalkma ihtimali de düşük. Ama belki buluşsak, yeni bir şeyler olur.

Şimdi şunu kabul ediyorum. 4 ay iletişimi kesip sonra ulaşmanız tabii ki bir ay boyunca dön diye yalvarmadığınız için fazla kalkan kaldırmayacaktır. Ayrıca 4 ay, karşınızdakinin sizin de onu terk ettiğinizi anlaması için yeter de artar. Siz hem kendinize hem de ona çoktan ona ihtiyaç duymadığınızı, onsuz da yaşayabileceğinizi gösterdiniz. Sizi yedekte görmesi mümkün değil. Size istediğinde dönebileceğini düşünmesi de artık mümkün değil. Yani siz 3-4 ay sonra aradığınızda, sizin de onu bıraktığınız fikrine, sizi özlemesinin ön koşuluna pek zarar gelmez.

Ayrıca eğer iletişimi kes kuralını uyguladıysanız, 3-4 ay sonra aradığınızda eğer buluşma olursa, daha rahat ve güçlü olursunuz. Ayrılığın şoku ve acısı, onunla yeniden bir arada olmak için bir şeyler yapmanız gerektiğini düşünmenizin kaygısı ile eğer ayrılıktan sonraki haftalarda ya da ilk aylarda buluşursanız, o kaygı ve duygusal durum ile, o buluşmada çok itici şeyler yapma ve itici olma riskiniz çok yüksek. Eğer ayrılıktan iyileşirseniz, böyle bir probleminiz yok.

Peki o zaman no contact neden süresiz olmalı?

Ama burada asıl problem sizin ruhen başa dönme riskiniz. 4 aylık iletişimi kes, gerçekten üç ayağıyla da yapılırsa (asla ulaşma, ondan asla bilgi alma ve kendine odaklan) oldukça iyileştirici bir süreç ve 4 aylık iyileşmenizi, eski sevgilinizle belki olur ihtimali için riske atmanıza değmez. Bunu söyleme nedenim, şahit olduğum durumlar. Adam 5 ay sonra artık gayet rahatım diye kadını arıyor, buluşuyorlar ama buluşmada kızın erkek arkadaşı olduğunu öğreniyor. Orada yaşadığı şok ve acı önemli değil ama 5 aylık iyileşmesinde en az 2-3 ay geriye düşüyor.

Ya da kız yalnız bile olsa yeniden birlikte olmak istemiyor. Ama bu iletişim birden fazla buluşmaya yayılıyor ve eğer bir sonuç olmazsa erkek yine 2-3 ay geriye düşüyor.

Ama dediğim gibi burada farklı düşünceler de var. Bazı danışmanlar, bunun her zaman uygun olduğunu düşünmüyor. Bazen karşınızdakinin sizi özlemesine rağmen sizin nasıl tepki vereceğinizi bilemeyeceklerinden, aramaya korkabileceğini söylüyorlar. Ben tavsiye etmem ama illa ben tamamen aştım, iyileştim diyorsanız, kaybedecek bir şeyiniz gerçekten yok. Ama aştıysanız, iyileştiyseniz neden 4-6 ay önce ayrıldığınız insana kaldınız, neden onunla zorlayacaksınız diye sorarım ve aynı zamanda da insanın kendini kandırma kapasitesini küçümsememenizi tavsiye ederim. Ama eğer buluşmaya parmağında yüzükle gelse umrumda değil diyorsanız, bir şey diyemeyeceğim.

Neyse, yukarıda ufak da olsa değindim ama iletişimi kes kuralının en önemli işlevlerinden birisi ki bence en önemlisi, sizin ayrılıktan iyileşmenizi sağlar.

İletişimi kes kuralı uyguladığınız her gün, biraz daha iyileşirsiniz.

Sizin ayrılıktan iyileşmeniz, sizin ayrılık sonrası yeni bir ilişkiye başlayabilmenizin ve bu ilişkinin sağlıklı olabilmesinin en önemli ön koşullarından birisidir. Bu yeni ilişki, sizin şu an istediğiniz gibi eski sevgilinizle yeniden başlamak da olabilir, yeni biriyle başlamak da. İki durumda da, ayrılıktan iyileşmeniz gereklidir.

Eski sevgilinizle ayrılıktan iyileşmeden buluşursanız, ayrılık acısının kaygı, depresyon, kendini aşağı hissetme, vs. gibi tüm negatif yönleri ile o buluşmaya gideceksiniz. Bu negatif duyguların hepsi sizi itici yapacak. Bunu istemezsiniz. Daha da kötüsü, siz iletişimi kesmeden eski sevgiliniz ile görüştüğünüz hergün, iyileşmeniz gecikecek ya da daha kötü olacaksınız. Bu nedenle iletişimi kes kuralı sizin hem daha kötüye gitmemenizi, hem de iyileşmenizi sağlayacak. İletişimi kes kuralı, sizin iyileşene kadar ayrı kalmanız için gerekli süreyi size sağlayacak ya da en azından sağlama ihtimalinizi arttıracak.

Aslına bakarsanız sıklıkla dediğim bir şey var: Eski sevgiliniz sizi arayacaksa, 4 hafta sonra araması, 4 gün sonra aramasından çok daha iyi. Eğer ayrılık size yoğun bir acı getirdiyse, onun sizi 1 hafta sonra aramasını istemezsiniz. Siz de iyileşip güçlendiğinizde aramasını istersiniz.

İlişkilerin temel kuralını unutmayın:

Bir ilişkide daha güçlü olan taraf, diğerine daha az ihtiyaç duyan taraftır.

Sağlıklı bir ilişkide iki tarafın birbirine ihtiyacı hemen hemen aynı orandadır. Bir taraf diğer tarafa daha fazla ihtiyaç duyar hale geldiğinde, ilişki bozulmaya başlar. Ayrılık sonrası genellikle terk edilen, terk edene daha fazla ihtiyaç duyduğundan, bu iki kişinin sağlıklı bir ilişki kurması çok zordur. Bu iki kişinin sağlıklı bir ilişki kurabilme ihtimalinin olması için, terk edilen yeterince iyileşmelidir ve terk eden de bir miktar özleme, pişmanlık ve kaybetme korkusu ile daha az güçlü bir pozisyona gelmelidir.

Sonuç olarak iletişimi kes kuralı, opsiyonları olan, kendi ayakları üzerinde durabilen, özdeğerleri ve saygıları yüksek insanların duruşudur. Siz bu duruşu, ilk başlarda zerre öyle hissetmeseniz de, uygulamayı başarırsanız, böyle bir insan olma yönünde önemli bir sıçrama yaparsınız. O nedenle ayrılıklar aslında insanın duygusal olarak gelişmesi için büyük sıçrama şansıdır.

Bitirmeden şunu da ekleyeyim: Birçok insan bu kuralı keşke daha önce görseydim, bilseydim, geç olmadan uygulasaydım diyor. Onlara aslında şu an bir sonraki ilişkilerinden önce kuralı biliyor olduklarını hatırlatsam da, bu konu ile ilgili kitabı, ilişki içinde olanların okumasını tavsiye ediyorum. İlişkilerde daha başarılı olmak istiyorsanız, kriz hallerine de hakim olmanız gerekli.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

808
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
217 Comment threads
591 Thread replies
47 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
227 Comment authors
Mahmut AbiNevafanAta BerkZehra Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kayra
Guest
Kayra

Bu siteyi yeni keşfettiğim için ve içerikleri okudukça kendime kızıyorum. 1,5 yıllık ilişkimi karşı taraf bitirdi (kavga ediyorduk sürekli ve bana bu ilişki iyi gelmiyor diyerek ayrıldı) ve 2-3 hafta sonra krizlere girerek yazdım sonrasında engel yedim ve evine hediye yolladım kolye alıp(aptal ben pahalı bir şeydi ama tecrübe ettim). Sonrasında engelimi kaldırıp yazdı tabi sevindim içimde kelebekler uçuşuyor. Sonrasında böyle yapman beni dahada geriyor istemiyorum artık seninle olmak bende hisler öldü dedi ve tekrar engelledi.(her yerden engel yemişim) Keşke yapmasaydım diyorum. Bir insanın böyle değişmesi çok garip sonrasında twitterına girip baktım ve yeni flörtleştiği çocuk 🙂 Şu an kafamı… Read more »

Mahmut abi ne olur yol göster
Guest
Mahmut abi ne olur yol göster

Abi eski sevgilimle 1 sene çıktık sonra acılı bir ayrılık oldu. İlişkide ayrılma zamanları hatta ayrılırken,ben bi kızla konuştum, o ara eski sevgilimle ayrıldık.Eski sevgilim barışmak istedi,ben de konuştuğum kızı bırakıp eski sevgilime döndüm ama eski sevgilim konuştuğum kızla mesajları bir yerden bulup beni patlattı.Yaptığım aldatmaya girdi yani(ilişki bitince hemen bir kızla konuşmamdan hatta ilişki daha bitmeden bir kızla konuştuğum için,kız çoktan onu bıraktığımı düşündü).Kız bunları görünce çok üzüldü ,beni her yerden engelledi. gidip bir haftaya kalmadan yakın erkek arkadaşıyla sevgili oldu.ilişkiye girdiği herif tam bi beta, hedefsiz, vizyonsuz biri ve tam ilgi manyağı.Eski sevgilim zor zamanlar yaşarken bu çocuktan… Read more »

Yelda
Guest
Yelda

Merhaba Mahmut abi Ayrılalı neredeyse 3 ay olcak ben iletişimi kesi kuralını 30 gün uyguladım ama sonra yazdım dayanamayıp. Kıskançlık yapıp beni terketmişti 1.5 yıldır sevgiliydik benim için şehir değiştirdi birçok şey yaptı ama kıskançlığı çoktu ve iş arkadaşlarımı kıskanıp ayrıldı (benim dışarda çıkıp görüştüğüm herhangi bi erkek arkadaşım vs. Olmamasına rağmen) instagramda iş arkadaşlarımla ekleştim diye. İlk zamanlar ne dese yapıyodum bunları sil dedi ben de kıskanıyosan yüzük takalım ciddi adım atalım instagrama beraber fotoğrafımızı koyarım falan dedim der demez öyle bi uzaklaştı ki. Her konuda kendini haklı görüyo en son anlaşamadığımızı söyledi ve terk etti bana o kadar… Read more »

wreslate
Guest
wreslate

3 yıllık ilişkim eylül ayında terk edilmem ile bitti. iletişimi kes kuralı uyguladım ve 4 ay aradan sonra dün aradı. Daha önce ortak yaptığımız iş nedeniyle sorun çıkmış. İş yaptığımız kişi bizi şikayet edebilir bu nedenle aramak zorunda kaldım vs dedi. 2 günde 3 kez aradı. Sadece işi konuşuyoruz ve kapatıyor. Flört sıfır. Her yerde de hesapları gizli twitter dahil normalde açık olur. Ben de o açmadığı sürece asla normal sohbet etmeyi düşünmüyorum ne yapmalıyım mahmut abi ?

Ferdi
Guest
Ferdi

Merhaba Mahmut abi, ben bi kızı çok sevdim ona çok sevgi gösterdim. 3 sene boyunca beraberdik. Son 3 ay aileler tanıştı, kendisi benim ailem onu istemediğini uydurup kız beni terk etti. Halbuki öyle bi durum hic yoktur. Bizim aile depremden dolayi türlü sorunlari oldu diye ilk buluşmadan sonra 5 hafta boyunca ariyamadilar onlari. Halbuki çok iyidik ona çok değer verirdim kendimi feda ettiğim zamanlarim çok oldu. Son sene bi kaç anlaşmamizlar oldu tartıştık baya ama birbirimizi çok seviyoruz aslında. Kendisi artık sevmediğini söyleyip ayrildi. İlk 4-5 gün arkasından koştum bize bunu yapma falan dedim. Sonradan bi hafta bekleyip tekrar konuştum.… Read more »

Mehmet
Guest
Mehmet

Abi kızdan 2 buçuk ay önce ayrılmıştım. Maalesef sosyal medyasına bakma eyleminde bulundum. Fazlaca özlem ve geri dönmeyle alakalı paylaşımlar yaptığını gördüm. Kıza tekrar yazsam bir şans daha versem duruşuma ters olur diye düşünüyorum ama bir yandan da denemekten zarar gelir mi diye düşünüyorum. Yazsam kötü bir imaj çizmiş olur muyum?

furkan
Guest
furkan

Mahmut abi merhaba, 4 aylık bir ilişkim vardı kızdan ayrıldım ama biraz kötü ayrıldım adam akıllı bir açıklama yapmasına fırsat vermeden fevri bir sekilde küfür ederek bitirdim. üzerinden 3 gün gecti ve bugün aradım bulustuk konustuk hatalarımızı kabul ettik ve özür diledik ama en sonunda kız ayrılırkenki tavrımdan dolayı devam etmek istemediğini söyledi. naz yaptığını düsünüyorum gözleri kırmızıydı taze ağladığını anladım. kendimi tam anlamıyla ifade ettikten sonra, ilişkimizin böyle bitmesini istemiyorum, fikrin değişirse bana yaz, seni seviyorum dedim ve orada ayrıldık instadan beni engellemisti engeli kaldırmıs. takip etmeli miyim? yazmasını beklemek dısında yapabileceğim bir sey var mı?

Abdullah
Guest
Abdullah

Merhaba Mahmut abi.Öncelikle seni Spotify da keşfettim ve en dibe battığım dönemleri bununla geçirdim.4 senelik bir ilişkim vardı,sonrasında ayrılık ve 1 sene daha aralıklı görüşmeler yükselmeler ile geçti.Ama sonrasında ortak arkadaşlarım vasıtasıyla hayatında aslında birinin olduğunu vs öğrendim ve o günden sonra en dibi görme sürecine girdim.Her yerden engel yedim.20 günde 11 kilo verdim bu açıdan aslında kötü olmadı diyebilirim.Psikolojik olarak darmadağın oldum.Bu süreci atlatmak için hep dışarda sosyalleştim hiç eve girmedim.Şimdi bunun üzerinden neredeyse 1 seneye yakın geçti ve hayatıma 4-5 kadın daha girdi,buluştuklarımı hesaba katmadan söylüyorum.Ama artık hiç kimseye hiçbir hissiyatım olmuyor ve sadece kendimi düşünüyorum.En ufak şeyde… Read more »

Ömer
Guest
Ömer

mahmut abi son derece feminen bir kız arkadaşım ve benim çerçevemde yürüyen bir ilişkim vardı. kız arkadaşıma bir konuda sinirlenmem sonucu telefonu yüzüne kapadım. 1 gün konuşmama sonrası o bana yazdı. tartıştık, ikimizin de kendine göre haklı sebepleri vardı. benden telefonu yüzüne kapadığım için özür dilememi istedi. her ne kadar fevri davranıp telefonu yüzüne kapatmam bir hata olsa da (belki de hata değildir bilmiyorum) artık olan olmuştu o çerçevemi bozmak ve R yapmak istemedim. ben de özür dileyecek bir durum olmadığını dilemeyeceğimi söyledim. o da ”sana gerçekten kırıldım, telefonu suratıma kapadın, yazmadın. telefonda sinirlerim bozuk dedim neyin var diye sormadın.… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Mahmut abinin cevabında yazdığı gibi, çerçevenin odunu modunda olsan da seni ayrılıkla tehdit ettiğinde geri vites yapmandan çok daha iyi yaptığın. Bu noktada artık sözünün arkasında durup ona ulaşmaman lazım, o ulaşırsa da, telefonu kapatmanın bir hata olduğunu, senin de buna üzüldüğünü ancak tartıştığınız konunun(özellikle sana karşı bir saygısızlıksa yaptğı.) senin için tolere edemeyeceğin bir konu olduğunu söyleyebilirsin.

Ömer
Guest
Ömer

Aynen öyle yaptım hocam ulaşmadım. 3 gün sonra beni arar mısın yazdı. aradım durumumuzu konuştuk. bana dediğinin alttan alınacak bir şey olmadığını, ancak onu kötü hissettirdiğim için üzgün olduğumu bir daha yaşanmaması gerektiğini söyledim. beni çok özlediğini söyledi ben de seni özledim dedim ve devam ediyoruz.

Ask acısı ceken biri
Guest
Ask acısı ceken biri

7 senelik bir ilişkiydi.. Bana duygularının azaldığını ve benimleyken başka çocukların aklına girdiğini başkalarına karşı hoşlantı hissettiğinden bahsediyordu en sonunda da bu sebepten ötürü benden ayrıldı. Alışkanlığından ötürü müdür bilmem ama ayrıldıktan sonra da konuşmaya devam etmek istedi beni sevdiğini ama aşk kalmadığını söylüyordu. Her neyse takdir edersiniz ki ayrılıktan sonra konuşmalarımız toksik bir hal aldı ve bir gün mesaj atmak için whatsappa girdiğimde beni engellediğini görmüştüm, her yerden engellemiş. 2 haftadır durum böyle. onu özlüyorum, büyük bir acı çekiyorum ve büyük bir boşluğun içindeyim. Ben ne edeyim doktor bey

Kazım
Guest
Kazım

Mahmut abi selamlar bundan 2 ay önce 5 aylık ilk ilişkim bitmişti. Ben 20 kız 18 yaşında idi. Gerçekten yaptığım betalıkları fark ettim ve bir dahaki ilişkilerimde uygulamamak için elimden geleni yapacağım.İlk ilişkim olduğu için bunlari yaşayarak öğrenmenin normal olduğunu düşünüyorum.Kızla ayrıldıktan 2 hafta sonra arayıp onu çok özlediğimi bir buluşma istediğimi söylemiştim ve reddetmişti.Maalesef ben biraz fazla zorlamıştım (telefonda konuşurken yine acizlik belirtileri gösterdim .)ve en son telefonumu meşgule vermişti(şimdi düşünüyorum da en iyisini yapmış.). Üstünden 1.5 ay geçti. 1.5 aydır no contact yapıyorum ve şansımı tekrar denemek istiyorum. Red yersem çok koymaz gibime geliyor ama kestiremiyorum da 🙂… Read more »

ali
Guest
ali

mahmut abi merhabalar ayrılalı 9 ay oluyor haziranda ayrıldık eskisi gibi hissetmediğini söyleyip terketmişti ekim ayına kadar ben ayda 1,2 kere de olsa yazdım seviğimi söyledim ama bana istemediğini belirtti son 4 aydır ise no cantect uyguluyorum numarasını da sildim sence dönme ihtimali var mıdır.

Enes
Guest
Enes

Merhaba. Rehberden sileni biz de rehberden silmeli miyiz? Yoksa öylece kalması mı daha uygundur? No Contact kuralı açısından.

Sasua
Guest
Sasua

Mahmut abi 2 buluşma sonrası bana düşünmem gerekiyor kafamda birşeyler oturtmadan hareket etmek istemiyorum diyen kıza 1 haftadır no contact uyguluyorum. Kız ben uzaklaştıkça kendini hatırlatacak şeyler yapıyor ama somut bir adım yok. Benim ilgimi biliyor ve beni cepte görüyor gibi. Başka bir kız ile buluştuğumu, flörtleştiğimi görse benim ona olan ilgimi kaybetmemek için adım atma ihtimali var mıdır yoksa tamamen uzaklaşır mı?

Emre
Guest
Emre

Mahmut abi selam eski sevgilim eski sevgilisiyle karşı komşu bu durum beni geriyor sizce gerilmem normal Bi yoksa bi özgüven düşüklüğü mü bu