Vaka çalışması – İlgisi azalınca buluşmaya gelmeyen kadın

Mahmut Abi senin site ile eski kız arkadaşım tarafından terk edildiğim zaman tanıştım. İletişimi kes kuralını sağlam bir şekilde uyguladım ve sonunda eski kız arkadaşım dönmese de ben onu hızlıca unuttum ve yeni kızlarla buluşmaya başladım.

İletişimi Kes Kuralı, başarıyı doğru tanımlarsan her zaman çalışır ve başarının dar tanımında da şansını arttırır.

Bu kuralı öğrenmiş olmak çok güzel ama şimdi anlatacağım kızda yine çuvalladım ve burada karşındayım. Ben anlatayım sen fırçala. Atış serbest.

Hadi bakalım.

Kızla bir etkinlikte kendisine yürüyerek tanıştım. Çok iyi başladık. Etkinlikte numarasını aldım, birkaç gün mesajlaşıp buluştum. O gece birlikte olduk ve sonraki 3-4 hafta da tavşanlar gibiydik.

Güzel. Çok güzel.

Senin dediğin gibi, aramaların çoğunu onun yapmasını bekliyordum. Daha doğrusu, beklemiyordum aslında. Ben 1 ay sonra bir süre yurt dışında kalacağım için rahattım, o nedenle doğal olarak o beni biraz daha fazla arıyordu. Altın orana doğal bir şekilde uyuyorduk.

Popüler kültür yalanlarının aksine, ulaşmaların bir iki tık fazlasını kadının yapması doğal olandır. 1-3, 2-3 gibi oranlar doğaldır. Bu şekilde kadın erkeğe daha fazla aşık olur. Eğer 50%-50% gibi bir orana gelirseniz, bu genelde friendzone’a gider.

Evet, kadının erkeğe daha fazla ulaşıp onun tarafından onaylanma arzusu var. Kadın size ulaştığında “bebeğim, sesini duymak çok güzel, bu akşam buluşalım mı?” diye onu onayladığınızda, bu ihtiyacını karşılıyorsunuz. Bu tür bir onaylanma, kadınsı bir şey. Erkek bu şekilde onaylanmaya ihtiyaç duymamalı. Sizin daha fazla aramanız, hemen her zaman kendi işinizi gücünüzü bırakıp onun sizi hala isteyip istemediği konusundaki güvensizliğinizi gidermeye çalışmanız kaynaklıdır. Yani feminen bir sinyaldir ve iticidir.

Şimdi sorun şu. Yurt dışı iptal oldu ve ben de bundan sonra yapmamam gereken bir şey yapmaya başladım ve “biz neyiz?”, ilişki olacak mı kaygısına kapıldım.

İlişki öncelikli olmak, biz neyiz diye sorgulamak da feminen bir davranış kalıbı ve kadınlara yakışan bir şey. Erkeklerde ise aşırı itici. Eğer ilişki istiyorsan bile, bu konuda kadına adım attıracaksın. Bunun yolu da buluşmaları arttırıp uzatmaktır. Daha fazla birlikte olmaktır. Tabii abartmadan. Yani haftada 2-3’ü geçmeden.

Biliyorun büyük hata. Tabii bu zihin yapısına girer girmez, eskiden aklımda bile olmasa da, ne zaman arayacak, arayacak mı, mesajıma neden 3 saat cevap vermedi kaygıları başladı. Bunun sonucunda da kendimi ona daha fazla ulaşır halde buldum.

Bir anda sonucun ne olacağı kaygısı ile eski kaygı temelli haline dönmüşsün. Bu genelde ters teper. Sen sonuca o kadar odaklı değilken bunlar aklına bile gelmiyordu ve kız sana daha da ilgiliydi. Şimdi ilgisinin düşmesini beklerim.

Son 2-3 haftadır ilgisi düştü tabii. Yani daha az ulaşıyor.

Beklenen sonuç.

Ama ben burada yaptığım hatayı geç de olsa farkedip silkelendim ve artık ona daha fazla ulaşmamaya başladım. Eskiden olsa daha da fazla arardım. Muhtemelen kız artık bana dönmeyene kadar da aramaları arttırırdım.

İşte burada anlatılanları bilmenin faydaları. Bir yerde en azından durabiliyorsun.

Şimdi abi sorun şu. Artık o bana daha çok ulaşıyor Son 2 aramasında, kıza buluşma teklif ettim.

Doğru yapmışsın. Bu gibi durumlarda o sana ulaştığı zaman buluşma teklif etmen daha etkili. Sen ona ulaştığında değil. Kızın ilgisinde sorun olmasa, ne zaman ettiğin o kadar önemli değildi ama bu durumda yaptığın şey doğru.

2 buluşmayı da iş güç bahanesi ile reddetti. Ama sonra görüşelim diye tarih vermeden. Ben de ilk teklifimde bir şey demedim, ikincisinde ise “tamam, planlarına bak ve müsait olduğunda bana haber ver” dedim.

Bu da doğru bir hareket. İlk buluşma teklifin “olmaz ama sonra olur belki” diye reddedildiğinde, bir şey demene gerek yok ve “planlarına bak haber ver” demen yanlış. Zira yürümeyi kıza bırakıyorsun. Ama ikinci reddedilişte sen artık teklif etmeyebilirsin o nedenle “planlarına bak haber ver” demek doğru.

Şimdi abi sorun şu. Kız 2 buluşmayı reddetti. Ama hala bana ulaşıp genellikle bana ıvır zıvır fotoğraflar falan atıyor. Bu durumda ne yapmalıyım? Yani ulaşmasa tamam next ama ulaşınca ne yapacağım?

Bu çok karşılaşılan bir durum. Sen nextlersin ama kadın ulaşmaya devam eder. Fakat buluşmayı da konu etmez. Burada anlaman gereken şey, kızın başında yüksek olsa da sana ilgisi zayıf. Peki sana neden ulaşıyor? Yörüngede kal diye. Bunu aslında hiç buluşmadığın ya da buluşmalarda sonuca gidemediğin kızlar da yaparlar.

Burada ilk yapman gereken şey, kız sana direkt mesaj atmadan sadece fotoğraf atarsa, paylaşım yaparsa bunlara mesajla karşılık vermemen. Bunlara sadece beğeni, kalp falan gönder. Kız sana bir fotoğraf atınca “ne haber” ya da “çok güzel, bu şu mu?” falan diye konuşma açma. Sadece beğen, başparmak havaya emojisi falan gönder. Yani ona ondan fazlasını verme. Görmezden de gelme. Sadece ve sadece sana mesaj attığında mesajla cevap ver.

İkincisi, seninle buluşma konusu gündeme gelene kadar tüm ulaşmaları o yapsın. O 2 ulaşıyorsa sen 1 ulaş bile değil. Hiç ulaşma. Eğer kızla buluşup yatmamış olsan, o buluşma teklif edene kadar sen teklif etmezdin. Bu kızla yattığınız için sana mesajla ya da arayarak ulaştığında bir veya iki kere daha direkt konuya gir. “Ne oldu, planların nasıl? Ne zaman görüşebiliriz?” de. Eğer hala “himmm bilmem ki” modundaysa, “tamam şimdi kaçmam lazım toplantım var (ya da zamana göre ne daha uygunsa) de ve konuşmayı uzatma.

Eğer bir ya da 2 teklifinde de buluşmayı kabul etmiyorsa (tüm ulaşmaları o yapıyor ve sadece sana yazılı veya sözlü ulaşırsa sen de ona sözlü ya da yazılı cevap veriyorsun) bir daha buluşma da teklif etme. Sana ulaştığında her zaman sanki başka bir kızın yanında iken mesaj atmış gibi başından sav. Bu aşamada ya o buluşma teklif edecek ya da başından savdığın için aramayı bırakacak.

Birçok erkek bunu yapamaz zira bu kadını başından kibarca savarsan bir daha aramama ihtimali düşük değil. Ama bunun korkusu ile peşine düşersen de bir şey olma ihtimali daha düşük.  Bundan korkmamalısın yani.

 

 

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

89
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
22 Comment threads
67 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
Yıldızeeeesifthewolfgetreptkkkkk Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
New user
Guest
New user

Benimde dün 3. bulusmam oldu ve eve dönerken gidince haber ver dedim ama hiç yazmadı bende yazmadım sence yazmalı mıyım ? Zaten eve gidince haber ver demişim

Haydar
Guest
Haydar

Güzel yazı olmuş. Konu ile ilgili 2 sorum var; İlk mesajdan tut ta,çekim yaratmak,buluşma ayarlamak,yatağa gitmek gibi,her seviyede efor sarf eden erkek..kızla ilk mesajlaşmada,bazen şunu görebiliyor; kız, kısa,soğuk ,ilgisiz cevaplar veriyor burda oyunu iyi oynayıp çekim yaratmak için bazen başlarda 2-3 kere kıza ulaşmak gerekiyor.bunda sorun var mı? İkinci sorum; Instagram’dan tanıştığım bir kızın WhatsApp’ nı aldım,4-5 gündür yazısıyoruz.kendisi ile ilgili konularda uzun yazıyor ama bana sorular sormuyor.Nextleyince de, ya bir resim gönderiyor, ya da ne yapıyorsun diye mesaj atıyor.sanırım tam bir çekim olusturamadım !ya da bu kız çevresinde uydu erkek tutmaya alışmış ,bir ilgi budalası .çozemedim.. Ama yeri saati… Read more »

Bär
Guest
Bär

Mahmut abi bir buçuk yıllık bir ilişkim var.kız benimleyken hala çok ilgili cinsellikte de azalma yok ama whatsapta fitnıstan foto attığım zaman methiyeler düzen kız şimdi çok kısa yanıtlar atıyor ilgisi düştüğü bariz.onun dışında msjlaşmalarda aşkım,birtanem,canım tarzı şeyleri hala kullanıyor.sorum şu kız bana hem ilgili hem ilgisiz gibi.bir şüphem var ve şüphe varsa şüphe yoktur sözüne göre de sıkıntı var.ne yapmalıyım?

Onurrrr
Guest
Onurrrr

Abi 1 aydır ilgisi çok yüksek olan kız (ben ondan daha az gösteriyordum) 5 6 gündür bariz bı düştü o düşünce sanırım istemeden ben fazla verdim 2 gündür ilgisiz takılıyorum bu seferde sohbet eskisi gibi ilerlemiyor ne yapmam gerekiyor ?

Jungyen Analist
Guest
Jungyen Analist

Selamlar. Bir arkadaşlık uygulamasından kızla tanıştım, kız anonim takılıyordu ben de sosyal medya hesabımı verip istersen eklersin görüşürüz dedim, anında ekledi de. Sonra çok az olacak şekilde konuştuk, direkt buluşmaya getirmeye çalıştım işi, çalışıyorum vs diye bahane uydurduğunda da takmadım espri yaptım, müsait olunca haber verirsin görüşürüz dedim. Çarşamba günü için sözleşmiştik, salı günü bugün olsa olur mu dedi, ben de şu an olmaz akşama olursa tamam dedim, haber vereceğim dedi sonra olamayacağını söyledi. Ertesi gün buluşmadan önce (buluşma yeri uzaktaydı ekeceğini tahmin ettiğimden sordum, o kadar yolu tepemezdim) selam, gelebilecek misin dedim, ona cevap vermedi. Sonra ben de yazmadım… Read more »

Alfaolunmazdoğulur
Guest
Alfaolunmazdoğulur

Abi selam, kız konuşma başlatmıyor. Şu an biraz ailevi sorunları da var sanırım. Geçen yoklama çekip ardından buluşmaya çağırdım. Süper olur dedi buluştuk. (3. buluşma) Tüm buluşmaları zorluksuz kabul etti. Mekanda Ufak ufak elini tuttum sonra metroya inerken yürüyen merdivende yanağından öptüm. Dudak olayına girmedim şap diye yatak önceliğim değil. Ağırdan almaya çalışıyorum bu hata mı? Neyse öperken ya da cafede elini tuttuğumda geri çekmedi kendini. Mesaj başlatmama olayı beni ciddi anlamda soğutan bir şey! Cumartesi arkadaş ortamında buluşacağız ben o zamana kadar iletişimi başlatma taraftarı değilim. Ama kızı çözemedim. Next demek ile dememek arasında gidip geliyorum sürekli.

Red
Guest
Red

6 7 ay önce ayrıldık. Başka birini tercih etmişti. Ancak ben 1 ay önce yine yazdım buluşmak için ilk başta olur tarzında konuştu ama ben duramayıp biraz ciddi davrandım sanırım o yüzden sonra yok dedi bir kaç kez normal konuştuk yine buluşmak istedim yine yok dedi. Her zaman ben ulaşıyorum bir kaç gündür de konuşmadık. Yazmalı mıyım tekrar buluşmakta çok kararsız. Olur diyor ancak tarih belirlemeye geldiğinde bahane buluyor.

Redman
Guest
Redman

Mahmut abi merhabalar. Bir kızla tanıştım iki defa buluştuk buluşmalar sırasında bir sıkıntı yoktu hatta ilgisini ve yakınlığını açıkça belli ediyordu, öpüşme gibi şeyler yaşanmıştı fakat ikinci buluşmadan sonra benimle ilerde sevgili olmak istemediğini söyledi. Neden böyle yaptığını anlamlandıramadım. Ona bu durumu sorduğumda bir an için öyle düşündüğünü söyleyerek şimdi bunu yaşanmamış sayalım, bunu unutalım dedi sence ne yapmaya çalışıyor?

Koray
Guest
Koray

Mahmut abi tinder üzerinden konuşup buluştuğum bi kızın görüşme sırasında ya da ayrılırken numarasını almadım. Kızın bana ilgisi vardı, bir hafta sonra gideceği konsere bile davet etmişti beni. Sonra evlere dağıldık, yazar mı diye bekledim yazmadı. Sonraki gün sabah baktım eşleşmeyi kaldırmış. Muhtemelen numarasını istemediğim için bir şey de yazmadığım için kendisini beğenmeyip başka kızlara yazmaya başladım diye düşündü. Görüşme sırasında numarasını almamış olmam hata mı burada (ki büyük ihtimalle öyle), eğer bu bir hataysa bunu telafi etmek adına en azından numarasını almak için ayrıldıktan sonra yazmalı mıydım?

Kenzou
Guest
Kenzou

Ortalama bir erkek 2-3 eşleşmeye sahipken kızlar aynı anda senden başka eşleştiği 30-40 erkekle daha konuşma aşamasında oluyor. (istatistikler böyle diyor, Tinder istatistiklerini incele dehşete düşersin) Bu yüzden Tinder’da topu kıza bırakmaya hiç gelmiyor, diğer seçenekleri gözden geçirip direk yan çizebiliyorlar. Ben uzun zamandır kullanmıyorum ama en son kullandığım zamanlarda bu bana da birkaç kez olmuştu. Geç kalırsan, açılışın ve yürümen ne kadar iyi olursa olsun, destede senden 1 tık daha iyi olduğunu düşündüğü birisi gözüne çarpar ve elenirsin. Veya sen onunla geçirdiğin günü düşünürken, o 5-10 eşleşme daha alır, seçenekler gelmeye devam eder. Aslında hiç kullanılacak bir app değil… Read more »

DenemeyeDevam
Guest
DenemeyeDevam

Abi selamlar, Benim sorun şu, sevgilisinden 1 ay önce ayırlmış bir kadın üzerinden sorayım. Genelde en geç. 4.-5. buluşmada öpüşme ya da başka bir fiziksel yakınlık olmuyorsa next dememiz gerektiği anlatılıyor. Yeni bir ilşkiden çıkmış ve tam olarak nasıl bir ruh halinde bilmiyoruz. Bu kadın için de 4-5 buluşma içinde öpme, onun da bize ulaşmasını bekleme vs. durumlarında katı olmak gerekir mi yoksa niyetimizi de belli ederek firendzone’a girmeden süreyi uzatmalı mıyız? Hatalarım oldu bunlardan ders alarak değişmeye çalışıyorum. Kız bana ulaşmıyordu, buluşmalara geliyordu vs. Ama sonra zaten uzun uzun yazmayacağım kendi hatalarımın da etkisiyle reddedildim. Merak ettiğim bu tarz… Read more »

formagiymemama10numara
Guest
formagiymemama10numara

Mahmut abi selam, sevgilimle (aynı şehirdeyiz) dördüncü ayımız bitmek üzere, günde en fazla 20 dakika whatsappdan konuşuyoruz, bazen Konuşmadığımız günlerde oluyor ve genel olarak telefonla arayıp konuşuyoruz birbirimizi o da max 1 – 1 buçuk saat gün içinde. son zamanlarda staja başladığı için pek konuşup yazışmıyoruz ve haftasonları tek çalışmadığı gün olmasına rağmen üç haftadır beni ekiyor ve hiç bi haber vermiyor gelip gelemeyeceğine dair bugün telefonda konuşurken bu durumun beni rahatsız ettiğini ve tutumunu beğenmediğimi açık bir şekilde söyledim haklısın vs dedi dişim ağrıyo seni seviyorum lütfen sonra tartışalım deyip geçiştirdi. Ne yapmam lazım bu durumda kızın ilgisi giderek… Read more »

vngras
Guest
vngras

Mahmut abi selam,heyecandan dolayı epey betalık yaptığım bir buluşmada yemek sonrası kızı yurdunun önüne bıraktım.Bırakırken sarıldık ve giderken haber ver.(ortalama 45 dk. araba yolculuğu yapmam gerekti yanına gitmek için)
HAftasonu görüşmek için haber veririm sana dedi.(Görüşmedik tabi ki)
Böyle ayrıldık.Buluşma sonrası ilgi biraz düşüşte haliyle.Betalığıma daha fazla yağ sürmek istemiyorum.Önerin olur mu?

Eşref
Guest
Eşref

Mahmut abi selamlar, bir kızla 3 buluşma yapıp, 3. buluşmada evime çağırmıştım, bir şeyler yeriz ve içeriz diyerek. O akşam seks oldu. Buluşmalarda oturuşuma, kızı konuşturmaya, tavırlarıma falan dikkat etmiştim, ki işe yaradı sanırım 3. buluşmada seks yaptık. Fakat, sonra bu kıza ulaştığımda buluşma ayarlayamadım, ilkinde hastayım dedi, gerçekten hasta gibiydi sesi. 2. defa ulaştığımda buluşma günü, saati ve yeri ayarladım. Fakat buluşma günü birkaç saat öncesinden yazdım, “hazırlanıyorsun dimi?” diye. Kız sanki buluşmayı unutmuş gibi cevap verdi önce, -bi gece önce doğum günüydü içmiş, sabah 07.00’de yatmış- sonrasında da çok geç kalktığı için saati 2 defa erteledi. ilk önce,… Read more »

Külbütör Kapağı
Guest
Külbütör Kapağı

Mahmut abi, Ben bu olayın farklı bir varyantıyla karşılaştığımı düşünüyorum, tanıdığım bir kız vardı arasıra görüşürdük. Bu vatandaşta; Bipolar bozukluk, okb, DEHB, borderline, Histrionik Kişilik Bozukluğu, abs, esp, dijital klima,hafızalı koltuk ne ararsan var, en dolu paket. Kendisinde bu kadar red flag görünce kendisini “olursa tek gecelikler” kategorisine koydum. beni genelde 2 haftada bir arar, kendisi ta istanbulda olduğu için ben de kibarca başımdan savarım. Ama bulunduğum şehirde bir işi olduğu için geleceğini, benimle buluşmak istediğini söyledi, kendisine tarih/saat/ yer verdim, buluşma gününden önce beni aradı havadan sudan konuşmaya başladı telefonu kapatacağım zaman “yarın buluştuğumuzda konuşuruz, şimdi çalışıyorum” dedim, “-aa… Read more »

Murat
Guest
Murat

Abi gayet ilgili olan, ilk buluşma sonrası ilgisi devam eden(altın orana göre bende öyle) ama ikinci buluşmaya rahatsızlık sebebiyle gelmeyen ve 2. Teklife “olabilir ;)” yazan kıza ne denebilir? Benim cevabım ” netleşince bana tekrar haber verirsin:)” dedim ne kadar doğrudur? Teşekkürler.