Onun gibisini bulamam korkusu

Onun gibisini bulamam korkusu ya da onun gibisini bulamayacağını sanmak, yeni terk edilmiş (ve bazen yeni terk etmiş) birçok insanın zihnine musallat olan bir korku. Özellikle de daha önce ciddi bir ilişkisi olmadığı için, çok sevdiği birini tamamen unutma tarihçesi olmayan insanların, içinde daha uzun süre debelendikleri bir korku.

Bu yanılsamaya sebep olan birden fazla faktör var. Ama öncelikle şunu söyleyeyim: ayrılığın ilk 3-4 haftasında, eğer iyi ve görece uzun süreli bir ilişkiden çıktıysanız, bu korkudan kurtulmanız zor. Zamana bırakmanız ve bu korku ile savaşmamanız daha iyi. AMA bu haftalarda bu korkuyu kesinlikle beslemeyin yani ayrıldığınız kişinin peşine düşmeyin, ondan haber almayın ve ne kadar zor olursa olsun en azından iş / ders fonksiyonlarınıza devam etmeye çalışın. Bunları yapar ve ilk 3-4 haftayı atlatırsanız, gerisi aşamalı olarak daha kolay.

Birçok erkek (ve kadın), onun gibi birisini bulamamaktan korkarken, herhangi bir tarihçeleri olmayan bir kadını, uzun bir tarihçeleri olan eski sevgilileri ile karşılaştırıyorlar. Bulamamaktan korktukları sadece onun gibisi değil, onunla olan deneyimleri oluyor. Fakat özellikle ayrılıktan sonraki ilk aylarda, bu deneyimleri inşaa ettikleri ve çoğu durumda başında eski sevgililerini o kadar merkeze koymadıkları gerçeğini unutuyorlar.

Tarihçe artı terk edilmenin verdiği bir çeşit takıntı ile, eski sevgili oneitis oluyor, zihinde bir kaideye konuluyor. O kaidedeki “tanrıça” ile etten kemikten kızları karşılaştırdığınızda, etten kemikten kızların pek bir şansı olmuyor.

Burada yapmanız gereken gerçek bir kadını, zihin dünyanızda inşaa ettiğiniz bir tanrıça ile karşılaştırmak yerine, gerçek bir kadını kendi gerçekliğinizle karşılaştırın. Kendi gerçekliğiniz ne? Yalnızsınız, hayatınızda biri yok. Tabii ki önünüze gelene atlayın demiyorum ama önünüze gelen her kadın, yalnız olduğunuzla ya da birbirleri ile karşılaştırılmalı.

Fakat bu yazıda asıl bahsetmek istediğim faktör, bir erkeğin görece uzun süreli beraber olabileceği uyumda bir kadın ile hergün, her hafta ya da her ay karşılaşmayacağı. Tamam, onun gibi bir sürü kadın var ama bu kadınlarla hergün karşılaşmıyorsunuz. Eğer ortalama ve neredeyse hemen hiçbir zaman yürüme yapmayan bir erkekseniz, bu şekilde uyum sağlayacağınız bir kadınla 2-4 senede bir karşılaşırsınız. Eğer kadınlarla tanışma konusunda proaktif biriyseniz de 6-8 ay arası bir zamanda. Zaten ortalama bir erkeğin oneitis yapmaya oldukça yatkın olmasının nedenlerinden biri de bu: 2-4 senede bir bulduğun cevheri kafanda kaideye koymak, kaybederim korkusu ile yapışmak çok daha kolay.

Benim bu konuda tavsiyemlerin şunlar :

  • Öncelikle henüz öğrenmediyseniz, kadınlarla proaktif bir şekilde tanışmayı öğrenin. Ve bekarlığınızın tadını çıkarmak için kendinizi zorlayın. Tamam, canınız yanıyor. Gece isterseniz yatağınıza kıvrılın ağlayın, arada işte yükselirseniz gidin tuvalette sifonu çekip ağlayın. Hobi olarak kenarda acınızı çekin ama artık bekar olduğunuzu, sizi terk eden bir kadının aynı zamanda sizi başka kadınlara yürümek için serbest kıldığını da unutmayın. Eski sevgiliniz geri mi gelir, yenisini mi bulursunuz bilemem. Ama o zamana kadar bekarsınız, özgürsünüz. Bunun nimetlerinden de yararlanmamak neden?
  • Bir ilişkiden çıkınca başka bir ilişki aramayın hemen. Her kıza, biten ilişkimin yerini dolduracak ilişki bu mu diye yürümeyin. Bekar ve özgür zamanlarınızın tadını çıkarırken, o zamanları biraz uzatmaya bakın. Diyelim 8 ay sonra bir sevgiliniz olacak. 8 olmasa da 12 olsa, ben 4 ay daha takılsam kafasında olun.
  • Dediğim gibi aktif olarak yürüyorsanız bile, ilişki uyumlu biri karşınıza belki 1 sene boyunca çıkmayacak. Bunu onun gibisini bulamam diye yorumlayıp, 3. ayda pes ederek eskisinin peşine düşmeyin ya da piyasadan elinizi eteğinizi çekmeyin.
  •  Kadınlara yürümekten zevk almanın tek yolu, sonuçta yürüdüğünüz kadınla sevgili olmak değil. Sevgili odaklı olmayın. Bir kadınla iyi vakit geçirmeniz için, eski sevgiliniz gibi olmasına gerek yok, öyle hissetmenize gerek yok.
  • 1 seneden fazla bir ilişkinin yarasının iyileşmesi 4-6 ayı alabilir, yarayı kaşımayın (iletişimi kesin) ki hızlı ve kesin iyileşin. Eğer ilk ilişkinizse, bu süre 7-12 aya çıkabilir ama merak etmeyin, yaranın acısı 7-12 ay kalmaz. Arada yoklar ama genelde gayet fonksiyonel olabilirsiniz.

Bir de arkadaşlar, gönül yarası yazısında soran arkadaşın bahsettiği bu unutulmaz eski aşk / ilk aşk, sizin hayatınızın geriye gittiğine, yerinde saydığına ya da çok yavaş ileri gittiğine işaret (yıllar hızla akıp giderken hayatının yerinde sayması veya çok yavaş ileri gitmesi, gerilemek demek). Bir erkek olarak kadınlara göre avantajınız, eğer kendinizi yeterince geliştiriyorsanız ve kendinize / hedefnızlerinize odaklı çalışıyorsanız,  her geçen sene hem daha çekici olmak hem de havuzunuzun genişlemesi (22 yaşındayken sadece 18 – 22 havuzuna talim ederken, 32 yaşında 18 – 28/32 havuzuna sahipsiniz). Yani böyle bir erkek çoğunlukla onun gibisini bırak her defasında ondan daha iyisini bulur.

Bir de yaptığım konuşmalarda takip edebildiğim bir durum var, onu da söylemeden geçmesin. Klasik senaryo şu: Adam beni arıyor, “Tülay’ı unutamıyorum, Tülay geri dönsün”. 2-3 hafta aralıklarla 2-3 kez konuşuyoruz sonra adam ortadan kayboluyor. 1-2 sene sonra yeniden arıyor. Ben de diyorum Tülay’a ne oldu? Cevaplar çeşitli: “Ha abi biz yeniden başladık sonra ayrıldık bitti ama konu o değil başkası var şimdi”,  “abi o olmadı ama ben de dediğin gibi unuttum” hatta “abi biz evlendik konu o değil annemle anlaşamıyorlar biraz tavsiyeye ihtiyacım var” vs. Hala Tülay için arayan iki adam gördüm sadece. İletişimi keserek unutamayanı da görmedim (gördüysem de nadir ki hatırlamıyorum).

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

92
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
23 Comment threads
69 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
ehhhhyErdemberkcanLoloAragon Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kağıt Kebabı
Guest
Kağıt Kebabı

Mahmut abi merhaba, oneitis olduğumu bu site sayesinde anladım ve okumalarla birlikte tabak çevirmeye, sporla birlikte farklı konularda kendimi geliştirmeye başladım. Bir yıl geçti ve oneitisim azalsa bile tümüyle yok olmadı, başka kızlarla sohbet ediyorum, takılıyorum vs, takılırken aklıma oneitis olduğum kız gelmiyor ancak gün içerisinde azalmış bile olsa onu düşünüyorum. Nadiren fotoğraflarına bakıyorum ancak o toksik ilişkiyi istemiyorum, onu istemiyorum; bir hayali istiyorum. Düzeltiriz ilişkimizi, ikna ederim onu dedim geçmişte ancak ne kadar denemiş olsak da birbirimize uygun olmadığımızı ve sadece üzülüp birbirimizi yorduğumuzu gördüm, bunun için uğraşmaktansa yeni birilerine yöneldim. Birincisi KH’yı tümüyle anlamış birinin oneitis yaşaması mümkün… Read more »

Fahrenayt
Guest
Fahrenayt

1 hafta önce tanıştığım ilgisi yüksek bir kızı kaybetme korkusundan nasıl kurtulabilirim?

Ares
Guest
Ares

Mahmut abi (22 yaşındayken sadece 18 – 22 havuzuna talim ederken, 32 yaşında 18 – 28/32 havuzuna sahipsiniz) dedin ya milf seven 22 lerin işi zor mu yani yürüdüklerimin bir çoğu 35 45 arası ama çocuk gibi görüyorlarmış veya vicdanen rahatsız hissediyolarmış gibime geliyor naparım ? Varmıydı büyük yaştakilere yürümekle ilgili böyle bir makalen bilmiyorum ama

Aragon
Guest
Aragon

Kızlara bu kadar duygusal yatirim yapmamızın sebebi nedir. Düşününce o kadar sacma geliyorki.Oneitis yaptigimiz kız bir insan, hangi ozelligi ne kadar iyi olsada etten kemikten bir insan, senin benim gibi. Bu beynimizin bize oynadigi bir oyunmu yada çok güçlü içgüdüsel birseymi.

Lolo
Guest
Lolo

Abi kızlar tarafından hep onların ilgi ihtiyacini karşılamak için kullanılıyor muş gibi hissediyorum o yüzden soğuyorum ve soğuk yapıyorum 2 aydır bir kız ile takılıyoruz ne sevgiliyiz ne de fuckbody tarzı seks falan var , kız beni kıskanıyor, bana kontakta olmadığımız zaman ne yapıyorsun dedi o da seni özluyorum dediği için bende seni özlüyorum dedim geçen “relationships scares me” dedi kıza sormadım ama herhalde kötü ingilizcesinden onu anladı dediklerimden, kızın evine gittim bitirdim herşeyi sırf bu kompleksim yüzünden, kız bir ilgili bir ilgisiz sanki makyaf malzemesini bile benden değerli görüyor sanki kafam karıştı kendime yakıştıramadigim için aramızda ne varsa bitirme… Read more »

berkcan
Guest
berkcan

benim buradaki en büyük çekincem hayatıma alacağım kadının geçmişteki seks hayatı. yani belki 50 kişiyle olmadı ama 3 kişiyle oldu onlar da hunharca kullandıysa? mesela benim yaptıklarımı ilerde birisi de benim hayatıma aldığım kadına yaptıysa? bunu düşününce hoşuma gitmiyor. bu düşünceyi nasıl aşabiliriz?

ehhhhy
Guest
ehhhhy

Mahmut abi merhaba , benim 1.5 yıldır süregelen bir ilişkim var , 23 yaşında , 5-6 aydır disiplinli şekilde ve haftada en az 4 gün olmak kaydıyla spor yapan , üniversite okuyan , arkadaş çevresi olan biriyim. Okulların söz konusu depremden dolayı kapanması nedeniyle kız arkadaşımla yaklaşık 2.5 aydır görüşemiyoruz ve bu görüşemediğimiz süreçte kavgalar oluşmaya başladı , 20 gün sonra bir araya geleceğiz, birbirimizi de seviyoruz fakat ben de o da şu sıralar kendimizi çok yorgun ve yıpranmış hissediyoruz. Oluşan kavgaların geneli şöyle ; ben bir şey söylüyorum o yanlış anlıyor , bazen benim üslubum da yanlış anlamasına sebebiyet… Read more »