Erkekler 30 yaş üstü bekar kadınlardan nefret mi ediyorlar?

Bir kadın takipçimiz sormuş:

Mahmut Abi şu twite gelen mentionlardan anladığım kadarıyla erkekler +30 bekar kadından ciddi derecede nefret ediyor ve açıkçası bunun sebebini anlayamıyorum.

Şimdi o tweete provokatif bir öfke yemi ve yorumlara çok bakmasam da ne yazıldığını tahmin edebiliyorum.  Bu konuda benim de şu yazım var: Tek gecelik ilişki kovalayan 30 yaş üstü erkek

Neyse, tweete dönersek, Twitter gerçek dünyayı yansıtan bir yer değil daha çok bir grubun en antisosyal eğilimleri olan bireylerinin seslerinin yüksek çıkmasına neden olan bir yer. Twitter’a baksan örneğin kadınlar da 185 boyun altındaki erkeklerden nefret ediyorlar. Twitter’ı herhangi bir konuda gösterge olarak kullanmaya kalkmayın. Gerçek dünyada erkeklerin 30luk kızlardan nefret etmesi gibi bir durum yok. Kırmızı hap camiasında da genel olarak yok, genel nüfusta da yok.

benim gözlemlerime göre bu kadinlar kucaktan kucağa koşanlardan çok; fazla ortamı, bağlantıları olmayan, içe dönük,akademi kadınları.dolayisiyla eş bulmakta zorlaniyorlar.

Kadınların kariyer adına bu konuda geç kalmalarını çok yanlış bir adım olarak görsem de gözlemine katılıyorum. Sayıları artsa da kucaktan kucağa yaşamak için 30una kadar bekleyen kadın oranı hala daha az. 30’unda bekar kadınların çoğunun kucaktan kucağa olduğunu iddia edenlerin fazla sayıda 30 yaşında kadın görmemiş olan 20likler ya da çevresinde gözlemleyecek kadın bile olmayan antisosyal erkekler olduğunu tahmin ediyorum.

27 yaşında evlenmenin özellikle de kariyer yapmayı planlayan kadınların ezici çoğunluğu için, bu planını etkileyecek ekstra bir yükü yok. Sonuçta ayrılması çok daha zor olsa da, çocuk olmadığı sürece evlilik ile uzun süreli ilişki arasında çok büyük bir fark yok.

Çocuk olsa bile 27-28 yaşında bebek sahibi olan kadının yükü, 32-33 yaşında olandan neden daha kötü onu anlayamıyorum. 32-33 yaşında da yoğun çalışacaksınız ve yükseliyorsanız daha yoğun çalışacaksınız. Bu sanırım yönetim kademesinde yükseldikçe daha az çalışırsın gibi bir yanlış anlamadan, piyasadaki yönetici imajından kaynaklanıyor. Ayrıce yukarıda belirttiğim gibi 30 yaşına kadar çocuk yapmayı ertelemek 27-28 bandında evlenmemek için bahane değil. Aslında 30 öncesinde evlenip 30 sonrasında çocuk yapmak, bence ideal olmasa da, 30 yaşından sonra hem evlenme hem de çocuk yapma derdine düşmekten daha mantıklı.

30luk adamlarin cpd’si yüksek çoğu sizi kullanır demiş.yani o yaştaki adamlarla da mı evlilik dusunulmemeli +40a bakılmalı?

Birincisi 30’luk adamlarının çoğunun cinsel pazar değeri yüksek değil. Çoğu kendine bakmayan birer anti sosyal, sıkıcı patates oluyorlar. Erkeğin cinsel pazar değeri öyle kendiliğinden sırf yaşı ilerliyor diye artmaz. Erkeğin fiziksel, zihinsel, ruhsal ve statüsel açıdan çaba harcaması lazım.

Evet kadınlara tavsiyem kendi yaşınızın 3-4 yaş üstünden itibaren bakın (20’lerindeyseniz 4-6), kendinizi kısıtlamayın. Bazı 32 yaşında kadınlarla konuşuyorum, 35 yaş üstü erkeğe burun kıvırıyorlar ve kendilerini hala 20’lerinde gösteriyor sanıyorlar. Bu kadınlar kendilerini yalnız bir gelecek riskine kısıtlıyorlar. Ama tersini de yapmayın yani 30 yaşındaysanız bana sadece 38 yaş üstü bakar diye de kısıtlamayın. Çevrenize bakarsanız çoğu çift arasında büyük bir yaş farkı yok. Çoğu erkeğin araya yaş farkı koyma gibi bir derdi ya da bilgisi de yok.

Şimdi burada bir parantez açıp cinsel pazar değeri ile ilgili fena halde yanlış anlaşılan bir şeye değineyim. Bunu CPD grafiğinin mucidi Rollo Tomassi de söylüyor. İyi dinleyin:

Bir erkeğin CPD’sinin 36-38 yaşlarında, kadının 22-24 yaşlarında tepeye çıkıyor olması, 38’lik abiler 23’lük kızlarla takılır, 23’lük kızlar “ben zirvemdeyim o zaman zirvedeki 38 lik abilere bakarım” der, 38’lik abiler “23 benim için ideal” der ya da 38lik abiler 25 yaş üstüne bakmasın anlamına gelmiyor! Bunun çok basit bir anlamı var. Bir erkeğin en çok kadın ilgisi gördüğü yaş 36-38 demek, o kadınların çoğu yine 28-30 üstü kadınlar. Ha erkek olarak avantaj, o yaşta bile 23 yaşında bir kızla birlikte olabilmek ama bu norm değil.

istediginiz kadar yaş farkı olsun her türlü aldatilirsiniz,erkekler genç güzel kadınları her zaman ister diyenler bile var cidden insani evlilikten sogutuyolar.

Bu ilginç oldu zira geçenlerde kendisi 23 yaşındayken ben de 36 yaşındayken tanıştığım kız arkadaşımla bunu konuşuyorduk. Şaka yollu ben 35 yaşındayken sen de 48 yaşında olacaksın yani ben yine sana göre çok genç olacağım diyordu. Doğru. Araya o kadar yaş farkı koymaya gerek yok ama erkeklere tavsiyem kadınlar daha hızlı yaşlandığı için bir 6 yaş ve üstü fark koymanın ideal olacağı. Fakat şunu da söyleyeyim, beni arayan ya da burada soru soran 30’lu 40’lı yaşlardaki erkeklerin büyük çoğunluğu yine aynı yaşlarda kadınlarla birliktelik içinde oluyorlar yani 30’u geçtim, 40’ı geçtim bana kimse bakmaz demeyin. Bakan sayısı azalacak ve belli yaştan sonra hızla azalacak ama çok nadir olacak diye bir şey yok.

Twitter, Ekşi Sözlük gibi sosyal medya mecralarında antisosyal azınlığın çok çıkardığı pis gürültü insanı hayattan soğutur. Bu ortamlardan mümkün olduğunca uzak durun, hatta hiç girmeyin çok daha iyi. Oralarda bunları en çok bağıran adamlar 30 yaşında olmayı bırak 25 yaşında bir erkek olmayı bile bilmeyen çok genç ve genelde kadınlarla aşırı başarısız erkekler. Bazıları da ciddi ciddi 14-15 yaşında çocuk ve bu konularda yorum yapıyorlar. Bu kadar negatif olma sebepleri bir dereceye kadar öfke. Birçoğu “siz 20lerinizde bize bakmıyorsunuz ama 30larında güç bizde artık” gibi intikam karışık bir haset akıtıyorlar.

Birincisi, erkek yaşlandıkça gözüne güzel görünen kadın yaşı da artıyor. Evet bunun bir sınırı var ama mesela ben 20’li yaşlarımdayken 30-32 yaşında bir kadın güzel de olsa bana yaşlı görünürdü, şimdi gayet güzel görünüyor.

İkincisi, evlilik çocuk yetiştirmek için yapılır ve bunun farkında bir erkek bulursanız öyle gözü dışarda olmaz. Zira dışarda çapkınlık yapan adamın yuvası çocuk yetiştirmek için gerekli huzurdan yoksun olur.

Bakın biyolojik olarak yaşı 50’yi geçen erkekler bile 23 – 25 yaşında kadını arzular, özellikle yalnızken böyle genç bir kadına gözü kayar. Bu biyoloji ve bu erkeğin suçu değil. Ama bu tür bir biyoloji erkekte tek işleyen güç değil. Hipergami gibi düşünün. Kadının daha üst özelliklere sahip erkekleri arzulaması demek, karşısına çıkan her daha üst özellikte erkeğe gider demek değil ama kırmızı hap camiasında olayı böyle sanan birçok erkek var. Tersi de şimdi kadınlarda bir korku oldu.

Yalnız bayanlar, erkeklere hiçbir zaman erkek adamlığı elden bırakmayın diyorum size de hiçbir zaman bakımı, fiziksel olarak kara balinasına dönmeme çabasını ve feminen özellikleri bırakmayın diyeceğim. Kendinizi koyverirseniz aldatılma riskiniz artar, aldatılmasanız bile mutsuz bir partneriniz olur.

21 yasindayim ve bana şuan ne tavsiye edersin?

Özellikle Twitter ve Ekşi Sözlük mecralarını fazla okumamanı ve bu konularda 24 yaşına kadar düşünmemeni tavsiye ederim. Evlilik için üniversite okuyorsan 25-28 bandını, lise mezunuysan 23-26 bandını hedeflemeni, stabilite ve doymuşluk açısından senden 6 yaş ve üstü biriyle evlenmeni tavsiye ederim.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

132
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
21 Comment threads
111 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
54 Comment authors
JonahBay BayboraHazalahmedullahefendiNoName Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Somm
Guest
Somm

Mahmut abi ben 30 yaş üstü evlendim ve evlenene kadar birkaç kişi dışında bir ilişkim olmadı ki ayrılık aralıkları uzundur. Kendi halinde 30 yaş üstü kucaktan kucağa gitmeyen kadınlar da var ve gayet de çoklar. 30 yaş üstü evlenen arkadaşlarımda da var gayet. Herkes one night standler, ondan ona konmalar ve alfalarla seks yapmıyor bu algı köylülük resmen

yılmaz
Guest
yılmaz

Bazı kadınlar çeşitli nedenlerle (kariyer, hayatımı yaşamak istiyorum düşüncesi vb) 20 li yaşlarda evlenmeyi düşünmüyorlar. Ancak 30 larına geldiklerinde biyolojik saatleri çocuk yap diye alarm vermeyea başlıyor. Bu saatten sonra erkeklere evlenme gözüyle bakmaya başlıyorlar. Evlenmek için baktıkları erkekler ise evlenmek için 20 li yaşlardaki kadınları tercih ediyorlar. Bunu bir sorun olarak görüp, ilgili tweetteki gibi erkekleri yaptıklarının tu kaka bir şey olduğuna, evlenmek için 30 lu yaşlardaki kadınlara bakmalarının gerektiği gibi şeyler söylüyorlar. Mahmut abinin de dediği gibi evlenmek, çocuk isteniyorsa yapılması gerekli bir şey. Kadınların doğum, gebelik riski 35 yaşından itibaren birdenbire ciddi bir şekilde artmaya başlıyor. Bu… Read more »

nurr
Guest
nurr

kadın bunu kinanamis ki.zaten kendisi de yaş farkından yanaymış yazıda belirtmiş.asıl mesele+30 bekar kadınlara neden anlamsiz bir nefret duyuluyor bu çok saçma demiş.(kendi halinde kimseyi zararı olmayanlara bile ofkeliler,defalarca şahit oldum)

yılmaz
Guest
yılmaz

Sen tweeti okumadan gelmişsin anlaşılan. Tweet şu: “belli bi yasa gelmis olmasina ragmen hala AMSALAK olan erkekler… adam otuzuna merdiven dayamis isinde gucunde ama hala ERGEN GİBİ her gun baska biriyle flort etmek istiyo… bu adamlar otuzuna gelince de yirmi yasindaki kizlara goz dikiyo sasmaz” İnsanlar kendilerine hakaret eden (Örneğin : “AMSALAK, ERGEN”) kişilere öfkeli cevaplar verebilirler. Ne ekersen onu biçersin. Bu tweete öfkeli cevapların gelmesi normal fakat bir kadının bu tweete gelen cevaplara bakarak “hımm demek ki erkekler 30 yaş üstü bekar kadınlardan nefret ediyor demesi hiç normal değil. Özetle; erkekler 30+ bekar kadınlardan nefret etmiyorlar. Ancak EVLENMEK İÇİN… Read more »

nurr
Guest
nurr

hayir mentionlardaki adamlar sadece o kadina saldirmamis genel+30 bekarlara saldirmis.zaten kiz daha 22 yasinda olduğunu belirtmiş başka bir twitte.bana kalırsa da herkesin tercihlerine kimse karisamaz ama üsluplarindan ve öfkelerinden anlasildigi üzere bu tarz adamlar da pek saglam ayak değil.

Sosyolog
Guest
Sosyolog

40 yaş üstü adamlar 30 yaş üstü kadınlarla birlikte olabilir. Değerli bir adam bulunabilir. Kime piyango vuracağı belli olmaz. Erkek için eşiğin 45 kadın içinse 35 olduğunu düşünüyorum. O yaşlara kadar evlilik ve çocuk meseleleri halledilmeli.

SomeBodySomeOne
Guest
SomeBodySomeOne

Yazıyı okurken son iki yılda yaşadığım iki tecrubeyi yoruma ekleyerek bir şeyi vurgulamak istiyordum ki, yazıda sondan bir önceki paragrafta deginilmiş zaten (mahmutabi konuya hakimiyet ve detaylar konusunda hiç şaşırtmıyor :)) Son iki sevgilim yaşıtımdı. Yani 1984 dogumlu, 37-38 yaş aralığı dönemimiz. İlkiyle 1 yıla yakın bazı şeyleri görmezden gelerek uyumu yakaladık ama aslında hiç bir zaman çok aşık hissetmedim. Çünkü, yaşama karşı fazla doymuş, kendini koyvermiş ve “yaşıyoruz abi ya” şeklinde biriydi. Ben ise hala Dünya’yı gezme, yani şeyler öğrenme, gençlik enerjisinden bir şey kaybetmemeyi hedefleyen biriyim. Bir tatile gittiğimizde enerjisi beni motive etmiyordu. Her şeyi sadece ben keyif… Read more »

brcm
Guest
brcm

87 li biri olarak kesinlikle katiliyorum ve her zaman yasimi gostermediğim soyleniyor bu tamamen enerjiyle ilgili🌸

Mustafa
Guest
Mustafa

Mahmut abi konudan bağımsız bir sorum olacak. Bu İntagram sayfalarında “sigma male” yükselişin sebebi nedir ? Sürekli “oo gördünmü kıza nasıl kapak atmış”,”kızları siktir et spor yap ,partide olsan bile dans yerine şınav çek “ veya Amerikan Sayko filmindeki ‘Patrick Bateman’ vs. karakterlerin ön plana çıkması. Kadın tersledi diye aşağılamak. Günümüzde neden bu kadar popüler oldu acaba ?

Kenzou
Guest
Kenzou

60 veya 60 yaş üstündeki bir kadın açsın o da bir gün içinde bine yakın eşleşme alır. Erkeklerin tinderda sağa atarken gördüğünü veya incelediğini mi sanıyorsun? istatistik %85 sağa atma diyor. Yani bu bir ölçüt değil. He bu konuya katılmıyorum anlamına da gelmiyor tabi, 30 yaş üstü kadın da gayet eş bulabilir. Sadece dayanağın saçma kanka. Hele ki Tinder’da 1000 eşleşme alıyorum diye kendine değer algısı yaratan kadın ayrı bir saçma. Instada, facede günde 100 tane; “götünüz ne kadar güzel hanımefendi” yazan 50 lik dayının ilgisiyle ego pohpohlamakla aynı şey.

Vanyvyr
Guest
Vanyvyr

33 yasindayim, sevgilim 31 yasinda ama 25 falan gosteriyor 31 duyan sasiriyor oyle yasini gosteren biri degil. Ama yine de, 1 yil sonra evlenelim desek, 34 yasimda 32 yasinda bir kadinla evlenmis olacagim. Anormal bi durum yok ama, iyi bir statum var ve rahatlikla 25 yas seviyesi kadinlara da erisebilirim. Yani cogu erkege gore benim icin sevgili bulmak cok kolay, hem statum hem de sizlerden yillardir ogrendiklerimle.Guzel ve daha genc bir sevgili bulmak su anki konumumla ve deneyimimle artik cocuk oyuncagi yani, ama “evlilik” dusunecegim kadar duzgun bir kadin bulmak cidden zor, cunku acayip seciciyim karakter konusunda. Kriterimlerime karakter olarak… Read more »

Umut
Guest
Umut

Mahmut Abi yazı için teşekkürler. Bir sorum olacaktı, Yılbaşı gecesi fotoğrafını çektiğim bir kızın daha sonra fotoğrafı atmak için numarasını almıştım( kameram var). Kıza ertesi günün akşamında fotoğrafları attığımda olduğundan şişman gözüktüğünü ve kendini Alvine benzetmişti buna istinaden ben de “Fotoğraflar gayet iyi ve doğal biraz acele ile çekildi ama olsun. Daha sonra daha iyisi neden olmasın” dedim, o da bu fikre “Ben çok okayim” diyerek kabul etmişti. Pazar günü o halde diyip buluşmayı ayarlardık. Ancak sorun şu ki yeri ve saati belirlemedik ve buluşmayı ayarladıktan sonra yazışmadık, sence işi batırmadan yeri ve saati belirlemek için nasıl bir yol izlemeliyim.

pupa
Guest
pupa

o kadar tabak çevirme bilmem nelerle bir ton erkeğe tavsiyelerde bulunuyorsun 21 yaşındaki kıza evlilik önerdin. çünkü sana göre erkeğin aldatması evrimsel bu yüzden de eleştirilebilir değil ve bir kadının cinsel tatmin odaklı değil de bir yuva odaklı ilişkiler kurması bir gereklilik. gayet menfaat odaklı birtakım söylemler.. 36 yaşındayken 23 yaşında birini buldum siz de en az 6 yaş küçük birini bulun -aman memesi sarkar ilerde falan mazallah düşüncesiyle verilmiş tavsiyeler- tarzı söylemlerini birlikte olduğun kadın görse ne düşünürdü acaba

Purcell
Guest
Purcell

Mahmut abi aldatmayı normalleştirmenin aksine yapılmaması gerektiğini hem kadın hem erkek için yıkıcı bir durum olduğunu söyler.

Rodi
Guest

40 yaşında bekar bir erkeğim evlilik düşünüyorum ancak ideal adaya şu ana dek ulaşamadım kafa olarak, fizik olarak ve en önemlisi ahlak olarak…Sorum şu karşıma çıkan dul çocuklu yada bekar 35-37-40 bandı kadınlarla seks birlikteliği uygun mu talep bu mecradan çok bana yada doğru kadını beklemeli ve zamanı mi doğru bir ilişki için mi harcamalı?Sonuçta sağlıklı bir erkeğim ve fiziken ilgi çeken birisiyim erkekliğimi nasıl yaşamalıyım? 35-40 bandı kadınlar zaman kaybı mı?

nurr
Guest
nurr

https://mantiklikadin.com/yazi/20li-yas-kadin-40li-yas-erkek-evliligi-yapmak
mahmut bey bu yazıda haklilik payı var mi?herkes cok farklı şeyler söylüyor bu konuda ve oldukça kafam karıştı.rica etsem bi artilarini eksilerini yorumlar misiniz?

Sancar
Guest
Sancar

Mahmut abi iyi günler. Yurtdışında okuyorum. Ben 23 yaşındayım öğrenciyim. Burada 33 yaşındaki bir kadınla 4 aylık bir birlikteliğim var. Kendisinin 14 yaşında bir kızı var. İlişkinin başından beri dün gecenin geleceğini biliyordum. Kendisi başka şehirde ama ben o şehre gidip bir ay kalmıştım ve güzel zamanlarımız geçti daha sonra geri döndüm. Bunun bir son olmadığını ve devam edeceğimizi söyledim. Görüşmeye başladığımızdan beri bugüne kadar geleceğimizi ikimizde tahmin edemedik. Dün gece ilişkimizin geleceği hakkında konuştuk bazı endişeleri olduğundan bahsetti. 1- Yaş problemi. Aramızda 10 yaş var diyor. 2- Kızım var o benim her şeyim onu nasıl bırakırım ya da onu… Read more »

Purcell
Guest
Purcell

Mesela şu an gündüz 3 kere aradı ama açmadım. Günaydın diye yazdı. Cevap vermedim. Vermeli miyim? Hareketlerim nasıl olmalı ?
*
Saçma teklifini kabul etmediği için tribe niye giriyosun? Olmayacağı belli zaten gittiği yere kadar gitsin anlamında mantıklı konuşmuş kadın sense , köyünden çıkamamış falan diye kadını aşağılamaya çalışıyorsun. tekmeyi yersin fazla sürmez bu kafayla.

Asya
Guest

Mahmut abi selamlar. 23 yaşındayım ve iç Anadolu’daki bir ünide tıp okuyorum. Yani tıp ama çok iyi bir üniversitede değilim. Benim ailevi problemlerimden ötürü biraz mutsuz bir gençliğim oldu ve ne lisede ne de ünide gençliğin tadını çıkardım. Özgüven problemleri yaşıyorum biraz. Daha önce hiç sevgilim falan olmadı. Çirkin olmasam da sıradan bir tipim sanırım. Bir şeyler başarma hissi bana özgüven veriyor aslında ama bunların kadın olarak bana bir katkısının olmadığını düşününce motivasyonum yeniden düşüyor. Zaten kötü bir gençlik geçirdim ve kız olduğum için kendime karakter, statü ve başarı olarak kattığım değerlerin önemsiz olması ve sürekli cpdmin düşecek olması beni… Read more »

canga
Guest

43 Yaşında bekarım kız arkadaşım 42yaşında dul çocuklu ve güzel bir ilişkim var önemseniyorum kısa süre önce ayrıldık ve kendisi 5 ay sonra döndü barıştık daha da kenetlendik sayılır. Devamlı arar merak eder benim sakinliğimden hoşlanan ve çerçevemde bir kadın ancak kendisinin yaş olarak ve çocuk sahibi olarak benle evlenmek istemesi ama bunu bana çocuk yapamazsam ailenin eksik kalması beni üzer demesi düşündürüyor. genç kızlar bugüne dek denk gelmedi açıkcası uyuşmadığım ilişkilerim oldu ama bu kadın benimle uyumlu ve sevgi açı merhamet arayan beni öncelikleyen bir kadın. sonuç olarak ikilemdeyim bu kadınla evlensem ne kaybederim? Evlenmeden ilişkimi sürdürsem ne kazanırım?… Read more »

Beta bile olamayan adam
Guest
Beta bile olamayan adam

Abi bence bazi kadinlar beta ve cekingen erkeklerden nefret ediyor gibi.Arkadasima gulumseyen bariz yaldizli YD atan kizlara cekingenlikten veya baska bir sebepten yurumedigi zaman sinirli sinirli yuz ifadeleriyle baktiklarini ben bile farkederdim.Ona sordugumda kizin ondan hoslandigini anlamadigini veya kesinlestiremedigini vs. Birsuru bahane sayardi.