Kadınlara küsen erkekler

Mahmut Abi, 25 yaşındayım. Uzun süreli bir kaç ilişkim oldu. İlişkilerimin bitmesinin sebepleri genelde benden daha iyi birisini bulduklarında veya öyle düşündüklerinde terkedildim. Bu tarz yaşadığım üzücü olaylardan sonra kadınlara karşı bakış açım fazlasıyla değişti daha çok faydacı oldukları sevginin hoşgörünün pekte bir anlam ifade etmediği kanaatine vardım bir bakıma onlara küstüm ve kadınlarla arama perde koydum, yalnız takılıyorum yaklaşık olarak 2 senedir de sevgilim yok.

Birkaç gün önce bir danışanımla konuşurken konu, yaşadığı birkaç kötü deneyim nedeniyle tüm kadınlara küsen erkeklere geldi. Serseri erkeklere kanıp da genç kızlık hayalleri ile oynandığı için tüm “erkekler kötüdür, kadınları kullanıp atar” diyen saftirik kızların erkek versiyonları bana göre ya yeni türedi ya da yeni yeni çok büyük bir sayıya ulaştılar. Yaşı yetenlere soruyorum, eskiden de kadınlarla başarısız ve kötü tecrübesi olan adam çoktu hatta çoğu adam öyleydi (ben de dahil). Ama 2010 öncesinde bu nedenle tüm kadınlara küsen, tüm kadınlara “gerçekten sevmeyen zalımlar” diye bakmaya başlayan erkekler var mıydı? Gerçekten ama arabesk şarkısı sözünde değil. Bu fenomen bana çok yeni geliyor.

İlişkilerimin bitmesinin sebepleri genelde benden daha iyi birisini bulduklarında veya öyle düşündüklerinde terkedildim

Şimdi sadece bir iki ilişkisi olmuş ve ikisinde de saçma sapan bir kadına denk gelmiş ve aynen dediği şey olmuş olabilir. Ama ben paramı, bu senaryonun şöyle geliştiğine koyarım: İlişkilerinin bitmesinin sebepleri genelde filmlerden öğrendiğin şekilde sevgilini aşırı yapışman, ilişki içerisinde betalaşman ve bunun doğal sonucu olarak iticileşip terk edilmen.

Birçok erkek maalesef, sevgili olunca filmlerin beynini yıkadığı şekilde kadına yapışıyor, kadın gidince de yırtılıyor. Bu tip bir yapışkan, vıcık vıcık ve gerçekten gülünç “sevgiye” erkeğin yaptığı gibi yapışmadıkları, bu zayıflığı sevgi diye yutmadıkları, erkeğin kafasındaki masal kahramanları gibi davranmadıkları için de erkek kadınlara küsüyor. Kendilerine küsülmesi kadınların da pek umrunda olmadığı için erkek yıllarını boş ve renksiz bir şekilde geçiriyor.

Dediğim gibi, dışarıda oran olarak az olsalar da azımsanamayacak kadar sayıda kötü kadın var. Yani kadınların hepsi melektir iddiam yok. Kadınlar insanlar, melek ya da şeytan değiller.  Birçok durumda sorun, erkeğin ilişki içinde aşk şapşiğine dönüşmesi ve iticileşmesi. Fakat birçok erkek aşırı şişkin ve aşırı kırılgan bir egoya sahip olduğundan, “ben nerede hata yapıyorum?” demek yerine “ben iyiyim ama kadınlar kötü” diyorlar. Ya da en azından “ikidir aynı tip kadına denk geliyorum, neden böylelerini seçiyorum diyeceğine“, “tüm kadınlara küstüm, oynamıyoyum, verin oyuncaklarımı ben gidiyorum” diyor. Evet maalesef bu yetişkin erkek değil de oğlan çocuğu davranışı.

Azıcık alçakgönüllü ve yetişkin erkek olman lazım. 25 yaşındasın. Bakın 25 yaşında bir erkeğin ayrılık sonrası çok kötü hissetmesi ve olayı abartıp bir daha hiç mutlu olamayacağım gibi bir kafaya girmesini saçma ve hatta komik bulsam da kaldırabiliyorum.  Ama 25 yaşında yetişkin birer erkek olması gereken adamların, çocuk gibi “payktaki tüm kızlar çok kötüler, ben onlarla oynamıyom, küstüm hepsine” moduna girmesine pek katlanamıyorum.

Bunun doğru olmadığını da biliyorum afedersiniz elizabet nereye kadar? Fakat aynı şeyleri yaşayacağım diye beynimi o kadar tembihlemişim ki korkuyorum ve kimseyle konuşmak flörtleşmek içimden gelmiyor sizden istediğim tavsiye ben bu düşüncelerden nasıl kurtulabilirim ve kendimde bir ilişki içersinde olma isteği nasıl oluşturabilirim?

Birincisi arkadaşlar, bunun bir orta yolu var. Siz, alt tarafı sevgilinize, normal bir adamın 20 yıllık karısına yapmadığı duygusal yatırımı yapıp (normal adam duygusal yatırım yapmıyor değil, siz aşırı yatırım yapıyorsunuz),  kendinizi kaptırıp, sonra kız “anam erkek diye aldık aşk böceği şapşik bir çocuk çıktı” diye topuklayınca, resmen travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorsunuz. Sonra da bunun karşısındaki radikal uca kaçıyorsunuz: kadınlardan duygusal olarak tamamen uzak durmak. Bunu kadınlarla başarısı olmayan çoğunluk, kadınlardan tamamen uzak durarak yapıyor, başarısı olan adamlar ise “bundan sonra zikecem, atacam, binicem üstüne, vurucam kırbacı, vurucam kırbacı, sabah kapıya koyacam. Bunlar anca bundan anlar” şeklinde uzak duruyor.

Kararında duygusal yatırım yapın, ilişkide betalaşmayın ve kırmızı alarmları olan kızlarla ciddileşmeyin ya da ciddileştiyseniz kafanızı kuma gömmek yerine daha az ciddi bir moda geçin. Bunun ortası var ve her iki uçtan da daha zevkli. Kendimizi kaptırmadan sevemeyecek miyiz yazısında anlattım.

İkincisi, acemi bir genç olarak başınızdan geçen iki üç deneyimden sonra dünyayı çözdüm diye kendi kendinize havalara girmeyin. Deneyimlerinizden ders alın ve devam edin. 23 yaşına kadar yaşadığın birkaç kötü deneyimden sonra 40 yaşına kadar defalarca aynı şey başına gelmiş bir adam gibi kadınları çözdüm hepsi kötü diye aptalca bir kibre kapılmışsın.

Üçüncüsü, evlenmediğiniz sürece kadınlara sizin sandığınız kadar güvenme ihtiyacınız yok. İlişkilerinize “tamam çocuklarımın anasını buldum” şapşikliği ile girmeyin. Günümüzde erkekler ilişkileri gerçekten çok ama çok ciddiye alıyorlar.

Bakın herkesin başına kötü deneyim geliyor. Ben şu yazıda başıma gelen bir tanesini anlatmıştım. Hani şansıma bu kızın ardından bir tane daha kötü deneyim yaşayıp kadınlara küssem, sonra senin gibi yıllarca yalnız gezerdim herhalde.

Dördüncüsü, “ben kadın kurbanıyım, kadınlar faydacı, sevgiden hoşgörüden anlamaz, bizim gibi pırlantaların değerini bilmez” gibi suçlamalar başa çıkma mekanizması. Aynı zamanda günümüzde biliyorsunuz mağduru oynamak çok yaygın bir ahlaki üstünlük ve komunite kurma aracı.  Yalnız mağduru oynamak erkeklerin pek işine yaramaz onu söyleyeyim. Kenarda kendi kendinize oynarsınız.

Şimdi Rollo Tomassi’nin “kadınlar faydacı, erkekler idealist sever” sözünü hatırlatmayın. Masal dünyasında yaşayan mavi haplı erkekler idealist severler, idealist sevmek erkek doğası değil. 1950’li yıllara gidip 25 yaşında bir grup erkeğe “erkekler idealist sever” dediğinizi düşünün. Sizinle hunharca dalga geçerlerdi. “Kadınlar fırsatçı sever” deseniz de “hadi ya, Einstein” derlerdi herhalde. Kafası masalla bulanmamış herkes çeşitli derecelerde fırsatçı sever, gerçek dünyada sevgi budur. Masal dünyası sevgisi masal dünyası sevgisidir, gerçek dünya sevgisi değil.

Bunun yerine, hayatının sorumluluğunu almak daha akıllıca. Hatta sorumluluğu biraz abartmak da akıllıca. Aldatan, daldan dala atlayan kızlar varlar ve hep var olacaklar. Onlar sizi aldattı diye suç sizde değil. Ama bir iki kızdan kadınları anlamış bir bilge gibi davranamazsın. Birçok kızla aynı durum başına geliyorsa, bu tür kadınları çeken ve bu ilişkilerde muhtemel ortak problem de sensin.

Erkekler için ilişkiler setine de bakmayı unutmayın.

Bu yayını spotify kanalımızdan ya da Youtube kanalımızdan (aşağıda) da dinleyebilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

68
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
18 Comment threads
50 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
FATİHDenizNurYusuftylerrr Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Lyku
Guest
Lyku

Bence bu aşama ilk baştaki reddetme aşaması. Hayır ben hata yapmış olamam diyor. Sonrasında yavaş yavaş sinirlenme ve sonunda kabul etme aşaması gelecek. Normal bir şey yaşamış abi bence.

Lloyd's
Guest
Lloyd's

Mahmut Abi merhaba, öncelikle seni yaklaşık olarak 4 senedir takip eden birisi olarak öğrettiklerin için teşekkür ediyorum. 22 yaşındayım, 2 senedir devam eden bir ilişkim vardı. Birkaç hafta önce kendisi ile ayrıldık. Ayrılmamızın sebebi benim umursamazlığım ve genel sinir halimdi. Kendisi benden yaşça daha büyük (yaşıtım olan kadınları zihinsel anlamda pek olgun bulmadığım için, genel anlamda yönelimim benden 2-3 yaş büyük kadınlar oluyor) kaliteli bir kadındı. Gerçekten benim için çok uğraştı. Bunları diyebiliyorum, zira ayrıldığımız güne kadar her türlü soruna rağmen duygusal, bedensel ve maddi açıdan her zaman bana karşı destekleyici birisi oldu. Her daim açık, onore edici ve karşısındakini… Read more »

ali
Guest
ali

Mahmut Abi 25 yasındayım hiç sevgilim olmadı gelecekte de olması zor çünkü bazı büyük dezavantajlarım( ailevi ve saglik sorunlari) var sence hayatımda biri olmadan nasıl yıllarımı geçirebilirim? saglikli bir sekilde. sevgiler

Majorseth
Guest
Majorseth

Kim ne derse desin günümüzde ilişki dinamikleri mahvoldu kime neye güveneceğiz belli bile değil

pegasus'un s2
Guest
pegasus'un s2

kendine güveneceksin.

Tor
Guest
Tor

“gerçekten sevmeyen zalımlar” diye bakmaya başlayan erkekler sayısı arttı, top-tier bir üniversitedeyim. Feminenleşmiş erkek sayısı exponential graph halini aldı.

Yazı için teşekkürler, faydalı bir yazıydı.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Söyleyeceğim şey kadınlar değersiz demek değildir. Daha önce bir yorumda yazmıştım ama Mahmut bey yayınlamamıştı. Sanırım yazı uslübünda kadınlar değersizdir anlaşılıyordu. Gençlik yıllarımda geliştirdiğim şu an bile uyguladığım zihin ve duygu yapım, Erkeğin kadına verdiği değer ile kadının bu değeri hak etmesi arasında çok fark var. Verdiğin değeri anlatamazsın anlatmamalısın, kadınların nasıl testleri varsa erkeğinde testleri olmalı. Bu testlerden sonra aşamalı olarak değerlendirebilirsin. Bu zihin yapısı ölçülü olmayı gerektirir. Kendime ve çevreme tekrarladığım söz ve davranış Hiçbir kadın erkeğin ona değer verdiği kadar değerli değildir. Bu benim tam merkezimde kadın yok demektir. Başka işlerimde var. Kadınla fazla uğraşamam. Uğraşırımda fazla… Read more »

Kunfu
Guest
Kunfu

Abi ben duzenli tabak ceviren biri olarak söyluyorum hayatima giren kadinlara guvenemiyorum hepsinin kankam diye beklettigi 3-4 eleman spor salonundan tanistigi x arkadasi (yersen) okuldan y arkadasi vs vs simdi biliyorum guvenmek zorunds degilim takilma kafasindayim iliski beklentim yok fakat beraber vakit gecirirken bu gercekler zihnimde döndugu icin samimi davranasim gelmiyor kizlara cok konusmuyorum ve bi sure sonra kiz kendini iyice anlattikca kh’in ogrettikleri dogrultusunda kirmizi bayraklar havada ucusuyor. Gun sonunda kizlardan aldigim geri donus ee sen anlat sen hic konusmuyosun vs vs oluyor yani bunu cekici bulan da var ana net bir sekilde keyifsiz oldugumu karsi taraf hissediyor ve… Read more »

Beta bile olamayan adam
Guest
Beta bile olamayan adam

Bu dizi filmlerin etkisi cok buyuk abi hala olsun deli gibi dizi film izlerim ve red pill ile tanismadan once bir kiz istedigi kadar ilgi isareti versin hayatta ilk adimi atamazdim o atar herhalde diye dusunurdum aklimdan gecen suydu:”kiz seviyorsa soyler,zaten erkegi kiz secer,sevgilisi varsa seni olumune dover bosver”iliskilerden zerre anlamayan bi adam olarak hayatimda hep ya bu kadin atar belki diye dusundum ama hic olmadi bir iki kere zar zor ilk adimi atip red edilmistim sacim beyazlamisti resmen(simdiden ne cevap yazacagini tahmin ediyorum ama durum buydu) bu kadar buyuk etkileri olmasi korkunc. isin tuhafi bazi kizlari 30 sn de… Read more »

Söls
Guest
Söls

20 yıllık evli bir adamın yapmadığı duygusal yatırım demişsiniz ya, duygusal yatırımda sınırı geçip geçmediğimizi nasıl anlarız? Normal ölçüsü nedir?

Tonyukuk
Guest
Tonyukuk

Arkadaşlar, kadınların hayatlarına istediği kişiyi seçme ve istemediklerini reddetme hakkı var. Bunu şöyle düşünün, gördüğünüz ama hiç kimseye çekici gelmeyen şişko bir kızı sizinde reddetme hakkınız olması gibi. Bu kız şimdi gelip size beni niye istemedin, hepiniz kötüsünüz adam değilsiniz filan dese ne düşünürsünüz? Muhtemelen aklından zoru mu var dersiniz. Peki neden bu yorumu okuyan ve kızlardan ret yiyen arkadaşlar siz niye bu olayı böyle değerlendiriyorsunuz? Ayrıca kadınlar bu durumun farkında erkeklerin yürümesi gerektiğini biliyorlar. Küsmek çözüm getirmez. Küsmek yetişkin davranışı değildir. Yaşı yetişkin olup küsenler kafaca yetişkin değildir. Kendilerini en kısa sürede büyütmelerinde fayda var.

Olaf De Jong
Guest
Olaf De Jong

Açıkçası bu durum farklı bir şekilde bende oluştu. Bir kızdan hoşlanıp ondan sonra kadınlara küsme gibi bir durumum yok. Kadınlara küsme sebebim, onlara güvenmemem. Güven problemimin oluşmasında ise geçmişte yaşadığım sorunlar. Reşit değilken birçok kez kızlar tarafından taciz edildim. Hatta bazıları ileri gitmeye çalıştı. Bir iki kez ciddi olarak cinsel tacize maruz kaldım. Bu olayları yaşadığım yaş aralığı 9-15 yaş aralığında oldu. Bu yaş aralığında gördüğüm davranışlardan dolayı, sonradan kızların bana karşı olan davranışlarından dolayı kızları adeta bir tehdit unsuruymuş gibi görüyorum. Burada ne kadar yazı varsa okudum. Kızlarla konuşmak konusunda, kendimi geliştirmek konusunda, kısacası Red Pill konusunda oldukça fazla… Read more »

Ahmet
Guest
Ahmet

Küsme değil de canım istemiyor. Olsa fena olmaz ama yoksa da uğraşmaya değmez.

Tortaa
Guest
Tortaa

Mahmut abi selamlar , burada duygusalliğınızı kontrol edin gibi bir sürü öğütte bulundun ama bu bir nevi teşekkür mesajı . Bu siteyle tanıştığımda 18 yaşındaydım şuan 19 yaşındayım kendimi bildim bileli her zaman bir şeyler yapmaya çalışırım kadinlarin ilgisinide bu sayede az çok çekiyordum ama sonrasinda ilerlemiyordu. Sayende ilk cinsel ilişkimi de ilk adam gibi ilişkimide yaptım bu siteyle genç yaşta tanışmam benim için mükemmel bir + oldu , kimselerin dokunamadığı kadinlarla etkileşime girip konuşabiliyorum. şu an ki kız arkadaşım çoğu kişinin isteyip de elde edemediği ama benim rahatça kasmadan gerçekten buradaki yazilari içselleştirdikçe çok fazla bir şeye gerek kalmadığıni… Read more »

Mentioned
Guest
Mentioned

Abi 2 buluşmada sıcak geçen fakat öpmeye gitmeyen bir kız vardı sonraki buluşmaya da hazırdı fakat sonrasında kıza yazmadım 2-3 ay kadar sence bu kadar süreden sonra bir hatırlatma mesajıyla tekrar yazılır mı ? Veya yazılmalı mı 🙂

Kenzou
Guest
Kenzou

Şu kapak resmine baksana buna küsülür mü kanka ya 😀