Terk eden eski sevgiliyi engellemek

Bir insanın terk edildiğinde eski sevgilisine uygulamasını tavsiye ettiğimiz iletişimi kes kuralı kısaca şöyle:

1) Onu sevdiğinizi ama ayrılığı kabul ettiğinizi tekrar romantik olarak görüşmek isterse size ulaşmasını söyleyin.

2) Sonrasında ona, hiçbir şekilde ya da herhangi bir nedenle ulaşmayın. O size ulaşmazsa bir daha iletişiminiz olmayacak.

3) Ondan gelen sanal ve gerçek bilgi akışını kesin (sosyal medyada stalklamayın).

4) Arkanızı dönüp gidin ve tamamen kendi hayatınıza odaklanın.

5) Size ulaştığında, onu cevapsız bırakmayın. Konuşma veya mesajlaşma kısa ve normal olsun. O iletişimin sonunda, sizinle buluşmak istediğini varsayarak buluşma teklif edin. Teklifinizi kabul ederse buluşun. Etmezse iletişimi kes kuralına devam.

6) Buluşmada eski ilişkiyi konuşmayın. Yeniden iyi vakit geçirmeye ve yeni biri ile olduğu gibi cinsel ve duygusal çekime odaklanın.

Burada tabii eski sevgili ile yeniden bir araya gelme isteği varsayıyoruz. Bunu istemiyorsanız o sizi ararsa buluşmazsınız ve bir süre size ulaşmasına izin verdikten sonra eski sevgiliyi başınızdan savarsınız.

Bu yazıda ben, terk eden eski sevgiliyi engellemeyi konuşacağım. Eğer terk edildiyseniz ve engellendiyseniz, onun yazısı şurada: beni engelledi, ne yapmalıyım?

Normalde tavsiyem eski sevgiliyi sosyal medyada takipten çıkmanız (onu sizi takip etmekten çıkarmanıza gerek yok)  ve engellememeniz. Engellemek sebepsiz yere yapılıyorsa çocukça. Ama eski sevgilinizi engellemek isteyeceğiniz, engellemenizin en doğru karar olduğu ya da engellemeniz gereken durumlar da var.

Birinci durum, aldatılmanız ya da eski sevgilinizin daldan dala atlaması (ayrıldıktan hemen sonraki gün veya haftalarda biriyle beraberliğe başlaması) durumu. Aldatıldığınızda eski sevgiliyi silmeniz ve tamamen ghostlamanız en doğru karar olacaktır. Daldan dala atlama biraz daha gri bir alan zira çok az bir ihtimal de olsa eski sevgilinizin ayrıldıktan hemen sonra birini bulma ihtimali de var. Ama siz daldan dala atladığını varsayabilirsiniz.

Bu durumda eski sevgilinizin size geri dönmesine izin vermemeniz gerektiğini belirtmeme gerek yok sanırım.

İkinci durum, eski sevgilinin 2-3 aylık bir süreden sonra yeni sevgilisinin olması ve buna rağmen size ulaşmaya devam etmesi. Hiç de uygun olmayan bu durum karşısında doğru ve aynı zamanda sizi güçlü yapıp güçlü gösterecek şeyi yapın ve önce kendisine “senin yeni sevgilin var, bu şekilde iletişimde olmamız yeni sevgilin için haksızlık” deyin ve sizi hayatında biri varken bir daha aramamasını söyleyin. Bunu söyledikten sonra eski sevgilinizi engelleyin.

Şimdi bana hayatına biri girmiş eski sevgili geri alınır mı sorusu çok geliyor. Şahsen ben almazdım ama eğer 2-3 aylık bir süreden sonra yeni sevgilisi olmasında yanlış bir şey görmüyorum ve alanı da yargılamam. Çoğu insan, özellikle erkeklerin çoğu, bunu kabul edemez. Bu normal bir durum. Eğer bu durumda eski sevgili size dönmek isterse kabul etmezsiniz ve yolunuza bakarsınız. Bunda hiçbir problem yok.

Eski sevgiliniz ayrıldığında size ulaşmak isterse bir şekilde ulaşır zaten. Normalde engellemek bu konuda negatif etki yaratsa da, böyle bir gerekçe ile engellemeniz tam tersi sizi güçlü ve çekici yapar. Etkisi pozitiftir.

Üçüncü durum, eski sevgilinizin narsist, kırılgan narsist ya da borderline gibi bir b tipi probleminin olması ve ilişkinin üstünüzden buldozer gibi geçmesi. Eklediğim linklerdeki özelliklere bakabilirsiniz, bundan toksik ilişkiler kitabında da bahsettim. Böyle birini hayatınıza asla geri almayın. Ayrılır ayrılmaz engelleyin, ghostlayın. Kitapta şöyle açıklamıştım:

Narsist ile ilişkiniz bittikten sonra her iletişiminiz, narsist tarafından size umut vermek, kafanızı karıştırmak, sizi suçlamak, utandırmak ve manipüle etmek için bir fırsat olarak kullanılır. Narsist sizi yeniden istemiyor olsa bile, sırf sizin zihinsel ve duygusal enerjinizi sömürmek için sizi zehirli ilişki döngüsüne çekmeye çalışır. Bu nedenle narsist sizi terk etmiş olsa bile, kapıda bir aralık bırakır ve sizi sömürmeye ihtiyacı olursa size ulaşabileceğini bilmek ister.

Narsist onun hilelerine ve taktiklerine karşı ne kadar zayıf olduğunuzu bilir. Narsist sizi vurup yere sermek ve sonra da üstünüze çöküp kanınızı emebilmek için hangi zayıflıklarınızı nasıl kullanacağını çok iyi bilir.

Bu her türlü manipülatif sevgili için geçerli ve bu manipülasyondan korunmanızın tek yolu da bu kişinin size ulaşmasını en kaba şekilde engellemek. Bırakın arayarak ya da mesaj atarak ulaşmasını, karşınıza çıksa bile yokmuş gibi davranın. Evet bu size çocukça gelebilir ama bu tür ilişkilerde kurban genelde büyü yapılmış gibi manipüle edilmiştir ve karşı tarafın büyüsünden tamamen uzak durmalıdır.

Dördüncü durum, maalesef eski sevgili saplantı haline gelmişse ve ayrılıktan birkaç ay sonra bile onun sosyal medyasına bakmaktan ya da daha kötüsü sürekli reddedilmenize rağmen onu aramaktan kendinizi alıkoyamıyorsanız, eski sevgilinizi her yerden engellemek, numarasını silmek ve selamı sabahı kesmek sizin için en iyisi. Evet bu bir miktar çocukça ve negatif ama sizi çok daha negatif bir takıntı sarmalından kurtarabilecek bir hareket.

Beşinci durum, eski sevgili ümit kırıntıları ile sizi yörüngesinde tutuyorsa. Böyle bir durumda eski sevgili siz ondan uzaklaştınız mı size ulaşıp belli belirsiz bir umut vererek sizi yörüngesine çeker. Siz de burada umut var yoksa gitmeme izin verirdi diyerek yörüngede dönersiniz. Ama yörüngeden inip yaklaşmaya çalıştığınızda tam tersi sizi iter. Siz de tamam burada iş yok diye uzaklaşırsınız ama bu sefer de sizi yeniden çeker.

Böyle bir döngü içindeyseniz, eski sevgilinizi sizi duygusal tampon olarak kullanıyor demektir. Bu döngüyü 2 kez yaşadıysanız, daha fazla yaşamayın. Eski sevgilinize “arkadaşçadan fazlasını isterse size ulaşmasını aksi takdirde ulaşmamasını” söyleyin. Eğer buna rağmen ulaşıyor ama buna rağmen yörüngede tutuyorsa kendisini önce başınızdan savın, anlamıyorsa da engelleyin.

Başınızdan savmak demek, size ulaştığında işiniz olduğunu ve ona ulaşacağınızı söyleyerek başınızdan savmak demek. Tabii ki ona ulaşmayın. Çoğu eski sevgili mesajı alıp bir daha ulaşmayacaktır ki zaten terk edilen birçok kişinin bunu yapamama sebebi de budur. Ama merak etmeyin, bu şekilde başınızdan savdığınız bir eski sevgili sizin peşinizi bırakıyorsa, sizinle zaten bir niyeti yoktur. Problem, bu şekilde bırakmayan ama yine de arayanlar ki merak etmeyin, onların da sizinle bir şeylere niyeti yok. Eğer ihtimali varsa bile eski sevgilinizin yedek lastiği olarak durmayın. Azıcık kendinize saygınız olsun ve bu pozisyondan çıkıp gidin. Birgün belki beni ister diye zavallı zavallı beklemeyin.

Altıncı ve son durum ise oldukça önemli. Eski sevgilinize ulaşmadan duramadığınızda, eski sevgiliniz herhangi bir şekilde sizi şikayet edeceğini söylüyor veya ima ediyorsa, onu hemen engelleyin ve bir daha asla ulaşmayacağınız gibi onun da size ulaşmasına izin vermeyin. Şikayet tehditi geldiyse, ciddi olmasa bile, maalesef o kişiyle işiniz bitti.

Burada şikayet tehdidine neden olacak kadar fazla ulaştıysanız,  engellemeniz gerçekten sizin için en iyi olanı. Bu kişiyi bu noktaya kadar boğan takıntınızın tedavisi, onunla bağlantıyı tamamen koparmak. Tehdit ciddi değilse ya da aslında siz o kadar da ulaşmamış olsanız bile, bu devirde ciddiye almalı ve karşınızdaki kişiyi engellemelisiniz. Eğer bu kişi size ulaşır ve aslında öyle bir niyeti olmadığını söyleyerek sizden özür dilerse, o zaman belki engeli kaldırabilirsiniz ama unutmayın ki sonrasında yine no contact kuralını uygulamanız lazım.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

38
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
14 Comment threads
24 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
CanBüşraBollonPersona Non GrataPersona Non Grata Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Furkan
Guest
Furkan

Tamamen ters teperse belki kızla aram bile bozulabilir sen bunları mı okuyorsun dinliyorsun gibisinden ama eğer iyi olma ihtimali varsa bu riske hazırım

James
Guest
James

Çok mantıklı bir yazı olmuş. Benimde 5 aylık ilgi manyağı (tiktoka akım diye twerk videosu atabilecek olan bir kızdan bahsediyoruz.) kızla ilişki yaşamıştım. Kırmızı hap çerçevesi içinde ilerlemiştim ama kızla aramızda romantik bir bağımızın olması beni biraz mavi hap kafasına çekmesine yardımcı olmuştu. Partici arkadaşları ve o beni aldatmakla suçladı fakat öyle bir şeyin olmadığını kanıtlarıyla göstersem de kız bir iyi bir kötü ruh haline girip duruyordu. Ayrıldıktan 2-3 ay sonra ünide masa tenisi oynarken karşılaştık ve biraz konuştuktan sonra öpüşmeye başladık. Barışmaya çalıştı kız ama hala bir iyi bir kötü ruh halinden çıkamıyordu. Bir gün kötü ruh halindeyken konuşurken… Read more »

beatrice
Guest
beatrice

Sanırım bu döngüyü 3-4 kez yaşadım. Eski sevgili hala bir yerlerde fotoğraflarımızı açık bir şekilde tutuyor ve “acaba” diye düşündüm. Günün sonunda hiçbir şey olmuyor sadece daha da parçalanıyorsunuz. Aynı hatayı yeniden yapmaya gerek yok. Hatta buluşmamız da oldu. Ben sitede yazan şeyler gibi sadece iyi şeylerden veya o güne dair konuşmaya kararlıyken karşımda buz gibi bana öfkeli birisi vardı. (Belki buluşmayı erkenden bitirip eve gitmem en iyisiydi) Yine de denemek istedim nereye gidecek diye. Elbette betalaştığım için terk edilmiştim fakat gece gündüz okumalar ve onlarca “oyundan” sonra daha hazırdım. (uzak olduğumuz için yüz yüze görüşme geç oldu onun yanına… Read more »

muhtar
Guest
muhtar

Mahmut abi eski sevgiliyi engelleyince pozitif etki yaratmanın detayını biraz açar mısın? yani hangi durumlarda pozitif etki yaratıyor? teşekkürler.

Eski sevgiliniz ayrıldığında size ulaşmak isterse bir şekilde ulaşır zaten. Normalde engellemek bu konuda negatif etki yaratsa da, böyle bir gerekçe ile engellemeniz tam tersi sizi güçlü ve çekici yapar. Etkisi pozitiftir.

maxxxx
Guest
maxxxx

7 aylık ilişkiden sonra benim 4. sefer istemem sonucu kız kabul etti bu kez ve ayrıldık. Ayrılınca ben baya rahatladım hatta aynada yüzüme baktığımda kendimi daha güzel bile görmeye başlamıştım. Zira kızı sevememiştim bir türlü.Ayrıldıktan sonra numarasını sildim fakat engellemedim ama keşke engelleseydim!Ayrılalı 2 ay civarı oldu ve hiç irtibata geçmedik birbirimizle. Geçen hafta bana nişan fotoğraflarını attı ve ardından da aradı beni, mantık evliliği yapacağını ama sadece şu anda nişanlandığını daha ciddi bir şey olmadığını,nişanlandığı çocuğu sevmeye çalıştığını ve mutlu olmaya çalıştığını ve düğününe beni de çağıracağını da söyledi.Ben ise sadece mutluluklar diledim ve kapattım telefonu ve gönderdiği fotoğrafları… Read more »

Kolaylokma
Guest
Kolaylokma

Mahmut abi kendisiyle bitireli 1 hafta oldu ayrılan bendim. Kıza hiçbir şekilde ulasmadim ve o da ulaşmıyor (mesaj ve arama anlamında) ama Snapchat üzerinden iletisime devam ediyor bende bakmıyorum. Bu durumda ne yapmam lazım Instagram ve Snapchat üzerinden takipden çıkmam doğru bir karar mıdır ? Kızın amacı nedir?

Hollow
Guest
Hollow

Mahmut Abi merhaba. 2 yıl süren ilişkim 1 hafta önce bitti(öncesinde 1 yıl arkadaştık). 2 yıldır sorunsuz bir şekilde yürüttüğümüz bir uzak mesafe ilişkisiydi. Süreç içerisinde 6-7 ay birlikte zaman geçirmişizdir (işlerim kaynaklı onun bulunduğu şehre sık sık gidiyorum). Daha geçen ay bu zamanlar gelecek sene evleniriz gibi planlar yapıyorduk ve her fırsatta benimle olduğu için çok mutlu olduğunu söylüyordu. Ayrılıktan önceki birkaç hafta ortada hiçbir sorun yokken soğuk yapmaya, aramamaya (arasa bile normalde asla kapatmak istemeyen kız çok uykusu geldiğini, yoğun olduğunu vs. söyleyerek telefonu kapatıyordu), mesajlarında kısa kısa cevaplar vermeye başladı. Kendimi bir süre geri çektim ama bu… Read more »

Hollow
Guest
Hollow

Mahmut Abi merhaba. 2 yıl süren ilişkim 1 hafta önce bitti(öncesinde 1 yıl arkadaştık). 2 yıldır kavgasız, gürültüsüz bir şekilde yürüttüğümüz bir uzak mesafe ilişkisiydi. Süreç içerisinde 6-7 ay birlikte zaman geçirmişizdir (işlerim kaynaklı onun bulunduğu şehire sık sık gidiyorum). Daha geçen ay bu zamanlar gelecek sene evleniriz gibi planlar yapıyorduk ve her fırsatta benimle olduğu için çok mutlu olduğunu söylüyordu. Ayrılıktan önceki birkaç hafta ortada hiçbir sorun yokken soğuk yapmaya, aramamaya (arasa bile normalde asla kapatmak istemeyen kız çok uykusu geldiğini, yoğun olduğunu vs. söyleyerek telefonu kapatıyordu), mesajlarında kısa kısa cevaplar vermeye başladı. Kendimi bir süre geri çektim ama… Read more »

Cemsit
Guest
Cemsit

Abi kızla ayrıldığımızda soğuk kanlı kalıp “ayrılmak istemiyorum ama istedigin gibi olsun ayrılalım fikrin değişirse beni ara” dedim ve bir daha ona yazmadım kendi fotoraflarım vardı onları profilime geri koydum ama neyse kızda fikrimin değişiceğini sanmıyorum yazdı ve instagrama ne kadar açık “dekoliteli” fotoğrafı varsa koydu ve hikayesine göndermeli şarkılar attı bende takipten çıkardım benim instagram’dan takipten çıkarmam negatif etki yaratır mı ?

Gizli
Guest
Gizli

.

Persona Non Grata
Guest
Persona Non Grata

Selam abi,

Eski kız arkadaşım benden ayrılalı 3 haftayı geçti, spotifyda ortak playlistimizden çıktım, o ve kardeşi kullansın diye ortak Netflix hesabı almıştım kullanılmadığı için onların profillerini silip hesabın şifresini değiştirdim.

Ayrıca ilişkide iken son görülmem açıktı bugün onu da kapadım çünkü bazen son görülmesine bakmaktan kendimi alamıyordum, özellikle bu sonuncusu sence no-contacte ve geri dönme ihtimaline negatif bir etkide bulunur mu yoksa ufak önemsiz detaylar mı?

Bollon
Guest
Bollon

“eski sevgiliniz herhangi bir şekilde sizi şikayet edeceğini söylüyor veya ima ediyorsa, onu hemen engelleyin ve bir daha asla ulaşmayacağınız gibi onun da size ulaşmasına izin vermeyin.” demişsin. Karşı taraf engellemesine rağmen bir şekilde ulaşmaya çalışan biri için haklı bir söylem olabilir belki ama karşı taraf engellemediyse ve şikayet etse dahi nasıl bir yaptırımı olur ki bunun? Polise gidip beni aradı, bana mesaj attı şikayetçiyim dese hiçbir yaptırımı olmaz diye biliyorum ben.

Büşra
Guest

8 aylık sanaldan bir ilşkim vardı sevgilimden aramızda tartışma oldu onunda zamanında hataları olmuştu sürekli biyosuna bi sayı koyup kaldırırdı sebebini sorduğumda saçma sapan yanıtlar verirdi yok babamın bilmem ne tarihi gibi sonra düğüne gider yok şu kız bana bakıyor yok kardeşime bi kız beni sormuş beni çekti diyen birisi en son bi kıza selam yzdı ben öğrendim yeni birini takip ettiğinde ve sordum dedim takip etmişsin kıza selam yazmışsın sonra yaptığı açıklama arkdaşımın teli yanında değildi benden yazdı hoşlandj diye ya bi insan bu kdarmı iyi oyuncu olur bende buna rağmen affettim çünkü engelledim annesinden her yerden arıyor en… Read more »

Can
Guest
Can

Abi selam, kiz arakdasim benden ayrildi. 2 hafta icinde 5-6 kere ulastim barisalim gibisinden, agladim bazi zamanlarda da. O senin bahsettigin konusmayi hic yapamadim. En son 3 gun oncede evinin onune gittin konusmak istedim geldi, istemedigini soyledi bende evi herseyimizi ayarladim esyalar aldim beni yuz ustu biraktin gittin dedim sert cikarsk gozleri falan doldu cektim gittim ve engelledim. 3 gundur hic ulasmiyorum. Sadece whatsapptan engelli. Arama, instagram vs acik hepsi ama takiplesmiyoruz. Engeli kaldirsam pasif konuma duser miyim ? Yoksa biyle kalsin mi ? Zatiflik yaptigimin farkindayim ama guc dengesini esitlemej istiyorum. Ulasacaksa o zaten ulasir engele takilmaz mi diyorsun… Read more »