Saplantılı aşk nedir? Saplantılı aşktan nasıl kurtulunur?

İngilizce’deki limerence kavramını Türkçe’ye saplantılı/takıntılı aşk ya da kısaca saplantı olarak çevirebiliriz. Bu yazıda, saplantılı aşkın ne olduğunu, bazı insanların saplantıya düşmeye neden daha yatkın olduğunu ve bu nevrotik psikolojik durumdan nasıl çıkabileceğinizi konuşacağız.

İlişkiler konusunda saplantı ya da saplantılı aşk, sürekli bir özleme, hedefteki kişiyi (bu hemen her zaman eski sevgilidir ama reddeden biri de olabilir) sürekli düşünme ve takıntı şeklinde ortaya çıkar. Bu durumda olan bir kişi düşüncelerini zorla değiştirme, öfke, başka şeylerle kafayı dağıtma gibi yöntemler denese de saplantılı düşüncelerden ve takıntıdan kurtulma konusunda pek bir ilerleme sağlayamaz.

Saplantı içindeki kişi  kısa süreli olarak rahatlasa da sonra yeniden sürekli düşünme – özleme – hatırlama döngüsüne düşer. Genellikle neyi farklı yapsa bu durumda olmayacağını, eski sevgilinin şu an daha mutlu olup olmadığını, ya da başkasıyla daha mutlu olup olmadığını düşünür durur. Bundan sonra sosyal medyada stalklama ile eski sevgilinin kendisini özleyip özlemediğine dair işaretler aramaya başlar.

(Burada bir parantez açıp şunu söyleyeyim: b tipi kişilik bozukluğu olan eski sevgili her zaman olmasa da çoğu zaman, sırf siz duygusal olarak onu geride bırakıp hayatınıza devam edemeyin diye, özellikle sizi özlediğine dair işaretler bırakır. Bu tabii ki sizi özlediği anlamına gelmez zira bu tip bir insan, karşısındakini hiç istemese bile onun kendisini aşmasını istemeyebilir).

Limerence (saplantı), aşktan veya şehvetten farklı olarak, psikolog Dorothy Tennov’un 1979 tarihli “Love and Limerence” adlı kitabında açıklandığı çığır açan araştırmasının öncülük ettiği bir kavram.

Limerence, Hollywood beyin yıkaması nedeniyle birçok insanın “gerçek aşk” veya “aşık olmak” olarak düşündüğü zihinsel bir durum. Öncelikle insan beynindeki nöronlar tarafından salınan kimyasal dopamin ve ödülle motive edilen davranış / bağımlılık temelli bir şeydir.. Yeni ya da kaybedilen bir partner için yoğun bir duygu akışı, fiziksel arzu ve saplantılı romantik çekim şeklinde ortaya çıkar.

Kitapta Tennov bunu “spesifik bir insana karşı takıntılı düşünce ve duygularla karakterize edilen yoğun bir karasevda” olarak tanımlar. Kişi arzu nesnesinin kendi arzusuna olumlu tepki verdiği ile ilgili yoğun düşüncelere, fantezilere ve güçlü arzuya boğulur.  Sonuçta kişi güçlü çaresizlik, öfke, nostalji, umut ve yas duygularının içinde savrulur ve bunun sonucunda da gündelik hayatını yürütemez hale gelir.

Saplantılı aşk genelde romantik ilişkinin başlangıcı bağlamında konuşulur ama ben burada saplantılı aşkı, ayrılık / terk edilme, eski sevgili bağlamında ele alacağım.

Bir insandan ayrıldığınızda, o sizi artık istemiyor bile olsa onu bir süre özlemeniz ve düşünmeniz normaldir.  Ayrılan siz olsanız ve hatta ortak kararla ayrılsanız bile ayrılık can yakar ve genellikle korku, acı ve yas getirir.

Fakat biz burada saplantı derken başka bir şeyden, eski sevgiliye yani arzu nesnesine yönelik takıntılı düşünce ve duygulara boğulmaktan, onsuz yaşayamayacakmış gibi hissetmenizden ve günlük hayatınızı devam ettirecek fonksiyonları yerine getirememenizden bahsediyoruz. Her baktığınız yerin size eski sevgilinizi hatırlatmasından, onsuz amaçsız ve boşlukta hissetmenizden bahsediyoruz. İlişki zehirli olsa bile, sadece güzel şeyleri, yoğun sevgiyi, beraber geçirilen çok iyi zamanları hatırlayıp tüm o berbat anıları unutmaya meyilli olmanızdan bahsediyoruz.

Saplantı herkesin başına bir kere gelebilir ama siz ilişkilerinizin başında ve sonunda sürekli olarak saplantılı aşka düşüyorsanız, buna neden olan bazı problemleriniz olabilir.

Birincisi, saplantı genellikle nevrotik eğilimleri olan insanların içine düştüğü bir şeydir.  Nevrotik kişilik özelliği, insanın duygusal olarak dengesiz, kendi düşünce ve duygularına aşırı duyarlı olmasına neden olur.  Nevrotik birey, çevresinde olan bitene karşı aşırı kaygılı bir ruh haliyle yaklaşır, sık sık değişen duygu değişimleri ile de bilinir.

Saplantılı aşka düşenler genellikle bağlanma travmasına ve kaygılı bağlanma stiline sahiplerdir. Kaygılı bağlanma stiline sahip olan kişiler partnerlerinin onları sevmekten vazgeçeceğinden endişe duyarlar. Terk edilme korkusu hissederler. Partnerleri uzak olduğunda bir başkası ile ilgileneceklerinden korkarlar. İlişkileri hayatlarının odak noktasıdır ve ilişkileri hakkında çok düşünürler.

Bu kişiler partnerlerinin sürekli olarak bağlılıklarını gösterip kendilerini rahatlatmasını talep ederler. Bu kişilerin öz değerleri düşüktür ve içten içe kendilerini sevilmez, sevilmeye layık olmayan biri olarak görürler.  Böyle biri, ilişkiye bağladığı ve ayrılık ile hasar alan özdeğerini, eski sevgilisini geri kazanarak geri kazanacağını ve özdeğerlerini geri kazanmanın başka yolu olmadığını düşünerek tamir etmek için saplantılı aşka düşebilir. Aslında kaygılı bağlanma stiline sahip biri, ayrılıktan sonra eski sevgililerine az çok yakın kalarak bile kendilerini sevilebilir ve özel hissetmeye çalışabilirler.

Üçüncüsü, saplantılı aşka kapılanlar genellikle aktif ve canlı bir hayal gücüne sahipler. Gündüz düşlerine yatkınlar ve kafalarının içinde yaşarlar. Kafalarında romantik partnerler ve ilişkiler ile ilgili idealize edilmiş fanteziler yaratırlar. Sonra da gerçek partnerlerine bu idealleri iliştirirler. İlişki bittiğinde ise takıntı / saplantı, bu idealize edilmiş anılara yapışma, pozitif deneyimine dönme aracı haline gelir.

Dördüncüsü, saplantılı / takıntılı aşk sıklıkla, hayat ile başa çıkma mekanizması olarak, gerçeklikten kaçış ihtiyacının sonucudur. Kişi alışverişi, pornoyu, uyuşturucu ve alkolü de böyle kaçış araçları olarak kullanabilir. Saplantılı ve takıntılı düşünceler de, ayrılık sonrası gelen yoksunluk sendromu, duygusal acı ve yastan geçici olarak kaçmak için uyuşturucu olarak kullanılabilir.

Beşincisi, takıntılı aşka saplananlar genellikle, uzun süre boşluk, mutsuzluk ve doymamışlık hisseden kişilerdir.  Böyle biri, doğru insanı bulduğund mutsuzluktan, doymamışlıktan ve boşluktan kurtulacağına inanır. Kişi böyle birini bulduğunda, pozitif hisleri ve ruh halini tamamen bu kişiye bağlayabilir. Bundan sonra da o kişinin tüm dualarına cevap, mutluluğu için anahtar olduğuna inanmaya başlar.

Fakat mutluluğunu idealize bir partnere bağlayan kişi, ayrılık sonrası tekrar aynı boşluğa düşer ve giden partner olmazsa boşluğun hep devam edeceğine inanır.

Takıntılı aşktan nasıl kurtuluruz?

Yapılması gereken ilk şey, bunun aşk değil takıntı, takıntının ise bağımlılık olduğunu görmektir. Eski sevgilinizin sosyal medyasına her baktığınızda, ona her ulaştığınızda, onunla ilgili fantezi ve düşüncelere daldığınızda, geçici bir rahatlama hissedersiniz. Ama bu geçici rahatlama sonrası, sağlıksız ve acılı bağımlılık döngüsü daha da güçlenir.

Saplantılı “aşk” içindeyseniz, bunun aşk veya sevgi değil bir bağımlılık olduğunu kabul edin. Bağımlılıktan kurtulmak için adım atmanız gerektiğini ve bu adımları sadece sizin atabileceğinizi kabul edin.

İletişimi kes kuralını tam olarak uygulayın. Eski sevgilinize ulaşmamayı başarıyor olabilirsiniz ama bu yetmez. Ondan size gelen bilgi akışını (sosyal medyasına veya online olup olmadığına bakmak gibi) bırakmalısınız ve onu takıntılı bir şekilde düşünmeye de engel olmaya çalışmalısınız.

Ayrılık sonrası biten ilişkiyi pembe gözlüklerden görmeyi bırakın. Oturup nelerin yanlış olduğunu, ilişkinin kötü yanlarını düşünün ve gerekiyorsa yazın. Aynı zamanda kendinize söylediğiniz en önemli yalanlardan birini, mutluluğunuzun, özdeğerinizin ve özgüveninizin, giden kişinin sizi yeniden sevmesine bağlı olduğu yalanını, bırakmanız gerekli. Hayatınızın aşkını, bulabileceğiniz en derin ve yoğun bağı kaybetmediğinizi anlayın.

Birçoğu için bunu yapması çok zor değil zira geçmişe baktığında çok fazla sayıda kötü deneyim ve ilişki problemi görebilir. Örneğin sürekli bir zehirli ilişki döngüsü yaşamış biri, bu ilişkinin berbat olduğunu ve yeniden başlarlarsa aynı şeyi yaşayacağını görebilir. İlişkisi görece iyi biri bile, biraz düşünürse, bunun hayatının ilişkisi olmadığını görebilir zira hayatınızın ilişkisi var olsaydı bile, sizden ayrılmazdı.

Şu soruyu da sorun: Mutlu olmak için bu insana bağlı olduğunuzu sanma sebebiniz nedir?

Bundan sonra kendinize sormanız gereken diğer soru da, kendi kendinizi gaslighting ile manipüle ediyor olup olmadığınız.  Görüştüğüm birçok danışan, aslında biraz konuşunca, eski sevgilisinden ayrı olmasının çok daha iyi olduğunu görmeye başlıyor. Bunu hemen kabul edemiyor tabii ama biraz konuşunca, eski sevgilisinden ayrılmasının, terk edilerek bile, çok daha iyi olduğunu görebiliyor.

Asıl yapmanız gereken ise, eski sevgiliyi stalklamanın, ona ulaşmanın, onu düşünmenin ve onunla ilgili hayal kurmanın geçici rahatlamasına karşı koymak. Yoğun kaygı ve sonrasında gelen şiddetli rahatlama ihtiyacı dalgasına karşı koymayı başarırsanız, bağımlılık döngüsünü bir miktar zayıflatırsınız. Bu şekilde bir sonraki dalga biraz daha az güçlü olur. Ve siz birkaç dalgaya karşı koymayı başarırsanız, sonradan gelen dalgalar, birkaç döngüden sonra yok olacak ya da çok hafifleyecek şekilde azalacaktır.

Bunun en iyi yolu, sosyalleşmek ve kendi hayatına odaklanmak. Kendi hayatında, eski sevgili sorunu hariç önemli şeylere odaklanmak. Evet, başında bu hiç içinizden gelmeyecek. Örneğin yeni insanlarla buluşmak içinizden gelmeyecek, buluştunuz mu onunla bir daha görüşmek içinizden gelmeyecek. Yıllardır ertelediğiniz bir kursa katılmak içinizden gelmeyecek. Sosyalleşmek içinizden gelmeyecek. Muhtemelen bir süre daha amaçsız, boş ve değersiz hissedeceksiniz. Ama bunun sebebi, sizin tüm yumurtaların sadece bu sepette olduğuna ve bu sepet kırılırsa yumurta falan kalmayacağına inandığınızdan böylesiniz.

Başlangıçta kendinizi gerçekten zorlamanız gerekecek ama merak etmeyin. Bir süre zorladıktan sonra aslında bunlardan zevk almaya başladığınızı göreceksiniz.

Özellikle zehirli bir ilişkiden çıktıysanız, saplantılı aşk sizin içinden geçmeniz gereken yoksunluk sendromunu erteleme mekanizmanız haline gelebilir. Aynı zamanda saplantılı bir şekilde düşünmek, sizin bir kapanış bulma ihtiyacınızın sonucu olabilir.

Öncelikle yoksunluk sendromu ve acısından geçmeniz gerekecek. Bunu ertelemeyin. İçinden geçin ve öbür tarafından çıkın. Merak etmeyin. Bunu her ne kadar bağımlılık terimleri ile açıklasak da, madde bağımlılığı gibi fiziksel bir bağımlılık ve tahribat olmadığı için, eğer bu geçici ama yoğun acıyı göze alırsanız, geçici rahatlamalara karşı koyarsanız, kısa süre içerisinde iyileştiğinizi göreceksiniz.

Ayrıca kapanış falan da aramayın. Kapanış olacak ama kendiliğinden zamanla unutarak olacak. Günde 10 saat eski sevgilinizi düşünüp o kayıp parçaları bularak kapanış bulmacasını tamamlayamayacaksınız. Hadi tamamladınız diyelim, daha fazla şey bilip daha iyi olmayacaksınız. Sizi iyi edecek tek şey, bırakıp gitmek.

Son olarak da, eğer saplantılı / takıntılı aşka aylarca takılıp kaldıysanız, bağlanma travması konusunda uzman bir terapiste başvurun.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

40
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
28 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Marcusbrutal0MetinasphBadem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
doperr
Guest
doperr

mahmut abi uzun yıllık ilişki içinde geçerlimi bu 4 senelik ilişki içindeyim kız arkadaşım hayatının merkezine beni ve ilişkimizi koyuyor saplantı şekilde aşık bana ilk seneler bu durum böyle değildi beni daraltmıyordu kaybetme korkusuyla fakat şuan bu durum beni çok bunaltıyor hergün her dakika her şeyi benimle beraber yapmak istiyor sıkıldım bunaldım bu durumdan düzeltmeye calısılmalımı yoksa ilişkiye son mu vermeli

berkcan
Guest
berkcan

1,5 ay önce 2 yıllık kız arkadaşımdan ayrıldım. neredeyse 2 yıl beraber yaşadık. çok güzel çok eğlenceli günlerimiz geçti. çok iyi cinsel uyumumuz vardı hep herşey “en” di “çok” du… sonra beni terk etti. Beni alakasız bir şey yüzünden terk etti. no contact uyguladım. önce resimlere bakarım diye resimleri sildim ama kafamdan çıkaramıyordum. sonra aslında beni aldattığını öğrendim. yeni bir işe girmişti oradan birileriyle takipleşmeye başlamıştı ve bir çocuğun ismi süreki geçiyordu muhtemelen o. hatta ” aşkım o nişanlı sen de ne kadar abartıyosun” demişti. hayatıma yeni birisini aldım ve hayatımın merkezine koymuyorum şu an ama sevişirken, mesajlaşırken vs hep… Read more »

carl
Guest
carl

1 hafta boyunca görüştüğüm bir kız vardı kızla aynı ortamdaydık sabah akşam. kızla sadece yiyişip öpüştük, seks bile yoktu. o ortamdan ayrıldıgımdan beri gündüzleri aklımda sadece o var, ama büyük ihtimalle onun da beni düşünmesinden ötürü, bir an zihnimi serbest bıraksam o beliriyor aklımda. fakat geceleri tam tersi çok rahat ve olumlu bir ruh halindeyim , uykuda olduğundan beyin sinyallerimiz buluşmuyor ve ben çok mutlu hissediyorum. fakat gündüz kalkınca yine aynı melankolik bir ruh hali. ilginç bir şekilde, kızın yanındayken olumsuz yönlerini görüp buna göre mesafeli davranabiliyordum fakat ortamımız ayrıldığından beri çok fena bir özlem hali var. yine de şansını… Read more »

Cans
Guest
Cans

Abi benim lise sonda yaklaşık 6 ay süren ancak aşırı yoğun bir ilişkim vardı. İlk başta karşı tarafın açıldığı ve benim sonradan kendisine çok daha fazla bağlandığım, kıskançlık krizleri yaşadığım sınav senemde psikolojik olarak beni mahveden bir ilişkiydi. İlişki bitti ben mezuna kaldım bu arada redpille baya ilgilendim içselleştirmeye çalıştım ancak bir türlü bu oneitis sendromundan çıkamadım çok uğraştım nocontact uyguladım ama olmadı. Arada düşünüyorum zaten yukarda yazdığın gibi ilişkinin bitmesi daha iyi oldu ancak sürekli bilinçaltımda o var başka kızlarla konuşma imkanım oluyo ancak içimden gelmiyo bi şekil ona dönerim gibi salakça şeyler dönüyo kafamda bu sorunu üstüne çok… Read more »

Wwwwwhy
Guest
Wwwwwhy

Mahmut abi babamdan kaynaklı çok zor durum yaşıyorum küçüklükten beridir döverek korkuttu beni en ufak şeylerde dayak yedim hatta kalıcı olarak sağ kulağım %80 duyu kaybı yaşadım birgün attığı tokat kulağıma geldi çınladı sonra çok acıdı kimseye de demedim, şuan yaşım 22 halen demedim, yaşım 22 ama elimde hiçbir şey yok abi üniversiteye gitmek istiyordum sınava çalışmaya başladım deprem oldu düzen gitti vs. çocukluğum dayak yiyerek geçti sonra otur oturduğun yere dedi bilgisayar aldik ders çalış falan dedi bağıra çağıra ödev yapardık çoğu zaman ağlayarak yapardım hatırlıyorum ve oyun bağımlısı oldum dışarıyla iletişimi kestim neden babam sürekli rahatsızlik veriyordu birgün… Read more »

Bulut
Guest
Bulut

3 yıllık bir ilişkim vardı aynı işyerinde çalışıyorduk ben alevi o çerkes babası istemiyordu annesi yanımızdaydı (ayrılmamıza yakın oda istemiyormuş) babasınında karşısında durdu. Yakın bir zamanda kaçıp gelecekti zaten kendime ait evim olduğu için sürekli aynı evde beraberdik hiç büyük bir tartışmamız olmadı birbirimizi çok seviyorduk maddi problerim oldu yanımda oldu 3 gün yoğun bakımda yattım kapıdan ayrılmadı çok iyi zaman geçiriyorduk ailemlede samimi olmuştu. Evlilik kararı aldıktan sonra aramıza soğukluk girdi hareketleri tavırları değişti bir kaç defa ayrılmak istedim bu hareketlerinden dolayı mesaj yazdım bu ilişki yüz yüze konuşmayı hakediyor dedi gittik konuştuk düzeldi tekrar bozuldu ama ortada ciddi… Read more »

Helloman
Guest
Helloman

Selam Mahmut abi, eski kız arkadaşım 25 ben 28 yaşındayım. Ben kız arkadaşımı ilişkinin ikinci ayında aldattım. Ardından beni affetti bir kez daha aldattım. 4. Ayda. Neyse bu sefer kapısına gittim barışmak istediğimi bir daha olmayacağını onu kaybetmek istemediğimi söyledim. Barıştık. Aradan 2 ay geçti. Bu sefer kendime de söz verdim böyle yanlışlar yapmayacağıma dair ve yapmadım. Neyse olanları unutamadığını ve ayrılmak istediğini söyledi 2 ay sonra. Bende tamam haklısın dedim ayrıldık. No contact aynen uyguladım zaten hak veriyordum. 2 gün aralıklarla bana hakaret mesajları attı , onları görmezden gelmeye çalışarak hata ettiğimi ama onu sevdiğimi söyledim. Ayrıldıktan 6 gün… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Birader sen niye ilişki yapıyorsun ki? Deli misin insanı üzmekten mi hoşlanıyorsun? Daha ilişkin rutine bile binmemiş, hani sıkıldım ama ayrılamadım diyeceğin bir durum bile yok (öyle olursa da aldatmaz ayrılırsın), cicim aylarında aldatacak kadar kontrolsüz ve sorumsuz birisin. Belli ki kadınlara erişmekte problemin yok, neden ilişki yapıyorsun ki? Ölene kadar takıl. Senden ilişki materyali bir adam çıkmaz. Azıcık insan ol, bencilliğini 12/10 üzerinden bir zahmet 7/10’a falan düşürmeye çalış, yapabilirsen ve kimseye bunu yaşatma. İnsanlar senin deneme tahtan değil. Yok illa biriyle düzenli görüşeceğim diyorsan açık ilişki kur, bunu kabul edecek kalitede bir kadını al hayatına.

asph
Guest
asph

Abi selamlar 2 senelik bir ilişkim yaklaşık 1 hafta önce bitti. Son 6 ayda yaptığım bazı hatalar(hakaretler kötü davranmalar sinir boşalmaları) ilişkimizi bitmesine sebep oldu. İlişki bittikten sonra büyük bir gaflete düşüp no contact uygulamak yerine, yaptığım hataların telafisi için biraz zorladım. O da en son artık sinirlenerek seni istemiyorum sevmiyorum deyip engelledi. Buradan sonra no contact uygulamam başarı getirir mi? Kızın dönme ihtimali sence nedir? Ortak arkadaş grubundayız ama aynı iş yerinde değiliz.

Badem
Guest
Badem

Merhaba Mahmut bey, Ben 25 yaşında bir kadınım . Yıllardır benden hoşlandığını bildiğim bir beyefendinin görüşme teklifini kabul etmemle 1 ay kadar görüştük. İlk başta bana çok aşık olan adamın kısa sürede benden rahatsız olduğunu hissetmeye başladım. Buna anlam veremedim çünkü bu rahatsızlık ona iyi, saygılı davrandığımda ortaya çıkıyordu. Bir dizi karakterini cok seksi bulduğundan vs. bahsediyordu açtım diziyi izledim, bahsettiği karakterin dış görünüşü bana çok benziyor fakat karakter tam bir bad bitch, tüm sevgililerini aldatiyor vs. Birinci sorum, sizce bir erkek bir kadından saygısız olmadığı için soğur mu, yoksa benim olayı yanlış yorumluyor olma ihtimalim daha mı yüksek? İkinci… Read more »

Metin
Guest
Metin

2022 Eylül ayında üniversite son sınıftım, 2023 Ocak gibi bir kızdan hoşlanmaya başladım . Bir adım atacakken deprem nedeniyle okullar remote oldu ve kızla iletişim kurma imkanım pek kalmadı(Kız aslen Bursa’da oturuyor , okul İstanbulda) .

2023 Mart’ında bir ders kapsamındaki proje nedeniyle bir süre aynı grupta olduk ve burada ufak bir iletişim oluştu lakin istenen seviyeye ulaşmadı .Kız belirli aralıklarla linkedin profilime bakıyor . 4 Eylül 2023’te mezuniyet töreni olacak , kıza burada açılmam sakıncalı mı olur? (Seni daha yakından tanımak isterim gibi bir cümle kurmak vardı aklımda)

brutal0
Guest
brutal0

Mahmut abi selam. Ciddi bir konudan muzdaribim. 21 yaşındayım ve hayatımda hiç gerçek anlamda bir flörtüm olmadı. Boy ve tip olarak okeyim ve dışarıdan yürüme davetiyesi alıyorum. Şöyle bir sıkıntı var ki 14 yaşımdan bugüne kadar hep bir kıza takıktım. Aynı kız değil, üç farklı kız ve arada boşluklar vardı. Bu kızların hiçbiriyle bir şey yaşamadım. Bu olay hayatımı çok kötü etkiledi, iyi bir lisede okumama rağmen üniversiteye gitmeme kararı aldım(kızla kafamda kurduklarım yüzünden), hayatıma o kişiler üzerine kurdum ve o kişiler olmadan, onlarla konuşmadan çok anlamsız hissediyordum. 17 yaşımdan beri bu olayın saçmalığının, hastalıklı olduğunun, mantıksız olduğunun farkındayım. 1… Read more »

Marcus
Guest
Marcus

Mahmut abi yeni tanışılan kızın dediği “bana takıntılı biri var ” cümlesi bir kırmızı alarm mıdır ?