Bu kızın amacı ne?

Hem yorumlarda, hem de görüşmelerde açık ara en çok sorulan soru:

“Bu kızın amacı ne?”

“Bu kız ne yapmaya çalışıyor?”

“Bu kız”, genellikle oğlumuzun uzaktan kesiştiği, yakında flört ettiği, farkında olmadan yörüngesinde döndüğü bir kız. Yine sıklıkla da eski sevgili ya da flörtün bir aşamasında erkeği reddetmiş bir kadın.

Örneğin uzaktan kesişilen kızın hareketleri ile ilgili sorulabiliyor. Örneğin,

Mahmut Abi, kızla sürekli göz göze geliyoruz, gülümsüyor. Ben de gittim yanına tanıştık. Bir iki gün sonra kantine davet ettim reddetti. Fakat şimdi sürekli bakıyor. Bu kız ne yapmaya çalışıyor?

Bu “ne yapmaya çalışıyor” sorusunun içinde tabii ki gizli bir umut var: “Abi yoksa beni istemiyor gibi davranıyor ama gizli gizli istiyor mu?”.

Şimdi arkadaşlar bu sorulara her zaman cevabım şu: Bu soruyu düşünmeyin. Kızın yakınınızda, iletişim halindeyken ne yaptığına bakın. Bunun harici “abi kız bana 45 derece açıyla bakarken, gözlerini 20 Hertz ile kırpıp, dudaklarını 3 mm araladı, bu ne anlama geliyor, 2 mm olsa sormazdım ama bu kızın amacı ne?” gibi düşünceler size zararlılar. Evet zararlılar.

Bakın duygusal yatırımın ne olduğunu hatırlayın:

Duygusal yatırım bir kişinin düşünce ve duygularınızı işgal etmesidir.

Erkekler için ilişkilerin temel kurallarından biri ne idi?

İlişkinin her aşamasında kadının daha fazla duygusal yatırım içinde olmasıdır.

Evet arkadaşlar, “bu kız bunu neden yaptı”, “bu kızın amacı ne?” diye düşünmeniz, daha da kötüsü daha güçlü bir düşünme şekli olacak şekilde yazıya dökmeniz, o kızın sizin düşünce ve duygularınızı fazladan işgal etmesine yani sizin durduğunuz yerde duygusal yatırım yapmanıza neden oluyor. Bu kız özellikle size duygusal yatırımı az ya da azalmış (eski sevgili ya da flört) bir kız ise, bu soruları sormanız ve cevap aramanız, kızla aranızda bir şey olma ihtimalini azaltıp kendi ayağınıza sıkmanız demek.

Bu soruları sormayın ve düşünmeyin. Uzaktan bakan kızın ne yaptığı önemli değil, sizin bilmeniz gereken sadece iki şey var (1) gidip konuştuğunuzda sıcak mı, (2) sıcak konuşmalardan sonra teke tek buluşmaya geliyor mu?

Kızın yanına gittiniz ve konuşmak istediniz ama sıcak değil diyelim. Bilmeniz gereken şey bu. Sonra uzaktan bakması bir anlam ifade etmiyor. Bunun ne anlama geldiğini düşünmeyin bile. Ha bakmaya devam mı ediyor? Düşünmeyin. Gidin bir şans daha verin. 2 kere soğuksa, belki de utangaçtı düşüncesini çöpe atabilirsiniz.

Kız konuşuyor ama teke tek buluşma isteğinizi reddetti. Bitti. Bilmeniz gereken şey bu. Uzaktan yaptıkları bir anlam ifade etmiyor. Kızlar kendi aralarında “bu çocuk Merve’ye yürüdü” diye bakıp kıkırdıyor olabilirler. Sorun değil. “Merve aslında seni seviyor” hiç değil.

Sosyal Medyada Yaptıklarının Amacı Ne?

“Abi amacı ne?” olayının bir de tabii en yiğidi bile maymun edebilme kudretine sahip sosyal medya ayağı var.

“Kız beni terk etti, istemiyorum dedi. Peşine düştüm daha beter reddetti. Ama sürekli acılı parçalar paylaşıyor, bana gönderme yapıyor. Abi bu kızın amacı ne ya?”

Şimdi birincisi, sen no contact kuralı uygulasan, bunları bilmesen çok çok daha iyi olurdu. Ama hadi gördün, bunların anlamını düşünmek, seni eziklerden ezik yapıyor. Ayrıca bunların bir anlamı yok. Kız seni reelde terk etti, reelde yine reddetti. Bitti. Ne dediğine değil ne yaptığına bak.

Ama sosyal medyada yaptıkları?

Sosyal medyada yaptıklarının çoğu aslında “söz”, davranış değil.  Seni terk etti, sana ulaşmıyor ama sürekli acılı sözler, göndermeler paylaşıyor. Anlamı ne (daha doğrusu aslında beni seviyor mu)? Seni terk etti ve sana ulaşmıyor, burada başka bir bilgi yok. Sana ulaşırsa seninle buluşmak istiyor diye bir anlamı olur.

Abi ulaşmıyor ama hikayelerime bakıyor, yorumlarımı beğeniyor? Anlamı ne (abi aslında sevmiyor gibi davranıyor ama benim açığa çıkarmamı beklediği bir sevgi mi var)?

Bu kız sana ulaşmıyor. Buradaki tek somut bilgi bu.

Bakın tekrar ediyorum, bir kızın uzaktan yaptığı şeylerin anlamını merak etmeniz, zaman kaybı, boş bilgi değil düpedüz zararlı bir alışkanlık. Durduğunuz yerde ekstra duygusal yatırım yapıyorsunuz. Gündüz düşünden daha zararlı zira bence merak, daha da fazla duygusal yatırım yatıran bir şey.

Özellikle bir ilişki öncesinde bir kadınla flört ederken, bu tür sorular kafanıza gelmesin, geldiği anda da ne yapıp edip bunları düşünmeyin. Aman ha konuşmayın ve yazmayın. Bu hareketler sizin bu kıza fazla duygusal yatırım yapmanıza, belki olabilecek bir işin olmamasını sağlayacak şekilde kurulmanıza neden olur.

Ama abi buna engel olamıyorum!

Aslında başından engel olsan, bu aşamaya gelmezsiniz. Ama ne olursa olsun bir şekilde engel olmak zorundasınız. Bir köşeye kıvrılıp çocuk gibi “düşünmicem, düşünmicem, düşünmicem” diye kendi kendinize sayıklar mısınız, koyun mu sayarsınız, çakralarınıza mı odaklanırsınız ya da gidip tuvalette aynaya bakıp kendinizi sağlı sollu tokatlar mısınız bilmem. Ama bunu bir şekilde yapmayın. Kadınlarla başarınızın arttığını göreceksiniz.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

109
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
33 Comment threads
76 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
42 Comment authors
Merkez Orta SahamadammustaineJojoMatt Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Manolete
Guest
Manolete

Abi söylediklerine harfiyen katılmakla ve aksini yaptığımda zararlarını görmekle beraber düşünceni merak ettiğim bir husus var, hazır ilgili konu bulmuşken yazayım, belki bir şeyler söylersin..

Uzun süreli karşılıklı duygusal yatırım yapılmış bir ilişki erkeğin yaptığı bir yanlış sonucu bitmişse?

“sen hatalısın, başta yaptığın geri döndürme çabalarına olayın sıcaklığıyla karşılık vermedi, geri dönmedi ama şimdi seni istiyor, lakin senin tektar bir şeyler yapman/onu ikna etmen gerektiğini düşünüyor olabilir” tarzı ifadelerle cebelleşiyorum aylardır.

Çok değer verdiğim bir ilişkiydi, atlatmakta çok güçlük çekiyorum üstünden uzun zaman geçmesine rağmen.

Walter Scott
Guest
Walter Scott

Hocam istediği kadar olay sıcak olsun. Sen zamanında denemişsin yani şans vermişsin ve geri dönmemiş. Daha da uğraşma bence de

Manolete
Guest
Manolete

Eyvallah hocam, sağol. Kesinlikle haklısın.

Buğra
Guest
Buğra

Başka kızlarla konuşmak dışında hiçbir şey işe yaramıyor ki bazen o bile işe yaramıyor çok fazla belirsiz ve değişken tavırları sinir bozucu

Mahmut Abi müridi
Guest
Mahmut Abi müridi

Abi modern dünyanın evliyasısın. Bu tavsiyeler sadece kadınlarla iletişimde işe yaramıyor; verilen mesajları doğru aldığın zaman hayatının her noktasında kendini toparlayıp çeki düzen vermeni sağlıyor. Dümdüz okumayıp muhakkak kendine uyarlamak, yorumlamak gerekiyor. Genel itibariyle Yaklaşık 13 yıldır bunalım psikolojisinde yaşayan bir insan olarak, uzun zaman sonra ilk kez pozitif bir psikolojiye evriliyorum. Eline kalemine sağlık, saygılar

kerembauer
Guest
kerembauer

Mahmut abinin hareketlerine bak dediği yere bakmak lazım. Kendi yaşadığım bir olayı ve çıkarımımı aktarayım. Kızla konuşuyoruz. İki kere değişik zamanlarda buluşmaya çağırdım. Konuyu değiştirdi ya da meşgul olduğunu söyledi. Bir daha muhatap olmadım. 1 hafta sonra geldi kendi yazıp konuşma açmaya çalıştı. Normalde kahve içmek için buluşmayan kız bu sefer daha istekli bir şekilde gece vakti o meşhur perseid meteor yağmurlarını izlemeye geldi benimle. Yıldızları izlemek için mat getirmiştim, mata uzandım, kız da yanıma uzandı, izledik. Ufak dokunuşlar, yakınlaşmalar oldu. Unutamayacağım bir gün yaşadım deyip teşekkür etti. 2 gün sonra yazdı, konuşuyoruz. Bir sonraki buluşmamıza daha hazırlıklı gidelim, oturur… Read more »

Selim
Guest
Selim

Uydu erkek olmayacağım,beni köpeğin yapamayacaksın Nalan..senin duygusal yastığın olmayacağım diyen bir erkek,bu tip şeylerden korkan bir erkek.. duygusal olarak güçlü değildir.senin otokontrolun varsa kimse seni zorla uydu yapamaz!
Özellikle Todd valentine’nin videolarını izlersen,bu tip dirençli,bol shit test atan,tavlaması uzun zaman alan kızlara, nasıl ağırdan alınması gerektiğini görürsün.todd tam iki ay boyunca haftada bir mesaj atarak, kızı tavlamayı basarmıstı.tabi bu arada diğer tabaklarda devam ediyordu.
Kız, senin uydun olmaktan korksun,sen neden korkuyorsun ki?listenin altlarında kalsın,aklına geldikçe ya da
o kendini hatırlattıkca yürürsün.
Hem bu tip dirençli kızlarla tecrübem olur.

Ghdjsjs
Guest
Ghdjsjs

Bence o gece kızı sikseydi sevgilileri suan

Köroğlu
Guest
Köroğlu

Mahmut abi sitedeki çoğu temel yazıyı chatgptye aktardım ve biraz da yönlendirerek bir kırmızı haplı yapay zeka oluşturdum. Artık Robocop Mahmut Abimiz var 😀 Sence bunu bi uygulama haline getireyim mi mahmut abi ? (pc mühendisiyim)

Albright
Guest
Albright

Abi erken yaşta güvenli bağlanma üzerine çalışmalı mıyız yoksa bu 30’umuzdan sonra düşüneceğimiz bir konu mu?

Murat
Guest

Abi kızla kesiştim ardından gittim yanına konu açtım konuştum adını öğrendim vesaire sonra kaç kere kütüphanede yanyana denk geldik günlrrden bir gün kütüphaneye girdim gel gel diye el salladı gittim yanına merhabalaştık sonra oturdum ve tuvalete gitmek istedim adanalıyımda biraz yüzüm terliydi bi yüzümü yıkayıp geri gelicektim çantamı koyup tuvalete gittim sonra ben geri geldiğimde erkek arkadaşları gelmişti kulağına bir şey fısıldadılar ve diğer kız arkadaşlarının yanına gittiler sonra kızla karışık erkekler arkadaşları karşı tarafımıza oturdular ve bakıp bakıp güldüler daha sonra kızla bi kaç nasılsın napıyorsun tarzı sorular sordum oda test çözdüğünü ve benim naptığımı sordu bende kitap okuduğumu… Read more »

Edjo
Guest
Edjo

Yok ilk sinyali aldım yok ikinciyi bekledim yok reddetti ama bakıyor alev atıyor.. Kime ne? Olayın bir diğer parçası aslında senken bile sana ne? Bu başa gelen benzer olaylar biraz da yoğun olmakla ya da olmamakla ilgili bir durum. İşi gücü olan adam bunlara bakmaz.”ee hiç mi nefes almıyoruz biz” Boşluğunda da kafa yoracağı bahis bu olmaz. Ekstrem bir durumdur; o durumda da kafa karışırsa bloğu okuyun tekrar resetlenin.

Mahmut Fanboy
Guest
Mahmut Fanboy

Selam Mahmut emi hatunla uzun yıllardır tanışıyoruz mesafeyi korudugum ıcın friendzone a girmediğimi dusunuyorum hatun baya bi süzülmüş yüz yüze geldiğim de hafif bi oyunla güzel bi muhabbet ettik sonra whatsap dan ufak bi chatten sonra bulusmaya cagırdım hatun ıse baslayacagını soyledi ama alternatif bi zaman vermedi ben de senin kitaptaki cümleyi yazıp kapattım sonra hatun kolunu mu ne kırmıs isteyken onunla alakalı bir sey yazdım gulmus falan ama donmedim bir daha sence bir şansı daha hakeder mi ne dersin tekrar bir yoklama çekip buluşma ayarlamaya calısayım mı 2 kere deneme hakkımız oldugunu soylemıstın

Ahmet
Guest
Ahmet

Bir kız beni reddetti. Aramızda yaşanmışlık yok, kısa bir tanışma sadece. Sosyal medyasını takip etmiyorum, kendisi hakkında bilgi almaya çalışmıyorum, kendi işime gücüme bakıyorum. Ama hep zihnimi işgal ediyor. Neden? Başka bir kadın hayatıma girse bu durum değişir mi? Çözümü nedir? Umursamamaya çalışıyorum ama onu düşünmek ve reddedildiğimi hatırlamak beni rahatsız ediyor.

Alex
Guest
Alex

Kızla tanışalı 3 ay oldu. Bu 3 аyda henüz 3 defa buluşa bildik. Ben mesaj yazanda o da yazıyor ama diğer günlerde bana yazıb hatırımı sormuyor. 3-cü buluşmada görüşdüğümüzde ilk defa ona sarıldım o da şaşırarak bana sarıldı. Gidende de böyle yaptım ama gönülsüz sarıldığını fark etdim. Bir mekanda olduğumuz zamanlarda elinden tuttuğumda elini uzatar ama bir kaç saniye sonra geri çeker ve bunu yaparken mesafeli olmak sözünü duyuruyor. Kızın 22 benim 25 yaşım var. Bir türlü anlaya bilmiyorum benimle buluşuyor ama neden “play hard to get” oyunu oynuyor. Mahmut abi ne tavsiye edersin? Burdan bir ilişki çıkarmı zamanla?

Ghbbb
Guest
Ghbbb

Uzun zamandır kendimde fark ettiğim ve adını koymadan düzelttigim bir şey bu. Bir kız kesiyor mesela, gitmeden önce şunu şunu derim diye 1 dk bile düşünsem aşırı gerginlikten sesim Laz ziya gibi çıkıyor skjxjnxn. Daha sonra asla ama asla düşünmeyeceksin. Kızı gordunmu gideceksin görmediğin zaman bitecek. Bu hatta bu site için de böyle. Mavi hapliysan gir oku öğren lafım yok ancak kırmızı hap mentalotesini anladıysan bir daha girme. İlk buluşmada ne yaparım diye girme bu siteye. Allah büyük de gir. Kırmızı hap mentalitesi seni bir yere çıkarır zaten. Ben bu siteyi fazla okuyunca aynısı oluyor. “Asla uydu olma”, “friend zona… Read more »

Lyku
Guest
Lyku

Bunlar hep “prenses” sendromundan bence. Biz hep o masallarla büyüdük, sonrasında marionun kurtardığı prenses hep pırıl pırıldı. Prensesin oraya kadar nasıl geldiğini, neler yaşadığını, biz kurtarana kadar canavar ile güzel ve çirkin oynayıp oynamadığını falan hiç düşünmedik. Sonra bir bakıştan, bir gülüşten anlam çıkarmaya çalışır oldu gençler.

Oysa, karşısındakinin de bir insan olduğunu, büyük ihtimal ile (15 yaşında falan değilse) ilk gördüğü, konuştuğu erkeğin kendisi olmadığını, hisleri, duyguları, arzuları olduğunu bilince, o kadar da bir bakıştan anlam çıkarmaya çalışmayacaklar.

Melih
Guest

Mahmut Abi merhaba çok önemli kafama takılan Bi sorunum var 4 yıllık sevgilimle sürekli ayrılıyorduk falan geçmişte çok şey yaşandı bundan 1 ay önce evlilik konuşuyorduk sonra kendisi bi bahane üretip bizden olmaz diyip gitti bende şehir dışındaydım eve geçince yanına gider konuşurum tam net bi karar veririz dedim yok dedi istemiyorum dedi bende aradan 1 ay sonra eve döndüm ilk işim çalıştığı mağazaya gitmekti beni gördü bende bisey alir gibi yapıp yanjna gittim güldü sonra niye geldin konuşmak istemiyorum dedi bende herhangi kötü bir niyetim yok 5 dk biseyler içip konuşalım dedim istemiyorum falan dedi neyse bende dışarı çıktım… Read more »

ekrem35
Guest
ekrem35

selamlar,
1.5 ay önce ayrıldığımız 4 senelik eski sevgilim bitişin 1. haftasında insatagramdaki fotoğrafları silmişken şu an hala fotoğraflarına attığım kalpler, sevgili oldugumuzu belli eden yorumları vs silmemiş ve öne çıkan hikayelerinde yüzümün gözükmediği ancak birlikte oldugumuzu belli eden ( ayakkabılarımızı çektiğimiz, manzaraya karşı bacaklarımızın oldugu vs ) bazı fotoğrafları silmemiş.

Sizce ne yapmaya çalışıyor ? Kabak gibi her fotoğrafın altında benim yorumlarım vs var. Nedir yani bu ?

1 2 3