Bu kızın amacı ne?

Hem yorumlarda, hem de görüşmelerde açık ara en çok sorulan soru:

“Bu kızın amacı ne?”

“Bu kız ne yapmaya çalışıyor?”

“Bu kız”, genellikle oğlumuzun uzaktan kesiştiği, yakında flört ettiği, farkında olmadan yörüngesinde döndüğü bir kız. Yine sıklıkla da eski sevgili ya da flörtün bir aşamasında erkeği reddetmiş bir kadın.

Örneğin uzaktan kesişilen kızın hareketleri ile ilgili sorulabiliyor. Örneğin,

Mahmut Abi, kızla sürekli göz göze geliyoruz, gülümsüyor. Ben de gittim yanına tanıştık. Bir iki gün sonra kantine davet ettim reddetti. Fakat şimdi sürekli bakıyor. Bu kız ne yapmaya çalışıyor?

Bu “ne yapmaya çalışıyor” sorusunun içinde tabii ki gizli bir umut var: “Abi yoksa beni istemiyor gibi davranıyor ama gizli gizli istiyor mu?”.

Şimdi arkadaşlar bu sorulara her zaman cevabım şu: Bu soruyu düşünmeyin. Kızın yakınınızda, iletişim halindeyken ne yaptığına bakın. Bunun harici “abi kız bana 45 derece açıyla bakarken, gözlerini 20 Hertz ile kırpıp, dudaklarını 3 mm araladı, bu ne anlama geliyor, 2 mm olsa sormazdım ama bu kızın amacı ne?” gibi düşünceler size zararlılar. Evet zararlılar.

Bakın duygusal yatırımın ne olduğunu hatırlayın:

Duygusal yatırım bir kişinin düşünce ve duygularınızı işgal etmesidir.

Erkekler için ilişkilerin temel kurallarından biri ne idi?

İlişkinin her aşamasında kadının daha fazla duygusal yatırım içinde olmasıdır.

Evet arkadaşlar, “bu kız bunu neden yaptı”, “bu kızın amacı ne?” diye düşünmeniz, daha da kötüsü daha güçlü bir düşünme şekli olacak şekilde yazıya dökmeniz, o kızın sizin düşünce ve duygularınızı fazladan işgal etmesine yani sizin durduğunuz yerde duygusal yatırım yapmanıza neden oluyor. Bu kız özellikle size duygusal yatırımı az ya da azalmış (eski sevgili ya da flört) bir kız ise, bu soruları sormanız ve cevap aramanız, kızla aranızda bir şey olma ihtimalini azaltıp kendi ayağınıza sıkmanız demek.

Bu soruları sormayın ve düşünmeyin. Uzaktan bakan kızın ne yaptığı önemli değil, sizin bilmeniz gereken sadece iki şey var (1) gidip konuştuğunuzda sıcak mı, (2) sıcak konuşmalardan sonra teke tek buluşmaya geliyor mu?

Kızın yanına gittiniz ve konuşmak istediniz ama sıcak değil diyelim. Bilmeniz gereken şey bu. Sonra uzaktan bakması bir anlam ifade etmiyor. Bunun ne anlama geldiğini düşünmeyin bile. Ha bakmaya devam mı ediyor? Düşünmeyin. Gidin bir şans daha verin. 2 kere soğuksa, belki de utangaçtı düşüncesini çöpe atabilirsiniz.

Kız konuşuyor ama teke tek buluşma isteğinizi reddetti. Bitti. Bilmeniz gereken şey bu. Uzaktan yaptıkları bir anlam ifade etmiyor. Kızlar kendi aralarında “bu çocuk Merve’ye yürüdü” diye bakıp kıkırdıyor olabilirler. Sorun değil. “Merve aslında seni seviyor” hiç değil.

Sosyal Medyada Yaptıklarının Amacı Ne?

“Abi amacı ne?” olayının bir de tabii en yiğidi bile maymun edebilme kudretine sahip sosyal medya ayağı var.

“Kız beni terk etti, istemiyorum dedi. Peşine düştüm daha beter reddetti. Ama sürekli acılı parçalar paylaşıyor, bana gönderme yapıyor. Abi bu kızın amacı ne ya?”

Şimdi birincisi, sen no contact kuralı uygulasan, bunları bilmesen çok çok daha iyi olurdu. Ama hadi gördün, bunların anlamını düşünmek, seni eziklerden ezik yapıyor. Ayrıca bunların bir anlamı yok. Kız seni reelde terk etti, reelde yine reddetti. Bitti. Ne dediğine değil ne yaptığına bak.

Ama sosyal medyada yaptıkları?

Sosyal medyada yaptıklarının çoğu aslında “söz”, davranış değil.  Seni terk etti, sana ulaşmıyor ama sürekli acılı sözler, göndermeler paylaşıyor. Anlamı ne (daha doğrusu aslında beni seviyor mu)? Seni terk etti ve sana ulaşmıyor, burada başka bir bilgi yok. Sana ulaşırsa seninle buluşmak istiyor diye bir anlamı olur.

Abi ulaşmıyor ama hikayelerime bakıyor, yorumlarımı beğeniyor? Anlamı ne (abi aslında sevmiyor gibi davranıyor ama benim açığa çıkarmamı beklediği bir sevgi mi var)?

Bu kız sana ulaşmıyor. Buradaki tek somut bilgi bu.

Bakın tekrar ediyorum, bir kızın uzaktan yaptığı şeylerin anlamını merak etmeniz, zaman kaybı, boş bilgi değil düpedüz zararlı bir alışkanlık. Durduğunuz yerde ekstra duygusal yatırım yapıyorsunuz. Gündüz düşünden daha zararlı zira bence merak, daha da fazla duygusal yatırım yatıran bir şey.

Özellikle bir ilişki öncesinde bir kadınla flört ederken, bu tür sorular kafanıza gelmesin, geldiği anda da ne yapıp edip bunları düşünmeyin. Aman ha konuşmayın ve yazmayın. Bu hareketler sizin bu kıza fazla duygusal yatırım yapmanıza, belki olabilecek bir işin olmamasını sağlayacak şekilde kurulmanıza neden olur.

Ama abi buna engel olamıyorum!

Aslında başından engel olsan, bu aşamaya gelmezsiniz. Ama ne olursa olsun bir şekilde engel olmak zorundasınız. Bir köşeye kıvrılıp çocuk gibi “düşünmicem, düşünmicem, düşünmicem” diye kendi kendinize sayıklar mısınız, koyun mu sayarsınız, çakralarınıza mı odaklanırsınız ya da gidip tuvalette aynaya bakıp kendinizi sağlı sollu tokatlar mısınız bilmem. Ama bunu bir şekilde yapmayın. Kadınlarla başarınızın arttığını göreceksiniz.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

109
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
33 Comment threads
76 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
42 Comment authors
Merkez Orta SahamadammustaineJojoMatt Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Jdufiifjf
Guest
Jdufiifjf

Mahmut abi selam, bende bir problem var. Bir kızı hayat oyunuyla baglarsam dateim güzel geçiyor. Ancak baglayamazsam heyecandan elim ayağın titriyor. Eskiden hoşlandığım bir kız vardı, betaydim çıkma teklifi ettim olmamıştı. Kızın kafasına esmis, yazdı. Kızla iletişimim olmadığı için heyecandan oldum abi. Mesajlasmalarim lesti. O leş mesajlasmalara rağmen yine iyi geldi buluşmaya. Buluşmada o kadar gerginim ki, beni normalde görsen çok rahatımdir ama o bulusmada Belki yüzüm bembeyaz kesilmiştir. Kız konuştu konuştu sonra gitti… sınavdan çıktım sosyal çevre yapmadım sinav için. Zaten yanına rahatça gittiğim, şakalar yaptığım aramızda cansel gerilim yaratmış olduğum bir kız vardı. Benden hoşlanıyordu. Ona mesaj attım.… Read more »

Jdufififi
Guest
Jdufififi

Abi bu yorumu sana yazdıktan sonra rahatladım bayağı, sebebini bilmiyorum. Yine de cevabını merak ediyorum. Yazarsan sevinirim

Fil in the blanks
Guest
Fil in the blanks

İnstagram da gezinirken denk geldiğim videoyu eklemek istedim. Ve altına gelen kadınların yorumlarına. Bütün kadınların “aradığım erkek” , “bul beni aşkım” naraları, kadınların efendi erkek yerine piç adam tercihi gözler önüne seriyor.Ayrıca son zamanlarda eril enerji diye bir kavram türedi. Neymiş bu eril enerji…

https://www.instagram.com/reel/CwJuLvrtgJi/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Lyku
Guest
Lyku

Bir tık kurgu gibi ama olsun güzel örnek yine de.

Alfalık
Guest
Alfalık

Abi iki kez birlikte olduğum bir kız var. Üçüncü buluşma için davet ettim. Haftasonu planım var dedi, haftaiçi haberleşiriz dedi. Haftaiçi aramadı, daha sonra cinsel tandanslı bir hikayemi beğendi, bir gün sonra aradım. Tekrar görüşelim dedim. O gün için akşamına sözleştik, akşama doğru çok yorgunum önümüzdeki günlerde görüşelim dedi. Ben de bundan sonraki buluşma planını sana bırakıyorum o zaman dedim. Tamam dedi. Yaklaşık üç hafta oldu, haber çıkmadı. Kesinlikle ben yazmayacağım. Ancak Hikayelerine falan bakmayıp no contact yapmak mantıklı yoksa hikayelerine bakmamak pasif agresif bir hareket mi olur. Çünkü çok fazla düşünüyorum onu hikayelerine falan bakınca .

Nepp
Guest
Nepp

Böyle zamanlar için en güzeli , vaktinizde varsa sizi içine alacak pc oyunları. Benimde böyle hafiften oneitis yaptığım bir kız vardı , bir gün tüm günüm oyunla geçti ertesi gün kızın ismini unuttum. Kısa süreliğine odak noktası farklı yerde olduğu zaman beyni resetliyorsun. Tabii ki oyunlara kaptırıp iş ve sosyal hayatı es geçmemek gerekiyor ama arada bir böylesı fena olmaz.

Murat
Guest
Murat

Abi buna benzer kafamda soru işareti bırakan bir durum var senin yorumunu merak ettim. Hastaneye atandığım dönem başlayış için evrak teslimi yaptığım zaman tanışmıştım oda yeni atamaydı, çok samimiyetim yok. Şimdi durum şu ben ve kız yalnız olduğumuzda konuşma gerçekleşiyor gayet ilgili davranıyor ancak o tek olsun benim yanımda arkadaşım olsun selam bile vermeden yanımdan geçip gidiyor veya ben tek olayım o arkadaşıyla olsun aynı şekil yanımdan geçip gidiyor ben gözlerimi dikip baksamda görmezden geliyor acaba yanımda veya onun yanında arkadaşı varken benim selam vermemi bekliyor veya utanıyor mu ? Bu davranışını merak ettim tek olduğumda çok ilgili çok samimi… Read more »

rahmi koç
Guest
rahmi koç

Mahmut abi selam, benim 2 aylık kız arkadaşım mesaja geç bakma olsun, beni merak etmeme olsun hareketleri yüzünden sanki sevmiyormuş gibi hissediyorum. Fakat bana sürekli sevgi içerikli postlar atıyor instagramdan ordan burdan. Bu kız daha öncesinde bana kaçıngan bağlandığını da söylemişti ama bu durum canımı cidden sıkmaya başladı. Ona durumu açıklamalı ardından da eğer düzelmiyorsa terk mi etmeliyim?

Persona Non Grata
Guest
Persona Non Grata

Eski sevgilinin sosyal medyada takip atıp sonra geri çekmesinin meali nedir?

No contacta göre endişe aşamasına geçmiş olabilir mi?

cengiz
Guest

Abi merhaba, bundan yaklaşık 2 hafta önce bir kadınla tanıştım. Başka bir şehirde olduğumu daha öncesinde de söylemiştim, buradan ayrılacağımdan zaten kadını bi 10- 15 gün sonra hiç görmeyeceğim. Kinolar, cinsel gerilim doğru bir şekilde oldu, yakınlaşmalar da yaşandı. Bu akşam bir yerde oturuyorduk ve birkaç kişiyle muhabbetimiz oldu. Grup tamamen erkeklerden oluşuyordu, 4 erkek ve benim yanımdaki kadın olmak üzere bir yere geçtik. Yakınlığımız ilgilerini çekmiş olacak ki, “birlikte misiniz” diye sordular. Ben bilerek cevap vermedim, kız ise hayır, değiliz gibi bir şey söyledi. Ben de, “daha beni tavlayamadı” diyerek dalga geçtim. Arkadaş, “yenge adayı mı?” tarzı bir söylemde… Read more »

Kara Kartal
Guest
Kara Kartal

Merhaba Mahmut abi 1 yıldır devam eden ilişkimi dün gece bitirme kararı aldım. Aynı şehirde beraberdik ve üniversiteye gitmemiz sebebiyle uzak kaldık.Gitmeden önce bir kaç defa eski defterler ve farklı konular hakkında tartışıp konuşmayı yaklaşık 1 hafta kestik. Benden önce üniversiteye gitti ve bu zaman diliminde konuşmuyorduk.Ben yola çıkarken haber verdim ve soğuk bir cevap aldım ardından görüldü atıp geçtim.Ne o ne de ben 1 hafta boyunca birbirimizden haber alamayıp yazmadık. Snaplerine baktığımda gayet mutlu ve arkadaşlarıyla dışarı çıkıp gülüp eğlendiğini gördüm. Hata yaparak yazma gereksinimi duydum video da söylediği bir kaç söz için, ve ilişkimizi neden başkalarına kötülüyorsun diyince… Read more »

Imaginary
Guest
Imaginary

Mahmut abi bu yorum ne kadar doğru bilmesem de, henüz 18 yaşında olan bir kızın antinatalizm sempatisini nasıl yorumlarsınız?
Duvara uzak olduğundan kaynaklanan bir rahatlık mı ve bu durum çocuk yapma dürtüsünü zamanla körertmesine sebep olur mu?

maskülenlik çok yaşa
Guest
maskülenlik çok yaşa

Mahmut abi en çok bu benzer diye buraya soruyorum eskiden ulaşamadığım şimdide genç olduğum için ciddi ilişki yapmıyordum ilk buluşmada yiyişme veya sex olup kısa süreli ilişkiler takılıyodum ama merak ettiğim için ciddi ilişki metaryeli kızları değerlendirme kararı aldım Yaşım 23 hala çok genç aslında geçen bi kızla buluştum bu daha az et gösteren ve ilgi sömüren zeki bi mimarlık öğrencisiydi ama ilk buluşmada kinolarıma olumsuz yanıt verdi Normalde ben ilk buluşmada yiyişmezsem nextlerim ama ciddi ilişki metaryeli belki ağırdan alıyodur dedim ikinci buluşmayı o istedi ve kinolara yine boktan yanıt verdi elini tutuyorum ben ağırdan almak istiyorum dedi (tabikide… Read more »

Adil
Guest
Adil

Abi merhaba.Ben eski sevgilisi ve flortu tarafindan aldatilmis bir kizla konusuyorum 2 aydir.Kiz bana bir sicak yapiyor bir soguk yapiyor,inatci,ilgi belli etmeyen,ama ayni zamanda beni kirmaktan korkan biri.Bensiz de yapa bilirsin diyor.Bana yakisiklisin fizigin iyi kizlar seni ister diyor.Benim bir az cocukca olmam onun ciddi olmasi bir az zitt oluyoruz.Ben bu kiza cok ilgi veriyorum rahatsiz etmeyecek derecede beni seviyor da ama ilgi gormedigimde falan beni kullaniyor dusuncesi geliyor aklima sizden bir seyler nasihatlar duymak isterim.TESEKKUR EDERIM simdiden

for
Guest
for

Önceden bizi reddedip kendimizi büyük oranda geliştirdiğimiz ve değiştirdiğimiz bir süreç sonrası tekrar bizimle yakınlaşmaya başlayan kıza karşılık vermenin bir sakıncası var mı? İlişki materyali olabilir mi?

Anonim
Guest
Anonim

Merhaba Mahmut abi, kırmızı hapı aldım sayenizde kadınlarla alakalı çok şey öğrendim ve işime yarıyor. Takılı kaldığım yerler de sizden yardım istiyorum. Sorum şu 2 yıl önce bir kadınla flört ettik, çok duygusal yatırım yaptım, kadın bunu elbet fark etmiştir ama tanışma sürecemiz çok kısa gecti 1 ay kadardı. Ben yaptığım hatayı fark ettim ve bu kişide birkaç kırmızı bayrak gördüğümü düşünmüştüm ama buna karar vermek için çok kısa zaman olduğunu biliyorum. Sonuç ben yaptığım duygusal yatırımdan pişman oldum ama o artık bunu biliyor düşüncesiyle onu bırakıp yoluma devam etmeye karar verdim. Nazikce ikimizden olmayacağını söyledim oda buna fazla takmadı… Read more »

Jojo
Guest
Jojo

Mahmut abi merhaba, 10 yıllık normal karşı cins arkadaşım ona yazmadığım zaman 1-1,5 ay neden yazmadın diye sitem ediyor , normal yazdığım zaman 2-3 gün sonra ben yazmasam yazma tarzı konuşuyor , 1 kez telefonu başka bir erkek açtı ve artık arama dedi bende engelledim bana farklı bir kanaldan ulaşıp yada farklı numaralardan aradı mesajlar attı özür diledi bir süre sonra affettim , şimdi tekrar aynı döngü ayrıca evlilik yolunda birisi ile ben bırakmaya çalıştıkça o dost vs olduğumuzu söyleyip saçmaladığımı söylüyor ne yapayım. ( ailesi beni tanıyor )
Engellemek yada kalıcı no contact?