Bir boşanma macerası daha – Yeni gelişmeler

Bir boşanma macerası daha yazısını yazan Murat yeni gelişmeleri yazmış. Bu yazıyı okumadan o  yazıyı tekrar okumanızı tavsiye ederim.  Türkiye’de (daha doğrusu feminizmin aile mahkemelerine egemen olduğu her ülkede) aile mahkemelerinin ve boşanma davalarının neye dönebileceği konusunda iyi bir örnek. Bu sirki anlamak için aile mahkemelerinin her zaman şu varsayımla hareket ettiğini unutmayın : bir boşanmada erkek her zaman suçlu kadın ise kurbandır. “Suçlu” olduğunuz varsayımı cinsiyetiniz nedenlidir, sizin birey olarak kim olduğunuz önemli değildir.  – Mahmut Abi

Yeni gelişmeleri yazacağım.

Karar verilmeye yakın davanın hakimi merkeze atandı. Yaşlı tecrübeli bir hakimdi. Onun yerine daha önce aile mahkemesi davalarına hiç bakmamış, tecrübesiz bir hakime hanım getirildi.

Benim avukat, karşı tarafın davası iptal edilir, bizim açtığımız dava üzerinden devam eder boşanma diyordu. Çünkü elimizde kanıtlar vardı. Lehimize sonuçlanması çok yüksek bir ihtimal görünüyor.
Çünkü karşı taraf 50bin maddi 50bin manevi tazminat ve 2500tl nafaka istiyordu. Ha burda isterse 1trilyon istesin önemli değil. Bol keseden istiyorlar usulen, ne koparirsak, hakim ne verirse mantığındalar. Eee hakimlerin de ne mantıkta olduğu kimin tarafını tuttuğunu tahmin ediyorsunuzdur. Yine de belirli oranlara göre karar vermek zorunda kalıyorlar. Çünkü bi üst mahkeme var, o da olmasa vay haline erkeklerin. Ha sanmayın ki üst mahkeme de adalet diye bişey var, ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar sadece.

Benim mal adına eski bir arabam haricinde bişeyim yok, atıyorum 5bin maaş alan birine, çocuk da varsa ve okula gitmeyecek kadar küçükse 800 TL civarı nafaka kesiyorlar.

Neyse bu hakime hanım son davada kararı açıklarken birden durdu ve aniden 5 dakika ara diyerek salondan çıktı. tekrar geldiğinde dava iki hafta sonraya ertelendi dedi ve kaçarcasına salondan çıktı.

Şaşkina döndük. Hakime hanım resmen erkek lehine sonuçlanacak davanın kararını veremedi. Vermekten kaçındı.

Ve iki hafta sonra ne oldu biliyor musunuz. Her iki tarafın davasını reddetti. Yani hiç bir karar vermemek adına böyle bir karar açıkladı.

Onca iddiaya ve delile rağmen karşı tarafın davasını reddetmesi bekleniyordu zaten, çünkü karşı taraf barışmak istiyordu ve de bunu ispatlamistim.

benim davamin reddedilme sebebi ise arabamla babasının evine bırakmammış. Evet sadece bu. Akıllara zarar dimi. Bu barıştığımızı gösterirmiş. Ulan kadın evi terketmek üzere evden çıkmaya çalışıyor, babası da o sırada kızımı al getir otobüsle gönderme diyor. 45 derece sıcaklık, küçücük yavruma kıyamıyorum. Arabamla götürdüm diye barışmış mı oluyorum geri zekalı hakime hanım.
Tabi bu.hakime nin aptallığı değil, başka bahane bulamadığı için bunu yazmış. Arabayla bırakma olmasaydı eminim başka bir bahane bulurdu. İnsan başka birşey uydurur, yani bu kadar da ucuzu basiti olmaz be.

Benim avukat itiraz etti, bölge mahkemesinden tekrar aynı hakime geldi dosya. Tekrar inceleyip bi karar vermesi ve davaları neden iptal ettiğine dair gerekce göstermesi gerekiyor. Ama böyle bir aptalın elinden hiç umudum yok. Acaba ne manyakca bir karar verir diye bekliyorum sadece. Ha geçen süre felan da umurlarinda değil.

İki senedir ayrı yaşıyoruz. Davaların reddedilmesi demek süreci yaklaşık bir sene uzatmak demek. Böyle adi hakimlerin eline düşmeyin de ne ederseniz edin kardeşim.

Evlilik öncesi çok tartışma oluyorsa, kadın sizin yolunuza gelmiyorsa, sizin önderliğinizi reisliginizi tanımayacak tutumlar sergiliyorsa, eşya manyağı çıkarsa, annesinin ve çevresinin ağzına bakıp sizden bişey talep ediyorsa, hayat müşterek diyorsa (kadın için anlamı şudur;benim sözüm geçsin), bir kere evleniyorum deyip size saçma gelen bişey istiyorsa, kaçın kardeşim, kendiniz için, kendinizi kurtarmak için bırakın o kadını.

Konuk YAzar : Murat

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

19
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
6 Comment threads
13 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
ArcherMahmut AbiRoccoinvadedpolandTartışmaModeOnAlphaisloading Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Jau
Guest
Jau

Ne denir ki bu duruma geçmiş olsun. Yaptığınız son uyarı hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Evim üç katlı olsun, bana iki araba alsın, eşyam şöyle olsun, bir gün giyip dolaba kaldıracağım gelinliğe bir araba parası bayayım tarzındaki kadınların bunu yapma sebebi (gördüğüm kadarıyla) diğer kadınlarla içinde bulundukları yarış. Eltisiyle, görümcesiyle, kız kankasıyla ve bugünlerde en çok da instagram’daki hayatlarla yarışları. Aynı şekilde evlenecekleri erkeği de erkek olarak değil, diğer kadınların kocalarıyla yarıştıracakları süs köpeği olarak görüyorlar. Saygı beklemeyin zaten böylelerinden. En kötüsü de, ne kadar verirseniz verin, gözlerini doyuramazsınız. Sürekli yeni şeyler çıkar. Bir diğer nokta da sorunlarını annesine, komşusuna,… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Evim üç katlı olsun, bana iki araba alsın, eşyam şöyle olsun, bir gün giyip dolaba kaldıracağım gelinliğe bir araba parası bayayım tarzındaki kadınların bunu yapma sebebi (gördüğüm kadarıyla) diğer kadınlarla içinde bulundukları yarış. Eltisiyle, görümcesiyle, kız kankasıyla ve bugünlerde en çok da instagram’daki hayatlarla yarışları.

Bu yarışı erkekleri erkek adam değil beta sağlayıcı olan kadınlar yaparlar genelde. Beni erkek olarak tatmin edemiyorsun madem, o zaman aradaki farkı ödeyerek tatmin edeceksin olayı. Size arzusu olan ve erkekliğinizin tatmin ettiği kadının bu tür yarışlara girme ihtimali azalır.

Jau
Guest
Jau

Bunlar bir yana da, erkekler hangi mantıkla bir günde tüm maddi birikimini harcayabileceğini gördükleri bir kadınla evlilik gibi maddi ve manevi şeyler paylaşacakları kuruma girebiliyorlar anlamış değilim.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Kukuya gereğinden fazla değer biçilen, açlığın tavan olduğu bir ülkede yaşıyoruz malesef.

Çevirmen Hoca
Member

Gençler ülkemizde öyle saçma sapan adetler ve beklentiler var ki en ileri görüşlü diyeceğiniz kızlar bile düğün zamanı zombi gibi “altın altın!” vs diye geziyor. İşin parasını geçtim, artık evlilik gelenekleri kadının erkeği yanında süs köpeği yaptığı, yüzde 99 kadın fantezilerine hizmet eden bir kurum. Evlenmeyin demiyorum ama bir kızla 2 sene flört etmeden ve özellikle çerçeveyi asla ama asla bozmayın. Sizi de maddi konularda herhangi bir şeyi almadığınız zaman yüzüğü atmakla veya ayrılmakla tehdit eden kadınlar da asla evlenmeyin. İşte o noktada “aman ilişkimiz aman sevdamız” diye (ama kadın niyeyse o sevdayı bitirmeye hazır olacak kadar acımasız) taviz verince… Read more »

Jau
Guest
Jau

Her kadın öyle değil. Yakın zamanda bir arkadaşım evlenecek mesela, ilk zamanlarda öğrenci evi benzeri bir yerde kirada yaşayacaklar. Nişanlısı daha yeni çalışmaya başladı. Arkadaşım diye demiyorum, kız gayet güzel.

Koz
Guest
Koz

Burada ki sorun, her kadının aynı olması değil. Adamın anlattığı şey, devletin kadınların eline bu silahı vermiş olması ve amlarının keyfine göre kullanabilmeleri. Bu silahla; Vurup yaralayabilecek, Vurup öldürebilecek olmaları. Evlilikten uzak durmak, evlilik içerisinde ki sorunları protesto etmenin bir yolu. Ve bugün ülkemizde, Meriç-Beta-Mavi Haplı gibi terimlerle kendi cinsiyetini unutmuş adamlar toplanıpta bu sorunları protesto etmek amacıyla evliliği reddetmiş olsalar, bunu da en sert halde kamuya sunsalar evlilik adına sorun dediğimiz bir çok şey kendi kendine düzelebilecek ölçüde. Bu şey şunun gibi; Bir odada küçüklüğünden beri bakımını üstlendiğiniz bir timsah ile aynı odaya kapatılıyorsunuz. Ama yiyecek namına hayvanın yiyebileceği… Read more »

Çevirmen Hoca
Member

Kadının gerçek karakteri çocuk doğurduktan sonra ortaya çıkar. Zaten etrafımda çocuğu olmayan çoğu çift mutlu, çocuğu olanlar ilk 1-2 sene onun verdiği sıkıntıyla direkt erkeğe sarmıyor, ben sana kölelik hizmetçilik ediyorum demiyor ve seksi de mümkün olduğunca kesmiyorsa o zaman kadın iyiymiş veya erkek yeterince maskülen duruş sergilemiş diyebilirim. Evlenmeden önce hiçbir kadını tam olarak tanımak mümkün değil, hatta çoğunun karakteri de düğün sürecinde negatife yakınsıyor.

Yaşlı Amca
Guest
Yaşlı Amca

Eskiden evlilik demek bir ömür iyi günde kötü günde beraber olmak demekti hoşgörü sevgi emekti

Bir çınar ağacıydı yeni nesillerin gölgesinde dinlendiği

Şimdiki zamanda aynı yatağa girdiğin çoluk çombalak sahibi olduğun kişiyle mahkeme-dava-şikayet- iftira – nafaka tazminat olaylarına giriliyor geçmişi yok ediyorlar

Aile kurumunun böyle piç edilmesi çok acı…

Koz
Guest
Koz

Selamlar, Mahmut abi, bugüne değin yazılarından gördüğüm, anlam çıkarttığım evlilik adına; Evleneceğimizi kadını iyi seçmemiz gerektiği, herkesin evlilik “Ticarethanesine” girmemesinin sağlıklı olacağını, kendi değerlerimizi oluşturup bunları korumamız gerektiğini, bildiklerimizin çok ötesinde bir dünyaya götüren Red Pill, Pua, gibi kadın erkek ilişkilerinin geliştirilmesini konu edinen, özünde erkeğin kendisini ileriye götürmesini öğütleyen ve öğreten alanlarda kendimizi geliştirmemiz gerektiğini, her ne olursan ol aldatılma riskinin 0(sıfır)% asla olmayacağını öğretiyorsunuz, bugüne kadar da bunları savundunuz. Bunlar için minnettarım.. Yine de evlilik yoluna girmek isteyen arkadaşlarımız için detaylı bir konu hazırlanabilir mi acaba ? Ülkemizde, dünya da evlilik konusu nasıl işleniyor ? Neler yaşanıyor ?… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Mahmut abi, bugüne değin yazılarından gördüğüm, anlam çıkarttığım evlilik adına; Evleneceğimizi kadını iyi seçmemiz gerektiği, herkesin evlilik “Ticarethanesine” girmemesinin sağlıklı olacağını, kendi değerlerimizi oluşturup bunları korumamız gerektiğini, bildiklerimizin çok ötesinde bir dünyaya götüren Red Pill, Pua, gibi kadın erkek ilişkilerinin geliştirilmesini konu edinen, özünde erkeğin kendisini ileriye götürmesini öğütleyen ve öğreten alanlarda kendimizi geliştirmemiz gerektiğini, her ne olursan ol aldatılma riskinin 0(sıfır)% asla olmayacağını öğretiyorsunuz, bugüne kadar da bunları savundunuz. Bunlar için minnettarım. Burda en öncelikli olarak evlenmek istiyorsan erkek olacaksın, erkek olmaktan korkmayacaksın ve sana öncelikle erkek olarak arzu duyan (AROUSAL – alfa siker) ve sağladıklarını 2. planda gören… Read more »

Koz
Guest
Koz

Önerilerin, tavsiyelerin, sözlerin benim için çok değerli, teşekkür ederim Mahmut abi.
Abi eğer ki mümkün olabilirse, Avukat bir arkadaş ile röportaj yapılabilir bir durum yakalanırsa,
Röportajda sorulabilir sorular konusunda bizlere de söz hakkı verebilir misin ?

Mesela, Bir avukat arkadaş ile röportaj yapacağız, sormamızı istediğiniz sorular var mı ? Diyerek, bizlerin de sorularını avukat arkadaşlara iletebileceğiniz bir şey olabilir mi ?
(Bir post, veya bir twit, veya google anket tarzı bir şey)

SpookyScary
Guest
SpookyScary

eğer hakim hanım yeni ise bil ki hukuku bildiği için değil YANDAŞ olduğu için orada.Zamanında ergenekon şimdi ise fetö idası ile kendilerinden olmayan bir sürü hakimi(fetöcü de olmayan)attılar ve kendi yandaşlarını doldurdular.Yapabiliyorsan siyasi güç kullanmaya çalış.
Artık çoğu dava hukuk bu diye değil başsavcı başyargıç ya da il başkanı bunu istiyor diye böyle oluyor.Yapabiliyorsan gerekli olan siyasi taraftan göster kendini ve bir şeyler yapmaya çalış ,emin ol ki göz önüne alınıyor.
Gene sinirlendim .Ailem hukukçu ve zamanında bazıları ergenekondan hakimlikten alındı içerideki az miktarda kalmış hukukçuları da fetöcü diyerek aldılar oysaki adamların çoğu kemalist.
Geçmiş olsun ve kolay gelsin.Umarım sancın çok olmaz

SpookyScary
Guest
SpookyScary

genç biri olarak soruyorum Türkiye’de bildiğim kadarıyla evlilik sözleşmesi adliyeler tarafından geçerli sayılmıyor sadece mal paylaşım beyanamesi var ama bu da nafaka almaya engel değil.
Yurt dışında konsoloslukta evlenerek evlilik sözleşmesi yürürlüğe sokulabilir mi?yabancı biri ile evlenirken onun ülkesi üzerinden yürürlülüğe sokulabilir mi?
Dünyanın geri kalanında da nafaka durumu böyle mi?Öğrenciyim ve mühendislik alanında hedeflerim var ve çalışıyorum japonya’ya gitmek istiyorum örn japonya’da da kadın lehine mi bilgisi olan varsa teşekkürler

TartışmaModeOn
Guest
TartışmaModeOn

Evet, yurt dışında hangi ülkede bu tarz saçmalıklar yok harbiden?
Oraya kaçalım en temizi

Mahmut Abi
Admin

Bildiğim kadarıyla doğu avrupa daha iyi. emin değilim.

Roccoinvadedpoland
Guest
Roccoinvadedpoland

Doğu Avrupa en leş yerdir. Alpha muamelesi gördüğünüzü sanıp beta ineği olduğunuzu anlamanız uzun sürebilir.

Mahmut Abi
Admin

Hocam belli bir farkındalığı olan adamı nasıl çaktırmadan sağacaklar anlamadım?

Archer
Guest
Archer

Ne olursa olsun tanıdığın tanıdığının tanıdığı avukatla yola çıkmayın, yarı yolda bırakıverir karşı tarafla anlaşma olasılığı olmayınca. Tanımadık bir avukat bulun. Davayı karşı taraf açmışsa, karşı tarafla anlaşmaya da çalışmayın, anlaşacaklarsa zaten onlar sizi bulur.