Üniversiteye yeni başlayanlara tavsiyeler Türkçe Podcast (kızlar konusu ve daha fazlası)

Üniversiteye yeni başlayacak olan arkadaşlara tavsiyeler verdim ama üniversiteye başlayalı çok olmadıysa da sizin için faydalı olabilecek bir yayın oldu.

Arkadaşlar, Youtube kanalına Katıl da ekledim. Kısa süre içerisinde oraya da video koyacağım.

Aşağıda yayının Youtube videosu var. Yayına Spotify kanalımızdan da ulaşabilirsiniz.

00:00 Üniversiteye yeni başlayanlara tavsiyeler
00:26 Kızlarla ilgili tavsiyeler
12:28 Genel üniversite tavsiyeleri
18:30 Soru #1 – Alkol sigara kullanmıyorum, üniversitede zorluk çeker miyim?
19:15 Soru #2 – Üniversitede iş kuruyorum, üniversite bitince başka üniversite okuyayım mı?
20:50 Soru #3 – Üniversitede sosyalleşmesem ve ineklesem normal olur mu?
22:35 Soru #4 – Üniversitede kızlarla iyi iş çıkarmak için kendi evinde kalmak mı lazım?
24:54 Soru #5 – İyi bir üniversite / bölüm aile ile kalmak mı, daha kötü bir bölüm ama kendi başına kalmak mı?
25:45 Soru #6 – İstanbul’da üniversite okumak mantıklı mı? Depremden çekiniyorum.
25:59 Soru #7 – Ailemle yaşıyorum o nedenle kızlarla sonuna kadar gidemiyorum. Ne yapayım?
27:58 Soru #8 – Tıpçılar nasıl sosyalleşebilirler?
29:07 Soru #9 – Alkolsüz – sigarasız sürekli bara giden arkadaşlarla nasıl sosyalleşeceğim?
29:50 Soru #10 – Lisede çok sosyaldim, İstanbul’da üniversitede sosyalleşmekte zorlanıyorum.
33:03 Soru #11 – Üniversitede kaç aktivite kulübüne gitmeli?

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

38
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
14 Comment threads
24 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
cevooRobertsonKemalAsiÜni1 Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kurt
Guest
Kurt

Üniversitede kızlar grup olarak erkekler grup olarak takılıyor. Kızı yalnız yakalıyorum, yanına gidiyorum. Her şey okey. Sonra kızı her gördüğümde kız grubunda oturuyor ben erkek grubundayim. Yanına nasıl gideyim? Kız bir iki bakıyor ama napim yani? Bakıyorum is gitmiyor salıyorum. Böyle böyle birkaç kızla denedim hepsi aynı şeyden dolayı olmadı. Birkaçının numarasını aldım sohbet sarmayinca bıraktım. 1/2 sohbetten sonra bri şey çıkmayacağı belli oldu zaten. Şimdi adım çıktı düşüncesi beni geriyor. İçlerinden bazılarının birbiriyle arkadaş olduğunu biliyorum. Ne yapmam gerek? Ya da gereksiz kuruntu mu?

Basharikforyou
Guest
Basharikforyou

Merhabalar Mahmut Abi. Öncelikle 15 yaşındayım, liseye gidiyorum ve genel olarak özgüvenli biriyim lakin hem kız hem de erkeklerde karşılaştığım bir sorun var. Ben tanımadığım biriyle (kız,erkek farketmez) ilk muhabbeti gayet iyi başlatıp çevirsem de ilerletemiyorum. Yani ilk tanışma ve muhabbet evresi iyi geçiyor ama muhabbet derinleşmiyor. Özellikle erkek arkadaşlarda bu durum daha belirgin. Biriyle gidip tanışıp muhabbet etmekte sorun yok ama 2. 3. muhabbet başlasa da 2 3 cümle sonrasında bitiyor. Napabilirim bu durumda sence ? Şimdiden teşekkürler.

Çok Uzak Bir Galakside
Guest
Çok Uzak Bir Galakside

Abi selamlar. Yazı biraz uzun olacak. 20 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıldır redpill ile ilgileniyorum. Bu sürecin bana iyi katkıları olduğunu kabul etmem gerekiyor. Kadınlarla olan ilişkilerimi de iyileştirdi. Ama hiçbir zaman kadınlar konusunda istediğim rahatlığa ve doygunluğa ulaşamadım. Onun dışında kırmızı haptaki her şeyi yaptım. Spora gidiyorum, kaslı olmasa da iyi bir fiziğim var, giyimim iyi, güzel hobilerim var, sosyalleşmeye çalışıyorum, iyi denilebilecek bir üniversiteye gidiyorum vs. Fakat son zamanlarda “kendimin en iyisi olmalıyım” düşüncesi öyle mükemmeliyetçi bir hale geldi ki mükemmel olucam derken kendimi geliştiremez oldum. İnsanları “bu kız düşürür, bu düşüremez” diye ayırmaya başladım. Bunların sebebinin de… Read more »

Devo
Guest
Devo

Mahmut abi sana bir sorum olacaktı. Geçen sene bi kızı beğendiğimden ona gidip, kahve içip tanışmak istediğimi söyledim. Kız da teşekkürler deyip geçti. Şimdi benim aklımda ki soru şu : (Kızın reddedip reddetmemesinden gram rahatsızlık duymadım).

Şimdi yaptığım şey ilgimi doğru yoldan belli etmek mi oldu yoksa direkt böyle bir şey yapmam çok mu saçma kaçtı ?

cevoo
Guest
cevoo

abi podcasti dinledim, benim sosyal fobim vs hiç yok ama introvertim pek arkadaşım yok ve ve okulumun kampüsü küçük, kulüpleri de çok faal değil

Kurt
Guest
Kurt

Mahmut abi selam, üniversiteye yeni başladım. Bir kıza yürüdüm. Kendisi bana numarasını verdi. Mesaj attım 2 gün sonra okeydi. Sonra birkaç gün sonra yine mesaj attım. 1 saat sonra cevap verdi. 10 da mesaj attım 11 de cevap verdi. Uykum vardı sabah yazarım dedim mesaj bırakmadım. Sabah da yazınca hemen cevap verdi. Bir sonraki mesajıma görüldü bıraktı. Ben de görüldü attığı için mesajlaşmayı bıraktım. Birkaç gün gözüme gözükmedi. İki gündür bana sağda solda selam veriyor. Mesaj atıp yoklamam mi gerekir yoksa onun mesaj atmasını beklemem mi?

Kirik
Guest
Kirik

Tipciyim. Çok doğru hepimiz içimize kapanigiz. Bunu fakülte bize empoze ediyor. Derslerimize hocalar siz tipcisiniz eften püften bolumdekiler gibi gexemezsiniz siz onlardan farklısıniz vs diyor. Ailem asla ama asla doktor olmayan biriyle evlenme diye haftada bir tembihliyor.

Stajyer
Guest
Stajyer

Mahmut abi, üni hazırlık ve 1. Sınıfta çok partiye çıktığım için ve çokta kız götürdüğüm için arkadaşlarım sanırım bunu marifet olarak görüp başka insanlara anlatıyor. İnsanlar beni playboy olarak görmeye başladığını hissediyorum. Örneğin yeni tanıştığım bir arkadaşım bana şunu nasıl yapıyorsun bunu nasıl yapıyorsun gibi sorular soruyor ve bundan rahatsız olmaya başladım. Her ne kadar derslerimde kariyerimde başarılı olsamda böyle görmeleri hoşuma gitmiyor. Sence bu durumdan kurtulabilir miyim ?

Gerçek bu
Guest
Gerçek bu

Bu kadar ego kokan bir yazı daha görmedim. Bu kafayla gidersen ömrün boyunca kadınlara doyamazsın. 1 hafta sevgilisiz kalsan aldatılsan ya da reddedilsen depresyona girersin. Salaksın aq

Inarius
Guest
Inarius

O kadar partiye çıkıyor ve çıktığı bu partilerde sözde onlarca kadın götürüyor. Ama gel gör ki, kendisine Playboy diyen birkaç elemana haddini bildirmekten aciz. Birkaç elemana haddini bildirmekten aciz bir mahlukat nasıl oluyorda onlarca kadını kendisiyle yatmaya kanalize ediyor?

Cevap : La Fontaine’den Koca Koca Y*rraklar!

Şu söylediğin yalanın bedeli Osmanlı Devleti’nde 200 falaka. Yatırın, bağlayın vurun gavura! 🫵😁

sakin ol şampiyon
Guest
sakin ol şampiyon

mahmut abi selam, üniversiteye yeni başladım. Tıp okuyorum, bölümde sevgili yapmak çok zor. Kızların çoğunluğu grup. kalan kızlar da hb4 civarı hep ve ayrıca üniversitede sevgili yapma ortamı yok. Haftasonları ingilzice kursuna gidiyorum. kulüplere katılamıyorum. Ne yapmam gerekir? Konserlere vs gitmek dışında aklıma bir şey gelmiyor.

memo
Guest
memo

mahmut abi selamlar. hazırlığa yeni başladım kızlara yürüme amacında değilim fakat hem kız hem erkek olarak kendimde muhabbet açma, muhabbete dahil olma baskısı hissediyorum. yani şu an iki arkadaş oturuyor(kız erkek) onların yanına gitme imkanı varken gitmemek korkaklıkmış gibi geliyor, ya da muhabbet açma imkanım varken açmamak da aynı şekilde. çok büyük bir sorun değil fakat yapmazsam kendimi değişmeyecekmiş gibi hissediyorum. yeni tanıştığımız insanlarla muhabbete girme konusunda güdülenmek bizim için avantaj olmaz mı

Üni1
Guest
Üni1

Mahmut abi selam , üniversite 1. Sınıfa başladım bölüm bilgisayar mühendisliği. Okulun ilk 2 haftası kalıcak yer sorunu olduğundan oryantasyona bile gidemedim. Şimdi sınıf çok kalabalık ve millet kaynaşmış, arkadaş grupları kurulmuş. Zil çalar çalmaz herkes tayfasını alıp uzuyo mesela. Bende aşırı sosyal biri değilim dahil olamadım. Tenefüslerde denk geldikçe geçen sene hazırlıktan tanıdığım insanlarla takılıyorum. Ne yapmam lazım insanlar gruplaştığı için sonradan dahil olmakta zorlanıyorum

Asi
Guest
Asi

Merhabalar mahmut abi 10 gündür bir hatunla takılıyorum öpüşüyoruz yiyişiyoruz iyi güzel işi sevişmeye de götürmek istiyorum ama öğrenci olduğum için ve aile evinde kaldığım için eve davet edemiyorum kıza direkt otele gitmeyi ima etsem barzoluk etmiş olur muyum

Kemal
Guest
Kemal

Selamlar. 23 yaşındayım ve iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyorum. Ne yazık ki covid yüzünden 5.senem olmasına rağmen okulda sosyal olarak aktif olarak bir öğrenci olmadım. İlk iki sınıfı online okudum ve üçüncü senemde Erasmus programı ile yurtdışında 1 sene okudum. 4.senemdeyse yalnızca 1 dönem yüzyüze okula gittim ve sonra şubat depremiyle okullar yine kapandı. Haliyle durum böyle olunca da erasmus dışında kızlarla bir tecrübem olmadı. Şu an ise 5.senemde hem çalışıyorum hem de kalan derslerimi vermeye çalışıyorum. Okul dışında işten ve bulunduğum spor gruplarından birçok erkek arkadaşım bulunmakta ancak sosyal becerileri yerinde olan ve kendine ifade edebilen biri olmama… Read more »

Robertson
Guest
Robertson

Mahmut abi selam. Üniye başladım yaş 21. Saçıma yüzüme giyimime aksesuar parfüm falan bu tarz şeylere çok dikkat ederim yani ünideki erkeklere göre dikkat çektiğim kesin çünkü çoğu paspal. Sıkıntı şu kızlarla tanışıyorum ama bir kızı örnek vereyim. Arkadaş ortamından tanıştık. Kulüpler yeni başladı bende muhabbetini açtım. Dedim dans kulübüne gittim ortam harikaydı hoca da esprili birisi falan dedim kızın çok ilgisini çekti. Dedi ben de 2 kulübe katıldım ama tekim. Sen benle gel ben de senle dans kulübüne gelirim. Okey dedim. O gün numarasını almamıştım kızın. Bir sonraki görüşümde numarasını aldım. Şimdi yazacaktım da daha kız benim numaramı kaydetmemiş.… Read more »