Erkeklerin “duvar” konusunda endişelenmemesi gerektiği miti

Bu yazı çocuk yapmak isteyen erkekler ve genç erkekler için ki çoğunuz öylesiniz. Hacı ben yaşlanana kadar genç kadınlarla takılırım ya da evlensem bile çocuk yapmam ve gerisi beni ilgilendirmez diyen 35 yaş üstü biriyseniz evet daha zor olsa da eğer oyununuz iyiyse, fitseniz ve finansal olarak sağlamsanız bunu yapabilirsiniz. Bu yazıyı pas geçebilirsiniz. 30 yaş altındaysanız okuyun zira bu konudaki fikriniz (bu yazıyla alakasız olarak) büyük ihtimalle değişecek.

Pad Stedman’dan acımasız gerçekler. 35 – 40 arasında erkekler için dedikleri biraz abartı olsa da gerçeklik payı var. O nedenle paylaşmak istedim.

İnternetteki en yıkıcı, en mantıksız tavsiyelerden birisi de, erkeklerin “duvar” konusunda endişelenmemelerini söyleyen kırmızı hap tavsiyesi.

Erkeklerin çocuk yapmak için “potansiyel” olarak daha çok vakti olduğu doğru olsa da, çocuk yapma potansiyelinizi devam ettirmek için daha da genç kadınlarla birlikte olmanız gerekli.

Fit ve finansal olarak sağlam durumda olsanız bile, 35 yaşını geçtikten sonra bunu yapmanız zorlaşır. Uygulamalarda 20’lerinde kadınlarla eşleşmeniz seyrekleşir. Sosyal çevreniz, aynı yaşlarda çiftlerle dolmaya başlar.

40 yaşına geldiğinizde, bu zorluklar size karşı kurulmuş bir komplo teorisi gibi görünmeye başlar.  Karşınıza çıkan her opsiyon ya doğurganlığının sonlarındadır ya da doğurganlık dönemini geride bırakmıştır.

Özellikle 35 – 40 yaş arası yine de doğurganlığı sonlarda olmayan kadın bulmanız zor değil ama 40’ından sonra her geçen yıl, bahsettiği şey daha da doğru hale geliyor.

Genç kadınlarla buluşsanız bile, yaşıtınız bir erkeğe göre çok sıradışı bir yaşam sürmeniz gerekir ve daha genç insanlarla takılmanız gerekir (bunun da kendine has problemleri var).

Buna tam olarak katılmıyorum zira kendinden 10 yaş büyük bir erkeğin yaptıklarına uyan genç kadın bulmanız mümkün ama arkadaşlar, dediği kısmen doğru.

Ya da, kadınlarsa soğuk yaklaşmayı öğrenmeniz gerekir. Bu kolay değil ve kendini adamayı gerektirir.

Kendini adamayı gerektirir demek abartı ama zor olduğu ve daha fazla çaba gerektirdiği gerçek. Fakat yürümeyi öğrenmeyi çoğu erkek 40’larına bırakmıyor. Bırakmadığınızı umuyorum.

Bunu hayatınızın ortasında kolayca öğrenebilirmişsiniz gibi davranmak saçma.

Evet, evlenmeseniz bile bunu daha önce öğrenmeniz çok daha iyi.

Bu arada daha yaşlı bir erkeğin seks için daha genç kızları tavlayabilmesi ile onu çocuklarını yapmaya ikna etmesi aynı şey değiller.

“Çocuklarını yapmaya ikna etmesi” lafı ezik olmuş be Pad. Kadının çocuklarını yapmayı istemesi daha doğru.

Çoğu zaman kadınlar çok daha yaşlı erkeklerle çeşit olsun diye yatabilirler.

Doğru.

20 – 59 yaş arası erkeklere düzenli olarak danışmanlık yapıyorum. Eğer çocuk istiyorsanız kadınlarla buluşma konusunda gerçeklik şu:

20’lerinde: Çözmesi kolay bir problem

20’lerinin ikinci yarısında evet. İlk yarısında değil.

30’larında: Çok çözülebilir bir problem ama değişiklikler yapmanız lazım ve zaman kaybedemezsiniz.

Doğru.

40’larında: Çok fazla çaba ve ciddi yaşam stili değişiklikleri gerekir.

50’lerinde: Hayatın birçok yönden tersine çevrilmesi gerekir ve ekstrem bir kendini adama gerektirir.

Paradoks şu ki yaşlandıkça daha fazla değişiklik yapmanız gerekir ama değişiklik yapmak daha da zorlaşır.

Bu, 40’ında ve 50’sinde olan erkekler için çok geç anlamına gelmiyor, çok geç değil.

Evet çok geç değil ama hiç çocuk sahibi olmama ihtimaliniz ciddi oranda artıyor.

Ama sizin başa çıkabileceğinize göre çok daha fazla zorlukla karşılaşacaksınız. Şarap gibi yıllansanız bile (ki böyle olması en temel gereksinim), oyunu hayatın ileri yaşlarında öğrenmek , başka her şeyi öğrenmek gibi, daha da zorlaşıyor.

Oyunu daha önceleri öğrenseniz bile, doğurganlık penceresinde bir kadınla çocuk yapmak üzere birleşmeniz yine de zorlaşıyor.

Ama daha genç kadınlara ulaşmak asıl problem. Eğer (genç kadınlara ulaşımı kolay olan) çok spesifik bir alanda çalışmıyorsanız, bu sorun büyük zorluklarla uğraşmadan aşılmıyor.

Bu nedenle, sırf erkeksiniz diye 10 yıllarca daha fazla zamanınız olduğunu söyleyenlere inanmayın. Teknik olarak doğru olabilir.

Biri adama yorumlarda teknik olarak bu doğru olabilirse neden mantıksız diyorsun diye sormuş. Pad Stedman’da teknik olarak mevsimi geçtiğinde, güz aylarının sonlarında ağaçta elma bulma ihtimalinizin olması, elma toplamayı güze bırakmanızın saçma olduğu gerçeğini değiştirmez diye cevaplıyor.

Pratik olarak ise doğru değil. Genç kadınlarla buluşmaya çok geç başlarsanız, aile kurma ihtimaliniz zaman içinde azalır. Gerçek “kırmızı hap” budur. Bununla (bu acı gerçekle) şimdiden yüzleşmeniz çok daha iyi.

Bu konuda ben de bir yazı yazmıştım: 20’li yaş kadın, 40 yaş erkek evliliği. Orada 40’ına kadar kadınlarla takıl, 40’ında 20’lik bir kadın bul ve evlen tavsiyesinin kötü bir tavsiye olduğunu (gördüğüm kadarıyla Rollo Tomassi böyle bir tavsiye veriyor) söylemiştim. Bu arada bana hay velüyü men olursanız çocuk oyuncağı diye gelmeyin, onu zaten linklediğim yazıda ve podcast yayınında eleştirdim ama daha da önemlisi ben tavsiyemi %0.1 elit erkekler kulübü ile sınırlandırmıyorum. Çoğunuz milyoner olmayacaksınız, olamayacaksınız. Çocuk yapmanızın “garanti” olması için milyoner ya da ona yakın biri olmak zorunda olmamalısınız. Çünkü o zaman bir kadının sizden çocuğu boşanıp nafaka yerim diye mi yoksa sizden çocuk yapmak için mi evlendiğini anlamanız da çok güç.

Ayrıca erkekler için ideal evlilik yaşı. Spoiler vereyim 30 – 32 ama evliliğe gidecek ilişkilere başlama yaşı 27 – 28.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

34
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
8 Comment threads
26 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
namSEmreEmreözlemmMihaylov Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
ahmedullahefendi
Guest
ahmedullahefendi

türkiye redpill camiasında takip ettiğim üç kişiden biridir mahmut abi; diğer iki kişi de çoğunluğun malumudur. başlıktaki mevzu özellikle diğer iki kişiden birinin sıkça dillendirdiği bir mevzudur ki; kendisi yüksek değer bir erkeğin değerinin 70’li yaşlara kadar devam edebileceğini videolarında sıklıkla söylemiştir. her duyduğumda içimden bir ”hadi oradan” çektiren bu içi boş motivasyon cümlesi, bu aydınlatıcı yazı vesilesiyle daha da açıklığa kavuştuğu için mahmut abi’ye teşekkür ederim. gelelim diğer arkadaşa; o da sıklıkla, tek gecelik bile olsa hiçbir erkeğin (evet ”hiçbir erkeğin”) kadını reddetmeyeceğini, bunun erkeğin doğasına uygun olmadığını, şayet kadını reddediyorsa mavi hap zihin setine sahip olduğunu ileri sürer… Read more »

Ali
Guest
Ali

Direkt kelimelerden anladım Karanlık Rüya olmalı bahsettiğin kişi 😀

selim
Guest
selim

oo geç kalmışız hayat bitti yine :D. 5 milyon kuru nakitim evim arabam var, 31 yaşına giriyorum ciddi ilişkiyi bırak ilişki yok yıllardır.

Ali
Guest
Ali

Hiç mi olmadı, neden?

selim
Guest
selim

hiç olmadı ali hocam, denemiyorum uzun süredir bunun da etkisi var mutlaka

Buğra
Guest
Buğra

22-27 arası ciddi ilişki meraklısı olmadan şartlar elverdiği sürece ilişkiye devam etmek, 27-33 arası daha uzun vadeli ilişki tercih edip, ciddi ilişki ihtimali mümkün olmayanlarla zaman kaybetmeden devam etmek, 30-38 arası mümkünse evlenmek en mantıklısı o zaman.

Celaleddin Harezmşâh
Guest
Celaleddin Harezmşâh

30 yaş altındayım. 24 25 yaşında bi adam için ne yazık ki bunlar hiçbir şey ifade etmiyor ama bu kulak arkası yapılacağı anlamına da gelmiyor. Kırmızı hap sürekli değişiyor. Senin gibi yerel anlatıcılar evrensel olanı yerelleştirenler bize ilham kaynağı oluyor. Bununla birlikte ekonomik temeli göz ardı ediyorsunuz. Evet biliyorum Türk erkekleri kırmızı hapın içeriğini daha yeni keşfediyor lakin ekonomik ve materyalist temellere odaklanan yazılar da lazım. Çünkü TR şartlarında aile kurmak gerçekten çok zor. 1000 dolar (500 dolar barınma) bandının altında geliri olan bekar bir erkeğin bağımsız yaşaması ve aile kurması gerçekten çok zor. 1500 dolar ve üstünde artık kendinize… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Çekici bir erkek değilim. Kendimi geliştirmek için çok şey yaptım (iş bulma, spor, sosyal ilişkiler). Her defasında ortalamanın altındaki kızlar tarafından reddedildim ve bir türlü bir ilişkim olamadı. Bir yandan yaş da ilerledi. Etrafımda 30-40 yaş arası bekar kadınlar var. Bazıları çirkin ve yaşı geçkin. Bunların bile kaliteli denebilecek birçok talibinin olduğunu gördüm ve çok şaşırdım. İstemedikleri erkeklerle birlikte olmaktansa bekar kalmayı tercih ediyorlar. Beklentileri sapkınlık derecesinde çok yüksek. Erkekler karamsar değil bence, kadınlar gerçekten kafayı yemiş.

Ali
Guest
Ali

Hani cinsel pazar değeri yıllarca artar 38 de pek yapardı. Ne anladım bu işten .gençliğim parasızlıktan yalnız geçiyor, 40larimda paralı bir şekilde mi yanlış geçecek amk.
Aydınlatın lütfen

Emre
Guest

Mahmut abi selamlar, erkekler için ideal evlilik yaşı ile ilgili görüşlerinizi de okudum bu yazıdan önce. Ben 34 yaşında bilgisayar mühendisiyim. Maaşımdan falan memnun sayılırım. 4 yıldır birlikte olduğum bir kadın var o da 30 yaşında, diş hekimi. Onun da maaşı falan iyi benzer kazanıyoruz. Bunları evlilik için uygun ekonomik durumdayız demek için anlatıyorum. İlişkiden memnunum ve sevgilime güveniyorum yani evlenmek isteyeceğim bir kız. 4 yıldır da iyiyiz gayet. Evlilik düşünüyorum çünkü hem kız arkadaşımı buna uygun görüyorum hem de artık yavaştan baba olmak istiyorum. Annem de biraz kulağıma çıtlatıyor. Fakat kız arkadaşım evliliğin konusunu bile açmadı daha. Siz evlilik… Read more »

Mihaylov
Guest
Mihaylov

Güzel bir konu olmuş abi, eline sağlık. Bir ilişki evliliğe nasıl gider peki? Bir kadınla tanıştığımizda ve ilişkiye başladığımızda ciddi olup olmayacağına ne kadar sürede karar verilmesi sağlıklı olur? Ve bu süreç nasıl yönetilir. Her kadına da çocuklarımın annesi muamelesi yapılamıyor. Ancak başta olgun bir şekilde düşünemedigimde beni ileride rahatsız edecek özellikleri olan birisiyle ilişkiye başlamak, bir süre sonra ilişki ciddileştiginde o rahatsız edici özelliklerle nasıl baş edeceğimi bilemediğim çıkmaz bir sokağa sokuyor beni. Yani şimdiye kadar 5 ve 1 yıllık uzun ilişkiler yaşadım. İlk dönemler her şey iyi gidiyorken konu biz ne olacağız, sen benimle ilgili ne düşünüyorsuna geldiğinde… Read more »