Düşük değerli erkek olmaktan kurtulmayı hedefleyin

Market , depo, garson , şöför , ofis boy, kargo, mağaza calısanı gibi düşük değer meslekdeki erkekler ne yapacaklar? Kadınlar eğer güzel ise bir şekilde yükseliyorlar.

Bu soruyu katıla koyduğum 10 soru 10 cevap serisinin en son bölümünde cevapladım ama burada da cevaplamak istiyorum.

Son zamanlarda, biz buna hipergami diyoruz bro yayınında da eleştirdiğim bir mevzu var: yüksek değerli erkek konusu. Bu işin odağı alfa – beta ayrımında kaymaya başladı, yüksek değerli erkek kavramı ile iyice sapıttı. Kırmızı hap sitelerinde bahsedilen yüksek değerli erkek, erkek nüfusunun %1’inden de az bir “elit”.

Yapmanız gereken şey, düşük değerli erkek olmaktan kurtulmak, bakın yüksek değerli erkek olmak demiyorum, düşük değerli erkek olmaktan kurtulmak. Toksik bir şekilde kırılgan efendi adam olmamak, iyi çocuk psikolojisinden kurtulup, piç erkek de olmadan erkek adam olacaksın, duygusal olarak güçlü olacaksın, duygusal yatırımını kontrol edebilen adam olacaksın, vs. Zihniniz ve psikolojiniz güçlü olacak, erkek olacak. Maskülen olacak. Bunlar için paraya ve tipe ihtiyacınız yok. Şimdi Allah’ın cezası, evlat olsa çekiilmez bir incel çıkıp “tip ve para yoksa meme yok” diyecektir eminim ama ben memeden bahsetmiyorum, gerçekten yüksek değerli olmaktan bahsediyorum. Siz kadınlar çevrenizde dönmeden değerli olamıyorsanız o sizin probleminiz. Ama arkadaşlar, zihinsel ve psikolojik olarak düşük değerli erkek olmaktan kurtulursanız, kadınlarla da az çok başarılı olursunuz onu da söyleyeyim.

Market , depo, garson , şöför , ofis boy, kargo, mağaza calışanı vs. fark etmez. Herkesin kendi çöplüğü var ve her çöplükte yeterince kadın var, güzel ve iyi kadın var. Siz kendi çöplüğünüzde doktorlarla, iş adamları ile, doktoralı finansçılarla rekabet etmiyorsunuz, etmeyeceksiniz. Bu adamlar özellikle Türkiye gibi fakir bir ülkede nüfusun %1’i gibi bir şeyler ve bu nüfusunda önemli bir kısmı yaşlı ve evli zaten. Matematik olarak mümkün değil.  Sosyal medya beyninizi düzdüğü için öyle sanıyor olabilirsiniz ama o sizin beyin mancınıklamanız.

Yüksek değerli erkek olmaya çalışmak yerine düşük değerli erkek olmaktan kurtulmayı hedefleyin. Sizi erkek olmaktan utanmak düşük değerli yapıyor. Sizi kendi başınıza mutlu olmayı öğrenmemek, ben değersizim, ben sevilmeye layık değilim diyen tarafınız düşük değerli yapıyor. Sizi duygusal güç kaslarınızı geliştirmek yerine sürekli olarak dopaminerjik şeylere (porno, bilgisayar oyunu, Youtube, sosyal medya, vs.) kaçarak duygusal güç kaslarınızı güdük bırakmanız düşük değerli yapıyor.

Sonra da internette yüksek değerli erkek, tenhalarda ateş osuran ve kokusu piliçleri 100 kilometreden arı gibi çeken sigma erkek içerikleri izlediğinizde ne oluyor? Kendinizden daha fazla utanıyorsunuz, duygusal olarak güçlensem, zihinsel olarak güçlensem ne olacak diyorsunuz. Daha da düşük değerli erkek oluyorsunuz, daha da düşük değerli kalıyorsunuz.

Kadınlarla birlikte olmak için Everest’e tırmanmayı geçtim K2’ye tırmanmanız gerekiyor sanıyorsunuz ve bugün 10 metre tırmansam ne olacak sanki K2’nin zirvesine daha 5000 metre var diye pes ediyorsunuz.

Kendinizi bu high value men adamlarla karşılaştırıyorsunuz ve çok aşağıda hissediyorsunuz. Karşılaştırma yapmak, zihninizin sizi ilerleme konusunda sizi durdurmak için kullandığı bir silaha dönüyor: “Şu adama bak, 1.90 boyunda, BMW’si var, sen onun yanında nesin ki? Boşver sen gelişmeyi falan, aç bir PornHub neşemize bakalım.”

Hipergami diyoruz bro yayınında da söyledim, manosphere’in eski halini özledim ve o halinin erkeklere daha yararlı olduğunu görmüş biri olarak eskiye dönmeye karar verdim. Eskiden AFC olma, efendi erkek olma, zayıf davranma, pasif davranma proaktif olarak kızlara yürü vs. vardı. Bunları düzelttin mi kendiliğinden çıkacağın yere çıkardın.

Yanlış anlaşılmasın, bir yüksek hedef tabii ki vardı. SoSuave’nin Don Juan’ı (Pook’un Kitabında sık sık geçen nihai erkek adam) ya da İlişki Sihirbazı Kitabındaki Erkek Adam (The Man) gibi. Ama bu kavramların farkı, bunlar herkesin, teoride tüm erkeklerin ulaşabileceği ve hatta finansal, fiziksel ve statü olarak ortalama kalarak bile ulaşabileceği hedefler. Sadece tepe %1’e girerek ulaşacakları hedefler değil.

Bugün yüksek değerli erkek içeriğinde eksik olan şey, hiç yok da diyemem ama çok eksik olan şey, zihinsel ve duygusal olarak güçlü olmak.

“Spor salonuna git bro.”

“Para kazan bro.”

“Yan iş yap bro. Yan işin de yan işini yap bro.”

“Osurma bro, tıksırma bro.”

Bu nedenle bu tür videoları izlediğimde siz ne görüyorsunuz ama ben o kadar devasa bir beta öder ol ki her kadını satın al erkeği görüyorum. Bunun gerçeğini de çok görüyorum. Bunun yanında senin nedense düşük değerli dediğin mesleklerdeki adamlar zihinsel ve duygusal zayıflıklarını düzelttiler mi, gayet başka bir şey yapmadan kadın da buluyorlar, mutlu da oluyorlar.

10 yıldan fazla zamandır kendi evimde yalnız yasıyorum ama farkettim ki oyunum yok sizleri izleyerek fikir edinmeye calısıyorum , kırmızı hapdan sonra eski arkadaşlarımla kafam da uyusmuyor , plasstation oynamaya cagırıyorlar ben spor yapıcam diyorum , nargileye çağırıyor ingilizce çalısıcam diyorum

Kırmızı hapın en tehlikeli taraflarından birisi de bu, kendinizi bir kendini geliştirme robotuna çevirip, sosyal hayattan izole olmanız. Bunu özellikle de tek tip bir fikre maruz kalarak yaptınız mı, “Mahmut hapı içselleştirmiyor, hap Mahmut’u içselleştiriyor”. Jung’un “insanların ideolojisi yoktur, ideolojilerin insanları vardır” dediği şekilde, hayatınızı kontrol altına almak için zihninize aldığınız bir bilgi yığını, sizi kontrol etmeye başlıyor.

Sosyal hayata zaman ayırın. Kendinizi kendini geliştirme balonuna hapsetmeyin. Kendinizi narsist bir kendini beğenmişlikle, mavi haplı dediğiniz arkadaşlarınızdan  üstün görmeyin. İnsanlarla kaynaşabilmek, toplum içinde bir persona takınabilmek bir sosyal yetenek, bunu yapamamak ise sosyal özürdür, anlaşılamamış ve atanamamış sigma errrrkekin kutsal yalnızlığı değil.

veya kırmızı hapla ilgili bişilerden bahsediyorum sıkılıyorlar anlamıyorlar.

Anlayamazlar. Hapın köpürtüsü, …

Bunlar uygulamak için var. Kendinizi bir şey biliyor ve ahlaki olarak diğerlerinden daha üstün hissetmek için diğerlerine zorla yutturmanız için değil.

Son zamanlarda Youtube kanalımızın gelişmesine katkıda bulunan katıl üyeliğimize de bir göz atabilir, bize bu yolla destek olabilirsiniz. Katıla da güzel videolar koyuyoruz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

45
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
19 Comment threads
26 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
Andrew TateKemalAliYodaAras Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
NOBODY
Guest
NOBODY

Her gün kendime, kimseye tavsiye vermeyeceğim diyorum.
Ama gel gör ki yine de bahsediyorum.( Lanet olsun bu içimdeki insan sevgisine:))

Bir arkadaşıma 15 dk anlattıktan sonra bana bir grup kız gösterip hadi bunlarla konuş bakim dedi. Laleye bak benimle billur geçiyor dedim içimden.
Arkadaşlar siz siz olun bu keyifli oyunun tadını çıkarın eğlenin,eğlenin ve yine eğlenin.

Saygılar.

pablo
Guest
pablo

O hatayı ben ilk okumaya başladığımda yapıyordum. Zamanla yapmamaya başladım dalga konusu oluyordu bir yerden sonrasında sadece gösterdim yapmadım. Epiktetosun çok güzel bir sözü var “Stoizmi anlatma stoik olduğunu göster” diye.

Name*
Guest
Name*

Aynen kanka bendede aynı olay, benden bukadar. Ne zaman bir konu hakkında bunlarla konuşsam, ya sonu “Yeter artık o siteyi okudun, feminizmim aksi olup gitmişsin” ” ben aşık olucaç beta gibi sevicem sana ne” vs diye bitiyor 😀

kadir
Guest
kadir

Adam haklı. Durduk yere birine bu kırmızı hap olaylarını anlatmak mastürbasyondan başka bir şey değil. Sorarsa söylersin ki orda bile ölçüyü kaçırmazsın. Adam gene insaflı yaklaşmış, git kızlarla konuş başarılı olursan sana inanacağım ve seni dinleyeceğim demiş.

Ali
Guest
Ali

hiçbir aklı başında kız bana bakmaz çünkü çekici değilim gerekli imkanım da yok çok çok görücü usulü evlenirim şansım varsa.

thepostman
Guest
thepostman

Mahmut abi redpill ve gelişim konusunda Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi kesinlikle işe koşulmalı. Yani tüm hap hatim de edilse mesela fizyolojik ihtiyaçlar tam giderilmediyse (uyku, yemek, barınma vs.) hapı doğru anlasan bile uygulayamıyorsun. Üçgenin tabanındaki özellikle uyku ve yemek düzeni tüm bu gelişim döneminin ön koşulu altlığı temeli olmak zorunda. Senden redpill ve maslowu harmanlayan bir yazı da gelse tadından yenmez.

yeeeaaabodddiii
Guest
yeeeaaabodddiii

Mahmut abi merhaba yaşım 16 biliyorum bu site bu yaş için erken yazıyı okudum bir hata yaptığımı farkettim. derslerime çok focuslandim her gün kütüphane de 2 3 saat kalıyorum ek olarak ingilizcemi geliştiriyorum ve spor vücut geliştirme ile ilgileniyorum ve gitar kursuna gidiyorum sorum şu : gün içi hem çok yoruluyorum hemde sanki sosyal hayatı kaçırıyor gibi hissediyorum sosyal hayat şuan sadece okuldaki arkadaşlar bazen okuldaki arkadaşlar ile dışarı çıkarız felan bir de çoğu kişiye üstten bakıyorum biraz ego gibi yaptığım çok büyük bir hatta bunu da düzeltmeye çalışıyorum,,sen deneyimli tecrübeli bir insansın bana bu yaş için ne tavsiye verirsin… Read more »

karlhogg
Guest
karlhogg

Şuan bir işim var. Ortalama bir gelirim var. Bana yeter şahsen. Yeni iş ortamında yükselme diye bir olayım yok. Ancak ileriki yıllarda olabilir çünkü yükselme demek zaman gerek. Şuanda 5 saat çalışıyorum yükseldiğim zaman 8 saat çalışacağım ve maaş farkı 3-4 bin artacak. Bunun için değmez gözüyle bakıyorum. Evde spor yapıyorum. Bir kız arkadaşım var ve esasen kızlara erişmek gibi sorunum yok. Ama sosyal çevrem yok. Sosyal çevremi sadece kızlar oluşturuyor. İstediğim an bir kızla date yapabilirim ama erkek arkadaşlarım yok. Bu da can sıkıntısını getiriyor. Yeni taşındım buraya 2 sene oldu ama ne iş ortamında ne de başka ortamda… Read more »

Pars
Guest
Pars

Bu alanda yazılmış en güzel yazılardan biri. 55 yaşında biri olarak hiç bir itirazım yok.

Anonimus
Guest
Anonimus

Bilgisayar mühendisliği yüksek değer bir meslek mi sizce ?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Kibirli olmayın, mütevazi olun.
Mütevazi olacağım diye riyakar olmayın.
Kendinizi de hiçe saymayın.
Siz kendinizi hiçe sayarsanız.
Kim ne yapsın ki sizi.

Efe can
Guest
Efe can

mahmut abi bu kısımdakini kız arkadaşımla sohbette yaşadım bana bazen reels atıp bu böyle mi falan diyor bende kırmızı hap bilgileriyle cevap verince saldırıya geçiyor kadın düşmanı mısın vs dedi bence kadınlara sadece iyi olanı anlatıp hapı içselleştirmek lazım yoksa saldırıya geçiyorlar yaptığım büyük hata buydu fakat hap dışı bir bilgi vermekte içimden geçmiyor büyük bir paradoks

kader
Guest
kader

Hocam daha önce bir videoda bir adam ” kariyeri iyi evi arabası olan bir kadın markette çalışan kaslı uzun boylu çocukla evlenmez ama tam tersi maddi durumu iyi olan kariyerli erkek güzel bir kasiyer kızla evlenir, kadınlar evliliğe fırsat olarak bakarlar” demişti. Şimdi hocam bana kalırsa bu ifade çok abartı çünkü insanlar zaten ortak alanda birşeyler paylaştıkları insanlarla duygusal bağ kurar. Sırf markette bir kere gördü diye kim kime neden aşık olsun ve evlensin ki? Erkekler bile bunu kolay kolay yapmıyor gerçek hayatta. Her ne kadar kadında kariyere önem vermeseler de yine kendi iş çevrelerinden ya da sosyal çevrelerinden biriyle… Read more »

rakım buzlu olsun
Guest
rakım buzlu olsun

Bir yabancı makalede okumuştum. Dünya çapında ekonomik olarak %1 olmak istiyorsanız 2500 dolar ve üstü kazanmanız yeterli oluyor yazıyordu. Aslına bakarsanız Abd,Avrupa, Uk, Uae gibi refah ülkelerde çok büyük bir para değil ama dünya genelinde erkeklerin çoğu 500 doların altında maaş alıyor. Türkiyede 570$ Afrikada ortalama maaş 100-150 dolar. Güney amerikada bazı ülkelerde 100 dolar. Ama siz her yönden %1 olacağım diyorsanız bunun için çok iyi bir mentalite ( kırılmaz bir duygusal güç duvarı), sosyal bir kişilik, ticaret yapabilecek kadar iyi bir konuşma sanatı, güzel bir fizik. Güzel mal varlıkları ( ev arsa araba) ekleyebilirsiniz. İşte tüm bunlar birleştiğinde Dünya… Read more »

mügen
Guest
mügen

abi aynı ortamda bulunduğum kıza 5 10 defa baktım eşşek gibi. şimdi sanırım hoşlandığımı anladı ama o da bana bakıyor. “ama” yazmamın nedeni şu sosyal fobim var yürüyemiyorum. psikiyatri ve ilaç için nerden baksan bir ay var. şu anda yürüsem ne olacağı belli değil merhaba derken bile yüzüne bakamam hadi kendimi zorladım kızla konuşurken onun anlayacağı şekilde ellerim dişlerim titrer konuşmayı unuturum vs. normal bir erkeğin salgılayacağı adrenalinin iki katını salgılarım kısacası. kız bana bakıyor yürümek için şu anda tam zamanı eğer bir ay sonrasına ertelersem saygısı düşecek. ne yapacağımı bilmiyorum tuhaf durum

ruslan magomedov
Guest
ruslan magomedov

Selam Mahmut Abi ayrılık veya ret sonrası no contact uygularken mesajlar silinmeli midir ?

Akson
Guest
Akson

Instagramda bir kızı reddetme, vurma, alay etme vs konulu videolara gigachat editi yapıp fazlaca beğeni alıyorlardı. Bu kadar kuyruk acılı ve duygusal gücü zayıf erkek görmek hem şaşırtıcı hem de gelecek için sakıncalı.

Musab
Guest
Musab

Üstadım saygılar. Hz. Allah senden razı olsun. Gerçekten sen kamu hizmeti yapıyorsun. Çok saygılar abi.