İsyanın ataerkil sisteme değil doğaya

Sheema Mekhar adlı Pakistan’lı twitter kullanıcısı ara ara hortlayan şu mantığı yazmış :

“Bir erkek 40 yaşında bile olsa 28 yaşında bir kızla evlenebilir ama 34 yaşındaki bir kız için sadece 45 yaşında erkekler / dullar / boşanmışlar var. Bu, kadınların piyasa değerini yaşa bağlayan ataerkil sistemin ve evlilik kültürümüzün çürümüşlüğüdür.”

Şimdi hatun abartmış. Günümüzde sayıları giderek azalsa da 34 yaşında bir kadınla evlenen 34 – 38 arası bir sürü erkek var. Ama orada ingilizce olarak yazdığım şeyi buraya alacağım :

Bu durumun güçlü biyolojik temelleri var ve ayrıca bir erkeğin kendisi için en iyi olanı istemesi ile alakalı. Eğer bir erkek çocuk istiyorsa 34 yaşında bir kadınla beraber olduğunda çocuk yapmak için sayılı yılları kalıyor. Kendini bu strese neden soksun ki? Buradaki kısıt biyolojik bir kısıt, sosyal bir kısıt değil.

Bir kadın 36 hatta 38 yaşında da hamile kalabilir, ama hem hamile kalması zorlaşıyor, hem kısır olma riski artıyor hem de hamilelik zorlaşıyor. Bir erkeğin ise böyle bir derdi pek yok o nedenle çoğu erkek bu aceleye ortak olmak istemiyor. Neden istesinler ki?

Bu konuya Darwinism feminizmi öldürecek mi? yazısında değinilmişti :

Öncelikle, erkekler “artık hazırım” kadınlarına karşı daha temkinliler. Hangi erkek, beraber birkaç eğlenceli ve çocuksuz yıl geçirmeden direk Tinder’dan IKEA’nın çocuk reyonuna geçmek ister ki? Bu basit ve oldukça mantıklı bir riskten kaçınma dürtüsü : kadının anne materyaline sahip olduğunu tartabileceği uzun flört dönemini yaşamadan bir erkek neden baba olmaya çalışssın? Erkeğin bekleyecek vakti var ama 30larının sonuna doğru koşan kadının, doğurganlık yüzünden, beklemeye vakti yok. Bu nedenle de erkekler bu kadınlardan uzak duruyorlar.

Artık yaşımız ilerledikçe kendi hayatımız ile ilgili kararları alırken daha bilgili ve oturaklı kararlar veriyoruz. Erkeklerin mantıklarını kullanarak kararlar almasının kötü olduğunu düşünmek biraz aşırı değil mi?

Bunun yerine bu erkekler, artan oranda, daha genç kadınlarla flört ediyorlar. Aptal seksistler olduklarından değil, sadece hemen şimdi çocuk sahibi olmak istemediklerinden. Kusura bakmayın bayanlar : kendi vücutları, kendi kararları (nasıl diyordunuz, my body, my choice). Erkekler neredeyse 60larına kadar çocuk sahibi olabilirken neden sizin saatinizin baskısını sizin yerinize hissetsinler ki?

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

32
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
7 Comment threads
25 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Thomas AngeloL1nGenzoKaluoÖzgür Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Cemkozan3
Guest
Cemkozan3

Hocam bu “dinamik ve faydalı” sitenin, sosyal medyada piyasaya çıkarılıp, gündeme getirilip “aha bulduk” yaklaşımıyla linç yemesinden ve engellenmesinden korkuyorum. Bu “duyarcılığın” boku çıktı memlekette, “gerçekçi” kaynaklara içeriklere ulaşmak zorlaşıyor. Kırmızı Hap in çok yayıltılmaya çalışılması ve pazarlanması riskli, bulan buluyor, alan alıyor, bu Kıırmızı Hap Farkındalığının pazara çırakılıp (laf meclisten dışarı) “gel vatandaş geel” e gitmesi iyi değil.

Koz
Guest
Koz

Twitter da ki paylaşımları sürekli güncelleyerek alabilen(kopyalayabilen) bir zımbırtı var mı beyler bilginiz var mı ? Site de olduğu kadar, twitter da fazlasıyla şey var, ve twitter hesabının kapatılabilir olması değil, hesaptaki içeriklerin silinip yok olabilmesi sorun haline gelebilir.

polow
Guest
polow

cok yakında akşam haberlerinde “kırmızı hap” haberleri görücez gibi zaten bu gidişle 😀
“kadiköy sokaklarında kendilerine kırmızı hapçı diyen gençler genç kızların önünü kesip, numara istiyor.”

Jeagerjaquez
Guest
Jeagerjaquez

Sizin saatinizin baskısını neden hissedelim? Ho ho ho merlinin sakalı adına savaş yaratır bu söz. Fenomen!

Ertunç
Guest
Ertunç

Üstte yorum yazan cemkozan3 nickli arkadaşa katılıyorum. Bazı şeyler fazla yayılmamalı. Bu siteye üyelik sistemi veya yazıların gizlenebildiği sınırlı erişim gibi bir sistem getirilmesi lazım. Para da lazımsa aylık 10 lira çalışır benden. 🙂

MORPHEUS
Guest
MORPHEUS

Katiliyorum. Ayrica yazarlarin da yazdigi yazilari edit-silme hakki vs olur bu sekilde.

Peki
Guest
Peki

Bu sistemi sen siteyi bulmadan önce getirseydik keşke. Derdiniz ne lan siteyi başka erkeklerden bu kadar kiskanmaniza sebep olan şey rekabet etme korkusu mu?

God bless brotherhood
Guest
God bless brotherhood

paniğe mahal yok. kırmızı hapı her erkek almalı, almalı ki kadın cinayetleri, aile içi şiddet ve yüze kezzap atma gibi olaylar azalarak bitsin. kırmızı hap makro boyutta toplumsal mutluluğa hizmet ediyor.

Heisenberg
Guest
Heisenberg

Mahmut abi bi akıl ver,kırmızı hapı alınca gelen depresyon aşamasında mıyım bilmiyorum ama şu yeni düzen ve feminizmin dayatmaları beni çok raatsız ediyor. Kırmızı hapla tanışmadan önce tartışırdım feministlerle zaten. Bunlardan nasıl kurtulabiliriz.çoğunluk feministlerin haklı olduğunh kadın erkek eşitliğini savunurken nasıl mücadele edip kazanabiliriz??? Bugün şu kocası tarafından boğazı öldürüşen kadınla ilgili sosyal medya coştu ve arada erkek düşmanlığı da yapıldı. Ama linç yeme korkusuyla insna bir şey diyemiyor. Hadi bi anlık bir patlamaydı halk arasında ama feministler güçlenirse eğer gelecekde bu kalıcı olarak olmaz mı? Yorumun ve çözüm önerin nedir??!?

Pol
Guest
Pol

Bugün feminist sayfada gördüğüm bir yazı vardı.

Erkekler ;
Ağlayabilir
Feminist olabilir
Çiçekli kıyafetler giyebilir.
Aksesuar takabilir.
Çocuk bakabilir
Korkabilir
Yemek yapabilir
Pembe sevebilir.
Dans edebilir.

Bunları sıralamışlar. Dans etmek kaldırabilir belki ama bunlardan herhangi birini yapmamızın feminen gözüktüğü bariz belli. Sağolsunlar yardımcı oluyorlar. Maç ver tersini oynayacam iddia misali 🙂

Özgür
Guest
Özgür

Yemek yapmak, aksesuar takmak feminen degil. Yeri gelir cocukda bakarsin, cocuk gibi de aglarsin.

Korkmak ise insan özelligidir. Cesur olmak korkusuz olmak degil korkunun varligina ragmen iși yapmaktir yani listenin çoğu temiz.

L1nn
Guest
L1nn

Kendin için yemek yapmak feminen bir davranış değil. Ama kız varken yemek yapıyorsan sen feminen bir davranış sergiliyorsun demektir. Piercing,küpe bunların hepsi feminendir. Gösterişli olma amacıyla takılan bişeydir.Erkek görünümüyle değil,davranışlarıyla dikkat çeker. Maskülin zihniyete sahip bir adam küpe yada piercing takmaz.Dikkat çekme isteği feminen bir davranıştır. Erkekte olmayan özellikleri yada tam hissetmediğini ve böyle şeylerle kapattığı izlenimi uyandırır. Şimdi bana çıkıp küpe-piercing takan adamları gösterip kızlarla başarılı felan demessin umarım,gülerim. Gerçek erkeklerle oturduğunuz da yada gerçek alfalarla karşılaştığınızda yada gözlemleyebilirsiniz farketmez,asla bunları takmaz etmezler. Hayatımda hiçbir zaman alfa zihniyetli bir insanın küpe yada piercing taktığını görmedim. Buda benim görgüsüzlüğüm olabilir,açığım.… Read more »

L1nn
Guest
L1nn

Arkadaşlar kendi fiziksel görünümünde ekstra işler yapan herkes kendinde olmayan şeyi kapatmaya çalışıyor.Bu bariz bişey. Bunu zaten herkes kabul ediyor ama dikkat etmeniz gereken bir durumu daha doğrusu denklemi göstermem lazım.Çok yakışıklı bir adam olsanız ve çok kaslı bir adam olsanız,bol t-shirt ,turuncu muruncu ,pembe felan giymessiniz.Hatta giyinimizi çok takmassınız,gerek duymazsınız. Buda böyle bişeydir,kızlar bunun kokusunu 10000 km hisseder,bu çocuk dikkat çekmek istiyor.Gerçekten sağlam bir erkek umursamaz olur böyle işlere bulaşmaz.

L1nn
Guest
L1nn

Pembe,turuncu giyip piercing-küpe takıyor musunuz merak ettim.

Kaluo
Guest
Kaluo

@L1nn arkadaşım aksesuar ve giyim düşüncelerine katılmıyorum. Direkt kendimden örnek vererek yazıyorum; fit bir vücuda sahip sayılırım, giyimime özen gösteririm (pembe giymem ama turuncuya hayır demem ki yazın sade turuncu t-shirtler giyerim.) ama küpem var artık çıkarmış olsam da piercingim de vardı. Taktığım hiçbir küpe beni feminen göstermez bu düşünceyle alakalıdır ve bana tarz kattığını da düşünüyorum herkese yakışmaz. Ha bir de aksesuarı senin düşüncendeki gibi kızlar için yaparsa birisi tabii yaramaz ama herkes senin kafanın içindeki gibi hareket etmiyor.

L1nn
Guest
L1nn

Neden çıkardın,merak ettim.Ben zaten kendi düşüncemi söylüyorum.Sana göre göstermeyebilir.

L1nn
Guest
L1nn

Bende diyorum ki Mystery oje sürüyor,oje de sürün işte. Niye oje sürdüğünü görmüyorum kimsenin. Yada puaların.Giyin beyler sorun yok bu benim şahsi fikrim tabi.

Thomas Angelo
Guest
Thomas Angelo

Hocam ataerkilliğe karşı mısınız