Pook’un Kitabı – 15 Ders – Üçüncü Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – İkinci Ders

Bir erkek bir kadını aradı ve onu dışarı çıkmaya davet etti. Erkek heyecanlı idi, tedirgindi; utangaçtı.

“Yani yarın buluşuyoruz değil mi?”

Kız, “hımm, evet” diye cevapladı.

Ve yarın gece oldu. Erkek bütün gün boyunca bu buluşmayı düşünerek ızdırap çekti. Buluşmada nasıl davranmalıydı? Ne giymeliydi? Yeteri kadar parası var mıydı? Kız için yeterince eğlenceli biri olacak mıydı?

Ama zavallı çocuk bütün gün boyunca çektiği ızdırabın boşa olduğunun farkında vardı. Buluşma falan yoktu. Kız oğlanı ekmişti.

Belli ki, kızın geçerli bir bahanesi OLMALIYDI. Belki de başına kötü bir şey gelmişti. Belki arabası çalışmamıştı. Belki de tam o gece, iki aşığın yıldızlarının hizalanmasına engel olan kozmik ve olağanüstü bir olay meydana gelmişti.

Bu nedenle yeniden denedi. “Birbirimizi yanlış mı anladık?”

“Oh, hımmm … Evet.”

“Hala buluşmak istiyor musun?”

“Tabii ki.”

“O zaman hadi şu şu gün buluşalım. Tamam mı?”

“Tamam!”

O gün gelir. Erkek yine ekilir.

Ama erkek olayı yine de mantıklı bir açıklamaya bağlar. Kız, hayatında bazı şeylerin olmakta olduğunu söylemiştir. Kız onunla buluşmak istediğini söylemiştir. Kız onunla vakit geçirmenin sorun olmadığını söylemiştir. Belli ki, bir şeyler olmuştur. Sonuçta, buluşmaya evet diyen kızın kendisi değil mi?

Kısacası erkek kızı bir daha arar ve başka bir buluşma ayarlar. Ve önceki gibi YİNE ekilir.

Erkek “AGRHHH” diye haykırır. “Bu benim hatam zira yapmam gereken …”

“Ne söylediğine değil ne yaptığına bak.”

Pook sonra erkeği, üzerinde muhteşem bir tablo bulunan bir duvarın yanına götürdü. Tabloda erkeğin kendisine çok benzeyen bir erkek resmedilmişti. Tablodaki erkek, dişi bir canavarın, sfenksin önünde duruyordu!

Erkek, “bu canavar nedir?” diye feryat etti.

“Neden” dedi Pook. “O canavar tüm kadınlardır, doğa ananın kendisidir! Bu iğrenç sfenks kalpleri söküp atar ve bilmecesine cevap veremeyenlerle beslenir[1]. Tablodaki o adam, sfenksin bilmecesini çözdü. Bu nedenle de ona, DON JUAN denilmeye başlandı.”

“Peki sfenksin bilmecesinin cevabı neydi?”

“Cevap, aslında ortada bilmece olmadığı idi. Kadın, herhangi bir bilmecesi olmayan sfenkstir. Ona sırlar, gizemler atayan, onları yüksek mertebelere ve tanrıça statüsüne çıkaran, bizim zihnimizdir.”

Pook, genç adamın kafasının karıştığını farketti ve açıklamaya devam etti. “Yukarıdaki örneği ele alalım! Elemanın nasıl tekrar tekrar ekildiğine ve yine tekrar tekrar bunu nasıl rasyonalize ettiğine bak! Bu eleman kaç kere “sinyalleri” kendi hoşuna gidecek şekilde rasyonelleştirdi? Tanrıça hazretlerine ki adamın kafasında hatun tanrıçalaştı, kaç kere hediyeler ve hazineler adadı? Elemanın aşırı aktif hayal gücü kızın saygısızlıklarını, sığlığını ve kusurlarını kaç kere ‘aşka’ çevirdi?”

“Yani biz tabloda ne görmek istiyorsak onu mu çiziyoruz?”

“Aynen! Ne söylediğine değil ne yaptığına bak. Zihninin görmek istediğine göre değil ne yaptığına göre yargıla. Kibrimiz, bize ilgisi olmayan her kadının imajını alıp onu gizli gizli bizi seven bir aşığa dönüştürür (kadınlar da duymak istediğimiz şeyileri söylerler). Bu nedenle de bir kadının bizimle ilişkisini değerlendirirken, söylediklerine değil yaptıklarına bakmalıyız.”

Sonraki Bölüm : Dördüncü Ders

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

17
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
7 Comment threads
10 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
BenLarkKozMahmut AbihasanKKEG Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kırostyle
Guest
Kırostyle

“Tabloda ne görmek istiyorsak onu çiziyoruz”

Efsana bir söz. Hayatın her alanında iş görme ve bitirme gücü vardır. Kafamızda bir olayın kötü olacağını kurgularsak vücudumuz bunu destekler nitelikte hareket ediyor.

Undead
Guest
Undead

Dostum bu pook bir harika..

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Olay aslında bu: ““Neden” dedi Pook. “O canavar tüm kadınlardır, doğa ananın kendisidir! Bu iğrenç sfenks kalpleri söküp atar ve bilmecesine cevap veremeyenlerle beslenir[1]. Tablodaki o adam, sfenksin bilmecesini çözdü. Bu nedenle de ona, DON JUAN denilmeye başlandı.””

Author Ekşideki Fridge aka okunmaz adam mı merak ettim.

Yusuf
Guest
Yusuf

Burada mental bir yontulma var, bu sitede her cümle aynı zihniyet üzerinden kurulduğu için fikir kıtlığı ve çok tekrar var. bu konular için daha fazlası beklenilemezdi,
katkısı olan herkesin emeğine sağlık. erkeklik hakkında öğüt veren, çarpık fikirli mecraların aksine burası gerçekçi ve sağlıklı fikirleri savunuyor. her gencin mutlaka denk gelmesi gereken bir site, bunu en başından beri savunuyorum bu sitede büyük bir emek var.

sexdelisi
Guest
sexdelisi

“kadın, herhangi bir bilmecesi olmayan sfenkstir. ona sırlar, gizemler atayan, onları yüksek mertebelere ve tanrıça statüsüne çıkaran, bizim zihnimizdir.”

hakancan
Guest
hakancan

Bu arada daygameye 40 imda basladim. Ot gibi yasadik yani. İnternette kasip durduk, porno bagimliligi, asosyallik, kitap okuma sifir, ot gibi evden ise isten eve yasadik vs vs sonra oyunu kesfettim. Ama bu kadar gec kesfetmem beni bayagi uzdu acikcasi

hakancan
Guest
hakancan

Ayni sorunu yasayan bi arkadasla konustuk o da turist kizlara yuruyor genelde, ruscasi ve ingilizcesi var. Ben de gec uyandim dedi. Bizde geriden ilerliyo surec dedi. Genetik durum. bazi inssnlarda surec gec isler dedi. Ama pek tatmin olamadim.

KKEG
Guest
KKEG

Yakın zamanda başıma geldi. Kız kendi davet etti ve kendi gelmedi. Ertesi gün konuyla çok alakasız bir mesaj attı, görüş istedi bir konu hakkında ve ben de kıza dün yaptığının saygısızlık olduğunu ve vaktimi böyle şeylere cevap vererek harcamayacağımı söyledim. Sustu 🙂

hasan
Guest
hasan

Kız seninle taşak geçmiş. Eğer sen de bizle taşak geçmiyorsan sakın yaptığınla övünme. Bi de karı gibi trip atmışın üstüne güzelce sıvamışın. Ben yine de troll diyorum.

hasan
Guest
hasan

https://www.youtube.com/watch?v=udoB5GYosfU
gözümden yaş geldi çok benzettim

hasan
Guest
hasan

Son yorumlarda çerçeve konusu sorulmuş. Bu arkadaşın yaptığı kendi çerçevesini bırakıp kızın çerçevesine girmeye güzel bir örnek. Eken kız msg atıp yoklama çekiyor arkadaş da cevap yazarak hala buradayım diyor. Bir de kız için sustu diyerek kendini kandırmaya çalışıyor. Böyle bir durumda cevap yazmayıp diğer seçeneklerine yöneleceksin. Her türlü hırs seni kadının çerçevesine sokacak unutma.

Mahmut Abi
Admin

Çerçeveyi dağıtmaya örnek yok burada. En azından yazılan kadarıyla. Burada sen paranoya ve kırmızı hap mankafalılığına örnek vermişsin.

Koz
Guest
Koz

Al buyur… Yine çıktı karşıma bu “Çerçeve” ve onunla ilgili bir durum. “Dağıtmak”, “Korumak”, “Yalayıp Yutmak”, “Köşede sıkıştırmak”, “Çelikten”, “Duvardan”, “Yok yok benim çerçeve baya tahtadan” gibi gibi.. Mahmut Abi aptallığıma verin; – Çerçeve Nedir ? – Çerçeve ne işe yarar ? Sosyal hayatımızda ne yapacak yani ? ne yapmayı taahüt ediyor ? – Çerçevenin çelikten olması ne anlama geliyor ? – Bu “Çerçeveyi” nasıl kurup, nasıl geliştirip böyleeee çelikten bir şey haline getireceğim ? Abi kimisi kırmızı lensler olarak benzetme kullandı, kimisi dere – taş ile benzetme kullandı, vs. vs. Allah allah ? Ne melem bir şeydir bu çerçeve,… Read more »

BenLark
Guest
BenLark

@Koz Bir oyun düşün. oyunu kuran ve oyundaki her kuralın bir kişiye fayda sağladığı bir yerdeysen o kişinin framesindesin demektir. Mesela şirkette 100 çalışan varsa hepsi patronun framesindedir. Mesela X partisi kurulmuş olsun o partidekiler ,partiyi kuranın framesindedir. Onun etki alanındadır diyelim. Çerçeve kontrolü çok önemlidir. Bir ideoloji/akım düşün o işin tepesindekiler işin kaymağını yerken diğerleri sürünür niçin? Çerçevesine girdiysen ona hizmet edersin bir anlamda. Bunu fark etmemen için türlü laf cambazlığının içine sızılmıştır. Kendi çerçeveni oluşturmak zordur ama bunu başardın mı geriye dönmek imkansızdır. Rollonun dediği her zaman kimin çerçevesindeysen kontrol et sözü bunu anlattı bana > Durum şartlar… Read more »

BenLark
Guest
BenLark

Kendi hayallerin için çalışmazsan bir başkası kendi hayallerini gerçekleştirmek için seni işe alır…

Belirli bir yaş sonrası erkekler diğer erkeklerle arkadaş/muhabbet ilişkisi kuramazlar ama kadınlar ve çocuklar daha rahat ilişki kurarlar.Çerçeve

Uzun bir süre siteye ara vereceğim bundan sonrası hep bilinen şeyler.Mahmut Abiye teşekkürlerimi iletip yeni gelenlere başarılar diliyorum.

Kolay gelsin ✋🏻

Koz
Guest
Koz

@BenLark;

Çerçeve konusu biraz daha şekillendi kafamda, ve evet derin bir konu imiş bu.
Sanırım sorduğum soruya verilebilecek en uygun cevapları aldım, cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bunu ileriye götürmek benim görevim, başım gözüm üstüne.

BenLark yolun açık olsun. Unutma blogu 🙂

Mahmut Abi
Admin

Bi de karı gibi trip atmışın üstüne güzelce sıvamışın.

Bence sen kullandığın kelimenin anlamını bilmeden yorum yapma. Trip atmak “derdini açıkça söylemek, hatta belki üzerinde tartışıp çözmek yerine onu bir kavga nedeni haline getirme amacı güden hareket yapmak” demek. Eleman burada derdini söyleyip kesip atmış. Buna rağmen kıza yazmaya devam etse sıkıntı da, ortada karı gibi trip atmak yok. Fazla gereksiz atarlanmışsın.