Pook’un Kitabı – 15 Ders – Beşinci Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – Dördüncü Ders

Bir kadın ona azimle yavşıyordu ve erkek bu duruma alışık olmadığı için şaşırmış ve dona kalmıştı. Erkek, sabredecek kadar bilge idi. Ama …

Kadın ona daha da yaklaşıyordu. Onu görünce, gözleri parlıyordu. Öpücük ve öpüşme üzerine şakalar yapıyordu. Erkek, kadını öpme dürtüsünü hissetti ama buna karşı koydu.

Bir süre sonra, kız soğudu. Erkekle ilgilenmemeye başladı. Ve erkeği bırakıp başka limanlara yelken açtı.

Erkek “aman Tanrım” diye uyandı. “Onu öpmeliydim. Bazı öğretileri takip ediyordum ve kendim olmayı bıraktım. Kendi içsel doğamı takip etmeliydim ve …

“Sezgilerine güven!”

Genç adam, “sezgilerine nasıl güvenirsin” diye sordu.

Pook onu bir kahvaltı masasına götürdü. Masada bir çocuk oturuyordu.

“Şimdi, söyle bana. Bu çocuk yemek yemesi gerektiğini nerden biliyor?”

“Yemek hemen önünde. Yemeğin kokusunu alıyor ve onu görüyor. Ağzının suyu akıyor.”

“Ve kadınlar konusunda da olay budur! Çocuk daha sonra ne yapar?”

“Masadakilerin tadına bakar.”

“Ama bunu ne zaman yapacağını nereden biliyor?”

“Hisleri ona ne zaman tadacağını söyler. Ne zaman yemek yiyeceğini bilir zira yemek hazırlanmıştır, pişirilmiştir ve önüne konulmuştur”.

“Ama hangi mekanizma bunu ona söyler?”

Genç erkek gülümsedi. “Midesi.”

“Kadınlarla da durum aynıdır! On yıllar süren gelişme ve büyüme sürecinde buna hazırlanırlar. Bunu hayal ederler. Bunu isterler. Oh evet, bunu isterler! Senin neşen, senin ilgin, senin arzun ve onların arzusu ile olaya ısınırlar. Kendi kendilerini sana sunarlar. Şu giydiğini kendisi için mi giyiyor sanıyorsun? Kadınlar bakılıp hayran olunacak takılar değillerdir. Tüketilmek için vardırlar. Sen bunu biliyorsun. Onlar bunu biliyorlar.”

“Anlıyorum …”

“Doğanın halihazırda çalışan bir sistemi var. Dünyanın hiçbir felsefesinin sana faydası yok. Çalıştıkları düşünülen felsefeler, doğanın müziği ile en uyumlu olan felsefelerdir. Ya sistemle aynı yönde akarsın ya da akıntının tersine acı içinde yüzersin. Bu nedenle, SEZGİLERİNİ dinle.”

Sonraki Bölüm : Altıncı Ders

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

20
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
11 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
yeşilzeytinRaging BullKH237SinemBradley Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Mahmut abi greve mi gitti? Saşırılacak bir şey degil aslında.
Anladığım kadarıyla pook mevzuya pua platformlarında mevzuya ilk uyananlardan, bi neyi kıvılcımı baslatan birisi. Bunları neden ve ne şartlar altında yazdığını düşünce çoğu şey açığa çıkıyor.
Sevdim.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

1. ders te tereddüt konusu ile 5. ders te ki sezgilerine güven konusunu beraber harmanlamak lazım.
Erkeğin sezgileri bu kadar açık iken niye bu tereddüt.?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

”Kadınlar bakılıp hayran olunacak takılar değillerdir. Tüketilmek için vardırlar. Sen bunu biliyorsun. Onlar bunu biliyorlar.”
Tüketilme mevzusu çelişkiler veya savrulmalar oluşturabilecek bir tanımlama. Belki tadına bakılmak veya yenilmek dense daha yerinde olurdu gibi. Çeviriden mi yoksa böyle mi söylenmiştir bilmiyorum.

BenLark
Guest
BenLark

@eskilerdenbiri

“Belki tadına bakılmak veya yenilmek dense daha yerinde olurdu gibi.”

Senin tanım daha ofansif :)) emin ol

Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Tüketilmek don juan tarzına daha uygun; görürsün, ilgini çekebilir, tadına bakarsın, fena değildir ve yersin tüketirsin. Tadına bakmak demek nasil desem fazla naif.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Don juan kara üçlüyü içinde barındıran hatta kara dörtlü yapmış bir isim. O na Onun tüketiciliği normal.
O bir tarz değildir.

Mahmut Abi
Admin

DJ nin kara üçlüyle pek alakası yok.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Rivayetler çok.

Mahmut Abi
Admin

Bu kara üçlü ve ona özenme saçmalığı, bu işlere aşırı sayıda ergen girene kadar ortalıkta yoktu.

Pook
Guest
Pook

Çeviride hata yok. Pook’un bakışı öyle, kadınları tüketim malzemesi olarak görüyor.

https://bookofpook.com/15-lessons-for-young-men-trust-your-gut-lesson-5/

Orhan
Guest
Orhan

Taşaklı olun ve önünüze geleni sıkın demek istiyor.

Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Karanlık üçlüyle bi alakası yok. Zaten karanlık üçlü aşırı bir durum ve bu kadar özentiyi kendisine çekmesinin sebebi de bu. Burda okuduklarından anladığım kadarıyla erkek adam neo makuleniteyi destekleyen bi topluluk yani burayı pek bağlayan bi kavram değil karanlık üçlü, en azından bi amaç degil ve araç olarakta ise yarama ihtimali düşük( ona verilecek emek öz-gelişime verilse çok daha faydalı olur). Kaldi ki kadınlar tüketilmek içindir çünkü ister uzun vadede ister kısa vadede olsun bi erkeğin kendine sağlayabileceği faydayı veremez üstelik tam tersine bu erkeğin kendine sağladığı faydadan, kazançtan bir parça (mümkünse hepsini) koparmaya çalışır.

Özgür
Guest
Özgür

Ağır mavi haplı oldugum lise dönemimde bunu defalarca yaşadım. Korkak ve özgüvensiz bir mavi haplıydım. Yakışıklı denilebilecek bir çocuktum genel olarak zeki bilinirdim ama 0 özgüven olduğundan hiçbir kızın benle sevgili olmasına imkan vermiyordum. Buna rağmen birçok gidip reddedildim. Red yiyeceğimi bile bile gidiyordum ve daha sonraları ”Ulan çok belli red yiyeceğim. Ne düşünüyordum ki?” diye soruyordum kendime. Meğersem düşünmüyormuşum. Biyolojim gereği içimdeki erkek beni itiyormuş.

İsimsiz kullanıcı
Guest
İsimsiz kullanıcı

O kadar haklı ki ilk deneyimimde sezgilerim kızın bir şeyler yaşamak istediği yönündeydi ama sabırlı bir şekilde kızdan atak ya da açık vermesini bekledim her şey çok güzel giderken kız durdu durdu birden “ben böyle bir buluşma hayal etmiyordum” deyiverdi bu lafın gazıyla harekete geçince kız başta sesini çıkarmadı bir şeyler yanlış mı gidiyor acaba dedim kız neşeliyken sus pus oldu aradan zaman geçti kız o gün eğer o atağa geçmeseydim seni sıkıcı biri sanar büyük ihtimal araya mesafe koyardım ama iyiki de buluşmuşuz demişti .Pook seni geç keşfetmiş olsam da geçmişime ayna tutup geleceğime ışık olacaksın gibi

Yunus
Guest
Yunus

Nasıl yani hocam şimdi sezgilerine güven derken aslımda benim ne yapmam gerektiği kastediliyorsa bunu ben neden bilmiyorum acaba içimdeki sesleri susturamadığımdan mı çoğu ilgilendiğim kızlarla konuşurken bu ilgi işaretlerini alıyorum ancak yerinde dokunuşu beceremiyorum

Bradley
Guest
Bradley

“Trust your gut” kız ilk kez senle yattım dediğinde de hafif bi mide bulantısı hissediyorsan topukla miladerim.

Sinem
Guest
Sinem

Bu Pook sanırım gerizekalı. NOT: KADINIM

KH237
Guest
KH237

Sen anlamayacak kadar saf olabilirsin, ondandır.

Raging Bull
Guest
Raging Bull

Kadınları hayran kalıp öylece bakacağınız süs eşyası olarak görmeyin diyor işte. Künefe yerine koyup ısırtmıyoruz sizi merak etme.
Bu sinem de sanırım çok düz düşünüyor
NOT:ERKEĞİM

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

Nereden bilelim kadın olduğunu? Bir karnıyarık yap da yiyip görelim.