Vaka Çalışması – Comfort Testi shit test sanıp geçememek

Uzun süreli ilişkilerde comfort test diye bir şeyin varlığından bahsetmiştik ve bunu shit test sanmanızın ilişkinizde sorun yaratabileceğini söylemiştik. 2 gün önce bir abi bana özelden mail atarak soru sordu. Özelden cevap vermediğimi söyledim ama konu çok güzel o nedenle bunu onun izniyle yazıya alıyorum ve burada cevap veriyorum. Yorumlar arasında kaybolmasın.

Mahmut merhaba. Sana Mahmut diyorum zira senden yaşça büyüğüm. 42 yaşındayım. 2 sene önce boşandım daha doğrusu 10 yıllık dipte beta evlilikten sonra karım beni terk etti. O dönem internette araştırma yaparken Erkek Adam sitesi ile tanıştım ve hatta hatırlarsan sana da sorular sormuştum. O dönem tek derdim, özellikle 2 çocuğumun iyiliği için, karımı tekrar kazanmaktı ama siteyi ve The Rational Male kitabını okudukça bu isteğim geçti. Sen bana o zaman boşandıktan sonra 1 yıl kadar hızlı yaşadığını ve sonra bir kız arkadaş yaptığını söylemiştin. Ben de aynı yolu izledim.

Evet eski mailine baktım. Her ne kadar çocuklar için devam etmek iyi olabilse de maalesef senin eski karınla iyi bir ilişki yaşama şansın çok düşüktü.

Şu an 32 yaşında çok güzel ve iyi bir kız arkadaşım var. 8 aydır beraberiz. Eskinin tersine bu ilişkide hep maskülen davrandım ve eski karımla ilişkim ile kıyaslarsan fark gündüz ve gece farkı gibi. Fakat son 2 haftadır karşıma çıkan bir sorun kafamı kurcalıyor. Mesajlaşmaları ve konuşmaları hep kız arkadaşım başlatıyor. Geçen hafta bana bir shit test attı ve “seni hep ben arıyorum ama sen beni hiç aramıyorsun” dedi. Eğlenen ustalıkla savuşturdum ama sonra aynı şhit testi 2 kere daha attı.

Bunun shit test olduğunu sanmam. İlişkide anlattığın gibi maskülensen ki kız tüm arama ve mesajlaşmaları başlattığına göre öylesin, bu bir comfort test. Hatun seni kendi isteklerine boyun eğecek kadar zayıf mısın diye test etmiyor, sürekli o aradığı için senin onu önemseyip önemsemediğinden şüpheye düşmüş. Shit test sayıp ona göre davranırsan çuvallarsın. Zira ilişkide mesaj ve aramaların 20% – 30% kadarını sen başlatırsın, 70% – 80%ini kadın. Sen aramamayı abartmışsın.

Son defasında ona ne kadar yoğun olduğumu bildiğini, genel müdür yardımcılığına yükselmek için çok çalıştığımı ve hemen hiç zamanım olmadığını söyledim. Bana iş konusunda tam destek verdiğini ve bu şekilde hırslı olmamın onun ne kadar hoşuna gittiğini söylediğini hatırlattım.

Bu yanlış maalesef. Biz erkeklere mantıklı geliyor ama sen hatuna şunu diyorsun : “Biliyorum seni hiç aramıyorum, ama bunun mantıklı bir sebebi var ve sen istesen de seni aramayacağım.” Çok yoğun olman ve işinin birinci planda olması normal ama haftada 1 – 2 kere hatunu bir arayıp 5 – 10 dakika konuşmana engel değil bu. Kız arkadaşın senin onu önemseyip önemsemediğini bilmek istiyor ve sen mantıklı nedenlerle önemseyemediğini söylüyorsun. Ben olsam şöyle derdim :

“Bebeğim bunun senin için önemli olduğunu anlıyorum ve işlerimin yoğunluğuna dalsam bile seni aramayı ihmal etmeyeceğim. Biliyorsun hep aklımdasın ama bunu sana göstermemin senin için ne kadar önemli olduğunu anlıyorum.”

Yıllarca beta davrandığın ve yandığın için o çukura bir daha düşmekten korkman anlaşılır. Ama yukarıda yazdığım şeyle pat diye betalaşmazsın. Beta davranışı korku ve özbenliğini değersiz bulma kaynaklıdır, alfa davranışı kendine güven ve özbenliğini değerli bulma kaynaklıdır.

Kadının comfort testi ile kadını kaybedeceğim korkusu duyup sürekli aramaya başlamak beta davranışıdır. Böyle davranırsan basit bir comfort testini shit teste dönüştürürsün. Oysa benim dediğim şey, kendine güvenen ve öz değeri olan bir erkeğin bunu kadınıyla paylaşmasıdır.

Kız arkadaşın dikkat edersen beni benim kadar ara demiyor. Ya da benden çok ara. Arada bir aramanı bekliyor. 8 aydır berabersiniz, hiç aramaman abartı. Haftada bir iki pat diye ve hiçbir rutine bağlamadan bir mesaj at ya da ara. Bir şey olmaz ve muhtemelen kadın tatmin olur. İlişkide kadına karşı bazı sorumlulukların var.

Bu dediklerimi anladığını söylese de bozulduğunu farkettim. 3 gün önce ise olay büyüdü. Bana gelirken kendisine paket salata almış. Koltukta oturup televizyona bakarken bunları yiyecekti ama hatun kucağıma kıvrıldığında çatal almayı unuttuğunu farketti. “Aşkım, çatal almayı unutmuşum, bana mutfaktan bir çatal alır mısın?” dedi. Bu shit test bana biraz ağır geldi.

Sen bu testi geçsen muhtemelen orada biterdi. Kaldığın için sonrası gelmiş zaten. Ve bu da shit test değil. Bir önceki comfort testi geçemedin, kız şimdi bir tane daha atıyor. Olayın bağlamından bunun comfort test olduğu kesin.

Ona gülerek, yetişkin bir kadınsın, kendi çatalını kendin alabilirsin dedim.

Ups! Abi “ben kendime bir bira alacaktım zaten, sen de ister misin” diye kalk, çatalı ve birayı al gel. Çatalı vermeden de öyle bedavadan yok diye çok ateşli bir öpücük al. Bak beta olacağım paranoyası var ama bunu bir kere iki kere yapmanda bir zarar yok. Kadın tabii bu isteklere sürekli devam ederse o zaman dik durursun. Kız arkadaşın senin onu önemseyip değer verdiğinden şüphe ediyor. Bir test daha beklemen lazımdı. Sen ama tabii comfort test bilmediğin için testi geçemiyorsun.

Çok bozuldu. Mutfaktan çatalı aldı ve geri gelip koltuğun en uzak köşesine oturdu.

Tahmin edilebileceği gibi.

Ona “bir çatal yüzünden bana surat mı yapıyorsun” diye sordum.

Abi, sorun çatal değil! 🙂

Cevap vermedi. Ben de üstelemedim. Gece beraber yattık ama başım ağrıyor diyerek seks yapmayı reddetti.

Tahmin edilebileceği gibi.

Sana soruyorum. Hergün arayan ya da mesaj atan kız, 2 gündür aramıyor. Ne oldu şimdi böyle? Ve bunu nasıl düzeltirim?

Ne olduğunu yukarıda yazdıklarımdan anlamışsındır. Nasıl düzeltirsin? Öncelikle hatunu kaybedeceğim korkusu ile aşırı tepki verme. Ben senin yerinde olsam birincisi ile ilgili konuşur, ikincisini unuturdum :

“Bebeğim bunun senin için önemli olduğunu anlıyorum ve işlerimin yoğunluğuna dalsam bile seni aramayı ihmal etmeyeceğim. Biliyorsun hep aklımdasın ama bunu sana göstermemin senin için ne kadar önemli olduğunu anlıyorum.”

Haftada bir iki bilemedin üç sen ara. Normal bir ilişkide, kadın daha çok konuşkan olduğu için, aramaların 70% – 80%ini kadının başlatması normaldir ve iyidir. Hiç aramaman ise anormal. Bu iş denge işi, beta tarafında aşırıya kaçmayacağım diye fazla ilgisiz davranırsan da ilişkide sorun çıkar ve hatta buna yeterince uzun süre devam edersen o ilişki terk edilmen ile sonuçlanabilir.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

68
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
31 Comment threads
37 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
EgeLast CowboyMIAVICEMiniminteranaksimenes Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
hateful
Guest
hateful

“Yıllarca beta davrandığın ve yandığın için o çukura bir daha düşmekten korkman anlaşılır.”

Okurken içimde hissettim 😀

mekanizepiyade
Guest
mekanizepiyade

Abi merhabalar.
Yazılarını arkadaşlara atıyorum ki bilgilensinler, yedikleri haltarı anlasınlar diye. Ancak verdikleri tepkiler de tıpkı Kırmızı Hap’ı Reddeden Erkek makalelerindeki gibi oluyor, yok efendim insanın özü değişmezmiş, önemli olan kendine ulaşmakmış vs.

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

Hocam peki bu yazıları hangi bağlamda atıyorsun? Arkadaşların fiziksel, sosyal, finansal, cinsel vb. anlamda kendini geliştirdiğini görüp bunun sırrını mı soruyorlar yoksa sen yoktan yere iyilik yapayım diye mi arkadaşlarına dağıtıyorsun?

Rollo Tomassi’nin dediği gibi birilerini fişten çekmek pis iştir, kanımca bu işin en temizi sana hayatındaki olumlu gelişmelerin sırrını sormak için kendileri gelenlerden seçerek fişten çekmektir.

Sitede bunun ya postu var ya da Yin’in yorumlarından birinde bu konuya değinildi.

insan
Guest
insan

“Beta davranışı korku ve özbenliğini değersiz bulma kaynaklıdır, alfa davranışı kendine güven ve özbenliğini değerli bulma kaynaklıdır.” Kesinlikle

Aurelius
Guest
Aurelius

Sorunun kaynağı analiz edemeden ezbere iş yapmak.

Redd
Guest
Redd

Mahmut abi kız arkadasımla ayrıldık ve tekrar barıstık ama suan oyle hayatım canım bıtanem yok gun ıcınde ben bir veya iki kere ararım mesaj cok az atarım sadece haberlesmek ıcın ama o benden daha az arıyor daha Az mesaj atıyor ben de dengeyi saglamak ıcın aramaları mesajları azaltsam hıc haberlesemıyoruz niye aramıyorsun bile demiyor ben arkadaslarımlayken en azından bir kere ara diye tepki gosterır fakat kendisi de bunu yapmıyor fakat ben sozel olarak beni neden aramıyorsun demiyorum femınen gorunebılır daha cok soguk oluyorum ama anlamıyor sence nasıl bir yol izlenmeli?

Rhaego
Guest
Rhaego

Sevgilisini aldatan ve yakalanan bir arkadaşım geldi. 1 hafta bende kaldı. Bu sebeple biraz kız arkadaşımı ihmal ettim. Trip atıyordu abarttığını söyledim sonrasında bir şey olmamış gibi devam ettim. Dün sevgilimin yanına gittim ve bir konuşma geçti, arkadaşının aldatması hakkında ne düşünüyorsun diye. Her erkek yapıyor bunu evli olan da olmayan da engellemeyle, triple olacak bir şey değil şeklinde bir şeyler söyledim. Sen yapar mısın dedi güldüm geçtim.
Şimdi bulaşığa yardım eder misin diyor daha önce hiç istememişti böyle bir şey. Sanırım bu comfort test dediğiniz böyle bir şey?

UzaktanAlfa
Guest
UzaktanAlfa

Kaygılarımızı, duygularımızı kontrol edersek ve kendimize yeterli değeri verirsek çok fazla düşünmeyiz o test mi şu test mi diye. Kontrol manyağı olmak yerine kendi içimizde kontrolü ele almalıyız.
O zaman olaylara iki adım geriden bakıp, sakin kalıp yorumlayabiliriz.
Mahmut abinin sağlıklı bir psikoloji ve bilgi, tecrübe birikimine sahip olduğunu düşünüyorum. Herkes böyle olmayabilir ve çoğumuzun ufakta olsa bir desteğe ihtiyacı var bence.

Doctor
Guest
Doctor

Yorumları okumuş bulundum. Ve bazılarında gördüğüm şey özünde evrimsel psikoloji ve temel insan davranışlarına dayanan bir öğretiyi fazlaca benimseyip frame’i sarsmamak adına bu sefer öğretilerin betası olmuş erkekler. Nedenleri değiştirmeden sonuçları değiştiremezsiniz arkadaşlar. İlişki de yoğun shit test vs. Paranoyası içinde olmak da betalık gibi geliyor. Yapay zekalar bile başlatıldıktan sonra kendileri bir şeyler öğrenip sistemlerini geliştiriyorlar. Kırmızı çizgilerini hatuna çok net çektiysen arada bir çatal getirmekten bir şey olmaz. Kimse sadece kaybettiği bir oyunun içinde olmak istemez arada ufak tatlı zaferler hediye edip(kadın bunu sizin hediye ettiğinizi kendi kazanmadığını bilecek) karşılığını da erkeksi bir şekilde öpücükle ya da seksle… Read more »

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Mahmut bey. Yapılan yemeğe eline sağlık denmemesinin söylendiğini hatırlıyorum sanki, bununla ilgili bir yazı aramış olmama rağmen bulamadım, bununla ilgili doğru yaklaşım ne olmalı?

Deus Ex
Guest
Deus Ex

Wtf abi? Yani evlilik tecrübem yok ama eline sağlık demeyeceğim diye kastırmak da ne bileyim… Son 2-3 haftadır yazıları baştan sonra okuyorum böyle bir şey geçmediğine eminim. Tabi yorumlarda yazıldaysa bilemem.

Ahmet
Guest
Ahmet

Merhaba Mahmut abi. Bir önceki gönderide, seks yapacak yerinin olmayışıyla yakınan arkadaşla aynı durumdayım.

Üniversite 1’e gidiyorum. Annesinin biricik oğluşu olarak yetiştirildim ve babam gelişimimde pek bir etkiye sahip değil. Erkek adamla tanıştıktan sonra işe girdim. Bir kaç sene sonra başka eve de çıkmayı planlıyorum ancak şu an ailemleyim ve gerçekten seks yapacak bir yer yok. 2 kere buluştuğum kızın 3.seferde günlük daireye gelmeyi kabul etmeyeceğini düşündüğüm için sevgililik hayatına geçiş yapmayı düşünüyorum. En azından bir kaç aydan daha uzun süren bir ilişkide günlük dairelerle cinsellik ihtiyaçlarını giderebilirim diye düşünüyorum.

Sen ne dersin ?

Erkek
Guest
Erkek

Evim yok nerede seks yapacaz sorusu çok gelmeye başladı. Kendi deneyimlerimi aktarayım. Ben ev olup olmamasını takmıyorum.Dışarıda çoğu yer olur bar, pub, hatta çay kahve içmek için gidilen kafelerin tuvaletleri. Hem zevkli de. Tabii ki evdeki kadar uzun ve rahat olmuyor. Onu tuvalete götürüp nasıl beceriyorsun diye soracaklarınız olacaktır. Özet geçiyorum. Kızla buluşma iyi gitti fiziksele taşıyorum. Öpüşme kalçasını hafiften sıkma derken, erkek dur burada olmaz herkesin içinde ne yapıyorsun diyor. İşte tam o sıra cinsel tansiyon ikimiz içinde artmış oluyor bnu fırsat bilip, o zaman gel rahat edebileceğimiz yere diyorum. Nereye diyor tuvalet diyorum. Elinden tutup erkekler tuvaletine sokuyorum.… Read more »

Crow
Guest
Crow

Mahmut Abi, uzun süre comfort testi geçememenin sonucu nedir? Nasıl koşullandıysam kız arkadaşım ne dese shit test diye iyi kötü savuşturmaya çalıştım yazını gördüm ve kıza haksızlık mı ettim acaba diyorum. Mesela evde otururken gelip kucağıma kıvrılıyor hadi benimle ilgilen sev beni falan dediğinde bebeğim kedi olmak için çok tüysüzsün gibi saçma sapan da olsa savuşturmaya çalışıyordum. Salatayı yapar mısın deyince ben yaparsam afrodizyaklı yaparım bak falan deyip uzuyordum. Beni kıskandırmaya çalıştığını hissettiğim olaylarda hehehe iyiymiş deyip yemekte tereyağ mı kullandın falan diye konu değiştirdim mesela. Hayır işin kötüsü ben de kızı seviyorum ve en azından şu anlık onun sevgisinden… Read more »

Neka
Guest
Neka

Tuhaf bir salaklık yaptım çalıştığım avmde yeni başlayan güvenlik kızla konuşmaya başladım kız ile konuşurken gülüyor gözlerimin içine bakıyor (konuşma geliştirmeye çalışıyorum ismini bile sormadım oda sormadı) 2 gündür akşamcı çıkarken sohbet ediyorum ve gitmem gerek diyerek gidiyorum sorun salaklık şu telefon numarasını almak için ilk defa etraf boş durumda idi aklıma bile gelmedi görüşürüz diyerek gittim kız soru sormuyor merak etmiyor gözlerime bakarak konuşuyor bu saatten sonra şansımı kaybetmiş olabilir miyim

Leo
Guest
Leo

Mahmut Abi’nin de sarkacında dengeyi bulmasından memnunum. Eski yazılardan sakinlemiş bir fikriyat var.

Vueenx
Guest
Vueenx

Eski sevgili ile barışma aşamasında kızın, biz ayrıldıktan sonra hayatında başkası oldu mu sorusu comfort test midir shit test midir? Nasıl cevaplar verilebilir abi?

hapsevmem
Guest
hapsevmem

Hocam kız bana telefonda birisinin ona yazdığını söyledi. Ben de kim olduğunu sorup şaşırtıcı bir cevap alınca ( tanıdığım bir arkadaşım ona yazmış ) ” Ne yapman gerektiğini biliyorsun. ” dedim. O da çok arada bir cevap verdiğimi söyledi. Ben de dalga geçercesine ” Ne bir de ne yapacağını mı söyleyeyim? ” dedim. Kız da ” Tamam, ben hallederim.” dedi. Şimdi bu soruyu bana sormasına gerek yoktu neden sordu anlamadım. Shit test mi değil mi belli değil. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Bundan sonra ne yapmalıyım? Konuyu açıp ne yaptın onu mu diyeyim yoksa hiçbir şey olmamış gibi mi davranayım. Konuyu… Read more »

1 2 3