Vaka Çalışması: Seni terk edenin peşinde koşma

Abi selam. 2 ay önce bir kızla tanıştım ve flört etmeye başladık. Aramızda fiziksel bir şey olmasa da öyle yakınlaştık ki sanki sevgili gibiydik.

Bahse girerim, kız daha “biz neyiz” konuşması yapmadan sen ilişki öncelikli erkek kafasına girdin. Bu yol friendzone’a çıkar. Tamam hikayeyi okuduğumdan ne olacağını biliyorum ama cidden oraya çıkar.

Fakat daha sonra benimle görüşmeyi kesti çünkü bana karşı güçlü duygular hissetmeye başlamış ve şu an bir ilişkiye hazır değilmiş …

Kız senin kalbini kırmamak için öyle söylemiş.

Olan şu: Kızın fazlaca peşinden koştun, üstüne düştün ve ilişkiyi iteledin yani aranızdaki “flörtün” feminen tarafı oldun. Kız da “ne oluyoruz lan böyle, prense bir güldüm kurbağaya dönüştü” diye uzadı!

İyi çocuklar bu tür bir ilişki öncelikli erkek kafasının, ulvi bir şey olduğu konusunda kendilerini hayat boyu kandırabilirler. Kızlar bu “saf ve temiz duyguları” ellerinin tersiyle ittikleri için hayat boyu kadınlara düşman kesilebilirler. Ama gerçek değişmez:  ilişkiyi kadından hızlı iteleyen erkek, istediği şeye sahip olmayı hak etmediğine ve kızın bırakıp gitmesinin an meselesi olduğuna inandığı için böyle acele eder. Bu zayıflığın, kendini değersiz görmenin, korkaklığın tüm hareket ve sözlere yansıyacağını daha önceden yazmıştık.

Farkında olmamayı tercih ettiğin bu zayıflık yüzünden muhtemelen hep kaybettiğinden, bu da kaçmadan bir an önce ilişki / sevgili diye kızı kafesleme peşindesin. Ama o kafesin kapısı da kuşun istediği an uçup gitmesi için açık. Maalesef sevgililiği ve sağlam bir bağ sayıldığı tek yer senin pembe pardon mavi hayal dünyan.

Bu konuşmadan sonra arkadaş kalmaya karar verdik.

.
.
.

 

 

.
.
.

Oturabilirsiniz.

Bahse girerim, kız sana arkadaş kalalım dedi, sen de “mecburen” kabul ettin. Egon bunu “karar verdik” diye yazdırıyor. Senin niyetin arkadaşlık falan değil. Arkadaşı oynamanın sana bir kapı açacağını sanıyorsun ama fena yanılmışsın.

Arkadaş kalalım diyen kıza, kibarca “ben arkadaşlıktan fazlasını düşünüyorum ve seninle arkadaş kalamam. Eğer bu konuda fikrin değişirse beni ara” gibi bir şey dersin ve arkanı dönüp gidersin.

İlk başında aslında bu arkadaşlık olayını iyi idare ettim. Ama bir hafta sonra kızı fazlaca aramaya ve her defasında bir bahane bulup gelmemesine rağmen buluşma teklif etmeye başladım. Sanırım bu da beni zayıf ve muhtaç gösterdi.

Doğrusu zaten zayıf ve muhtaç erkek sinyallerine bir yenisini ekledin. Fazlaca peşinden koşarak yani ilişkiye hemen atlayan erkek olarak zayıf ve muhtaç erkek sinyalleri verdin. Peşinden koşmaya devam ederek yani arkadaş kalalım teklifine atlayarak daha da zayıf ve muhtaç erkek sinyalleri verdin.

Peki çözümün ne?

Seni friendzone’a ışınlayan davranışa yani peşinden koşmaya devam etmek! Aynı şeyi arka arkaya yapıp farklı sonuç beklemek. Deliliğin tarifi.

Arkadaş kalalım diyen kıza, kibarca “ben arkadaşlıktan fazlasını düşünüyorum ve seninle arkadaş kalamam. Eğer bu konuda fikrin değişirse beni ara” gibi bir şey diyecektin ve arkanı dönüp gidecektin.

2 hafta önce ona merhaba mesajı attım. Cevap verdi ama mesajlaşma bir yere gitmedi.

Seni friendzone’a ışınlayan davranışa yani peşinden koşmaya devam etmek! Aynı şeyi arka arkaya yapıp farklı sonuç beklemek. Deliliğin tarifi.

AFC olmak kolay değil. AFC nedir? AFC emektir.

Şimdi 2 haftadır no contact uyguluyorum. Birinci sorum şu. Önümüzdeki hafta kızın doğum günü. Onu arayıp doğum gününü kutlayayım mı?

Hayır. No Contact (iletişimi kes) demek no contact (iletişimi kes) demektir. Doğum günü, sevgililer günü, kabotaj bayramı, vs … aramayacaksın. NOKTA.

Aslında daha iyisi süpriz yapıp bir doğum günü hediyesiyle kızın iş yerine uğrayıp öyle mi kutlasam?

.
.
.

HAYIR! No Contact (iletişimi kes) demek no contact (iletişimi kes) demektir. Blöf yapmadan arkanı dönüp gidiyorsun demek. BLÖF YAPMADAN. Yani gittin mi dönüş yok!

Kız sana ulaşmadığı sürece bir daha senden bir telefon veya mesaj alamayacak demek. Evet bu, kız sana hiç ulaşmazsa bir daha senden hiçbir zaman telefon veya mesaj alamayacak demek. Kapiş?

2 hafta sonra arayım mı ile olmuyor o iş.

Ayrıca bir de kıza rüşvet vereceksin. Evet senin o doğum günü hediyen, beni sev rüşveti.

Ayrıca bu her Türk genç kadınının kabusu, arıza ve sülük gibi yapışan erkek davranışı.

Ne olacak sanıyorsun? Şöyle mi diyecek : “Seni kibarca reddedeyim derken kendini friendzone’a attın ama doğum günümde kapımda belirmenle bir anda senin bana aşkını büyüklüğünü anladım! Bu ulvi aşka hayır diyemem. Hemen beni babamdan iste.”

Sülük gibi yapıştığımın farkındayım …

Farkındasın (!) ama nedense kapısında belirerek sülük gibi yapışmaya devam etmek için izin istiyorsun!

Ama doğum gününde karşısına çıkar ve en alfa halimle cool bir şekilde davranırsam onu etkileyebileceğimi düşünüyorum.

Pembe pardon mavi hayallerde debelenip durduğunu ve çok fazla romantikli film izlediğini düşünüyorum. “Bok çukurunda debelenip onun karşısında tertemiz biri gibi davranarak, onun beni koklayacağını düşünüyorum” gibi absürt bir şey söylüyorsun.

Biliyorum ilişki …

Hala ilişki diyor ya 😀

uzak ama en azından arkadaş olarak devam etmeye ikna edebilirim.

Allah’ım sana geliyorum.

Sen bu kızı istiyorsun. Kız ise sana arkadaş kalalım demiş. Gerçi arkadaş kalmak istediğinden değil ama minimum olgunluğa sahip bir erkeksin ve ben seninle bir şey istemiyorum demek istediğini anlarsın diye söylemiş.

Ama şöyle mi yapsam: Ona bir mektup yazıp, içimi döküp yoluma devam mı etsem?

Birader senin şu aşamada hiçbir şey yapmana gerek yok. Arkanı yürü ve git. Kızı arama, sorma.

Kızın içinde sana karşı herhangi bir ilgi ve saygı kalmışsa (gerçi bu ikisini de yok etmek için emek harcamışsın), birkaç hafta ya da ay senden haber almazsa seni düşünecektir.

“Bana arkasını dönüp gitti mi?”

“Birini mi buldu acep?”

Umrunda değil miyim?

Acaba onu yanlış mı değerlendirdim?

Eğer bu derece bir ilgi yoksa, senin yüzüne kapanan kapıyı “yalvarırım beni içeri al” diye yumruklaman bu ilgi ve saygıyı azaltacaktır. O ilgi ve saygı yoksa zaten seni arayıp sormayacak, gittiğin umrunda olmayacak.

Kadının kapısında ağlamanın çalıştığını filmlerde izledin ama o bok gerçek hayatta çalışmaz.

Arkanı dön, arkana bakmadan yürü git. Eğer kapının öte yanında eve alınmayı bekleyen yavru köpek gibi beklemediğini anlarsa ve ilgisi varsa arkandan gelip seni “hey nereye böyle?” diye dürtecektir. İlgisi yoksa “oh gitti be” diye sevinip hayatına devam edecektir. Ama ikincisinde en azından senin kendine bir saygın kalır.

O saygıya ihtiyacın var zira sen bu oyunla her kızı kendinden topuk topuk kaçırırsın. Umursamamayı, tabak çevirmeyi, kendini ödül olarak görmeyi, vs. öğrenmen gerekiyor. Bir an önce.

Erkekler için İlişkiler Setimize de bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

138
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
43 Comment threads
95 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
51 Comment authors
aliSiyaherdemEmreSÜREÇ @ MENTALİTE Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Scarface
Guest
Scarface

Dostum, ciddi bir oneitis durumundasın. Sana tavsiyem, bu kızın senin için neden bu kadar önemli olduğunu düşünmen. Kız fazla mı güzel, yoksa onda güzellikten öte bir takım farklı özel şeyler mi buldun? Nedenini en iyi sen bilirsin, ancak bir şekilde elde edebileceğin en iyi kızın bu olduğuna inanmışsın. Kızı senin için vazgeçilmesi zor yapan bütün özellikleri belirle. Neden bu kız olmadan yapamıyorsun? Senin şuanki psikolojinle bunu kavraman zor olabilir, ama kuşkun olmasın ki bu kız olmadan da yapabilirsin. Kendini tam hissetmen, dolu bir mutluluk yaşaman için bu kızla ilişki yaşamana gerek yok. Kızı bu kadar düşündüğüne göre, şuanda depresif bir… Read more »

boon00
Guest
boon00

Dun kız arkadaşımla(2aydır beraberiz)konusuyorduk iste daha once erkek arkadaşı olup olmadığını sordum böyle bir konu açıldı. Daha sonra kendisi sordu ben de abartarak dalgaya vurdum komik şekilde.Kendisi sinirlendi iste doğru cevap vermediğim için onu önemsemediğini söyledi ona sorduğumda cevap alıyormuşum o sorunca ben dalga geçiyormuşum felan diye söylendi ben de hic bozmadan benim icin önemli olduğunu soyledim ve eglenceli şekilde savurmaya çalıştım baktim hala dırdır ediyor şuan tartışmak istemediğimi daha sonda kızgınlığı gecince konusalim dedim konuşmayı bitirdim.
Sence kız yazana kadar yazmali mıyım yoksa benim mi yoklamam gerek

Siberlot
Guest
Siberlot

Kız sana shit test atmış “daha sonra kızgınlığın gecince konusalim” diyerek doğru yapmışsın. Kızgınlığı geçince hatasını anlayıp yazar sen niye yazıyorsun?

Zelda
Guest
Zelda

Selamlar abi,

Cok sabirli birisin bunca yazdiklarindan sonra boyle sorular bana gelse kafayi yerdim 😀

Yarı Kırmızı
Guest
Yarı Kırmızı

Birkaç yıl önceki halim geli aklıma gerçekten iğrençmiş şimdi görünce midem kaldırmıyor ama işte o zaman inanmıştım 🙂 thanks TCMA, s*kicidede ve Erkekadam bloğu

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Çok büyük adamsın aga, ben okurken içim dışıma çıktı. Kızda peygamber sabrı varmış.

Ferhat
Guest
Ferhat

Bir sorum var arkadaşlar,

Benim ilgimi kullanıp friendzone’a alan, akabinde de beni reddedip engelleyip terk eden kızı 1-2 ay kovaladım ve yanıt almayınca kovalamayı bıraktım. Duygusal davranıp ret sonrası iletişime çabalayarak egosunu şişirdim ama sonra bu saçmalığa derhal son verdim. Bu durumda no contact yapmış olur muyuz?

Ve bu hatayı yaparak onun gözündeki değerimi sıfırlamış oldum sanırsam. Böyle bir durumda değerim ilelebet sıfır olarak mı kalır yoksa bu hatam kızın nezdinde zaman aşımına uğrayıp beni tekrar eski iyi hatıralarla mı anımsar.

Biraz geçmişe takılıyor gibi oldum ama böyle şeyleri takıntı yapıyorum hiçbir kızda kötü imaj bıraknış olmak istemem çünkü.

Siberlot
Guest
Siberlot

Kırmızı hapın mevzusunu çok yanlış anlamışsın. Kızın ne düşündüğü önemli değil bırak ne düşünürse düşünsün. Kız geride kaldıysa geride bırak ilerideki kızlara ve mutluluğuna bak.

Misafirrr
Guest
Misafirrr

Merhabalar,
Bir kızla flört dönemine girdim, baya da ilerledik, el ele tutuşma ve öpme de oldu. Fakat o biz neyiz demeden, ben hoşlandığımı, ilişki istediğimi söyledim. Sonra biraz daha sürdü, fakat ilişkiye hazır erkek moduna girdiğim için kız büyük ihtimalle soğudu ve yazmamaya, bahane üretmeye başladı. Ben de 1 buçuk ay ne aradım, ne de sordum. Hatta başkalarıyla tanıştım. 2 hafta önce bir fotoğraf atmıştım, beğeni gönderdi, 1 hafta sonra da ben yazdım naber falan o kadar. Malum süreç, dışarı davet edemiyorum. Sizce nasıl devam edeyim?

Siberlot
Guest
Siberlot

Kıza yazarak yanlış yapmışsın. “No contact”de kız sana ulaşana kadar sen kıza ulaşmazsın. Fotoğrafını beğenmesi sana ulaştığı anlamına gelmez.

Burak
Guest
Burak

Mahmut Abi yeni tanisitigim kiz arkadasim ile ilk kez bulusacaktik fakat cok istekli degilmis gibi geldi bana 1 ay önce yarin gösüselim demistim oda yarin proje odevim var saati ayarlayabilirsek olur yoksa baska gün yazdi bende saat 4 bucukta goruselim yazdim uygunsan degilsende baska zaman yazdim kiz goruldu yapti acaba benden tekrar mesajmi bekliyo çunku bana açik kapi birakti alternatif sundu baska gun yazarak testmi ediyo anlamis degilim yazmalimiyim yoksa nextmi yapmaliyim mahmut abi

Siberlot
Guest
Siberlot

Gereksiz yere analiz felcine giriyosun. Sen mesajını atmışsın saati söylemişsin, şu an top kızın sahasında. Bir daha mesaj atıp kızın yerine topa vurmak gibi bir aptallık yapma.

Haydar
Guest
Haydar

Siberlot çık aradan..

benlark
Guest
benlark

terk eden hatunun peşinden koşmayı bırakmayı sağlayacak gizli bir key : ondan daha iyilerini tavlayabileceğine inanmak, bilmek ve bunu yapmak…eğer eski hatuna denk gelinecek olursa yüzde oluşan piç gülümseme de bonus…

Kaiu
Guest
Kaiu

BenLark reis sen misin? bir saha raporu paylaş özledik

MonkMode
Guest
MonkMode

Ama doğum gününde karşısına çıkar ve en alfa halimle cool bir şekilde davranırsam onu etkileyebileceğimi düşünüyorum. Vuhuuu bu çok etkileyici ahahahahha gerçekten bu kafayla mı okuyoruz beyler siteyi Kırmızı hap felsefesinde en önemli kural hatayı kendinde aramaktır ; eğer ilk başlarda kız sürekli size yakınlaşmaya çalışıyor fakat sonrasında sizden kaçıyorsa size küçük bir yemle gerçek bir erkek misin testi yapıyordur veya sizi öyle biri sanmıştır ancak sonrasında Betacan Beta oğlunun torunu olduğunuzu görünce kaçmaya başlamıştır.Bu noktada acaba kızın babaannesinin komşusu hastaydı da ona mı üzüldü gibi saçma salak bahaneler ardına saklanmak yerine ben erkekliğimin gereğini nerede yerine getirmedim diye düşünün… Read more »

L1n
Guest
L1n

Dünya üzerinde tonla kız var.İlişkideyken bile; ” lan olum ben bunla takılıyom da vaktimi boşa mı geçiriyorum,çıktığım süreç boyunca kaç kızla yatardım,ya da daha iyilerini bulabilirdim.Bu kız bunu hakkediyor mu? ” böyle düşünmek lazım. Kızın ilişkiyi sürekli hakkettiğini ispat etmesi lazım. Valla herşeyi geçtim kafanızdan bunlar geçmiyor mu hiç? Altı üstü 1 kız ,bırak gitsin.Bırak olm bırak,sal gitsin. Sıkıntı varsa vardır,bir ilişki bitmişse bitmiştir. Kadının canı gönülden erkeğin kanatlarının altında olmadığı ilişki,ilişki değildir.Siktir et gitsin. Valla bro ya… “Amk tonla işim,hedefim var.Kendi içsel huzurum var,bide gelip bu kızın duygusal gelgitlerini mi kafaya takacağım.” şeklinde düşündükçe bolluk zihniyeti gelişir. Valla ONEİTİS… Read more »

Emre
Guest
Emre

Selamlar. Mahmut abi son birkaç ayda günlük ve takılmalık ilişkilerim olmuştu. Bunlar birkaç günlük ve takılmaya yönelikti. Bunlardan sonra yeni bir ilişkim başladı ama bu yaklaşık 1.5 ay sürdü. Bu süreçte önceki mavi hap kafasına düşmek korkusuyla kıza fazla soğuk davrandım. Bunu sonradan farkettim. Bütün ilişki boyunca hep kız arıyordu neredeyse ve sürekli seni seviyorum vs tarzı cümleler ondan geliyordu ben de abartmadan karşılık veriyordum. Kısa süreli bir ayrılıkta da uğraşan o oldu ve tekrar bi araya geldik. Daha sonra bir kavga daha yapınca ben o an sinirle ve yanlış bir hareket yaparak takipten çıkarıp numarasını vs sildim. Birkaç gün… Read more »

Emre
Guest
Emre

Dediğin mantıklı ki bence de doğru olan o. Ancak son dediğim oneitis olma durumuna sadece ayrılık zamanı düştüğümü düşünüyorum. Başkasıyla değil kimseyle bir süre ilişki düşünmüyorum çünkü kendimi tamamen vermem gereken bir şey var. Onla ilgileneceğim. Yorumun mantıklı teşekkür ederim.

Mert Abi
Guest
Mert Abi

hocam aşırı derecede merak ettigim bir konu var ve kafayı yemek üzereyim.
gördügüm ve duydugum tonlarca kadın göbekli erkek sevdigini söylüyor karın kası six pack cogu begenmedigini göbekli erkeklere bayıdıldıklarını söylüyorlar ve bu kadınların sayısı az degil bu konu hakkında lütfen bir düşüncenizi söyler misiniz?

L1n
Guest
L1n

O kafalarında ki göbekli erkekleri maskülin erkek tipleri. Bide kızların ne dediğine takılmamalısın. Cidden söylüyorum;Birçok erkek göbekli olup,fit-kaslı erkeklerden daha maskülin oluyorlar.

Beslenme-spor çok önemli ama bir yere kadar. Zihin yapısı aşırı önemli.

Warren buffet,dünya da üst üste 2 kez en zengin seçilmiş adam. Bu adamın beslenme düzeni,fakir bir adamdan daha kötü.Hergün fast food takılan biri,su niyetine kola içiyor. Adamın kafa zehir,maskülen hemde dibine kadar. Tabii ki beslenme,spor çok önemli ama zihin yapısı yoksa boş.

Sombody-Someone
Guest
Sombody-Someone

Gobekli,1.70 boylu bir erkek olarak bunu soyleyen kadın modelini cok iyi tanırım! (Maalesef tiroid sorunu dolayısıyla gobegimi eritemiyorum, ama sporum, hobilerim, kariyerim ve yaşam tarzımla sıkıntısını da çok çekmiyorum :))) Arada gobek lafını eden hatun olursa “o benden ayrılamıyor, çok denedim ama gitmedi. Bu yüzden bana olan bağlılığına saygı duyuyorum” diyorum sadece :)) Konu kapanıyor! Konuya donecek olursak; siteyi okuduysan kadınların etkilenme kriterleri erkeklerden çok farklı ve erkeklerde ilk 2’de olan fiziksel güzellik/cekicilik kadınlarda ilk 5’te ve hatta bazen daha altta olabiliyor. Bu durumla ilgili, yine sitede değinilen ama bence makale olarak daha ayrıntılı anlatılabilecek bir konu daha var; Erkeklerin… Read more »

AtheistJesus
Guest
AtheistJesus

Arkadaşlar size bir taktik vereyim madem kızla iletişime geçmemekte bu kadar zorlanıyorsunuz.İlgisi olmayan ya da düşük olan kızın numarasını silin kız size yazana kadar yazamazsınız.

TheDevilYouLike
Guest
TheDevilYouLike

Kadın-erkek ilişkilerinde kadının erkeğe saygısı > kadının erkeğe sevgisi. Kadının erkeğe saygısı nereden gelir? Erkeğin kendine saygısından. Erkeğin kendine saygısı nereden gelir? Çizdiği sınırlarından, iradesinden, prensiplerinden, hayatının merkezine yalnızca kendini koymasından ve peşine düştüğü hedeflerinden.

1 2 3