İlgiyi çekeyim derken trip atmak

İlgi Yönetimi konusunu yanlış anlayan arkadaşların en çok içine düştükleri durum, ilgiyi kesmeyi trip atmak sanmaları. Örnek olarak Almost rumuzlu kullanıcının sorusuna verilen şu cevaba bakalım:

Almost:

İlgi ve verilen değer tamamen doğru orantılı olarak mı ilerler? Ayrıca ilgiyi kesmek ne demektir? Ne yaparsak ilgiyi kesmiş oluruz? Mesaj atmamak, öpmemek, gülümsememek…(?) Eyleme dökmek konusunda sıkıntılarım var.

Patrick Bateman:

Bir Mahmut Abi değilim ama yararlı olacağımı düşünüyorum.
1) Tek kelimelik cevaplar vermek
2) Onun yüzüne hiç bakmamak.
3) İlgiyi başka yere yöneltmek ( Telefon olabilir)

Patrick Bateman ilgi kesmekten / azaltmaktan değil trip atmaktan bahsediyor. İlgiyi kesmeden önce azaltacaksın. Mesela daha az arayıp sormak, ona ayırdığın zamanı azaltmak, hediye vs. almamak, süpriz yapmamak gibi şeyler.

Alphason devamında şunu diyor:

Mahmut abi ilgiyi azaltinca bunu anlıyor karşı taraf. Peki neden ilginin azaltıldığını anlamiyorsa ve israrla neden böyle davraniyorsun ben anlamıyorum sorunun ne oldugunu direkt söyle diyorsa ne yapacağız?

Trip atmadığınız sürece kimse sizin trip attığını sanmaz. Ültimatom vermeyin, tartışmaya girmeyin vs. yazıyoruz ya, ağzınızı hiç açmayın, sorunu konuşmayıp trip atın diyoruz anlaşılıyor. Bu hata bu sitede çok tartışıldı.

Çoğu durumda kadın bakışınızdan kendisini ayarlar zaten. Konuşmanıza bile gerek yok. Ama her şey gözlerle halledilmez. Bazen mesela problemi söylersiniz ama kaçınmanız gereken şey ultimatom ve tartışma. Konuşma değil kavgadan bahsediyoruz. Kadınlar duygusal davranmaya meyilli olduklarından olayı kavgaya dökebilirler, siz ise kavgaya yönlenmesine izin vermeyeceksiniz.

Patrick Bateman:

… Peki diyelim hatunla masada oturuyorsun senin sevmediğin bir şey yaptı. O an ilgini nasıl azaltırsın?

O an ilgini azaltmana gerek yok. Shit test sayarsın ya da ultimatom vermeden uyarırsın. Burda anlık tepki ve triplerden bahsetmiyoruz. Senin yukarıda yazdıkların kelimenin tam anlamıyla kız gibi trip atmaktır. Böyle şeylerden uzak durun. Her şeyden önce kıza sadece sevmediğiniz bir şeyi yaparak sarsabileceği zayıf biri olduğunuzu gösterirsiniz.

Redcast:

Bir kızdan ilgimi çektiğimde küstüm sanıyor.

Bu da muhtemelen surat asmaktan, trip atmaktan ya da gerçekten küs gibi davranmaktan kaynaklanıyor. Birçoğunuz kızdan ilginizi suratınızda bir gülümseme ile çekebileceğinizin farkında değil.

Arkadaş yürünen kız bağlamında konuşmuş oradan örnek verelim. Diyelim ki hatuna 2 kere buluşma teklif ettim 2sinde de reddetti. Şimdi kitaba göre ben bu kızı nextliyorum. Ama kız aramaya devam ediyor. Yine kitaba göre ben kıza bir daha buluşma teklif etmeyeceğim. Ama kıza mesaj attığında soğuk davranmak yok. Sadece kısa keseceğim. Bir iki mesajlaşmadan sonra hep aynı şekilde “şimdi biraz işim var, sonra haberleşiriz. Kendine iyi bak.” yazıp kaybolacaksın. Kız bu durumda ya aramayı bırakır ya da buluşmayı kendisi teklif eder.

Böyle kızları nereden buluyorsunuz hiçbir fikrim yok ama – kızların ergen ya da sizin kızla fazla samimi olduğunuzdan da olabilir – diyelim hatun “küstün mü / neden kısa kesiyorsun?” falan dedi. Neden kısa kestiğiniz belli. Kıza davranışlarınız ile “güzelim bak ben elimden geleni yaptım, sen buluşmuyorsun benim de mektup arkadaşlığına vaktim yok. Hadi canım fazla zamanımı alma” diyorsunuz. Kız aptal değil bunu anlıyor. Söylemenize bile gerek yok. Ama diyelim sordu. Ne diyeceksiniz?

“Yok güzelim şimdi cidden işim var. Sonra haberleşiriz. Kendine iyi bak.”

Bu kadar. Tekrar edeyim, ilgini geri çekmek trip atmak demek değildir.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

105
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
27 Comment threads
78 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
kanırtaninekAlafInariusKoraySerhat Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Bak bu iyi
Guest
Bak bu iyi

Çevirdiğim eski tabaklardan birisiyle aynı ortamdayım.Düşünce iletişimi kes kuralını uyguladım. Numaramı silmedi, engel de atmadı ve ara sıra hikayeler atmaya devam ediyor. Takmıyorum ve bu onu daha da delirtiyor. Bugunde bir elemanla konuşurken rast geldim. Manzarayı görseniz inanamassınız. 3 buluşmada öptürmem kızı ben ortama girince yellozluk yapmaya başlıyor. Dediğim gibi elimde çok daha kaliteli tabaklar olduğundan uğraşmıyorum bile ama artık rahatsızlık vermeye başladı. Bir gün kenara çekip “Sen kimsin beni takmassın ya!?”derse şaşırmam. Nasıl davranmalı? Böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum.

BlackLack
Guest
BlackLack

Mahmut abiye katılıyorum Gerçekten Takmadığına kendin inanıyor musun ?
Kızın neler yapıp yapmadığını harfi harfine biliyorsun ama ?
Dostum Kendini Kandırma.

Dex
Guest
Dex

Mahmut Abi, maalesef şu an yeni nesilde genel olarak böyle bir durum söz konusu. 25 yaşında biri olarak, bazen 18-22 yaş aralığında seksi kızlar denk geliyor ve yürüyorum doğal olarak ama bu tarz karın ağrısı ergen kız modeli de oldukça çoğunlukta. Arkadaşların söyledikleri gibi tepkiler verebiliyorlar onlara hak vermiyor değilim. İlgisini belli eden, bulusmaları ekmeyen ya da böyle can sıkıcı hareketler yapmayan kızlar da çoğunlukta. Bazen öyle kızlar denk geliyor ki buluşmayı kendi iteliyor, sizi fazla mesajlıyor ve sizinle daha çok vakit geçirmek istiyor. Ayrıca buluşmalarınız da fiziksele götürebilme ihtimalinizin de fazla olduğu kızlar oluyor. Arkadaşlara tavsiyem bu tarz kızlara… Read more »

14.Luis
Guest
14.Luis

istedigini dusun…ama handle with them or miss them bro

Outlaw
Guest
Outlaw

Dex e hak veriyorum gayet güzel açıklamış. Milyonlarca kadın var neden bu tarz kadınlarla uğraşasın?

Kaptan
Guest
Kaptan

Şu karın ağrısı kızlar bana çok itici geliyor ne kadar güzel olursa olsun soğuyorum, ben 18-23 arası takılıyorum çoğu bomboş ilişki materyali bile değiller feminen kız sayısı azalmış resmen bir de diğer illere göre rahat bir il de yaşıyorum kızların çevirdiği tabaklara Mahmut abim yetişemez

Say10
Guest
Say10

“Çoğu durumda kadın bakışınızdan kendisini ayarlar zaten.” sunucuda ve etrafımda gördüğüm kadarıyla çoğu erkek bunu Kemal Sunal’ın kabadayı bakışı ile, ya da “Ya kızım bak bakıyorum,anla işte” hâli ile yapıyor.Bir yazıda bu konuya da değinilebilir.

Haydar
Guest
Haydar

Mahmut Abi,Burda arkadaşlarda onlarca defa sordu,Bazı Kızlarla ile sanal da tanışıyoruz, muhabbet iyi gidiyorsa,2-3 kere mesajlaşmayı ben başlatıyorum.daha sonrasında,kız mesaj baslatmıyorsa,aradaki enerji iyi olsa bile bir daha mesaj baslatmıyorum(kızı da silmiyorum)!olay sönüp bitiyor!
Muhabbet neşeli ve pozitif geçmesine rağmen, sonrasında kız neden mesaj başlamıyor?yeterli çekimi mi yaratamıyoruz?kız çekingen mi yoksa ilgili gözükmesine rağmen aslında ilgili mi değil?
Ne yapmalı?

Eski Alfa yeni beta
Guest

2-3 kere mesajlaşmayı sen başlatıyorsun ya. Hah işte orda sıkıntı var dostum. Genellikle 1 kere erkek olarak sen başlatacaksın , 2 defa hatunun yazmasını bekleyeceksin.Hadi en olmadı sen 2 defa konuşmayı başlat.Ondan sonra kızın yazmasını bekleyeceksin.3. yü başlatırsan hatun senin MUHTAÇ olduğunu anlayacaktır.Artı şu mesajlaşmak feminen bir harekettir diye diye adamın dilinde tüğ kalmadı. Sanalda kız olayı sıkıntılı ( bu benim şahsi fikrim ) sanal alemde bi hatuna 500 kişi yürüyor.O da tüm erkeklerin ilgisini sömürüyor.En temizi reel de tanıştığın kızlar.Onlarında direk numarasını alacaksın. Siktir et mesajı felan numarası varsa tak ara , yer tarih ver , buluşmaya çağır. Olmazsa… Read more »

Erkek
Guest
Erkek

Çok matematiksel konuşuyorsunuz, kendiniz olun , erkek olun.

Dex
Guest
Dex

Kızla dışarıda görüşüyor musunuz?

Dex
Guest
Dex

Kızla dışarıda görüşüyor musunuz? Yoksa buluşmaya gitmeden önce yaptığınız mesajlaşmalardan mı bahsediyorsun? Senin ilacın bu yazı. http://erkekadam.org/2020/04/27/umursamayi-biraktiginizda-daha-fazla-sonuc-alacaksiniz/ Sen spesifik bir kızın sana mesaj atıp atmamasını fazla kafaya takıyorsun. Sana ilgisi olan kız sen bir şeyleri yanlış yapmıyorsan, seni senden daha fazla mesajlar. Kız senin dediğin gibi diyelim çekingen olsun ki büyük ihtimal değildir, bu onun sorunu. Aslında ilgili ama kendi kafasında kendini ağırdan satmaya çalışıyor (karın ağrısı kız modeli) bu yine onun kaybı. Sen 2-3 hafta boyunca kız yazmadığı halde haftada bir mesajlaşmaları başlatıyorsan sen elinden geleni yapmışsın gerisi onda artık. Sana ilgisi varsa seni kaybetmemek için sana yazar ya… Read more »

Kaptan
Guest
Kaptan

Tinder değilse sanal da iş çok zor tinder’de amaç belli en azından, Instagram’dan falan iş çıkarma pesindeysen ya eğlenceli bir hayat yaşayıp bunun reklamını yaparsın ya da çok yakışıklı birisindir oradan yürürsün şunu unutma en beta adam bile yüz yüze reddedilmekten korktuğu için sanaldan yazıyor

Alphason
Guest
Alphason

Mahmut abinin anlattığı şeyi anlamak içselleştirmek biraz zaman aldı ama yaşayarak bir miktar çözmüs oldum. Gerçekten de karistirilan kısım soğuk davranmak meselesi. Siz başlarda benim de yaptigim gibi soğuk davraninca ilgi azaltmış degil trip atmış oluyorsunuz ve buna cevaben karşı taraf neyin var noldu gibi sorular soruyor. Kızla siz yer değiştirmiş oluyorsunuz resmen ve bu en istemediğimiz şey. Trip atmak gym’e 2 hafta gidip sonuç almayı beklemek gibi kısa sürede sonuç almayı istemek. Ilgiyi azaltmak ise biraz daha zamana yayilan ama sonuç veren bir durum.

Mert yaka
Guest
Mert yaka

Mahmut abi merhaba, hatunu kahve içmeye sonrada içki içmeye götürdüm. İçki içerken elini tutmaya çalıştım elini çekti. 15 dk sonra tekrar elini tutmak istedim, yanına oturdum. Kızdı ve kalktı gitti.
Kadın alfa dul.
Aynı iş yerinde çalışıyoruz. Bir kaç gün sonra özelikle ortak kız arkadaşlarımız bana soğuk davranmaya başladılar, beta erkeklerde destek veriyor. Bana kadın düşmanısın diyen kız bile oldu. Mecburen aynı ortamdayız. Ne yapabilirim bu durumda

Merhaba
Guest
Merhaba

Abi daha fazla para ve iş dünyası ile ilgili makale gelse çok güzel olur bir de spor ve beslenme ile ilgili ayrı bir kategori daha açarsanız çok iyi olur bence

bruce
Guest
bruce

selamün aleyküm mahmut abi çalıştığım yerin düzenli müşterisi kız var onu evine bıraktığım bi an falan oldu kısa muhabbetlerimiz oldu ve ben bu kıza buluşma teklif etmek istiyorum sence önce sadece numarasını mı almalıyım yoksa direk buluşma teklif edip mi numarasını almalıyım

Dex
Guest
Dex

Çalıştığın yerin düzenli müşterisi ise sürekli görüyorsun yani hatunu? Bu biraz sakat olabilir. Aynı iş yerinde çalıştığın hatuna yürümek sakıncalı deniyorsa bu da ona paralel bir durum bence. Çünkü sürekli görme potansiyelin olan biri üstelik müşteri. Hatun bu atağını görürse gelmeyi bırakabilir belki rahatsız olup yani seni istemediğini farz edersek. Ama illa denemek istiyorsan hatunu yine bırakacağın bir gün bulusma teklifini aç zaten kabul ederse numarasını illaki verecek haberleşmek için. Telefonunu istersen en başta kız yine niyetini anlar illaki, mesaj oyunu yapıp bulusma davet edersin sana kalmış.

bruce
Guest
bruce

Acikcasi kızın kabul edeceğini düşünüyorum konuşması bana samimi geldi ama cidden olmazsa kaybedebilecegim bişey de yok gibi. Yine de biraz cekiniyorum.
Ve kızın numarasını durduk yere istemek biraz garip gibi önce onu davet edip sonra alsam daha mantıklı geliyor

Hamza
Guest
Hamza

Mahmut abi anlam veremediğim bir sıkıntı var, Kız arkadaşımla aramız gayet iyi.birbirimizi sevdiğimizi söylüyoruz hatta ilk o söyledi.2 günde bi arama iyi geceler günaydın vs var ama ben günaydın yazmadan kız günaydın yazmıyor.bi kaç defa yazmadım akşamına merak ettim seni nasılsın filan dedi.Sonra Ben seni gün içinde aramak istiyorum ama çok yoğunsun dedi,ki bir kere aradığında sonra arim seni diye kapatmıştım.Yani aramız gayet iyiyken kızın bu sabahları yazmama geyiğini bir türlü anlamıyorum.Bİ kaç gün o yazana kadar günaydın yazmamayı düşünüyorum.Trip gibi değil de ilgiyi azaltmak gibi.Kızın isteğiyle ilişkiye başladık ve hiç umursamayan ben bunları takmaya başladım.Nasıl bir yol izlim abi… Read more »

sestac
Guest
sestac

Bu konuda mesaj oyunu ile ilgili bir problemim var. Nasıl doğru davranılır veya ilgi geri çekilir yahut çekilmeli midir tam olarak bilmiyorum. Wp den mesajlaşıp 1 hafta sonra tekrar kendi muhabbeti başlatan mesaj atan kız mesajı atıyor ama muhabbeti kendi başlatmasına rağmen yazdigim mesajlara/cevaplara 1 günde veya 2 günde bir cevap veriyor. İlgi olayını mi yanlış okuyorum , burada doğru davranış biçimi ve doğru düşünce sistemi ne olmalı?

Trip erkeği
Guest
Trip erkeği

Mahmut abi selam, Kız arkadaşımla 4 aylık bir ilişkimiz olmuştu. Kızın mesaja geç cevap verme gibi bir sorunu olmadı. Ancak kız dışarı çıktığında hiçbir şekilde telefonunu açmıyor ve whatsapp a girmiyordu ben ağır betalık yaparak buna triple cevap verdim. Kızı sürekli ilgisizlik ve sorumsuzlukla suçladım. Artık en ufak hareketi gözümde büyüyordu. Örneğin mesajımı bekletmemesine rağmen 1 dakika bile yazmasa hemen mesajımı bekletiyorsun diye kavga çıkarmaya başlıyordum. Kız en sonunda senin triplerini çekemem diyip ayrıldı. 1 gün boyunca ayrılık kararına yalvarmadan direndim. Ancak sonuç vermeyince kendisini sevdiğini söyleyip ayrılığı kabul ettim. 5 gün falan oldu. Ancak ilişki bittikten sonra wp konuşmalarımızı… Read more »

Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

Bunu…Bunu alın burdan.. Şaka bir yana, yaptığın saçmalıkları görmen senin adına güzel, ama bu bitmiş ilişki için yararsız. Bunları bir sonraki ilişkinde yapmamaya dikkat et. Kızın gözünde profilin şu an çok kötü, en maskülen olsan bile artık kız seni yeni halinle göremez o yüzden bu defteri kapatman en iyisi. Ama yani bir de iletişime geçeyim mi diye soruyorsun hala. Sıçıp batırmış olsan bile yapman gereken şey no contact, iletişime geçmek gibi bir seçeneğin zaten yok.

Geralt
Guest
Geralt

Sevgiliden ilgiyi çekerken aynı şeyleri yapmalı mıyız

stw
Guest
stw

mahmut abi dün kız arkadaşımla dc den benim ödevlerimi yapıyorduk ödevler bittikten sonra film izleyelim mi dedi bende kız karantinada olduğundan tamamdır izleyelim dedim ama wp de ona baktığımda çevrimiçi gözüküyordu bende film sıktıysa kapatabiliriz dedim o da yok ben izliyorum dedi o şekilde izledik bugun gene aynı teklifi yaptı ve konuşmalar şu şekilde B-Ben K-Kız K:Film izlicem gelicek misin B:Başka zaman 🙂 B:Sen izlemiyorsun ki K:İzliyorum dösösöslsls B:Sen wp de arkadaşlarla yazışıyorsun K:Mesaj yazdılar bakmasa mıydım K:Yazık değil mi onlara B:Film izleyelim diyorsun B:Bi bakıyorum wp de aktifsin Belki wp web açık B:Sanmam K:E sen niye giriyorsun K:Sen dr… Read more »

Sorgucu
Guest
Sorgucu

Abi iki üç belki bir hafta uzayabilecek. Tripten sonra ki Sessizliklerde ne yapmalıyız.