Sor sor ki öğrenesin #2

Bana yani Güzin pardon Mahmut Abiye, bu yazı altında istediğinizi sorabilirsiniz. Istediğinizi derken Dolar ne olur, Fenerin dertleri nasıl çözülür gibi sorular sormayın tabii. Site teması ile ilgili sorular sorun.

Sadece bir iki paragraflık ve pratik sorulara bakacağım. Yani destan yazmayın ya da “abi her şeyi yapıyorum yine de olmuyor sence neden?” gibi sorular sormayın.

Bunu geçen sene de yapmıştık.

SORU ALIMI BİTTİ.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Notify of
hueber
Guest
hueber

Bu sorularım da direk ilişkilerle ilgili. 1- Kıza rahatsız olduğumu söylediğim çeşitli şeyler oldu ve düzelteceğim demesine rağmen bu şeyleri düzeltme oranı %20 gibi bir şeydir. Böyle durumlarda tekrar hatırlatmak yıkık hissettiriyor. Ama sözünde durmaması konusunda nasıl yol izlerim bilemiyorum. 2- Rahatsız olucağımı bilerek yaptığı şeylerde, düşünememiştim sen haklısın diyor. Bunların sayısı da artmaya başladı. Küçük şeyler olmasına rağmen güvenimi azaltıyor. Kıza nasıl yansıtırım. 3- Bazı küçük yalanlar söylüyor. Ortaya çıkınca da unutmuştum gibi şeyler söylüyor veya özür diliyor. Bonus: yeni okulunda sosyal medyadan yazan erkeklerle sözde ”arkadaş” oluyor ben mantıksız bulduğumda ise çevre edindiğini vs söylüyor. bu da beni… Read more »

İyilerkaybetti
Guest
İyilerkaybetti

Motivasyon ve hayat enerjisi düştüğünde ne yapmalıyız? Bu dönem üniversitenin son senesi ve yoğun bir dönem bir de üstüne online eğitim var. Ders çok olduğu için genelde evde derslerle uğraşıyorum. Evde olmak zaten sıkıyor. Anlıyacağın abi bu aralar ne ders çalışasım ne de kişisel gelişimime vakit ayırasım var. Sadece spora gidiyorum o beni rahatlatıyor. Bu tarz durumlarda ne önerirsin?

DarkDark
Guest
DarkDark

Düzenli ilişki isyorum erkekler neden ilişki ister onuda anlamıyorum ama ben istiyorum sevgisizlikten midir bilmiyorum takılacak çok kız çıktı benden hoşlananda arzu duyan kızlarda var ama ben ilişki istiyorum bunu nasıl yıkabilirim bu duygu elimi kolunu bağlıyor.

Selami
Guest
Selami

Orta yas krizi yasayan bir erkege onerin nedir?

Hamood Habibi
Guest

Abi kolay gelsin. 16 yaşında biri olarak bu yazıyı yazıyorum ve sana bayadır cevap bulamadığım birkaç soru sorup önerini almak istiyorum. Yaklaşık 1 haftadır Monk Mode modundayım: Hergün düzenli ders çalışmaya, kitap okumaya, meditasyon yapmaya, çizelge tutmaya ve günlük tutmaya çalışmak gibi gün içinde yapababileceğim vazifeler belirleyip uymaya çalışıyorum. Bu aralar da zaten bu kadar planlı ve düzenli gitmemin sonucu olarak kendimdeki değişimi hissediyorum. Velhasıl kelam kafamda cevabını bulamadığım iki soru şunlar: İnstagramdır, arasıra sevdiğim bir oyunun videosunu izlemektir veya yapılacak bir şey kalmayınca ara sıra PES atmaktır gibi şeyleri yapınca kendimi kötü hissediyorum ve sanki sürecin aleyhine işler yapıyormuşum… Read more »

Maymuncuk
Guest
Maymuncuk

TR manospherenin meshur incellerindan Sir Tristan icin ne dusunuyorsun ?

Emir
Guest
Emir

Selamlar
1-hapı yuttuğumdan beri belli bir sınırda kalmış gibiyim.Hapın felsefesinin aksine bir davranışta bulunursam zihnim devamlı beni geri çekiyor.Bu her zaman olumlu bir durum olmuyor böyle sınırlanmak normal mi?
2-Yaklaşık 3 yıl önce gençken tanıştığım ve oyunun kurallarını çok iyi becererek etkilemeyi başardığım slav bir hatunla zihnimdeki hap sınırları yüzünden devamını getirememiştim ve sonraki süreçte fazlasıyla ezik davranışlarda bulunarak kendimden uzaklaştırdım.Şuan aynı ülkede değiliz.Biliyorum nextlenmesi gerek fakat bir dönüşü var mıdır?
Şimdiden teşekkürler mahmut abi

Emir
Guest
Emir

Ve mahmut abi devamlı farklı motivasyonda ve farklı ruh halleri içindeyim.Buda belli bir kalıp olmasını engelliyor.Bazen fazlasıyla sahte olduğumu hissediyorum

Iron Maiden
Guest
Iron Maiden

Dopamin detoksu hakkında ne düşünüyorsun mahmut abi sınava hazırlanıyorum ve yarım saatden fazla odaklanamıyorum özellikle denemeler işkence gibi geliyor ve biraz araştırınca bunun sosyal medya ile alakalı olduğunu gördüm sizce sınava kadar hepsini silip tuşlu telefona geçmem mantıklımı yoksa ters etki gösterip olumsuzmu etkiler

Biliçli zihin
Guest
Biliçli zihin

Merhaba Mahmut abi. Meslek hayatıma yeni başlamış birisi olarak en büyük korkumu senin sayende keşfettim. En büyük korkum ise başarılı olmak. Ama öyle sıradan bir korku değil resmen götüm atıyor. O kadar ki yapmam gereken şeyleri yapsan belki başarılı olucam ama istemsiz ve farkında olmadan kendimi sabote ederken buluyorum. Jonah kompleksi halkında çok az şey yazıldığı için bir çözüm bulamadım. Yol gösterir misin bana?

Iowa Uni
Guest
Iowa Uni

-Jocko Podcast ceviri gelecek mi siteye ?
-Sevgiliyken hatunun tabak cevirdigini fark edince ne yapalim?

Kaptan
Guest
Kaptan

Abi önümüzde ki 10 sene boyunca feminizm Türkiye’de güçlenir mi, betalar oranı azalıyor İnsel oranı artıyor sözüne katılıyor musun

Aurelius
Guest
Aurelius

Buradaki genellemelere çoğu kadın uyuyor ancak ciddi anlamda süperegosu fazla gelişmiş kadınlar var ve istisna oluşturuyorlar, mesela hipergamiyi önemsemeden alt statüden ama ahlaklı gördüğü biriyle beraber olan kadın gibi, Mahmut abi sen istisna meselesine katılıyor musun yoksa benim gördüğümden farklı bir olay mı var ortada

İrildur
Guest
İrildur

Abi kız arkadaşlarım oluyor ama genelde yaşları hep benden büyük oluyor 21 yaşında iken 30 yaşında sevgilim bile olmuştu neden böyle oluyor

Adil Ustun
Guest
Adil Ustun

Sizce doktorluk nasil bir meslek ?
ve Avukatlik ?