Narsist eski sevgili nasıl geri döner? Eski sevgilim narsist mi?

No contact kuralı narsist eski sevgiliyi geri döndürme yarar mı?

Şimdi narsizm / narsist moda bir kavram ve birçok insanın eski sevgililerini narsist diye tanımladıkları görüyorum. Sebep?

“Çünkü beni terk etti, ilişkimize kıydı gitti … Zalım.”

Terkedilen tarafından öyle görülebileceğini farkındayım ama bir insan sırf sizi terk etti diye narsist olmaz ya da bu onun narsist olduğuna işaret etmez. İyi, sevgi dolu, şefkatli, başkalarının önemseyen ve duygusal olarak sağlıklı biri de sevgilisini veya eşini terk edebilir. Hatta terk ettikten sonra bu çok az etkilemiş gibi görünebilir.

Bir insanın diğerini terk etme sebebi hemen hemen her zaman o insana olan duygusal ve cinsel ilgisini belli bir seviyenin altına düşmesidir. Bu düşüş tam ayrılık gün olmaz ve hatta tam tersi görece uzun bir süredir düşüktür ve düşük kalır. Eski sevgiliniz bu duyguyla bir süre savaştıktan sonra en sonunda ayrılık adımını atar.

Bir insanı, ilgisinin azaldığı birinden ayrıldı diye suçlayamazsınız ya da onu duygusal olarak dengesiz sayamazsınız.Kaldı ki bu sitede sürekli gördüğümüz gibi sıklıkla bu ilginin azalmasına terk edilenin katkısı terk edenden daha büyük.

Bunu belirtilip bir kenara koyalım. Şimdi senin soruna gelelim. Evet bazı ayrılıklar, olgunlaşmamış, bencil ve ben merkezli bir insanın partnerini genellikle posasını çıkardıktan sonra terk etmesiyle oluyor. Yani terk eden gerçekten narsist biri oluyor.

Şimdi şu sayacağım şeylere bak ve biten ilişkinde bunları gördün mü diye düşün.

Eski sevgilin sadece kendisini düşünen biri gibi görünüyor muydu? Yani neredeyse kendine tapan ve sizin ya da diğerlerinin kendisine tapmasını bekleyen biri miydi?

Senin yapmak istediğin şeyler onun yapmak istediği şeyler kadar önemli değil miydi? Senin yapmak istediğin ve sevdiğin şeylere bir ilgisi var mıydı yoksa umrunda değil gibi miydi?

Seninle olmasının tek nedeni ona kendisini daha çekici, istenen ve arzulanan biri gibi hissettirmen gibi geldi mi hiç?

Sana nasıl olup da böyle şeyler söyleyebildiğini ve seni gerçekten sevip sevmediğini düşündüğün oldu mu? Canını acıtacağını bilmesi gerektiği halde sana bazı şeyler söylemediği ve canının yandığını zerre fark etmediği ya da görmezden geldiği oldu mu?

Peki “artık yeter” dediğinde ve bu da barizleştiğinde birden bire sana ilgili, sevgi dolu, vs. birine dönüştü mü? Peki bu dönüşüm sonrası her şeyi unuttuğun ve sonra da manipüle edilmiş gibi hissettiğin oldu mu? Ya da şimdi dönüp baktığında burnuna manipülasyon kokusu geliyor mu?

Narsist insanların temel özelliklerinden birisi de karşısındakine ekmek kırıntıları verip ona bunu takdir ettirmeyi bilmeleridir. Bu manipülasyon ve gerçekten sadece kendini düşünmeyi gerektirir ve narsist biri genellikle bu ikisinde de ustadır.

Bu insan sana sürekli olarak onunla olduğun için kendini çok şanslı hissetmen gerektiğini ima etti mi ve aynı zamanda onun için sanki siz olmasanız da olur gibi hissettirdi mi?

Bu soruların önemli bir kısmına evet cevabı verdim. Yani eski sevgilim narsist biri değil mi?

Sana cevabım şu: Ne önemi var? Diyelim ki klinik olarak narsist değil. Bunların önemli bir kısmını yapan insanla ne işin var? Bu karın ağrısını hayatında yeniden istiyor musun?

Yani eski sevgilim bir narsist, bana nasıl geri döner sorusu saçma bir soru. Eski sevgilin bir narsist ise seni Allah kurtarmış, arkanı dön ve bir daha sana dönerse de kaç. Hızlı koş. Açıkçası ben sana bir narsistin kurbanı olman için yardım etmeyeceğim o yüzden bu soruyu hala soruyorsan bana sorma. Aslına bakarsan narsist biriyle beraber isen sana ayrılmayı ciddi ciddi düşünmeni bile tavsiye ederdim.

Ama şunu söyleyeyim, no contact kuralı maalesef narsist eski sevgilinin size geri dönme ihtimalini arttırır. Nasıl arttırmasın ki? Siz bu yarı tanrı / tanrıçaya arkanızı dönüp gidebiliyorsunuz! Bu nasıl olabilir?Narsist birinin bunu kaldırması çok zor.

Ama geri dönüşü muhtemelen manipülasyon için olacaktır. Senden devşirdiği onaylanma hissi için kırıntı atmak üzere sana yeniden ulaşabilir. Bu insana sonuçta yıllarca kırıntıdan memnun olacağını öğreten sensin yani seni nasıl manipüle edeceğini öğreten sensin. Ama daha fazla manipülasyona izin verme.

Eski sevgilin narsist olsa da olmasa da eğer sana ulaşıyorsa peşinden koşma.

Eğer sana ulaştığında alçakgönüllü davranmak yerine oldukça ukala davranıyor ise iletişimi bir bahane ile kısa kes ve sen ona ulaşma.

Sana ulaşıp ulaşıp seninle buluşmaya yanaşmıyorsa, buluşup buluşup ileri doğru adım atmıyorsa iletişimi kısa kes.

Biliyorum bu insanla birliktelik bir şekilde senin sevildiğini hissetmene neden oluyordu ve bu da artık senin elinden alındı. Ama şu koca dünyada senin kendini sevilir hissetmenin yegane kaynağı narsist birisi olamaz. Aslına bakarsan senin kendini seviliyor hissetmenin kaynağı başka bir insan da olmamalı ama bu ayrı konu.

Sonuç olarak eğer geriye baktığınızda yukarıda bahsettiğim şeyleri oldukça çok yaşadığınızı görüyorsanız bu kişinin narsist olup olmaması önemli  değil. Size karşı narsist işkence yapıyordu ve narsist davranıyordu. Bu insanı geride bırakıp gidin geri gelmemesi de sizin hayrınıza. Geri gelirse de kabul etmeyin.

Bu konuda daha fazla ayrıntı için Bu yazı, Toksik İlişkiler – Narsist / Borderline Partner Rehberi kitabımıza bakabilirsiniz. Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

25
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
13 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
NnaveNaveeMuhammet KızılbağİstanbulThomas shelby Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
EmrE
Guest
EmrE

Aslında sitedeki hemen herşey aynı yola çıkıyor fakat farkına varabilmek için bunu gerçekten talep etmek gerekiyor. Görüldüğü üzere Birçok kişi yaşadığı sorunlar için kendince “çözüm” sandığı şeylere ulaşmanın cevaplarını arıyor. Ne yazık ki çözüm olarak talep ettiği şeyle kendi mezarını eşelediğini fark etmeden yapıyor bunu. Çok derinlere inmeye de gerek yok aslında. Kendinize soracağınız birkaç soru ve verdiğiniz cevaplar bile sizi düzgün istikamete sokabilir. Örneğin, biri sizi terk ediyor ve siz terk edenin haksız olduğunu düşünüyorsunuz. böyle birinin geri dönmesini isterken farklı motivasyonlarınız olabilir. 1. Geri dönsün ondan intikam alayım 2. Öyle aciz ve muhtacım ki ondan başka hiçbir opsiyonum… Read more »

Zerkesh
Guest
Zerkesh

Narsist olduğumu düşünüyorum. Engel olmaya çalışıyorum çünkü bu zımbırtıların hepsi olmasa da bazıları var. İliskilerime eksisi olmuyor ama ileride 30 ki yaşlarımda evlenirsem problem olabilir. Psikolaga gitmedim henüz sizce kendim atlatabilir miyim ? Yoksa destek almalı miyim ?

YeşilMuz
Guest
YeşilMuz

Burada çok güzel açıklanmış bi bak derim;
https://youtu.be/HqA6sQAT108

Dora
Guest
Dora

Psikologa gitmelisin, ve bunu dusunup sorgulaman bile o kadar guzel ki. Konusarak, terapiye azimle devam ederek bu davranislarinin nedenlerini gordugunde bunlardan vazgececeksin.

Keske herkes senin gibi dusunse.

ferhat
Guest
ferhat

Bu narsizim cidden çok başka bir şey, yazıyı görünce bir şeyler anlatmak istedim.Benim babam da narsist ama acaba ben narsist miyim diyen insan narsist değildir ona emin olun yani. Erkekadam sitesi erkeklere yönelik bir site ama kıyas açısından birde erkek narsist nasıl oluyor yazmak gerekir. -Bu insanlar çok gariptir, partnerini almak için ( kaç yaşında olursa olsun ) insan içinde hüngür hüngür ağlayabilir akla gelebilecek her şeyi yapabilir tabi bu sahte bir şeydir , sizi kandırmaya çalışıyor bir kere narsisti tespit ettiniz mi işin yüzde ellisi bitmiştir zaten, sadece uzaklaşın ondan ve ne yaparsa yapsın değişeceğine sakın inanmayın , sakınnn.… Read more »

Redd
Guest
Redd

Eski kız arkadasım bu ozellıklere uyuyor bu siteye rastlamasaydım hala onun peşinde kosacaktım buyuk ihtimalle. Siteyi okumaya baslayınca aramız her zamanki gibi bozukken durduk yere terkettım ve bitirdim. Herkesin bu siteyi kesfetme nedeni vardır benimkide bu kızdı iste onunla burda anlatılan cogu seyı yasadım ve yazıların cogunun dogru oldugunu anladım sıkıntılı bir ılskım olmasaydı buyuk ihtimalle bu yazıların yuzune bile bakmazdım insan yasayınca tecrubelenıyor burdan cok sey ogrendım ıyıkı varsin TRP

Lyku
Guest
Lyku

Bu narsizm muhabbeti de yeni nesilde çıkan “benim çocuğum hiperaktif” muhabbeti gibi maşşallah.

Eskinin şımarıklığı, terbiyesizliği şimdinin hiperaktifliği, narsizmi vs olmuş. Bu kafadaki insanlara yapılacak en güzel şey de arkanı dönüp gitmek bence. Şu eski sevgiliyi, hele böyle faydasız bir tipse geri kazanmaya çalışmanın mantığını anlayamıyorum.

Ne yazık ki sevdiğim bir arkadaşım da bu dertten muzdarip. Bir sal artık başka hatuna bak diyorum anlamıyor. Mahmut hocam biraz da kendimizi eleştirmeliyiz sanırım bu konuda. Pas geçmeyi öğrenmediği sürece üzülüyor ne yazık ki bu arkadaşlar.

Dora
Guest
Dora

Narsizm yazdiklarinizdan cok daha korkunc boyutlarda bir sey ki erkeklerde cogunlukla gorulen bir kisilik bozuklugu. Herkeste kisilik bozuklugu olarak karsimiza cikmasa da semptomlarini gordugumuzde sorgulamamiz gereken seyler var. Hem kendimiz hem de karsimizdaki acisindan tabii. Cunku bir narsiste duyulan ask, normal insanlara olandan cok daha farklidir. – iliskinizin basinda sizin ayaklarinizi yerden kesip, elde ettiginde deger gostermiyorsa. – insanlarin yaninda, onlarin gozunu boyamak icin size mukemmel bir es/sevgili gibi davranip onlar yaninizdan ayrildiginda yuzunuze bakmiyorsa, – sizin muthis bir insan oldugunuz kisvesi altinda sizin ozguveninizi kiriiyorsa, karar veremediginizi soyluyorsa, saf oldugunuzu, her seye inandiginizi ima ediyorsa ve bir sure sonra… Read more »

JamesF
Guest
JamesF

abi yukarda saydığın narsist tabiri ilişkimizde bendim yani tam tersiydi ben ayrıldım şuan kız hakkımda ne düşünüyordur sence ara sıra aklıma geliyor unutmak için ne yapmak gerekiyor bana yakışır biçimde onun gözünde tabiri caizse tanrı gibiyim

Thomas shelby
Guest
Thomas shelby

Abi bir kızla görüşüyorum(25) flört aşaması sevgililik falan henüz söz konusu değil. Kendisi konuşmalarında polyanna gibi takılıyor şakayla karışık da olsa ben meleğim minnoşum tarzı şeyleri sık dile getiriyor arka planda bir savunma mekanizması var gibi anladım ben… Daha önce aldatıldığından bahsetmişti bundan dolayı olabilir mi?

İstanbul
Guest
İstanbul

Abi no contact yöntemi ayrılırken bizi sevmediğini söyleyen bir kadında işe yarar mı? İlla kadının içinde bir şeyler kalmış olması mı gerekiyor?

Muhammet Kızılbağ
Guest
Muhammet Kızılbağ

Abi deli kadınla seks deli olur, unutmak zorlaşır ve oneitis yaparsınız demiştin. Ben de böyle bir şey yaşıyorum. Şimdiye kadar gördüğüm cinsel manada beni en çok tatmin eden kadın ruh hastasının biri. Bu tarz kadınlarla nasıl başa çıkılır?

Navee
Guest
Navee

Merhabalar abi, narsist olduğunu düşündüğüm(sonradan farkına vardığım) bir eski sevgilim vardı. İlişki bittikten sonra bana arkadaşım dediği biriyle sevgili oldu 1-2 hafta içinde ve eminim öncesi de vardır. Bittikten sonra hiç irtibata geçmedim kendisiyle ama doğum günümde ve bi kaç kere daha yazdı bana. Doğum günümde sadece teşekkür ettiğim için alınmış. Ve arkamdan konuşuyordu ara ara ve instagramdan storylerimi izliyordu. Ben hiç bir tepki vermedim ( niye izliyosun, niye konuşuyosun vsvs). En son da arkadaşıma beni sormuş sevgilim olduğunu duymuş ve saçma bir tepki vermiş. O kadar seviyorum diyodu ne ara sevgili yapmış(aradan 4 ay geçti). Kesin beni aldatmıştır gibi… Read more »

Nnave
Guest
Nnave

Merhabalar abi, narsist olduğunu düşündüğüm(sonradan farkına vardığım) bir eski sevgilim vardı. İlişki bittikten sonra bana arkadaşım dediği biriyle sevgili oldu 1-2 hafta içinde ve eminim öncesi de vardır. Bittikten sonra hiç irtibata geçmedim kendisiyle ama doğum günümde ve bi kaç kere daha yazdı bana. Doğum günümde sadece teşekkür ettiğim için alınmış. Ve arkamdan konuşuyordu ara ara ve instagramdan storylerimi izliyordu. Ben hiç bir tepki vermedim ( niye izliyosun, niye konuşuyosun vsvs). En son da arkadaşıma beni sormuş sevgilim olduğunu duymuş ve saçma bir tepki vermiş. O kadar seviyorum diyodu ne ara sevgili yapmış(aradan 4 ay geçti). Kesin beni aldatmıştır gibi… Read more »