Reklamlarda Cinselliğin Sömürülmesi

Cinselliğin reklamlarda ürünü sattırdığı bilinen bir durum ve cinsellik eskiden beri reklamlarda yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Cinsellik pazarlamacılar için çok fonksiyonel bir şey ki sürekli siz istemiyor olsanız da gözünüze sokulup duruyor. Siz bunları talep etmeseniz bile koşu bandında cebelleşirken karşınıza pizza reklamı çıkması gibi her yerde karşınızda bitiyorlar. Ancak bir yere kadar kaçabiliyorsunuz.

Bu içerikleri üreten sermaye sahipleri kendi ekonomik çıkarları için cinsellikten vazgeçmiyorlar. Diğer taraftan da en ahlaklı kişilerin kendisi olduğunu iddia edenlerin çok olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Bir şeyin alıcısı olmasa satıcısının da bu kadar çok olmaması gerekir. Böyle bir ortamda reklamlar, diziler ve diğer yayınlarda cinselliğin bu kadar abartılı sömürülmesi ikiyüzlü bir durum oluşturuyor.

Şu reklama bakalım… Tuba Büyüküstün adlı oyuncunun oynadığı çikolata reklamı karşıma birkaç kere çıktı. Bu reklamdan birkaç görsel paylaşacağım.

Ağzına götürdüğü çikolataya hiç gözlerini dikip böyle bakan var mı? (Marka ismi görünmesin diye çikolatayı sansürledim, yanlış anlaşılmasın :))

Ya da böyle ısıran:

Zaten reklam oyuncunun eve gelip derin bir rahatlama ile “ohh” demesiyle başlıyor ama bu rahatlama sesi farklı tarzda bir rahatlamaya daha çok benziyor.

Redpill gibi insanların gözünü açan fikir havuzlarının (tatminsiz ve kafası karışık birey her zaman daha fazla mantıksız harcama yapacaktır) aynı zamanda tüketim ekonomisi tarafından neden desteklenmeyeceği de ortada. Buhrana uğratılmış cinselliğin (cinsellik pompalanmış ancak diğer taraftan da baskılanan bireyin) aksine redpill sermaye için kullanışlı değildir ve fazladan satış yaptırmaz. Bu yüzden kapitalizm sevgililer gününü ya da partnere durup dururken hediye alan, partnerinin onayını kazanmak için harcamalar yapan erkek tiplemeleri gibi şeyleri her yerde gözümüze sokacaktır. Çünkü bunlar çikolata reklamındaki cinsellik gibi satış yaptırıyor.

Yazar: Secret

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

18
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
7 Comment threads
11 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Meraklı DenizciKochekinyasBilmem ki ben kimimkrs Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Spartali
Guest
Spartali

Instagram keşfeti daha beter.Tabi bu sizin beğenme ve kaydetme tarzı olaylariniza da bağli olsa dahi instagram son zamanlarda iyice podyuma dondu.Cekilen fotograflarin çoğunda cinsellik ön planda dekolteler, cüretkar elbiseler, yarı çıplak pozlar.Bunlardan yuzlerce gormek icin tek tusa basmaniz yeterli.Ortalamalara gore instagramda gecirilen surenin de fazla oldugu bilinmekte.Bu kadar fazla zaman harcadiginiz bir yerde anlattiklarima bu kadar basit ulasiyorsaniz.Cinselliginiz bu platformda da somuruluyor demektir.Bir zaman sonra size olumsuz etkileri baslicaktir.

Ali
Guest
Ali

Bu durum size özel. Ben keşfette F1, mizah ve fotoğrafçılık üzerine gönderi görüyorum.

krs
Guest
krs

Yanıtlamadan duramam, eğiliimin neyse instagram sana onu gösteriyor. Instagram hesabını sil istersen, bir kaç gün sonra farklı bir email-telefon ile yeni hesap açıp keşfete girdiğin zaman %99 ihtimalle, doğa manzaraları karşına çıkacak. Lakin eline geçen en yakın fırsatta, girdiğin herhangi bir kız profili senin nelere yatkın olduğunu tespit edip ona göre gönderi çıkartacak. Dekolte veren ve güzel diyebileceğimiz QQQ isimli kız profilini 100 kişi takip ediyor diyelim. QQQ Profiline girip, zaman geçirmeye başlarsan veya takip etmeye başlarsan, QQQ profilini takip eden 100 kişiyle aynı çerçeveye gireceksin. Ardından Instagram sizi, koyun çiftliğindeki koyunlar gibi kategorilere ayırıyor, sana cinsellik ile ilgili resimler… Read more »

kinyas
Guest
kinyas

Bu durum çok net facebook’ta var. Bir video izleyip kaydırınca hemen büyük göğüslü ve kalçalı bi kadının saçma sapan hareketleri (videonun odağı cinsellik değil de kamera şakası vs. oluyor genellikle) ekrana frikik vermesiyle dolu videolar geliyor.

Ma Ch'an
Guest
Ma Ch'an

TRP veya türevlerinin ne komunist ne de kapital tarafta hiçbir zaman olamayacağını net olarak söylemek mümkün. Bu fikir havuzları ilerleyen yıllarda daha fazla dillendirilecek ve muhtemelen çok daha ciddi kara propagandaya maruz kalacak. Karışık bir yüzyıl öngörüyorum.

Alfa Romeo
Guest
Alfa Romeo

Hanımefendi adeta çikolataya blowjob yapıyor. Benim sorun şu olacak, erkek adam cunnilingus yapar mı?

Mahmut Abi
Admin

Yapanlar var.

Bilmem ki ben kimim
Guest
Bilmem ki ben kimim

Benim şahsi fikrim erkeğin kadına yaptığı oral kadında bilinçaltında ezikliği uyandırır erkek için tabi benim de hatam olabilir bu varsayımda,Mahmut abi ve Centilmenler kulübü sizin fikrinizi de merak etmiyor değilim açıkçası

Mahmut Abi
Admin

Yapmayın.

Meraklı Denizci
Guest
Meraklı Denizci

Abi bir yorumda sevgilinizle yapın, faydasını görürsünüz demiştin. Güncel hali nedir?

Mahmut Abi
Admin

O yorum günceldi.

YeşilMuz
Guest
YeşilMuz

Eeee yani?
Bunun farkındalığına sahipsin diye tebrik falan mı bekliyorsun yoksa kağıt boş kalmasın diye birşeyler mi yazmak istedin?
Sitede ki yazıların kalitesi iyice düşmeye başladı Mahmut Abi. Artık çeviri bile gelmiyor..

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Evet insanlar azar oldu, bu iş azar azar oldu! Bu işler olurken, azarlayan olmadı. Az “AR” olup, arsızlık itibar görünce, namus pazar metaı olunca sonuç da böyle oldu.
Vergilendirilmiş kazanç kutsal dır.
Seküler kutsal ın azizesi.

Koche
Guest
Koche

Kafiyeli.

Ağır Adam
Guest
Ağır Adam

şu instagramı kullansan ayrı kullanmasan ayrı bir sıkıntı. kullanıpta kendini bir halt olmuş gibi gösterenleri anlayamıyorum, gerçek hayattaki aptallığı hemen öne çıkıyor en çokta kadınlar’da boş boş story atma mevzusu entel takılmaları falan aşırı sahte geliyor, ayrıca gerçek hayatta çevresi ve arayacak samimi dostu olmayan insanların 500-2000 takipçisi var aşırı berbat bir hale soktular sosyal medyayı keşke herkes biraz gerçekçi olabilse.

Aykut
Guest
Aykut

Ayrıca bu reklamlar, genç ve tecrübesiz erkeklerdeki karşı cins algısını fazlasıyla baltalıyor. Kadınları kütürdete kütürdete Magnum yiyen, sadece salata ile beslenen kanatsız melekler gibi gösteriyor. Sanki hiç lahmacun, midye, şırdan yemiyorlarmış gibi… Hiç osurmuyorlarmış gibi… Eski tabaklarımdan birisi işkembeyi, kokoreçi yiyip bir salardı ki, Heinrich Himmler görse sinir gazı üretimi için kızı işe alırdı (ciddiyim trol değil.)