Eski sevgili nasıl unutulur?

Şu kelimeleri her duyduğumda kenara 10 Lira atsam iyi para biriktiririm:

“Abi unutamıyorum. Onu unutabilsem zaten hayatıma devam edebileceğim, onu takip etmeyi bırakabileceğim, onu aramamayı becereceğim, vs …”

Bu siteyi uzun süredir takip edenler, bunları söyleyen birisinin insan sinir sisteminin çalışma şeklini, gerçek çalışma şeklinin tam tersi sandığını görebilir. Buna sitede birçok yazıda değindik. Örneğin Fizyoloji ve Örtüşme ya da Harekete Geçmek, Düşünce Duygu ve Algı yazıları:

Hissetmek – algılamak – duygular – düşünmek – davranmak sıralamasını düşünün. Dışardan gelen sesi algılarız, bu bizde duygu ve düşünce oluşturur ve davranırız. AMA sinir sisteminizi kontrol etmenizin yolu bu süreci tersten çalıştırmaktır. Eğer davranışlarınızı değiştirirseniz, düşünce ve duygularınız ve daha sonra algılarınız da bu davranışlarınıza göre değişir. Herkes önce algı – duygu – düşünce üçlüsünü değiştirmeye çalışıyor ama işin özü değişim davranışlardan başlar.

Günümüzde yaygın olan New Age kültürü (düşünce dalgalarını evrene gönder evren sana Ferrari versin, seni başarılı yapsın tarzı The Secret / Sır saçmalıkları) nedeniyle insanlar oturdukları yerde kendilerini telkin ederek değişebileceklerini sanıyorlar. Sanki önce zihinlerini değiştirebilirlerse sonra istedikleri gibi davranabilecekler gibi düşünüyorlar.

Yani onu unutabilsen arkanı dönüp hayatına devam edeceksin diye bir olay yok. Arkanı dönüp hayatına devam edeceksin ve böylece onu unutacaksın. Sinir sistemimiz böyle çalışıyor. Belki hemen unutmayacaksın ama duygu ve düşüncelerimiz eninde sonunda davranışlarımızı takip ederler.

Yani eski sevgilini unutmak istiyorsan önce eski sevgilini unutmuş olsan nasıl davranırdın onu bir düşüneceksin.

1) Eski sevgilini unutmuş olsan onun hakkında konuşur muydun? Hayır. O zaman onun hakkında konuşmayı bırakacaksın. Arkadaşlarınla, daha da kötüsü ortak arkadaşlarınla, onunla bununla bu konuyu konuşmayı bırak. Onu sorma, ondan sana gelen bilgiyi kibarca kısa kes ve ilgilenme. Onu düşünmekten hemen kurtulamayabilirsin ama unutmayın ki davranışlarınız düşünce ve duygularınızı peşinden sürüklerler.

2) Eski sevgilini unutmuş olsan onu arar ya da ona mesaj atar mısın? Hayır. O zaman ona ulaşmayı keseceksin. Tamamen. Ona ulaşmak zorunda olduğun şeklinde krize girersen git helada ağla ama ona ulaşma. Yatağına kıvrıl, cenin pozisyonunda ağla ama ulaşma. Eğer bu krizleri ona ulaşmadan atlatırsan, bu krizlerin daha az sıklıkta ve şiddette geleceğini ve yok olacağını göreceksin.

3) Eski sevgilini unutmuş olsan onun sosyal medyasını takip eder miydin? Seni sosyal medyasından çıkarmış bile olsa takipçi sayısını takip edip eğer takipçi sayısı arttıysa acaba yeni erkekler ekliyor mu diye düşünür müydün? Whatsapp’ta online mı diye bakar mıydın? Çok uzun süre online ise acaba biriyle mi konuşuyor, uzun süre offline kalmışsa biriyle mi sevişiyor diye adamı ruh hastası yapacak şeyler düşünür müsün? Daha kötüsü onu gerçek hayatta takip eder miydin? Hayır. O zaman onu stalklamayı tamamen bırak. Onu stalklamak zorunda olduğun şeklinde krize girersen git helada ağla ama onu stalklama. Yatağına kıvrıl, cenin pozisyonunda ağla ama stalklama. Gerekirse birkaç ay sosyal medyaya, vs. hiç girme. Kendi hesaplarını kapa. Ama stalklama. Eğer bu krizleri onu stalklamadan atlatırsan, bu krizlerin daha az sıklıkta ve şiddette geleceğini ve yok olacağını göreceksin.

4) Eski sevgilini unutmuş olsan, onu gördüğünde surat mı asardın yoksa görüp görmediğin umrunda olmaz mıydı? Muhtemelen umursamazdın. Umursamamak demek kasmak, soğuk davranmak değil, minimum sosyal kibarlığı muhafaza edip fazlasında bir şey yapmamak demektir.

5) Eski sevgilini unutmuş olsan onu doğum gününü, mezuniyetini, yeni işini, vs. kutlar mıydın? Muhtemelen hayır.  Ama nezaketen demeyin, unutmuş olsanız diyoruz. Unutursan aklına gelmez. O nedenle bu bahanelerle bile ulaşmayın. Unutmuş olsan arkadaş kalmazsın. Umrunda olmaz. Arkadaş da kalmayın.

6) Eski sevgilinizi unutmuş olsanız ondan intikam alma fantezileri içinde kıvranır mıydınız? Hayır. Umrunuzda olmazdı. Çok karşılaştığım bir bahane bu: “Onun pişman olduğunu görsem / bana çektirdiklerini çektiğini görsem / gelse de yatsam sonra kapıya koysam / vs … sonra bir rahatlayıp bırakırım.” Nah bırakırsın. Bunlar eski sevgiliye yapışık kalmak isteyen tarafının bahaneleri. Eski sevgilini unutmuş olsan bunlar aklından geçmez. Daha da iyisi, eski sevgiliyi unutmak genellikle en iyi intikamdır zaten.

Birçok erkekte bu 80’ler arabeski tadında intikam fantezisini görüyorum. Kafalarındaki kadın imajı Nikah Masasını söyleyen Ümit Besen’e bakıp, o büyük aşkı kaybettiği için kıvranarak ağlayan Banu Alkan 😀 Hatun gelsin, pompalayayım sonra kapıya atayım ve o da saf melek ya hüngür hüngür ağlayıp pişman olsun.

Peki bu olsa bile genellikle gerçekte ne oluyor biliyor musunuz? “Yahu Mahmut’a geri döndüm ama bir süre birlikte olduktan sonra beni bıraktı. Herife nasıl koymuşsam artık kuyruk acısıyla bir de bana sana değmezmiş falan dedi. Manyak mı nedir? Her neyse canım sıkkın Ayten bugün alışveriş yapalım hem şu tanıdığın çocuğu konuşuruz.”

Arkadaşlar size bu narin premsesler imajını bırakmanızı ve acilen 2021 yılına gelmenizi şiddetle tavsiye ederim. Aşkın zıttı öfke değil umursamamaktır. Bunun harici her şey sizin kuyruk acınızı yansıtmanız olacaktır.

7) Eğer onu unutmuş olsanız eski sevgilinizi düşünmekten kendinizi ihmal ediyor olur muydunuz? Hayır. Kendinize çok faha fazla odaklanmış olurdunuz. O nedenle arkanızı dönün, kendi hayatınıza yürüyün ve kendinize odaklanın.

8) Eski sevgilinizi unutmuş olsanız, sizi bıraktığı yerde otlamaya devam mı ederdiniz yoksa yeni limanlara mı açılırdınız? Yeni limanlara açılırdınız. O zaman yeni limanlara açılın. Biliyorum ki (a) sevgili seviyesinde biri hemen karşınıza çıkmayacak ve (b) diğer insanlar “onun gibi olmayacak (!)” ama şunu unutmayın: eski sevgilinizi unutmuş olsanız illa sevgili seviyesinde birini bekleyerek vakit kaybetmez hayatın tadını çıkarırdınız. Ve daha önemlisi, karşınıza çıkan etten kemikten insanları kendi kafanızda yarattığınız ve kaideye koyup olduğundan çok fazla değer verdiğiniz bir tanrıça imajı ile karşılaştırmazdınız. Gerçek ile karşılaştırırsınız. Gerçek ne peki? Şu an yalnızsınız, hayatınızda insan ya da tanrıça bir kadın yok. Hergün yalnız yatıyorsunuz, yalnız geziyorsunuz, vs. Karşınıza çıkan insanları gerçekle karşılaştırın.

9) Eğer unutmak istiyorsanız, o size ulaşırsa kibar olun ama kısa kesin. Buluşmayın, buluşmak isterse bahanelerle savuşturun. Sonra görüşürüz deyin sonra bir bahane daha bulun. Kısa sürede sizin peşinizi bırakacaktır.

Şimdi şunu da ekleyeyim, eski sevgilinizi geri istiyorsanız bile bunun en iyi yolu önce onu unutmanızdır. Yani eğer geri dönmesini istiyorsanız bu maddeyi yapmayın ama istemiyorsanız yapın. Fakat önceki maddeleri uygulayın ve önce unutmanız sonradan bir arada olma şansınızı en çok arttıracak şeylerden biri.

Bu konuda birçok kişiyle konuşmuş ve yazışmış olan biri olarak şunu söyleyebilirim: Arkasını dönüp hayatına devam eden, kendine odaklanan, ona ulaşmayan ve ondan bilgi akışını kesen erkeklerin 99%u kendilerini de şaşırtacak kısa sürede (9 senedir unutamayan adamın 4 ayda tamamen unuttuğunu bile gördüm!) eski sevgililerini unutuyorlar. Bu hemen olmuyor yani ilk haftalarda ve aylarda duygu ve düşüncelerinde sanki en ufak bir değişiklik olmuyor gibi görünüyor ama kendileri başlangıçta fark etmeseler de duygu ve düşünceleri değişmeye başlıyor. Hatta şunu da ekleyeceğim:

a) Eski sevgilisini unuttuğunda nasıl davranacaksa öyle davranan adamlar eski sevgililerini unutmalarına engel olamıyorlar. Davranışları değişti mi, istedikleri sonuca uygun davrandılar mı, bir süre bu değişimi hissedemeseler bile duygu ve düşünceleri ve sonra algıları da değişmeye başlıyor. Belki ilk bir ay aramasalar, bilgi almasalar bile sürekli eski sevgililerini düşünüyorlar ve kötü hissediyorlar ama sonra bu düşünceler azalıyor ve iyi hissetmeye başlıyorlar. Ve sonra da eski sevgili ile ilgili algıları değişiyor. Onun dünyanın en güzel kızı olmadığını anlıyorlar mesela.

b) Eski sevgilisini unutamayan adamların hemen hemen hepsi bu davranışları sergileyemedikleri ya da yeterince sergileyemedikleri için unutamıyorlar.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

287
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
80 Comment threads
207 Thread replies
18 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
107 Comment authors
BiyikadamEren CansssnurrBailor Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
MeanMachine
Guest
MeanMachine

Abi iyi günler. Kız arkadaşım benden 3-4hafta önce ayrıldı, o günden beri no contact’i 3 ayağıyla uyguluyorum. Ulaşmıyorum, bilgi almıyorum ve kendimi geliştiriyorum. Hatta 3-4 ay sonra yurtdışına çok köklü bir firmaya uzun dönem staj yapmaya davet edildim, vücuduma dikkat ediyorum vb. Ancak şu aklıma çok sık geliyor abi: ‘Nasıl bu kadar kolay olabildi, harbiden hiç aramayacak herhalde, yaşadıklarımızı ne kadar kolay çöpe attı,hiç mi özlemez bir insan’ vb. vb. Çünkü aramıza 3.bir kişi girmedi, ayrılık sebebi de rahat düzeltilebilecek bir şey(ne olduğunu yazıp uzatmayayım yazıyı), ilişkimiz uzundu (2.5yıl), kavga etmezdik ve birbirimizi sevdik. Bu tarz düşünceler aklıma çok geliyor… Read more »

Nobody
Guest
Nobody

Selamlar Mahmut abi, siteyi keşfediyorum ve kırmızı hapı almaya başlıyorum.9 aylık sevgi, saygı,huzur dolu bir ilişkim nerdeyse 8 ay önce bitti.Hicbir kavga olmadan,araya birileri girmeden, herşeyin bir sebebi vardir fakat sebepsiz diyebilecegimiz şekilde bitti.Bu süre içinde çok farklı kızlarla tanıştım, seviştim.Muhtesem ego patlamaları yaşatan kızlarla tanıştım.Sosyallestim ve hatta dikkat çekici bir fiziğe sahip oldum spor yaparak.Hatta biten iliskimin olmamasi gerektiği kanısına varıp ilerde zaten olmayacaktik muhtemelen ben bırakırdım gibi bir düşünceye sahip oldum.Fakat hayatım güzel akışta devam ederken gün içinde evimde tek başıma kaldığımda ya da hayatımdaki en ufak bir problemde aklıma geliyor ve neden sorusuna sürekli cevap alıyorum.Ayriligi mi… Read more »

NeedForSpeed
Guest
NeedForSpeed

Yorumlardaki birçok kişinin yaşadığı problemi yaşıyorum. İlişkiyi kendisi bitiren bir kızla iletişimi kestik. Hiç stalklamıyorum. Gün içinde çok meşgul oluyorum, yapmam gereken bir sürü iş var. Gyme gidiyorum. Ama yine de her gün aklımda. Bir konuşma sırasında bir kelime geçiyor veya bir nesne görüyorum, aklıma onunla olan sohbetlerimiz geliyor. Bir şehirle ilgili TVde bir şey görüyorum, aha bu kızın memleketi diyorum. Redpill okuyorum devamlı, o kıza öyle demese miydim, öyle yapmasaydım da böyle mi yapsaydım diye kafayı yiyorum. Ben nasıl unutacağım bu amk kızını?

Preck
Guest
Preck

Mahmut abi merhaba. Mart ayında kız arkadaşımla, arkadaşlarına her şeyi söyleyip onlardan aldığı tavsiylerle ilişkiye etki ettiği için (ve hatta daha öncesinde onların lafıyla benden ayrılıp gelip sonra onlarla irtibatı kesip benle barıştığı da var) kavga ettik ve ikimiz de ayrılmak istedik. 2 yıllık ilişkiydi ama kızla 13 senedir birbirimizi biliyoruz. Bu kızla ayrıldığımızda önceden hep ben ulaşırdım ve son zamanlarda arkadaşlarının yön vermeleri yüzünden kavgalarımız artmıştı. Cinsellik yaşıyorduk, 10 dakika sonra kavga ediyorduk. Ayrılırken stalklamamak için engelledim ve onun da beni engellediğini fark etmiştim. Marttan hazirana kadar hesabına hiç bakmadım. Haziranda engel listemi kontrol ederken baktım ve engelimi kaldırdığını… Read more »

Denathrius
Guest
Denathrius

Mahmut abi merhaba, 25. yaşındayım ,bundan 1.5 yıl önce biten ilişkim oldu. İlişki yaklaşık 1 yıl sürmüştü , kendisi ilk sevgilimdi. İlişkinin bitme sebebi de benim giderek betaya dönüşmem ve dolayısıyla karşı tarafın arzu ve isteğinin bitmesiydi. Ayrılık sonrası 5 ay peşinden koşup bütün ihtimalleri sıfırladım. Son 1 yıldır tamamen no contact içerisindeyim. Şu zamana kadar başka bir kızla ilişkim olmadı fakat farklı kızlarla cinsellik yaşadım. Benim sorunum şu : hala benden ayrılan ilk sevgilim arada sırada aklıma düşüyor. Kendisini seviyor değilim , bekliyor da değilim ama hala arada aklıma geliyor. Bu durum normal mi ? Ne yapmam lazım ?

Emre
Guest
Emre

Bu sitenin farklı zamanlarda bana çok yardımı oldu. Önden teşekkür ederim bunun için. Esasında profesyonel yardım almam gereken bir evrede de olabilirim ama açıkçası mainstream psikologlara da güvenmiyorum. Etrafımızda bir Dr. Glover da yok ki bize yardım etsin. Hem de seans ücretleri çok yüksek. Benim de buradaki arkadaşlar gibi unutamama problemim var. Kısa anlatayım: Bundan 5,5 yıl kadar önce biten bir ilişkiydi. Öncesinde 4-5 yıl sürmüştü. Uzaktandı genellikle. Evlilik odaklıydı benim açımdan. Aileler dahil olduktan kısa süre sonra bitti. Onun ailesini suçladım tabi bol bol. Ben terkedilen tarafım. Ama benim “yoksa bitsin” ultimatomlarından birinde o bitirdi (bende bitirecek cesaret olmadığı… Read more »

Anybody
Guest
Anybody

Merhaba, bir yıllık bir ilişkim vardı. Son zamanlar çok çalkantılıydı. Ve ben duygularımı dinleyip zayıflık göstergelerinin hepsini yaptım. Örneğin: kız istemezken gidip konuşmaya çalıştım, ayrıldıktan sonra barışmaya çalıştım vs vs. En son ayrıldık ve ayrılırken bana şerefsiz, namussuz, sen erkek değilsin, adam değilsin, zayıf bir insansın, bana muhtaçsın gibi cümleler kurdu. Erkeklik gururumu kırabilmek için ne varsa söyledi. Başarısız da olmadı, söylediklerinden sonra gözlerim doldu ve ben ona (aynı iş yerinde olduğumuz için) yıllarca yüz yüze bakacağımızı ve bu uslübün doğru olmadığını söyledim. En son erkek ol da ağlama gibi bi cümle kurdu ve ben de siktir git dedim ve… Read more »

sinan
Guest

mahmut abi merhaba sevgilim bir hafta once benden ayrildi ve ayrildiktan sonraki israrlarimdan dolayi beni engelledi. o universiteye gecti bu sene ben mezuna kaldim. bu sene barlarda eglenmesi veya baska erkeklerle takilip mutlu olabilme dusuncesi beni cok uzuyor bu dusunce beni degersiz hissettiriyor. bu dusuncelerden nasil kurtulurum

Ccc
Guest
Ccc

Abi sevgilim ile ayrıldık no contact uygulamak istiyorum.Benim bir tane Netflix hesabım vardı ona vermişti o da kullanıyordu ve hala kullanmaya devam ediyor.Hesabini silmek garip olur mu

Taner
Guest
Taner

Hiç ilişki yaşamamış biri, uzun süre flört ettiği kadını nasıl unutur ? 1.5 ay internetten sohbet ettik. Şehirler farklı olduğu için buluşma mümkün değildi. Bir kadınla sohbet etmek çok az yaptığım bir şey olduğu için kendimi geri çekemedim mektup arkadaşlığından. Fakat bu konuşmanın bir yere varamayacağını, kadının da ilgisinin azalıp beni uydu erkek kategorisine koyduğunu anladığım an sohbeti kestim. Konuştuğum kadın sohbeti kesmemden baya rahatsız oldu ama başardım. Bir kadınla hiç onunla olduğu kadar özel konuşmadım. Çok yoğun bir işte çalışıyorum ve kendime ayıracak vaktim olmuyor. Bu nedenle sosyal hayatım kısıtlı. Profilini takip etmeyi tamamen bıraktım. Fakat kadınlarla iletişimim az… Read more »

Romario
Guest
Romario

Mahmut bey selam. Şimdi yazmaya kalksam ne kadar harika olduğundan başlarım bu ilişkinin ama en sonunda patladım. Yani 2 ay kadar kendimi toparlayamadım. Kızın gözündeki imajım da çarçur oldu böylelikle muhtemelen. Açıkçası başlarda boyle bir ayrılık etkisi yaratacağını ummuyordum. Yani tapıncak haline getirmiyordum bu kızı öteki tecrübelerimden yola çıkarak. Ama 1 yıl 2 ay sonra biteceğini duyunca perişan oldum. Abi acaba benim hatam onunla bir gelecek kurgulamamdan mı kaynaklanıyor? Yani kendimi bayağı rahatsız hissediyorum. Bir de bu kız boktan olduğum zamanlarda bile elinden geleni yaptı diye vefa mı besliyorum? Çözemedim. Bu yöntemleri uygulayacağım ama 3. Bir kişi olmadıysa çok da… Read more »

Ertem
Guest
Ertem

İsmini vermek istemeyeceğim bir platformda tanıştığım bir kadınla bir şeyler yaşayıp ayrıldık. Her ikimizin de o platformda hesabı var. Ben onun profiline girmesem bile kısmen onun yazdıkları önüme düşüyor. Benimkiler de ona düşüyor. Sözlük gibi bir yer anlayacağın. Acıyı unutmak için belli süre hesabımı kapatmalı mıyım ?

Sırf onun için hesabımı kapatmak ona yapılan bir yatırım olacağı için sıcak bakmıyorum. Fakat yazdıklarını görmek acımı hatırlatıyor. Hesabı kapatmalı mıyım ?

Jack
Guest
Jack

Mahmut abi, sevgilimden ayrıldım. Ayrılmadan önce kötü şeyler yaşadık. Yani bir kadından ayrılmak için mide bulandıran birçok gerekçe oluşmuştu. Şimdi hiçbir şekilde profilini takip etmiyorum ve haber almıyorum. Sürekli aklıma geliyor. Bu gayet normal ama sorguladığım durum şu: onu hep güzel zamanlarımızla neden hatırlıyorum ? Aklım neden böyle bir oyun oynuyor bana ? Mesela yaşadığım son kötü olayları düşündüğümde midem kalkıyor ve iyi ki ayrılmışım diyorum. Kötü anlarımı aklıma getirince kendimi rahatlatıyorum. Fakat çoğunlukla aklıma neden iyi zamanlarıyla geliyor ? Bu şekilde aklıma geldiğimde acı çekiyorum. Bir de kadından ayrılınca(ayrılan taraf benim) “lan taş gibi kızı kaybettik” diyorum. Yemin ederim… Read more »

Fyodor Karamazov
Guest
Fyodor Karamazov

Mahmut abi, merhaba. 24 yaşındayım. Sevgilim olmadı hiç. Bırak sevgiliyi, 30 gün konuştuğum ve daha sonradan muhabbeti kestiğim flörtü bile unutmakta zorluk çekiyorum. Bende uyandırdığı duyguları düşünüp onu kaybettiğim için acı çekiyorum. Kabul ediyorum, tam bir incel ve mavi hap zihni, bir erkeğin olabileceği en aşağılık seviye bunun farkındayım. Sevgilisi olanlar 3-5 ayda unutuyorsa ben flörtü bile 1.5 ayda anca unutabiliyorum. Kadınlarla hiç muhabbeti olmayan biri, başka bir kadının yakın ilgisini görünce kolay unutamıyor. Düşünüyorum, aylarca kadınlarla irtibatın olmasın ve aniden biri ilgi göstersin ister istemez o ilgiye muhtaç kalıyorsun. Benim korkum, ileride sevgilim olduğunda ve onla ayrıldığımda çekeceğim acı.… Read more »

Bcc
Guest
Bcc

Mahmut abi 2 ay boyunca görüşüp bulsutugum bir kız vardı.Her hafta en az iki sefer bulusuyorduk ve bu buluşmalar 4-5 saat oluyordu ve daha önce benim ilişkim olmamıştı.Ayrildigimizdan beri 1 ay oldu tamamen no contonct yapıyorum ve unutmak istiyorum.Tamamen unutup kendi hayatıma odaklanamadim henüz.Bu sürece sence normal mi ve yeni kızlara yürümekten başka önerin var mı