Eski sevgili nasıl unutulur?

Şu kelimeleri her duyduğumda kenara 10 Lira atsam iyi para biriktiririm:

“Abi unutamıyorum. Onu unutabilsem zaten hayatıma devam edebileceğim, onu takip etmeyi bırakabileceğim, onu aramamayı becereceğim, vs …”

Bu siteyi uzun süredir takip edenler, bunları söyleyen birisinin insan sinir sisteminin çalışma şeklini, gerçek çalışma şeklinin tam tersi sandığını görebilir. Buna sitede birçok yazıda değindik. Örneğin Fizyoloji ve Örtüşme ya da Harekete Geçmek, Düşünce Duygu ve Algı yazıları:

Hissetmek – algılamak – duygular – düşünmek – davranmak sıralamasını düşünün. Dışardan gelen sesi algılarız, bu bizde duygu ve düşünce oluşturur ve davranırız. AMA sinir sisteminizi kontrol etmenizin yolu bu süreci tersten çalıştırmaktır. Eğer davranışlarınızı değiştirirseniz, düşünce ve duygularınız ve daha sonra algılarınız da bu davranışlarınıza göre değişir. Herkes önce algı – duygu – düşünce üçlüsünü değiştirmeye çalışıyor ama işin özü değişim davranışlardan başlar.

Günümüzde yaygın olan New Age kültürü (düşünce dalgalarını evrene gönder evren sana Ferrari versin, seni başarılı yapsın tarzı The Secret / Sır saçmalıkları) nedeniyle insanlar oturdukları yerde kendilerini telkin ederek değişebileceklerini sanıyorlar. Sanki önce zihinlerini değiştirebilirlerse sonra istedikleri gibi davranabilecekler gibi düşünüyorlar.

Yani onu unutabilsen arkanı dönüp hayatına devam edeceksin diye bir olay yok. Arkanı dönüp hayatına devam edeceksin ve böylece onu unutacaksın. Sinir sistemimiz böyle çalışıyor. Belki hemen unutmayacaksın ama duygu ve düşüncelerimiz eninde sonunda davranışlarımızı takip ederler.

Yani eski sevgilini unutmak istiyorsan önce eski sevgilini unutmuş olsan nasıl davranırdın onu bir düşüneceksin.

1) Eski sevgilini unutmuş olsan onun hakkında konuşur muydun? Hayır. O zaman onun hakkında konuşmayı bırakacaksın. Arkadaşlarınla, daha da kötüsü ortak arkadaşlarınla, onunla bununla bu konuyu konuşmayı bırak. Onu sorma, ondan sana gelen bilgiyi kibarca kısa kes ve ilgilenme. Onu düşünmekten hemen kurtulamayabilirsin ama unutmayın ki davranışlarınız düşünce ve duygularınızı peşinden sürüklerler.

2) Eski sevgilini unutmuş olsan onu arar ya da ona mesaj atar mısın? Hayır. O zaman ona ulaşmayı keseceksin. Tamamen. Ona ulaşmak zorunda olduğun şeklinde krize girersen git helada ağla ama ona ulaşma. Yatağına kıvrıl, cenin pozisyonunda ağla ama ulaşma. Eğer bu krizleri ona ulaşmadan atlatırsan, bu krizlerin daha az sıklıkta ve şiddette geleceğini ve yok olacağını göreceksin.

3) Eski sevgilini unutmuş olsan onun sosyal medyasını takip eder miydin? Seni sosyal medyasından çıkarmış bile olsa takipçi sayısını takip edip eğer takipçi sayısı arttıysa acaba yeni erkekler ekliyor mu diye düşünür müydün? Whatsapp’ta online mı diye bakar mıydın? Çok uzun süre online ise acaba biriyle mi konuşuyor, uzun süre offline kalmışsa biriyle mi sevişiyor diye adamı ruh hastası yapacak şeyler düşünür müsün? Daha kötüsü onu gerçek hayatta takip eder miydin? Hayır. O zaman onu stalklamayı tamamen bırak. Onu stalklamak zorunda olduğun şeklinde krize girersen git helada ağla ama onu stalklama. Yatağına kıvrıl, cenin pozisyonunda ağla ama stalklama. Gerekirse birkaç ay sosyal medyaya, vs. hiç girme. Kendi hesaplarını kapa. Ama stalklama. Eğer bu krizleri onu stalklamadan atlatırsan, bu krizlerin daha az sıklıkta ve şiddette geleceğini ve yok olacağını göreceksin.

4) Eski sevgilini unutmuş olsan, onu gördüğünde surat mı asardın yoksa görüp görmediğin umrunda olmaz mıydı? Muhtemelen umursamazdın. Umursamamak demek kasmak, soğuk davranmak değil, minimum sosyal kibarlığı muhafaza edip fazlasında bir şey yapmamak demektir.

5) Eski sevgilini unutmuş olsan onu doğum gününü, mezuniyetini, yeni işini, vs. kutlar mıydın? Muhtemelen hayır.  Ama nezaketen demeyin, unutmuş olsanız diyoruz. Unutursan aklına gelmez. O nedenle bu bahanelerle bile ulaşmayın. Unutmuş olsan arkadaş kalmazsın. Umrunda olmaz. Arkadaş da kalmayın.

6) Eski sevgilinizi unutmuş olsanız ondan intikam alma fantezileri içinde kıvranır mıydınız? Hayır. Umrunuzda olmazdı. Çok karşılaştığım bir bahane bu: “Onun pişman olduğunu görsem / bana çektirdiklerini çektiğini görsem / gelse de yatsam sonra kapıya koysam / vs … sonra bir rahatlayıp bırakırım.” Nah bırakırsın. Bunlar eski sevgiliye yapışık kalmak isteyen tarafının bahaneleri. Eski sevgilini unutmuş olsan bunlar aklından geçmez. Daha da iyisi, eski sevgiliyi unutmak genellikle en iyi intikamdır zaten.

Birçok erkekte bu 80’ler arabeski tadında intikam fantezisini görüyorum. Kafalarındaki kadın imajı Nikah Masasını söyleyen Ümit Besen’e bakıp, o büyük aşkı kaybettiği için kıvranarak ağlayan Banu Alkan 😀 Hatun gelsin, pompalayayım sonra kapıya atayım ve o da saf melek ya hüngür hüngür ağlayıp pişman olsun.

Peki bu olsa bile genellikle gerçekte ne oluyor biliyor musunuz? “Yahu Mahmut’a geri döndüm ama bir süre birlikte olduktan sonra beni bıraktı. Herife nasıl koymuşsam artık kuyruk acısıyla bir de bana sana değmezmiş falan dedi. Manyak mı nedir? Her neyse canım sıkkın Ayten bugün alışveriş yapalım hem şu tanıdığın çocuğu konuşuruz.”

Arkadaşlar size bu narin premsesler imajını bırakmanızı ve acilen 2021 yılına gelmenizi şiddetle tavsiye ederim. Aşkın zıttı öfke değil umursamamaktır. Bunun harici her şey sizin kuyruk acınızı yansıtmanız olacaktır.

7) Eğer onu unutmuş olsanız eski sevgilinizi düşünmekten kendinizi ihmal ediyor olur muydunuz? Hayır. Kendinize çok faha fazla odaklanmış olurdunuz. O nedenle arkanızı dönün, kendi hayatınıza yürüyün ve kendinize odaklanın.

8) Eski sevgilinizi unutmuş olsanız, sizi bıraktığı yerde otlamaya devam mı ederdiniz yoksa yeni limanlara mı açılırdınız? Yeni limanlara açılırdınız. O zaman yeni limanlara açılın. Biliyorum ki (a) sevgili seviyesinde biri hemen karşınıza çıkmayacak ve (b) diğer insanlar “onun gibi olmayacak (!)” ama şunu unutmayın: eski sevgilinizi unutmuş olsanız illa sevgili seviyesinde birini bekleyerek vakit kaybetmez hayatın tadını çıkarırdınız. Ve daha önemlisi, karşınıza çıkan etten kemikten insanları kendi kafanızda yarattığınız ve kaideye koyup olduğundan çok fazla değer verdiğiniz bir tanrıça imajı ile karşılaştırmazdınız. Gerçek ile karşılaştırırsınız. Gerçek ne peki? Şu an yalnızsınız, hayatınızda insan ya da tanrıça bir kadın yok. Hergün yalnız yatıyorsunuz, yalnız geziyorsunuz, vs. Karşınıza çıkan insanları gerçekle karşılaştırın.

9) Eğer unutmak istiyorsanız, o size ulaşırsa kibar olun ama kısa kesin. Buluşmayın, buluşmak isterse bahanelerle savuşturun. Sonra görüşürüz deyin sonra bir bahane daha bulun. Kısa sürede sizin peşinizi bırakacaktır.

Şimdi şunu da ekleyeyim, eski sevgilinizi geri istiyorsanız bile bunun en iyi yolu önce onu unutmanızdır. Yani eğer geri dönmesini istiyorsanız bu maddeyi yapmayın ama istemiyorsanız yapın. Fakat önceki maddeleri uygulayın ve önce unutmanız sonradan bir arada olma şansınızı en çok arttıracak şeylerden biri.

Bu konuda birçok kişiyle konuşmuş ve yazışmış olan biri olarak şunu söyleyebilirim: Arkasını dönüp hayatına devam eden, kendine odaklanan, ona ulaşmayan ve ondan bilgi akışını kesen erkeklerin 99%u kendilerini de şaşırtacak kısa sürede (9 senedir unutamayan adamın 4 ayda tamamen unuttuğunu bile gördüm!) eski sevgililerini unutuyorlar. Bu hemen olmuyor yani ilk haftalarda ve aylarda duygu ve düşüncelerinde sanki en ufak bir değişiklik olmuyor gibi görünüyor ama kendileri başlangıçta fark etmeseler de duygu ve düşünceleri değişmeye başlıyor. Hatta şunu da ekleyeceğim:

a) Eski sevgilisini unuttuğunda nasıl davranacaksa öyle davranan adamlar eski sevgililerini unutmalarına engel olamıyorlar. Davranışları değişti mi, istedikleri sonuca uygun davrandılar mı, bir süre bu değişimi hissedemeseler bile duygu ve düşünceleri ve sonra algıları da değişmeye başlıyor. Belki ilk bir ay aramasalar, bilgi almasalar bile sürekli eski sevgililerini düşünüyorlar ve kötü hissediyorlar ama sonra bu düşünceler azalıyor ve iyi hissetmeye başlıyorlar. Ve sonra da eski sevgili ile ilgili algıları değişiyor. Onun dünyanın en güzel kızı olmadığını anlıyorlar mesela.

b) Eski sevgilisini unutamayan adamların hemen hemen hepsi bu davranışları sergileyemedikleri ya da yeterince sergileyemedikleri için unutamıyorlar.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

287
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
80 Comment threads
207 Thread replies
18 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
107 Comment authors
BiyikadamEren CansssnurrBailor Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ayn Rand
Guest
Ayn Rand

Mahmut abi, sevgilimle ayrıldıktan sonra ben şöyle bir sıkıntıya düşüyorum. Kızla geçirdiğim zamanları hatırlayıp yaptığım yatırıma acıyorum. “çok güzel zamanlar geçirdik, şimdi onu bir başkası mı bafileyecek” “bir zamanlar öptüğüm dudakları bir başkası mı öpecek” gibi düşünceler beni çok rahatsız ediyor. yani benden sonra başka erkeklerle birlikte olma düşüncesi canımı gerçekten sıkıyor. yanlış anlaşılmasın asla şiddet yanlısı bir insan değilim, gidip bir erkekle birlikte oldu diye en ufak rahatsızlık vermem ama kişisel olarak bu düşünceden kurtulmak istiyorum, kimseye olmasa bile bana zarar veriyor. bu ruh hastası düşünceden nasıl kurtulabilirim?

Mehmet
Guest
Mehmet

Kadınlar neden bu kadar vefasız, mahmut abi ? Biz unutmak için bu kadar çabalarken onlar nasıl bu kadar kısa sürede unutup yeni ilişkilere yelken açabiliyorlar ? Biz onlarla her anımızı dolu dolu yaşarken onlar bizimle birlikte iken yedek kulübesini nasıl dolduruyorlar? Ben her gün onu daha hızlı unutmak için beynimi zorlarken, onu düşünmemek için çabalarken, yaşadığım güzel anılar aklıma gelip bana acı verirken o nasıl beni aklından tamamen çıkartıp yeni bir elemanla nasıl gezebiliyor ? Kadınlar mı kötü yoksa ben mi zayıfım Mahmut abi ? Güzel anılarla dolu ilişkilerin; hiçbir şey yaşanmamış gibi hızlıca bitmesini ve karşı tarafın hemen kendine… Read more »

KirliDünya
Guest
KirliDünya

Yıllar boyu tek başıma takılırken bir kadın çekip geldi hayatıma, sevgilim oldu. Çok güzel zamanlar geçirdik ve sonunda ayrıldık. Ayrıldığımızdan tarihten beri no contact uyguladım. Ama hala bir kademe ilerleyemedim, unutamadım onu. Her geçen gün acım katlanıyor. Sanki etlerimi koparıyorlar, içimi dağlıyorlar. En ufak detayda onla olan hatıralarım geliyor aklıma. Dışarıdayken jeep araba görüyorum, jeeple gezdiğim anılarımız geliyor. Dışarıda pembe hırkalı bir kadın görüyorum, eski sevgilimin pembe hırkalı tatlı ve masum hâli geliyor gözümün önüne. Mavi rimelli bir kadın gördüğümde, pembe ojeli bir kadın gördüğümde onu hatırlıyorum. Eli küçük bir kadın gördüğümde eski sevgilimin minik ve güzel parmaklarını hatırlıyorum. Kendi… Read more »

Hasan abi
Guest
Hasan abi

Abi bunlar feminen bir hareket bunlari yapan kizlar da var ve daha manyakcasini yorumumu daha okumadin ama buraya da yazsam mi birileri faydalansin diye bilemedim baska bir yaziya benzer bir soru sormustum

Anonbttnr
Guest
Anonbttnr

Çerçeveletip asılması gereken yazılardan! Keyifle okudum 🙂
Bir madde de unutulmuş onu da ben ekleyeyim.
## Eski sevgilinin pasif olarak ilgisini çekmek için wp fotoğrafı değiştirmeler göndermeli müzikleri hakkımda bölümüne eklemeler bu şekilde pasif olarak ilgi ve ondan bir tepki beklemeler :))
Bu geldiğinde kendini tut gerekiyorsa helaya git ağla ya da yatakta cenin pozisyonuna geçip zırla ama bunu yapma!! :))

Selim
Guest
Selim

Erkekler neden daha zor unutuyor ? Genel bilinenin aksine erkeklerin daha duygusal olmasından mı yoksa kadınların daha rasyonel bir yaratık olmasından mı ? Veya kadınların, erkeğe oranla taliplerinin 100 kat fazla olması sayesinde kolaylıkla birini bulmasından mı ?

Loop
Guest
Loop

Mahmut Abi no-contact sürecindeki bütün her şeyi uyguluyorum, ayrılalı 2 ay oldu. Yalnız şöyle bir problem var ki ben pornoyu bırakalı uzun zaman oldu ve şu an cinsellik yaşadığım bir kadın yok, ondan önce de kimseyle cinsellik yaşamamıştım, mastürbasyon yaparken onu düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi, onu düşünmezsem tam anlamıyla sertleşemiyorum da, bu süreçte bir çok kez iş ortasında bırakıp başka şeylere odaklandım, çoğunlukla kendimi zorlayarak onu düşünmeden de hallettim işimi ama 2 sefer onu düşünerek de yaptım ve maalesef en çok zevki bu 2 seferde aldım. Bu yaptığım şey no-contact süresini zorlaştırıp uzatır mı? Ben gerekirse başka bir kadına ulaşana kadar… Read more »

Can
Guest
Can

O zaman asıl soru gerçekten unutmak istiyor musun?

Halktan hakan
Guest
Halktan hakan

Ayrıldıktan sonra bianda herkesle 40yillik münasebeti varmış gibi yakınlık, gittigi yol yol değil hayatını berbat edecek onun için üzülüyorum neden diye düşünmeden edemiyorum. Nasıl engel olabilirim bu düşüncelere, paylaştığı videoların altına herkes aşığım imkansizim ölürüm, neler neler, bazilarina cevapta veriyor. Sanki hayatında hiç olmamışım gibi mutlu bir şekilde devam ediyor.Ayrıldıktan sonra hesabı herkese açık yaptı takipçisi hemen yükseldi tabi her gün böyle yorumlar hatta mesajlar alıyor. Ben paramparça oluyorum düşünmeden edemiyorum. Kıskanıyorum, ama nafile ben hiçbir şeyim onun için

Emiliano Martinez
Guest
Emiliano Martinez

İlişkimiz biteli 1 hafta oluyor. No contact kuralını uyguluyorum. İş yerinde karşılaştığımızda birbirimizin yüzüne gülüp kolay gelsin diyoruz. Ben hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyorum. Ama bazı şeyler çok canımı sıkıyor. Mesela onun iş yerindeki yakın erkek arkadaşı. Benimle beraberken de yakınlardı ve çok samimilerdi. İlişki sürecinde ben hep bunu sorun da ediyordum. Ve hala da öyleler. Bazen beraber işten çıktıklarını görüyorum. Bu çok canımı sıkıyor. Aralarında ilişki başlayabilir korkusu başladı. Çünkü bir erkek ile bir kadın bu kadar yakın olması bana normal gelmiyor. Instagramdan da hala takipleşiyoruz ama ben sürekli story atmış mı özellikle de o çocukla atmış… Read more »

Jim
Guest
Jim

Merhaba Mahmut abi,

Eski sevgilimle ayrılalı 3 ay oldu, her yerden iletişimi kesip hiç stalk yapmadığım halde unutamadım. 5 yıllık ilişkiydi nişan aşamasındaydık, ayrıldıktan sonra son 1 seneyi başkasını düşünerek geçirdiğini söylemişti ve şu an o kişiyle beraber. Bu yüzden hiç stalklamamama rağmen “acaba buluşuyorlar mı, acaba evlendiler mi” düşüncelerini kafamdan atamıyorum. Bu süreçte hiçbir yerden stalklamadım, üzüldüğümde tek başıma oturdum ağladım ama dışarıya belli etmedim. Hatta yeni kızlarla flört ettim her ne kadar duygu hissedemesem de. Yazıdaki her şeyi 2 aydır uygulamama rağmen neden bir sonuç alamıyorum?

Emre
Guest
Emre

Demek ki; Shit test ayrıldıktan sonra bile devam ediyor..

can
Guest
can

Abi okudum yazıyı çok haklısın.Benim 10 aylık bir ilişkim bitti bugün.Ama 10 yıllık gibiydi.Muhtemelen takıntı.Polonyadayım yüzü güzel ama gerçekçi konuşmak gerekirse hafif kilolu ve hiçbir şey okumayan tiktok kullanan gece hayatına giden aslında bana tamamen ters bir kız.Nasıl oldu bilmiyorum fakat aşık oldum. Birgün telefonunu kurcalarken ayrıldığımız dönemde eski takıldığına yazdığını gördüm.Ve evden taşınacaktım bir gün yatarken bir telefon geldi.Dedi babam beni acil memlekete çağırıyor.Hiçte yapmam ya bir his düştü babasının numarasına baktım farklıydı.İş numarası dedi.Sonra yakaladım ki arkadaşına babası gibi arattırıp memlekete gitmek istemiş.Evden taşınıyodum buna yardım etmek istemiyorum vs vs birçok mesaj yakaladım benimle ilgili dalga geçtiği veya… Read more »

Onur
Guest
Onur

Abi selamlar 6ay süren ve yaklaşık 1 yıl önce ayrıldığım eski sevgilim (kötüye gidiyordu uzak mesafeye dönmüştü ilişki) hala ara sıra aklıma geliyor benden ayrildiktan yaklaşık 1.5 ay sonra yeni ilişkiye atıldı bunu gören ben o zamanlar lütfen geri dön diye yalvarmıştım o zamanki aptallığımla (siteyi o zamanlar bilmiyordum) ondan sonra sevgilim olmadı hiç şu anda da yapmıyorum kimseyle buluşmuyorum önümde üniversite sınavı var. Canımı sıkan konu hala ara ara aklıma geliyor olması(hesabına bakma vb şeyler yapmıyorum) böyle olması normal mi abi ben yeni biriyle olmamaya bağlıyorum ama senin düşüncen nedir ne yapmamı önerirsin?

Jack
Guest
Jack

Eski sevgilisini unutmaya çalışanların 2 hafta boyunca her sabah kalkar kalkmaz okuması gereken bir yazı.

JackOceans
Guest
JackOceans

Mahmut abi selamlar 2 ay önce 3 yıllık ilişkimi bitirdiğim hatunla aynı mahallede oturuyoruz. 2 ay boyunca onu görmemek için çok çaba sarf ettim fakat artık ona göre hareket etmemeye karar verip normal yaşantıma devam etme kararı aldım. geçtiğimiz gün yolda yürürken onun arabayla yanımdan geçtiğini gördüm görmezden geldim, o da beni gördü ve acı bir frenle durdu 🙂 hiçbir şey yokmuş gibi yoluma devam ettim. Dün akşam da çalışmak için gittiğim kafede otururken gördüm öyle olunca oturmaktan vazgeçip geri çıktım. fark ettim ki hatun benim için oneitis olmuş, kendimi kötü hissettim.nocontact yapıyorum ve ne adar zor olsa da ona… Read more »