Kadınların erkekleri manipüle etme teknikleri

Sağlıklı bir ilişki, karşılıklı olarak alıp verdiğiniz bir zeminde yürür. Siz ilgi, sevgi ve destek verirsiniz, karşınızdaki de size aynı şeyleri hemen hemen aynı seviyede verir. Kısa dönemlerde iki taraftan biri diğerine daha az verebilir ama bu norm değil şartlarla ortaya çıkan geçici bir istisnadır. Aynı şekilde kısa ve geçici süre boyunca kendinizden fedakarlık ederek de vermeniz gerekebilir ama eğer bu ilişkide norm olmaya başlamışsa, manipüle edilip edilmediğinizi düşünmeniz gereklidir.

Özellikle istediğini manipülasyon ile almaya alışmış ve bunu kendine hak gören bir kadın ile ilişkide, almadan vermek ve kendinden fedakarlık etmek norm olmaya başlar. Bu nedenle manipülasyonu ve manipülasyonu özel olarak kullanan kadınları anlamanız ve bu tür ilişkilerden uzak durabilmeniz sizin için önemli.

Manipülatif kadınlar kurnaz olsalar da manipülasyonları genellikle belli kalıpları takip eder. Bu yazıda bu kalıpların en ciddilerinden bahsedeceğiz. Eğer bir kadında bunları sıklıkla görüyorsanız, ondan uzak durmanız sizin için en iyisi.

1 – Tartışma esnasında ani ve aşırı duygusal patlama: Bu, tartışma esnasında birden bire ağlama veya bağırıp çağırma şeklinde olabilir. Manipülatif insanlar köşeye sıkıştıklarını ya da tartışmanın istedikleri yönde gitmediğini düşündüklerinde, duygusal patlama kartını kullanırlar. Bunun en ciddi ve tolerans gösterilmemesi gereken versiyonu, kalabalık içinde, çevredekilerden sempati toplamak ya da sizi küçük düşürmek için bir silah olarak kullanılan duygusal patlamadır.

2 – Sizden bir şey isteyeceği zaman normalden çok daha fazla iyi olması bir diğer manipülasyon tekniğidir. Bu sizi seks rüşveti ile kandırmaya kadar gidebilir. Şimdi bu normal bir ilişkide ara sıra olabilir ama manipülatif kadının farkı, size genellikle soğuk ve mesafeli davranması ama bir şey elde edeceği zaman birden sıcak davranmasıdır.

3 – Sizi sadece sizden bir şey isteyeceği ya da size bir şey için ihtiyacı olduğunda araması.

4 – Eğer istediği şeyi elde edemezse, sizi dünyanın en kötü erkek arkadaşı / kocası / insanı hissetirecek şekilde davranması ya da konuşması. Bunu isteklerini size dayatamadığında öfke nöbeti şeklinde de yapabilir, sizin bir partner olarak değerinizi size sorgulatarak da. Örneğin sizi birinin sevgilisi veya kocası ile karşılaştırması, bu yönde bir manipülasyondur.

5 – İlişkiye finansal olarak katkısı çok azsa. Size sürekli bir şeyler aldırması ama kendisinin size bir şeyler almaması, ortak bütçeye katkı sağlamaması. Erkeğin daha fazla parca harcaması sorun değildir ama manipülatif kadınlar katkı sağlamaya çalışmazlar bile.

6 – Kendisi hatalı olsa bile sürekli mağduru oynaması. Bu genellikle tartışma esnasında ani ve aşırı duygusal patlama ile beraber gelir. Böyle bir kadını yaptığı bir şey yüzünden uyardığınızda, olayı çevirip sizi suçlu çıkarmaya çalışır. Öyle ki, böyle bir kadını yatakta biriyle yakalasanız bile bunun sebebi sizin ilgisizliğinizdir.

7 – Sizi terk ederek ya da ortadan kaybolarak cezalandırmaya çalışması. Tartışmadan sonra bir süre birbirinizi aramamanız normaldir ama manipülatif bir kadın siz onu bir daha aramazsanız umrunda olmaz gibi davranır. Birçok erkek maalesef bu tür davranışlara “ama o çok egolu / inatçı” diye bahane bulmaya çalışıyor ve muhtaçlıklarından manipülasyona uğradıklarını anlamıyorlar. Tartışmalardan sonra bir süre araşmamanız ve bazen ilk aramayı sizin yapmanız normaldir ama her defasında siz arıyorsanız, siz aramasanız o haftalarca aramıyorsa, bu bir manipülasyondur.

8 – Sizin istek ve ihtiyaçlarınız önemli değil ama onunkiler çok önemliyse, manipüle ediliyorsunuz demektir. Kadın eğer sizin istediğiniz bir şeyi önemsemiyor ama aynı seviyede kendi isteğini size dayatıyorsa, burada vermeden almaya alışmış ve bir manipülatör vardır. Manipülatif insanlar, aşırı bir bencillik ve empati yoksunluğu sergilerler.

9 – Sürekli olarak size kendinizi suçlu hissetirmeye çalışmak. Özellikle de benim sorunlarım senin davranışların sebeplidir tarzı manipülasyonlar. Suçlu hissettirmeye çalışmak duygusal manipülasyon taktiklerinden biridir.  Eğer kendinizi suçlu hissederseniz, o suçluluktan kurtulmak için karşınızdakinin sizden istediklerine itaat eder hale gelebilirsiniz.

(4) ve (9), kişinin kendinden şüphe etmesini sağlayacak şekilde davranmaktır. Manipülatif insanlar genellikle aşağılık kompeksi hissederler ve ilişkide seviyeleri eşitlemek için sizi aşağı çekme yoluna giderler. Bu şekilde siz zaman içinde onun avcunda olursunuz ve böylece o sizi terk etmek isteyene kadar siz onu terk edemez hale gelirsiniz.

Şunu da belirtmek gerekiyor ki, kişinin manipülasyon ile zincirlenmesi birden olmaz. Daha çok “bin kağıt kesiğiyle kan kaybından yere yığılmak” şeklinde olur. Manipülatif kadın, erkeği önce çok zararsız görünen küçük manipülasyonlar ile test eder ve bunlar sonucu gördüğü zayıflıkları da yine erkeğe kağıt kesiği gibi birden öldürmeyen şekilde kullanmaya başlar. Bu şekilde manipüle edilen birçok kişi, manipülasyondan şüphelenmeye başladığında çoktan zayıf bir pozisyona düşmüş halde olur.

10 – Tehdit, korkutma ve ültimatom. Bunlar çok değişik şekillerde gelebilirler. “Ben sildim mi tam silerim” mesela yaygın bir tehdittir. Bir kadın bunu başka birilerini konuşurken söylese bile bu aslında size iletilen bir tehdittir. Bunu lafa döken kişiler genelde en silemeyip yapışan tiplerdir ve başlarına böyle bir şey gelmemesini tehdit ile sağlamaya çalışırlar.

Toplumsal beyin yıkama

Kadın manipülasyonları ile ilgili en büyük problemlerden biri, toplumun erkeği (a) kadın manipülasyonlarının gülün dikeni şeklinde katlanılması gereken şeyler olduğu ve (b) sürekli olarak kadının gönlünü alması gereken taraf olduğu yönünde programlaması. Burada erkeğin kendi ailesi bile oğullarını yaktıklarının farkında olmadan bu yönde çalışabiliyorlar. Örneğin bariz manipülatif bir şekilde duygu patlaması / suçluluk duydurma kullanarak “küsen” kadına adam bazen “canın cehenneme” diyecek gibi oluyor ama çevre, ailesi, arkadaşları vs. onu bir çiçek alıp kapısında yalvarmaya itiyor.

Bakın kadınlar fiziksel olarak güçsüz olduklarından, istediklerini almak için manipülasyon yapma yoluna her zaman giderler. Belli aralıklarla manipülasyon kullanmaları normaldir. Ama normal bir kadınla manipülatif bir kadını ayıran farklar barizdir ve erkek aslında bunları apaçık görebilir. Ama “onu kaybetme korkusu” yüzünden bunları rasyonalize eder. Örneğin her kadın bir şeyler yaptırmak için size fazla iyi davranabilir ama manipülatif kadının istediğini aldıktan hemen sonraki soğuması normal bir kadının normale dönmesinden bariz farklıdır. Normal bir kadın ile ilişkinizdeki her tartışmadan sonra eğer görüşmeye devam edecekseniz istisnasız siz aramak zorunda kalmazsınız.

Fakat yaptığım görüşmelerde çoğu erkeğin, manipüle edildiğini bırakın, kadınların manipülasyon yapabildiğinin bile farkında olmadıklarını görüyorum! Anladığım kadarıyla modern dizi ve filmlerde manipülasyon zaten normal bir davranış olarak gösteriliyor. Toplum sürekli olarak erkeği elde çiçek, çikolata “affet beni bebeğim, ben tam bir eşeğim” notları ile “gönül almaya” itiyor. “Kadındır, şöyle yapar böyle yapar” diye toplumsal propagandayı papağan gibi tekrarlamayı bilgelik sanan bir çoğunluk var. Öyle ki, BPD bir kadınla beraber olmuş ve enkaza dönmüş bir adam bile beni ilk aradığında, ben ne eşeklik yaptım da bu premsesi kaybettim diye arayabiliyor 😀 Arkadaşlar, hayatınız boyunca psikolog yüzü görmemişken 1 senelik ilişki sonrası psikiyatriye gidip ilaç alıyorsanız, bir premsesin değil manipülatif bir narsistin elinden geçtiğinizi anlayın bir zahmet. Herkes bu duruma düşmüyor ama bu hale gelip manipüle edildiğini anlayamayan insanlar var. Şimdi bunu okuyup Mahmut Abi benimle konuşmasından örnek veriyor diye düşünen arkadaşlar varsa söyleyeyim, bunu 20 – 25 vakada gördüm yani herhangi birinizi örnek vermiyorum ve maalesef istisna değilsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

95
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
57 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
51 Comment authors
Felan değil FalanAlperDecaCengizMesleki Deformasyon Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Pammy
Guest
Pammy

Aaa bu benim annem

Coni Sins
Guest

Töbe yarabbi ya

cımbız
Guest
cımbız

bu kadar up aldığına göre çoğu kişinin annesi böyle. benimki de aynıydı 🤮 problem çok büyük Mahmut abi

Öyle mi dersin?
Guest
Öyle mi dersin?

Bu tür bir kadınla ilişki yaşadım ve tam anlamıyla kafayı yeme noktasına geldim. İlk başlarda anormal derecede vericiydi, ipler elinde olan taraf bendim. İlişkinin sonralarında utandırma taktikleriyle, ağlayıp zırlamayla ilişki yönetimini ele almaya başladı. Bakın bu kadın öyle birisiydi ki yalan söylediğinden emin olmama rağmen, ona bunu söylediğimde yalan söyleme sebebinin beni üzmemek olduğu gibi bahanelere sığınırdı. Manipüle konusunda aşırı vericilikte çok etkili, ondan kötü şeyler beklemeyen bir kafaya giriyorsunuz. Asıl yüz sonradan ortaya çıkıyor ama sizin gözler çoktan pembeye boyanmış oluyor. İlişkimiz 5 hafta kadar önce bitti ve anında yeni birisine geçti yetmedi gitti tekrardan benimle iletişime geçti ve… Read more »

Ciolito
Guest
Ciolito

Hocam merak ettim de ilişkiniz ne kadar sürdü?

bi abi..
Guest
bi abi..

Manüpilatif bir narsist hatunun eleğinden geçen erkeklerin toparlanma süreçleri zaman alır.
Buda bir tecrübedir yaşanılarak öğrenilir.Genç arkadaşlarıma naçizane tavsiyem bol bol okumaları kişilikler hakkında bilgilenmeleri ve insanları sadece görselleri üzerinden değerlendirmemeleri yönünde olacaktır. Değerli Mahmut abimiz bu sayfalarda gereken bilgilendirmeleri en iyi şekilde ifade etmekte okumak,anlamak,uygulamak ve yaşamak kişinin kendi tercihi
tşk ediyorum.

EMRE BEY
Guest
EMRE BEY

Haklı olduğun bir tespit yapmışsın abi 23 yaşındayım ve benimkisi 1 yıl kadar sürdü aydınlandıktan sonra çok farklı bir erkek olarak yeniden doğuyorsun ve bence bu yükselmek adına güzel bir tecrübe oluyor.

MrSuat
Guest
MrSuat

Bu sadece kadınlarda olmadığı nı tecrübe ettim benden daha kalitesiz inasanlarla takılırken oyun yapıyor kendi akilinca tecrübesiz insanlarda düşüyor 2 tane erkek arkadaşım böyle kendilerini hiçbir şekilde geliştirmiyorlar fakat manipülasyon yapmayı bildikleri için çevresinde fazla insan var sizde onların çercevesine düşmeyin.. (erkeğim)

Kayaların oğlu
Guest
Kayaların oğlu

Ben de böyle bir ilişki yaşadım. Toparlanmam çok uzun sürdü. Bu sürede hep psikoloji okudum. Durumu anlamaya anlamlandırmaya çalıştım. Mesela kavga ediyoruz, sonra diyo ki “karnın aç mı, bişeyler hazırlayayım açsan” ben de diyorum ki “lan ne iyi kız” Bu iyi yönü ondan kopamamama sebep oldu. Ayrıldıktan sonra hep “aslında çok iyi insandı” diye düşünüp hatayı hep kendimde arsdım. Kendimi suçladım. Böyle düşğnmek de insanın kendisini değersiz hissetmesine sebep oluyor kalesef. Zincirleme bir şekilde aşağıya doğru gidiyorsunuz yani. Seviyor olduğumdan dolayı da baya zorlandım. Ama hayat devam ediyor arkadaşlar. Mantıklı ve geniş düşününce dünyada o milyar insan var. Anlık ve… Read more »

EGOA
Guest
EGOA

20 li yaşlarımda yazıda bahsedilen manipülatif narsisistik kadınları çekici, ilginç, asi ve eğlenceli bulurdum ve hep onların peşinden koşardım. Manipülatif olmayan, normal diyebileceğim kadınları hep elimin tersiyle ittim; Çok sıradan, düz ve sıkıcılardı. Bugün manipülatif kadınları eğer ayırt edebiliyor ve hayatımın her alanında bir mesafede tutabiliyorsam bunun en temel nedeni tecrübelerim değil. Yıllar önce ana akım medyayı hayatımdan çıkardım. Ana akım medyayı kullanılmaması gereken bir referans noktası olarak göz ucuyla takip ediyorum sadece. Hayata dair hemen hemen her şeye; insan ilişkileri, politika, sağlık gibi aklınıza gelen ne varsa ana akım medyanın size dediklerine şüpheyle bakmanızı öneririm. İhtiyacınız olan şey internet,… Read more »

cımbız
Guest
cımbız

ana akım medya + soyal medya %100 💩

BenLark
Guest
BenLark

merhaba güzel yazı bu konularda yazıları olan konuklar siteye fayda sağlayacaktır

Demirhnd
Guest
Demirhnd

Beni de uzun zaman seven beni bekleyen çok iyi kız dediğim hatunla böyle birini bulmuşken kaçırmıyım dedim ve 2.5 yıllık ilişkimiz sürdü. Başta herşey güzel olmasına rağmen 6-7 ay sonra işler tersine döndü ben verdikçe o almaya başladı, işlerin ters gittiğinin farkında olmama rağmen sanki kapana kapanmışçasına bekliyordum. Hatta bu kızden ben nasıl soğurum diye düşünmeye başladım. Ama olmuyodu hep beni manipüle ediyordu. Bi olay oluyor yanlış bi hareketi oluyor, bakıyorum ki özür dileyen haksız duruma düşen ben oluyorum. Daha dibe batıyorum. Ve dediğiniz gibi kaybetme korkusu yüzünden bişey yapamıyordum. Kendimi kandırıyordum, yok efendim düzelir yok seviyor belkide ben abartıyorum… Read more »

kadir
Guest
kadir

Benim annem beni sürekli suçlu ve mahcup hissettirmeye çalışır her sevmediği bir davranış yaptığımda ya da benden yapmamı istediği bir şey olduğunda beni ya diğerleriyle kıyaslar ya da benim ne kadar yetersiz bir evlat olduğumu söylerdi (ya da türlü türlü aşağılama) hala da devam ediyor. Bu manipülasyona maruz kalmamdan ötürü (ve bunun farkında değildim) arkadaşım tarafından da manipülasyona ve ezilmeye maruz kaldım ve bunun da farkında değildim. Bunun farkına vardığım zamandan beri arkadaşımı hayatımdan def ettim ve ne zaman birisi bana duygusal manipülasyon uygulamaya çalışsa küçümseyerek bakıp hiçbir şekilde etkilenmedim çünkü uyguladıkları çoğu teknik gördüğüm şeyler (mahcup hissettirme, suçluluk duygusu)… Read more »

Lose
Guest
Lose

Mahmut Abi mesaj atmadığım yazmadığım gün kızın başka bi erkekle yaptığı konuşmanın ss ini twitterda paylaşması yine böyle bir manipülasyon hamlesi midir?

Küçükçekmeceli Keiran Lee
Guest
Küçükçekmeceli Keiran Lee

Bilader kız ile ilişki yaşarmıyorsun sanırım. Kız yapması gerekeni yapıyor(tabak çeviriyor). Eğer ilişki içerisinde isen bu kırmızı alarm. Senin yerinde olsam iki koşulda da no contact ve zamanı geldiğinde next yaparım.

Küçükçekmeceli Keiran Lee
Guest
Küçükçekmeceli Keiran Lee

Hem ailemde hem de yakın çevremde 3-5 tane harbi narşist insanlar var. Bunlar genelde zeki insanlar oluyorlar, sanki bir ülke yönetiyormuş gibi frienzonesinde ki kişileri yönetiyorlar. Mesela bir kız vardı, aramızda duygusal, fiziksel yakınlaşma yokken birden menfaati düşer ve fiziksel temasta bulunurdu. Bu insanları bir kez çözünce bir daha bunların oyununa gelmiyorsunuz ancak dikkat edin, manyak karılar var amk. Hayatlarını kendi götlerini kaldırmak üzere kurmuşlar. Birde erkek tarafı var ki bu işin içler acısı! Sırtını dayayacak adam bulmak için ortamdan ortama atlarlar, bunlar kadınlardan daha tehlikelidir, sizin gücünüze ortak olmaya çalışırlar, sizde onlara dostum dersiniz, ta ki sırtınızdan hançeri yiyene… Read more »

Bellgerant
Guest
Bellgerant

9. Maddedeki suclu hissettiren kadin ile 2 senelik bir iliskim oldu. Ilk 6 aydan sonra basladi bu manipulatif davranislari. Bu tarz kadinlarin genellikle dogrudan manipule edemeyecekleri, tehdit veya ultimatomla yonetemeyecekleri erkeklere bunu uyguladiklarini dusunuyorum. Eger asagida yazdigim maddelerden birkaci sevgilinize, esinize uyuyorsa kafanizi ellerinizin arasina alip bir dusunun derim. 1-Kavgalardan sonra sizin arayip gonlunu almanizi ister. 2-Istedigi sacma seylerde(ornegin instagramda birini unfollowlanizi istiyorsa) “bu kadar kucuk bi seyi yapmaya degmiyor muyum?” der. 3-Hataniz olmayan bir konuda, mantikli yaklasimlariniza ve hadi yine de gonlunu alayim diye yaptiginiz seylere (ki bunu yapiyorsaniz o kiz zaten sizi manipule ediyordur ya da etmeye baslayacaktir)karsilik… Read more »

urascimenli
Guest
urascimenli

şaka gibi annemin davranışları net görüyorum burda bazı 1-2 maddede manipülasyonlar sadece ilişkide değil aile içinde abla anne tarafından da olabiliyor her türlü bunu anlamış oldum.

Subhaya
Guest
Subhaya

bütün kadınlar manüpilatiftir. sadece farklı seviyededirler. Evrimsel süreçte erkek fiziksel olarak öne çıkmışken kadın böyle özelliklerle öne çıkmıştır

Konq
Guest
Konq

mahmut abi sitede daha önce yaptığımız yorumları nereden görebiliriz? daha önceki bir yazıda sana bir soru sormuştum sen de cevap vermiştin. ama şimdi hangi yazıya yorum attığımı hatırlamıyorum o yüzden bulamıyorum yorumu.

Küçükçekmeceli keiran lee
Guest
Küçükçekmeceli keiran lee

Arama yerine ; “konq erkek adam”yaz

1 2 3