Kadınların erkekleri manipüle etme teknikleri

Sağlıklı bir ilişki, karşılıklı olarak alıp verdiğiniz bir zeminde yürür. Siz ilgi, sevgi ve destek verirsiniz, karşınızdaki de size aynı şeyleri hemen hemen aynı seviyede verir. Kısa dönemlerde iki taraftan biri diğerine daha az verebilir ama bu norm değil şartlarla ortaya çıkan geçici bir istisnadır. Aynı şekilde kısa ve geçici süre boyunca kendinizden fedakarlık ederek de vermeniz gerekebilir ama eğer bu ilişkide norm olmaya başlamışsa, manipüle edilip edilmediğinizi düşünmeniz gereklidir.

Özellikle istediğini manipülasyon ile almaya alışmış ve bunu kendine hak gören bir kadın ile ilişkide, almadan vermek ve kendinden fedakarlık etmek norm olmaya başlar. Bu nedenle manipülasyonu ve manipülasyonu özel olarak kullanan kadınları anlamanız ve bu tür ilişkilerden uzak durabilmeniz sizin için önemli.

Manipülatif kadınlar kurnaz olsalar da manipülasyonları genellikle belli kalıpları takip eder. Bu yazıda bu kalıpların en ciddilerinden bahsedeceğiz. Eğer bir kadında bunları sıklıkla görüyorsanız, ondan uzak durmanız sizin için en iyisi.

1 – Tartışma esnasında ani ve aşırı duygusal patlama: Bu, tartışma esnasında birden bire ağlama veya bağırıp çağırma şeklinde olabilir. Manipülatif insanlar köşeye sıkıştıklarını ya da tartışmanın istedikleri yönde gitmediğini düşündüklerinde, duygusal patlama kartını kullanırlar. Bunun en ciddi ve tolerans gösterilmemesi gereken versiyonu, kalabalık içinde, çevredekilerden sempati toplamak ya da sizi küçük düşürmek için bir silah olarak kullanılan duygusal patlamadır.

2 – Sizden bir şey isteyeceği zaman normalden çok daha fazla iyi olması bir diğer manipülasyon tekniğidir. Bu sizi seks rüşveti ile kandırmaya kadar gidebilir. Şimdi bu normal bir ilişkide ara sıra olabilir ama manipülatif kadının farkı, size genellikle soğuk ve mesafeli davranması ama bir şey elde edeceği zaman birden sıcak davranmasıdır.

3 – Sizi sadece sizden bir şey isteyeceği ya da size bir şey için ihtiyacı olduğunda araması.

4 – Eğer istediği şeyi elde edemezse, sizi dünyanın en kötü erkek arkadaşı / kocası / insanı hissetirecek şekilde davranması ya da konuşması. Bunu isteklerini size dayatamadığında öfke nöbeti şeklinde de yapabilir, sizin bir partner olarak değerinizi size sorgulatarak da. Örneğin sizi birinin sevgilisi veya kocası ile karşılaştırması, bu yönde bir manipülasyondur.

5 – İlişkiye finansal olarak katkısı çok azsa. Size sürekli bir şeyler aldırması ama kendisinin size bir şeyler almaması, ortak bütçeye katkı sağlamaması. Erkeğin daha fazla parca harcaması sorun değildir ama manipülatif kadınlar katkı sağlamaya çalışmazlar bile.

6 – Kendisi hatalı olsa bile sürekli mağduru oynaması. Bu genellikle tartışma esnasında ani ve aşırı duygusal patlama ile beraber gelir. Böyle bir kadını yaptığı bir şey yüzünden uyardığınızda, olayı çevirip sizi suçlu çıkarmaya çalışır. Öyle ki, böyle bir kadını yatakta biriyle yakalasanız bile bunun sebebi sizin ilgisizliğinizdir.

7 – Sizi terk ederek ya da ortadan kaybolarak cezalandırmaya çalışması. Tartışmadan sonra bir süre birbirinizi aramamanız normaldir ama manipülatif bir kadın siz onu bir daha aramazsanız umrunda olmaz gibi davranır. Birçok erkek maalesef bu tür davranışlara “ama o çok egolu / inatçı” diye bahane bulmaya çalışıyor ve muhtaçlıklarından manipülasyona uğradıklarını anlamıyorlar. Tartışmalardan sonra bir süre araşmamanız ve bazen ilk aramayı sizin yapmanız normaldir ama her defasında siz arıyorsanız, siz aramasanız o haftalarca aramıyorsa, bu bir manipülasyondur.

8 – Sizin istek ve ihtiyaçlarınız önemli değil ama onunkiler çok önemliyse, manipüle ediliyorsunuz demektir. Kadın eğer sizin istediğiniz bir şeyi önemsemiyor ama aynı seviyede kendi isteğini size dayatıyorsa, burada vermeden almaya alışmış ve bir manipülatör vardır. Manipülatif insanlar, aşırı bir bencillik ve empati yoksunluğu sergilerler.

9 – Sürekli olarak size kendinizi suçlu hissetirmeye çalışmak. Özellikle de benim sorunlarım senin davranışların sebeplidir tarzı manipülasyonlar. Suçlu hissettirmeye çalışmak duygusal manipülasyon taktiklerinden biridir.  Eğer kendinizi suçlu hissederseniz, o suçluluktan kurtulmak için karşınızdakinin sizden istediklerine itaat eder hale gelebilirsiniz.

(4) ve (9), kişinin kendinden şüphe etmesini sağlayacak şekilde davranmaktır. Manipülatif insanlar genellikle aşağılık kompeksi hissederler ve ilişkide seviyeleri eşitlemek için sizi aşağı çekme yoluna giderler. Bu şekilde siz zaman içinde onun avcunda olursunuz ve böylece o sizi terk etmek isteyene kadar siz onu terk edemez hale gelirsiniz.

Şunu da belirtmek gerekiyor ki, kişinin manipülasyon ile zincirlenmesi birden olmaz. Daha çok “bin kağıt kesiğiyle kan kaybından yere yığılmak” şeklinde olur. Manipülatif kadın, erkeği önce çok zararsız görünen küçük manipülasyonlar ile test eder ve bunlar sonucu gördüğü zayıflıkları da yine erkeğe kağıt kesiği gibi birden öldürmeyen şekilde kullanmaya başlar. Bu şekilde manipüle edilen birçok kişi, manipülasyondan şüphelenmeye başladığında çoktan zayıf bir pozisyona düşmüş halde olur.

10 – Tehdit, korkutma ve ültimatom. Bunlar çok değişik şekillerde gelebilirler. “Ben sildim mi tam silerim” mesela yaygın bir tehdittir. Bir kadın bunu başka birilerini konuşurken söylese bile bu aslında size iletilen bir tehdittir. Bunu lafa döken kişiler genelde en silemeyip yapışan tiplerdir ve başlarına böyle bir şey gelmemesini tehdit ile sağlamaya çalışırlar.

Toplumsal beyin yıkama

Kadın manipülasyonları ile ilgili en büyük problemlerden biri, toplumun erkeği (a) kadın manipülasyonlarının gülün dikeni şeklinde katlanılması gereken şeyler olduğu ve (b) sürekli olarak kadının gönlünü alması gereken taraf olduğu yönünde programlaması. Burada erkeğin kendi ailesi bile oğullarını yaktıklarının farkında olmadan bu yönde çalışabiliyorlar. Örneğin bariz manipülatif bir şekilde duygu patlaması / suçluluk duydurma kullanarak “küsen” kadına adam bazen “canın cehenneme” diyecek gibi oluyor ama çevre, ailesi, arkadaşları vs. onu bir çiçek alıp kapısında yalvarmaya itiyor.

Bakın kadınlar fiziksel olarak güçsüz olduklarından, istediklerini almak için manipülasyon yapma yoluna her zaman giderler. Belli aralıklarla manipülasyon kullanmaları normaldir. Ama normal bir kadınla manipülatif bir kadını ayıran farklar barizdir ve erkek aslında bunları apaçık görebilir. Ama “onu kaybetme korkusu” yüzünden bunları rasyonalize eder. Örneğin her kadın bir şeyler yaptırmak için size fazla iyi davranabilir ama manipülatif kadının istediğini aldıktan hemen sonraki soğuması normal bir kadının normale dönmesinden bariz farklıdır. Normal bir kadın ile ilişkinizdeki her tartışmadan sonra eğer görüşmeye devam edecekseniz istisnasız siz aramak zorunda kalmazsınız.

Fakat yaptığım görüşmelerde çoğu erkeğin, manipüle edildiğini bırakın, kadınların manipülasyon yapabildiğinin bile farkında olmadıklarını görüyorum! Anladığım kadarıyla modern dizi ve filmlerde manipülasyon zaten normal bir davranış olarak gösteriliyor. Toplum sürekli olarak erkeği elde çiçek, çikolata “affet beni bebeğim, ben tam bir eşeğim” notları ile “gönül almaya” itiyor. “Kadındır, şöyle yapar böyle yapar” diye toplumsal propagandayı papağan gibi tekrarlamayı bilgelik sanan bir çoğunluk var. Öyle ki, BPD bir kadınla beraber olmuş ve enkaza dönmüş bir adam bile beni ilk aradığında, ben ne eşeklik yaptım da bu premsesi kaybettim diye arayabiliyor 😀 Arkadaşlar, hayatınız boyunca psikolog yüzü görmemişken 1 senelik ilişki sonrası psikiyatriye gidip ilaç alıyorsanız, bir premsesin değil manipülatif bir narsistin elinden geçtiğinizi anlayın bir zahmet. Herkes bu duruma düşmüyor ama bu hale gelip manipüle edildiğini anlayamayan insanlar var. Şimdi bunu okuyup Mahmut Abi benimle konuşmasından örnek veriyor diye düşünen arkadaşlar varsa söyleyeyim, bunu 20 – 25 vakada gördüm yani herhangi birinizi örnek vermiyorum ve maalesef istisna değilsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

94
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
56 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
50 Comment authors
AlperDecaCengizMesleki DeformasyonYahya Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Officer
Guest
Officer

Mahmut abi, skype görüşmesi olmadığı için erasmusa giden ve daha önce bahsettiğim olayları yaşadığım eski sevgilimle olan ilişkimden bahsetmek istiyorum. İlişkimiz 4 yılı geçti üniversitenin başında başladık şimdi ben güzel bir işte iyi para kazanarak çalışıyorum o da son sınıf öğrencisi başka okulda. İlişkimin başında bu siteyi hep okuyordum o yüzden bu kadar kaptırmamıştım kendimi, tabaklar çeviriyordum ama kız beni hep kısıtlıyordu , çok partnerli,ortamı olan bütün arkadaşlarımla aramı bozdu örneğin. Bir gün nasıl olduysa Instagram şifremi kırdı ve çevirdiğim tabağı gördü o günden beri şifrem onda da kaldı bütün kızları takipten çıkardı istekleri kabul etmedi ama kendi hesabını hiç… Read more »

Finansor
Guest
Finansor

Mahmut abi selamlar. Evlilik aşamasında olduğum sevgilimin yakın bir karşı cins arkadaşı var. Çocukla çok fazla samimilerdi, bundan rahatsız olduğumu ve görüşmesini istemediğimi söyledim. Kendisi önce kabul etmedi, sonra tekrar iletişimleri olmayacağına dair bana söz verdi. Ancak bugün, o elemanın sevgilimi aradığını ve konuştuklarını öğrendim. Bana söz vermiştin hayırdır diye sorunca da “sen rahatsız olsan da ben onunla görüşmeye devam edeceğim, bu konuda rahatsız olman çok saçma o benim kaç yıllık arkadaşım, beni hiç anlamıyorsun” şeklinde sert ve net bir tepkiyle karşılaştım. Sen bu kafadaysan yapacak bir şeyim yok diyerek telefonu kapattım. Yüz yüze konuşmak istediğini söyledi bu konuyu. Ancak… Read more »

Bengas
Guest
Bengas

Harfi harfine doğru

Yahya
Guest
Yahya

Orhan abi, peki bir kadına kadınlığını, feminenliğini nasıl hissettirebilirim? Bunun cevabını sanırım Erkek olarak ama nasıl bi Erkek bir çok yerde tanımı geçiyor okuyorum vs senin detaylı yorumunu almak istiyorum, konuyla alakasız bir yorum olsa da en azından cevaplarsan minnettar kalırım 🙂

Mesleki Deformasyon
Guest
Mesleki Deformasyon

Selam kral. 4 yıldır evliyim. Öncesinde yaklaşık 15 aylık bir sevgililik dönemimiz oldu. Sevgili olduğumuz dönemde kendisini pek tanıma fırsatım olmadı. Benim 14 ay süren askeri eğitimim vardı. Pek telefon ile görüşemiyorduk. Eğitim bittikten sonra evlendik. İlk 2 yıl gayet güzeldi. Sonrasında evlilikten uzaklaşmaya başladım. Kendi kendime sebebini aramaya başladım. İlk olarak neden evlendiğimi sordum kendime. Geçen sene cevabını bulabildim. Büyük ihtimalle eğitimdeyken kendimi boşlukta hissedim 15 ay sevgililik dönemimde hiçte tanımadığım bir kadın ile evlenmiş olduğumu anladım. Evlilikten ve kendisinden özellikle aynı evde yaşayınca kendisini tanımaya başlayınca günden güne uzaklaşmaya soğumaya başladım. Ve araştırdıkça kendimde de bu evlilik döneminde… Read more »

Cengiz
Guest
Cengiz

Mahmut abi, bilgilerine hayran olmamak mümkün değil. Aktardığın bilgilerin tamamını adım adım yaşamış hatta en sonunda onu kurtarma rolüne girmiş birisi olarak bana yaşattığı stres nedeni ile o kadından ayrıldım. Gerçekten zor bir durum. Onunla kesin ve katı nocontact uyguladım.

Vereceğin cevabı az çok tahmin edebiliyorum abi ama dün mesaj atmaya ve tekrar geri görüşme hevesinin olduğunu belirtti. Sence ondan ayrıldığım için ders almış mıdır ? Zaten tekrar aynı şeyler sezersem yine ayrılık gelir ardırdan.

Deca
Guest
Deca

Mahmut abi merhaba, iş yerinde oneitis yaptığım ve sonradan kendime çeki düzen verip muhabbetimi kestiğim bir kız var. Başlarda çok samimiydik dışarıda da vakit geçirdik ama ben kız kapalı diye korkup cinselliğe götüremedim işi, sonradan öğrendim ki yiyişmediği kalmamış şehirde, arkadaşları da aynı anda 3-4 erkekle çıkan tipler zaten. Her neyse bu çok önemli değil şu durumda. Kızı takipten çıkartıp numarasını sildim, aramıza da mesafe koydum ama bunları yaptığımdan beri kız beni iş yerinde rahatsız etmeye başladı saçma sapan triplere giriyor. İş yerinde sürekli sataşıyor saygısızca konuşuyor, özellikle beni sinirlendirecek şeyler yapıyor hatta iş ile ilgili ufak şeylerden dolayı beni… Read more »

Alper
Guest
Alper

Bence toplumun çoğunda ilişkilerde erkekler özellikle sevgi ile alışkanlıkları karıştırıyor.Kaybetme korkusundan ilişki toksiklesiyor kişi kendi kendi zehirliyor.Hayir demeyi başarabiliyorsa beyinde olay bitmiştir.Tamami ile özgüven sorunu olduğunu düşünüyorum.