Bir şeyler yapmalıyım yanılgısı

Burada soru soran erkeklerin önemli bir kısmının hikayesi genellikle şöyle: Kadın ile olmayacak kaygısına kapılıyorlar ve stres hormonu ile dolan beyinlerini “bir şeyler yapmalısın” düşüncesi kemirmeye başlıyor. Korku ve muhtaçlık temelli bu stres ile bir şeyler yaptıklarında ise, her şeyi mahvediyorlar. Buraya geldiklerinde ise “şimdi ne yapmalıyım?” diye soruyorlar. Aslında sordukları ise daha önce yaptıkları ve her şeyi mahveden şeyleri daha fazla ve değişik şekilde yapma izni. Fakat hemen hemen tamamı için cevap basit: Hiç bir şey yapmamalısın. Bu noktaya sürekli bir şey yaparak geldin zaten.

Örnek:

“6 haftadır görüştüğüm bir kız vardı. Her şey çok iyi başlamıştı. Birlikte iyi vakit geçiriyorduk, cinsellik çok güzeldi. Ben de bahsettiğin gibi işi ilişkiye sürme işini ona bırakmıştım.”

Buraya kadar sorun yok.

“Birgün bana işi için birkaç ay sonra başka bir şehre taşınacağını ama her haftasonu İstanbul’a geleceğini söyledi. Benimle görüşmeye devam etmek istediğini de ekledi.”

Uzak mesafe ilişkisi ideal değil ama şu aşamada zamana bırakılabilir.

“Ben ne yaptım peki? Bu olay canımı sıktı. Bir yandan da kız gidiyor paniğine kapıldım sanırım. Pat diye ona aşık olduğumu ve bu taşınma işinin beni çok üzdüğünü söyledim.”

BAM. Burada ilişkinin kadını olarak ne kadar iticileşeceğinin farkındasındır umarım.  Erkek gibi davransaydın en fazla “ben de seninle görüşmeye devam etmek istiyorum” der ve nasıl gideceğine bakardın.

Kız aynı şeyi tekrarladı. Ama ben akşam dayanamayıp bunun beni ne kadar üzdüğünü yazdığım bir mesaj attım. Onu çok sevdiğimi bilmesini istedim.

Emin ol, senin onu ne kadar çok sevdiğini biliyor 🙂 Şu an bu davranışlarınla bilemediği, senin ne kadar erkek ruhlu olduğun.

Bu taşınma işinin beni çok üzdüğünü söyledim ve işi olduğunu söylemesine rağmen ertesi gün görüşme konusunda ısrar ettim. Önce kabul etti ama ertesi sabah “bu işin yürüyeceğine emin değilim” diye bir mesaj attı ve görüşmeye gelmeyeceğini söyledi.

Burada oluşmakta olan bir şey yapmalıyım sarmalını görebiliyor musunuz? Bir şey yapmalıyım diye aptalca bir şey yapıyor ve o şey tam tersi etki yaptığı için daha fazlasını yapmalıyım diye yeni bir şey yapıyor. O şey daha da çok ters tepince de ne yapıyor? Daha daha fazlasını yapmalıyım diye her şeyi mahveden şeylerden daha fazlasını yapıyor. Kaybediyorum, kuş kafesten kaçıyor korkusu, bak bu da olmadı, bu da beni sevmeyecek, bu da gidiyor korkusu ile bir şey yapması gerektiğini düşünüyor. Oysa hiçbir şey yapması gerekmiyor ve yapmasa çok daha iyi.

Bunun üzerine 4 gün ne o mesaj attı ne de ben mesaj attım. Fakat 4 gün sonra dayanamadım ve daha etkili olacağını düşünerek bir çiçek aldım ve iş yerine gittim.

Oha, bir de arızaya bağladın yani. Şu çok seviyorum Gönüüül diye ağlayıp sızlayan sonra da kızın hayatını karartan, uç noktalarda çekip vuran adamlar gibi davranmaya başladın. Her kadının korkulu rüyası ve topuk topuk kaçacağı bir adam gibi. Bir şey yapmalıyım sarmalında dipsiz bir kuyunun dibine doğru düşüyorsun.

Benimle görüşmeyi kabul etti …

Lütfetmiş matmazel.

Ama ayrılma kararının kesin olduğunu söyledi. Ne yaptıysam ikna edemedim.

İkna etmeye çalışmasan belki kararı kesin olmazdı. Lütfen beni terk etme diye yalvarınca seni terk etmesi gerektiğine emin oluyor zaten. Yarın şehirden ayrılma planını çöpe atsa bile seninle birlikte olmaz artık.

Şimdi ne yapmam lazım? Son bir kez aramayı düşünüyorum ama nasıl bir şey söylemem lazım?

Bir şey yapmalıyım yanılgısı böyle bir şey işte. Şu aşamada bile kesinlikle hiçbir şey yapmaman gerekiyor. Bir şeyler yaparak kızı 5 günde hayatından kovaladın zaten, daha da kovalamak mı istiyorsun? Kızın peşinde koşarak kaybettin, daha da peşinden koşarak mı kazanacaksın?

Bu aşamada bir şey yapmalıyım yanılgısından kurtulman lazım. O sana ulaşana kadar ona ulaşmayacaksın. O sana ulaşmazsa bir daha hiç görüşmüyorsunuz. Sana ulaştı mı da şu zayıflıklar hiç olmamış gibi “senden haber almak güzel, görüşelim bir şeyler yapalım” diye flörte devam ediyorsun. Buluşursanız da bu olayları konuşmuyorsun, iyi vakit geçirmeye odaklanıyorsun.

Kadın erkek ilişkilerinde de her şeyde olduğu gibi sabır ve duygusal güç sizi başarıya ulaştırır, sabırsızlık ve duygusal zayıflık sizi başarısızlığa mahkum eder. Kadın erkek ilişkilerinde temel kural çok basit aslında:

Çekici ol. İtici olma.

En temel kural bu. Ve ilişkilerde erkeğin sabırsız olması, duygusal olarak zayıf olması, ilişkinin kadını olması İTİCİDİR. Sabırlı olması, duygusal olarak güçlü olması ve ilişkinin erkeği olması ÇEKİCİDİR.

Sana seni istemiyorum diyen birinin, istediğin kadar güzel çiçek ve çikolatalarla destekle, peşinde koşmak iticidir. Sana seni istemiyorum diyen birine blöf yapmadan arkanı dönüp gitmek ve o sana ulaşana kadar başka limanlara açılmak çekicidir.

Bir şey yapmalıyım yanılgısının sebebi, kaygı. Kaygı insanda bir şeyler yapmazsa işlerin kötüye gideceği, başına bir iş geleceği duygusudur ve beyniniz bu duyguya tepki veriyor. Ama şunu unutmayın. Beyninizin tepkisini harekete dönüştürmek zorunda değilsiniz. Zira birçok durumda kaygı zaten gerçeklikten değil, kişinin kendi sanal korkularından kaynaklanıyor.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

173
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
47 Comment threads
126 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
56 Comment authors
UygarYuanOsmanbeyAtaSets Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Taha
Guest
Taha

Mahmut abi selamlar. Daha geçen hafta başıma gelen “ilişki için hazır değilim” diyen bir hatunla yılbaşını geçirdim. neg, flörtleşmelerin havada uçuştuğu bir gündü. Hatunun arkadaşları sağolsun beni sevgili olmak isteyen kişi gibi göstermişler. Bundan ötürü ilişkinin kadını görünümünü almışım 🙂 daha bu yazını okumadan dediklerini uygulamışım haberim yok. Hatunun ilişi istemiyorum lafından sonra hiç bir şekilde ulaşmayıp başka limanlara yelken açtım ve bir baktım bahsi geçen hatun aramaya sormaya başladı 🙂 vermiş olduğun bilgiler altın değerinde abi. Seninle 1 saat sohbet için pis istanbul trafiğini 2 gün çekerim. Teşekkürler iyi günler.

barneystinson
Guest
barneystinson

Mahmut abim canım abim. İlk buluşmam kafede gerçekleşti birer kahve alıp oturduk. Başta karşılıklıydık sonra telefondan bir şey gösterecekti yanıma gel öyle göster dedim yanıma oturdu ve orda yakınlaşma gerçekleşti. Elimi omzuna attım ve dudağa gittim öptüm ama tam öpüşme sayılmaz tabiki. Neyse güzel bir buluşmaydı o hissiyatı aldım. İkinci buluşma da bir şeyler yedik hava kötüydü bana geçelim dedim tamam dedi ama eve giderken kendisine inanamadığından bahsedip durdu normalde böyle şeyler yapmazmış falan. Eve geldik dizi izlerken öpüştük kucağıma geldi yani genel anlamda öpüştük yatağımda ama kendisi böyle bir şey istemediğini,ciddi ilişki olmasını istediğini söyledi. Kendisini kötü hissetmiş ama… Read more »

Umut
Guest
Umut

Mahmut abi bu konuda bir sorun yaşıyorum ne olur yardım et bana. 21 Yaşındayım ve üniverse 2.sınıfım. her şey yolunda gidiyor iş olsun kariyer olsun spor olsun. Kızlar konusunda ise 4 farklı kızla yattım. Ama sanki üniversitedeyim ve bu sayının daha fazlası olması gerekiyormuş gibi hissediyorum. “4 çok az daha fazla yapmayalıyım” gibi triplere giriyorum. Sanki bir tek bu konuda eksikliğim varmış gibi. Diğer şeyler hep yolunda olduğu için ve kafamda bir tek bu yolunda olmadığı için buna takıyorum sadece. Sanki ileride 4’te kalırsam tecrübesiz kalmışım ya da az tecrübe edinmişim gibi hissediyorum kendimi. Yani sayılara bu kadar takmak önemli… Read more »

SigmaRules7
Guest
SigmaRules7

Mahmut abi selamlar, Hikayemi uzun uzun anlatmak istemiyorum fakat kısaca özet geçmek gerekirse sadece 3 ay süren ilişkim hiçbir şekilde iletişimi tam anlamıyla koparamadığımız için sürekli tekrar ede ede neredeyse 1 seneye dayandı. Ayrılıktan sonra bir daha birbirimizle sevgili olmadık hatta ikimiz de belli süre sonra başka sevgili yaptık. Rebound ilişkimiz oldu. İkimizin de bu rebound ilişkisi kısa sürdü fakat onun hayatında biri varken de bir çok kez bana yazıp durdu. Onun tarafından fiziksel bir aldatma gibi bir durum olmadı fakat ayrıldıkları gün yattık. Daha sonra tekrar sevgili olacağımızı düşünüp bir şeyler yapmalıyım diye diye baya berbat bir pozisyona düştüm.… Read more »

Helpme
Guest
Helpme

Mahmut abi kız arkadaşım bugün kötü bi gün geçirmiş yanında olmadığım için çok fena bozulmuş hak etmediğim şeyler söyledi. Bu içime dokundu tepki göstermedim sen git düşün biraz dedim yanından ayrıldım. Yarın buluşucaz nasıl tepki vericeğimi bilmiyorum. Üzgün diye birşey olmamış gibi mi yoksa hak etmediğim şeyler söylediği için kızıp içimdekileri döksem mi ?
Sen olsan ne yapardın?

aramis
Guest

Yeni tanıştığım 5 aydır çıktığım sevgilim yanlız yaşamakta ve aramızda sex harici paylaşım fazla yok çünki ailesi aynı şehirde ve kendisi tek yaşamakta evinde haftada 1 buluşuyoruz ve birbirmizi hissediyoruz. Kamuda çalışıyor ve beraber görünmekten zaman zaman çekiniyor laf olur okul müdürü duyar etrafımn lafı sözü falan demekte ama evine gizlice geceleri gidiyor birlikte oluyorum. Aşk yaşamak istediğini söylüyor geçmiş yaşantısında 3 erkek arkadaşı olduğunu tek kişi ile kısa süreli üniversite yıllarında sex yaşadığını benimse özel olduğumu söylemekte ancak yatakta vahşi ve çok profesyonel pozisyonlar sergilemekte aklımda acabalar oluşmakta partner sayısını yalan mı söylüyor diye. Zaman zaman tartışmalarımızda hassas bir… Read more »

flamien
Guest
flamien

Mahmut Abi Merhaba ! Eskiden aynı sınıfta olduğum ama şuan farklı bir şehirde olan bir kıza yürüme kararı aldım ve instagram üzerinden kıza yazdım.Kız mesajlarıma hemen dönüyor ve soru da soruyor , fotoğrafımı da beğendi bence ilgisi olabilir.Biraz sohbette ettik ama ben mesaj konusunda pek iyi değilim.Bayramda kızın olduğu şehire gittim , zaten kızın olduğu şehre gidince yazma kararı almıştım. Kız bayramda evde olmadığı için buluşma olmadı.Şimdi tam bir ay sonra kızın olduğu şehre tekrar gideceğim hatta birkaç ay sonra toptan yerleşeceğim.Sence bu bir aylık süreçte yoklama mesajı atmalı mıyım yoksa gitmeden 1 hafta önce mi yeniden konuşmaya başlamalıyım.Şimdiden teşekkürler.

Stinson
Guest
Stinson

Mahmut abi selamlar.İlk buluşma barda gerçekleşti birer bira alıp oturduk.Gayet eğlenceli geçti ve öpüşme, yakınlaşma gerçekleşti fakat ev müsait olmadığı için ilerletmedim.İkinci buluşmayı diğer gün instadan şehir dışına çıkacağı için döndüğünde haber ver tekrardan buluşalım diye ayarladım o da anlaştık diye cevap verdi.2.Buluşmada direkt eve çağırsam garip olur mu, ilk önce dışarıda kahve içip falan mı geçmek gerekir?

Zor
Guest
Zor

Mahmut abi 9-10 aydır uzak mesafe ilişkisindeyim lisede aynı lisedeydik (ilk sevgilim değil ama ilk denebilir çünkü tüm ilklerimizi beraber yaşadık bunun da etkisiyle sanırım biraz fazla bağlandım) ve geçen sene üniversiteyi kazanıp büyük bir şehre gittim kız ise mezuna kaldı okul dönemi boyunca uzaktık ve 1-2 ayda 1 görüşebiliyorduk fakat seneye aynı şehirde oluruz diyerek ilerledik. Şu an sınav açıklandı ve kız benim şehrime gelemedi aynı şehirde kalacak ailesi yanında durması için çoğu kız ailesi gibi ev tutalım tek yaşa, araba verelim gibi şeyler söyledi büyük ihtimalle eve çıkacak fakat bundan sonra 3-4 yıl daha uzak mesafede kalacağız benim… Read more »

Cenk
Guest
Cenk

Mahmut abi dün aynı şekilde berbat ettim. Aslında kız eski sevgilisiyle tekrar görüşmeye başlamıştı. Ben bunu hissettim ve “ne yapmalıyım” sarmalıyla en başta bitirmem gereken olayı zayıflığımla kıza bitirttim. Bu arada hayatımın diğer bölümlerinde de sorun yaşıyordum. Dün gece diplerdeydim. Bu sabah kalktım ve içki şişeleriyle dolu dağınık ve pis odamı toplamaya başladım. Evdeki ağırlık setine tekrar başladım. Monk modea gireceğim. Tavsiyelerini beklerim.

Harrison
Guest
Harrison

Abi seks teklifini reddetiğim(ki daha önce ona hoşlandığımı söylemiştim ve reddetmişti) son buluşmada artık istemediğini söylediği için 4 ay no contact uyguladım.Sence no contacti bırakıp bir yoklasam mı yoksa onun beni aramasını mı beklemeliyim?(Okulda bana oçmuşum gibi bakıyor)

Felah
Guest
Felah

Mahmut abi cevaplarsan çok sevinirim. No kontak yazısında da yazmıştım kızla iletişimi tamamen kesmiştim taa ki 2 gün önce deprem olana kadar deprem çok büyüktü ve insanlar paniklemişti bayılanlar filan vardı ve ben depremden 1 saat sonra kızı aradım kız açmadı arkadaşını aradım ve arkadaşıda kızın uyuduğunu söyledi tamam dedim ve kapattım.sonra ki gün kız beni aradı ve normal bir konuşma gerçekleşti aramızda bende akşam buluşmak istediğimi söyledim ve yer ve zamanı belirtttim oda olabilir dedi sonrasında buluşma zamanı geldiğinde aradım telefonumu açmadı mesaj attım yazmadı ve 1 saat sonra kendini kötü hissettiğini ve uyuya kaldığını söyledi bende mesajına cevap… Read more »

Oyunmoyun
Guest
Oyunmoyun

Selamlar Mahmut Abi. 4 gün önce bir kızla buluştum her şey iyi geçti fakat öpücük olmadı. Akşamında kız yazdı ve müsaitliklerimden dolayı 1 hafta sonrasına randevulaştık. Sorun şu ki normalde sürekli yazan kız 2 gündür adam akıllı yazmıyor ben yazdığımda ise kısa cevaplar verip uzatmıyor. Bir şey yapmamam lazım biliyorum arkadan başka kızlara yürüyorum ama bir anda ilgisini çekince ne olduğunu anlamadım açıkcası. Bu randevuya kadar olan süreçte ne sıklıkla yoklamalıyım?

Sets
Guest
Sets

Abi fuckclosea gitmiş bi tabağım var. Arada bana geliyor ama ilişkinin geleceği hakkında konuşmadık. Zaten ciddi düşünmüyorum bu kızla. Geçen mesaj attım, tek kelimelik cevap verdi. Kesildi sohbet. O dışında 2-3 gündür yazmadı bana.
Sence buluşalım diye yazayım mı yoksa o konuşma başlatırsa mı buluşma teklif edeyim. Sonuçta bir kere ben konuşma başlattım. 2. Kez yazmam “bir şey yapmalıyım” yanılgısı olur gibi geliyor, ne düşünüyorsun?

Ata
Guest
Ata

Ayrılıktan sonra hiçbir şey yapmama kuralını uyguluyordum. İki hafta oldu sadece sosyal medyadan takipleşmeye devam ediyorduk hiçbir iletişimimiz yoktu ancak bugün whatsappta fotoğrafını gizlemiş ve ben de kaygilanip panikle mesaj attım merhaba diye. Mesaj uzun süre iletilmedi ve birkaç saat sonra hem fotoğrafı geldi hem de mesaj iletildi. Şimdi ne yapmalıyım. Konuşmalı mıyım, mesajı açmadan silmeli miyim. Tekrar hiçbir şey yapmama kuralına nasıl dönerim.