Bir şeyler yapmalıyım yanılgısı

Burada soru soran erkeklerin önemli bir kısmının hikayesi genellikle şöyle: Kadın ile olmayacak kaygısına kapılıyorlar ve stres hormonu ile dolan beyinlerini “bir şeyler yapmalısın” düşüncesi kemirmeye başlıyor. Korku ve muhtaçlık temelli bu stres ile bir şeyler yaptıklarında ise, her şeyi mahvediyorlar. Buraya geldiklerinde ise “şimdi ne yapmalıyım?” diye soruyorlar. Aslında sordukları ise daha önce yaptıkları ve her şeyi mahveden şeyleri daha fazla ve değişik şekilde yapma izni. Fakat hemen hemen tamamı için cevap basit: Hiç bir şey yapmamalısın. Bu noktaya sürekli bir şey yaparak geldin zaten.

Örnek:

“6 haftadır görüştüğüm bir kız vardı. Her şey çok iyi başlamıştı. Birlikte iyi vakit geçiriyorduk, cinsellik çok güzeldi. Ben de bahsettiğin gibi işi ilişkiye sürme işini ona bırakmıştım.”

Buraya kadar sorun yok.

“Birgün bana işi için birkaç ay sonra başka bir şehre taşınacağını ama her haftasonu İstanbul’a geleceğini söyledi. Benimle görüşmeye devam etmek istediğini de ekledi.”

Uzak mesafe ilişkisi ideal değil ama şu aşamada zamana bırakılabilir.

“Ben ne yaptım peki? Bu olay canımı sıktı. Bir yandan da kız gidiyor paniğine kapıldım sanırım. Pat diye ona aşık olduğumu ve bu taşınma işinin beni çok üzdüğünü söyledim.”

BAM. Burada ilişkinin kadını olarak ne kadar iticileşeceğinin farkındasındır umarım.  Erkek gibi davransaydın en fazla “ben de seninle görüşmeye devam etmek istiyorum” der ve nasıl gideceğine bakardın.

Kız aynı şeyi tekrarladı. Ama ben akşam dayanamayıp bunun beni ne kadar üzdüğünü yazdığım bir mesaj attım. Onu çok sevdiğimi bilmesini istedim.

Emin ol, senin onu ne kadar çok sevdiğini biliyor 🙂 Şu an bu davranışlarınla bilemediği, senin ne kadar erkek ruhlu olduğun.

Bu taşınma işinin beni çok üzdüğünü söyledim ve işi olduğunu söylemesine rağmen ertesi gün görüşme konusunda ısrar ettim. Önce kabul etti ama ertesi sabah “bu işin yürüyeceğine emin değilim” diye bir mesaj attı ve görüşmeye gelmeyeceğini söyledi.

Burada oluşmakta olan bir şey yapmalıyım sarmalını görebiliyor musunuz? Bir şey yapmalıyım diye aptalca bir şey yapıyor ve o şey tam tersi etki yaptığı için daha fazlasını yapmalıyım diye yeni bir şey yapıyor. O şey daha da çok ters tepince de ne yapıyor? Daha daha fazlasını yapmalıyım diye her şeyi mahveden şeylerden daha fazlasını yapıyor. Kaybediyorum, kuş kafesten kaçıyor korkusu, bak bu da olmadı, bu da beni sevmeyecek, bu da gidiyor korkusu ile bir şey yapması gerektiğini düşünüyor. Oysa hiçbir şey yapması gerekmiyor ve yapmasa çok daha iyi.

Bunun üzerine 4 gün ne o mesaj attı ne de ben mesaj attım. Fakat 4 gün sonra dayanamadım ve daha etkili olacağını düşünerek bir çiçek aldım ve iş yerine gittim.

Oha, bir de arızaya bağladın yani. Şu çok seviyorum Gönüüül diye ağlayıp sızlayan sonra da kızın hayatını karartan, uç noktalarda çekip vuran adamlar gibi davranmaya başladın. Her kadının korkulu rüyası ve topuk topuk kaçacağı bir adam gibi. Bir şey yapmalıyım sarmalında dipsiz bir kuyunun dibine doğru düşüyorsun.

Benimle görüşmeyi kabul etti …

Lütfetmiş matmazel.

Ama ayrılma kararının kesin olduğunu söyledi. Ne yaptıysam ikna edemedim.

İkna etmeye çalışmasan belki kararı kesin olmazdı. Lütfen beni terk etme diye yalvarınca seni terk etmesi gerektiğine emin oluyor zaten. Yarın şehirden ayrılma planını çöpe atsa bile seninle birlikte olmaz artık.

Şimdi ne yapmam lazım? Son bir kez aramayı düşünüyorum ama nasıl bir şey söylemem lazım?

Bir şey yapmalıyım yanılgısı böyle bir şey işte. Şu aşamada bile kesinlikle hiçbir şey yapmaman gerekiyor. Bir şeyler yaparak kızı 5 günde hayatından kovaladın zaten, daha da kovalamak mı istiyorsun? Kızın peşinde koşarak kaybettin, daha da peşinden koşarak mı kazanacaksın?

Bu aşamada bir şey yapmalıyım yanılgısından kurtulman lazım. O sana ulaşana kadar ona ulaşmayacaksın. O sana ulaşmazsa bir daha hiç görüşmüyorsunuz. Sana ulaştı mı da şu zayıflıklar hiç olmamış gibi “senden haber almak güzel, görüşelim bir şeyler yapalım” diye flörte devam ediyorsun. Buluşursanız da bu olayları konuşmuyorsun, iyi vakit geçirmeye odaklanıyorsun.

Kadın erkek ilişkilerinde de her şeyde olduğu gibi sabır ve duygusal güç sizi başarıya ulaştırır, sabırsızlık ve duygusal zayıflık sizi başarısızlığa mahkum eder. Kadın erkek ilişkilerinde temel kural çok basit aslında:

Çekici ol. İtici olma.

En temel kural bu. Ve ilişkilerde erkeğin sabırsız olması, duygusal olarak zayıf olması, ilişkinin kadını olması İTİCİDİR. Sabırlı olması, duygusal olarak güçlü olması ve ilişkinin erkeği olması ÇEKİCİDİR.

Sana seni istemiyorum diyen birinin, istediğin kadar güzel çiçek ve çikolatalarla destekle, peşinde koşmak iticidir. Sana seni istemiyorum diyen birine blöf yapmadan arkanı dönüp gitmek ve o sana ulaşana kadar başka limanlara açılmak çekicidir.

Bir şey yapmalıyım yanılgısının sebebi, kaygı. Kaygı insanda bir şeyler yapmazsa işlerin kötüye gideceği, başına bir iş geleceği duygusudur ve beyniniz bu duyguya tepki veriyor. Ama şunu unutmayın. Beyninizin tepkisini harekete dönüştürmek zorunda değilsiniz. Zira birçok durumda kaygı zaten gerçeklikten değil, kişinin kendi sanal korkularından kaynaklanıyor.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

173
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
47 Comment threads
126 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
56 Comment authors
UygarYuanOsmanbeyAtaSets Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
cevat abi
Guest
cevat abi

dostlarima bir “case report” da ben birakayim. yapilacak kac yanlis varsa hepinizin yerine yaptim, dinleyip de feyz alacak, yapmayacak arkadaslar olur belki. yorum yapmayi pek sevmiyorum, uzun uzun tek seferde yazip sessizce sizi okumaya devam edecegim. 🙂 4 sene once uzun mesafe iliskisi olarak baslayan bir iliskim vardi. -tamamen sanal, yapilacak en buyuk yanlistir, soyle bir.- durmadan yazisip arasiyorduk, gorusmelerimiz ayda bir falandi. karin agrisi yaratan bir durum yoktu ama kiz problemleri olan biriydi, travmatik birtakim olaylar yasamisti ve ara ara bunlari konusurduk. -hemen not duseyim- bu durumlarla ilgilenmenizin elbette bir mahsuru yok. ama size yapacaginiz en buyuk ikinci yanlisi… Read more »

Pan
Guest

Mahmut hocam, arrabbada kızla kavga eden arkadaş, “İyi çocuk” psikolojisine de saahip dikkatini çektiyse. Ben ona o kadar şey yaptım diyor ve kızın nasıl davranması gerektiği konusunda beklenti içerisinde.

0101
Guest
0101

Anlayamadığım nokta şurası. Ben 1 sene kızla konuştum zamanla ailecek git gel daha da iyi tanıdık. Sonra kız birden bire ben sevgili istemiyorum seninle konuşmam doğru değil dedi ve konuşmayı kesti ben tabi seviyom canım cicim böcüğüm 😂 neyse 2 saate yakın mesajlaşma kız yoktan başka bişey demedi. Bir hafta sonra yks sınavında kardeşini beklicekti bende yüz yüze konuşalım hemde beraber bekleriz dedim 1 saat ikna çabası ve olumsuz. Sonra dinlemedim gittim konuştuk. Dedi ki bu zamana kadar nasıl geldiysek (arkadaş olarak) öyle kalacağımızın sözünü veriyorsan tamam konuşurum dedi bende verdim. Bi süre sonra sevgili olduk. Bana dediki sen bi… Read more »

Kerim
Guest
Kerim

Eğer bı kadın sırf senden olan beklentisini ( ilgi, sevgi vs ) tam olarak göremediğini düşündüğü için artık arkadaş olarak kalalım diyorsa sence ne yapmalıyız ?

Baro
Guest
Baro

Evet Mahmut abi sana ufak bir sorum olacak cevaplarsan sevinirim. Hatun kişi sürekli takıldığım kafe de çalışıyor. Güzel de bir hatun yalan yok. Kızın bana olan tavrı ne “kanki” olacak kadar yakın. Ne de “başımdan git” dercesine uzak. Mesafeli ama samimi anlayacağın. Fazla muhabbete de yanaşmıyor. Nasıl bir tavır takınmamı önerirsin? Bu şekilde devam mı edelim, yoksa direk ” next” diyip başka potansiyellere mi bakmalıyım?

Bicion
Guest
Bicion

Abi ben sana sitede bi kaç kere bir kızla alakalı yorum atmıştım belki hatırlarsın belki hatırlamazsın onu bilmiyorum. Kısaca bir şey ekliyim sen ne dediysen bazen yaptım bazen yapmadım bazen yaptığım zaman faydasını gördüm bazen yapmadığım zaman ise olayın yine en sonunda senin dediği şeylere geldiğini fark ettim. Yani örnek veriyorum sen bu kızla şu sebepten olmaz next diyorsan ben next yapmıyorum belki biraz kızla işler yolunda gidiyor ama yine de en sonunda ben yine siteye gelip böyle yorumlar atmak zorunda kalıyorum. Şimdi abi bu kızı istedim elde ettim birlikte bi şeyler yaşadık güzel zamanlar geçirdik. Fazla derin olmayan yüzeysel… Read more »

maskara
Guest
maskara

Abi merhaba. 1 .5 hafta önce bir kızla tanıştım, 3 gün önce seks yaptık ve seksten sonra ilişki kafasına girdim(kız da girdi tabii). kızın 3 gün sonra büyük bir ailevi problemi oldu, arkadaşıyla kafa dağıtmaya dışarı çıktı ve kızı sıkmamam gereken yerde sıkarak nereye gidiyorsun kimle gidiyorsun niye haber vermedin vs. dedim, birkaç saat sonra ilişki istemediğini yazdı. ben de nasıl istersen dedim ve numarasını sildim, hiç yalvarmadım. içimde kız bir anlık sinirle benden ayrıldığı, yakın zamanda tekrar geri döneceği umudu var. bu umudu nasıl öldürebilirim? başka yedekte kızlar da vardı ama onlara takılırsam da içimde “ya kız geri dönerde… Read more »

Judas
Guest
Judas

Mahmut hocam selamlar.Eski bir aile dostumuzun kızı var(ailelerimiz uzun yıllardır görüşme içinde değiller) kızı tanıyorum ve bir hoşlantı var hiç iletişime geçmeye çalışmadım ta ki babası vefat edene kadar.Kendisine uzun bir taziye mesajı attım uzun olmasının sebebi alkolün verdiği etkiyle beni tanımasını veya hatırlamasını sağlamaktı ama bu mesaja kısa dostlar sağolsun şeklinde bir karşılık verdi sonra ben muhabbeti ilerletmek için bir mesaj daha attım ama görüldü oldu tabi ki.Bende acısı taze olduğu için üstelemeyip devam etmedim.3 4 ay sonra merhaba tarzında bi mesaj daha attım ama sonuç aynı oldu.Gine üstüne mesaj atmadım hiç bir şekilde ezik görünmemek için .Ve şu… Read more »

Geralt
Guest
Geralt

Reis merhaba, kız arkadaşım kırmızı çizgimi ihlal ettiği için kıza 4 gün soft next uygulama kararı aldım.İlk 2 gün kız sürekli yazdı aradı görmezden geldim,son 2 gün bana ulaşmadı. Soft nextin bitme zamanı gelince kız arkadaşıma ” napıyosun hava birden bozdu yağmur yağıyor umarım yağmura yakalanıp erimedin ” yazdım ki dışarda birden şiddetli yağmur başlamıştı o sırada, o da ne saçmalıyorsun yazmış,sabah uyanınca sana yakışıyor mu hiç ne kadar ayıp yazdım git başımdan yazdı ben de 2 gündür yazmıyorum kız da yazmıyor ne yapmam lazım şimdi? İçimden aramak geliyor, soft nexti başarısız mı yaptım, yoksa kıza soft next bitince attığım… Read more »

alcatraz
Guest
alcatraz

arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar forumu yaklaşık 9 aydır takip ediyorum ve ilk keşfettiğimde yeni bi ilişkimin birinci ayındaydım ve devam ettirmedim bi bakinip çıktım uzak mesafe ilişkisiydi ben ayda 2 kere falan yanina gidip geliyordum aracımla fazlasıyla mavi haplı bir kafadaydım kızı darlamalar kendine güvensizlikler vs… 9 ayın 6 sı kavgayla geçti ama aynı ünide okuduğumuz için umut ediyorduk düzelir diye buraya geldik aynı şeyler 1 hafya devam etti ve kız bi anda olmuyo eskisi gibi davranamıyorum düzelmiyo diyip pat diye ayrıldı duzeltebiliriz birbirimizi seviyoruz vs. diye ağlayıp zırladım -tabii ki bi sike yaramadı- keşke yapmasaydım her neyse ben de… Read more »

Rüzgar
Guest
Rüzgar

Mahmut abi selamlar. Daha önce seninle bir kez skype ta görüşmüştük. Son dönemde çok fazla aşama kaydettim. Yaşamsal ve zihinsel fonksiyonlarımın çoğunu geri kazandım ilişki öncesi dönemime dönebildim. Bu dönemde özel hayatımda yaşadığım sorunların yarattığı zorlukları iş ve kişisel hayatımda dengelemek adına yeni kazanımlarım oldu. İşimde daha ilerideyim, fiziksel anlamda geliştim ve sosyal çevrem iki katına çıktı. Bir şeyler yapmalıyım yanılgısı ile 2 ay çırpınsam da şu an artık gerçekleri kabullenmiş durumdayım. Eski kız arkadaşımın yeni bir ilişkisi var, ben de yeni kızlarla tanışmaya devam ediyorum. Onun için bitmişti, ben de bitirmek konusunda çok mesafe kat ettim. Gerçekleri kabullenmek zorunda… Read more »

Fidel
Guest
Fidel

Tamamen bizim hatalı davranışımızdan dolayı karşı tarafın güvenini, kalbini kırıp terk edildiysek ya da karşı taraf ara vermek istediyse yine mi bir şey yapmamamız lazım? Kalbi ve güveni kırıldıysa da mı temas kurmamamız gerekiyor bir şeyleri düzeltmeye çalışmadan?

Ary
Guest
Ary

Uzun zaman sonra siteye tekrar göz gezdirirken bu yazıyı da es geçemedim, tekrardan okudum ve aklıma geçmişte takılan daha sonra unuttuğum bir soru geldi. Bir şey yapmak zorundayım yanılgısı illa reddedilme veya istenilmeme gibi kızın beklenmedik ters köşeleri için mi geçerli? Yani zannetmiyorum ancak emin de değilim. Örneğin kız arkadaşıma o an cevap vermesi gereken belirlenecek bir şey yazmıştım, hangisine “tamam olur” dediğini anlayamayacağım şekilde “tamam olur” yazıp çıktığında o an önemli bir işi olmadığını bildiğimden, X: bak diye aradığıma göre belirlenmesi gerekiyor X: yazıp niye çıkarsın Yazdım. Girip düzgünce cevap verdi. Ben de o anki laubali tavrından dolayı mesajını… Read more »

DüzelicezAbi
Guest
DüzelicezAbi

Hocalarım size bir şey danışmak istiyorum ben üniversiteye başladım ve bir kızla tanıştım kız tabi ki ilk andan beri hoşuma gitti üniversitelerin başlamasından bu yana iki ya da iki buçuk ay geçmiştir neyse ben bu kızla okulun ilk günü tanıştım daha sonraki günlerde etkileşimde bulunmaya başladım buraya kadar her şey okey ama davranışları mesajlaşmaları kısa kesmeye yönelik konuşuyoruz konuşma sarpa sarıyor yeni bir konu açılabilir bu random ya da emoji atıp geçiyor sonrasında ben tekrar bir şey soruyorum böyle birçok kez oldu genelde ben sorular sorup tanımaya çalışıyorum o arada benle ilgili bir şeyleri merak edip soruyor ben üniversitedeki karşılaşmalarımızda,… Read more »

kristan
Guest
kristan

mahmut abi benim bir akrabamla duygusal ve öpüşme koklaşma ile sonuçlanan bir ilişkim oldu.seks yok.ben bu kişiyi çok uzun yıllardan beri (doğal olarak) ve belirli aralıklarla çevremde bulunmasından dolayı unutamadım gitti.zamanında çok net ve sert şekilde beni istemediğini defalarca belirtmesine rağmen kabullenemedim ve sinirlenmesine falan yordum.yaş olarak da küçüktük fevri davrandı vs vs dedim işte betalık yaptım sonra hep onu düşündüm beni istemiyor dedim sonra ya aslında istiyor vesaire falan 3 yılım falan bu şekilde geçti.o istemiyorum diyen kız yeri geldi yakın davrandı yeri geldi başkalarıyla çıktı, yeri geldi ben bu sitede okuduklarımı uygulamaya başladım ve beni seven ve aşık… Read more »