Uzun süreli ilişkilerde iletişim sanatı

Erkekler için uzun süreli ilişki rehberi kitabından alınmıştır.

Beraber olduğunuz kadın, sizinle beraberken feminen taraf olmak ister (anlaması daha kolay geliyorsa, feminen enerji içinde olmak ister de diyebilirsiniz). Feminen taraf olmak demek, karşı taraftan ilgi ve sevgi almak için açılmak, bağlanmak ve maskülen tarafı zihinsel ve fiziksel olarak içine almak ile alakalıdır. Kadın, feminen taraftır ya da olmalıdır. Siz ise maskülen taraf. Kadın ile iletişiminizde bu ikilik çerçevesinde bilmeniz gereken ilk şey, kadının sizden erkek olmayı, maskülen olmayı, sezgisel seviyede
bilmenizi beklediğidir. Bir kadın size nasıl erkek olacağınızı hem öğretemez, hem de öğretmek istemez. Sizin kadın – erkek ilişkilerini, ilişkinin erkek tarafı olmayı kendiliğinizden bilmenizi bekler.

Birçok erkeğin kadının geçici olarak ya da bir sebeple kalıcı bir soğukluk göstermesi durumunda paniğe kapıldığını ve aslında ortada büyük bir problem olmasa bile olayı bazen (erkeğin panik içinde yaptığı zayıf davranışlar nedeniyle) ayrılığa gidecek kadar büyüyebileceğini söylemiştik. Bu tür bir soğukluk olduğunda ilk yapmanız gereken şey, soğukkanlı olmak. Sonra da hiçbir şey yapmamak. En azından bir süre için.

Örneğin size normalde her sabah günaydın mesajı atan kadın sabahları mesaj atmayı 2-3 gün bıraktı diye hemen paniğe kapılıp “ne oluyor?” diye sormayın. Ya da sevgiliniz 2-3 gün size mesaj atmadı diye ilişki bitecek havasına girmeyin. Eğer tahmini bir yanlışınız varsa sessizce düzeltin ve bekleyin. Örneğin belki kızı çok fazla aramaya başladınız ya da bir şeyi söz verip yapmadınız. Bunları düzeltin.

Negatif duygulara yatkın insanlar genellikle her şeyi üstlerine alınırlar ve en ufak negatif bir olayda ilişki bitecek gibi hissederler. Bunun yarattığı kaygı ile başa çıkamıyorlarsa (ki kaygı ile acı çekerek de olsa başa çıkmak yerine her kaygıya kapıldıkları sürece de başa çıkamazlar), kaygılarını partnerlerinin üstüne kusarlar. Sorun şu ki, kadınlar genellikle erkeklerinin liderliğini takip ederler ve siz eğer yeterince bir süre “büyük bir
sorun var” gibi davranırsanız, kadın da bir süre sonra “galiba bir sorun var” diye düşünmeye başlar. Örneğin kaygıya kapılıp “beni sevmiyor musun?” gibi bir şeyler sorarsanız, kadın sizin yönlendirmeniz ile size olan sevgisini sorgulamaya başlar. Eğer yeterince uzun süre bu şekilde davranırsanız, kadın bir süre sonra sizin telkinleriniz ile “evet ya galiba öyle” der.

Peki yanınızda soğuk davranan bir kadının soğukluğunu hep görmezden mi geleceksiniz. Belki bir süre evet ama yine soğuk davranmaya devam ederse, “neyin var, durgun görünüyorsun?” diye sorun. Eğer cevabı “bir şeyim yok” ise bir süre için kendi haline bırakabilirsiniz. Ama böyle davranmaya devam ediyorsa bir daha sorun ve bu sefer de bir şeyim yok cevabı alırsanız, “bebeğim, senin bir şeyin var, anlat ne oldu?” diye sorun.

Bu soruya “bunu konuşmak istemiyorum” cevabı alırsanız, bu genellikle testtir. Acaba onu orada öyle bırakacak mısınız yoksa onun neyi olduğunu öğrenmeye çalışacak mısınız (yeterince değer veriyor musunuz) testi. Burada espriye başvurabilirsiniz. Kadının yanına çöküp, “sen bana neyin olduğunu söylemeden buradan kalkmıyorum” diyerek gülümseyebilirsiniz mesela. Bu arada yanında ona ufak ufak omuz atabilir ya da kendi kendinize komik bir şarkı mırıldanabilirsiniz.

Çoğu durumda kadın bir süre “git başımdan salak” gibi bir şey söyleyerek ama gülmemek için kendini zor tuttuğunu da saklamayarak çözülecektir. “Seninle konuşmuyorum, geçen gün şunu şunu yapıp beni deli ettin” gibi bir şey söyleyecektir.

Burada yapmanız gereken şey, “bebeğim anlat, neden deli oldun?” diye başlayarak soru sormak ve dinlemektir. Hemen savunmaya geçmeyin ya da “ben buyum kızım, istemiyorsan benimle olmazsın” gibi bir götlük de yapmayın. Dinleyin. Çoğu durumda kadın aslında sizin onu yeterince sevip sevmediğinizden, sizin gözünüzdeki yerinden şüphe etmeye başladığından bu şekilde sinirlenir. Burada asıl mesele kendinizi savunmak değil, kadını dinlemek ve soru sormaktır. Bu zaten kendi başına onu sevdiğinizi ve onun gözünüzde yüksek bir yerde olduğunu ona söyleyecektir. Ama direkt savunmaya geçmeniz ya da götlük yapmanız tam tersi bir durum ortaya çıkaracaktır.

Dinleyip anladıktan ve sorular sorduktan sonra kadın genellikle rahatlayacaktır. Eğer sorunu sizinle değilse, dinlemeniz ve anlamanız önemli ama sonunda “bu konuda tavsiyemi mi istiyorsun yoksa sadece anlatmak mı?” diye sorun. Eğer tavsiyenizi isterse söyleyin yoksa sadece anlayışlı bir
şekilde dinlemeniz yeterli.

Konu sizinle ilgiliyse ne yapacaksınız? Burada eğer kadın sizin esprili ve anlayışlı yaklaşımınıza pozitif tepki veriyorsa, “kızınca ne kadar güzel oluyorsun sen?, uff çok seksi” gibi bir şey söyleyip takılabilirsiniz ya da onu kendinize çekip öpebilirsiniz. Eğer sizden aradığı rahatlama, sevildiğini hissetme ise, burada ona aradığı şeyi veriyorsunuz ve amacınız da bu olmalı. Amacınız öncelikle sorunun ne olduğunu anlamak ve sonrasında da sorun sizin gözünüzdeki yeri, sevilme ihtiyacı ise bunu ona vermektir. Ama bunu yaparken çok sert ve ciddi olmamalısınız. Çok cıvık da olmayın.

Unutmayın, siz erkeksiniz ve daha önemlisi, ilişkinin erkeğisiniz. İlişkinin tonunu belirleyen lider kişi sizsiniz. Eğer onun içinde bulunduğu dramaya uyarsanız, onun lider olmasına izin verirsiniz ve gücü ona verirsiniz. Bu ise her şeyi daha kötü hale getirir. Bir kadın ilişkinin erkeği olmak istemez. Erkeğinin liderlik etmesini, ilişkinin tonunu belirlemesini bekler. Daha da önemlisi, erkeğinin güçlü, kendi duyguları ile sallanmayan bir kaya olmasını bekler. Ama bu kaya ona karşı soğuk, umursamaz bir kaya değil, gücünden aldığı bir şefkat gösteren bir kaya olmalıdır.

Bu şekilde davrandığınızda kadın genellikle size açılacaktır. Bu ağlama ile gelebilir. Size neden kızgın olduğunu anlatacaktır. Burada tepkiniz daha çok “demek bu yaptığım seni üzdü ki seni üzmek de beni üzdü, bu bir daha olmayacak” gibi bir şey söyleyin ve “şimdi nasıl hissediyorsun?” diye sorun.

Kadın size kapalı olmadığı sürece dinleyerek ve daha derine inerek, kadının duygu dünyasına girerek, onun duygularını boşaltmasını, sizin gözünüzdeki yerini bilmesini
sağlayabilirsiniz.

Çoğu erkek bu şekilde işin özüne inebilse bile “özür dilerim” gibi bir şey söyler. Ya da “seni ne kadar sevdiğimi / sana ne kadar değer verdiğimi biliyorsun” der. Oysa kadın sizin kelimelerle bunu söylemenizi beklemiyor, bunu göstermenizi bekliyor. Bunu gösterme şekliniz de onun yanında olmak, dinlemek, soru sormak, anlamak ve onun duygularının açığa çıkarmasını sağlamaktır.

Bu aşamada açıklama yapabilirsiniz. “Bebeğim, böyle hissetmene çok üzüldüm. O gün çok acelem vardı, kafamda da iş stresi olunca yüzüne bakmadan kapıdan çıktım (evet sorun böyle basit bir şey olabilir). Yanlış bir davranıştı, daha dikkatli olacağım.”

Burada bahsettiğim süreç bir oturuşta olmayabilir ve birkaç görüşmenize yayılabilir. Ama eğer bu şekilde kadını açamıyorsanız, yukarıda İlgi Seviyeleri bölümünde bahsettiğim şekilde bir ilgi azalması, ayrılık öncesi soğukluk olabilir. Bu aşamada da orada yazdığım gibi kendinizi geri çekin. Her ne kadar onu dinlemek ve açmak için bir süre sabırla uğraşmanız gerekse de, bu süreci çok uzatamazsınız. Zira eğer karşıda ilgi azalması varsa ve özellikle de bu sizin zayıf ve itici davranışlarınız sonucunda olduysa, bu şekilde ekstra ilgi göstermeniz ters tepebilir.

Fakat sorun daha çok sizin gözünüzdeki yerinden şüphe etmesi ise, bu şekilde en fazla 10-20 dakikada, bilemedin birkaç saatte size açılacaktır. Sonunda da genellikle “aşkım çok daha iyi hissediyorum, iyi ki konuştuk” diye size sarılacaktır. Sevgiliniz ile seks yapıyorsanız, tam bu zamanda başlayacak seks, normal zamandaki sekse göre çok daha doyurucu olacaktır, eğer ortam elveriyorsa ve niyeti de varsa, bu fırsatı da kaçırmayın.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

130
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
42 Comment threads
88 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
54 Comment authors
Çok Uzak Bir GalaksideNoNameTroosiTheCriminalMahmut Abi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Caner Çukuryurt
Guest
Caner Çukuryurt

Abi bu tarz yazılar çok az var devamını bekliyoruz.

Yeşil
Guest
Yeşil

Abi birçok yazını ve yorumlara verdiğin cevaplarını okudum. Deneyimlerini, bilgi birikimini aktardığın için teşekkürler.

Yunus
Guest
Yunus

” Örneğin kaygıya kapılıp “beni sevmiyor musun?” gibi bir şeyler sorarsanız, kadın sizin yönlendirmeniz ile size olan sevgisini sorgulamaya başlar. ” Evet eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak.😄

Caner
Guest
Caner

Bundan bir önceki ilişkimde kızla 2.yakınlaşmamızdan sonra kız bana soğuk davranmaya başlamıştı ve bende kaygıya kapılıp ”ne oldu, neyin var, sende bişeyler var” diyip durunca kız artık rahat bi şekilde ben yapamıyorum artık, bizden olmaz demeye başladı ve ayrıldık. Tecrübeyle yaşamış oldum bu yazıyı :D.

Kenzou
Guest
Kenzou

Kafama bir nokta takıldı. Söz verip yapmamak demişsin mahmut abi. Bu bağlamda kendimle alakalı söz verip yapmadığım şeyler de kötü etki yaratır mı? Belki ekstrem bir örnek olacak ama örn. şu tarihte sigarayı bırakacağım diye kıza söz verip bırakmamak?

can
Guest
can

bu gibi yazılarla bazı diğer “kimseye kendini açıklamak zorunda değilsin” tarzı erkeklere özgür ve bireysel yaşamalarını öğütleyen yazılar aslında çelişmiyor ve radikal uçlarda olmaktansa hep ortada gezmek gerekiyor biliyorum ancak nerede nasıl davranması gerektiği konusunda esnek olamayan erkekler shit test ile comfort testi karıştırmak ya da kadınlar bu yazıda belirtildiği gibi onlara açılmak istediğinde “hadi ordan bana hesap sorma kadın! ben erkeğim şimdi çabuk anlat derdini!” ultimatomlarına girişebiliyor. bu siteye gelen birçok saçma sapan sorunun sebebi; her durum için geçerli spesifik bir cümle veya taktik olmayışı ve insanların sürekli bunu arzulaması.

misafir28
Guest

Kırmızı hapı çoğu insan taktik sanıyor bu büyük bir yanılgı.

Khan
Guest
Khan

Hocam yazı faydali olmus. Ancak iki uc kere kadinin neden soguk yaptigini anlamaya calispta tutarli bir cevap alamadiktan sonra ve eger bu soguma 2 hefte gibi bir sureye uzuyorsa bence aldatilma ihtimali olabilir ve bunun icin arastirma yapmak gerekir. Boyle biseyi yasadim ve kadinin gunlerle soguk davranmasi eskisine nazaran az ilgi gostermesi sizi gorunce gulumsemelerinin azalmasi gayey guclu icgudusel bir sinyal. Yazinizda bu konuyada yer verseniz daha iyi olurdu bence. Saygilar.

M57
Guest
M57

Peki ilişkimizde sevgili veya evlilik konuşma nasıl olacak? Hep eğlenen ustalık mı hep pozitif cinsel gerilim mi konuşma tarzı, konusu nasıl olmalı

misafir28
Guest

Eski sevgilim bir gün suratı asık gördüm. Beni görüp gülen kadın somurtmustu. Mesaj attım güzelim bir sıkıntın derdin mi var ? Hayır dedi. Konuşmak istermisin ? Hayır dedi. Peki konuşmak istersen ben burdayım dedim. Daha da bir şey yazmadım. 3 gün boyunca beni aramadı sormadı mesaj atmadı. Profil resmine kırık bir çiçek koymuştu. Ben de sabır dedim bakalım ne çıkacak. Ya bu benden ayrılacak yada başka birsey var dedim. Aklımdan bir sürü senaryo geçti ama kendimi tuttum. 3 gün sonra beni buluşmaya çağırdı. -Bana doğruyu söyleceksin. + ben sana ne zaman yalan söyledim ki ? – Sen filan kadından mi… Read more »

vutututu
Guest
vutututu

kırık çiçek kısmında patladım

SüleyMAN
Guest

Galiba şu an Suprayla mesajlaşıyorum

Brs3491
Guest
Brs3491

Oldukça yararlı bir yazı olmuş. Teşekkürler Mahmut abi. Farklı konulara değinmek ve örneklerle anlatmak bizi doyuruyor 🙂

Alchemist
Guest
Alchemist

Çok uzun süredir ciddi ilişkide olduğumuz bir kızdan ayrılırken bunu nasıl söylemek daha mantıklı? Telefon, mesaj veya yüzyüze oturup anlatmak? (Ayrılma sebebi aldatma veya büyük kavga vs gibi birşey değil, bizden kaynaklı)

Fortius
Guest
Fortius

Merhaba mahmut abi, takıldıgım bir kız var, yaklaşık 4 aydır goruşuyoruz takiliyoruz son iki aydir ufak tatil kacamaklari yapiyoruz birlikte uyuyoruz, kiz bekaretini kaybetmek istemiyor anladigim kadariyla benden daha iyisini bulabilecegini duşunuyor, ancak onun dişindaki her şeye okey beraber vajinal iliskili harici her şyi yaptik neyse kizla barda tanişmiştim zaten ve biraz fazla açik saçık takılan birisi, okuduklarima gore kirmizi bayrakli, ben ilişki materyali olarak bakmadim baştan beri zaten bir kere daha yazmiştim ve sende bu kizi ilişkiye uygun değil demiştin, abi kiz şimdi bizim bu ufak tefek kaçamaklardan cekindigimiz fotograflari falan kendi hikayesine atmişti sonra sayfasinda sabitlemiş falan neyse… Read more »

Amons rac
Guest
Amons rac

Mahmut abi selamlar, yaklaşık 9 aydır devam eden bir ilişkim var. İlişki oldukça iyi gidiyor. Daha 1 kez bile kavga etmedik. Feminen maskülen roller belli. Cinsellik azalmadan hatta artarak devam ediyor. 2 gün geçmeden hemen özledimler buluşalımlar başlıyor. Lisans bu yıl bitti ve ikimiz de Almanya’dan master için kabul aldık. İkimizin de kabul aldığı üniversitenin yanı sıra ben başka bir üniversiteden daha kabul aldım. Bu süreçte beni düşünmeden karar ver vs dedi. Ben sonuç olarak hem üni daha iyi diye hem de psikolojik olarak onunla birlikte olmak beni daha rahatlatır diye aynı şehirdeki üniyi seçtim. Şimdi aynı şehirde maddi sebeplerden… Read more »

biseylerbiseyler
Guest
biseylerbiseyler

Almanyada hangi bölüm için kabul aldınız?

Abadaki
Guest
Abadaki

3 yıllık ilişki içindeyim. Aldatılma korkusu yaşıyorum son 1-2 aydır. Sebebi daha önce buna benzer yaşadığım travma da olabilir ya da gerçek. Bir arkadaşımla kız arkadaşı aynı ortamda tanıştırdım. Ve kız arkadaşım o erkek arkadaşımla el kol teması yapmaya-oyun oynarken çak beşlik, bir konu hakkında tebrik ederim diye durduk yere elini uzatma, bazen vurma- , sürekli soru sormaya, yanında beni kötülemeye-şakavari- başladı. Elemanın kız arkadaşı sana kız arkadaş bulalım bak şu kız güzel masasına otur, şu kıza şunu yaz diye tavsiye vermeye başladı. Ve de en son beni sinirlendiren nokta eleman kız arkadaşıma “yarın gel bana kız bulalım dedi.” wingman… Read more »

AEA
Guest
AEA

Mahmut abi merhaba, Birbirimizi daha önce birçok gördüğümüz kızın bu sene bana karşı çok daha ilgili davrandığı farkettim. Kızı buluşmaya çağırdım, kabul etti. Lojistiğini çok iyi ayarladığım buluşmada muhabbet, kızın ilgi ve soru sorma sıklığı mükemmeldi. Parkta kızı öpmeye çalıştım ama bu teşebbüs biraz yarım kaldı. Duygusal tepki vermeden gülerek geri çekildim, o dakikadan sonra da muhabbet mükemmel şekilde devam etti ve güzelce ayrıldık. Kino olayı tam olarak istediğim gibi gitmese de oraya zararsız bir tavşan gibi gelmediğimi göstermiştim ve bu nedenle içim, vicdanım son derece rahat. Mükemmel geçen bu ilk buluşmadan sonra iki gün bir şey yazmadım, o da… Read more »

raci
Guest
raci

abi peki ya erkek sogursa ? ayni zamanda aldatmak istemiyorsa ama iliskiyi de bitirmek istiyorsa bi yandan ? kiza nasil soylenir bu. erkek adam gibi ayrilmanin bi yolu var mi ?

1 2 3