Genel mesajlaşma prensipleri 2 – bir kızla nasıl mesajlaşılır?

Oyun – Kadınlarla Tanışma kitabındaki genel mesajlaşma prensipleri (toplam 13 prensip) alınmıştır.

Genel mesajlaşma prensipleri 1. bölüm burada.

Mesajlaşma prensibi 6 : İyi çocuk olmayın.

Mesajlaşırken “empatik” davranmaktan ve sanki kadın ile ilişki içindeymiş gibi davranmaktan kaçının. Bu sizin “iyi çocuk” olduğunuzu gösterir ve iyi çocuklar sona kalırlar.

Bu kadını tanımıyorsunuz ve tanısanız bile, sizin şu anki işiniz hemen her beta uydu erkek gibi telefon ve mesajla ona terapist olmak değil. Özellikle de size yalan söylüyorsa ve siz hala empati kurma ayağındaysanız geçmiş olsun: Siz bir sünepesiniz ve bunu ona bağırıyorsunuz.

Örnek:
Kadın: “Kusura bakma, mesajını görmedim. Çok meşguldüm.” (Muhtemelen yalan).
Erkek: “Anlıyorum. Kolay gelsin, çalışma yaşamı sonuçta.” (Yanlış)

Örnek:
Kadın: “Şu an hayatım karma karışık.”
Erkek: “Gerçekten mi? Ne oldu?” (Yanlış tabii)

Yeri gelmişken söyleyeyim, özgüvensiz olduğunuzu belirtir şeyler yazmaktan da kaçının. Bunun yerine daha yaramaz çocuk modunda olun:

Örnek:
Kadın: “Kusura bakma, mesajını görmedim. Çok meşguldüm.”
Erkek: “Bu içip rahatlamaya ihtiyacım var demek değil mi? Tamam, çıkıp bir şeyler içelim.”

Örnek:
Kadın: “Şu an hayatım karma karışık.”
Erkek: “Bir şeyler içelim o zaman. 3 biranın çözemeyeceği şey yok :)”

Yürüdüğünüz bir kadına mesaj üzerinden iltifat etmeyin. “İyi tatiller” ya da “iyi eğlenceler” gibi dileklerden de kaçının.

“İyi tatiller” demek yerine “güneş kremi sürmeyi unutma” deyin. “İyi yıllar” yerine “bu seneki yeni yıl hedeflerini de aksatma” deyin.

“İyi eğlenceler” yerine “arkadaşların seni bıraktığında, gecenin 2’sinde bana sarhoş sarhoş mesaj atma ha :)”

Diliniz genellikle konuşmayı ileri taşıyacak şekilde olsun ve mümkün olduğunca aynı fikirdeyim tarzında şeylerden kaçının:

Örnek:
Kadın: “Bugün hava çok güzel.”
Erkek (Yanlış) : “Evet çok güzel.” (iyi çocuk modu)
Erkek (Doğru) : “Tam çıkıp parkta dolaşmalık ;)” (piç erkek modu)

Örnek:
Kadın: “Bugün öğle yemeğinde tavuk döner yedim.”
Erkek (Yanlış): “Afiyet olsun, tavuk döneri çok severim.” (Bu ne lan seviyesi iyi çocuk modu)
Erkek (Doğru): “Et döner > Tavuk döner” (piç erkek modu)

Mesajlaşma prensibi 7 : Yarı ukala eğlenceli, yarı normal.

Mesajlaşma yarı ukala eğlenceli ve yarı normal olmalı. Eğer sürekli ukala eğlenceli davranır, sürekli espri yapar ve dalga geçerseniz, sulu görünürsünüz ve kadın sizi ciddiye almaz. Eğer sürekli normal mesajlaşırsanız, sıkıcı olursunuz ve çekingen görünürsünüz.

Mesajlaşmanın en büyük avantajı, yazacağınız mesajı düşünmeye vaktinizin olması. Mesajı göndermeden önce istediğiniz kadar değiştirebiliyorsunuz. Bu nedenle, eğer fazla sıkıcı olmaya başladığınızı düşünürseniz ukala – eğlenceli bir şeyler yazmayı düşünecek vaktiniz var. Aynı şekilde fazla ukala – eğlenceli olduğunuzu görünce durma şansınız da var. Cevap vermeden önce beklemekten ve düşünmekten çekinmeyin.

Mesajlaşma prensibi 8 : Emoji ve GIF kullanın ama abartmayın.

Bazı yerlerde erkek emoji kullanmaz gibi kurallar görüyorum. Mesajlaşmada duygu aktarımı zor olduğu için emoji kullanmalısınız ama,

  • Emoji kullanımında aşırıya kaçırmayın.
  • Öpücük, kalpli gözler, patlıcan, gibi emojilerden uzak durun.
  • Ard arda emojiler dizmeyin, örneğin 5 tane ard arda alkış emojisi atmayın.

Aynı şekilde dozunda kullanıldıklarında, GIF’ler de oldukça etkilidirler.

Mesajlaşma prensibi 9 : Sexting yapmayın.

Gerçek hayatta yatmadığınız bir kadınla Sexting yapmayın! Sexting karşı taraftan geliyorsa bile uzak durun. Sexting sanal mastürbasyondur ve sizin aranızda olabilecek gerçek seksin ihtimalini azaltır. Birçok erkek aşırı aç olduğu için mesajlaşmada sexting yapmaya çalışır ama tek başardıkları şey, kadını korkutup kaçırmaktır. Ya da kadın sexting yapsa bile, adamın açlığını hissedeceği için adama soğuyacaktır.

Bazı kadınların sizinle mesajlaşırken tek amacı, sanal olarak tatmin olmaktır ve gerçek hayatta buluşmaya niyeti yoktur. Sexting kısmına girmeyerek bu kadınlara boşa zaman harcamanın önüne geçebilirsiniz. Ayrıca bir kadın sizinle sexting yapıyorsa, başkasıyla da yapıyor olma ihtimali yüksektir ve bu kadınların paralel yazıştığı erkek sayısı çok olduğundan, sizinle buluşup sexting kısmını gerçeğe dönüştürme ihtimali azdır.

Mesajlaşma prensibi 10 : Kadınla çerçeve savaşına girmeyin.

Bazen kadınlar sizi denemek için tartışma çıkarabilirler veya size kafa tutabilirler. Ya da sizi tahrik edecek şeyler yazabilirler. Bunları kavgaya veya güç savaşına çevirmeyin. Şunu unutmayın: kadının yazdığı her şeye cevap vermek zorunda değilsiniz!

Böyle bir durumda yapmanız gereken şey, kendi çerçevenizi korumak için birkaç cevap yazmanız ama eğer kız hala size meydan okuyorsa onu orada cevapsız bırakıp birkaç gün sonra yoklama mesajı atın ya da onunla dalga geçin ve (kovuldun gibi bir şeyle bitirin).

Örnek:
Kadın: Kanka ne haber?

(Biraz geç cevap vererek …)
Erkek :Aradığınız kankaya şu an ulaşılamamaktadır, sizi yakışıklı lorda bağlıyoruz!

Kadın : Hahahah … Kanka sen mi yakışıklı lordsun?

Erkek : Lordum diyeceksin.

Kadın : Kanka, kanka, kanka, …

Erkek : Bunun için seni cezalandıracağım.

Kadın : Kanka, kanka, kanka, …

Erkek : Kovuldun.

Kadın : Hahaha … Kankalıktan mı?

(Bu aşamada cevap vermenize gerek yok. Kız meydan okumadan geri adım atmıyorsa, onu orada o haliyle bırakın.)

Mesajlaşma prensibi 11 : Her defasında bir konuya odaklanın.

Mesajlaşırken bir mesajdan diğerine konudan konuya atlamayın. Bunu zaten siz yapmayın ama karşınızdakini de yönetin. Bazı kadınlar bir mesajda bir konu açıp sizin cevabınızın hemen ardından tamamen başka konuyla ilgili soru sorarlar.

Örnek:
Önce yanlış mesajlaşma:

Kadın : “Konser çok iyiydi. Sen Cumartesi ne yaptın?”

Erkek: “Sahneye çıkıp kıç sallamadın değil mi 😉 Cumartesi koca bir köpeği gezdirdim.”

Kadın: “Haha, hayır güvenlik çıkmama izin vermedi 🙂 Ne cins köpekti?”

Erkek : “Konserin neden iyi olduğunu açıklıyor 🙂 Kocaman bir doxin :D”

Burada erkek konseri ya da Cumartesini seçip tek konu üzerinde gitmeli. Bir sürü şeyi aynı anda konuşmaya çalışmak yorucu, karmakarışık ve yönetmesi zor bir şey. Şimdi doğru mesajlaşmaya bakalım:

Kadın : “Konser çok iyiydi. Sen Cumartesi ne yaptın?”

Erkek: “Sahneye çıkıp kıç sallamadın değil mi ;)”

Kadın: “Haha, hayır güvenlik çıkmama izin vermedi :)Sen daha eğlenceli bir şey mi yaptın?”

Erkek : “Konserin neden iyi olduğunu açıklıyor 🙂

Mesajlaşma prensibi 12 : Sürekli düz cevap vermekten kaçının.

Kadın size bir soru sorduğunda, sürekli olarak düz cevaplar vermeyin. Sürekli olarak düz cevaplar vermeniz, konuşmayı sıkıcı yapacağı gibi, sizi de kolay kontrol edilebilen bir iyi çocuk gibi gösterir.

Örnek:

Kadın: “Arkadaşlarınla yemek nasıldı?”

Erkek (Düz cevap) : “Çok iyiydi. Adamları ne zamandır görmüyordum. Yeniden görüşmek iyi oldu.”

Erkek (Eğlenceli cevap) : “En lezzetli hamburgeri ben yedim. Sakalımda hala birkaç parça hamburger ekmeği var :)”

Mesajlaşma prensibi 13 : Buluşun!

Kadının mesaj arkadaşı olmayın! En fazla bir veya iki gün, toplasan maksimum 20-30 mesajdan sonra buluşma davetini yapın. Buluşmayı hemen 2-3 gün sonraya ayarlayın ve ondan sonra mesajlaşma sıklığını azaltın.

Mesajlaşma prensibi 14 : Mesajlaşmada duygu, metinden önemlidir.

Kadınlar bir iletişimde anlamdan çok duyguya önem verirler. Mesajlaşmalarda ne yazdığınızdan çok, mesajlarda heyecan, eğlence gibi duygular var mı onlara dikkat edin. Sıkıcı olmamak, doğru yazmaktan daha önemlidir. Fazla endişeli ve muhtaç bir şekilde yazmak, yanlış şeyler yazmaktan daha yıkıcıdır.

Aynı şekilde kadının yazdıklarından ziyade ne kadar istekli olduğuna, size ne kadar yatırım yaptığına (örneğin sizinle mesajlaşma başlatmıyorsa, size istekli cevap veriyor olsa bile pek yatırım yapmıyor demektir), feminen ve uysal olup olmadığına dikkat edin. Bunu yaparsanız, zamanla hızlı bir şekilde, bir kadının yatırım yapmaya değecek veya değmeyecek olduğunu anlama konusunda bir içgüdü geliştirirsiniz.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

154
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
56 Comment threads
98 Thread replies
13 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
64 Comment authors
Öğrenen AdamSamedMesutKolikYuan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Akım
Guest
Akım

Selamlar mahmut abi uzun zamandir takip ediyorum sayilir cok betaligima gelen bir seyi sormak istedim bundan 3 4 ay once benden hoslanan bir kiz vardi takip stmisti instadan takiplesiyorduk sonra arkadas soyledi benden umudunu kesmis heralde takiptende ciksemisti o zamanlar ıstemiyordum ama soneadan buyu mu yapti ne oldu ben yazmak istiyorum bu kiza bu sefer ben istek attim kabul etti gt yapti simdi ne yapmam lazim ne yazmaliyim direk selam.merhaba mi diyim cok mi klise olur cevaplsrsan cok sevinirim

Ali
Guest
Ali

Konuştuğumuz kız aniden mesajlaşmayı keserse birşey söylemelimiyiz madem silecektin niye konuştun gibisinden yoksa yolumuza mı bakmalıyız

Mesut
Guest
Mesut

Gerçekten o kadar da sandığım kadar önemi birisi değilsin der bitiririm

İçimdeki betayı yedim
Guest
İçimdeki betayı yedim

Mahmut abi merhaba, hap’ta 4. ayım. Vasat bi geçmişim vardı paternler aynı, sorunlar aynı bu sebeple hapla tanıştım. Tanıştığım ilk haftalar öfke ve rahatsızlıktan rahat uyuyamadım. Hala rahat değilim ve kendimden memnun değilim. Her sıkıntımın üzerine gidiyorum bunlardan biri de hatunlar konusu. Soruma gelirsek daha önceden bir kez buluştuğum ve öpüştüğümüz kıza-şehir dışında olmama rağmen (yinede 2saatlik uzaklıktayım)-“bu yazıyı” okuduktan sonra prensiplere göre yazıp pratik yapmak istedim. Burdan şuraya varıcam. Sence bu tarz durumlarda (yakın zamanda buluşma ihtimali olmasa bile) yoklama mesajları atılır mı? Yada şehre geri döndüğümüzde direkt buluşma daveti mi atılmalı?

MadDog
Guest
MadDog

Merhaba Mahmut Abi.
Özellikle yazışmada tecrübesizim. Bir kızla instagramda 2 gün, günde 15-20 mesajlaşma gerçekleşti, muhabbet güzel. Ikisinde de ben başlattım diyalogları.
Mesela şimdi 3-4 gün onun yazmasını mı bekleyeyim, yoksa muhabbet sıcakken yarın 3-4 mesaj atıp buluşma teklifi mi yapsam?

Ayrıca iyi geceler falan yazmıyorum, konu bitince orada bırakıyorum , yani ben yatıyorum iyi geceler falan yazmak iyi midir? Böyle havada kalıyor gibi

Ahmet
Guest
Ahmet

Merhaba abi, 3 gün 30 mesajlaşma insta sohbeti akabinde buluşma teklifi. Kızı yokladım aynı şehirdeyiz fakat üni yaz tatili olduğu için şuan kendi/başka şehirde sonradan öğrendim, yorumlar mısın? Mesajlaşmanın son kesitini atıyorum. Story(“sevgili günlük henüz yaşamadım” gibi zırva saçması selfieli bi foto) Storysine cevap: +Merhaba ölüler diyarından Mahmude, ben yaşamın zirvesinden Ahmet, sana biraz can üfleyip hayatına neşe ve eğlence katmak için gönderildim.(dipnot: kendisi için ruhum ölü, ölüler diyarından geliyorum diye şakavari takılırdı) -evet nasıl yardımcı olabilirsin +Bi sn bunun için bi vahiy alıyorum… +Vahiy geldi ve emir şöyle buyuruyor: Ahmet’in bu akşam ve Perşembe akşamı müsait olmasından ötürü; “Şüphesiz… Read more »

Kaan
Guest
Kaan

Kızla online eslestik. 3-4 saat içinde numarasını verdi sonrasında mesajlaşmaya başladık. Kız seninle tabi buluşurum tarzı söylendiyse bile 1 hafta sonunda bir türlü bulusamadik. Araya biraz mesafe koydum 1 hafta sonra tekrar yokladim tekrar sıcak iletişim kuruldu ama bulusma işi yine olmadi bende next diyip tatile çıktım. Şuan ben mesaj atarsam benimle sıcak şekilde flortlesen, bulusamadigimiz için kendini suçlayan, sanki hic bir soguk sey olmamis gibi davranan ama ben mesaj atmazsam 1 hafta bile mesaj atmayan garip bir kız var karşımda. Ara ara haftada 1 mesela yokluyorum biraz ters yapsa next diyecem ama her yoklayışımda sıcak karşılık veriyor, ses kaydı,… Read more »

Botan eyalet sorumlusu
Guest
Botan eyalet sorumlusu

merhaba mahmut abi
Kadın: “Şu an hayatım karma karışık.”
yazan kadına buluşma teklif edemiyorum zira farklı şehirlerdeyiz bu durumda ne yapmalıyız peki

Kazanimlarim Sallantida
Guest
Kazanimlarim Sallantida

Abi 2 yildir Ingiltere’de yasiyorum. Gecenlerde Gym’de cok guzel bir kizla karsilastim. Ben de yakisikli ve iyi vucutlu bir adamim. Birkac kere bakistiktan sonra antremanimi kizin yakininda bir yerde bitirip goz goze gelmeyi bekledim ve geldigimiz anda ona dogru yurumeye baslayarak tanistim. Tatli bir kizsin ama bugun uzgun gorunuyorsun noldu sana diye bir acilis yaptim. Gercekten biraz uzgun gorunuyordu. Hafif gulup isten sonra geldigini ama yorgun oldugunu aslinda hic de uzgun olmadigini soyledi. Ben de “Tuh erkek arkadasindan felan ayrilmissindir diye dusunmustum ben de” diye cevapladim. Cok az daha konustuktuktan sonra isim oldugunu gitmek zorunda oldugumu soyledim ama bana instagramini… Read more »

Kolik
Guest
Kolik

Sensei İkimizin yanlız olduğu buluşmaların oranı 5/1 , benim çağırdığım yanlız olacağımız buluşmaları olabildiğince isteksiz oluyor ,toplamda üç kere denedim sonra denemeyi bırakıp akışına bırakmıştım işe de yaradı ama asıl sorun ortak arkadaşımız ya da benim tanıştırdığım arkadaşım çağırınca gelip benim çağırdığım zaman zaman bahane bulması . Örneğin:x şehrinde işim vardı şehre dönüceğim zaman pzt idi, salı buluşalım dediğimde durmadan red edip arkadaşım gel oturacaz demesiyle gelmişti(arkadaştan davet etmesini istedim). Normalde gelmeyeceğini bildiğim günlerde ortak arkadaşı koyunca gelesi tutuyor konu başlığıylada burada kesişiyor mesajlaşmada mükemmeli oynayıp günlük yoklama yapıyor sebep yokken görüldü atıyor tartışmalarda haklı çıkmak imkansızlaşıyor çok daha red… Read more »

Samed
Guest
Samed

Abi arkadaşlarım bana kızlara yavsiyorsun ama bir bok yapamiyorsun diyorlar üstüne üstlük çok fazla kıza yazıldığima bile bile hiç sonuç yapamıyorsun yapma diyorlar ne öneriyorsun

Öğrenen Adam
Guest
Öğrenen Adam

Mahmut Abi merhaba yeni tanışıp numarasını aldığımız kızla veya genel olarak kızlarla mesajlamalarda akşam saatlerinde mesajlaşmayı söylüyorsun örneğin ilk mesajlaşma gününde kız gece son mesajı atmış veya sabah son yazdığımız mesaja cevap vermiş buna yine akşam mı cevap vermek doğru olur öğle arasında veya ara ara işte boşta kaldığımızda yazmak doğru mu?