Daha az erkeğin üniversiteye gitmesi çiftleşme krizi yaratacak

New York Üniversitesi Profesörü, daha az erkeğin üniversiteye gitmesinin sonucu olarak ‘’çiftleşme krizi’nin ortaya çıkacağını ve Amerika’nın çok fazla meteliksiz ve yalnız erkek ürettiğini söyledi.

New York Üniversitesi profesörü Scott Galloway, Cumartesi günü CNN’ye verdiği demeçte kadınlardan sayıca çok daha az erkeğin üniversiteye gittiğini ve bunun bir “çiftleşme krizine” yol açtığını söyledi.

The Wall Street Journal’ın bu ayın başlarında ABD Eğitim Bakanlığı verilerine dayandırdığı haberine göre, 2020-21 eğitim öğretim yılının sonunda üniversite öğrencilerinin %59,5’ini oluşturan kadınlar, tüm zamanların en yüksek ‘’kadın üniversite öğrencisi’’ seviyesine ulaştı. Üniversite okuyan erkeklere bakıldığında bu yüzde %40.5.

Ulusal Eğitim İstatistikleri Merkezi’nden alınan verilere göre, 1970’de erkekler, üniversiteye kayıtlı olanların yaklaşık %59’unu oluştururken, kadınlar bu oranın %41’ini oluşturuyordu. Buna ek olarak, Journal önümüzdeki birkaç yıl içinde cinsiyetler arası eğitim seviyesi farkının artacağını ve böylece üniversiteden mezun olan her erkek ile karşılaştırıldığında bir mezun olan erkeğe iki üniversite mezunu kadın oranı yakalanacağını söyledi.

M.Galloway, CNN’e sorunun mevcut rakamlardan çok daha büyük olduğunu, çünkü kadınlara göre, erkeklerin okulu bırakma oranının daha fazla olduğunu söyledi. Aynı zamanda Bay Galloway, “Üniversite erkeklerin değil, kadınların alanı haline geliyor” dedi.

M.Galloway’e göre sorun, eğitimin kalitesinin artmamasına rağmen üniversitenin maliyetindeki artıştan kaynaklanıyor. Elit üniversitelerin başarılı öğrencilerin kayıtlarını artırmaya değil, lüks bir üniversite deneyimi sunmaya odaklandığını bildirdi. Ayrıca, üniversite çağındaki erkeklerin, onlarla aynı bölümde okuyan kadın meslektaşlarına göre daha fazla seçeneğe sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca kendisi şu sözleri de söyledi: ‘’Bir erkek Florida’da bir inşaat alanında iş bulabilir veya 18 yaşında bir uygulama geliştirir, polis, itfaiye görevlisi olabilir veya alım satım işlerinde çalışabilir ve bu işlerden günde 100, 200 dolar kazanabilir. Ve bu, kişiye gerçek bir nimet gibi gelebilir.

Ancak Galloway, sınıflaştırmanın ötesinde bu bölünmenin toplum için varoluşsal bir tehdit oluşturduğu ve tehlikeli bir grup yarattığımız konusunda bizleri uyardı.

“Ülkede çiftleşme eşitsizliği var. Hatta üniversite mezunu kadınlar diploması olmayan erkeklerle birliktelik kurmak istemiyor’’ dedi ve ekledi: “Dünyanın en tehlikeli insanı, meteliksiz, yalnız adamlardır ve biz bundan çok fazla üretiyoruz.”

Ona göre, “dünyanın en istikrarsız şiddet içeren toplumlarının hepsinin ortak bir noktası var: Kendini herhangi bir işe, okula ya da ilişkiye bağlamayan genç ve depresif erkekler“.

Dergi, bu sıçrama için geri dönüş ihtimali olmadığını da bildirdi. Kadınlar ülkedeki üniversite çağındaki kişilerin %49’unu oluşturuyor, ancak 2021-22 öğretim yılı için kadınların 3.805.978 lisans diploması için kolej başvurusu varken, erkekler sadece 2.815.810 başvuruda bulundu.

2020 sonbaharında, Los Angeles California Üniversitesi kayıt sayısını 3.000 öğrenci artırdığında, bu kontenjanların %90’ı kadınlar tarafından dolduruldu. The Journal dergisine göre, aynı dönemde UCLA’ya(bir üniversite) kayıtlı öğrencilerin sadece %41’i erkekti.

UCLA başkan yardımcısı Youlonda Copeland-Morgan, erkek başvurularının kadın başvurularla kıyaslanamayacak kadar az olduğunu, çünkü daha az erkeğin başvurduğunu söyledi.

Pell Yüksek Öğrenim Fırsatları Enstütüsü’nün kadim üyesi Thomas Mortenson, “Erkekler kayda değer bir hızla kadınlardan geride kalıyor” dedi.

Kaynak: An NYU professor says fewer men going to college will lead to a ‘mating crisis’ with the US producing too many ‘broke and alone’ men

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

76
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
56 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
34 Comment authors
SametHellyKocheProfesyonelDoc Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
norednoblackyessex
Guest
norednoblackyessex

Mahmut ağabey, uzun zamandır sessiz sedasız yazılarını okuyorum. 19 yaşındayım yazılarını birebir geçirmiyorum hayata fakat gündüz oyunları yazılarındaki örneklemeler ve diğer yazıların sanki kızlarla iletişimdeki özgüven düşüklüğümü kırıyor. Yüksek ihtimalle bilinçaltımda oluyor bu rahatlama. Hiç bir soru sormayacağım zaten yazılarını dikkatli okuyunca hepsinin cevabını alıyorum. Son yazın olduğu için bu yorumu buraya atıyorum. Sadece teşekkür etmek istedim, karşılıksız bu yazıları yazıyorsun.

Viva Bandito
Guest
Viva Bandito

Abi açıkçası üniversite okumamayı bir kayıp olarak görmüyorum. Hatta Türkiye şartlarında %90 ihtimalle zaman kaybı olacak. Onun yerine bir meslekte ustalaşmak daha iyi olabilir ekmeğini kazanmak adına. Her taraf saçma sapan üniversitelerin garip guraba bölümlerinden mezun “üniversiteli” dolu, ama içleri bom boş. Mevzu sadece bölümlerin sikko olması değil, herhangi bir bölümde okuyacak adam zaten aynı sürede sektörde çalışsa 10x daha yetkin hale geliyor. Özellikle teknoloji odaklı bölümlerde bu makas daha da fazla. Üniversite mezunu olmak bir sosyal statü veriyor evet, belki bu bir fayda sağlayabilir kadın-erkek ilişkisi açısından ama onun da ilk intibadan öteye bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. İleride çocuğumu… Read more »

yılmaz
Guest
yılmaz

Türkiye dünyadan bağımsız değil, bu oranlar 3-5 yıl içinde bizde de görülecektir. Kadınlar, uyduruk bir bölüm okusa bile, ” ben lisans mezunuyum, lise mezunu erkek istemiyorum” diyebilir. Bunun handikapları da yazıda belirtilmiş zaten.

Profesyonel
Guest
Profesyonel

Tam tersi ne üni mezunu olup orta İlk okul terk olan erkeklerle evlenen topluluk tanıyorum uni okumak bosa kurek cekmek tir hem trde unıversiteler yüksek lise statusundedir hangi üniversitenin dünya capımda kaçının adı on planda

Samurai
Guest
Samurai

Basit matematik. Üniversiteler dünyanın her yerinde aileden uzaklaşıp sosyal ve cinsel özgürlüğü sağlamak için başvurulan ortamlar olmuş durumda. Yani aileni “Meslek edineceğim” diye scam ediyorsun ve ertesi gün en çok düşündüğün şey okulun ilk günü giyeceğin kıyafet kombini veya saç traşın oluyor. Öte yandan sadece fiziki özellikleriyle veya ailesinin parasıyla (babanın aldiği araba vs) kadınları etkileyecemeyeceklerini bilen erkekler (yüzde 40a , belki daha fazlasına tekabül ediyor) üniversitede zaman kaybetmektense, partilerde içip içip eve boş dönmektense, direkt bir işe girip tecrübe kazanıp zaman içerisinde gelirlerini ve sosyal statülerini geliştirip öyle markete giriyorlar. Mantıklı hareket. Yılda 20.000 dolara yakın para vereceksin, ne… Read more »

Koche
Guest
Koche

Fiziki özelliklerin ve baba parası ile başa çıkabileceğinden çok daha fazla kadın elde edebilirsin.

Captain
Guest
Captain

Mahmut abi bir yorumunda türkiye’deki hatunların benzer koşullar altında üniversite okuyan erkekleri tercih ettiğini ve bunun gereksiz bir önyargı olduğunu söylemiştin. Aşşağı yukarı söyledim çünkü tam ne demiştin hatırlamıyorum.

Görüyoruz ki üniversiteye gitmek kadınlara erişimde abd gibi bir ülkede bile çok etkili gözüküyor. Yukarıda bahsettiğim yorumunda bir değişiklik mi söz konusu?

Doc
Guest
Doc

Abi selam. Ben 21 yasindayim, tip fakultesi 3. Sinifi tekrar edecegim. Su an gercekten bilmiyorum ama sence kariyerin geri kalanina etki eder mi? Daha önce bu yaşlara asla hayata başlamak için geç değildir demiştin. Bana tavsiyen ne olur?