Bir kadınla telefonda uzun saatler boyunca konuşmak ve mesajlaşmak

Bir kadınla telefonda uzun saatler boyunca konuşmanın ya da mesajlaşmanın iyi bir şey olduğunu sanarak yazan çok arkadaş var. Oysa bu ilişkiler konusunda çok yapılan ve oldukça zararlı bir hata. O nedenle bu konuya yazılarda ara ara değinsem de konu ile ilgili ayrı bir yazı yazmak gerekiyor.

Hank’in hapı yutmak yazısından:

2 ay sonra taşınacaktım ve kızı “sıcak” tutmalıydım. Her gün mesajlaşmaya başladık, tabi o zaman oyun falan da yok, mal gibi aklıma ne gelirse yazıyorum falan. 1 ay kadar sonra Mahmut abi ile denk geldiğimizde kızı sordu, “süper gidiyor her gün konuşuyoruz” dedim, “oğlum her gün mesajlaşmak iyi birşey değil kızı soğutursun kendinden” dedi. Hala unutmam içimden “siktir lan ordan sen ne biliyon sanki” dedim. Pişmanım!

Şimdi ben bunu duyduğumda eyvah demiştim ama Hank bunun çok iyi bir şey olduğunu sanıyordu. Neden eyvah dediğime ve neden iyi bir şey olmadığına yorumlarda çok değindim ama bir yazıda toparladım mı hatırlamıyorum. Bunun her biri oldukça negatif birkaç sebebi var.

Birinci ve en önemli sebebi, kadın ve erkek arasında oluşması gereken pozitif cinsel gerilimin bir kısmı sözel olmayan ama daha önemli olan vücut dili, tensel yakınlaşma, koku, hormonlar, vs. öğelerini tamamen denklemden çıkardığınızdan olsa gerek, bir süre sonra kadın erkeği arkadaş olarak görmeye başlıyor. Ben sitede buna kızla pipinizden uzakta zaman geçirmek diyorum ama tabii olay ten, hormon, feramonlar, vs. eksikliği.

Ayrıca bütün bunları bırakın, telefonda uzun saatler boyunca konuşmak daha çok arkadaşların yapacağı bir şey. Özellikle daha aranızda bir şey yokken direkt arkadaş alanına girersiniz ya da Corey Wayne’in dediği gibi gay male girlfriend (gay erkek kız arkadaş) olursunuz. Fakat bu uzun saatler boyu konuşmak uzun süreli birliktelikleri bile yıkacak güçte bir şey.

İkincisi, bir erkeği çekici yapan şeylerden birisi, kendi istek ve hedeflerini hayatının merkezine koyması, kadınını hayatının merkezi değil yoldaşı yapmasıdır. Telefonda saatlerce konuşan bir erkeğin hayatının merkezinde bir hedefi ya da istekleri var mıdır sizce? Saatlerce konuştuğunuz kadını hayatınızın merkezine koyduğunuzda, ben pek işi gücü olmayan boş bir adamın sinyali verdiğinizde, çekici değil oldukça itici oluyorsunuz. Düşünsenize. Bir kadınla saatler boyunca konuşan bir erkeğin, o kadını hayatının merkezi yaptığı, kendi hayatını o kadına bağlayarak ihmal ettiği bariz değil mi? Bunun anlamının o erkeğin öyle pek de değerli ve doyumlu bir hayatınının olmaması, başarmak için bir hedefinin olmaması, hayatını kadına bağlayıp kadınla güzelleştirmeye çalışması değil mi?

Üçüncüsü, telefonda saatlerce konuşarak tüm gizeminizi kaybediyorsunuz. Sizinle ilgili her şey belirli ve monoton hale geliyor. Buluşmalara konuşacak bir şey kalmadığı gibi, sizinle ilgili merak edilecek pek bir şey de kalmıyor. Kadına sizi özlemesi, merak etmesi ve kafasında sizinle ilgili kurgular yaratması için ihtiyaç duyacağı boşluğu vermiyorsunuz.

Dördüncüsü, yeni tanıştığınız ve ilişkiye gitmek istediğiniz bir kadınla uzun uzun konuştuğunuz zaman, tercih edilen bir erkek olmadığınızı, sadece şu an değil hemen her zaman hayatınızda sizi isteyen kadınların olmadığını sinyalliyorsunuz. Bir kadınla birlikte olmak için büyük ödemeler yapması gereken (burada uzun saatlerinizi ona adamak şeklinde ödeme) bir beta olduğunuzu sinyalliyorsunuz.

Beşincisi, kadınlar telefonda duygularından, gündelik hayattan, ondan bundan konuşmayı çok severler ama bunu uzun uzun yaptıkları kişiler genelde kız arkadaşlarıdır. Eğer siz kadının kız arkadaşları ile aynı pozisyona düşerseniz, duygusal tampon vazifesini büyük bir özveri ile yerine getirirseniz, takdir edilen bir erkek adam değil, gay erkek kız arkadaş pozisyonuna düşersiniz.  Kadınlar kendilerini seven, ilgi gösteren ve kendilerine değer veren bir erkek isterler ama o erkeğin yeni bir “kız arkadaş” olmasını istemezler. Ya da belki sizi “kız arkadaş” olarak isterler ama işte sizin istediğiniz o değil. İnşallah o değil.

Şimdi bunu söylediğimde genelde “ama abi o istiyor” gibi bir tepki alıyorum. Kadın ister. Hem sizi denemek, test etmek için ister, hem de eğer başında sizden hoşlanıyorsa sizin zamanınızı olabildiğince fazla oranda ister. Aslında gerçekten ihtiyacı olduğundan da isteyebilir. Ama isteyen kendisi olmasına rağmen istediğini aldı mı yine soğuyan kendisidir.

Şimdi kadın milleti şöyle böyle diye başlamayın, aslında bu o kadar da anlaşılmaz bir şey değil. Kadınların ilişkiden aldıkları şeylerden en önemlisi ilgidir ama tüm her şeyde olduğu gibi bir şey ne kadar kolay elde edilir ve çoksa  o kadar ucuz ve değersiz olur. Ayrıca kadın istiyor diye karşı koyamıyorsanız ya da koymuyorsanız, kadının gözünde canlanacak şey, sizin kendisine bile hayır diyemeyen bir erkek olduğunuz. Bir kadına hayır diyemeyen erkek, başka ve daha güçlü erkeklere nasıl hayır diyecek, kendini ve ailesini ezdirmeyecek ki!

Ayrıca özellikle tecrübesiz genç kadınlar, bir erkeği çekici yapan şeylerin neler olduğunu bilmezler ve popüler kültürün ve kendi bilinç düzeyinde istedikleri şeylerin etkisi ile bunun gerçekten bir erkekte olmasını istedikleri şey olduğunu samimi bir şekilde söyleyebilirler ve buna inanabilirler. Ama bir kadınla gün boyu saatlerce konuşup bunu birkaç hafta yaptığınızda, nedenini bilmedikleri bir şekilde sizden elektrik alamazlar (henüz fişi de takmadıysanız hiç alamazlar). Bu aşamada “sorun sende değil bende”, “bir şey eksik”, “şu an ilişkiye hazır değilim”, “sen çok iyi birisin ama …” kalıpları başlar 🙂 Birden telefonunu şarjı bitmeye, işi gücü çıkmaya, “ay aramanı görmemişim” demeye başlar. 

Şimdi bir dahaki sefere bunu yapmamak kolay ama şu anda bu durumdaysanız ne yapacaksınız? Öncelikle şunu söyleyeyim, bir kere elinizi kolunuzu kaptırdınız mı kurtarmanız zor ve birçok durumda aranızdaki şeye hasar vermeden kurtarmanız mümkün değil. Ama konuşmaları yine de azaltın zira bu şekilde kalmanızdan daha fazla şansınız olur.

Kaba davranmayın. Birden bir yoğunluğa girin, girmiyorsanız bile girmiş gibi yapın ve konuşmaları azaltın. Konuşmalar sıcak olduğu sürece sorun olma ihtimali azalır. İkincisi, telefonda konuşmayı pek sevmediğinizi, yüz yüze görüşmeyi daha çok sevdiğinizi söyleyin ve nasıl reaksiyon vereceğine bakın. Belki de kız da “bu kadar konuşuyoruz, buluşsak daha iyi” diyecek. Zira birçok durumda kadın aslında buluşabilecek iken erkek telefonun arkasına saklanmayı tercih ettiğinden ya da buluşma teklif edip reddedilmeyi göze alamadığından işi telefona çekiyor. Belki ters tepki verecek ve siz de kızın aslında o kadar da iyi bir aday olmadığını, anlayışsız ve bencil biri olduğunu göreceksiniz. Bunu ne kadar erken görürseniz o kadar iyi. Zira siz istemediğiniz halde ve bunu istememeniz gayet doğal olmasına rağmen sizin sürekli olarak telefonda kendisi ile konuşmanızı talep etmesi, bu olmayınca karın ağrısı yapması büyük bir kırmızı alarm ve bir kızı elemeniz gerektiğine dair büyük bir işaret.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

89
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
27 Comment threads
62 Thread replies
12 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
EnduEmirmarcusSalihLord voldemort Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Realager
Guest
Realager

Abi kızla 3 ay geçti mesajlaşma harici aramıyorum isterse o arıyor telefonlarım çalmıyor diye hayıflanıyor bende ikimizin de uygun zamanina gelmiyor diyorum buluşana kadar gunun nasil gecti vs kısaca konusuyoruz bu siralar daha fazla ilgine ihtiyacim var diyor biraz daha vitesi arttiriyorum bu zamana kadar guzel 2-3 kere icimden geleni soyledim sen kapalı bi kutusun keske daha cok icindekileri soylesen diyor bende yapmacik olmak istemedigimi yeri ve zamani gelince soylememin daha tatli oldugunu soyledim daha bi yukseldi ama boyle aciklamalar yapmak iyi bisey mi daha baska nasil acik vermeden soylerim bilmiyorum

Manowar
Guest
Manowar

Abi merhaba 6 aylık ilişkim var kızın sevgisi ve saygısı çok yüksek herşey yolunda aramızda seviyeli ve güçlü bir duygusal bağ var. Fakat sorun şu ki kızı artık sıkıcı bulmaya başladım sanırım çok konuşkan birisi değil zaten gün içinde de çok sık mesajlaşmıyoruz genelde buluşmak için ve buluştugumuzda da hayatında bir aksiyon yok biraz ölü gibi ve ben bunu yeni yeni farkediyorum, aslında ilk tanıştıgımızda da aynıydı. Suanlık sorun değil ama ben çok sosyal biriyken konuşkan olmayan biriyle birlikte olmaya devam etmeli miyim baska hiçbir arızası da yok bana da çok düşkün ama yapısı gereği öyle. İlk zamanlar benden biraz… Read more »

Takao
Guest
Takao

Abi selam “O kadar sır gibisin ki gerçekten ne hissettiğini ya da düşündüğünü anlayamıyorum mesela birbirimizi tanıyalım dedik ama bir kere bile kahve içelim görüşelim vs demedik vakit gecirmiyoruz kafam karışıyor gelgitli durumlardan” diye bir mesaj geldi kızdan. Fakat aynı çalışma ortamındayiz ve maalesef muhabbet buraya kadar geldi. Zaten ofiste görebildiğim için fazla buluşma kafasında olmadım. Kız işe başlayalı 2 ay oldu zaten, nerden baksan belki 2-3 haftadır adam akillı konusuyoruz. O oyle diyince ben yanlış anlamışım seni daha öncesinde diyip, ilk fırsatta buluşuyoruz gibisinden bir şey söyledim. Kendisi şimdi şehir dışında gelince buluşma ayarlayacağım. Devam ettirmeli miyim ? yorumlayabilir… Read more »

emoo52
Guest
emoo52

Mesaja 2-3 saat sonra cevap veren sevgiliye ne demem gerekiyor? Çünkü bu durum benim canımı çok sıkıyor, kız gibi trip atmak istemiyorum güzel bir dille uyarmam lazım.

Yozyurek
Guest
Yozyurek

Mahmut abi blogda bulamadım da bir kadın telefonunu saklıyorsa almak mı lazım ver bakiyim diye yoksa hiç ellememek mi buna bir çözüm üretip bir seçenek bulamadım. Senin tavsiyeni duymak isterim.

Maverick
Guest
Maverick

Bu konuda galiba Rollo’nun bir klibini izlemiştim. Videoda “Sevgilinizin telefonunda bir şeyler döndüğünden şüpheleniyorsanız ondan kibarca telefonunu rica edin vermezse bu alarmdır ama verirse sadece ön kamerayı açın ve beraber resminizi çekin” diyordu. Bunu uygulayabilirsin.

Polat
Guest
Polat

Instagram dan tanıştık 2 ay sonra kadar buluşma ayarladık bu süre içinde kızla gayet aktif konuşmamız vardı ve kızın bana ilgisi de iyidi buluşma günü De sahil de buluşup biraz konuştuk dan sonra evine bıraktım sadece öpme ve sarılma oldu daha sonra aradan 2 3 gün geçti kız tamamen ilgisini yitirdi şuan da ise sadece günde bir kaç kelime konuşuyoruz

Flex
Guest
Flex

Merhaba abi, 24 yaşındayım lise yıllarında ortamlarında etkisiyle kızlara ulaşmam zor olmuyordu.İyi kotu bi stratejim vardı.Suan o kalabalık ortamlardan uzak kaldığım ve özel hayatım sebebiyle kızlarla eskisi kadar iletişime girmedigim gerçeği ile karşı karşıyayım.Ben yeniden kendime özgü bir strateji oluşturmak ve oyunumu geliştirmek istiyorum lakin öncelikle kendimi tekrar keşfetmem gerekli çünkü lisedeki benle bugünkü ben aynı değil.Bu inşa sürecinde doğru yol nedir ? Antrenman alanım nasıl olmalıve analiz yaparken nelere dikkat etmeliyim.Ayrica doğru profilleri nasıl seçmeliyim sonuçta herkese hitap edemem.

Lord voldemort
Guest
Lord voldemort

Mahmut abi merhaba. Bir hafta önce instadan bir kızla konuşmaya başladım. Net olarak buluşmaya davet etmesem de yani şaka yollu sataşarak davet etmelerime ise bir şekilde geçiştirdi. Mesajlarda açıkçası ilgili daha fazla yazan taraf o. En son net bir şekilde buluşmaya davet ettim, yine net cevap vermedi o gün işlerim var bakarız yazdı ben de peki yazıp mesajlaşmayı kestim. Acaba hatalı olduğum kısım var mı genel bir yorum rica etsem senden?

Umut
Guest
Umut

Bu kadınlar konusunda pek kısmetim açık değil açıkçası mahmut hani yapabileceğim her türlü hareketi yapıyorum sanaldan reelden demiyorum bir türlü olmuyor 2-3 kişiyle en son sanaldan konuşuyordum gayet güzel konuşuyordum böyle ufak ufak buluşmaya davet ettiğim oldu birisi işlerim var çok yoğunum dedi birisi öyle hemen buluşulurmuymuş dedi kimisi daha seni tanımıyorum ollmaz dedi sen bi yazında 2-3 gün konuşup davet edebilirsiniz demiştin bunlara göre 2-3 gün gayet kısa tam ne zaman çağırmalıyım veya niyetleri ne bunların anlamadım

Salih
Guest
Salih

Güzel kardeşim ben instagramda 1-2 hafta önce 2-3 kızla tanışmaya mesajlaşmaya başladım sohbetlrim gayet yerinde ilerliyordu fakst buluşmaya çağırdığımda hiçbirisi gelmek istemiyordu ya işim var diyordu ya da çok acele etmiyor musun diyordu şimdi bakıyorum bazıları story’e bakıyor mesajlara bakmıyor bile ne yapmalıyım tekrar yazmam gerekir mi yoksa yoluma mı bakmalıyım

Emir
Guest
Emir

Merhabalar, Viyana’dan bir doktora öğrencisi olarak düştüm buralara. Konuya giriş yapıyım.. Mayıs ayında belcikalı bir kızla tanıştım. Mayıs ayı boyunca görüşüp birbirimizi tanıdık. Farklı kültürlerden geldiğimiz için konuşacak, anlatacak, gösterecek bir çok şey vardı ve keyifli zaman geçiriyorduk. Ben ara ara ondan hoşlandığımı belirtiyordum ve o da anlıyordu. İlişkilerden bahsettiğimizde, önceki ilişkisini kendisinin bitirdiğini(aldatmış ve ayrılmış) ve bu ilişkiden sonra ilişkilerden korktuğunu söylüyordu. Her neyse haziran’ın sonuna geldiğimizde ona karşı duygularım olduğunu söyledim. Bir iki gün sonra da seviştik ve sonrası devam etti. O da bana açıkça beni sevdiğini söyledi. Asıl meseleye geliyorum. Kendisi benimle tanışmadan önce viyanadan taşınma kararı… Read more »

Endu
Guest
Endu

Mahmut Abi merhaba. Ben bu sitede yazılanları iyi biliyorum ama henüz hayatıma uygulayamıyorum. Maalesef bu yazıda anlatılan yanlışları yaptım ve üstüne kıza seni seviyorumlu mesajla açıldım. Aslında bu kadar betalığın üstüne, ben seni arkadaş olarak görüyorum gibisinden bir mesaj gelmeliydi. Ama kız reddetmedi, olumlu karşılık da vermedi, sadece afalladı ve konuyu kapattık. Kız uzak mesafede. 3-5 ay sonra aynı şehirde yaşamaya başlayacağız. Bu maç buradan döner mi? Çerçevemi tekrar düzeltmemin ve aynı şehre gidince düzgün bir ilişkiye çevirmenin yolu kaldı mı? Kaldıysa tam olarak ne yapmam lazım? Kızı bırak tabak çevir diyeceksin sanırım. Öyle ise bırakmak ne demek, mesela o… Read more »