Vaka çalışması – Sanal flört

Sanal ilişkiler konusunda daha önce yazmıştım ama o yazı daha çok uzun süreli olarak sanalda ilişki yürüten daha doğrusu ilişki yürüttüğünü sanan insanlarla ilgiliydi. Bundan daha çok rastladığım şeye sanal flört diyeceğim zira iki kişinin sanalda tanışması, uzun süre mesajlaşıp konuşması ve bu uzun sürenin sonunda da genellikle bir tarafın “biz ne yapıyoruz, bu bir yere gitmez ki” diyerek iletişimi kesmesi ile bitişi şeklinde oluyor. Eminim bu uyanışı önce yapan erkek de çoktur ama okuyucu kitlemizin çoğunun erkek olması nedeniyle bize genelde uyanamayan tarafın erkek olduğu hikayeler geliyor.

Bir örneği yorumlayacağım ama çoğu hikaye bunun neredeyse aynısı.

Abi sosyal medyada tanıştığım bir kızla 2 aydır flörtleşiyordum.

Flörtleşmek nedir yahu, flört ediyordum desen neyse de sanki telefon ekranında yalaşıyorsunuz gibi absürt bir kelime bu.

Bilmiyorum, bunun bir zararı var mı? Ben çok keyif alıyordum ama buluşma şansımız yoktu zaten. Aramızda çok büyük mesafe var. Fakat bana kadınlarla mesajlaşma ve flört etme konusunda tecrübe olacağını düşünerek devam ettim. Ayrıca hergün günaydın canım yazan, mesajlaşabildiğim bir kadının olması açıkçası beni duygusal olarak da daha rahat hissettiriyordu.

Şimdi böyle iki faydası var gibi görünüyor ve bir miktar da vardır. Yalnız, yeterince kadın ilgisi görmeyen ve/veya sosyal hayatı neredeyse bomboş bir erkek için sanal da olsa bir ilgi ve sevgi kaynağı edinmenin rahatlatıcı olacağı kesin. Ama bu rahatlama maalesef porno ve fazla mastürbasyon gibi bir rahatlama. Hemen her zaman gerçek hayatta sevgi ve ilgi kazanacağınız bir flört ya da ilişki bulmak için emek harcamamanız için bir bahaneye dönüşen ve zararı hızlıca yararının çok üstüne geçen bir rahatlama.

Tecrübe konusu da aynı. Mesajlaşma başta olmak üzere bir miktar tecrübe edineceğiniz gerçeğine rağmen yine aynı şekilde gerçek hayatta bir flört veya ilişki bulmanız gerekirken sanal flört için vakit ayırmak sizi edinmeniz gereken tecrübeden mahrum bırakır.

Bu konudaki fırsat maliyetini hafife almayın. Birkaç kişiyle aramda şuna benzer bir konuşma geçti:

Mahmut Abi : Küçük bir şehirde de değilsin, dışarı çıkıp gerçekten flört edecek birilerini bulsana.

Danışan: Abi ona hiç vaktim yok.

Mahmut Abi : Bu kızla günde kaç saat mesajlaşıyorsun?

Danışan : Rahat 3 saat abi.

Mahmut Abi : Ayda 90 saatini bu kızla sanal flörte ayırıyorsun ama dışarda gerçek flörte zamanın yok?!?

Danışan : ….

Mahmut Abi : Madem sanala meraklısın, günde üç saatini evde çöpçatan uygulamalarında harcasan en azından kendi şehrinde veya çok yakınında bir kızla eşleşip buluşurdun ki muhtemelen o kadar zaman ayırsan bir kızdan çok daha fazlası ile eşleşip buluşurdun.

Danışan : ….

Mahmut Abi : Orda mısın?

Danışan : (Buradayım abi error verdim, sistemi yeniden başlatmam lazım.)

Kızı oldukça etkilediğimi düşünüyorum zira sürekli olarak mesaj başlatıyor ve çok sıcak konuşuyordu.

Bir kadının sana sanal olarak duyduğu çekim adı üstünde sanaldır. Kağıttan kaledir, bir üflemede yıkılır. Kadın yokluktan sana düşebilir ama gerçek hayatta ya da daha yakında herhangi bir erkek ile karşılaşırsa, sana olan o sanal ilgi, senin sağlam sandığın sanal etkileme bir anda biter.

Fakat son birkaç haftadır soğumaya başladığını hissediyordum. Her şeyi kitabına uygun bir şekilde yaparak durumu yönetmeye çalıştım. Onun mesajlaşmalarına senin yazdığın gibi aralıklar koydum, kendimi geri çektim ama hiçbiri işe yaramadı.

O kadar uzun süre sanal kalmanın, pipisiz mesaj arkadaşına dönmenin dezavantajı, pipisiz mesaj arkadaşına dönmendir. Belki başlarda bu kadar uzun süre ve gerçek bir buluşma olmadan mesajlaşacağınız gerçeğini bilinçaltınız algılamaz ama gerçek 3-4 haftada veya bazen birkaç ayda bir tarafın kafasına dank edecektir. Aynı zamanda siz buluşmadan mesajlaştıkça, bir tarafın daha gerçek veya daha yakın biriyle karşılaşma ihtimali de artacaktır.

Bu nedenle soğuma çoğunlukla kaçınılmazdır. Buluşamamanın etkisi ile erkeğin pipisiz mesaj arkadaşı durumu onu kısa sürede arkadaş alanına atar. Aynı zamanda kadına yürüyen daha fazla olacağı için kadının başka biriyle tanışması ile erkek henüz uyanmadan, önce ikinci plana ve sonra çöpe atılabilir.

Sonra abi kız birden bire ortadan kayboldu. Daha birkaç hafta öncesine kadar sana sarılmak ve kollarında uyumak için neler vermezdim diye kıvranan kız, birdenbire tüm iletişimi kesti ve beni engelledi. Bir açıklama borcu olduğunu düşündüğüm için normal telefondan aradım ve email attım ama ona ulaşamadım.

Bu şekilde ghosting genelde 3 nedenden olur: 1) Kız başkasını bulur, onunla başlar ve senin mesajın o başka biri tarafından görülmesin diye engellenirsin. 2) Kızın zaten erkek arkadaşı veya kocası vardır ve seninle sanal ilgi beslemesi yapıyordur. Bu adamla arası nanedir ya da adam bir nedenden dolayı uzaktadır (askerlik gibi). Adam geldiğinde seninle ilgili her şeyi siler ve seni engeller. 3) Senin bildiğin veya bilmediğin bir eski erkek arkadaş vardır ve kız bu adamla yeniden bir araya gelir.

Başka nedenler de olabilir ama bunlar en sık rastlanan nedenler. Sen gerçeği bilemezsin ama zaten bilmenin de bir gereği yok. Sonuçta sanal kız, hayalet oldu ve senin de hemen şimdi aslında çoktan yapman gereken şeyi yapıp zaten olmayan kızı hayatından çıkarman lazım.

Bazen bu şekilde sanal flört edilen kadın “bizden olmayacak”, “böyle olmuyor” diye konuşarak da flörtü bitirebilir. Bu durumda da uyanın ve çoktan yapmanız gereken şeyi yapıp bu kadınla görüşmeyi bitirin. Bir daha da başlamayın.

Abi birden bu şekilde engellenmek ve yok sayılmak beni çok sarstı.

Sen zaten yoktun.

Bu kızı etkilediğimden emindim.

Sanal olarak etkiledin yani hayal dünyasında etkiledin. Bu da zaten çok zayıf bir etkileme.

Sorun şu ki sosyal hayatım neredeyse yok denecek kadar az ve yürüyecek kız da yok.

Sen de zaten bu sorunları düzeltmeye girişmemek için sanal uyuşturucuya sarmıştın. Sosyal hayatının sığlığı ve kızlara yürüyeme sorunlarını düzeltmeye girişmek, seni gerçekten rahatsız edici, hüsranlarla dolu bir yola sokacak ve o yola girmeyi göze alamadığın için sanal flört ve sonrası olsaydı sanal sevgili yoluna girdin. Ama bu kızla sanal sevgili olsaydınız bile, sosyal hayatını zenginleştirme ve gerçek hayatta kızlara yürüme ihtiyacından uzun süre kaçamayacaktın. Ama maalesef sen bu sorunlarını düzeltmekten geçici olarak kaçabildiğin sürece, bu sorunların büyüyor ve çözümü daha zor ve hüsran dolu bir hale geliyor. O nedenle ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Bugün bu fırsatla şimdi başlasan diyelim 6-8 ayda düzelteceğin şey, sanal sevgili ile bir sene mastürbasyon yaptıktan sonra başlasan belki 12-18 ayda düzelecek hale gelecekti.

Şimdi tabii şunu sorabilirsin: Ben bir yandan sanal flört ederken diğer yandan sosyal hayatımı düzeltmeyle uğraşsam. Bir yandan gerçekten kızlara yürüsem ve bu kızla sanal olarak konuşup iyi hissetsem yararlı olmaz mı?

Maalesef büyük oranda hayır, yararlı olmaz. Hatta zararlı olur. Zira gerçek kızlarla hüsran yaşadıkça, sanala daha fazla kaçarsın ve hüsranın hırsı ile gerçek hayatta daha fazla emek harcamak yerine sanal ilişkinin uyuşturucu etkisine kaçarsın. Böyle bir kaçış yolu bırakmaman çok daha iyi. Ayrıca sanala ayıracağın zamanı gerçek hayata ayırsan daha hızlı sonuç alırsın.

Bak kızlarla sanal tanışabilirsin ve hatta sana yakın bir şehirdeki kızlarla sanal tanışman bile ideal olmasa da %100 sanal flörtten çok daha iyidir. Ben dışarda da oynamanı tavsiye ederim ama dışarda oyun oynayamayacağın bir yerde yaşıyorsan bile sanal tanışmayı kullanabilirsin. Sanal tanıştıktan sonraki 2-3 hafta içinde buluşmaya başlayabilecekseniz, sanal tanışmanın bir zararı yok.

Sence neden birden ortadan kayboldu? Bana olan sevgisi nasıl birden bire bitebildi.

Yukarıda nedenlerini yazdım.

Bana bir akıl ver abi kafayı yiyeceğim.

Yukarıda yeterince akıl verdim sanırım. Sosyal hayatını renklendirme ve hayatında gerçek ilişkiye yer verme ödevinden kaçamazsın ve kaçmamalısın. Sanal flörtü, sanal ilişkiyi hemen hayatından at, acı çekeceksen çek ama bir daha asla yeniden başlama.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

51
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
36 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
...MahammadDEATHGRIPKöprüpavyonuşövalyesiErtem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Alfa Olma Yolunda
Guest

Sanaldan kızlara mi yürünür kardeşim? Gercegin yerini hiçbir şey tutmaz. Kızlar sanaldakileri sadece ilgi alarak kullanıyor zaten. Cinsellik almak istesen bile sanalda arzu oluşturamazsın. Çünkü pozitif cinsel gerilim yok.

RogerioRogerio Ceni
Guest
RogerioRogerio Ceni

Abi iyi akşamlar, kızla aynı şehirliyiz fakat okul gereği ben İstanbuldayım. Dmden konuşuyoruz sohbet iyi. Yaklaşık 1 ay sonra memlekete gideceğiz denk geleceğimizi düşünüyorum. Konuşmayı devam mı ettireyim yoksa beyhude mi ?

Zeda
Guest
Zeda

Bence sanal işleri boş işler. Tanıştığın biriyle ekleşir konuşursun o ayrı ama seni tanımayan birine yürümeye çalışmak o kızın istek kutusundaki 500 kişiden biri olmak demek ve bence o 500 kişiden seni farklı ve değerli kılan hiçbir şey yok. Gözlerimle gördüm realde tanıştığım kahve sözü aldığım kıza günü gelince instadan eklemeden yazdım cevap gelmeyince sildim engelledim. Sonra kendi geldi kahve sözün vardı diye bende durumu anlattım bi açtı istek kutusunu hani diye en az 500 istek vardı orda. Ayrıca tecrübeyle sabit tanıdığım her ortalama kızın arkadaşlık isteği kısmı +999 mesaj kutusuda en az + 15 okunmamış mesaj. İstisnalarda vardır ama… Read more »

Not Elegance Gentleman
Guest
Not Elegance Gentleman

Kadınlar kukularını sanaldan tanıştığı adama vereceğine, sokakta cesurca göz teması kuran,muhabbet eden ve numarasını alan adama verir.

Yüzyüze tanişmada %10 sex yapma şansın varsa, sanaldan tanişmada %5.

Hak eden, lokmayı kapar.

ygzD
Guest
ygzD

Bir de sanalda hiçbir zaman buluşmamanızın güvencesiyle kız size hem sahte ilgi verebiliyor hem de “2 kere buluşmanı reddederse nextle” gibi bir parametremiz olmadığı için yine gerçekten sevilip sevilmediğin havada kalıyor.

Imotep
Guest
Imotep

Merhaba Mahmut Abi öncelikle emeklerin için teşekkürü bir borç bilirim işin rast gelsin. Benim bir sorum vardı aydınlatırsan sevinirim. Ben instadan bir kızı ekledim(22-23 yaşlarındaydı kız benim yaş da 25 ) kız da bana geri takip attı. Sonra kız bi story atmış. 3 tane kendi fotoğrafı bir tane de duvar yazısının olduğu bir fotoğraf vardı yazıda “ziyan olduk ziyadesiyle.” yazıyordu ben de storye cevap verdim sonra konuşma şu şekilde devam etti: B: Rus ruleti oynayasım var şu sıralar maksat kafam dağılsın 😉 X: Story ile bağlantısını kurmaya çalışacağım B: Söyleyim mi bekleyim mi ? X: Söyle B: Duvar yazısı görünce… Read more »

Z.
Guest
Z.

Yıllardır sosyal medyada tanımadan, ortak arkadaş çevre vs bile olmadan takipleştiğim bir çocuk vardı. Bir şekilde yakın çevremden biri gibi, az takipçili bireysel hesaplarımda da bulunan biriydi (ben de onun hesaplarında öyleyim), ama beğeniden öteye geçmeyen bir sosyal medya etkileşimimiz vardı. Bir şey beklemiyordum da hiç, beğenilerimiz flörtöz gönderilere olsa da, öyle bir tanışma buluşma noktasına gitme durumu yoktu. Fakat onun şehrine gittiğimde buluşma teklif etti. Buluşmada hali tavrı, ayarlaması, süreci yönetmesi iyiydi aslında ama muhabbet çok tuhaftı. Kötü bir ıssız adam taklidi gibiydi, ilişki istemediğinden, kimseyle uğraşamayacağından bahsetti, hem de hiç sormadan… Sonra da sürekli toksik ilişkilerden, kötü ilişki… Read more »

Imotep
Guest
Imotep

Merhaba Mahmut Abi yaşadığım anlamlandıramadığım bir olay hakkında sana danışmak istiyorum. Aydınlatırsan sevinirim. Aynı fakültede okuduğumuz bir kız vardı aynı yaştayız ( 26 ) ama benim üst dönemimdi. Kızla okul döneminde hiç denk gelmedik. Sonra bir story atmış ben de kızı güzel buldum dedim yazayım ne olacak. Story’de bir cafede bir tane eski çevirmeli telefon var bu da o telefonla konuşuyormuş gibi ahizesini kulağına tutmuş. Ben de bu story’e şu şekilde cevap verdim : B: Alo X: Efendimm B: Beni aramışsın X : Yanlış olmuş o zaman 😂 B: Bence de kendi numaran dururken yabancı numaradan araman hiç doğru değil… Read more »

namS
Guest
namS

Yazıları okurken sana ayrı, kıza ayrı tilt oldum. Mahmut abinin de dediği gibi bir yalvarmadigin kalmış. Yahu kendinize biraz saygınız olsun. Bir de neden böyle oldu diyorsun. Böyle olması hiç olmazsa normal karşılanır bi durum. İlk defa görülmüyor kızların bi anda konuşmayı kesmesi. Ama senin buna verdiğin tepki normalin dışında. Oneitisten kurtulmuşsun diye yorumladım. İlişkiler kendiliğinden gelişen durumlarda gerçekleşir(Tabi ki çaba sarfetmen gereken durumlar olucak ama emin ol bu sekilde degil). Bir tarafın kendini küçük düşürüp yalvarmasiyla değil. Her ne kadar kız konuşurken güldü, etti desen de onun gözünde iyi bir imajın olmadı.

Imotep
Guest
Imotep

Ben Mahmut Abiye sordum ve ondan cevabını aldım birader. Sen de beni tilt ettin ödeştik. Yorumlarını kendine sakla.

Vurduğumkizami
Guest
Vurduğumkizami

Mumara numara numara takıntılı mısın mk yıkığı racon kesiyo bide millete başlatma babanın kemiğine

Mahammad
Guest
Mahammad

O kıza yapamaz şu atarı 😀

Venom
Guest

Mahmut abi ben de bir kızla sanal olarak tanıştım tanıştıktan sonra hata yaptım ve sanal seks ( abi buna karşısın biliyorum) yaptık daha sonra kız ile ilişkimiz devam etti daha çok yazmaya başladı ben yazmıyorken o yazıyordu bu kız başka şehirde yaşıyor ve yanıma( aile evindeyim) gelmek istedi ama benim 25 gun sonra universitem açılacak ve ancak o zaman onu kaldığım eve çağırabilir ( gelmeyi istiyor zaten ) bu şekilde buluşabiliriz. Sormak istediğim bu kız daha fazla sanal seks istiyor gibi ben bu isteği onu kırmadan nasıl rededebilirim.

Kevin Durant
Guest
Kevin Durant

Mahmut Abi merhaba. sosyal medyadan tanıştığım bir kadın vardı, ilgi alanlarımız çoğunlukla aynı, ikimiz de aynı meslekteniz ama o şu an çalışmıyor ve evde. İyi bir iletişimimiz var ve günde 1.5 saat kadar birbirimize vakit ayırıyoruz, yakında buluşacağız. Farklı şehir olduğu için biraz daha beklememiz gerekiyor belli şartlardan dolayı. Sorum şu Mahmut Abi, bu kız kendisine dm’den yürüdüğünü ima ettiği kişilerin (3 kişi) twitlerini beğenip beğenmeme, onları takip edip etmeme gibi konularda benden onay almak istiyor. Bir süre önce aramızda konusu geçti ve takipten çıktı. Buna rağmen yeniden takip etsem sorun olur gibi tuhaf sorular soruyor, “yürüme” gibi bir faaliyet… Read more »

namS
Guest
namS

Selamın aleyküm Mahmut abi, Size kendimden ve yaşamış olduğum kısa dönem (4 Ay) ilişkimden bahsetmek istiyorum. Yaklaşık 6-7 ay önce dış görünüşünü beğendiğim birisini instagramdan ekledim ve yazışmaya başladım. Kendisi 2004 Doğumlu gayet bakımlı ve güzel bir kızdı ve başka şehirde oturuyordu ben ise İstanbulda. Daha önce ilişki işleriyle pek uğraşmadığım için uzak mesafe olup olmamasını umursamamıştım. Herkesin yaşadığı gibi bizim de ilişkimiz güzel ilerliyodu. Övgülü sözler, iltifatlar ve hediyeler benim tarafımdan havalarda uçuşuyordu. Şimdi dönüp bakıyorum da sürekli iltifat eden taraf benmişim. Kendisine kanım çok ısındı hatta böyle ilişkilerin olmazsa olmazı evlilikten vs bile bahsettik ve ilk 1. ayda… Read more »

Ertem
Guest
Ertem

Mahmut abi merhaba.Abi sen 5-6 kıza en az paralel bir şekilde yürünmesi gerektiğini söylüyorsun.Ama bizim şehir küçük ve tek bir üniversite var.Paralel şekilde aynı üniversiteden sürekli 5-6 kişiye yürüsem bu durumda adım çıkmaz mı nasıl olucak ki?Yüz yüze tanışılsa pek sorun olmaz belki ama üniversiteden 5-6 kişiye direkt sanaldan yazınca ve bunun tek seferlik değil 4 senelik süreç olduğunu düşünürsek sorun yaşarım herhalde abi önerin olur mu?Birde abi ben kız kankalarıma falan soruyorum.Bir erkek benim haricimde başka kişilerle de flört anlamında konuşuyorsa falan iletişimi keserim diyor.Daha önce çok kıza yazmışsa bunu duyarsam konuşmam falan diyor.Veya aynı anda veyahut daha öncesinde… Read more »

Köprüpavyonuşövalyesi
Guest
Köprüpavyonuşövalyesi

Kendi şehrimde olduğunu düşündüğüm kıza sanaldan yazdım. Kız benim şehrimde okuyor ama deprem olduğu için okullar online ve kız memleketine dönmüş. Yani 3 ay daha burada yok. Çok iyi bir muhabbet kurdum. Kız da ilgili. İki sefer yazıştık henüz ama tabi buluşmaya çağıramıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Dönene kadar yazmamak üzere bıraksam mı? Buluşma sorsam da gitsem mi? Ayda bir mi yazsam? Mesajlaşmak sevdiğim bir şey değil zira.

DEATHGRIP
Guest
DEATHGRIP

Tatilde barda hoşlandığım Rus doktor bir kadına(7/10) yanaşıp instagramını vs aldım o geceden sonra 3 gece boyunca buluştuk.Buluşmaların hepsi çok iyi geçti ve ilgisi yüksekti bana karşı.Sevgili değiliz.Şimdi instagramdan gün içinde iletişimi koparmadan 3-4 saatte bir mesajlaşıyoruz.İkimiz de müsait olduğumuzda sıklık artabiliyor.Bazen de görüntülü konuşma yapıyoruz.Her konudan konuşuyoruz.Eylül ayında normalde Tayland’a tatile gidecekken planını değiştirip yaşadığım şehre gelecek arkadaşıyla.Geçen günlerde de Türkçe öğrenmeye başlayacağından bahsetti.Çok fazla Türk/Rus evliliği duyduğundan vs.Çok sosyal bir insan değilim.Günaydın/iyi geceler mesajı almak,değerli hissettirmesi iyi hissettiriyor yalan söyleyemem ama gün geçtikçe pipisiz mesaj arkadaşına dönüşmek istemiyorum.Duygusal yatırım yapmaya başladığımın farkındayım gün içinde düşündüğüm,yazdıklarının aklıma gelip mutlu… Read more »

...
Guest
...

Mahmut abi merhaba , kısa tutacağım bir yıldır uzak mesafe görüştüğüm bir kız var ve buna ilişki demeyeceğim çünkü gerçeklerin farkındayım , 4 kez buluşma fırsatım oldu cinsellikte yaşadık (kızın ilki benim).Bu arada 20 yaşındayım ve iki ay sonra amerikaya taşıınıyorum (kesinleşti) , kızdan ayrılmak istiyorum ama bu isteğimi fark etmem çok anlık oldu çünkü kızın yanına yurt dışına gitmeden uğrayamayacağım yurt dışında kızla da görüşmemiz zor 9 saat zaman farkı olacak.Maddi durumum sıkışık bu aralar kendime yetecek kadar paraya sahibim.Bu kızla plan yapmıştık ve bir ay içinde yanına gidecektim ama bunun için o kadar da istekli olmadığımı ve bu… Read more »