Kırmızı alarmları abartmayın

Bizim camiada erkeklere kadın erkek ilişkisi tavsiyesi verirken kırmızı bayraklardan (red flag) çok fazla bahsediliyor. Fakat bu bazen hem anlatanlar hem de dinleyenler tarafından tamamen bağlamdan çıkarılabildiği için, birçok genç erkek bir kadına karşı olması gerekenden çok daha katı ve seçici oluyor ve boşu boşuna birçok kadını eliyor.

Arkadaşlar, sadece görüştüğünüz ve belki de kendisi ile görüşürken başkaları ile görüşeceğiniz kadına, uzun süreli ciddi ilişki kriterleri koyarsanız ya da uzun süreli ilişkinize çocuklarınızın anası olacak kadın kriteri koyarsanız, boşu boşuna yalnız kalabilirsiniz.

Örneğin, bizim camiada kızın birinci önceliği değilsen kızı nextle lafını çok duyuyorum. Bazen yorumlarda veya erkek adam dışında yerlerde bu “bilge” tavsiyeyi çok görüyorum. Arkadaşlar bu kriter, uzun süreli ciddi ilişkiye gireceğiniz kadın için geçerli, henüz Instagram’dan mesajlaştığınız ya da paralel görüştüğünüz kadınlardan biri için değil.

Adam bana  daha önce Instagram’dan mesajlaşıp buluştuğu kızın, bir süre sonra birden ortadan kaybolduğunu, muhtemelen başka bir erkeği seçtiğini söylüyor. Sonra da diyor ki, “abi kız bana ulaşmaya başladı ama ben onu başımdan savdım.” Sebep? “İlk tercihi olmadığım kızla neden buluşacağım?”

Dur bakalım neden buluşacaksın. İyi vakit geçirmek için mesela. Sevişmek için mesela? Belki ciddi olmayan ilişki için (tek eşlisi de dahil). Neden her kızın bir numarası olacaksınız ki? Her kızı bilinçaltında sonsuza kadar mutlu yaşadılar prenses adayınız olarak gördüğünüz için olmasın?

Geçenlerde bir yorumda yazmıştım. Bir arkadaş yorumlara tabak çevirdiğini ve karşılaştığı kızların tabak çevirip durduğunu görünce kadınlardan soğuduğunu, ilişkilik kızın çok az olduğunu yazmıştı. Ben de ona tabak çevirmeyi bir harem oluşturmak gibi pazarlayan guruların olduğunu, bu guruların ya tabak çevirmekten bi haber olduklarını ya da erkeklerin fantezilerine oynamak için yalan söylediklerini yazmıştım. Tabak çevirme modunda olduğunuzda karşınıza daha çok tabak çeviren kızlar çıkar. Siz de onların tabağı olursunuz. Tabak çevirme bir alfanın haremi değil, büyük bir zaman ve mekana yayılmış bir orgydir arkadaşlar. Bu moddayken belli bir kadın tipine maruz kalırsınız ve o kadınlardan genel kadın tahlili yapacaksanız vay sizin halinize. Tabii ki tabak çevirirken karşınıza normal kızlar da çok çıkar ama karşınıza çıkan kızların çoğu bu modda olmayacaktır. Siz artık uzun süreli ilişki lazım dediğiniz yerde karşınıza daha uzun süreli ilişkilik kızlar daha çok çıkmaya başlar.

Bunu anlatma sebebim, eğer sadece uzun süreli, ciddi ilişkim olacak demiyorsanız, sizi ara ara ikinci plana atan ama sonra yine birinci plana alan kızlarla görüşün. Siz onları ısrarla birinci plana çıkmaya çalışana kadar ikinci planda tutun yeter. 21 yaşında 30 adamla yatmış kızla da görüşün, boydan boya dövmesi olan kızla da. “Kırmızı alarm var olmaaaz”, “birinci plana koymadı bileti kesile”, “başkasını da görüyormuş zindana atıla” diye giderseniz boş yere yalnız kalırsınız.

Size tavsiyem uzun süreli ilişkilerinize bile her zaman çocuklarımın anası olacak kadın kriteri koymayın. Biraz hayatın tadını çıkarın. Bu konuda en iyi örneklerden biri, bizim kayıp yazar Hank Moody’nin bir seneye yakın süren bir ilişkisi. Hank 21 yaşında çok güzel, oldukça iyi anlaştığı bir kızla çıkmaya başladı ama ilişkinin ilk 4 ayında kızın pek de sağlam ayak olmadığı ortaya çıktı. Bir kere sadece o yaşta 30 adamla yatmış bir kızdı ve ayrıca sürekli olarak telefonu ile uzağa gidip güya annesiyle konuşuyordu. Hank bu kızla 1 sene kadar çıktı taa ki bu kızın telefon konuşmalarının, aslında başka ülkeye göçmüş erkek arkadaşı ile olduğu ortaya çıkana kadar! Hank kızı orada bıraktı ama zaten hiç fazla ciddiye almadığından bırakması kolay oldu.

Şimdi Hank burada benim ciddi olmayan tek eşli ilişki dediğim bir şey yapıyordu. Kızla sevgiliydi ve tek eşli ilişkideydi. Ama kızı çok ciddiye almıyordu yani bir yerde bu kız patlar diyordu. Günümüzde çoğu erkek, bizim takipçilerimiz bile tek eşli ilişki = ciddi ilişki sanıyor. Oysa tek eşli olup çok ciddi olmayabilirsiniz.

Evet Hank bu kızla tek eşli ilişkideyken kızın bir yerde dürtülerine yenileceğini düşünüyordu ama daha da kötüsü kız Hank’i side chick yapmıştı. Şimdi Hank burada aptal yerine konan kişi mi? Hayır. Aptal yerine konan, maalesef kızın erkek arkadaşı. Hank tek eşli ilişkideyken kız tek eşli ilişkide değilmiş. Gerçi erkek arkadaşı ile sanal ilişkiye düşmüşler ama sonuçta kız iki kişiyi aynı anda idare ediyormuş. Hank bunu öğrendiği zaman kızı bıraktı ama sonuçta bunun olabileceğini bekliyordu.

Şimdi o zaman neden tek eşli ilişkidesin birader diyebilirsiniz. Basit. Yoğun çalışan adam, geçmişte tabak çevirme tecrübesi var, kız her türlü ihtiyacını karşılıyor. Tamam geçici ama o süre boyunca sevgili olursun, gittiği yere kadar gider. Çoğu erkek Hank gibi de değil yani öyle kolay kız da bulamıyor.  Mesela Hank çok hızlı kız bulamayan biri olsa, kızla pek kapılmadan eğlence ve seks dolu bir sene geçirmek mi daha iyi, yoksa kritelere uygun değil diye kızı şutlayıp bir sene yalnız kalmak mı?

Biliyorum bazılarınıza bunu anlamak zor geliyor ama bunun sebebi sevgili kurumunu aşırı ciddiye almanızdan. Aldatma yok, tek eşli ilişki var ama adam bunun çok da sürmeyeceğini biliyor. Eğer bu size garip geliyorsa kafanızın bir yerinde hala sevgiliniz ile happily ever after kafasında olduğuna işaret.

Hank’in yaptığını ben yapar mıydım? Yapardım ve yaptım. Örneğin oldukça “eller havaya” bir kızla kısa süre beraber olmuştum. Kız güzeldi, çok iyi seks ilişkimiz vardı, iyi de anlaşıyorduk. Ama kızla ayrı dünyaların insanı olduğumuzdan ve hayatın bir köşesinde onu unutamamış eski sevgili muhabbeti olduğundan çok da uzun sürmeyeceği belliydi. Sürmedi zaten.

Bakın sadece uzun süreli, ciddi ilişki isterim, başka türlüsü bana uygun değil diyorsanız anlarım. Sadece evleneceğim, ilişki bile bana uygun değil diyorsanız ona da tamam. Ama ciddi veya yarı resmi ilişkiye açık bir adamsanız, özellikle genç bir adamsanız, beraber olduğunuz her kıza çocuklarımın anası olacak kadın kriterleri koymayın. Bırakın kırmızı alarmları olsun, bırakın bazıları ile ikinci planda olun. Siz de onu ikinci veya üçüncü planda tutun, dert değil.

Şimdi hiç alakası yok ama bunu size ilgisi olmayan kızın peşinde koşma bahanesi olarak almayın. Sizi ikinci planda tutan kızı da iki kere reddetti mi nextliyorsunuz. Ama demeye çalıştığım, kız bir iki haftalık flört ve başkasına gitti, o adamla olmadı size geri geldi.  “Almayın gahpeyi, atarlanın” yorumları görüyorum. Sebep ne? Zaten birçok erkek öyle her ay bir kız bulamıyor. Bu tür aşırı kırmızı alarm süzgeci, gereksiz yere bir sürü incel yaratır. Gereksiz yere uzun süre yalnız kalmanıza neden olur.

Başka bir sonucunu da söyleyerek bitireyim. Sadece çocuklarımın anası kriterleri koyarsanız, uzun süre kızlardan uzak kalacağınızdan, kriterlerinize uygun kız karşınıza çıktığında, uzun süre kadınlardan uzak kaldığınızdan onunla iletişiminizde bir sürü gereksiz hata yapabilirsiniz. Özellikle çoğunuz kız arkadaş olmadan sosyal hayattan da izole olduğunuz için, uzun süre izolasyon ile sosyal özürlü hale gelirsiniz.

 

 

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

57
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
25 Comment threads
32 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
SasuaTake The ReddNemo2332Nemo2332Araparı Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Çetin
Guest
Çetin

Haklısın, bunu duygusal gücü yüksek olanlar yapabilir sadece. Duygusal güçte böyle davranarak kazanılır zaten.

namS
Guest
namS

Bu siteyi öğrenmeden önce sigara içen kızdan olmaz, küfür eden kızdan olmaz diye saçma bi şekilde kriterler belirlemiştim.
Sonra farkettim ki bu ileride evleneceğim kadında olmamasını istediğim özellikler. Şimdi ise çok büyük bir sıkıntı olmadigi sürece o kriterleri rafa kaldırdım ve kendimce karşı cinsi gozlemliyorum. Hem deneyim oluyor hem de keyif alıyorum. Eline sağlık Mahmut abi.

Komutanfirstfinger
Guest
Komutanfirstfinger

Abi benim şuanda 4 aylık bir kız arkadaşım var,kızla muhabbeti açıldığında da cok ciddi kasan bir ilişkide olmak istemediğimi yüzüne de söylüyorum oda bana katılıyor ,kızın herşeyi okey ilişki için ama geçmişte hayatının sıkıntılı bir döneminde 3 kere görüştüğü fbody si olmuş bu kıza yaklaşımımı çok etkilemiyor ama ciddi ilişki düşünmek istesem de önümde bir engel gibi geliyor böyle bir durumda da yazıdaki gibi mi düşünmem gerekli sence?
senin bu konu hakkında ki yorumun nedir?

Neo
Guest
Neo

Sapla samanın karıştığı bir yazı olmuş. Yeni tanıştığın kişinin tek görüştüğü kişi olmadığınız için elemek farklı şey, boydan boya dövme, ruh sağlığı hastalığı, kriminal geçmiş, taciz iftirası geçmişi, size vurması gibi kırmızı alarmlardan elemek farklı şey.
Kırmızı alarmları çok olan kadınlarla fuck budy seviyesinde bile takılsanız, cinsel hastalıklardan, tecavüz suçlamasına kadar başınıza türlü belalar gelebilir.

Nameless
Guest
Nameless

Hatun 20 ben 25 yaşındayım. Uzun süreli bir ilişkimin hemen ardından başladık. 1 seneye yaklaşmıştı ilişkimiz. Benden önce 2 ilişkisi olduğunu biliyordum. Sorun etmedim. Instagram profiline fotoğraflarımızı koyup ederdi. Feminen bir hatundu. İlgisi alakası da hep üzerimdeydi. Ailesi ve yakınları tarafından geziyorum eğleniyorum diye gözüksün istememiş, yüzük alalım dedi söz gibi. Ben gereksiz görsem de 8. ayda kızın çok hevesli olması ve ayrıca yaşımdan ötürü tamam dedim. Bu kadar fazla heves bir kırmızı alarmdı bana kalırsa. 1 saatlik mesafedeyiz hafta sonları görüşüyorduk genelde. Bir ara benim geçmiş ilişkilerimi çok sormaya başladı. Ben de ters psikoloji midir diye buna bir kaç… Read more »

Altar
Guest
Altar

Bu yazıya yorum yaptım Mahmut abi cevapladı e posta geldi ama siteye giriyorum yazı görünmüyor yorumum da verilen yanıt da silinmiş. Ben de yorumu tekrardan yazdım.

Mentioned
Guest
Mentioned

Gündüz yürümesinde bir kızın instagramını aldım ve konuşma gayet sıcaktı aradan bir gün geçtikten sonra hikayesine “Tanışmamızdan bu yana çok sıkılmışsındır sen” diye bir mesaj attım ve sonrasında sohbet bir süre ilerleyince ” X gün saat X gibi müsaitim uygunsan bir şeyler içelim ” yazdım.Kız “İlk buluşmadan direkt bir şeyler içecek kadar rahat birine mi benziyorum” gibi bir cevap verince ” Medeni insanlar oturup bir şeyler içebilirler ayrıca rahat olmak kötü bir şey değil güzel bir şey 🙂 ” yazıp konuşmayı orada bıraktım ve kızdan herhangi bir geri dönüş gelmedi.Burada alternatif bir cevap ile buluşma ayarlanmalı mıydı veya alternatif bir… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Kırmızı alarmları abartmayın

Kendinize saygınızı kaybetmeyin

Saygısızlık ta yaptırmayın

Simondiyorki
Guest
Simondiyorki

Çok güzel bir yazı olmuş Abi ellerine sağlık. Peki Hank’in yaşadığı gibi bir ilişki içinde kendini evliliğe meyilli veya kadına kaptırmaya başlamış olan biri ne yapmalı ?

Evliliğe Meyil : Objektif olarak kırmızı alarm gözükecek şeylerin daha kabul edilebilir gelmesi.

Amaterasu
Guest
Amaterasu

Harika bir yazı, yaklaşık 2 ay önce bir kız ile tanıştım her ikimiz de çok yoğun olduğumuzdan haftada 1-2 gün görüşebiliyoruz inanılmaz bir seks ve uyum var aramızda. Ve geceleri rahatça sarmaş dolaş uyuyabiliyorum yatakta ki bu benim icin zor birsey cok nadir gerceklesiyor. Kızın profilinden ve yasadıklarımızdan baktıgımda yuksek bir body count ve aktif olarak dm lestigi onlarca erkek oldugunun farkında oldugumdan bu durumu kendim oturup degerlendirdim ve Mahmut abi’nin bu yazısında yazdıgı gibi bir karar almıstım. Simdi bu yazıyı okudugumda hersey cok daha rayına oturdu. Hayat sartları geregi asla ciddi bir iliski yasanmayacak bir pozisyonda oldugumuz icin, Kıza… Read more »

Serber
Guest
Serber

Ya işte aradığım ama adını koyamadığım yazı buydu
Bence bu yazı tüm yazılar arasında en değerli yazılar arasındadir
Teşekkürler

İçimdeki betayı siktim öldü.
Guest
İçimdeki betayı siktim öldü.

Ben bunun sebebini erkeğin duygusal gücünün zayıf olduğunu düşünmesinden mütevellit kız alarm verdiğinde/ya da başka birisine gidip geri döndüğünde ya kıza kapılırsam/bağlanırsam-kız zaten redflag- korkusuyla kızı direkt şutlama sonuçlu bir kaçınma refleksi olarak yorumluyorum.

Kunfu
Guest
Kunfu

Peki bu kirmizi alarmlari dedigin gibi ciddiye almazsak abi, 3. Secenegi oldugumuz kiza karsi kafasina gore gide gelen kiza karsi net bir sekilde baskalariyla tabak cevirdigini bildigimiz kiza karsi amaan takil isine bak modunda olursak ne kadar erkeksi oluruz bu kizlara karsi ne kadar durusumuz sayginligimiz olur bir betaya gore ne farkimiz kalir bunlari merak ediyorum

zafer
Guest
zafer

Noktalama işaretleri müfredattan kalktı mı? Bizim zamanımızda vardı.

Tevfik Fikret
Guest
Tevfik Fikret

İlk kez bir yorumunuza katılmıyorum kusura bakmayın evvela bu redflag dediğimiz pembe saçlı boydan boya dövmeli veya 21 yaşında 30 kez ilişkisi olmuş kadınlar, zaten psikolojik olarak problemli her an sorun çıkarabilecek seviyede olan ailesiyle ilişkilileri son derece bozuk olduğu için nerede nasıl davranacağını bilmeyen insanlar sırf takılmak veya tecrübe kazanmak için bunlarla takılmanın eskorta gitmekten ne farkı var? Sizin sık sık bahsettiğiniz dildo vatandaş terimiyle de çelişiyor bu. Mahmut abinin herkesi direkt nextlemeyin sözü doğru olsa da siz yine de ne olursa olsun yanınızda kalitesiz insan barındırmayın zamanınız kıymetli vaktinizin bu insanlarla çalınmasına izin vermeyin mesela hankın yaptığını siz… Read more »

memo
Guest
memo

backpacker tarzında traveler olarak yaşayan kadınlar hakkında (özgür ve güçlü kadın) ilişkiler açısından bir çıkarımda bulunabilir miyiz?
bir de çocuk yapma düşüncesine (o anlık yapıp yapmama değil) üstten bakan kadınlar feminist bakışla manipüle mi ediliyorlar yoksa kişilik özellikleri ele mi veriyor kendini?