Kırmızı alarmları abartmayın

Bizim camiada erkeklere kadın erkek ilişkisi tavsiyesi verirken kırmızı bayraklardan (red flag) çok fazla bahsediliyor. Fakat bu bazen hem anlatanlar hem de dinleyenler tarafından tamamen bağlamdan çıkarılabildiği için, birçok genç erkek bir kadına karşı olması gerekenden çok daha katı ve seçici oluyor ve boşu boşuna birçok kadını eliyor.

Arkadaşlar, sadece görüştüğünüz ve belki de kendisi ile görüşürken başkaları ile görüşeceğiniz kadına, uzun süreli ciddi ilişki kriterleri koyarsanız ya da uzun süreli ilişkinize çocuklarınızın anası olacak kadın kriteri koyarsanız, boşu boşuna yalnız kalabilirsiniz.

Örneğin, bizim camiada kızın birinci önceliği değilsen kızı nextle lafını çok duyuyorum. Bazen yorumlarda veya erkek adam dışında yerlerde bu “bilge” tavsiyeyi çok görüyorum. Arkadaşlar bu kriter, uzun süreli ciddi ilişkiye gireceğiniz kadın için geçerli, henüz Instagram’dan mesajlaştığınız ya da paralel görüştüğünüz kadınlardan biri için değil.

Adam bana  daha önce Instagram’dan mesajlaşıp buluştuğu kızın, bir süre sonra birden ortadan kaybolduğunu, muhtemelen başka bir erkeği seçtiğini söylüyor. Sonra da diyor ki, “abi kız bana ulaşmaya başladı ama ben onu başımdan savdım.” Sebep? “İlk tercihi olmadığım kızla neden buluşacağım?”

Dur bakalım neden buluşacaksın. İyi vakit geçirmek için mesela. Sevişmek için mesela? Belki ciddi olmayan ilişki için (tek eşlisi de dahil). Neden her kızın bir numarası olacaksınız ki? Her kızı bilinçaltında sonsuza kadar mutlu yaşadılar prenses adayınız olarak gördüğünüz için olmasın?

Geçenlerde bir yorumda yazmıştım. Bir arkadaş yorumlara tabak çevirdiğini ve karşılaştığı kızların tabak çevirip durduğunu görünce kadınlardan soğuduğunu, ilişkilik kızın çok az olduğunu yazmıştı. Ben de ona tabak çevirmeyi bir harem oluşturmak gibi pazarlayan guruların olduğunu, bu guruların ya tabak çevirmekten bi haber olduklarını ya da erkeklerin fantezilerine oynamak için yalan söylediklerini yazmıştım. Tabak çevirme modunda olduğunuzda karşınıza daha çok tabak çeviren kızlar çıkar. Siz de onların tabağı olursunuz. Tabak çevirme bir alfanın haremi değil, büyük bir zaman ve mekana yayılmış bir orgydir arkadaşlar. Bu moddayken belli bir kadın tipine maruz kalırsınız ve o kadınlardan genel kadın tahlili yapacaksanız vay sizin halinize. Tabii ki tabak çevirirken karşınıza normal kızlar da çok çıkar ama karşınıza çıkan kızların çoğu bu modda olmayacaktır. Siz artık uzun süreli ilişki lazım dediğiniz yerde karşınıza daha uzun süreli ilişkilik kızlar daha çok çıkmaya başlar.

Bunu anlatma sebebim, eğer sadece uzun süreli, ciddi ilişkim olacak demiyorsanız, sizi ara ara ikinci plana atan ama sonra yine birinci plana alan kızlarla görüşün. Siz onları ısrarla birinci plana çıkmaya çalışana kadar ikinci planda tutun yeter. 21 yaşında 30 adamla yatmış kızla da görüşün, boydan boya dövmesi olan kızla da. “Kırmızı alarm var olmaaaz”, “birinci plana koymadı bileti kesile”, “başkasını da görüyormuş zindana atıla” diye giderseniz boş yere yalnız kalırsınız.

Size tavsiyem uzun süreli ilişkilerinize bile her zaman çocuklarımın anası olacak kadın kriteri koymayın. Biraz hayatın tadını çıkarın. Bu konuda en iyi örneklerden biri, bizim kayıp yazar Hank Moody’nin bir seneye yakın süren bir ilişkisi. Hank 21 yaşında çok güzel, oldukça iyi anlaştığı bir kızla çıkmaya başladı ama ilişkinin ilk 4 ayında kızın pek de sağlam ayak olmadığı ortaya çıktı. Bir kere sadece o yaşta 30 adamla yatmış bir kızdı ve ayrıca sürekli olarak telefonu ile uzağa gidip güya annesiyle konuşuyordu. Hank bu kızla 1 sene kadar çıktı taa ki bu kızın telefon konuşmalarının, aslında başka ülkeye göçmüş erkek arkadaşı ile olduğu ortaya çıkana kadar! Hank kızı orada bıraktı ama zaten hiç fazla ciddiye almadığından bırakması kolay oldu.

Şimdi Hank burada benim ciddi olmayan tek eşli ilişki dediğim bir şey yapıyordu. Kızla sevgiliydi ve tek eşli ilişkideydi. Ama kızı çok ciddiye almıyordu yani bir yerde bu kız patlar diyordu. Günümüzde çoğu erkek, bizim takipçilerimiz bile tek eşli ilişki = ciddi ilişki sanıyor. Oysa tek eşli olup çok ciddi olmayabilirsiniz.

Evet Hank bu kızla tek eşli ilişkideyken kızın bir yerde dürtülerine yenileceğini düşünüyordu ama daha da kötüsü kız Hank’i side chick yapmıştı. Şimdi Hank burada aptal yerine konan kişi mi? Hayır. Aptal yerine konan, maalesef kızın erkek arkadaşı. Hank tek eşli ilişkideyken kız tek eşli ilişkide değilmiş. Gerçi erkek arkadaşı ile sanal ilişkiye düşmüşler ama sonuçta kız iki kişiyi aynı anda idare ediyormuş. Hank bunu öğrendiği zaman kızı bıraktı ama sonuçta bunun olabileceğini bekliyordu.

Şimdi o zaman neden tek eşli ilişkidesin birader diyebilirsiniz. Basit. Yoğun çalışan adam, geçmişte tabak çevirme tecrübesi var, kız her türlü ihtiyacını karşılıyor. Tamam geçici ama o süre boyunca sevgili olursun, gittiği yere kadar gider. Çoğu erkek Hank gibi de değil yani öyle kolay kız da bulamıyor.  Mesela Hank çok hızlı kız bulamayan biri olsa, kızla pek kapılmadan eğlence ve seks dolu bir sene geçirmek mi daha iyi, yoksa kritelere uygun değil diye kızı şutlayıp bir sene yalnız kalmak mı?

Biliyorum bazılarınıza bunu anlamak zor geliyor ama bunun sebebi sevgili kurumunu aşırı ciddiye almanızdan. Aldatma yok, tek eşli ilişki var ama adam bunun çok da sürmeyeceğini biliyor. Eğer bu size garip geliyorsa kafanızın bir yerinde hala sevgiliniz ile happily ever after kafasında olduğuna işaret.

Hank’in yaptığını ben yapar mıydım? Yapardım ve yaptım. Örneğin oldukça “eller havaya” bir kızla kısa süre beraber olmuştum. Kız güzeldi, çok iyi seks ilişkimiz vardı, iyi de anlaşıyorduk. Ama kızla ayrı dünyaların insanı olduğumuzdan ve hayatın bir köşesinde onu unutamamış eski sevgili muhabbeti olduğundan çok da uzun sürmeyeceği belliydi. Sürmedi zaten.

Bakın sadece uzun süreli, ciddi ilişki isterim, başka türlüsü bana uygun değil diyorsanız anlarım. Sadece evleneceğim, ilişki bile bana uygun değil diyorsanız ona da tamam. Ama ciddi veya yarı resmi ilişkiye açık bir adamsanız, özellikle genç bir adamsanız, beraber olduğunuz her kıza çocuklarımın anası olacak kadın kriterleri koymayın. Bırakın kırmızı alarmları olsun, bırakın bazıları ile ikinci planda olun. Siz de onu ikinci veya üçüncü planda tutun, dert değil.

Şimdi hiç alakası yok ama bunu size ilgisi olmayan kızın peşinde koşma bahanesi olarak almayın. Sizi ikinci planda tutan kızı da iki kere reddetti mi nextliyorsunuz. Ama demeye çalıştığım, kız bir iki haftalık flört ve başkasına gitti, o adamla olmadı size geri geldi.  “Almayın gahpeyi, atarlanın” yorumları görüyorum. Sebep ne? Zaten birçok erkek öyle her ay bir kız bulamıyor. Bu tür aşırı kırmızı alarm süzgeci, gereksiz yere bir sürü incel yaratır. Gereksiz yere uzun süre yalnız kalmanıza neden olur.

Başka bir sonucunu da söyleyerek bitireyim. Sadece çocuklarımın anası kriterleri koyarsanız, uzun süre kızlardan uzak kalacağınızdan, kriterlerinize uygun kız karşınıza çıktığında, uzun süre kadınlardan uzak kaldığınızdan onunla iletişiminizde bir sürü gereksiz hata yapabilirsiniz. Özellikle çoğunuz kız arkadaş olmadan sosyal hayattan da izole olduğunuz için, uzun süre izolasyon ile sosyal özürlü hale gelirsiniz.

 

 

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

57
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
25 Comment threads
32 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
SasuaTake The ReddNemo2332Nemo2332Araparı Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Memeo
Guest

Kız arkadaşımda dikkatimi çekiyor el titremesi var bir şeyi tuttuğunda çakmak dahi tuttuğunda eli titriyor? Psikolojik bir alt yapı olabilir mi düşündürücü..

İçimdeki betayı yedim
Guest
İçimdeki betayı yedim

Şeker hastası olabilir

Amrullah bey
Guest
Amrullah bey

Abi fuckbuddy ya fa casual takıldığım kıza karşın: buluşmalarda başka erkeğin lafını geçirmesi iş yerinde Mahmut beyle şunu yaptı şöyle oldu vs ya da okuldan kankam var ahmet vs gibi gündelik yaşanan olayları anlatırken başka erkeği anlatması beni aşırı tilt ediyor sohbet edesim gelmiyor bi süre sonra sen de hiç konuşmuyorsuna dönüyor olay bu gibi durumlarda süreç nasıl yönetilir anlık olarak ( sevişme vs oluyor uydu değilim)

Yolaçıkyolaçık
Guest
Yolaçıkyolaçık

Selam mahmut abi sana bir sorum var,5 aylık kız arkadaşım kız kuzeninin doğum gününü kutlamak için 5 li kız grubuyla cluba gitmek istiyor bana bunu söylediğinde bense bakarız deyip geçiştirdim,sence bu konuda nasıl bir tepki vermek ve tutum sergilemek gerekli ?(ben biraz olumsuz karşılıyorum)

Alp
Guest
Alp

Mahmut abi, game’den tanistigim ve instant date’e cikardigim bir kizin, mekana gidince yan masalarla cok konustugunu farkettim. hatta bence bu konusma biraz flirt de iceriyordu ama yan masadakiler duzgun cocuklat oldugu icin konusmaya cok devam etmediler. bu durumda kizin ilgisini cekmeye calismak veya sinirlenmek yerine ben de yan masadakilerle konusmaya basladim. belki bu bir shit testti ama kizin tavirlari hosuma gitmedigi icin benim bir isim cikti deyip numarasini bile almadan oradan ayrildim. sen olsaydin ne yapardin? hatta kizin tavirlarini gorunce aklima sen geldin ve “Mahmut abi olsaydi ne yapardi acaba?” diye dusundum. yanitlarsan sevinirim. hoscakal!

Kazım
Guest
Kazım

Abi ben bir şeyi merak ediyorum hani sen arızalı kızlarla ciddi düşünmeyin max tabak olur diyorsunya mesela sürekli benim dediğim olsun edalarında inatlaşan ya da ne bileyim cevresinde erkek olduğunu bariz davranıslarıyla belli eden kızlara karşı takılma modunda devam edilmeli mi sence yoksa sal gitsin uğraşılmaz mı olmalıyız?

Güzelyazı
Guest
Güzelyazı

Mahmut abi mükemmel bir yazı teşekkürler. Fakat burada benim için tek problem fazla duygusal yatırım yapmak oluyor. iş hayatında oldukça yoğun, sosyal hobileri olan arkadaşlarıyla vakit geçiren biriyim fakat günün her saatinde kızın aklımda olmasına engel olamıyorum. Aslında verdiğin örnek gibi çocuklarımın annesi moduna neden alıyoruz? Bu moda aldığımızda zaten bu en ufak hareketlerini kırmızı bayrak olarak algılayıp güzel ilişkiden kaçmak istiyoruz.

Araparı
Guest
Araparı

Abi kız arkadaşımda genel hal hareket davranışlarında %80 kendime uygun görüyorum ama bazı davranış ve istekleri hoşuma gitmiyor ya da gecimsizlik yaratıyor. Mesela feminist beklentilerle geliyor sen yapıyosan ben de yaparım gibi dayatmaları oluyor birçok şeyde bir baska bir seyde kendi yaptığı her şeyi benden de bekliyor bak senin icin bunu yaptım sen de bana yap aynısını gibi. Sana şunu şunu yapmak istiyorum ama sen yapmadığın icin ben de yapmıyorum gibi hem bana zorla biseyler yaptırma beklentisi var (benim icinden gelmeyen) hem de kendi isteklerini törpülüyor kasarak kendini. Bunlar dert edilecek şeyler midir sence ve cözümü nedir ?

Nemo2332
Guest
Nemo2332

Hocam ben görüldü atarak mesaja cevap vermeyip bir anda ortadan kaybolan ve günlerce dönüş yapmayan kızları ileride geri dönseler bile kabul etmiyorum. Arkadaşlarım abartıyorsun diyor ama geçmişte mesaja cevap vermemelerini görmezden geldiğim bir ilişkim oldu, çok üstünde durmadım ve sonunda yaşadığım en toksik ilişkiye dönüştü. Bir kız bir erkekle konuşuyor buluşmalar ayarlanıyor belki sevişiliyor ve bir gün bir anda mesaja günlerce dönüş olmuyor. Ortada kavga yoksa hakaret yoksa bu hareketi yapan kızla sevişme dışında görüşülmemesi taraftarıyım. Hadi liseli olsam neyse ama yaşı 30’a gelmiş bir kadın hali hazırda konuştuğu bir erkeğe konuşmak istemediğini mesaj yoluyla açıklayabilmeli. Yüz yüze olması şart… Read more »

Take The Redd
Guest
Take The Redd

Mahmut abi merhaba, 18 yaşında genç ve flörtoz sayılabilecek bir erkeğim.Bu günlerde fark ettim ki Tabağımda kız olmayan dönemlerde dünyanın en moodsuz insanı oluyorum ve etrafımdakiler de fark ediyor bu durumu nasıl çözebilirim.

Sasua
Guest
Sasua

Mahmut abi sence gece kulübü geçmişi olan. 17 yaşından itibaren kulüplere giren ve klüpteyken alkolün dibine vuran kız red flag mıdır