Çağın Vebası : Oneitis illeti

Öncelikle Mahmut Bey ve diğer kıdemli yazar ve yorumculara teşekkür ederim. Kendi oneitis deneyimimi paylaşmak istedim. Gençler diyecek ki “zaten pek çok oneitis öyküsü okuduk, yenisine ne gerek var?”

Birincisi, benim yaşım kırkın üzerinde. Eğer aklınızı başınıza almazsanız, zihin yapınızı değiştirmezseniz, yaşını başını almış koca bir herif bile olsanız bu illetin sizi nasıl perişan edeceğini görün istedim.

İkincisi, bu konu ne kadar vurgulansa yeridir. Bakınız bu sitenin ilk yazısı neymiş?

Yaptığım ve şimdi erkekadam sayesinde tövbe ettiğim dangalaklıkları benim yaşımda itiraf edebilmek çok gurur kırıcı ve hiç de kolay değil gençler. Bunun kıymetini bilesüüz ve linç etmeyesüüz! 😀

Boşandıktan sonra yalnız geçen 2 yılın ardından yaşı yaşıma yakın, uzun yıllardır bekar takılan bir bekar anne ile tanıştım. Kadın oldukça fit ve hoştu. Geçimi kolay, hamarat ve iyi bir insandı. Eski karımla kıyaslayınca hayatım her açıdan 10 level atlamış gibiydi. Onunla tanışmadan bir kaç ay önce erkekadamı keşfetmiş, uzun süreli ilişkilerden ve evlilikten uzak durmaya karar vermiştim. Ancak hapı henüz sindirmemiştim. (halen de sindiremedim) Çerçeve, bolluk zihniyeti falan hak getire!

İlişkimiz sanki bir patlama gibi, yıldırım hızıyla başladı. Liseli aşık gibiydik. İnanılmaz bir kimya vardı aramızda; 1 yıllık ilişkimizde ayrı geçen bir tek günümüz olmadı. (afferim bana!) Burada yazılan istisnasız ama istisnasız tüm yap/yapma kurallarını (ilk 3 ay seni seviyorum deme, tabak çevir, aynı evde yaşama, erken duygusal yatırım yapma, muğlak ol…. aklınıza ne geliyorsa), hem de siteyi tamamen okumuş olduğum halde itinayla ihlal ettim ve çiğnedim. (Halt ettin!) Ama az da olsa kırmızı hap içimize kaçmış ya, makul mantıklı tarafım da (artık ne kadar kaldıysa geriye) yapabildiği kadarıyla beni frenlemeye çalışıyor. Ama tabii çerçeve merçeve olmadığından “ben evlenmek istemiyorum” denilemedi ve iş oraya doğru ilerlemeye başladı.

Bu arada ben hatunun çok ciddi bir sorunu olduğunu (daddy issues) keşfettim (o benim bildiğimi bilmiyordu) ancak sorun etmedim ve ona yansıtmadım. Çünkü o sorunları yaşamış olmasına rağmen gerçekten de şaşılacak derecede geçimi kolay ve iyi bir insandı. Sorunlarına göğüs germiş, hayata tutunmuş, olabildiği kadar normalleşmişti. Ancak benim açımdan daha ciddi bir sorun vardı: Boşanma sonrası geçirdiği uzun bekarlık döneminde doğal olarak ilişkileri olmuştu ve cinsel tecrübesi benden fazlaydı. Ona bir şey yansıtmadım ama bu durum bende hoşnutsuzluk ve kıskançlık yaratıyordu. Özellikle de o üzerimdeki evlilik baskısını gittikçe arttırmaya başlayınca. “O bunca sene bekarlığın tadını çıkarmışken ben neden hemen şimdi tekrar evlenmek mecburiyetinde hissediyorum ki?” diye düşünmeye başladım. Ama dürüstlük ve cesaret gösterip ayrılamadım. Yine de zihnim ikiye bölünmüştü artık. Evlenmek istemiyor ancak ondan da kesinlikle vazgeçemiyordum.

İkircikli ruh halim ister istemez ilişkiye yansıdı ve neticede ben ondan ayrıldım. Çok rahatlamıştım. Erkekadam ile bu sefer gerçekten de yeni bir başlangıç yapacaktım. Ancak hatun çok hızlı çıktı; ayrılıktan sonra dağılan, depresyona girip dibe vuran kız, 3-4 hafta sonra çivi çiviyi söker mantığıyla yeni birisini buldu. Adama benimle yaşadığı her şeyi bir bir anlatmış. Adam da kurtarıcı kahraman rolüne soyundu herhalde ki yaklaşmakta olan kırmızı alarmı görmezlikten geldi. Ben ise henüz yalnızdım. Başlangıçtaki o özgürlük ve sevinç duygusu gitti; içimi burukluk kapladı, boğazım düğümlendi. Sonraki 2 ay boyunca ruh halim gittikçe kötüleşti ve ben kıskançlık krizine, yalnızlığa, umutsuzluğa düştüm.

Bu arada kız beni unutamamış ve yeni sevgilisine çaktırmadan beni takip etmekteymiş. Hatta sosyal medyada bir sahte hesap açıp benle bir süre sohbet bile etmiş; sonradan itiraf etti. Neyse, ayrıldıktan 2 ay kadar sonra biz kızla bir vesile ile görüştük. Karşılıklı ağlamaktan konuşamadık. (Bu salaklıkları yapan 3 kişinin de yaşı kırkın üzerinde gençler, dikkatinizi çekerim. İbret alın)

Pişman olduğum her halimden belli ama ona açıkça “geri dön” demedim, diyemedim. Çünkü insan ne olursa olsun aldığı ayrılık kararının yerinde olduğunu derinlerde hissediyor. Birkaç gün sonra mesaj attı ve diğer adamla devam edeceğini, benimle artık iletişimini kestiğini söyledi. Keyfi yerindeydi, hatta bana da iyi dileklerde bulundu. Kuyruğu dik tutmaya çalışıp “Eyvallah, saygı duyarım, ben de artık kendi yoluma bakayım” dedim. Ama artık depresyonun dibindeydim. Yine de onu arayıp sormadım, rahatsız etmedim.

O da çok kötü zamanlar geçiriyordu. Ruh hali dengesizleşmişti. İletişimimiz olmasa da birbirimizi sosyal medya üzerinden görebiliyorduk. (İşte önemli bir kural ihlali daha). Birkaç hafta sonra onun sosyal medya hesaplarında tuhaf bir hareketlenme başladı. Benim ilgimi çekmek için sürekli bir şeyler yapıyordu. “Seninle son görüşmem” diyerek eski defteri kapatıp gittiği için açıkça arayamıyor ancak beni onunla iletişim kurmaya teşvik eden paylaşımlar yapıyordu. Bu durum bir kaç gün sürdü. Ben onun yaptıklarını farkediyor, o da benim onun yaptıklarını farkettiğimi biliyordu. Yine de birbirimize açıkça yazamıyorduk. Ancak psikolojim artık laçka olmuştu. Psikolog ile görüşmeye karar verdim, hemen birkaç gün sonrasına bir randevu aldım. Ancak daha henüz gitmeye fırsat bulamadan kız pat diye yanıma gelince ben şok geçirdim. Benden vazgeçememiş. Uzunca konuştuk. Konuşmak çok iyi gelmişti ikimize de.(Pırıl pırıl masmavi muhtaç kafa! Üstelik neredeyse son 1 yıldır düzenli erkekadam okuru olduğum ve yazılanlara tamamen hak verdiğim halde; dikkatinizi çekerim. Demek ki sadece okuyup anlamak yetmiyor)

Kadın bana doğru büyük bir adım atmıştı. Bu sefer bana geri dönmesini açıkça istedim ve evliliği açıkça telaffuz ettim. (Linç yok gençler, linç yok!😀) Düşünmek üzere gitti. Bana geri dönmek istiyor ancak cesaret edemiyor ve diğer adama karşı vicdan azabı çekiyordu. Ruhsal durumu çok dengesizleşmişti. Bir hafta sonra diğer kişi ile ilişkisi bozuldu ve yanıma geldi ama artık eskisi gibi değildi. Psikolojisi tamamen dağılmıştı. (Adam, onu, kendisini kullanmakla suçlamıştı ve haklıydı. Ama adam kesinlikle saf bir tip değil ve kendisini kullandırmanın nimetlerinden de faydalanmasını bilmişti. Kurtarıcı kahraman rolüne bizzat kendisi soyunmuş, kadının yaşadıklarını bildiği halde erkenden duygusal yatırım yaparak belaya davetiye çıkarmıştı) Ben kıza destek olacak ve düzelmesini bekleyecektim.

Ama artık bu iş bitmişti. Bana döndükten 2 hafta sonra bir veda mektubu bırakıp tamamen hayatımdan çıktı. Mektupta benden bir türlü vazgeçememesinin nedenini sonunda keşfettiğini yazıyordu: Daddy issues. Tekrar o adama döneceğini söylüyordu ama anladığım kadarıyla palavra atıyordu. Ona ulaşma çabalarım sonuçsuz kaldı. İyi ki de kalmış. Üçümüz için de çok hayırlı oldu. Bu arada ben psikoterapiye devam ediyordum; halen de danışmanlık alıyorum. Ancak samimiyetle itiraf etmeliyim ki erkekadam yazılarını iyileşme sürecimde tekrar tekrar okudum ve ciddi fayda gördüm. (Hem de bilabedel! Psikoloğa ise dünyanın parasını saydık! Hakkını helal et Mahmut Abi!😀)

1 ay sonra kızı sosyal medyada tesadüfen gördüm. Maalesef kendini dinlemek ve sorunları ile gerçekten yüzleşmek için yine kendine yeterince zaman tanımamış ve hemen yeni ilişki arayışına girmişti. Sanırım sürekli arayış içinde olma hali artık onun için bir alışkanlık olmuştu. Beni fark edince hemen engelledi. Profilinde hook-up dahil her türlü ilişkiye açık olduğu yazıyordu. Belli ki kriterlerini daha da gevşek tutuyor artık. İçim acıdı ikimizin hali ve yaşadıklarımız için. Umarım daha fazla yıpranmaz.

Diğer terk edilen arkadaşın da sosyal medyada bir hesabını gördüm. Romantik, ağlamaklı bir şarkı sözü yazılıydı profilinde. Burada yazılı kuralları uygulamadığı, yara bandı vazifesi görmekte olduğunu bile bile onunla ilişkiye girdiği ve erkenden duygusal yatırım yaptığı için neticede onun hissesine düşen de terk edilip şarkı sözü paylaşmak oldu. Belki de yakın zamanda bu siteyi ve yazıyı okuyacak, kendi hesabına dersini çıkaracak.

Şimdi gençler diyebilir ki “Yok vebaymış yok ebolaymış; amma da abarttın be moruk. Kadının ve senin kafadan kırık olduğunuz belli. Çözümlenmemiş çocukluk problemleriniz olduğundan oneitisi biraz şiddetli yaşamışsınız. Biz artık haplandık, bize vız gelir tırıs gider” Haklısınız muhtemelen. Ancak oneitisiniz azıtırsa veya uzun sürerse bu yazdıklarımı hatırlayınız ve profesyonel yardım almaktan çekinmeyiniz. Bırakın bu oneitis işi kabakulak, suçiçeği gibi çocukluk hastalığı olarak kalsın. Erişkinliğinize taşımayın. Emin olun vazgeçmeden ya da sahaya inmeden önce ruhunuzu didiklemek ve karanlık yönlerinizle yüzleşmek, bu siteden edineceğiniz ve şüphesiz hepsi de pek kıymetli olan oyun taktiklerinden çok daha öncelikli. Gnothi seauton!

Peki şimdi ne yapacağım? Spora devam ve erkekadam yazılarını birkaç hafta içinde hızlıca ama daha artık daha fazla uzatmadan özümseme. Sonra da o sürekli ertelediğim ama kaçınılmaz olan şey: yani sahaya inip oyuna katılmak. Kırkından sonra, hem de hayatında ilk kez saz çalmaya kalkmak nasıl yusuflatıyor bilemezsiniz! Bana şans dileyin! Birkaç ay sonra bir moruğun saha raporlarını okursunuz belki burada, kim bilir? Genel prensiplerin değişeceğini pek sanmam ancak benim gibi kırkını geçkin kart çömezlerin bilhassa dikkat etmesi gereken püf noktaları aklınıza gelirse yazın lütfen.

Yazan: Rabbit Hole

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

58
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
24 Comment threads
34 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
mustainemustaineberkeEfe canErcü Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Gringo
Guest
Gringo

Vay be, çok çok ibret alınacak bir yazı, yolun açık olsun reis 👍

Nameless
Guest
Nameless

Beni 2019 senesinde kırmızı hapla 22 yaşında tanıştıran Allah’ıma şükürler olsun. İbretlik öykü

Mahmut Abi
Admin

Program değil zaman lazım.

Eray
Guest
Eray

40 yaşını aşmış, ve yakın bir geçmişte bir kırılgan narsit’in gazabına uğramış biri olarak gayet iyi anlıyorum. İlişkilerde kendime gayet güvenmeme rağmen ağzımın payını almıştım. Aslında bunda utanılacak bir şey de yok. Okuyarak değil yaşayarak özümseniyor zaten. İlla soba sıcak mı değil mi diye dokunacağız ; )
Bu sitede yazılanlar gerçekten altın değerinde, ama uygularsanız.

Can
Guest
Can

Çağımızın 2. hastalığı da alfa dulluk maalesef. Senin oneitis yaptığın kadın hala eskileri düşünüyor, yenilere şüpheyle yaklaşıyor. Çifte bela.

Mahmut Abi
Admin

Alfa dul ile oneitis pek farkı şeyler değiller ki.

Oliver
Guest
Oliver

Bu yazı yorumlar bölümündeydi yanlış hatırlamıyorsam çünkü bir yerden tanıdık geliyor bana. Çok güzel bir yazı teşekkürler.

Broccoli
Guest
Broccoli

Rabbit Hole abim öncelikle selamlar ve geçmiş olsun. Bu oneitis illetinin zaman farketmeden herkeste yer edebiliyor olması çok ilginç. Ama tekrardan sahaya dönüş yapabilmiş olman bana göre en ilginç olanı (benim gibi tacizci tedirginlikten game yapamayanlara nazaran ‘mevzu’ atlatıp gene de dönebilmek anlamında). Nasıl rahat bir tavır sergileyebiliyorsun ve konuşmaları ne şekilde ilerletiyorsun? (Bu soruya herkes cevap verebilirse çok sevinirim.)

Arkad
Guest
Arkad

Ben de ilk başta heyecandan yaklaşamıyordum. Sokakta insanlara bir şey sormak bile zor gelirken, bir kadını durdurup, konuşmak , telefonunu istemek falan hayal geliyordu. Önce normal şekilde basit şeyler sorarak başladım, havadan sudan sorular sordum şuraya nasıl giderim, burası nerede gibi. Bunlardan sonra farkettim ki kadınlar o kadar da negatif tepki vermiyor. Gayet normal şekilde yaklaşırsan, normal şekilde cevap veriyorlar. Sonra direkt yürümeye başladım. Muhtemelen beceriksizlik ve zaten zor olan bir şeyle çoğunlukla istemiyorum teşekkür ederim gibi cevaplar aldım. Bunun dışında bir iki tane garip tepkiler geldi, hiç üstelemeden döndüm gittim. Baktım bu şekilde bir şey olmuyor, indirekt şekilde yürümeye… Read more »

Broccoli
Guest
Broccoli

Yazım hatası yapmışım kusura bakmayın, tacizci damgası yemekten tedirgin olanlar demek istemiştim.

ali
Guest
ali

ben siteyi okuyorum hak veriyorum ama hiç uygulamaya gecemiyorum ? ne yapmaliyim? agir betayim

Mahmut Abi
Admin

Okumayı bırak. Uygulamaya geçemeyeceksen okumana gerek yok.

Pingu
Guest
Pingu
Adilcan
Guest
Adilcan

Mahmud Abi bu tarz kadınların gerçekten derdi ne ? En ufak bir sorunda ayrılıp bir kaç hafta içinde sevgili yapıp sonra utanmadan adama geri yazmasının sebebi ne ?

Mahmut Abi
Admin

Ufak bir sorunda ayrılmamış, adam ciddi betalaşmış. Kadın da ahlaki değerleri, sadakat duygusu yerinde biri değil. Adam beraberken beta, uzaktan alfa olduğundan sürekli bir çekim ve ardından aşırı bir itiş yaratıyor. Dikkat et, ilişki bittiği anda salya sümük olmasını beklersin, tamam deyip gidiyor.

Ghkanni
Guest
Ghkanni

Evet bazı erkekler böyle bunların kafasında ne var? Neden ilişkileri yokken alfa varken bu kadar betalaşıyorlar uzun süre açlıktan mı

Mahmut Abi
Admin

İlişkilerini kaybedeceklerinden korktuklarından.

Alfa ve Beta
Guest
Alfa ve Beta

Zaten karakterimizde bunlar yok mu? Tamamen alfalık veya tamamen betalık diye bir şey yok. Evet, Alfa özellikler ağır basmalı. Çünkü onlar insanı çekici gösteriyor. İlişkide iken beta özellikleri sergilemek bir avantaj. Çünkü kadın da o masala zaman zaman inanıyor ve duygularını yoğun yaşamak istiyor. Alfa özellikler yüzde seksen iken ilişkide yüzde yetmiş olabilir diye düşündüm. Böyle oran vermek ne kadar mantıklı bilemiyorum ama bir izahı olmalı. Kağıt üstünde aşağı yukarı böyledir herhalde.

Mahmut Abi
Admin

İlişkide iken beta özellikleri sergilemek bir avantaj. Beta özellikler dediğiniz sağlayıcılıkla ilgili şeyler aslında yoksa beta demek korku, kaygı, özdeğersizlik, özgüvensizlik temelli demek aslında. Beta özellikleri bir yere kadar sergilemen gerekli, sonrası ilişkiyi mahveder.

Alfa özellikler yüzde seksen iken ilişkide yüzde yetmiş olabilir diye düşündüm. %75

Tekrar ediyorum, kırmızı hapta sağlayıcılık ile ilgili şeylere de beta diyorlar ama beta korkaklık ile alakalı şeylere de denir. Korkaklıkla ilgili olanların çok az olması lazım.

Ktc
Guest
Ktc

Rabbit Hole Bey hayatınızda başarılar dilerim, 22 yaşında bir genç olarak bazı doğru yaptıklarınızı belki ben de yapamazdım. Ne yazık ki 2 yanlış 1 doğrunuzu götürmüş. Gençken tecrübe kazanmanın bedeli ucuz ama siz de 40ım yaşlıyım diye üzülmeyin tecrübe size de tecrübe oldu bize de

Mahmut
Guest
Mahmut

Merhaba Mahmut abi bende sürekli ilişkilerinde oneitis yaşamış birisiyim şu cümlen dikkatiki çekti ; Çözümlenmemiş çocukluk problemleriniz olduğundan oneitisi biraz şiddetli yaşamışsınız..

Burda kastedilen nedir bu çocukluk problemi neden kaynaklanır ve nasıl çözümlenir genel olarak anne sevgisi görmeyen çocuklarda mı bu sendrom yaşanıyor hayatım boyunca kimi tanıdıysam oneitis yaşayıp erken duygusal
yatırım yaptım acısını çektim.

Dengede olan bir sevgi davranışı bana hiç normal gelmiyor hep bir aşırı uçtayım yardımcı olur musun.

Mahmut Abi
Admin

Burda kastedilen nedir bu çocukluk problemi neden kaynaklanır ve nasıl çözümlenir Psikolojide bağlanma tiplerine bir bak.

kırkatlı
Guest
kırkatlı

Alfa dul ve oneitis’in farklı şeyler olmama mevzusunu açabilir misin Mahmut ağabey.

Mahmut Abi
Admin

oneitisi devam eden ama sevgili bulabilmiş adamın alfa duldan pek farkı yok.

cpt.tarik
Guest
cpt.tarik

Mahmut abi email üzerinden destek paketin var mı, çoğu kitabını satın aldım fakat yardıma ihtiyacım olan birkaç konu var o yüzden skype paketi de alamıyorum. mail ile iletişim yok mu ?

Mahmut Abi
Admin

Geç oldu ama isteyen olursa yaparız. erkekadamblogu@gmail.com adresine yazın.

Uğur
Guest
Uğur

1. Kendinizden sürekli kart, moruk olarak bahsetmek özgüven eksikliğine işaret. Düzenli spor yapan bakımlı işi gücü yerinde 40’lı yaşındaki bir erkek, erkekliğin zirvesinde görmeli kendini. 2. Birçok erkek kadınların çok fazla seçici olmasından şikayetçi. Evet fazla seçici olmak sorun ama hiç seçici olmamak daha büyük sorun bence. 40 yaşındaki bir erkeğin aynı yaştaki çocuklu bir kadınla olması pek doğru değil bence. Sizin yaş aralığınızı aşağı yukarı 27-35 olmalı. Memlekette bu yaşlarda çocuksuz bekar o kadar kadın varken, dertsiz başa neden aynı yaşta bir single mother alıyorsunuz? 3. Sosyal medyada tesadüf yoktur, algoritma vardır. Bir erkek sosyal medya ile bu kadar… Read more »

Teamül
Guest
Teamül

Mahmut abi, birkaç aydır birlikte olduğum bir kız arkadaşim var ve gerçekten ileride ciddi düşünebileceğim birisi olabilir. Daha önce birlikte olduğu adam sayısı az olsa da çok defa ilişkiye girmiş. Ben bunu düşündükçe kıza yol vermeyi düşünüyorum bazen. Geçmiş hayatını bu kadar önemsemem yanlış mı? Yoksa yol vermeli miyim?

Mahmut Abi
Admin

Bkz. bekaret. Kıza kız arkadaşım demene rağmen kızı kafanda küçültmüşsün zaten, ayrılmalı mıyım değil “yol vermeli miyim” diyorsan. Kızı bıraksan ikiniz için de daha iyi sanki.

Johean
Guest
Johean

Kızın birsürü erkeğe sıra sıra atlayıp ilişki yaşamasındansa aynı adamla düzenli ilişki yaşaması daha iyi değil mi ? Yapılan seks sayısınada mı bakıyoruz ? Hmm 1 adamla yatmış ama ilişkisi 2 sene sürmüş , nerden baksan 398 kez sevişmiştir gibi 😁

Mecido
Guest
Mecido

Kırmızı haptan bağımsız olarak kadınlrla alakalı bir sorun yaşarsam kendime şunu soruyorum dedem benim yerimde olsa ne yapardı. İşte basit bir kural. Dedem bir kadının önünde diz dize ağlayacak? O dakika siktiri çekerdi. Eski doğal haplı adamları örnek almak bu tür durumlardan sizi kurtarır. Yada dedem beni görse bana ne derdi? Bu soruyu soralım en azından.

errrkekhemde3rile
Guest
errrkekhemde3rile

Bu vakadaki gibi insanlar gerçekleri bildiği halde neden alınması gereken aksiyonu almıyorlar. Duygusal zayıflık-sorunlardan dolayı mı ?

Mahmut Abi
Admin

Evet, duyguları özellikle de korku ve kaygıları tarafından ele geçiriliyorlar.