Çağın Vebası : Oneitis illeti

Öncelikle Mahmut Bey ve diğer kıdemli yazar ve yorumculara teşekkür ederim. Kendi oneitis deneyimimi paylaşmak istedim. Gençler diyecek ki “zaten pek çok oneitis öyküsü okuduk, yenisine ne gerek var?”

Birincisi, benim yaşım kırkın üzerinde. Eğer aklınızı başınıza almazsanız, zihin yapınızı değiştirmezseniz, yaşını başını almış koca bir herif bile olsanız bu illetin sizi nasıl perişan edeceğini görün istedim.

İkincisi, bu konu ne kadar vurgulansa yeridir. Bakınız bu sitenin ilk yazısı neymiş?

Yaptığım ve şimdi erkekadam sayesinde tövbe ettiğim dangalaklıkları benim yaşımda itiraf edebilmek çok gurur kırıcı ve hiç de kolay değil gençler. Bunun kıymetini bilesüüz ve linç etmeyesüüz! 😀

Boşandıktan sonra yalnız geçen 2 yılın ardından yaşı yaşıma yakın, uzun yıllardır bekar takılan bir bekar anne ile tanıştım. Kadın oldukça fit ve hoştu. Geçimi kolay, hamarat ve iyi bir insandı. Eski karımla kıyaslayınca hayatım her açıdan 10 level atlamış gibiydi. Onunla tanışmadan bir kaç ay önce erkekadamı keşfetmiş, uzun süreli ilişkilerden ve evlilikten uzak durmaya karar vermiştim. Ancak hapı henüz sindirmemiştim. (halen de sindiremedim) Çerçeve, bolluk zihniyeti falan hak getire!

İlişkimiz sanki bir patlama gibi, yıldırım hızıyla başladı. Liseli aşık gibiydik. İnanılmaz bir kimya vardı aramızda; 1 yıllık ilişkimizde ayrı geçen bir tek günümüz olmadı. (afferim bana!) Burada yazılan istisnasız ama istisnasız tüm yap/yapma kurallarını (ilk 3 ay seni seviyorum deme, tabak çevir, aynı evde yaşama, erken duygusal yatırım yapma, muğlak ol…. aklınıza ne geliyorsa), hem de siteyi tamamen okumuş olduğum halde itinayla ihlal ettim ve çiğnedim. (Halt ettin!) Ama az da olsa kırmızı hap içimize kaçmış ya, makul mantıklı tarafım da (artık ne kadar kaldıysa geriye) yapabildiği kadarıyla beni frenlemeye çalışıyor. Ama tabii çerçeve merçeve olmadığından “ben evlenmek istemiyorum” denilemedi ve iş oraya doğru ilerlemeye başladı.

Bu arada ben hatunun çok ciddi bir sorunu olduğunu (daddy issues) keşfettim (o benim bildiğimi bilmiyordu) ancak sorun etmedim ve ona yansıtmadım. Çünkü o sorunları yaşamış olmasına rağmen gerçekten de şaşılacak derecede geçimi kolay ve iyi bir insandı. Sorunlarına göğüs germiş, hayata tutunmuş, olabildiği kadar normalleşmişti. Ancak benim açımdan daha ciddi bir sorun vardı: Boşanma sonrası geçirdiği uzun bekarlık döneminde doğal olarak ilişkileri olmuştu ve cinsel tecrübesi benden fazlaydı. Ona bir şey yansıtmadım ama bu durum bende hoşnutsuzluk ve kıskançlık yaratıyordu. Özellikle de o üzerimdeki evlilik baskısını gittikçe arttırmaya başlayınca. “O bunca sene bekarlığın tadını çıkarmışken ben neden hemen şimdi tekrar evlenmek mecburiyetinde hissediyorum ki?” diye düşünmeye başladım. Ama dürüstlük ve cesaret gösterip ayrılamadım. Yine de zihnim ikiye bölünmüştü artık. Evlenmek istemiyor ancak ondan da kesinlikle vazgeçemiyordum.

İkircikli ruh halim ister istemez ilişkiye yansıdı ve neticede ben ondan ayrıldım. Çok rahatlamıştım. Erkekadam ile bu sefer gerçekten de yeni bir başlangıç yapacaktım. Ancak hatun çok hızlı çıktı; ayrılıktan sonra dağılan, depresyona girip dibe vuran kız, 3-4 hafta sonra çivi çiviyi söker mantığıyla yeni birisini buldu. Adama benimle yaşadığı her şeyi bir bir anlatmış. Adam da kurtarıcı kahraman rolüne soyundu herhalde ki yaklaşmakta olan kırmızı alarmı görmezlikten geldi. Ben ise henüz yalnızdım. Başlangıçtaki o özgürlük ve sevinç duygusu gitti; içimi burukluk kapladı, boğazım düğümlendi. Sonraki 2 ay boyunca ruh halim gittikçe kötüleşti ve ben kıskançlık krizine, yalnızlığa, umutsuzluğa düştüm.

Bu arada kız beni unutamamış ve yeni sevgilisine çaktırmadan beni takip etmekteymiş. Hatta sosyal medyada bir sahte hesap açıp benle bir süre sohbet bile etmiş; sonradan itiraf etti. Neyse, ayrıldıktan 2 ay kadar sonra biz kızla bir vesile ile görüştük. Karşılıklı ağlamaktan konuşamadık. (Bu salaklıkları yapan 3 kişinin de yaşı kırkın üzerinde gençler, dikkatinizi çekerim. İbret alın)

Pişman olduğum her halimden belli ama ona açıkça “geri dön” demedim, diyemedim. Çünkü insan ne olursa olsun aldığı ayrılık kararının yerinde olduğunu derinlerde hissediyor. Birkaç gün sonra mesaj attı ve diğer adamla devam edeceğini, benimle artık iletişimini kestiğini söyledi. Keyfi yerindeydi, hatta bana da iyi dileklerde bulundu. Kuyruğu dik tutmaya çalışıp “Eyvallah, saygı duyarım, ben de artık kendi yoluma bakayım” dedim. Ama artık depresyonun dibindeydim. Yine de onu arayıp sormadım, rahatsız etmedim.

O da çok kötü zamanlar geçiriyordu. Ruh hali dengesizleşmişti. İletişimimiz olmasa da birbirimizi sosyal medya üzerinden görebiliyorduk. (İşte önemli bir kural ihlali daha). Birkaç hafta sonra onun sosyal medya hesaplarında tuhaf bir hareketlenme başladı. Benim ilgimi çekmek için sürekli bir şeyler yapıyordu. “Seninle son görüşmem” diyerek eski defteri kapatıp gittiği için açıkça arayamıyor ancak beni onunla iletişim kurmaya teşvik eden paylaşımlar yapıyordu. Bu durum bir kaç gün sürdü. Ben onun yaptıklarını farkediyor, o da benim onun yaptıklarını farkettiğimi biliyordu. Yine de birbirimize açıkça yazamıyorduk. Ancak psikolojim artık laçka olmuştu. Psikolog ile görüşmeye karar verdim, hemen birkaç gün sonrasına bir randevu aldım. Ancak daha henüz gitmeye fırsat bulamadan kız pat diye yanıma gelince ben şok geçirdim. Benden vazgeçememiş. Uzunca konuştuk. Konuşmak çok iyi gelmişti ikimize de.(Pırıl pırıl masmavi muhtaç kafa! Üstelik neredeyse son 1 yıldır düzenli erkekadam okuru olduğum ve yazılanlara tamamen hak verdiğim halde; dikkatinizi çekerim. Demek ki sadece okuyup anlamak yetmiyor)

Kadın bana doğru büyük bir adım atmıştı. Bu sefer bana geri dönmesini açıkça istedim ve evliliği açıkça telaffuz ettim. (Linç yok gençler, linç yok!😀) Düşünmek üzere gitti. Bana geri dönmek istiyor ancak cesaret edemiyor ve diğer adama karşı vicdan azabı çekiyordu. Ruhsal durumu çok dengesizleşmişti. Bir hafta sonra diğer kişi ile ilişkisi bozuldu ve yanıma geldi ama artık eskisi gibi değildi. Psikolojisi tamamen dağılmıştı. (Adam, onu, kendisini kullanmakla suçlamıştı ve haklıydı. Ama adam kesinlikle saf bir tip değil ve kendisini kullandırmanın nimetlerinden de faydalanmasını bilmişti. Kurtarıcı kahraman rolüne bizzat kendisi soyunmuş, kadının yaşadıklarını bildiği halde erkenden duygusal yatırım yaparak belaya davetiye çıkarmıştı) Ben kıza destek olacak ve düzelmesini bekleyecektim.

Ama artık bu iş bitmişti. Bana döndükten 2 hafta sonra bir veda mektubu bırakıp tamamen hayatımdan çıktı. Mektupta benden bir türlü vazgeçememesinin nedenini sonunda keşfettiğini yazıyordu: Daddy issues. Tekrar o adama döneceğini söylüyordu ama anladığım kadarıyla palavra atıyordu. Ona ulaşma çabalarım sonuçsuz kaldı. İyi ki de kalmış. Üçümüz için de çok hayırlı oldu. Bu arada ben psikoterapiye devam ediyordum; halen de danışmanlık alıyorum. Ancak samimiyetle itiraf etmeliyim ki erkekadam yazılarını iyileşme sürecimde tekrar tekrar okudum ve ciddi fayda gördüm. (Hem de bilabedel! Psikoloğa ise dünyanın parasını saydık! Hakkını helal et Mahmut Abi!😀)

1 ay sonra kızı sosyal medyada tesadüfen gördüm. Maalesef kendini dinlemek ve sorunları ile gerçekten yüzleşmek için yine kendine yeterince zaman tanımamış ve hemen yeni ilişki arayışına girmişti. Sanırım sürekli arayış içinde olma hali artık onun için bir alışkanlık olmuştu. Beni fark edince hemen engelledi. Profilinde hook-up dahil her türlü ilişkiye açık olduğu yazıyordu. Belli ki kriterlerini daha da gevşek tutuyor artık. İçim acıdı ikimizin hali ve yaşadıklarımız için. Umarım daha fazla yıpranmaz.

Diğer terk edilen arkadaşın da sosyal medyada bir hesabını gördüm. Romantik, ağlamaklı bir şarkı sözü yazılıydı profilinde. Burada yazılı kuralları uygulamadığı, yara bandı vazifesi görmekte olduğunu bile bile onunla ilişkiye girdiği ve erkenden duygusal yatırım yaptığı için neticede onun hissesine düşen de terk edilip şarkı sözü paylaşmak oldu. Belki de yakın zamanda bu siteyi ve yazıyı okuyacak, kendi hesabına dersini çıkaracak.

Şimdi gençler diyebilir ki “Yok vebaymış yok ebolaymış; amma da abarttın be moruk. Kadının ve senin kafadan kırık olduğunuz belli. Çözümlenmemiş çocukluk problemleriniz olduğundan oneitisi biraz şiddetli yaşamışsınız. Biz artık haplandık, bize vız gelir tırıs gider” Haklısınız muhtemelen. Ancak oneitisiniz azıtırsa veya uzun sürerse bu yazdıklarımı hatırlayınız ve profesyonel yardım almaktan çekinmeyiniz. Bırakın bu oneitis işi kabakulak, suçiçeği gibi çocukluk hastalığı olarak kalsın. Erişkinliğinize taşımayın. Emin olun vazgeçmeden ya da sahaya inmeden önce ruhunuzu didiklemek ve karanlık yönlerinizle yüzleşmek, bu siteden edineceğiniz ve şüphesiz hepsi de pek kıymetli olan oyun taktiklerinden çok daha öncelikli. Gnothi seauton!

Peki şimdi ne yapacağım? Spora devam ve erkekadam yazılarını birkaç hafta içinde hızlıca ama daha artık daha fazla uzatmadan özümseme. Sonra da o sürekli ertelediğim ama kaçınılmaz olan şey: yani sahaya inip oyuna katılmak. Kırkından sonra, hem de hayatında ilk kez saz çalmaya kalkmak nasıl yusuflatıyor bilemezsiniz! Bana şans dileyin! Birkaç ay sonra bir moruğun saha raporlarını okursunuz belki burada, kim bilir? Genel prensiplerin değişeceğini pek sanmam ancak benim gibi kırkını geçkin kart çömezlerin bilhassa dikkat etmesi gereken püf noktaları aklınıza gelirse yazın lütfen.

Yazan: Rabbit Hole

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

58
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
24 Comment threads
34 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
mustainemustaineberkeEfe canErcü Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
ahmet
Guest
ahmet

mahmut abi selamlar başımdan geçen ilginç bir olayı anlatacağım ingilizce kursuna hb8 bir kız geldi, sınava odaklandığım için yürümeyi düşünmüyordum. ilk hafta eglenen ustalıkla, umursamaz hafif flörtez tavırla geçti. kız hiç sormamama rağmen “bi çocuk gelip numaramı istemişti”, “biz flört işlerini wpden hallediyoruz rehberimde 350 kişi var” shit testleri atıyor, okey deyip tepki vermeden geçiyorum tabi bunları. dersin birinde boşluğa bakarken hocanın “sen x’e bakıyorsun aşık mısın” demesiyle gelişiyor olaylar. ona bakmıyordum demek yerine, ” evet aşığım ama ben tüm kadınlara aşığım” deyip geçiştirdim. artık o denizin girlfriend’i adını aldı ve üzerine bir sürü geyik döndü hoca sağolsun. rollerimizi benimsedik… Read more »

Mahmut Abi
Admin

“bi çocuk gelip numaramı istemişti”, “biz flört işlerini wpden hallediyoruz rehberimde 350 kişi var” shit testleri atıyor, okey deyip tepki vermeden geçiyorum Bunlar sana karşı ilgisizlik işareti ama tepki vermeden geçmen hatta abartırsa kızı nextlemen sana ilgi duymasına neden olabilir. artık o denizin girlfriend’i adını aldı ve üzerine bir sürü geyik döndü hoca sağolsun. Geçmiş olsun. Bu kadar orta malı geyik genelde işin olma ihtimalini çok düşürür. rollerimizi benimsedik ve sevgili gibi davrandık şakasına tabii reelde hiçbir şey yok. Herkesin arkandan friendzone garibim dediğinin farkındasın umarım. Şakasına sevgili gibi davrandığın yok, yörüngeye girdin. kızın shit testleri ve derste bana bakarken… Read more »

Ahmet
Guest
Ahmet

-mış gibi yapmayı ne zaman bırakıcaz be Mahmut abi. İlişki sihirbazı kitabı çevirinizi okudum. Bi süre ERKEK ADAM mış gibi davranıcaksınız haliyle.. nereye kadar böyle bileyim söyle, ilmek ilmek işlenmişsin yüreğime. (Bu arada sitede neden searchbox yok abi ben ekliyim mi?)

Mahmut Abi
Admin

Gitar çalmayı öğrenirken bir süre parmaklarının her hareketine dikkat edersin, her şey yapaydır ve pratikle doğal hale gelir. Gitar çalmanın beyin – kas devreleri oluşur ve artık her notaya, her parmak hareketine dikkat etmezsin.

-mış gibi yapmak ne zaman doğal hale gelecek? Büyük çoğunluk için ne kadar içselleştirme pratiği yaptığına bağlı. Bazıları hiçbir zaman yeterince pratik yapmayacakları için hiçbir zaman içselleştiremeyecekler.

Oneitis gibi erkek doğasına aykırı bir şeyin olmamasını de içselleştirin bir zahmet.

Ekrem
Guest
Ekrem

mahmut abi 8 aydır bir kızla konuşuyorduk ilişkide ki betalık larım da dolayı ve kızın yakın erkek arkadaşından rahatsız olduğumdan bir süre sorun yaşıyorduk kız bu sorunları çözemiceğimizi söyleyip ayrıldı benden 3 gün önce. ayrıldı diyorum ama sevgili bile değildik saldık yani. kız önceki ilişkisinde aldatılmış o yüzden güven problemleri falan vardı bazı şeyler tam olmadı yani genel olarak . ilişkimiz kızın yan cebinde duruyor gibiydim ama ilişkinin içerisinde ilgisinin öyle olduğunu düşünmüyorum. kız la saldık ama saygı çerçevesinde konuşarak ayrıldık yada terkedildim de diye bilirim. ama yüz yüze konuşmak istemedi telefondan söyledi . kızın 1 ay sonra doğum günü… Read more »

Ekrem
Guest
Ekrem

kızla 4 gün oluyor ayrılalı ve no contact uyguluyorum şu an onu da söyleyeyim

Mahmut Abi
Admin

ayrıldı diyorum ama sevgili bile değildik saldık yani. Tamam o zaman. Next.

ama yüz yüze konuşmak istemedi telefondan söyledi Fark etmez.

kıza oneitisim var bu arada onu da söyleyeyim Yapmayacaktın. Şimdi acısını çek. Çek ki bir daha böyle aptallık yapma. Oneitis aktif davranışlarla geliştirilir ve korunur. O davranışları bırakırsan oneitis geçer. Geçmemesinin tek sebebi hayatının da çok renksiz olması olabilir. Kızdan tamamen uzak dur, kızı takip etme, kendi hayatını bir iki tık renklendir geçer. Ama kız arkadaşınız bile olmayan, size göre uygun olmayan kıza başından oneitis yapmayacaktın. Yaptın mı acı çeke çeke birkaç ayda düzelmen lazım.

Ekrem
Guest
Ekrem

Biz en son konuşma olmadan 1 ay önce kizin istegiyle biraz konuşmayalım demişti ve konuşmayı salmıstık. En son konuşmanın ardından 1 hafta geçti ve şuan çok bir şey hissetmiyorum açıkcası acı,özlem gibi arada sırada geliyor tabi ama çok yogun degil. Bunun az olması en son konuşmanın öncesinden 1 ay dır konuşmamamızmı yoksa duygusuz biri mi olmam çözemedim. Kızla konusurken teması çok sevmediginden fazla temas yomtu bu arada belki ondanda tam olarak baglanamamıs olabilirim tam olarak biomiyorum. Oneitis den yavas yavas cikiyormusum gibi hissediyorum yoluma bakma mentalitesindeyim. Çok fazla tecrübe edindigimi düsünüyorum ama kafamı kurcalayan şey kıza oneitisimi atlattigimi varsayiyorum kız… Read more »

Mahmut Abi
Admin

8 ay sevgili bile olmadan, dokunmadan yörüngesinde döndüğün kızın neyini özleyeceksin. Beta beta bir kızın yörüngesinde zavallı bir şekilde dönmeyi mi?

“Kızla konusurken teması çok sevmediginden fazla temas yomtu” Seninle teması istemediğinden temas yoktu.

“kız geri dönerse almalımıyım sence” – Doğrusu, kız beni yörüngesine almak isterse yine yörüngede dönmeli miyim? Sence bunun cevabı ne?

Yahya
Guest
Yahya

Selamlar Mahmut abi bu sene sınava yks öğrencisiydim ve sınava çalışıyordum 2 senedir sınava yaklaşık 7-8 ay önce bi kızla konuşmaya başladık ve sevgili olduk. benim hedef büyük olduğu için bunu ona güzelce belirttim o da beni anlayışla karşıladı ve iliskideki görüşme süremizin az olacağını ikimiz de fark etmis olduk. Sonra yıl bitti sınav geçti derken kız içinde biriktirdiği bir sürü şeyi bana gösterdi (tabi bunların sebebi de kavga edisimizdi). Hayatımda hiç ağlamadigim kadar ağladım ve olay kızın bana hedeflerin için kimseyi önüne koyma konuşmasını yapana kadar getirdi (tıpkı sene için de benim ona yaptığım gibi, kız biraz problemliydi)+++

Yahya
Guest
Yahya

+++ üzerimdeki bu hal geçti ve abi ve zamanında iyi şeyler geçirdiğimiz için beni bu hayatta anlayan en iyi kişi olduğunu düşündüğüm için ayrılmak çok üzüyor. Bu hayatta karşımıza bir daha böyle birisi çıkmayacak diye bir endişe var içimde, bu oneitis vakası mıdır?

Mahmut Abi
Admin

Evet. Ayrıca çoğu zaman senin kendi hayatının sığ ve boş olduğuna işarettir. Böyle olduğun sürece de beğendiğin kızlar hep giderler. Bkz.Onun gibisini bulamayacağını sanmak

Mahmut Abi
Admin

Kız problemli olmayabilir, sen dengeyi tutturamıyorsun ya da tutturmaya niyetin yok muhtemelen.

Hedeflerim için kimseyi önüne koyma konuşması nasıl aptalca bir tavırdır. Bunu yapacaksın, karşındakinin suratına çalmayacaksın.

Menace
Guest
Menace

Mahmut abi selamlar, benden birkaç gömlek üst bir kadınla arkadaş ortamından ötürü görüşüyoruz. Ben ortamda dominant bir karakterim, genelde kararları ben verir, grubun kilit adamı olurum. O kızla çok belirgin bir samimiyetimiz var. Dışarıdan insanlar sürekli soruyor sevgili misiniz diye. Kız sürekli fiziksel temas halinde ben ile. İlk başlarda kafamda kurduğum bir şey olarak görürdüm fakat diğer insanların da böyle düşündüğünü öğrendim. Lafı çok uzatmadan şuna gelmek istiyorum. Bu kızla olma olasılığını düşünüyorum son haftalarda ve bundan ötürü daha önce okuduğum oneitis belirtilerini göstermeye başladığımı fark ettim. Sence çok uzatmadan hamlemi yapmalı mıyım? Reddedilirsem özgüvenim çok hasar alır mı emin… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Dışarıdan insanlar sürekli soruyor sevgili misiniz diye. Sevgili olmadığın kızla ortamınızda şu muhabbet yayılıyorsa sizden bir şey olma ihtimali çok çok azalır.

Sence çok uzatmadan hamlemi yapmalı mıyım? Arkadaş ortamındaki kıza yürüme. Yok yürüyeceğim diyorsan hamle dediğin ne bilmem ama geç bile kaldın.

Ya da kızdan uzaklaşıp başka kadınlara mı tabak çevireyim? Bu kızı boşver.

Ercü
Guest
Ercü

Mahmut abi selamlar,abi pua sektörünün önde gelen isimlerinden biri (adını hatırlayamadım) oneitis illetine tutulmuştu, intihar eden bile vardı hatırlarsın mutlaka. Abi kadınlar konusunda başarılı olan erkekler nasıl ve neden oneitis illetine yakalanıyorlar?

Mahmut Abi
Admin

Çünkü uzun süreli partner bağı geliştirecek kadın karşına 1-2 senede bir çıkar ve özellikle Mystery gibi çöplükte pek de kaliteli olmayan bir havuzda avlanıyorsan (ABD gece hayatı), bir süre sonra oneitis yaptığın kızın biricik olduğunu sanmaya bsşlayabilirsin.

Efe can
Guest
Efe can

Merhaba mahmut abi 2 kişiye aynı anda oneitis geliştirilebilir mi? 8 aylık sevgilimden 1 ay önce gibi ayrıldık (ara ara yazdı) daha sonra başka biriyle birlikte oldum şuan onunla hala konuşuyoruz kendimi 2 sine de oneitis gibi hissediyorum böyle bir şey mümkün mü , ikisi arasında sıkışmış gibiyim

Mahmut Abi
Admin

Bilmiyorum. Ota boka oneitis diyorsun sanki. Ama oneitis ise duble eziklik.

berke
Guest
berke

Mahmut abi merhaba.19 yaşındayım.1 senelik ilişkim bitti. dediğiniz gibi no contact yapmaya çalışıyorum. Ama aynı dershanede olduğumuz için sürekli denk geliyoruz sürekli görüyorum. Bu da durumu kötüleştiriyor. Sosyal medyadan her yerden engelledim kendisini. Ama bu beni çok zorluyor. Ayrıldıktan 2 hafta sonra başkasıyla yakın bi şekilde sarılarak gördüm. Sizce ne yapmalıyım

Mahmut Abi
Admin

Çalışmaya odaklan.

mustaine
Guest
mustaine

abi 4,5 senelik ilişkimin son 2 ayında biriyle tanıştı ve kısa bir zamanda samimileşti.o çocuktan rahatsızım görüşmesen iyi olur dedim. çocuga bunu yazdı ve çocuk da karşılık olarak benim öyle bir niyetim yok arkadaş olarak görüyorum seni dedi. güvendiğim için başta çok laf etmesem de vakit geçtikçe rahatsızlıgım artmaya başladı. istemezsen onunla görüşmeyim dedi eski sevgilim, cevap olarak da hayatındaki insanlara karışmam ama rahatsız oluyorum dedim. burdaki asıl beklentim rahatsız oldugumu bildiği için ben demeden iletişimi kesmesiydi. ilişkimiz en güzel zamanlarını yaşarken, kızın bana ilgisi maksimum düzeydeyken olmaya başladı bunlar. kısa bir süre sonra soğuk yapmaya, trip atmaya başladım(utanıyorum bundan).… Read more »

Mahmut Abi
Admin

istemezsen onunla görüşmeyim dedi eski sevgilim, cevap olarak da hayatındaki insanlara karışmam ama rahatsız oluyorum dedim. Hayır, istemiyorsan görüşme diyecektin. burdaki asıl beklentim rahatsız oldugumu bildiği için ben demeden iletişimi kesmesiydi. Beklentin gerçekleşmediğinde sen onu terk etme çalışmalarına başlamalıydın. Her ne kadar direkt konuşmasan da adamdan rahatsızsın ve buna rağmen görüşüyor. Hayra alamet değil. kısa bir süre sonra soğuk yapmaya, trip atmaya başladım(utanıyorum bundan). Hayır, sessizce çıkışa hazırlanıp aniden çıkacaktın. Aslında trip atman kızı bu adama daha da yaklaştırır. Açıkça görüşme demen lazımdı. her ne kadar bunları yapsa da çocukla iletişimi sürdürdüğü için ben tavırlarımı ister istemez sertleştirdim ve bazı… Read more »

mustaine
Guest
mustaine

mahmut abi zor olsa da uyguladıgım no contact ve senin katıl videoların gayet fayda sağlıyor ve gün geçtikçe bu kızı daha da unutuyorum. ama bu kızla ilişkimin son vakitlerinde kızı dinlememem, yaptıgım ayıplar, 4 sene peşimde koşan kızı çok kısa sürede başkasına dönüştürmem bende ağır bir travma yarattı ve vicdan azabı hissettiriyor. hatta aklıma ara ara acaba yaptıklarında haklı mıydı gibi bir düşünce geliyor. duygusallıktan çıkıp rasyonel baktıgımda ancak bazı şeyleri atlatabiliyorum ve bu durumu rasyonelize edemiyorum. bu çocuk eski sevgilimin karşısına her yerde çıkıp ilgi göstermeye çalıştı, bense bunlar karsısında hiçbir şey yapmadım. evet sevgilim karşı koymalıydı ama pasif… Read more »

Mahmut Abi
Admin

ağır bir travma yarattı ve vicdan azabı hissettiriyor Vicdan azabı falan hissettirmiyor, kıza ulaşmak için bahane arıyorsun zihnin de sana bu bahaneyi sunuyor. En yaygın bahanelerden biri bu. Diğeri de başkasıyla olacağından korkuyorum. Vicdan azabı, başkasıyla olacak korkusu, vs. hiçbir gerçekliği olmayan şeyler. Asıl gerçek bu düşüncelerin amacı: “Ara, ulaş ve düzeltmeye çalış”.

ben doğru davransaydım ve ilişkiyi kurtarsaydım bu kız ilerde yine bozar mıydı abi? Belki bozmazdı. Hata yaptın, senin de suçun var. Bunu erkek gibi sindir ve bir daha yapmamak üzere dersini al. Bu kızla sizin işiniz bitti artık.