Tomassi’nin Demirden Kanunları

Tomassi’nin 1 Numaralı Demirden Kanunu

Çerçeve” her şeydir. Her an, bilinç altında kimin çerçevesi içinde olduğunun farkında ol. Çerçeveyi hep kontrol et ama kontrolün sende olduğunu asla farkettirme.

Çerçeve, bir kişinin “gerçekliği”dir : bir kişinin duruşu, hayata bakışı, idealleri, inançları, değerleri ve beklentileri gibi öğelerin toplamıdır. Bir kişinin kendi çerçevesini kontrol etmesi demek, başkalarının çerçevelerinin kontrolü altına girmemesi demektir. Kendi çerçeveni, başkaları için eğip, bükmemektir.

Kadın – erkek ilişkilerinde kural şudur : ilişki içinde iken ya kendi çerçevendesindir ya da kadının çerçevesindesindir. Birçok modern evlilikte veya uzun süreli ilişkide erkek maalesef kadının çerçevesine çekilmiş vaziyettedir. En basit aktivitelere katılmak için karıcıklarından izin almaları gereken köcişler, kadının çerçevesine hapsolmuş erkeklerdir.

Kadının erkeği kendi çerçevesine çekme dürtüsü, istekten ziyade bir testtir. Erkeğin bu çerçeveye girmesi ise kadını mutlu değil, mutsuz eder. Kadının çerçevesine giren bir erkek, aldatılma tehlikesi ile karşı karşıya kalır zira, kadın kendi çerçevesini (karısı için bile) bozmayacak bir erkek arar ve eğer bu erkek kocası değil ise, bu erkeği başka erkeklerde arar.

Herhangi bir uzun süreli ve tek eşli ilişkiye girmeden önce, erkek kendi çerçevesini beraber olmanın ön şartı olarak koymalıdır. Her ne kadar çerçeve ara ara erkekten, kadına geçecek olsa da, ilişkinin genel teması erkek tarafından kurulup, şekle sokulmalıdır. En entellektüel kadınlar bile, “doğru adam”ın çerçevesine girmeyi arzularlar. Buna karşı yüzeyde ciddi şekilde karşı koysalar da, onları da mutlu edecek tek ilişki şekli budur.

İlişkiyi, bir kadının yönetmesine ve domine etmesine asla izin vermeyin. Eğer bir kadın sizin çerçevenize girmiyorsa, o kadınla uzun süreli ilişkiden veba gibi kaçın. Eğer eskiden beta iken uyanmaya başladıysanız, kadınınızı kendi çerçevenize çekin. Çekemiyorsanız, terkedin.

Tomassi’nin 2 Numaralı Demirden Kanunu
HİÇBİR ZAMAN, ama hiçbir zaman, şimdiki sevgiline / karına, doğru ya da yanlış kaç kadınla yattığını söyleme ya da cinsel tecrübelerinin ayrıntılarını anlatma.

En büyük beta moronu hatalarından birine geldik. Bu “geçmiş tecrübeler” sorusuna direk cevap vermek (gerçek ya da yalan), bu soruyu soran özgüveni az kadında büyük duygu patlamaları yaratmak demektir. Bu soruda topu her zaman taca atın :

Kadın : Benden önce ne kadar kadınla beraber oldun?
Erkek : Sen benim ilkimsin.
Kadın : Yaaa, soruma doğru-dürüst cevap ver! Benden önce ne kadar kadınla beraber oldun?
Erkek : Bu gece, senle buluşmadan önce mi?
Kadın : Hadiii, benden önce ne kadar kadınla beraber oldun, söylesene?
Erkek : Hımm, 50’den sonra saymayı bıraktım ….

Tomassi’nin 3 Numaralı Demirden Kanunu

Seninle seks yapmayı erteleyen, ya da seninle seks yapmayı ertelediğini ima eden kadınla seks yapmak HİÇBİR ZAMAN beklemeye değmez ( bir fahişeyle yatmak daha iyi bir alternatiftir).

Bir kadın seni seks için bekletiyorsa, sen o kadının ilk önceliği değilsindir. Seks, kadın – erkek arasında birden alevlenen kimyasal bir reaksiyondur, pazarlıkla alınan ve verilen birşey değildir. Önce seks, sonra ilişki olmalıdır. Bunun tersi olmaz. Seninle seks yapmak isteyen bir kadın, bir yolunu bulup seninle seks yapar. Ülkenin bir ucundan bir ucuna uçması, tel örgülerin altından sürünmesi, senin odana tırmanması gerekse bile gelir ve seninle seks yapar, karın geldiğinde dolapta sessizce uygun bir anda sıvışmayı bekler. Sana biraz zamana ihtiyacı olduğunu, ancak biraz ısındıktan sonra seninle seks yapabileceğini söyleyen kız, doğru zaman, doğru mekan ve doğru alfayla karşılaştığında, o alfaya daha tanıştığı saatte verir.

Tomassi’nin 4 Numaralı Demirden Kanunu

Evli olmadığın ya da 6 ay içinde evlenmeyi planlamadığın bir kadınla ASLA aynı evde yaşama.

Şimdi bu beraber yaşama karşı olmamız ahlaki değil, pragmatik bir durum. Beraber yaşamak demek, sizi erkek yapan özgürlüğünüzü kaybetmeniz demek. Tabak çevirememeniz demek. Yani opsiyonsuz kalmanız ve kadının avucunun içinde olmanız demek. Kadının düşgücünü ve seks performansını ateşleyen bilinmezlik, rekabet stresi, gizem gibi unsurları pencereden dışarı atmanız demek (evet bu hata genelde daha az seks olarak geri dönecektir). Evlilikde tamam da, evlenmeden neden bu duruma düşesiniz.

Tabak çeviremeyeceğinizi söylemiş miydik?

Tomassi’nin 5 Numaralı Demirden Kanunu
Doğum kontrolünü ASLA bir kadının eline bırakma.

Kadınların kullanabileceği 41 çeşit doğum kontrol yöntemi varken erkeklerin kullanabileceği sadece 2 yöntem var : vazektomi (sperm yollarının “kesilerek” ve hatta “alınarak” geri dönüşümsüz olarak kısırlaştırılması yöntemi) ve prezervatif – sizin kadının tercihine karşı elinizdeki tek silah, pratik olarak prezervatif.

Bir kadının bir erkeği hayat boyu kendine bağlaması ile aranızdaki tek engel ince latex zar. Her zaman korunun. Karısı ve kız arkadaşı doğum kontrol hapı kullandığı için korunmasız rahat rahat seks yapan ve sonra da bir şekilde hap çalışmadığı için çift çubuğu eline alan o kadar çok erkek var ki! (Tyler’ın notu : benim şahsen 2 kere doğum kontrol hapı çalışmadığı (!) için uzatmalı kız arkadaşından 3 çocuğu olan tanıdığım bile var! ). Burada çalışmayan tek şey doğum kontrolünü partnerlerinin insiyatifine bırakan bu arkadaşların kafası.

Kazara hamilelik, kadınların – özellikle uzun süreli ilişki içinde bulunan kadınların – “şu işin adını koymak” için kullandıkları önemli bir yöntem. Özellikle de erkeğin pek de evlenmeye niyeti olmadan takıldığı kadınlar için. Bunlardan bazılarına biz “profesyonel anne” diyoruz. Profesyonel anneler, kendi geleceğini garantiye almak için hamile kalan ve erkeğe çocuğuna bakarken kendisine de baktıran kadınlar.

Siz siz olun, “ay ben öyle zevk alamıyorum çıkar şu meredi” diyen hatuna aldırmayın, şapkayı takın. İçeri değil, şapkaya boşalın ve şapkayı çöpe değil, tuvalete atın. Üstüne de sifonu çekin. (Tyler’ın notu : Tyler bu öğüdü ilk verdiğinde kendisine paranoyak muamelesi çeken daha genç bir arkadaş, daha sonra kız arkadaşını kürtaja ikna etmek için bir ton dil dökmüştü).

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama yine de söyleyeceğim : kazara hamilelik çok nadir bir olay. Özellikle bu hamilelik doğum kontrol hapı kullanan bir kadının başına geliyorsa. Çocuk yapmayı hedefleyerek çocuk yapan her erkeğin bileceği gibi hamilelik öyle kolay birşey değil.

Tomassi’nin 6 Numaralı Demirden Kanunu

Erkekler, aşkın aşk olarak yeterli olduğuna inanır. Kadınlar ise aşk konusunda fırsatçıdır.

Bunu şöyle de söyleyebiliriz : Erkekler bir kadına aşık olurlar, kadınlar ise bir erkeğe değil, ondan sağlayabilecekleri faydaya aşık olurlar.

Hatta bunu şöyle daha iyi söyleyebiliriz : Bir kadının bir erkeği, bir erkeğin bir kadın tarafından sevilmek istediği şekilde sevebilecek kabiliyeti yoktur. Sadece kadınlarımız değil, kız kardeşlerimiz, annelerimiz ve kızarkadaşlarımız da bu tür bir aşk kavramına sahip değildir.

“Erkekler realist gibi davranan romantiklerdir, kadınlar ise romantik gibi davranan realistler”
Maalesef, durum bu. Bunu ne kadar erken kabul ederseniz, sizin için o kadar hayırlı.

Tomassi’nin 7 Numaralı Demirden Kanunu
Yeni bir ilişki kurmak için zaman harcamak, eski ve bitmiş bir ilişkiyi yeniden canlandırmak için çaba harcamaktan her zaman çok daha iyidir. Çöp, çöp kutusuna atıldıktan sonra ASLA çöp kutusunu karıştırıp onu ordan çıkarmaya uğraşma. Üstün başın kirlenecek, insanlar bunu yaptığını görecek ve sen ne kadar “buna değer” desen de, buna zerre kadar değmeyecek.

Tomassi’nin 8 Numaralı Demirden Kanunu

Bir kadının seninle niye yatmayacağını anlamasını HER ZAMAN kadına bırak, asla bunu onun için yapma.

Feminen zorunluluğu toplumun zorunluluğu olarak varetmenin ana mekanizmalarından biri de kadını cinsel seçilimin baş aktörü olarak tutmaktır. Kadının temel cinsel stratejisi, kendi genetik materyalinin bulabildiği en optimum erkeği bulmaktır.

Tomassi’nin 9 Numaralı Demirden Kanunu

Kendini ASLA küçültme, bir kadına güçsüz, kırılgan olduğunu ima edecek bir söz söyleme. Bu kendi tetiklediğin bir felaket ve tam anlamıyla senin onun için ödül olma mantığının karşıtı. Bir kez kendini aşağıya doğru ittiğinde bunun geri dönüşü yok.

Bu konuyu açalım. Burda anlatmaya çalıştığımız kadının acıma duygusuna oynamak. Büyük hata. Çekiciliği acıma duygusundan daha hızlı öldüren çok az şey vardır.

Şöyle bir örnek verelim. Oğlumuz (maalesef) bu mesajı yürüdüğü kıza yazmış :

Konu : Denyoluk ettim, bağışla.

Aslında bu gece seni arayıp konuşmayı planlıyordum ama yeni evime daha bugün taşındım ve zamanın nasıl geçtiğini farketmemişim. Şimdi gece yarısı ve neyse senle en son konuştuğumuzda tam bir enayilik ettim. Bana söylediklerini düşündüm ve evet son zamanlarda biraz bayık olduğumu kabul ediyorum. İlk birkaç buluşmamızı düşündüm de, ne kadar sıkıcı olduğumu farkettim. Olduğumdan daha olgun görünerek seni çok fazla etkilemeye çalıştım (yanlış kelime seçimi, işin aslı ne yaptığımı bilmiyordum) ve kendim gibi davranmadım. Bu konuda içimi dökmem gerektiğini düşündüm ki yeniden eğlenmeye başlayabileyim. Son haftalardaki uyuşukluğumun sebebi de bu.

Umarım tekrar çıkmaya başlarız zira seninle çok iyi vakit geçirdim. Ama söz veriyorum, bir dahaki sefere içip, eğleneceğiz ve ben sıkıcı olmayacağım. Söz veriyorum bir daha öyle yumuşak mesajlar atmayacağım. Biri bana böyle mesajlar attığında nasıl iğrendiğimi biliyorum, kim bilir ne kadar kafasız olduğumu düşündün.

Bu mesajı kızımızla olayı sadece 3 buluşmada sıçan oğlumuzdan. Bu mesaj biraz abartı olsa da, bir kadınla sıçtığını anlayan ve son çare olarak kadının “biliyorum, seni anlıyorum” duygularına oynamaya çalışan (yani sıvayan) erkeğe iyi bir örnek. Kızımızın “her insan hata yapar” demesini ve ona bir şans daha vermesini uman bir erkek.

Ortamda maalesef bu şekilde dürüst olmanın ve zayıflıklarını, kırılganlıklarını açıkça ve dürüstçe göstermenin bir ilişkiyi güçlendirecek birşey olduğunu söyleyen azımsanamayacak kadar “beta oyunu” propogandası var. Bu oyunu oynamaya çalışan sokaktaki betanın kafasında senaryo şu : “Bak, ben seni üzebilecek piç erkeklerden değilim, duyarlı bir erkeğim, lütfen sev beni.”

Bu konudaki podcastımız.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

98
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
28 Comment threads
70 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
44 Comment authors
BurmakGrayAbbondanzieriThe Tiger's FateCem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Karizma
Guest
Karizma

sekiz numaralı kanunu açıklama şansınız var mıdır? kafam karıştı.

KH237
Guest
KH237

Kısaca, sen çerçeveni ve kendi maskülen benliğini koru diğer demirden kanunları da uygula. Kadının senine seks yapıp yapmayacağına kendisi karar versin, sen bir şey demeyeceksin. Arzunun pazarlığı yok. Kadın seksin bekçisidir, erkekte ilişkinin.

Hiç anlamadıysan arzunun dinamiği ve seks ve ilişkilerin temel ilkesine bak.

joseph
Guest
joseph

bu kadın benle yatmaz diye düşünme. bırak senle yatıp yatmayacağına kadın karar versin.

XxX
Guest
XxX

Merhaba,6 yıl önce tanıştıgım ve 1 kere görüşüp sadece öpüştüğüm bi kadın vardı. Geçen denk geldik ve kendi evinde sevistik. Sabaha karşı fazla kalmadan işim oldugu icin evden cıkıp gittim. Seksten sonra fuckbuddye döndürmek icin nasıl davranmalıyız? Aynı zamanda farklı sehirlerdeyiz ama gidip gelme ihtimali var

Yunus
Guest
Yunus

9 numaralı kanuna katılmıyorum ben duygusal ve zayıf bir erkeğim zorluklara karşı çözüm aramaktansa oflar mırıldanırım ve balık burcuyum burçlara inanan varsa bilir özelliklerini her neyse birlikte olduğum sevgililerime sex yaptığım kadınlarda dahil bu özelliklerimi bilirlerdi ben söylerdim sırf bunları söyledim diye aldatilmadim ihanete uğramadim yada değerim düşmedi ki en ezik hallerimi gören kizla bile Defalarca seks yaptık şimdi bu teori burda çelişiyor kişiden kişiye değişir neden bütün kadınlar aynıdır gibi öğütler veriyoruz red pillin en saçma bulduğum noktası bu bütün kadınlar robottur hepsi aynı davranır aynı tarz erkeği sever şu hareketleri yaparsan sana gotunu vermez vs vs

AranızdanBirDost
Guest
AranızdanBirDost

Duygusal olarak güçsüz, zayıf, ezik tipleri kızların sevmeyeceği genel olarak net görünüyor. Kadınlarla seks yaptım demişsin olabilir mesela kadının çerçevesine uyan ve neredeyse hiç çıkmayan “kılıbık” denilen, kadına karşı güçsüz zayıf davranabilen hatta kadının yanında ağlayan erkekler de var. Bunlar da sevgili yapabiliyorlar hatta evleniyorlar. Çocukları da olabiliyor. Beta ve güçsüz tip oldukları halde bazı bedeller ödeyerek kadınlarla beraber olabilirler ya da her kadın %100 aynı olmayabilir ama kadınların duygusal olarak güçsüz tipleri arzulaması söz konusu değil gibi. Belki başka özelliklerden etkileniyor olabilirler. Ancak bu tipler, alfa ve kırmızı haplı bir erkek ile bir kadının ilişkisinden kat kat kötü ilişkiye,… Read more »

Cakirbeyli
Guest
Cakirbeyli

Seks kriter değil, erkeğin kendi gücü karakterinden geliyor. Maskülen hatta sınırı aşmış masküleniteye sahip erkekler az kadınlarla birlikte olabilir ama bunların birlikte olduğu kadınların ona duydukları arzu bir betanın 1000 kadınla birlikte olmasına eş değer

Don Draper
Guest
Don Draper

“Seninle seks yapmayı erteleyen, ya da seninle seks yapmayı ertelediğini ima eden kadınla seks yapmak HİÇBİR ZAMAN beklemeye değmez”

Bakire kızlar genel olarak ilk deneyimlerinin özel biriyle olması gerektiğini düşünüyorlar. Bu nedenle baska cinsel atraksiyonlar yasansa da seksi ertelemek istiyorlar. Bizimle ileride birlikte olmak isteyen ama seksi erteleyen bakire kızlar için nasıl bir tavsiye verirsiniz?

İlk Denemede 80 Basan Adam
Guest
İlk Denemede 80 Basan Adam

Madde 3. Bu durumdayım gibi görünüyor. Topu deliğe sokmak dışında her şeyi yaptık. Fakat kız bakire. Aramızda genuine desire dediğimiz dalga da var. Yıllardır buralardayım ve soru soranlarla hep taşak geçerdim, okuyup deneyerek her şeyin çözümünü kendin bulabileceğini düşünürdüm. Ama şu an daha tecrübeli bir bakış açısı gerçekten faydalı olur benim için.

Memati
Guest
Memati

Merhabalar, madem hamile kalmak kolay birşey değil o zaman neden bastıra bastıra korunun diyorsunuz??

sddsaadsasda
Guest
sddsaadsasda

abi kız arkadaşımla aynı evdeyim. aynı evde olunca cinselliğin kalitesi ve sıklığı azalıyor. şu sıralar ise örneğin işim var akşam yapalım, işim var şu zaman yapalım gibi yaklaşımları var. evet işi var ama bu bir gerekçe olmamalı diye düşünüyorum. sen ne dersin mahmut abi

Mehmet
Guest
Mehmet

“6 aydan kısa sürede evlenmeyi düşünmediğin birisiyle evde yaşama” kuralının üzerine yazıyorum. Burada aynı evde birlikte yaşandığı için erkeğin tabak çeviremeyeceğinden , opsiyonsuz kalacağından bahsediyor. Eğer sevgiliysek yarın veya 1 yıl sonra evlenecek olsa bile zaten tabak çeviriyor veya opsiyonsuz olmamızı sağlayabilmemiz ne kadar etik bir davranış olur. ? Tabak çevirmek sevgili olunmadan(seks olsa bile) önce yapılan bir durum değil mi ? Tam olarak ne demek istediğimi anlatabildiğimi düşünerek biraz detay vererek açıklayabilir misiniz ?

Karam
Guest
Karam

Merhaba Mahmut Abi özellikle 3 numaralı kanun hakkında sana bir sorum olacak. Yaklaşık 2 aydır süren bir ilişkinin içindeyim (kız 23 ben 22 yaşında). Aslına bakarsan şu an çok iyi ve güzel hissettiriyor ancak kafama takılan bir durum var. Öncelikle 2 aydır birlikte olmamıza rağmen kızla hiç seks yapmadık. Onun dışında birbirimizi farklı şekillerde tatmin ettik ancak iş o noktaya gelince kız sürekli hayır dedi. Bunun nedenini sorduğumda sanki bunu yapınca aramızdaki şey kötüye gidecek gibi hissediyorum diye bir cevap aldım ve bu yaklaşık 2-3 kez oldu. Hepsinde tamamdır sana zaman veriyorum şeklinde yaklaştım ve kıza kötü bir şey söylemedim.… Read more »

Cem
Guest
Cem

Mahmut abi 3 numara için
Kız beni arzuluyor ve bakire burda sormak istediğim şey şu bana cinsellik vermiyor ama ben buna rağmen onu bırakmak istemiyorum, yarı açık ilişki tarzında bir şey teklif etme hakkım var mıdır? Çünkü kızıda kaybetmek istemiyorum ve gerçekten seviyorum

The Tiger's Fate
Guest
The Tiger's Fate

Mahmut abi merhaba. Bundan önce yaptığım davranışlardan yola çıkarak genellikle pick up artist tadında takıldığımı ve uzun iliskilere ne hazır ne de tecrübeli olduğumu söyleyebilirim. Genellikle iliskilerim 7 8 ayı geçmiyordu çünkü sonlara dogru kızı tamamen elimde tuttuğumu varsayarak ipleri salıyordum farkında olmadan ve shit testleri saptayamıyordum. Böyle olunca kadın yavaş yavaş soğuyordu. Ben de bocaladığım için sacma sapan hareketler sergiliyordum. Genellikle farkında olmadan no contact kafasını uyguluyordum ve kadin iki ayi gecmeden pisman sekilde 100 mesaj atarak her gun arayarak geri donmeye çalışıyordu. Ben de affedince pesinden yine beklenen ayrılık geliyordu. Son ilişkim en uzun ve belki en kaliteli… Read more »

Abbondanzieri
Guest
Abbondanzieri

Abi bu diğer erkeklerle çerçeve koruma vs alakalı başlık var mı ben mi yanlış hatırlıyorum bulamadım çünkü? Arkadaş ortamında iş yerindeki diğer erkeklerle olan ilişkiler, gizlice yapılan manipülasyonlarla alakalı falan.

Gray
Guest
Gray

Mahmut Abi, “bugüne kadar kaç sevgilin oldu” sorusu da 2. kuralın içine dahil mi?