Bir kız bana görüldü attı neyleyim

Şu “görüldü” özelliği kadar toplu erkeklik katliamı yapan çok az şey var. Kitlesel iğdiş etme makinesi mübarek. Eskiden ne güzel bir mesaj atardık, cevap gelmeyince görmedi herhalde der işimize bakardık. Şimdi ise genç erkekler telefon başında kız gibi görüldü atanın yollarını gözlüyorlar.

Bir kere şu “görüldü attı” takibini hayatınızdan çıkarmanız lazım. Hani “görüldü atan” da sevgilileri falan olsa neyse. 90%ı, kendi aşırı ilgilerini yansıtıp “ilgili” olduğuna “emin oldukları” kızlardan bahsediyorlar.

Neyse bu yazıda asıl yazmak istediğim şey bu değil. Görüldü atılması genelde ilgisizlik de gösterir ama her zaman ondan olmuyor. Şimdi yazacağım şeyin de farkında olun.

Yıllardır bu görüldü attı şikayetini, görüldü atılan mesajlarla gören biri olarak şunu söyleyebilirim: Çoğu erkek görüldü yemiyor, kızlarla konuşmayı bilmiyor.

Sadece bir örnek vereyim:

Sen: Selam. Ne haber?
Kız: İyiyim senden ne haber?
Sen: İyilik. Ne yapıyorsun?
Kız: Youtube’dan yemek videosu izliyorum. Sen?
Sen: Ben de dizi izliyorum.
Kız: Hangi dizi.
Sen: Dark.
(Görüldü)

Buradaki hatayı görebiliyor musunuz? Kız adama yemek programı izliyorum diye yem atmış. Adam ise kendi kafasına gömülmüş, yemin farkında değil. İlgisiz kız genellikle youtube izliyorum der genelde. Burada ise kızın “benimle konuşma aç” diye yem attığını varsayabilirsiniz (evet ilk buluşmada ne konuşulur yazısındaki prensipleri mesajlaşmada da kullanabilirsiniz).

Oğlumuz ise konuşmayı kendisine park etmiş. Konuşmayı tıkamış. Şimdi kız buradan konuşma açmaz ki. Hani ilgisi yüksek kız belki açar ama o bile bir süre sonra erkeğin (kendisine park ettiği) son mesajına bön bön bakar ve yazacak bir şey bulamayıp orada bırakır. Kızın yazacak bir şey bulamamasının adamın sıkıcı olması, çok soru sorması, uygunsuz bir şeyler yazması gibi sebepleri de var ama burada bahsettiğim oldukça yaygın.

Buradan konu nasıl açılır? Mesela şöyle:

Kız: Yemek programı izliyorum. Sen?
Sen: Dizi izliyorum. Ooo yemek programı, bugün ne yemek yapmayı öğrendin bakalım?
Kız: Ispanaklı börek 😀
Sen: Ooo makarnadan fazlasını yapabilen bir hatun. Babamı annemi çikolata ile ne zaman gönderiim?
Kız: Hahahaha. Ben zaten bir sürü yemek yapıyorum ki!
Ben : Lazanya da yapıyorsan şahinimi alıp direkt kaçırmaya geliyorum.
Kız: Evet hem de çok iyi yaparım 🙂
Ben: Hazırla bohçanı!
Kız: Hahahah …
Böyle gider.

Tabii yanlış bir şey söylerim de kızı kızdırırım diye bıçak sırtında yürüyen tedirgin iyi çocuklar bunu nasıl söyleyecek o ayrı konu ama bakın burda yem üstüne yemi kullanmaya bir örnek var. Kız ıspanaklı börek diyor bam, bir sürü yemek diyor bam, lazanya yaparım diyor bam.

Ortalama bir iyi çocuk egosunun kuklası olduğu için yanılıp şaşırıp ıspanaklı böreğe gelse bile “ay bayılırım, annemin yaptığı özellikle çok iyidir, bla bla …” diye konuyu kendine getirip orada bırakır.

Eğer dikkat ederseniz burada iki şey daha var:

1 – Erkek Adam’ın Espri Anlayışı (Bu ilişki sihirbazı kitabında uzun uzun anlatılıyor ama buraya özet olarak yazı şeklinde koyacağım). Biz buna eğlenen ustalık da diyoruz.

2 – Erkek Adam’ın espri anlayışı ile tırmanan bir pozitif cinsel gerilim var. Kız isteme, kız kaçırma şeklinde ilerliyor ama alt metin belli. Kız kaçıran genelde kızla yatar sonra el öpmeye giderler biliyorsunuz.

Gördüğüm kadarıyla birçok erkek konuşmaya kızın liderlik etmesini, konuşmayı kızın geliştirmesini bekliyor. Ama siz henüz yürüme aşamasındayken konuşmayı geliştirmesi gereken kişisiniz. “Bana ne ya oynamıyorum, onlar da konuşma açsın” diye mızıkçılık yapacaksanız buyrun gidin yapın. Ama bu tür bir konuşma mekaniği, feminenleşmemiş yetişkin erkeğin doğal halidir. Konuşmayı, çok konuşan değil az konuşup dinleyebilen yönetir. Ortalama bir kadın normalde ortalama bir erkeğin 2 – 3 katı konuşur. Doğalı bunlardır. Kızı “etkileme” (onayını dilenme) derdiyle çok konuşan iyi çocukluk doğal değildir. Kadından liderlik beklemek doğal değildir.

Bu arada mesajlaşmada acemiyseniz, sitemizdeki mesajlaşma prensipleri yazısını okuyabilirsiniz. Kızlarla nasıl mesajlaşacağınıza Kadınlarla Tanışma rehberinde de değindik.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

252
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
64 Comment threads
188 Thread replies
15 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
87 Comment authors
bymMertMahoÒliverMeraak Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Enis
Guest
Enis

Mahmut Abi Selam, Gacıyla konser çıkışı Shell de tanıştık, numarasını alıp toz oldum, daha sonra 5 gün bekledim yazdım görüldü 1, Dans kulübü arıyorum yazdım(kendisinin konserden çımtığını bildiğim için) yazdım görüldü 2, En son dedim “hem numaranı veriyorsun hem iletişime geçmiyorsun, bu bile saygısızlık hissettirdi, hiç hoş değil” Sen olduğunu farketmedim dedi(artık yalan mı bilmiyorum) Sonra sürekli tarz değiştiririm normaldir yazdım, tık hemen yazdı nasılsın diye İyiyim sen dedim , çok iyiyim doğum günü partisindeydim dedi. Oo Aslan severim dedim ateş attım. Senin hangi tarih dedi? Direk akrep dedim, seksi dedi, elbette dedim, sonra nerdesin, evdeyim, napıyosun sigara içiyorum dedi.… Read more »

Altyy
Guest
Altyy

Mahmut abi 3 ay boyunca herşey güzel giden sonra yaz tatilinde memleketine ve oradan da tatillere giden ve memleketine gittiği gün telefonda kavga ettiğimiz ve sonra eski sıcaklığımızda olmayan biçimde bir mektup arkadaşı gibi yaz boyu mesajlaştığım bir kız arkadaşım var Arada bir kaç defa kız 18 20 saat kadar görüldü atıp sonra cevap verdiği oluyordu,ardından benim de 4 5 gün mesajı görmeden bekleyip sonra cevap verdiğim oldu,bunu bir kaç defa yaptım ama artık kız bu kadar beklemeyip cevap veriyordu yine de yapmaya devam ettim,ardından son günlerde telefon gittiğim bir tatilde denize düştü ve bozuldu yine 4 -5 gün yazamadım… Read more »

Fahrenayt
Guest
Fahrenayt

İnstagramdan yürüdüğüm ama görüldü atanları direkt sessize alıyorum bir daha yürümeyeceksem. Red bile yemediğim görüşdü yediğim halde. Gereksiz bir hareket mi yapıyorum? Kuyruk acısı gibi bir izlenim mi veriyorum?

Doğan
Guest
Doğan

Abi ben instagramdan bir tane kızla konuşuyorum gayet normal ideal geçiyordu sohbet kız durduk yere aramak istedi açtım 5 dakika konuştuk,konuştukça kız salak gibi konuşuyordu tek tük cevaplar veriyordu benim sorum şu kızla telefonda konuştuktan sonra bir sonraki mesajı kim atmalı genelde görüldü ile bitiyor benimki de öyle oldu

zeus
Guest
zeus

Mahmut abi konuşurken burdaki hatadan dolayı görüldü yedim. 2. buluşmayı söyleyecektim.Tekrar tekrar yazmak ters geliyor. Ne yapayım?Nextleyim mi?

Burak
Guest
Burak

Merhabalar abi, eski sevgilim bana bi bahaneyle 3 gündür art arta yazıyo ve her konusmayı ben kısa tutup bitiriyorum tekrar yazıyor. dün gece en son verdigim cevaba sabah uyandıgında görüldü atmış. sence ne yapmalıyım acil cevap verir misin. (mesajlara geç cevap verdim, whatsappta bikaç dk cevrimci durup cevap verdim ve orta doz bi samimiyette yazdım hep.) teşekkürler şimdiden

Ferhat
Guest
Ferhat

Mahmut usta instada bi kaç hatuna yürüdüm görüldü attılar mesaja. Bende direkt next yaptım. Takipten çıktım çıkardım. Dogru mu sence bu yaptıgım. Ya da böyle Bi durum da ne yapmak lazım?

Tümay
Guest
Tümay

Merhaba Mahmut Abi saygılar.Bir kızla yaklaşık 2 haftadır görüşüyorum 2 kere buluştuk Bir hata yaptım abi bunun geri dönüşü varmı merak ediyorum.Herşey güzeldi ama kız biraz parti kızı aslında tek kırmızı bayrağı da bu.Dün akşam napıyosun mesajıma görüldü atınca adeta bütün sanki öğrendiklerimi unutmuş gibi neden görüldü attığını sordum ve işin sonunda kız bana bugün regl falan olduğunu düşünüyorum diye bir tepki verdi şaşırmayacağımız üzere 🙂 bundan sonra,”sonra konusalım” dedi ben de sen bilirsin dedim.10 dakika sonra tekrar birşey olmamış gibi başka bir konudan bişey yazdı azcık konuştuk ve uyuduk.Daha dün gece oldu bu.Şuan gözüktüğüm bu beta erkeğini değiştirmem için… Read more »

Azalkmaar
Guest
Azalkmaar

Abi ” Napiyosun ” mesajina ,
” Oturuyorum sen ? ya da
” Çalişiyorum sen ? ” gibi cevap gelirse , yem olayina nereden girilir . Bu cevaplar yem olarak kabul edilip , nasil devam ettirilir ?
Yoksa ilgisiz cevaplar midir ?

Kesik
Guest
Kesik

Merhaba Mahmut abi. Üniversiteye gidiyorum ben. Lise zamanında flörtleştiğim ama işleri batırdığım bi kıza instagramdan istek attım kabul etti. Beni yakın arkadaşlara eklemiş, hikaye attı. Bende bi yoklamak için mesaj attım. Sonra yattım uyudum. Ertesi gün mesajına cevap verdim. Akşam mesajı gördü fakat gördükten 1-2 saat sonra cevap vermiş. Sonra bende mesaj attım mesaja hemen cevap verdi. Ben mesaj atıp yattım yine. Fakat sonraki mesajıma bugün görüldü atmış. Tekrar yazmak istemiyorum ama yazmalı mıyım bilemedim

Gökhan
Guest
Gökhan

mahmut abi instagramda bir kıza yazdım konuşma güzel giderken(soru soruyor numara istedim veremem dedi başka zaman dedi sonra da engellemiş beni.

Böyle olunca canım sıkılıyor kendimde problem arıyorum.Tipimde vs.

Bu neden oluyor ne yapmalı?

Gökhan
Guest
Gökhan

Teşekkür ederim ikinize de.

Akson
Guest
Akson

Uzak akraba olan bir kızla bayramda onların evindeyken uzun zaman sonra tekrar karşılaştım ve dikkatimi çekmeye başladı. Ailesi ve kendisiyle ettiğim muhabbetlerde benim konuşmalarıma dikkat ettiğini ve beden diliyle ilgi gösterdiğini anladım. Bana bilgisayarda yaşadığı sorunlar için sorular sormuştu. 1 ay sonra kuzenimin sünnet düğününde iken beni görünce yanıma oturdu bir süre sonra ise önceki bilgisayar konularıyla alakalı muhabbet açtım o zaman da sıcaktı ve ilgi işaretleri daha fazlaydı. Benimle konuşurken daldığını ve hafif heyecan yaptığını da fark ettim. Bugün de onun kullandığı bir bilgisayar yazılımının lisansının iki farklı sitede ciddi fiyat farkıyla olduğunu gördüm. Ekran görüntülerini kıza atıp “İkisi… Read more »

Beta bile olamayan adam
Guest
Beta bile olamayan adam

Abi selam naber dedikten sonra bile gormeyen goruldu atan var bu ne ki,goruldu atan veya gormeyen kiza 1 hafta sonra yazmak cok mu gec olur?

Meraaı
Guest
Meraaı

Sosyal ortamda tanışılan ve görüldü atan kadına minimum kaç gün sonra tekrar yazılmalı? Kız bana geç cevap verdi diye 1 gün sonra döndüm, görüldü attı

Meraak
Guest
Meraak

Peki napıyorsun yazısına dönüş alamazsak da 2-3 gün bekleme kuralı geçerli mi? Ben hoslandıgım kızla date e cıkmıstım ve sonrasında 2 gün sonra kıza yazdım biraz soguk davranıyordu. Hemen ikinci bulusmayı teklif ettim ve kabul etti. Ertesi o gun isi cıktıgını ve haftaici baska bir gun icin haberlesebilecegimizi söyledi. Bu konusmadan sonra ertesi gün, napıyorsun diye mesaj attım ve mesaja 1 gündür dönmedi. Ne yapmalıyım ?