Bir kız bana görüldü attı neyleyim

Şu “görüldü” özelliği kadar toplu erkeklik katliamı yapan çok az şey var. Kitlesel iğdiş etme makinesi mübarek. Eskiden ne güzel bir mesaj atardık, cevap gelmeyince görmedi herhalde der işimize bakardık. Şimdi ise genç erkekler telefon başında kız gibi görüldü atanın yollarını gözlüyorlar.

Bir kere şu “görüldü attı” takibini hayatınızdan çıkarmanız lazım. Hani “görüldü atan” da sevgilileri falan olsa neyse. 90%ı, kendi aşırı ilgilerini yansıtıp “ilgili” olduğuna “emin oldukları” kızlardan bahsediyorlar.

Neyse bu yazıda asıl yazmak istediğim şey bu değil. Görüldü atılması genelde ilgisizlik de gösterir ama her zaman ondan olmuyor. Şimdi yazacağım şeyin de farkında olun.

Yıllardır bu görüldü attı şikayetini, görüldü atılan mesajlarla gören biri olarak şunu söyleyebilirim: Çoğu erkek görüldü yemiyor, kızlarla konuşmayı bilmiyor.

Sadece bir örnek vereyim:

Sen: Selam. Ne haber?
Kız: İyiyim senden ne haber?
Sen: İyilik. Ne yapıyorsun?
Kız: Youtube’dan yemek videosu izliyorum. Sen?
Sen: Ben de dizi izliyorum.
Kız: Hangi dizi.
Sen: Dark.
(Görüldü)

Buradaki hatayı görebiliyor musunuz? Kız adama yemek programı izliyorum diye yem atmış. Adam ise kendi kafasına gömülmüş, yemin farkında değil. İlgisiz kız genellikle youtube izliyorum der genelde. Burada ise kızın “benimle konuşma aç” diye yem attığını varsayabilirsiniz (evet ilk buluşmada ne konuşulur yazısındaki prensipleri mesajlaşmada da kullanabilirsiniz).

Oğlumuz ise konuşmayı kendisine park etmiş. Konuşmayı tıkamış. Şimdi kız buradan konuşma açmaz ki. Hani ilgisi yüksek kız belki açar ama o bile bir süre sonra erkeğin (kendisine park ettiği) son mesajına bön bön bakar ve yazacak bir şey bulamayıp orada bırakır. Kızın yazacak bir şey bulamamasının adamın sıkıcı olması, çok soru sorması, uygunsuz bir şeyler yazması gibi sebepleri de var ama burada bahsettiğim oldukça yaygın.

Buradan konu nasıl açılır? Mesela şöyle:

Kız: Yemek programı izliyorum. Sen?
Sen: Dizi izliyorum. Ooo yemek programı, bugün ne yemek yapmayı öğrendin bakalım?
Kız: Ispanaklı börek 😀
Sen: Ooo makarnadan fazlasını yapabilen bir hatun. Babamı annemi çikolata ile ne zaman gönderiim?
Kız: Hahahaha. Ben zaten bir sürü yemek yapıyorum ki!
Ben : Lazanya da yapıyorsan şahinimi alıp direkt kaçırmaya geliyorum.
Kız: Evet hem de çok iyi yaparım 🙂
Ben: Hazırla bohçanı!
Kız: Hahahah …
Böyle gider.

Tabii yanlış bir şey söylerim de kızı kızdırırım diye bıçak sırtında yürüyen tedirgin iyi çocuklar bunu nasıl söyleyecek o ayrı konu ama bakın burda yem üstüne yemi kullanmaya bir örnek var. Kız ıspanaklı börek diyor bam, bir sürü yemek diyor bam, lazanya yaparım diyor bam.

Ortalama bir iyi çocuk egosunun kuklası olduğu için yanılıp şaşırıp ıspanaklı böreğe gelse bile “ay bayılırım, annemin yaptığı özellikle çok iyidir, bla bla …” diye konuyu kendine getirip orada bırakır.

Eğer dikkat ederseniz burada iki şey daha var:

1 – Erkek Adam’ın Espri Anlayışı (Bu ilişki sihirbazı kitabında uzun uzun anlatılıyor ama buraya özet olarak yazı şeklinde koyacağım). Biz buna eğlenen ustalık da diyoruz.

2 – Erkek Adam’ın espri anlayışı ile tırmanan bir pozitif cinsel gerilim var. Kız isteme, kız kaçırma şeklinde ilerliyor ama alt metin belli. Kız kaçıran genelde kızla yatar sonra el öpmeye giderler biliyorsunuz.

Gördüğüm kadarıyla birçok erkek konuşmaya kızın liderlik etmesini, konuşmayı kızın geliştirmesini bekliyor. Ama siz henüz yürüme aşamasındayken konuşmayı geliştirmesi gereken kişisiniz. “Bana ne ya oynamıyorum, onlar da konuşma açsın” diye mızıkçılık yapacaksanız buyrun gidin yapın. Ama bu tür bir konuşma mekaniği, feminenleşmemiş yetişkin erkeğin doğal halidir. Konuşmayı, çok konuşan değil az konuşup dinleyebilen yönetir. Ortalama bir kadın normalde ortalama bir erkeğin 2 – 3 katı konuşur. Doğalı bunlardır. Kızı “etkileme” (onayını dilenme) derdiyle çok konuşan iyi çocukluk doğal değildir. Kadından liderlik beklemek doğal değildir.

Bu arada mesajlaşmada acemiyseniz, sitemizdeki mesajlaşma prensipleri yazısını okuyabilirsiniz. Kızlarla nasıl mesajlaşacağınıza Kadınlarla Tanışma rehberinde de değindik.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

252
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
64 Comment threads
188 Thread replies
15 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
87 Comment authors
bymMertMahoÒliverMeraak Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Oğuz Kağan
Guest
Oğuz Kağan

Mahmut Abi İyi Akşamlar; ***Yaşım 17. Bir kız arkadaşım(sevgili) var. 1 ay önce şehir dışına çıktım ve orada başıma kötü bir olay geldi. Haliyle biraz duygusallaştım kıza da etkisi oldu büyük ihtimal. 2 3 gün önce şehir dışından geldim ve kız arkadaşım geldiğimde buluşalım mı dedi ben de bugün arkadaşlarımla çıkacaktım dedim ve görüldü attı. Evet buraya kadar klasik shit test gibi geliyor. Fakat bunu diyeli 2 3 gün oldu ve kızdan mesaj yok. Bi kere şarkı attım dün komiğimsi. Monoton kısa bi cevap verdi. Garibime gidiyor hocam sosyal medyada bişi paylaşıyorum eğlenceli ve kendi halinde bir paylaşım oluyor örneğin… Read more »

kinyas
Guest
kinyas

17 i görünve heyecanla okuyodum ki bir yıl önceymiş. Sevgilinse kız senin için önemlidir. İlk gün agalarla takılırsın ikinci gün arayıp özledim seni çıkalım mı? Derdin bence.

Haydar
Guest
Haydar

Slm,Mahmut Abi, Tinder’de eslestigim kadınla,genel sohbet kurallarını uygulayarak sohbet başlatıyorum. Bilgi tohumlarından yakalayıp sohbete yön verme,(yönetme)kadını daha fazla konuşturma,eğlenen ustalık,pozitif cinsel gerilim oluşturma,vs Ama bir örnekten yola çıkarak şunu sormak istiyorum,bir kadınla eslestim,kadının hızında,ve aynı uzunlukta ,mesajlar atıyorum,sorular soruyorum,kadın cevaplıyor,daha fazla bilgi tohumu veriyor,emojiler gönderiyor..ama kadın henüz,soru sormuyor,konuşma karşılıklı sohbete dönusmüyor. Kadın soru sormuyorsa,sohbeti ilerletmek istemiyor,ilgisi düşük anlamı çıkar ama sorulan sorulara ilgi ile cevap verip,emojiler gondermesi ise ilgili olduğunu gosteriyor..bu durumda ne yapmalı? Biraz daha soru sorup,sohbeti açmaya mı çalışmalı,yani kadın kendini iyice anlatana kadar sorular sorup konusturmalı,olayın bir yerinde,kadın da sohbete katılacaktır diye mi düşünmeli? Ya da başlarda… Read more »

Gnz
Guest
Gnz

Yeni tanıştığımız kız sürekli soru soruyorsa ilgisi yüksek mi demektir?

Baro
Guest
Baro

Mahmut abi selamlar. Hatuna mesaj attım ( kızla muhabbetim var fakat flört,sevgili vs değiliz) ve görüldüyü yapıştırdı sağolsun. Yüz yüze de denk geldiğim bir kız. Benim düşüncem, ortamda denk geldiğimizde normal sohbete devam etmek, bir daha mesaj yazmayıp olayı bitirmek. Yani next. Senin fikrini de öğrenmek isterim.

Metin
Guest
Metin

Yeni tanıştığım bir kız ileriye dönük olarak birbirimizi tanıyalım dedik ,görüldü attı bem de 2 gün sonra nasılsın yazdım,tahmin edebileceğim gibi biraz soğuk mesajlaşma ve ardından yine görüldü .şimdi buna “sen görüldü prensesi mi oldun”çok sıkıcı :))” diye takılsam mantıklı mıdır ?

Hüseyin
Guest
Hüseyin

Reis bu kızlarla benim alıp veremediğim ne bilmiyorum bende az çok tipim var biraz pelteğim ama sosyal çevrem erkek olarak var kız olarak hiç yok instada ara sıra öyle kız kovalıyorum bilmiyorum kısmetimdenmidir nedir çoğunlukla kızlardan ya görüldü yiyorum ya da tersleniyorum saçma sapan şekilde regl dönemlerine öi geliyorum artık ne yapıyorum anlamadım yazıp görüldü atınca da yüz vermeyince nasıl da böyle oluyorsunuz falan diyorlar ben ne yapayım şimdi bunlsra yazsak bi türlü yazmasak bi türlü :d

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Mahmut abi merhabalar. Aynı bölümde ve sınıfta olduğum bir instagramdan bana takip edip yazmıştı. Sohbet iyiydi sıkıcı değildi. Sonra kız wpden yazdı numaramı sınıf grubundan bulmuş. Orada da flörtöz esprili bir şekilde konuştum. Bir ara muhabbeti devam ettirmedim sıkıldığım için kız tekrar yazmıştı noldu WhatsAppin mi çöktü(aramızdaki bir espriydi) diye. Kız genel olarak benden ilgi bekleyen bir havası vardı sırf senin mesajını gördüğünü görmek için görüldü özelliğini açtım falan diyordu işte. Sonra ben onun çerçevesine girmeyince ben sana küstüm falan demeye başladı eğlenen ustalığa devam ettim. Böyle naz yapacaksan bizden sevgili olmaz ayrılıyorum senden falan dedim. Sonra iyi geceler deyip… Read more »

Relaxed
Guest
Relaxed

Bazı hatunların whatsapptan görüldü atıp instagramdan attığımız fotoğrafı beğenmesi ne anlama gelir

Umut
Guest
Umut

Kolay gelsin kral sana bir soru soracağım ben instagramda bir çok kızla konuştum ama hepsi 1-2 gün sürdü kızla gayet güzel anlaştığım halde aniden görüldü yediğim oldu bunun sebebi nedir hani kızlarla baya eğlenceli sohbet ettiğim de oluyordu ama sonra anlam veremediğim şekilde görüldğ yiyordum dm üzerinden nasıl konuşulmalı kızlarla?

Burak17
Guest
Burak17

Mahmut abi merhaba ben bazen espiri yapıcam diye saçmalıyorum mantıklı espiri anlayışını nasıl sağlarım ?

Haydar
Guest
Haydar

Mahmut Abi ,şu olayı yorumlamanı rica edeceğim, Kadın ile tinderde tanıştım,3 kere üst üste mesajlaşmayı ben baslattım,sıcak, karşılıklı ilginin olduğu bir muhabbet oldu.bulusma teklif ettim.günü belirledik ama saati belirleyememistik henüz. Sonrasında ulaşma sırası onda diye mesaj atmadım. 1,5 gün sonra o bana ulaştı.yine güzel muhabbet oldu,ama muhabetin tam ortasında görüldü atıp ,ortadan kayboldu.işim var ya da sonra görüşürüz, filan demeden kayboldu. Görüldü atıp kaybolduğu için,ben ona ulasmadım,tekrar 2 gün sonra o bana ulaştı.goruldü olayını hiç dile getirmeden muhabbete devam ettim..ama tekrar görüldü atıp ortadan kayboldu.. Sonrasında mesaj attım, hem sohbet başlatıyorsun,hem ortadan kayboluyorsun..ne oldu yangın mi çıktı binada dedim. 🙂… Read more »

Memati
Guest
Memati

Merhabalar hocam, halihazırdaki sevgilim ona yeterince ilgi göstermediğim için oldukça şikayetçiydi. Haklıda olabilir. Bir kaç defa bu konuyu konuştuk ancak uzlaşamadık. En son buluşup bu konuyu konuşmamızdan 1 gün sonra mesajlaşırken oldukça soğuk davrandı ve görüldü attı. Ertesi sabah buluşalım dedim gene görüldü attı. Sonra bir daha yazmama kararı aldım. 1 haftadır konuşmuyoruz ancak bugün hastaneden fotoğraf atmış yazmalımıyım hocam? Sürekli bana bi yerde ölsem kalsam haberin olmayacak telefonlarına bile ulaşamıyorum hiç aramıyorsun falan diyordu. Sizce hastane fotoğrafı atarak benimi test ediyor mesaj atsın diye? 2 defa görüldü atmasına rağmen 3.yü atmalımıyım?

Baybarsalp
Guest
Baybarsalp

Abi selam,🖐🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️ Icinde bulundugum duruma aciklik getirmen gerekiyor 2,3 ay once is evraki icin gittigim hastanede gordum sadece butun iliskilerimde erkek adam raconuna elimden geldigi kadar dikkat etmeye calisiyordum burda durum biraz farkli cunku hicbir algoritmaya oturtamiyorum butun hipotezlerim cokuyor Bir sekilde iletisime gecerek ona var oldugumu gosterdim once sonrasinda derin ve dusunceli biri oldugumu dusunur cevremdeki insanlar bunu ona karsi degil yapim geregi gosterdim sonrasinda karsilikli ilgi basladi denge icersinde dateler aramalar tanisma fasli ilgi merak hersey cok iyiyken iliskiye gelince konu suan tikandi Cok da uzatmak istemiyorum Sormak istedigim tensel veya cinsel hicbirsey yok aramizda sarilmak disinda onun… Read more »

Brs3491
Guest
Brs3491

Çok çok iyi bir yazı! Buna ihtiyacım vardı. Kötü ruh hallerinde bunu yapmaya müsiat oluyorum. Kendimi geliştirecek bir şey daha bulmam iyi oldu.

Ali
Guest
Ali

Merhaba Mahmut abi. 2 ay önce kız arkadaşımla ayrıldık. Dün instagramdan “ naber nasılsın ” diye bir mesaj attı . Cevap verdim. Cevabıma görüldü attı. Sence ne yapmaya çalışıyor? Kendini mi hatırlatmaya çalışıyor. Uyaran mı veriyor . Yanıtlarsan sevinirim abi. Teşekkürler 🙏