Vaka Çalışması – Sevgilim ilgisiz oldugumu söylüyor

“Sevgilim ilgisiz olduğumu söylüyor. Acaba ben mi ilgisizim yoksa bu işin içinde başka bir iş mi var?” sorusu ile çok karşılaşıyorum. Aşağıya spesifik bir tanesini biraz değiştirerek koyacağım (en çok rastladığım senaryo). Ama kısa cevap vermemiz gerekirse, eğer ilgisiz olduğunuzu düşünmüyorsanız muhtemelen işin içinde başka bir iş var.

Kız arkadaşımla 8 aydır sevgiliyiz. Son 3 aydır terfi ettim ve işlerim çok yoğun. Daha önce bu kadar yoğun değildim. Haliyle daha önceki gibi çok fazla ilgi gösteremiyorum. Eskiden gün içerisinde hem ona zaman ayırıp hem de işimi yapabiliyordum.

İşiniz hafif de olsa, işsiz de olsanız bu zaman ayırma kısmını fazla abartmayın. Kız arkadaşınıza günde toplam 1 bilemedin 1.5 saat ayırmanız yeterli. Bazı günler hiç görüşmeyebilirsiniz ve bazı günler de 3 saat konuşursunuz ama ortalamada 1 saat yeterli.

(Bu arada geçen bir arkadaşla konuşurken kız arkadaşımla herhangi bir sorun olmadan bazen 1-2 gün konuşmadığımızı veya iletişime geçmediğimizi söylediğimde çok şaşırmıştı. Sanırım hergün görüşmeniz gerekli gibi absürt bir inanç var. Hergün konuşuyorsanız buluşunca konuşacak ne buluyorsunuz, hergün konuşmaktan sıkılmıyor musunuz?)

Kız arkadaşımla sadece akşamları konuşabiliyorum ve mesaj atabiliyorum, güzelce günümüzü anlatıp konuşuyoruz vs. , gün içerisinde de ise tek tük mesaj atıyorum. Çalışırken konuşacak konu bile aklıma gelmiyor, yazasım gelmiyor, asla ona sevgimin az olup olmamasıyla alakası yok.

Normal, işin gücün arasında kız arkadaşınla az miktarda mesajlaşman ya da birçok gün hiç mesajlaşmaman normal.

Yani kız arkadaşıma gün içinde(gece ağırlıklı olarak) ortalama olarak istisnasız 3-4 saat(bu bile bence çok fazla) zaman ayırdığım halde, bana ilgisiz olduğumdan dert yanıyor, gün içinde 4-5 saat ona mesaj yazmadığımı ortadan kaybolduğumu söylüyor, onu eskisi gibi sevmediğimi sevgi sözcükleri vs kullanmadığımı söylüyor.

Evet 3-4 saat çok fazla. Buna rağmen ilgisizlikten dert yanıyorsa sorun ilgisiz olman değil. Ayrıca, balayı ayları bittiğinde eskisi gibi yoğun bir ilişki yaşamamanız da bir dereceye kadar normal. Muhtemelen ilk 5 ayda bundan da daha fazla zaman harcadın ve kendini kıza bir beta öder (zamanla ve ilgiyle öder) olarak alıştırdın. Şimdi ondan geri adım atman zor. Senin kız arkadaşına bazı günler hemen hiç görüşmeden en fazla 1.5 bilemedin 2 saat zaman ayırman lazım.

Bir de tabii günümüzde popüler kültür dolmalarını erkeklerden daha çok yiyen, ilgi kusmayı sevgi sanan, kendine güvensiz ve hak sanrılı kızlar var. Bu kızlar da popüler mavi hap kültürünü yiyen beta erkekler gibi kendi ilişkilerini baltalamaya, yüksek değerli partnerlerle uzun süre birlikte olamamaya programlı, mahkum kızlardır. Kala kala beta erkeklere kalırlar ve onlara da eziyet ederler. Yüksek değerli erkekler bunların arıza mızmızlanmalarını çok çekmez ve bu kızları bırakırlar.

Son olarak da eğer çok az buluşuyorsanız bu senin hatan. Yani haftada 2-3 kere buluşmanız lazım yoksa evet ilgisizlik.

Dediğim gibi sen mesaj ve aramada beta öder seviyesinde ilgi gösteriyorsun. Kız senden talep edince muhtemelen çizgilerimi çizersem ayrılırız korkusu ile kıza sınırlarını da gösteremediğin için kız daha da azıyor.

Tartışma çıkarmaya çalışıyor. Kendisi de sabahtan akşama kadar çalışıyor, üstelik benim de yorulduğumu gayet iyi biliyor. Normal hayatında sosyal medyada vs ilgi dilenen biri de değil, fakat benim ilgimi aşırı şekilde istiyor.

Önemli değil. Dediğim gibi popüler kültürden bunları öğrenen birçok kadın, erkek işte eşek gibi ödeyecek kafasında olabiliyor. Ya da özgüven veya özdeğer problemi nedeniyle çok ilgi görmezse yalnız kalacağım korkusuna kapılıyor. Fakat sorun şu ki bu zayıflık nedenli ihtiyaçları giderirseniz bu davranışlarınız ilkel kadın beyninin zayıf bulduğu erkeğe dönüşmenize neden olduğundan genelde daha fazla ilgi isteği ve sizden daha fazla soğuma ile karşılanır.

Ben zaten işyerinde posası çıkmış halde eve dönerken, bir de kız arkadaşımdan böyle şikayetler duymak beni acayip bunalttı.

Ama buna rağmen kız seni bunaltıp durmasının negatif sonuçlarını yaşıyor mu? Normalde beta öder kafada bir erkek olmasan bu kıza çoktan çizgini çekmiş, hala anlamıyorsa da bırakmış gitmiştin. Alt tarafı 8 aydır berabersiniz. Önce tatlılıkla çizgini çekersin, bir iki kere açıklarsın, anlamıyorsa bırakırsın. Sen ne yapıyorsun? Katlanıyorsun.

Bu tartışmadan sonra günlerdir eskisi gibi samimi davranmadığını hissediyorum.

Seni soğuklukla cezalandırıyor olabilir zira kadının soğuması kadın erkek ilişkilerinde zayıf bir erkeğin korkup boyun eğmesini sağlar. Bir yandan da kendini savunamadığın ve kavga ettiğin için iticileşmiş olabilirsin.

Bakın tekrar ediyorum. İlgisizseniz ayrı konu. Ama günde 3-4 saat iletişimde olduğun kız ilgisizlikten şikayet ediyor ve fazlasını vermiyorsunuz diye soğuyorsa, bu karakterde bir kadının kendi ilişkisini baltalamasına engel olamazsınız. İlgiyi arttırmazsınız soğur, arttırırsınız daha fazlasını talep eder ve/veya yine soğur. Beta erkekler de böyle, kendi ilişkilerini baltalamaya programlılar (özgüven ve özdeğer krizine girdikleri için) ve karşılarındaki kadın bu konuda pek bir şey yapamaz.

Bir insana bu kadar meşguliyetin yanında 3-4 saatimi ayırdığım halde neden böyle yapıyor?

Muhtemelen kızın gözünde bir beta ödersin. Erkek olarak eksikliğini eşek gibi ödeyerek kapayacaksın. Tabii bu kıza “senle mi uğraşacağım” diye yol vermek yerine bunalmaya devam etmen senin gerçekten beta öder olduğunu gösteriyor. Ekstra olarak da eksta olarak da kız muhtemelen erkeğin beta versiyonu yani sürekli ilgi görmezse yalnızlık korkusuna kapılıyor.

Beni hayatının merkezine koymuyorsun ben seni koyuyorum, çalıştığım halde sana vakit ayırabiliyorum, sen gün içinde yoksun sadece geceleri benimle konuşuyorsun, ben senin objen miyim vs diyip duygu sömürüsü yapıyor.

Dediğim gibi bu kızların kendi ilişkilerini sabote etmesine engel olamazsın ve kızı kibarca “sorun sende değil bende güzelim yapamadık” deyip terk etmen gerekebilir.

Bu ilgiyi vermezsem kız arkadaşımın bu ilgiyi başka yerde aramaya başlayacağından çekiniyorum.

(Buraya kadar arkadaşa beta öder dememi haksız buluyorsanız haklısınız ama bakın bu cümle bu adama bu şekilde hitap etmemi haklı çıkarıyor.)

İşte bu yüzden sen düşük değerli beta öder bir erkeksin ve kendi ilginin değerini bilmek yerine kızın ilgisine aşırı değer verip korku içinde yaşadığın sürece de böyle eziyete mahkumsun. “Seninle mi uğraşacağım git kimi bunaltacaksan bunalt bana bulaşma” kafasında bir erkek senden daha çok rağbet görüyor ve daha az ilgi vererek ilişki yürütüyor, bunu biliyor musun? Sen kızın ilgisini kaybederim korkusu ile ilgi verdikçe ve bunaldıkça daha değersizleşiyorsun ve daha da fazla ödemen talep ediliyor. Sen tonla ilgi vermeye çalışınca ne olacağını söyleyeyim: muhtemelen tüm o ilginin beş kuruş değeri olmadığını düşünerek başka yerde ilgi aramaya başlayacak yani korktuğun, korktuğun şey başına gelmesin diye yaptığın şeyler sayesinde başına gelecek.

Çevremdeki erkek arkadaşlarımın da sevgilisinden bu konuda çektiğini biliyorum. Bu problemler hakkında ne düşünüyorsun Mahmut Abi

Evli ya da uzun süreli ilişki içinde birçok erkek senin gibi. Özellikle belli bir eğitim seviyesindeki erkeklerin çoğunun bu durumda olduğunu düşünmeye başladım. Kendi ilgisinin değerini zerre bilmeyen ve karşısındaki kadını kaybedebileceği değerli bir şey olarak görürken kendisinde bir değer görmeyen beta erkek modunda. Bütün bu site zaten sizi bu sefil varoluştan kurtarmak için var.

bazı kadınlar neden böyle ?

Canını sıkacağım ama çoğunlukla kadınlar senin gibi erkeklere böyleler. İlgisinin değerini bilen, kırmızı çizgilerini “kız gider yalnız kalırım” korkusuna kapılmadan çeken erkeklere böyle değilller.

Fakat burada tabii şu da var: Özdeğer ve özgüven problemi olan erkekler sadece ve sadece özgüven ve özdeğer problemi olan kadınları çekebiliyorlar. Bu bir. Bir de bazı kızlar çizgilerini çekebilen erkeklere bile öyleler ama bil bakalım o erkekleri en fazla kaç ay bu şekilde bunaltabiliyorlar? Ya da o erkekler bu bunaltıcı, düşük değerli kızlarla ilgili “ben beta öder olmazsam gider başkasını bulur” korkusu duyuyorlar mı?

Ayrıca bu tür kızlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında bir yazı gelse süper olabilir.

Bir kere günde 3-4 saat zaman ayıracak duruma gelmezsin, elini verip kolunu kaptırmışsın. Sonra gayet mantıklı olan sınırlarını çizer ve 1-2 kere anlatırsın. Eğer ilişki materyali bir kızsa bir süre mırın kırın eder sonra sana uyar. Eğer değilse ya da sen artık onun gözünde geri dönüşsüz beta ödersen arıza çıkarmaya devam eder. Bu durumda kızı terk edersin. Belki de o seni terk eder. Sen de böyle bir kadından (ya arıza ya da senin betalığından arıza olmuş) kurtulursun.

Bu kızlarla böyle baş edersin. Senin gibi terk eder başkasından ilgi alır korkusu ile kuzu kuzu ödeyen erkekler şanslılarsa sırf bu zayıflıklarından terk edilirler. Şanssızlarsa evlenip acı çeker dururlar.

Son olarak da arkadaşlar, ilişkilerde maskülen erkek – feminen kadını çeker ama onun harici özelliklerde aynı kutuplar biribirini çeker. Yani siz ne kadar maskülen bir erkek adamsanız, bu tür kızlarla o kadar az muhatap olursunuz ya da birçok kadın (hepsi değil) kendini feminen olacak şekilde ayarlar. Ne kadar çok özgüven ve özdeğer sahip bir erkekseniz, o kadar çok özgüven ve özdeğere sahip kadınları çekersiniz. O kadınlar genelde bu arızaları çıkarmazlar.

Ayrıca bakınız ilgi yönetimi, uzun süreli ilişkilerde iletişim sanatı ve uzun süreli ilişkiler rehberi.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

73
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
28 Comment threads
45 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
AnonimGateTidalWaveYalmaz Kayabarneystinson Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Uya
Guest
Uya

Önce tatlılıkla çizgini çekersin, bir iki kere açıklarsın, anlamıyorsa bırakırsın.
Abi evlilik, ilişki vb. hangi durumda açıklama yapmak veya yapmamak gerekir?

Ferhat
Guest
Ferhat

Yine kitabın ortasından konuşmussun be Mahmut abi. Yazıyı en az 5 kere okuyacağım. Öyle cümleler var ki insana soğuk havada buzlu su döküp ayıltıyor resmen…

Red
Guest
Red

Aynen böyle bir ilişki yaşıyordum. İlgisizsin. Mesajlaşmıyoruz. Bütün gün senden haber alamıyorum. Spora önem veriyorsun. İnsan geçerken bir uğrar vs vs. Ben çizgimi bozmadım. 3 ay sonra hayatının merkezi değilim sen sadece benimle zaman geçiriyorsun başkasını bulunca gideceksin diyip ayrıldı. Böyle bir durum yok. Şöyle bir hata yapıp kıza hak verdim. Kırmızı hapı sorguladım. Ayrılıktan kırmızı hapı sorumlu tuttum. No contact bilmiyordum ama kızı aramadım, kız geri döndü ama kabul etmedim. 3 ay sonra ben aradım. Bu sefer onun istediği gibi ilgilendim. İpler elimden gitti. Alfa kafa yapısından betaya geçtiğimi anlamadım. Ama hareketler zihnin yapısını değiştiriyor. Beta davranırsanız beta korkuları… Read more »

trt
Guest
trt

Rollo baba 1, Mahmut reis 2 saygılarımla

Yeni yetme
Guest
Yeni yetme

Rolla tomassi youtube dışında herhangi bir platformda var mi?

Tuhan MARK
Guest
Tuhan MARK

Platform dışında kitapları var

nobodyisunique
Guest
nobodyisunique

Erkek adam youtube kanalında “piçin sırrı, no more mr. nice guy” videolarının thumbnaillerinde bir karikatür (veya meme, her neyse) var. Çok basit ancak anlamlı. Bu tip sorunların en özet çözümü aslında o karikatürde var.

Kaliteli kadınlar hayat yolculuğunda yan koltuğuna oturup yol boyunca bizimle muhabbet eder; elleriyle börek, pasta yedirirler. Kalitesiz kadınlar ise sürücü koltuğuna geçmek için ısrar eder, dırdır yapar ve kavga ederler; kenara çekip onları arabadan indirmezsek, en sonunda kaza yaparız. Yalnız ve aç karna tamamlanan bir yolculuk, kaza sonucu hastanede bitene göre çok daha iyidir.

yaherroyamerro
Guest
yaherroyamerro

Yorum yapma geregi duydum. Sevgilimle 1 yil oldu olacak. Ta iliskimizin en başından beri mesajlasmalarimiz sadece bulusma gun ve saati uzerine, onun dışında bulustugumuzda edilen sohbetlere dair bir olay yasanmissa bunu da mesajlasarak kisa bir sekilde ve eglenceli olarak konusuyoruz. 1 yildir neredeyse her hafta en fazla 2 (genelde haftada 1 buluşuyoruz) bulusuyorum. Bulusmalar genellikle önce seks sonra disari cikip yaptığımız eğlenceli aktivitelerle sonlaniyor. Bazen işimden dolayı 4-5 gun yazmadigim oluyordu, bebegim nasılsın sesin cikmiyor ozledim diye yazar bana, daha sonra buluştugumuzda kaldigi yerden eglenmeye devam ediyoruz. 1 senedir bu böyle ve her bulusma ve seks sanki ilk bulusmamizmis gibi… Read more »

jvitamini
Guest
jvitamini

Tebrik ederim muazzam imrendim resmen.

Gjjiugc
Guest
Gjjiugc

Abi sınavlarınla uğraşıyorum, kızlardan uzakim. Ama cevremde yine de kızlar oluyordu. Bende eğlenen ustalığı geliştirmek için bu kızları gördükçe eğlenen ustalık yapıyordum ama gördükçe. Kızı bir Daha görene kadar 0 sohbet. Telefon bile almadım yani. Neyse içlerinden bir tanesi bana tutuldu. Bir süre uğraştı. Ben sallamayıp eğlenen ustalığa devam ettim. Laf altından bana benimle sevgili olmak istediğini ima etti. Eşeklik ettim. Sallamadım. Geçenlerde sınavlarımı verene kadar ilişki istemiyorum dedim. Kız azıma s*c*yor şuan. Kız hb 8/9 bütün erkekler zaten mal. Hepsini topluyor etrafına yalnız bırakıyor beni. 10 kişiyiz diğer 8 erkekten hiçbiri benle konuşmuyor. Kafayı yicem. Ya amk kız 8inize… Read more »

Gjjiugc
Guest
Gjjiugc

Masturbasyonu bırakın. Bu sayfada yazan her şeyi istemsiz yapacaksınız.

Buğra
Guest
Buğra

Eğer gerçekten çok az ilgi vermiyorsanız sizi arzulayan bir kadın neden bana ilgi vermiyorsun diye trip atmıyor bunu tecrübe ettim. Onun yerine ilgi görmek için yoğun bir çaba sarfediyor ama trip atmıyor bilmiyorum belki de bana öyle denk geldi. Doğruluk payı var mı?

Baryan
Guest
Baryan

Mahmut Abi bugün konuya çok benzer bir şey yaşadım. Hatun grip olmuştu, haberim vardı. Normalde her akşam yarım saat konuşuruz. Haftada 2 gün de buluşuruz. Dün gece de ben aradım, nasıl olduğunu merak ettiğim için. Gün içinde arayacaktım aslında ama ikimiz de memurluk sınavına çalışıyoruz ve onu da çok kitlemek istemiyorum. Kız bana istisnasız 10 dakika trip attı hastaymış ve aramamışım ve ben şakayla geçiştirmeye çalıştım. En son seninle görüşmek istemiyorum öfkem geçene kadar dedi, sertçe. Ben de kapatalım öyleyse, iyi geceler diyerek kapattım telefonu çünkü sabrım bitti o aşamada. İşin kötüsü şu an haksız hissediyorum kendimi, arayasım var ne… Read more »

Altyyy
Guest
Altyyy

Mahmut abi merhaba
bu yazıda ilişki içindeyken haftada 2-3 buluşma olması gerektiğinden bahsetmişsin bir yazıda da yeni tanışılan birisiyle haftada 1 buluşma ideal yazıyordu,buluşma sıklığı ne zaman artmalı abi bir kriter var mıdır yani seks sonrası mı artar yoksa biz neyiz sorusu sonrası ilişki başlayınca mı yoksa buluşmalar oldukça mı

Kül
Guest
Kül

Mahmut hocam, kız habire mesaj atıyor ben frekansı düşürerek cevap veriyorum. Ama en son mesaj attı geç cevap vereyim dedim mesajları silmiş mesajları üstten okuduğunu biliyorum dedi, gerçekten mesajlaşmaktan haz etmiyorum ama sanki kızlar için kutsal bir şey. Bu ara 30 üstü insanlarız. Sabah evden çıkarken bir foto geliyor, sonra kahve sonra işten foto mesajlaşma trafiği cevabı geç verince sıkıntı oluyor, çevrimiçi görünce şakayla laf sokuyor, o değil bu huylar bana da geçti ben de artık geç cevap gelince bir geriliyorum. Çevrimiçi mi diye kontrol ediyorum. Bir kere mesajlaşmayı kestim. Akşam mesaj attım. Bütün gün sizden haber alamayacak mıyız Kül… Read more »

Zedainem
Guest
Zedainem

Merhaba, bundan yaklaşık bir ay önce kafede çalışan bir kızla tanıştım. Aynı üniversitedeyiz ordan konu açtım daha sonra kalkarken kahve teklif ettim cevabı bakarız inş gibi kısa kelimelerdi. 3 gün sonra instadan takip etmeden yazdım 2 saat cevap gelmeyince engelledim. Üzerinden bir hafta geçti kız 2 kez yanaştı okulda yüz vermedim. 3.de ise sanada selaam diyerek önümden geçti ve bende bana özür borçlusun diyince döndü oturacak sandalye olmadığındanda ayakta bekliyodu. Neyse açtı instasını bak mesaj yok diye bende silip engelledim çünkü dedim. Neyse 2 gün sonrasına tekrar randevulaştık kahve ısmarladım sonrasında arkadaşına bıraktım. Su an kendi evi yok ev arıyor.… Read more »

Old Boy
Guest
Old Boy

Mahmut abi seni seviyoruz kralsın kulturlendiriyorsun bizi ama abi Turkiyede yaşıyoruz be abi sanki çevremizde karılar çirit atıyor veya çok fazla ortamlara sanki girebiliyoruz onu at çöpe bu değerini düşünüyorsa salla gitsin abi lütfen kari yapmak kolay mı abim yoklukta bulmuş bir adam karanlıkta mum ışığı gibiyiz hatunları çabuk harcayamiyoruz diyeceksin ki sonuç gene elde elizabet:))))

Anduril
Guest
Anduril

Kız arkadaşım da benimle ilgili aynı şeyi söylüyor son 2-3 gündür. Yaklaşık 2 aydır sevgiliyiz. 2 gün önce doğum günüydü, açıkçası çok yoğun çalıştığım için derinlemesine bir plan yapamadım ama başta güzel bir et lokantasına götürüp yemek yiyip, oradan da güzel bir mekana kokteyl içmeye götürürüm diye düşündüm. Ben kendim hayatım boyunca dışarıda doğum günü kutlamadığım için bu konular hakkında pek bilgi sahibi değilim. Doğum günü akşamı onu evinden aldığımda suratı sirke satar misali arabaya bindi, tüm gün mesajlaşmadığımız (çok yoğunum halbuki o da çok yoğun aynı iş yerindeyiz) için bana çok kızmış hanımefendi :d Bütün akşam bu mevzuyu şakaya… Read more »